מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- זיהוםגינאדי11/11/2007
האם החדרת גופים זרים כמו רשת בניתוח בקע עלולה לגרום לזיהום קל ? מה גורם לזיהום בעצם , הגוף הזר ? או משהו אחר ? איך מגלים זאת ? שקיעת דם ? צילום ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שעור
ד''ר דוד נויפלד12/11/2007זהום נגרם ע"י חיידקים ויבוא לידי ביטוי כמו בכל מקום אחר בגוף עם נפיחות אודם רגישות מקומית והצטברות של מוגלה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הניתוחגינאדי09/11/2007
עם יד על הלב - האם היית ממליץ לעצמך על ניתוח בקע עם התקנת רשת ? הבנתי שהדעות חלוקות , ויש הרבה בעיות אחרי הניתוח - חזרה של בקע, כאבים כרוניים...?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לא עושים אחרת!
ד''ר דוד נויפלד09/11/2007יש הטוענים שכיום ניתוח שבר בלי רשת גובל ברשלנות רפואית!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עודף משקל והרניהאורי07/11/2007
יש לי עודף של 30 ק"ג. אני בתהליך הרזייה והיום מגיע אלי מאמן עימו אתאמן פעמיים בשבוע. חבר הזהיר אותי מסכנת הרנייה בגלל עודף המשקל. מה אסור לי לעשות כדי להימנע מכך? תודה רבה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לא מבין השאלה???
ד''ר דוד נויפלד07/11/2007יש לך כרגע הרניה או לא?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סימפטומיםמנשה05/11/2007
שלום,
יש לי לאחרונה כאבים באזור האשכים, במיוחד לאחר ריצה. האם אחד הסימפטומים של בקע מפשעתי הוא כאבים באשכים (אי נוחות יותר מכאבים). התדירות של התלת שתן בלילה אף היא גברה לאחרונה. האם זהו גם סמפטום?
אם התשובה שלילית, היכן אמורים להיות הכאבים כאשר יש בקע מפשעתי.
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר יכול להיות..
ד''ר דוד נויפלד05/11/2007אבל לא אופייני. בד"כ כאבים ורגישות באזור הבקע.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בקע אפיגסטרירוני04/11/2007
אני בן 54, סובל משק בקע אפיגסטרי בולט די גדול מזה מס' שנים. עד עתה דחיתי את הקץ. הופנתי לניתוח. בעברי לאחר ניתוח LIH.
האם אפשר לקבל תמונה במה כרוך הניתוח? כמה זמן אשפוז? מה כוללת ההכנה לניתוח? זמן החלמה? האם מומלץ בהליך רגיל או לפרוסקופי? כירורג קופ"ח כתב "בחלקו ניתן להחזרה". למה הכוונה ב"חלקו" ומה המשמעות?
תודה רוני.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אפיגסטרי
ד''ר דוד נויפלד05/11/2007אם מפריע כדאי לתקן.
"חוזר חלקית" אומר שיש כליאה כרונית אבל צריך לשאול הכירורג למה התכוון.
תקון אפשר גם כך וגם כך. מה יותר טוב??? אינני יכול לומר בברור.
איך שלא תסתכל על זה, תלוי במבצע, נסיונו והטכניקה שלו.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הרשתגינאדי04/11/2007
אחרי שנים של שימוש בשתלי סיליקון התברר כי הם מסרטנים. האם נעשו עבודות לבדיקת בטיחות השתלים בנתיוחי הרניה. כיצד ? האם ידוע על מקרים של היווצרות גושים?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר רשת
ד''ר דוד נויפלד04/11/2007מי אמר ששתלי סיליקון מסרטנים???
מה משמעות השאלה: "בטיחות"?
כן, ידוע שרשת יכולה להתגלגל ולהת"כוצ'ץ'" ואז ליצור גוש.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ספורט אחרי ניתוח בקעמיטל04/11/2007
שלום
עברתי לאחרונה ניתוח קיסרי ולאחריו תיקון בקע ( ללא צורך ברשת)
היום אני מרגישה מצויין וללא כאבים
רציתי לדעת מתי כבר אוכל לבצע פעילות ספורטיבית הכוללת כפיפות בטן ואליפטיק, כלומר כמה זמן צריך לעבור ממועד הניתוח כך שימנע נזק
יש לי קולקציה כתוצאה מהניתוח. היא עדין ניכרת ויש לי בליטה ברורה בבטן התחתונה
האם אפשר ללכת עם חגורת בטן כדי שהקולקציה תבלוט פחות?
תודה רבה
והמשך שבוע נעים* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ספורט
ד''ר דוד נויפלד04/11/2007פצע, כל פצע, צלקת אף פעם לא חזק כמו האוריגינל.
החלמת פצע מלאה עורכת שנה. אבל גם אחרי הרבה שנים במצבי תת-תזונה קיצוניים ובמיוחד בחוסר ויטמין סי, הפצע יכול להתפרק.
לגבי פעילות פיזית אפשר להתחיל לחזור לפעילות תוך חודש, שישה שבועות באופן הדרגתי ולעלות לאט עד שלושה חודשים ואז להגיע לרמה שלפני.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קילה בהריוןשרון23/10/2007
שלום
אני בשבוע 34 להריון. יש לי כאבים איומים באיזור המפשעה בחודש האחרון, אפילו כשאני יושבת או שוכבת ת עד כדי כך שאני לא מצליחה לישון אפילו. האם ייתכן ומדובר בקילה? למי עליי לפנות כדי לבדוק את העניין? ( האם כירורג מטפל בזה?).
אם קיים קילה, האם ניתן לתקן לפני הלידה או שכדאי לחכות? האם קיים סיכוי למצב של כליאה?
אני מטפלת בילדתי בת השנה וחצי, דבר המצריך תכופות את הרמתה לצורך החתלה, אמבטייה וכו'.
מה כדאי לעשות?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לאן לפנול לגבי חשד לקילה בהריון
מוריה17/03/2013שלום רב,
אני בהריון רביעי בשבוע 19. משבוע שעבר החלו לי כאבים חזקים מעל הטבור ונוצר שם מעין בליטה שכואבת מאוד במגע אך גם כשאני מתכופפת או מרימה משהו.
האם יכול להיות שזהו קילה? למי עליי לפנות כדי לאבחן? לרופא הנשים או לכירוג?
וכמו כן האם יש מה לעשות עם קילה בהריון? או שצריך לסבול בשקט?
תודה רבה[
מוריה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשבר בהריון
ד''ר דוד נויפלד23/10/2007כן, יכול להיות. הכתובת היא כירורג ואולי US.
לגבי השאלות האחרות הן לא רלבנטיות כרגע. חוץ מזה בימים האחרונים התייחסתי כאן לנושא בפרוטרוט, תוכלי לעיין בעצמך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הוצאת סיכות לאחר Orchiectomyאריק22/10/2007
לפני 8 ימים עברתי RADICAL Orchiectomy , כמובן שבוצע חתך מעל המפשעה שנסגר ע"י סיכות.
בטופס השחרור כתוב הוצאת סיכות לאחר שבוע , אולם התור שקיבלתי הוא ל-12 יום לאחר הניתוח במרפאות החוץ של בית החולים
מספר שאלות :
1. האם שבוע אמור להספיק להוצאת סיכות, או שרצוי להמתין יותר ?
2. האם יש סיבה מיוחדת לחזור לבית החולים בו בוצע הניתוח (זה די רחוק מהיכן שאני גר) או שניתן לגשת למרפאה המקומית ולתת לאחות לבצע ?
3. האם יש דגשים מיוחדים לאחר הוצאת הסיכות ?
תודה מראש.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הוצאת סיכות
ד''ר דוד נויפלד22/10/2007שבוע הוא משך זמן סביר אבל אפשר יותר.
הוצאת סיכות היא תהליך פשוט אפילו אתה יכול לעשות אם יש לך מכשיר מתאים.
יש רק לבדוק שאין נפיחות יתר/אודם שיכולים להצביע על בעיה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אפשר לוותר על ניתוח הרניה?רבקה21/10/2007
אבי בן 70 ויש לו הרניה. הוא מסרב לעבור ניתוח בשביל לתקן אותה. אם אין החמרה במצב, זה בסדר לא לעבור את הניתוח? כל כמה זמן הוא צריך לעבור בדיוקת כדי לשלול הדרדרות?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לוותר...
ד''ר דוד נויפלד22/10/2007אין טעם בבדיקות עוקבות.
אם לא רוצה - ענין שלו.
כל זמן שאין סימפטומים - לא מוכרחים, אבל לקחת בחשבון שיכול להווצר מצב חירום לא צפוי של כליאה ואז יהיה צורך בניתוח דחוף.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בקע מפשעתיאורן18/10/2007
האם בעזרת מישוש בלבד (ללא צילום וכולי)אפשר לאבחן בקע ולקבוע ניתוח או עדיף לקבל חוות דעת נוספות
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר צילום
ד''ר דוד נויפלד19/10/2007אם אינך מאמין ברופא אל תינתח על ידו!
בכל מקרה, תמיד כדאי לקבל חוות דעת נוספת.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאביםטלי18/10/2007
בוקר טוב בני בן חודש וחצי עבר ניתוח בקע ביום חמישי כמה זמן בערך עד שהכאבים נעלמים?כי יש שע' ביום שהוא צורח ואני לא יודעת אם זה מכאבים של הניתוח או משהו אחר. אמורים להיות עדיין כאבים?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כאבים...
ד''ר דוד נויפלד19/10/2007אם את מודאגת תפני לרופא שניתח.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הרניה מעל הטבוריחיאל18/10/2007
בשבובעות האחרונים יש לי מן גוש מעל הטבור. בבדיקה היום הרופא הפנה אותי לכירורג, והעריך שמדובר בהרניה. השאלה שלי - מה הקשר בין הרניה כנ"ל לבין הסרעפת? אני שואל כי אני מנגן בכלי נשיפה, ומפעיל את הסרעפת שעות רבות ביום. האם יכול להיות שההרניה באה ממאמץ יתר בסרעפת? והאם זה שהיא שם משפיע כעת על איכות השימוש שלי בסרעפת?
וגם - ארי רץ ושוחה כמעט כל יום. אני לא מרגיש כאב יותר כשאני עוסק בפעילות הגופנית - אבל האם היא עשויה להגביר את הבעיה? שמא כדאי להפסיק או לצמצם את הפעילות?
תודה, יחיאל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מעל לטבור.
ד''ר דוד נויפלד18/10/2007קודם כל יש לוודא שזה אכן שבר, ואם כן הוא מוחמר מלחץ תוך בטני מוגבר כפי שקורה בעת נשיפה. אין קשר ישיר בין הסרעפת לבין שבר בדופן הבטן.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שבר בבטן?אסנת17/10/2007
שלום
אבא שלי בן 70 וסובל מזה שנים משבר באזור הבטן , בנוסף לוקח קומודין לדילול הדם, לפני כמה שנים שכח לקחת את התרופה ועורקיו במפשעה נחסמו, לכן נאלצו לנתחו הרופאים באופן חירום , ונאמר לנו שכעת אם יעשו את הניתוח בשבר לא ישרוד אותו, בנוסף למנגינת ליבי רובץ מעלינו האיום שמה לא יחזיק מעמד כלל כיוון שאחרי אותו ניתוח בישרו לנו הרופאים שהתוצאות לטווח קצר , עד 6 שנים ( אני מזדעזעת מהמחשבה וידיי רועדות תוך כדי הקלדת מילים אלו) , שאלתי היא מה ידוע לך בנושא, לצערי הרב למרות ההזהרות הרבות אבי היקר לי מאוד מתעקש לנהל אורך חיים של בחור בן 20, כולל לנקות את הבית בלילה , לסחוב ולהרים דברים כבדים , וכמה שאנו מנסים להוריד את הנטל ממנו , הוא ממשיך ומוצא במה "לעסוק" , האם יום הרופאים הוא נכון? הדבר מדיר שינה מעניי , בבקשה ענה לי , ניסיתי להתעייץ עם רופאיו, ונאמר לי טווח הזמן הממוצע , וכל יום שעובר בעני הוא כתיקתוק השעון
בבקשה ענה לי
לילה טוב
אסנת* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בבטן...
ד''ר דוד נויפלד18/10/2007השאלה איך השבר מפריע ואם לא נורא אולי מספיק חגורת תמיכה כאשר מבצע פעילות פיזית.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בקע מפשעתי דו צדדיאורן17/10/2007
שלום,
אובחן אצלי בקע מפשעתי דו צדדי האם אפשר לנתח במקביל/בו בזמן את שני הצדדים על מנת לחסוך תקופת החלמה
תודה אורן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דו-צדדי
ד''ר דוד נויפלד18/10/2007אפשר.
התאוששות מתיקון כפול קשה וארוכה מחד צדדי.
אפשר לשקול גם תיקון לפרוסקופי דו-צדדי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם את/ה טיפוס בוגדני?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)