פורום מיאסטניה גרביס - יש לך שאלה?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• טשטוש ראייה בזמן האכילה
    שיר
    28/06/2016

בתי בת 27 מתלוננת על ראייה מטושטשת לעתים קרובות זמן קצר אחרי שמתחילה לאכול. בדיקת רופא עיניים תקינה וסוכר בדם תקין. האם זה יכול להתאים למיאסטניה גרביס?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    טשטוש ראייה בזמן האכילה

הוספת תגובה

• טשטוש ראייה בזמן האכילה - תגובה

משה פיק
    28/06/2016

שלום אורית,

יש סימפטום במיאסטניה שנקרא "ראיה כפולה"

"טשטוש" ראיה הוא נמשל של סימפטום חלש של ראיה כפולה.

ראיה כפולה (DV) עלולה להיגרם ממספר מקורות ויש לעבור בדיקות.

האם הסיבה היא מיאסטניה ? יש לפנות לנוירולוג (כזה שמבין במיאסטניה).

אם את מעוניינת בהמלצה לנוירולוג מתאים אני צריך לדעת מקום מגורים וחברות בקופ"ח.

את יכולה ליצור איתי קשר בדוא"ל או בטלפון.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שלום לכולם לחוצה מאוד אשמח לתשובה
    סתיו
    27/06/2016

טוב שבוע טוב לכולם אז ככה כני ינסה להתחיל מההתחלה .... לפני בערך שנה התחילו לי חולשות בידים והרגלים לסירוגין כול פעם בגפה אחרת ביום בלילה בא והולך ככה כול כמה חודשים הפוגה וחוזר לפני בערך ארבעה חודשים התחילו להיות לי כאבי גב נשלחתי לסיטי גב שיצא תקין ולציין גם שעברתי שלוש פעמים emg שיצא תקין בסיטי גב ראו ממצא בבלוטת התימוס הופנתי לכיירורג חזה ששאל אותי על התסמינים ואמר שיכול להיות שמדובר במאנסטיה גראבייס והופנתה לעשות תבדיקות דם עדין לא עשיתי מחכה לעשות בע״ה כמו כן בחודש האחרון בראיה בטלויזיה החל להיות לי טשטוש ולעיתים ראיה כפולה שבאה והולכת רק בכתוביות של הטלויזיה ולעיתים תחושה שאין מספיק אויר וקשה לדבר ברצף . אני כמעט בטוחה שזה המחלה אני מאוד דואגת והאמת יודעת רק מימה שקראתי עש לי כמה שאלות שאודה לתשובה עליהן . האם ניתוח להוצאת הטימוס מעביר את המחלה ?
    איך יודעים את קצב ההתקדמות שלה ? והאם התסמינים תמיד יבואו וילכו או שיש אפשרות שישארו בקביעות ? אם לא לוקחים תרופות נגדה זה משפיע ? אודה לתשובה

הוספת תגובה

• שלום לכולם לחוצה מאוד אשמח לתשובה - תגובה

משה פיק
    27/06/2016

שלום סתיו,
    ממה שאת מספרת אני מזהה שיש לך סימפטומים שמתאימים למיאסטניה גרביס ואיני מבין מדוע את לא פונה לנוירולוג שיבדוק את הנושא .

אם תקבלי ממנו אבחנה למחלה תקבלי טיפול שיעצור את התקדמות המחלה שזה מה שקורה לך . . לדעתי.

אם מישהו אמר לך שהוצאת בלוטת התימוס (טימקטומי) "תעביר את המחלה" . . . . אין לו מושג במיאסטניה ועלייך לחפש נוירולוג אחר שמבין במחלה.

חולה במיאסטניה נשאר חולה מיאסטניה כל חיו היות ואין ריפוי למחלה זו שהיא מחלה כרונית.

סתיו, אם את מעוניינת לקבל חומר אינפורמטיבי על המחלה וללמוד כיצד לחיות איתה אני מוכן לעזור לך.

לשם כך שילחי לי דוא"ל ואשלח לך דפי אינפורמציה בנידון.

אם יש לך בעיות נשימה מצבך לא טוב וכדאי להתחיל טיפול בהקדם אפשרי.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה על המענה

סתיו
    27/06/2016

אלו לא בעיות נשימה אלה פעם אחת היה קושי קל לספר סיפור לא יחסתי לזה כזה חשיבות אני גננת ...התרופות עוצרות את מהלך המחלה ? הרופא כירורג אמר שבחמישים אחוז התופעות יכולות להעלם או להשתפר האמת שאני באמת לחוצה מהעיניין זה חדש לי ראיתי שיש פה אנשים שיש להם כבר שנים את המחלה אלו התקפים שבאים וחולפים ? או שמשאירים נזק קבוע למקומות הללו ונישארים תמידים ?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• טיפול במיאסטניה גרביס במבטרה לאחר החמרה במצב עד כדי הנשמה
    דגנית
    20/06/2016

שלום, הוצע לאחותי שסובלת מהמחלה מזה כ 12 שנה טיפול במבטרה, זאת לאחר שניסתה טיפולים שונים שהוזכרו בפורום, כמו פלזמה פרזיס, מסטינון, סטרואידים.
    לאחותי חלה החמרה במחלה עד כדי הזדקקותה להנשמה.
    אחותי היא בחורה צעירה בשנות ה30 לחייה, כשביקשה פרטים על הטיפול, הם לא היו מעודדים מבחינת תופעות הלוואי שלהם.
    השאלה שלי האם יש לך מידע יותר מקיף על הטיפול והאם הוא יכול לעזור בהנחה ואני יודעת כי כל מקרה לגופו.
    תודה מראש על התשובה.

הוספת תגובה

• טיפול במיאסטניה גרביס במבטרה לאחר החמרה במצב עד כדי הנשמה - תגובה

משה פיק
    21/06/2016

שלום דגנית,

אני מבין שאת אחותה של דקלה.

דיברת היום עם חברתה ליאת ועם בעלה אברהם.

את יכולה להתעדכן דרכם.

אם יהיו לך שאלות נוספות, שמח לענות.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חולי מיאסטניה מולדת ואלכוהול - איך לנהוג ?
    נועה
    18/06/2016

אני נערה בת 17 כיום שחולה במיאסטניה מולדת, בחיים לא שתיתי אלכוהול מסיבות אישיות שבין היתר כללו את המיאסטניה ואת השימוש בתרופות. אני רוצה לנסות לשתות ואני לא יודעת איך, יש בי פחד בגלל המיאסטניה, אני לא יודעת באיזה מינון מותר בכמה כמויות ואיך להתנהג עם התרופות כאשר אני תחת השפעה של אלכוהול. מה לעשות ? אשמח לעזרה

הוספת תגובה

• חולי מיאסטניה מולדת ואלכוהול - איך לנהוג ? - תגובה

משה פיק
    18/06/2016

שלום נועה,

אין איסור כולל על חולי מיאסטניה לשתות אלכוהול.

איך זה ישפיע עלייך וכמה את מסוגלת לשתות את צריכה לנסות על עצמך.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• איפה ניתן להשיג כדורי מסטינון 30 מג
    משה קוקוס
    27/05/2016

אובחנתי כחולה מיאסטניה גרביס. הומלץ טיפול 3X30 מג ליום.
    בקופח יש רק כדורים של 60 שאינם ברי חלוקה. בבתי מרקחת כלל אין.
    איפה אפשר להשיג 30 מג.

הוספת תגובה

• איפה ניתן להשיג כדורי מסטינון 30 מג - תגובה

משה פיק
    28/05/2016

שלום משה,
    בכל בית מרקחת של קופת חולים אתה יכול לבקש שיביאו לך .

הכדורים מופיעים בשם "פירידוסטיגמין ברומיד"

בכל מקרה אתה יכול לרכוש מכשיר לחיתוך כדורים ולחתוך כדור של 60 מ"ג לחצי

מעוניין לצרפך ל "קבוצת התמיכה MG באינטרנט" דרכה תקבל עדכונים על המחלה ותוזמן למפגשי תמיכה .

לשם צירופך אני מבקש לדעת אם אתה מאובחן במחלה וקצת אינפורמציה עליך כגון: שם מלא, שנת לידה, מקום מגורים, טלפונים (קווי ונייד), קופ"ח וקצת פרטים על מהלך המחלה כגון: מתי, היכן וע"י מי אובחנת במחלה (האם תוצאת בדיקת הדם לנוגדנים כנגד קולטני אצטילכולין התקבלה חיובית), מה היו הסימפטומים הראשונים שגרמו לך לפנות לנוירולוג מה התרופות שקיבלת, מה מצבך כרגע ומה התרופות/טיפולים שאתה מקבל עכשיו (כולל מינונים).

אם אתה מאובחן במחלה, אני מזמין אותך להצטרף ל "פורום התמיכה בפייסבוק" שהוא פורם סגור/סודי שרק חולי מיאסטניה מאובחנים נמצאים בו לשיחות על המחלה וההתמודדות ביום יום.

בכדי להכניסך לפורום אתה צריך להיכנס לדף הבית שלי בפייסבוק Moshe Pick ולבקש ממני חברות.

איני יודע כמה אתה יודע על המחלה ולכן, בהזדמנות זו אני שולח לך קצת חומר אינפורמטיבי ראשוני וכאשר אקבל את תשובותייך לפרטים שביקשתי אשלח לך דפי אינפורמציה נוספים, יותר פרטניים.

אתה יכול בכל הזדמנות לפנות אלי בדוא"ל או טלפונית
    בבקשה להימנע בין השעות 14:00 עד 17:00

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בדיקה לגילוי LRP4 מה מטרת הבדיקה
    גנאדי
    21/05/2016

שלום רב
    אני מעל לשלוש שנים ללא הבחנה סופית ויציבה לחולשת שרירים ממנה אני סובל.
    טופלתי ב IVIG , פלסמה פרזיס ועכשיו אני מטופל במטוטרקסת.
    בדיקות לגילוי נוגדנים ל AchR ו MusK היו שליליות. עכשיו אני מחכה לתוצאה לבדיקת נוגדנים ל LRP4 . האם זה יוכל לעזור לייצב את מצבי?
    גנאדי

הוספת תגובה

• בדיקה לגילוי LRP4 מה מטרת הבדיקה - תגובה

משה פיק
    21/05/2016

שלום גנאדי,

כל הבדיקות שעברת וחזרו עם תשובה שלילית מגדירים את מעמדך בסינדרום המיאסטניה כ "Sero-Neg" . . . . זה אומר שרק חלק מהנוירולוגים (אותם שעובדים "מחוץ לקופסא") יקבלו אותך כחולה מיאסטניה וזאת בהתייחס לסימפטומים שאתה מציג. חלק לא קטן מהנוירולוגים לא יקבלו אותך כחולה מיאסטניה.

נוגדני LRP4 נמצאו רק אצל חולי "Sero-Neg" ואינם נוגדנים שמוכרים לשם קבלת אבחנה למיאסטניה, כך שאיני יודע לשם מה נשלחת לבדיקת הנוגדנים הנ"ל שהימצאותם או אי הימצאותם לא תשנה דבר.

לא ציינת מה הם הסימפטומים שאתה מציג ואם התרופות שקיבלת (תרופות מקובלות בטיפול בחולי מיאסטניה פעילה) משפרות את מצבך.

בכל מקרה , גנאדי, אני מעוניין לצרפך ל "קבוצת התמיכה MG באינטרנט" דרכה תקבל עדכונים על המחלה ותוזמן למפגשי תמיכה.

לשם צירופך אני מבקש לדעת אם אתה מאובחן במחלה וקצת אינפורמציה עליך כגון: שם מלא, שנת לידה, מקום מגורים, טלפונים (קווי ונייד), קופ"ח וקצת פרטים על מהלך המחלה כגון: מתי, היכן וע"י מי אובחנת במחלה (האם תוצאת בדיקת הדם לנוגדנים כנגד קולטני אצטילכולין התקבלה חיובית), מה היו הסימפטומים הראשונים שגרמו לך לפנות לנוירולוג מה התרופות שקיבלת, מה מצבך כרגע ומה התרופות/טיפולים שאתה מקבל (כולל מינונים).

אם אתה מאובחן במחלה, אני מזמין אותך להצטרף ל "פורום התמיכה בפייסבוק" שהוא פורם סגור/סודי שרק חולי מיאסטניה מאובחנים נמצאים בו לשיחות על המחלה וההתמודדות ביום יום.

בכדי להכניסך לפורום אתה צריך להיכנס לדף הבית שלי בפייסבוק Moshe Pick ולבקש ממני חברות.

בהזדמנות זו אני שולח לך קצת חומר אינפורמטיבי ראשוני.
    אתה יכול בכל הזדמנות לפנות אלי בדוא"ל או טלפונית
    בבקשה להימנע בין השעות 14:00 עד 17:00

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ניתוח הטימומה האם שווה לעבור את הניתוח?
    סנדי סוסן
    07/05/2016

היי אני חולת מיאסטניה גראביס כבר מעל שלוש שנים, המחלה פרצה בעין הימנית בבוקר בהיר אחד ונעלמה מעצמה אחרי שבועים עד שהיינו בטוחים אני וכל הרופאים שזה כנראה הייתה טעות , אבל עכשיו לאחר שילדתי את בני הבכור לפני חצי דנה בניתוח קיסרי זה התפרץ ותקף את הלוע הדיבור ובליעה וכמובן מסכן את הדרכי נשימה. אני נמצאת בקנדה ויש לי ניתוח ביולי להסרת הטימומה. השאלה שלי היא האם זה יכול להיעלם שוב ושווה לי לחכות או שעדיף לעשות את הניתוח? יש פה מישהו שחווה את הניתוח ויכול לספר או להכין אותי למה לצפות? מה שמפחיד אותי זה שיכול מאד להיות להניתוח לא יביא תוצאות בכלל , השאלה היא האם שווה לעבור את זה?

הוספת תגובה

• ניתוח הטימומה האם שווה לעבור את הניתוח? - תגובה

משה פיק
    07/05/2016

שלום סינדי,
    שאלתך "האם שווה לעבור את הניתוח" כאשר התייחסותך היא אך ורק לגבי ההשפעה על חומרת המיאסטניה היא שאלה שאין לה תשובה מוחצת. כאשר תשאלי אותה הרבה חולים והרבה נוירולוגים . . . תקבלי תשובות שונות ומנוגדות.
    אבל. . . . השאלה הנכונה שצריכה להישאל היא : " האם אני חייבת לעבור את הניתוח" ? ולשאלה זו יש תשובות יותר מדויקות.
    הכל תלוי בסיבה שהרופא נותן לך למה לדעתו יש צורך לבצע את הניתוח.
    אם מגלים בסריקת CT שלבלוטה יש גידולים (בתוך הבלוטה או מחוצה לה) – חייבים לנתח.
    אם הבלוטה "מוגדלת" אולם אינה גורמת ללחץ על צינור הנשימה (בעיות נשימה) – לא חייבים לנתח.
    אם הנוירולוג "מסביר" שהוצאתה תגרום למחלה ל"היעלם" או להחליש סימפטומים – אין מחויבות לנתח.
    אם מתעוררת בעיה בבלוטת התימוס . . . . המיאסטניה אינה הגורם. הבעיה מופיעה גם אצל אנשים שאינם חולי מיאסטניה.

סינדי, אם את מעוניינת באינפורמציה יותר מפורטת על סוגי הניתוחים שניתן לבצע, שלחי לי דוא"ל ואשלח לך חומר מפורט.
    אם את מעוניינת להצטרף לפורום התמיכה בפייסבוק שם תוכלי לשוחח עם חולים היכנסי לדף הבית שלי Moshe Pick ובקשי ממני חברות.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בדיקת Emg לסיב בודד
    אני
    07/04/2016

מישהו יודע איפה מבצעים את הבדיקה הזו בירושלים??? המזכירות שיגעו אותי.
    כבר מעל שנה שאני רודפת אחרי הבדיקה הזו וכל פעם מקבלת התחייבות למקום אחר שרגע לפני התור מתברר לי שהם עושים רק emg רגיל ..

לקביעת תור
    סגירה
    בדיקת Emg לסיב בודד

הוספת תגובה

• בדיקת Emg לסיב בודד - תגובה

משה פיק
    08/04/2016

תשאלי את הנוירולוג שלך

או במחלקה הנוירולוגית בבי"ח הדסה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בדיקת EMG סיב בודד

שלי
    18/08/2016

נכון לאוגוסט 16, הבדיקה אינה מבוצעת בירושלים, אלא באיכילוב או באסף הרופא- מקבלים התחייבות מקופת חולים ומתקשרים לאחד מבתי החולים האלה וקובעים תור
    בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בטוח??????

אני
    18/08/2016

אתה בטוח??? כי יש לי תור לנובמבר שאני מחכה לו כבר מעל חצי שנה ... בהדסה הר הצופים

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• קשר בין טראומה למיאסטניה
    אבנר
    28/03/2016

האם ידוע בספרות על קשר בין טראומה להתלקחות של מיאסטניה רדומה ללא סימפטומים?

לקביעת תור
    סגירה
    קשר בין טראומה למיאסטניה

הוספת תגובה

• קשר בין טראומה למיאסטניה - תגובה

משה פיק
    29/03/2016

שלום אבנר,

עד היום מיאסטניה אינה מחלה מובנת היות וזו "מחלה יתומה" שלא חוקרים אותה ולכן הידע על הסיבה לפריצת המחלה אינה ידועה.
    מניסיוני רב השנים ומספר החולים שאני מכיר ברחבי העולם ידוע לי שטראומה בהחלט מסוגלת לגרום לפריצת המחלה אם היא נמצאת במצב רדום.

היות ובמקביל פנית אלי בבקש עזרה בדוא"ל אנו נמשיך את הקשר במייל ואני בטוח שהכול יתבהר לך במהרה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• סימפטומים של מיאסטניה גראביס
    כהן שרה
    19/03/2016

אני חדשה. המחלה שלי איתי כ 3 חודשים. האם יש בעיה של מעיים? כאבי בטן חזקים? או לחילופין כעין שרפה בבית החזה?

הוספת תגובה

• סימפטומים של מיאסטניה גראביס - תגובה

משה פיק
    20/03/2016

שרה, מיאסטניה היא מחלה שגורמת לחולשת שרירים רצוניים ואינה משפיעה על שרירי הבטן.
    אם את לוקחת מסטינון . . . . יכול להיות שכאבי הבטן נגרמים עקב השימוש בתרופה שזו תופעת לוואי שהיא גורמת לעיתים.
    אם אני מבין נכון, אינך נמצאת ב"קבוצת התמיכה באינטרנט" ואינך חברה בפורום ה תמיכה בפייסבוק.

צרי איתי קשר בדוא"ל ונסגור את כל הקצוות בנושא המחלה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• נוירולוג מבין במיאסטניה - מאוחדת ירושלים
    מיכל
    03/03/2016

שלום אשמח להמלצה שלכם על רופא נוירולוגיה שמכיר ומבין מיאסטניה באזור ירושלים דרך מאוחדת, לצורך אבחון או שלילה..
    תודה

הוספת תגובה

• נוירולוג מבין במיאסטניה - מאוחדת ירושלים - תגובה

משה פיק
    04/03/2016

בי"ח הדסה עין כרם

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מיאסטניה גרביס מוריד פרופיל 21
    נועה
    02/03/2016

למה חולי מיאסטניה גרביס מולדת אוטומטית מקבלים פטור (פרופיל 21) בצבא ? למרות יכולת מדהימה של הבנאדם לשרת בתפקיד גבוה.

הוספת תגובה

• מיאסטניה גרביס מוריד פרופיל 21 - תגובה

משה פיק
    03/03/2016

שלום נועה,
    אני חולה מיאסטניה מאובחן משנת 1998.
    באותם שנים שרתו בצבא חיילים שהם חולי מיאסטניה והכרתי אחד שהיה פעיל בצבא כטייס הליקופטרים.
    במשך השנים אובחנו בצבא חולים נוספים שהצבא פתר את עצמו מלספק להם טיפולים רפואיים ע"י כך שהוריד להם את הפרופיל ל 24 ושחרר אותם מהמשך השרות הצבאי.

חלקם תבע את הצבא שהמחלה נגרמה להם תוך כדי השרות והם הגיעו לבתי משפט.

ואז החליטו בצבא לא לגייס חיילים שהם חולי מיאסטניה. . . . . אלא אם הם ישרתו כ "מתנדבים" לאחר שיחתמו על מסמכים שהטיפול במחלה לא יהיה בידי הצבא אלא מחוץ לצבא והם לא יתבעו את הצבא בנושא זה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אחוזי נכות בביטוח לאומי
    משה
    25/02/2016

שלום,

מישהו יודע אם יש סיכוי לקבל אחוזי נכות על מיאסטניה גרביס בביטוח לאומי?

אשמח לשמוע על מישהו שניסה וכמה אחוזי נכות הוא קיבל.

לקביעת תור
    סגירה
    אחוזי נכות בביטוח לאומי

הוספת תגובה

• אחוזי נכות בביטוח לאומי - תגובה

משה פיק
    25/02/2016

שלום משה,
    מיאסטניה גרביס היא מחלה מוכרת בביטוח הלאומי שניתן לקבל עליה אחוזי נכות כאשר פונים אליה בבקשה להגיע לוועדה לנכות כללית.

אם אתה מעוניין בכול הפרטים בנושא + אינפורמציה חשובה על המחלה וכיצד חיים אתה ביום יום, אני מציע לך להצטרף ל "קבוצת התמיכה למיאסטניה באינטרנט" ול"פורום התמיכה בפייסבק".

משה פיק.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מיאסטניה גרביס תסמינים טיפול
    מיכל
    11/02/2016

האם יש לי מיאסטנייה גרביס?????....
    שלום, שמי מיכל אני בת 25
    בבדיקות הדם שעשיתי השבוע הברזל (iron) היה נמוך 43
    וההמוגלובין תקין בטווח התחתון.
    אני מציינת שאני חלשה מאוד מאוד ועייפה מאוד ...
    ותוצאות חריגות נוספות שהופיעו הפעם הם כולסטרול גבוה גם הרגיל וגם הldl.
    תוצאות חריגות נוספות שמופיעות תמיד הם הנוגדנים מסוג anti dna, thayrog, anti tpo (תוצאות בלוטת התריס תקינות- tsh, t4 , t3)
    ויש הליקובקטר

אני ממש מיואשת, הייתי אצל המון רופאים ושללו לי לופוס (זאבת), ודלקת מפרקים וטרשת נפוצה.....
    ונתנו הגדרה של פיברומיאלגיה -שלדעתי זה בולשיט...

אני רואה את התוצאות של הבדיקות דם ואת המצב הגופני שלי שכולל: חוסר שינה עמוקה, לחץ אדיר בעמוד שידרה, חולשה מטורפת(הגוף כמו גומי) אפילו את הרוק קשה לבלוע, בקושי פותחת את העיניים וזזה ויש לי בלט בעיינים לדעתי והעיינים כואבות ונפוחות בבוקר, אי נוחות בקיבה, ואוויר שלא נכנס לחזה (רק כשאני מפהקת נכנס)...ובנוסף יש לי רגורגיטציה - שהאוכל עולה חזרה מהקיבה לחלל הפה (סליחה על התיאור) כמו העלאת גרה.
    כמובן שכתוצאה מכל זה גם קשה לי קוגנטיבית(עירפול ותשישות) והמצב הנפשי בקנטים (וכן כן, אני יודעת שזה קשור ויש כאלה שאמרו לי שבגלל המצב הנפשי שלי אני מרגישה את התסמינים בגוף, אבל אני לא מאמינה שזה רק זה...) ואני פשוט אובדת עצות ...

האם יכול להיות שיש לי מיאסטניה גרביס?
    נוירולוג נתן לי mri מח -שיצא תקין, emg בכפות הידיים- שיצא תקין.
    אשמח לדעת איך אפשר לאשש או לשלול מיאסטניה בצורה סופית...

אתם קרש ההצלה האחרון שלי...
    תודה מצפה לתגובתכם
    מיכל

הוספת תגובה

• נ.ב.

מיכל
    11/02/2016

בנוסף יש לי בדיקת emg סיב בודד לנבדק - האם בדיקה זו יכולה לאשש או לשלול מיאסטניה גרביס?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• Achr בדיקת דם מה המשמעות? ....................
    מיכל
    10/02/2016

שלום,
    בבדיקת דם achr התוצאה יצאה לי 0.0 כשהטווח הוא 0.0-0.5
    האם זה שולל באופן וודאי מיאסטנייה גרביס?
    מציינת שיש לי את הסימפטומים האופיינים...

תודה, מיכל

הוספת תגובה

• Achr בדיקת דם מה המשמעות? .................... - תגובה

משה פיק
    11/02/2016

שלום מיכל,
    לא קיימת שום בדיקה ששוללת מיאסטניה גרביס.

תוצאה של 0.0 אומרת שלא נמצאו בדמך נוגדנים כנגד קולטני אצטילכולין ועכשיו עלייך לשלוח בדיקת דם נוספת לבדיקת נוגדנים ל MuSK.

בכדי לקבל אבחנה למיאסטניה אין צורך לקבל תוצאות חיוביות של בדיקות הדם וזאת במידה ויש לך סימפטומים מתאימים למיאסטניה ונוירולוג טוב שמנוסה ומבין מחלה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה