מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- שרירן בדופן הרחם-שבוע 22לואיז09/03/2010
שלום רב,
היום ביצעתי סקירת מערכות מורחבת ואני בשבוע 22,הבדיקה תקינה חוץ מזה שנצפה שרירן בדופן קדמי בגודל 29x37 ממ.
בנוסף (לא יודעת אם יש קשר) אני עם סכרת הריונית ומטופלת באינסולין ע"י משאבה.
האם זהו משהו שאמור להטריד אותי באיזשהו אופן או שאין הדבר מפריע להריון והמשך התפתחותו בהמשך.
אשמח לתשובתכם המהירה.
יום טוב,לואיז* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שרירן
ד''ר אלי רימון09/03/2010לא צפויה בעיה אל אם יגדל משמעותית
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שלום ד"רמירב08/03/2010
אני בת 30 עם FSH גבוה (עד ערכים של 20 ביום 3 לוסת) ולשמחתי נקלטתי להריון אחרי IVF
האם עצם זה שהFSH גבוה יש יותר סיכון להריון כולו?
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הריון בסיכון
ד''ר אלי רימון08/03/2010לדעתי לא
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ראש עובר קטןאיריס07/03/2010
שלום
אני בשבוע 36 מלא - עם סכרת הריונית מאוזנת ללא אינסולין ( דיאטה והרבה הליכות ) כשביצעתי לפניי 4 ימים אצל הרופא נשים שלי בדיקת אולטרסאונד - הוא ציין שראש העובר קצת קטן ... ( נמדד כ - 86.6 ) בקשתי יותר הסברים ואז הוא טען שצורת הראש היא אובאלית ולא עגולה . לא שלח אותי לשום בדיקה נוספת וגם כששאלתי אם זה חריג הוא טען שלא . האם העובדה שאני מרזה קצת בגלל הדיאטה עקב הסכרת מסכנת את העובר שלי ? כי בסוף הפגישה הוא הוסיף שנמתין עוד שבועיים ואז נראה איך מתקדמים ללידה רגילה או לזירוז ... אני קצת מודאגת לגבי BPD והצורה האובאלית , האם יש מקום לדאגה או לא ?
תודה
המשך יום נפלא ונעים* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ראש עובר
ד''ר אלי רימון07/03/2010דיאטה טובה לסוכרת הריון מתבטאת לעיתים בחוסר עליה במשקל וזה בסדר ולא משפיע על העובר
לגבי ממדי הראש חשוב לדעת מה היקף הראש ואם תקין אכן מדובר במבנה גוגלגולת , מה שכינה הרופא "אובלי" וזה בטווח הנורמלי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה רופא יקר
איריס08/03/2010תודה על העזרה ... אני מניחה שאני גם בידיים דיי טובות ... אני מאוד אוהבת ובוטחת ברופא הנשים שלי ( עמי עמית ) אבל אתה יודע לפעמים צריך חיזוק מעוד רופא , דבר שקבלתי ממכם הערב ומודה לכם על כל העזרה והתשומת לב והזמן שאתם מקדישים באתר לעזור לכולנו , תודה מכל הלב
המשך יום נפלא ונעים
איריס ארז* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תוצאות תבחין משולשקוקי07/03/2010
בבדיקת התבחין התקבלה תוצאה חריגה של 2.55 MOM בבדיקה הספציפית לA.F.P for pregnancy
התוצאה הינה מעבר לטטוח הנורמה ובסיכום הבדיקה נכתב כי ערך החלבון העוברי חריג ועלול להיות קשור במום פתוח במערכת העצבים. לגבי תסמונת דאון- הערכים תקינים- סיכוי של 1:9999
מעבר לכך, תוצאות הבדיקות שערכתי עד כה היו תקינות הן של שקיפות העורפית ובדיקות הסקר הביוכימי בשליש הראשון.
בסקירה הראשונה- הרופא הפרטי שאצלו נבדקתי סימן ואמר כי הכל תקין, אך אני חוששת מעט ממידת התייחסותו (שכן יומיים לאחר מכן, הרופא המטפל שלי ציין כי יש לי שליה נמוכה ובסקירה לא הוזכר הדבר...)
מה המלצתכם? למי כדאי לפנות? האם בדיקת מי שפיר נותנת מענה במצב שכזה?
תודה רבה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר AFP
ד''ר אלי רימון07/03/2010דיקור עונה לשאלה אם מדובר בתסמונת דאון וגם יכול למדודו AFP במי השפיר אך איננה שוללת מומים.
אם את חשה חוסר בטחון פני לביצוע סקירה במקום אחר, בכל מקרה תבצעי סקירה מכוונת בהמשך
פני ליעוץ גנטי לסיכום ההמלצות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- התקף של קרוהןשפירית07/03/2010
שלום
אני חולת קרוהן כבר 7 שנים מאז שנשנכסתי להריון הקרוהן "ירד הילוך" והיה שקט לפני כ 3 שבועות התחיל התקף שנשמך עד היום
אני בשבוע 29 ומה שקורה הוא שלאחר בדיקת דם התוצאות הן:
פריטין- 4
B12-190
המוגלובין 10.5
יש קצת מחסור בחלבונים.
כרגע הרופאה שלי העלתה לי את המינון של הברזל ו B 12 אבל אין כל שיפור(עשיתי עוד בדיקה והתוצאות זהות) אנ לוקחת כרגע ראפאסל 4 גר' ביום. וכנראה שתחיל לקחת בודיזון ע"מ לסיים את הדלקת הפעילה.
האם אני צריכה לפנות למחלקה להריון בסיכון גבוה?האם הפניה מרופאת המשפחה או הגסטרו יספיקו או שיש צורך בהפניה מרופא הנשים שלי?
האם הערכים הנמוכים יכולים לפגוע בעובר בשלב זה?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קרוהן
ד''ר אלי רימון07/03/2010כדאי להתיעץ עם רופא הריון בסיכון
הערכים הנמוכים לא יפגעו בעובר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שלוםמירב07/03/2010
1.האם הריון שהושג בהפריה מיקרומניפולציה הוא הריון בסיכון גבוה (עובר אחד)
2.האם המקרה של מיקרומניפולציה חייב לעשות מי שפיר למרות שאני בת 30?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הריון בסיכון
ד''ר אלי רימון07/03/2010יש מספר דיווחים לגבי עליה בשיעור מומים בהריונות כאלה אך כללית לא מדובר בהריון בסיכון
לגבי דיקור לא חובה ויש להתיעץ עם יועץ גנטי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אבעבועות בזמן הריון , דחוףמודאג06/03/2010
שלום רב!
אישתי בשבוע ה 10 להריונה, כרגע גילינו שלביתנו יש אבעבועות רוח, הבת חוסנה אך למרות זאת היא חלתה בצורה הנראת קלה יותר.
אישתי למיטב ידיעתנו חלתה בילדותה באבעבועות רוח, וככל הנראה גם בזוסטר לפני כמה שנים.
האם יש לנו סיבה לדאגה?
האם יש צורך בבדיקת נוגדנים?
תודה מראש.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אבעבועות בזמן הריון , דחוף
פרופ' יריב יוגב07/03/2010יש לבצע בדיקת נוגדנים
במידה והייתה חשיפה בעבר היט מהווה הגנה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ירידה בפרוגרסטרון ו- E-2שוב אני05/03/2010
שלום דר'
אני לאחר 3 הפלות חוזרות בשבועות מוקדמים
מטופלת באספירין
ואנדומטרין 2 נרות ביום
תוצאאות בדיקה ביום 1.3 היו:
IU/L 1518 BETA-HCG
nmol/L 132.1 PROGESTERONE
pmol/L 1072 ESTRADIOL (E-2
תוצאות בדיקה 5.3 היו:
IU/L 8365 BETA-HCG
nmol/L 112.9 PROGESTERONE
pmol/L 1043 ESTRADIOL (E-2)
מדוע האסטריול והפרוגרסטרון ירד ?
הבטא אומנם עלתה יפה אבל האם זה מבשר משהו לא טוב?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ירידה בפרוגרסטרון ו- E-2
פרופ' יריב יוגב05/03/2010אין לכך חשיבות.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דימום ווסתי-הריון תאומיםנטלי05/03/2010
שלום רב,
אני בשבוע 13 עם תאומים זהים (מונו-בי).
מזה יומיים יש לי דימומים כמו במחזור.
מבדיקה נמצא כי יש לי הפרדות קרומים. מה המשמעות? מה הסיכונים? ומה נדרש ממני מעבר למנוחה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דימום ווסתי-הריון תאומים
פרופ' יריב יוגב05/03/2010הפרדות קרומים יכולה להיות הסימן הראשון להפלה למרות שברוב המקרים ההריון ממשיך באופן תקין
אין הוכחה יד משמעית כי מנוחה עוזרת
במידה ומופיע דימום פני להיבדק* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקות דםגליה05/03/2010
שלום רב.אני בשבוע 17+1.הריון שני.קיבלתי את תוצאות בדיקות הדם שבהן מספר חריגות.האם יש מקום לדאגה :
16.0- 12.0 g/dl 11.4 HB
47.0- 37.0 % 36.6 HCT
31.0- 26.0 pg 24.3 MCH
36.7- 33.0 g/dl 31.1 MCHC
16.0- 11.0 % 14.7 RDW
97.0- 80.0 fL 78.2 MCV
75.0- 40.0 % 76.6 NEUT%
50.0- 20.0 % 14.1 LYM%
0.95- 0.51 mg/dl 0.39 CREATININE
145.0- 135.0 mEq/L 134.8 SODIUM
pmol/L 19434 ESTRADIOL (E-2)
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בדיקות דם
פרופ' יריב יוגב05/03/2010לא
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהיעל05/03/2010
שלום. בת 37 בשבוע 8+3 לאחר IVF/ . (הריון קודם לאחר IVFהפלה בשבוע 7
אתמול קיימתי יחסי ימין . מס שעות אחכ בניגוב נצפתה הפרשה רירית שקופה ובתוכה מעט מרקם דמי. היום בבקר אותו דבר. האם לפנות למיון/ רופא.????* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה
פרופ' יריב יוגב05/03/2010לא אלא אם כן הדמם ממשיך
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הפרדות קרומיםשלומית04/03/2010
שלום,
בבקורת 3 ימים לאחרר CVS, נמצאה "הפרדות קרומים" (שבוע 12+)
האם עלי להיות מוטרדת? האם מותר לי לסוע לחול?
אין דימום או כאבים מיוחדים
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הפרדות קרומים
פרופ' יריב יוגב04/03/2010הפרדות קרומים יכולה להיות קשורה בסיכון גבוה יותר לדמום והפלה אך יש לזכור כי בד"כ ההריון מתקדם בצורה תקינה
לגבי הנסיעה לחול התייעצי עם הרופא המטפל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שיליה קידמית נמוכהלי04/03/2010
שלום ,
אני בשבוע 31 לאחר הערכת משקל ומיקום שיליה נמצא כי השיליה נמוכה
האם יש לזה השפעה ללידה ?
האם הלידה תתבצע בבניתוח קיסרי או טבעית ?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שיליה קידמית נמוכה
פרופ' יריב יוגב04/03/2010יש לבצע הערכת מיקום השליה מהפתח לקראת שבוע 37. במידה והמרחק קצר מ 10 מ"מ במחלקתנו ממליצים על ניתוח קיסרי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סטריפינגמיטל04/03/2010
בוקר טוב,
שבוע 38+3, הערכת משקל אתמול 3880. פתיחה 2 ס"מ, צוואר מחוק 70%. הרופא עשה לדבריו "סטריפינג עדין" והיום בבוקר התחיל דימום קל שלא ממשיך (אמר כי ייתכן דימום). באיזה מקרה כדאי לנסוע למיון? כמה זמן אפשר להיות במצב כזה עד ללידה?
תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סטריפינג
פרופ' יריב יוגב04/03/2010דמום שאינו פוסק מחייב הערכה רפואית. גשי להיבדק בהקדם
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סיכויים לסכרת הריוניתדקלה03/03/2010
שלום,
הנני בת 34, בעברי הריון אחד לפני 4 שנים בערך. לא הייתה סכרת הריונית. הנתונים אז היו: סוכר בצום 90 ו- A1C 4.9. מתכננת הריון נוסף. הנתונים כיום הם: סוכר בצום 90 ו- A1C 5.4, ערכי ה-BMI הם 24. לאור הנתונים הנ"ל (והעלייה ב-A1C עם חלוף השנים) מהם סיכויי לפתח סכרת הריונית בהריון הבא?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סיכויים לסכרת הריונית
פרופ' יריב יוגב04/03/2010סכוי נמוך
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם פרפקציוניסטים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)