מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- שלום ד"רמירב11/04/2010
אני בת 30 עם FSH גבוה עד רמות של 20 ביום 3 לוסת ונקלטתי להריון אחרי IVF עם מיקורמניפולציה מאחר ושאבו רק ביצית אחת וכי אין בעיית זרע
1.האם בגלל ה- FSH הגבוה ההריון בסיכון יתר למומים או להריון בסיכון יתר?
2.האם בגלל מיקרומניפולציה נהוג לעשות מי שפיר?
3.האם שאלה 2 חיובית גם אם אין בעיית זרע?
תודה רבה רבה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לשני
פרופ' יריב יוגב12/04/20101. לא
2. לא בהכרח
3. לא* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שלוםעדי10/04/2010
בת 39 לאחר IVF עם מיקרומניפולציה
האם צריך לבצע מי שפיר בגלל הפעולה של הזרקת זרע לביצית?
האם יש יותר סיכוי למומים ?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לעדי
פרופ' יריב יוגב11/04/2010שיעטר המומים הכרומוזומליים כנראה גבוה במקצת מעבר לסיכון ע"פ הגיל על רקע ICSI
ההחלטה לבצע מי שפיר הינה איניבידואלית
במידה ומעוניינת בייעוץ פרטני קבעי פגישת ייעוץ* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שלית פתח + קלקסןענת10/04/2010
שלום ,
אני בשבוע 29 להריון .
ההריון הקודם הסתיים בשבוע 33 עקב רעלת הריון קשה . הילד שלנו נולד גם יחסית קטן לשבוע ההריון (1364 גר).
בהריון הנוכחי אני מטופלת בקלקסן 0.4 מזה כשלושה שבועות.
הרופא אבחן שלית פתח אחורית מלאה (בדיקה אחרונה לפני כשבוע ) ומאמין שאצטרך ניתוח קייסרי.
בנוסף, אני סובלת מדימומים קלים כבר כחודשיים בתדירות די גבוהה.
השאלות שלי הן:
1. קראתי על מקרים בהן שלית פתח מובילה לשליה נעוצה , האם זה משהו שניתן לזהות באולטראסאונד? האם בבדיקה אחרת? מה הסיכויים לשליה נעוצה?
2. האם השילוב בין הקלקסן לשלית פתח והדימומים + ניתוח קיסרי מהווה סיכון כלשהו?
תודה.
ענת* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלית פתח
ד''ר אלי רימון10/04/20101.קראתי על מקרים בהן שלית פתח מובילה לשליה נעוצה , האם זה משהו שניתן לזהות באולטראסאונד? האם בבדיקה אחרת? מה הסיכויים לשליה נעוצה? ניתן לזהות בסונר מכוון
2. האם השילוב בין הקלקסן לשלית פתח והדימומים + ניתוח קיסרי מהווה סיכון כלשהו? קלקסאן מופסק טרם הניתוח לפחות 24 שעות, הניתוח עצמו כרוך בסיבוכים עקב דימום מוגבר.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תוצאות בדיקותיאנה10/04/2010
שלום רב,
אני בהריון שבוע 32
תוצאות הבדיקות שקשורות לכבד, חורגות מהנורמה
ALKP - 149.2 (30-120
ALT - 77 (0-31
AST - 52 (10-31
GGT - 109 (0-38
יש לי גם גירודים קלים , אך קבועים באזור הבטן
האם מדובר במחלה מסויימת או שזה סיבוך הריוני ???
האם זה מהווה סיכון לעובר ולי ???
ומה אני צריכה לעשות ???
תודה מראש
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ליאנה
ד''ר אלי רימון10/04/2010קיימת הפרעה ברורה בתפקודי כבד
יש לשלול סיבות כמו רעלת הריון, מחלה וירלית ומחלת כבד של הריון
בדכ לא מדובר בסכנה ישירה לעובר
פני לרופא להמשך בירור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבדיקה נוספת
יאנה12/04/2010שוב שלום,
היום עשיתי בדיקת דם נוספת :
ALKP - 369 !!!
ALT - 29
AST - 25
GGT - 68
חוץ מ- ALKP , הכל ירד מהותית
עד הרופא יש לי עוד יומיים ואני מודאגת מאוד
מה זה הקפיצות האלו ???
אשמח אם תוכל להסביר לי ??
האם העובר בסיכון ???
תודה מראש
נ.ב.
התוצאות הקודמות :
ALKP - 149.2 (30-120
ALT - 77 (0-31
AST - 52 (10-31
GGT - 109 (0-38* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבדיקה נוספת
פרופ' יריב יוגב13/04/2010שפור משמעותי בתוצאות הבדיקות
המתיני בסבלנות לפגישה עם הרופא* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- טרומבוציטופניהענבל10/04/2010
שלום רב,
לפני הגיוס לצה"ל אובחנתי ע"י המטולוגית כבעלת טרומבוציטופניה על רקע ITP.
רמות ה PLT שלי הן סביב ה- 95000 באופן רגיל.
כיום אני בהריון באמצע שבוע 35 ורמת ה- PLT ירדה ל- 62000.
הופנתי לבירור וטיפול במרפאה לסיכון הריון.
רציתי לדעת מהן אופציות הטיפול במצב כמו שלי?
תודה מראש
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לענבל
ד''ר אלי רימון10/04/2010יש צורך להשלים בירור לסיבת הטרומבוציטופניה
עקרונית אין צורך בטיפול בשלב זה
המשמעות העקרית נוגעת למתן אפידורל בלידה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה לדר' יוגבדנית09/04/2010
שלום דר',
( אולי אתה זוכר את המקרה שלי...) אני בשבוע 13+4 היריון לאחר IVF ומטופלת ביח' לסיכון בבלינסון( נפגשנו ) בשל קרישיות גבולית מסוג APLA. בשבוע 6+1 עקב דימום נצפתה המטומה. הדימום פסק ולאחר כשבועיים ההמטומה נספגה. לאחר מכן היה שוב דימום ושוב נצפתה המטומה חדשה באזור אחר. ההמטומה השניה שוב נספגה ובשקיפות עורפית הכל היה תקין ואף נאמר לי לחזור ולהזריק קלקסן בשבוע 13 למזלי הרב הגעתי לשבוע 13 ולא הספקתיח להזריק קלקסן ובאותו יום החל דימום רציני ביותר לא כמו בפעמים הקודמות. בבדיקה נצפה אזור דימום מאוד גדול בבטן התחתונה ונאמר גם שהצוואר סגור. הרופא הורה לי על מנוחה מוחלטת , בנתיים הדימום כמעט פסק. כמו כן הוא אמר שלצערו ההיריון בסכנה כיוון שאני בשלב כזה שלא ניתן להציל היריון אם יקרה משהו.
השאלה שלי , איך יתכן של פעם אני מייצרת המטומה במיקום אחר? האם אספירין וקלקסן לא ימנעו זאת? האם אמשיך לייצר כל ההיריון המטומות או שברגע שזה נספג כל פעם יתכן שבשבועות הקרובים זה יעלם לגמרה?
בכל אופן ביום ד' אני בבלינסון אך מאוד, מאוד מודאגת ולא מצליחה להנות ממהיריון. כאמור הושג לאחר IVF.....
תודה רבה,
דנית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מקפיצה את ההודעה
דנית11/04/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלדנית
פרופ' יריב יוגב11/04/2010לא הבנתי מה השאלה בדיוק
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלתי היא...
דנית11/04/2010האם עד סוף ההיריון אפשרי לפתח המטומות במקומות שונים ? כבר 3 פעמים נצפתה המטומה במיקום אחר ונספגה.
תודה,
דנית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלדנית
פרופ' יריב יוגב12/04/2010מעבר לשלב מסוים הסיכון אינו רק מהמטומה כי אם מהיפרדות שליה ודמום
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקה במרפאהאפרת09/04/2010
שלום,
אני קבלתי אירוע מוחי חסימתי לפני יותר מ-5 שנים.
לאחרונה הלכתי לגניקולוגית כי אני רוצה להכנס להריון והיא הפנתה אותי לבדיקה במרפאה להריון בסיכו גבוה- בשל הסיכונים הכרוכים בהריון עצמו ובתהליך הכניסה להריון (יש לי גם שחלות פוליציסטיות).
איך אני בוחרת את המרפאה אליה אני רוצה ללכת?
האם יש קשר בין מיקום המרפאה להיכן אני רוצה ללדת בסופו של דבר?
האם לקבוע תור בביה"ח של הנוירולוג המטפל בי כדי להקל על התקשורת בין הרופאים, או ללכת להיכן שיותר קרוב אלי הביתה, כך שבמידה וקורית תקלה יכירו אותי כשאני מגיעה?
תודה מראש.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הריון בסיכון
ד''ר אלי רימון09/04/2010רצוי להתחיל מחוות דעת נוירולוג וללכת למרפאת הריון בסיכון בבית חולים שם תלדי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מוניטור עם טכיקרדיהלי09/04/2010
שלום ,
הריון ראשון שבוע 36 אתמול ביצעתי מוניטור במרפאה אשר הראה דופק מואץ בין 170-215
כמו כן לאחר כחמש דק' הדופק הואט וחזר לנורמה ז"א בין 139-156 .
הרופא שלח אותי לחדר לידה על מנת לברר זאת ובחדר לידה המוניטור נע בין 122-151
ממה נובע מצב של דופק מהיר_(טכיקרדיה)?
האם זה מסוכן ?
מה ניתן לעשות דואגת ומודאגת* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר טאכיקרדיה
ד''ר אלי רימון09/04/2010לעיתים מדובר בהפרעת קצב זמנית , בדכ לא מסכנת העובר
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תפקודי כבדתמר08/04/2010
שלום
אני נמצאת בשבוע 35 להריון. עובר אחד. מוגדרת כהריון בסיכון לאחר שבהריוני הקודם (הריון תאומים) התפתחה רעלת הריון שבהתחלה באה לידי בטוי בחלבון בשתן ובתיפקודי כבד לא תקינים (בשבוע 31), סמוך ללידה (ניתוח חירום בשבוע 35) עלה גם לחץ הדם. לאחר ההריון נבדקתי ונמצאתי כהטרוזיגוטית לפקטור 5 ליידן.
ביצעתי היום בדיקות דם, התוצאות תקינות, למעט המוגלובין נמוך יחסית (10.6). אחת התוצאות בכל זאת קצת מטרידה אותי:
ALK. PHOSPHATASE 197
אהיה במעקב אצל רופאי ביום רביעי. האם אפשר לחכות עם הברור עד אז?
תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לתמר
ד''ר אלי רימון09/04/2010אין צורך בבירור
אנזים זה עולה בהריון עקב תרומת השליה , הבדיקה תקינה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה
תמר09/04/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מעוניינת בהריון שלישיתהילה08/04/2010
שלום,
אני בת 37 חולת IGAN , עברתי שתי הריונות לא קלים . הלידה הראשונה הסתיימה בשבוע 36, עקב ירידת מים. הלידה השניה הסתיימה בשבוע 35 עקב ירידת מים.
בשני ההריונות הייתי בשמירת הריון משבוע 14 לערך.
במהלך ההריונות היתה לי בנוסף רעלת הריון שהתפתחה בסמוך ללידה המוקדמת.
(רמת חלבון בשתן באיסוף שתן הגיעה ל- 5.5 גרם ליממה )
יש לי שתי בנות בריאות, ומקסימות. אני חושבת כעט על הריון נוסף. אני יודעת שהריון נוסף מסכן את מצב הכליות שלי ובכל זאת אני כמהה לילד נוסף.
בשני ההריונות הייתי מטופלת במרכז לבריאות האישה של קופ"ח מכבי. אולם לא היה שם רופא שמתמחה בתחום במדוייק. בנוסף הייתי במעקב של הנפרולוג שלי המלווה אותי זה שנים רבות.
האם אתה יכול להמליץ לי על מרכז להריון בסיכון שיש שם רופאים המתמחים בהריונות בסיכון מעבר לסכרת, קרישויות וכו'... ?
רופא הנשים שלי דחה על הסף את האפשרות / רעיון להריון נוסף.
הייתי רוצה חוות דעת של מומחה בתחום. ( הנפרולוג שלי טוען שאם אני כמהה להריון הוא "ילך" איתי להריון נוסף )
תודה,
יעל
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ליעל
ד''ר אלי רימון09/04/2010תוכלי לבחור באחת ממרפאות הריון בסיכון גבוה של הקופה באיזור מגורייך
אכן קיים סיכון לא מבוטל להסתבכות בהריון כולל רעלת הריון ויותר משמעותי פגיעה כליתית נוספת שלא תתאשש לאחר הלידה.
חוות דעת הנפרולוג היא החשובה מכל ואם הוא סבור שלא צפויה החמרה או סיבוכים משמעותיים בהסתמך על הכרותו עם בעית ניתן לתכנן הריון* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אי ספיקת מסתם מיטרלי בהריוןנטע08/04/2010
שלום,
אני בת 26 ,שבוע 35, הריון 4 , במהלך ההריון הנוכחי גילו באקו לב כי אני סובלת מאי ספיקת מסתם מיטרלי ברמה בינונית(החמרה קלה במהלך ההריון),אני מטופלת בפוסיד ולעיתים בדראלין.
[היסטוריה קצרה: 1.לפני כ 3 שנים ילדתי בלידת וואקום ,לאחר הלידה סבלתי מגודש ריאתי( לא עשו בירור קארדיאלי) 2.הריון שני נפל טיבעי בשבוע 11 3.לפני שנה עברתי הפסקת הריון בשבוע 24 עקב מום עוברי,לאחר הלידה והגרידה שוב סבלתי מגודש ריאתי ושוב לא עשו בירור קארדיאלי...]
במהלך ההריון הנוכחי אני בביקורת של מרפאת הריון בסיכון,מעקב א"ס וברוך ה' הכל תקין מבחינה מיילדותית, צוואר הרחם סגור וארוך,העובר מתפתח לפי האחוזון התקין ומצבי הכללי טוב (פרט לקשיי נשימה במאמץ וחולשה)
אבקש להתייעץ עמך לקראת הלידה,באיזה אופן היית ממליץ לי ללדת ובאיזה שבוע ממולץ על מנת לא להגיע למצב של לחץ וקשיי נשימה כבדים לקראת סוף ההריון.
תודה רבה, אשמח לתגובה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אי ספיקת מסתם מטרלי
ד''ר אלי רימון09/04/2010בלידה וגינלית עם ניטור לבבי קפדני במהלך הלידה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה על תשובתך,שאלה נוספת בבקשה...
נטע09/04/2010אני מעדיפה ללדת בניתוח קיסרי יזום,שמתוכנן מראש, האם להערכתך קיימת אפשרות כזאת עבורי?
אני מאוד חוששת מלידה טיבעית עקב טראומות עבר :-(
תודה רבה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהניתוח
ד''ר אלי רימון09/04/2010פחות מומלץ אך רצונך יכובד אם תסכימי לקחת את הסיכון
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מי שפיר הריון תאומים לא זהיםרונית08/04/2010
שלום
אני בת 29 הריון תאומים לא זהים ספונטני שבוע 19+ 4
בסקירת מערכות מוקדמת יצא ממתאים בלב עובר אחד 3 נקודות לבנות
בלב עובר שהי 2 נקודות לבנות
אתמול היינו בייעוץ גנטי בבית חולים נאמר לנו שאפילו אם הממצאים הללו נעלמים הם היו
וזה לא שולל שום דבר
החלטנו לעשות את הבדיקה
אני מעוניינת לדעת מה הסיכון בבדיקת מי שפיר בהריון תאומים
תודה ויום נעים* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תאומים
ד''ר אלי רימון09/04/2010מדובר למעשה ב- דקירות
הסיכון במי שפיר לאובדן ההריון נע לפי הספרות בין .1/200-1/800 ובשני דיקורים גבוה יותר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הירון תאומים =היריון בסיכון?עדי07/04/2010
שלום,
אני אחרי הפרייה ראשונה ולשמחתי אני בהיריון עם תאומים. האם יש לראות את ההיריון הזה כהיריון בסיכון לאור העובדה שמדובר בתאומים ? אין לי רקע של מחלות, בת 32. או שיש לעשות מעקב היריון סטנדרטי של תאומים?
תודה על המענה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לעדי
עדי08/04/2010גם אני עם הריון תאומים או שלישיה (היום אדע אחרי US) ראי תשובת הרופא לשאלתי לגבי מעקב הריון תאומים, הוא טוען שיש להתחיל מעקב אצל מומחה להריון בסיכון מתחילת ההריון אז אני מבינה שזה נחשב הריון בסיכון.
בהצלחה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תוצאות של בדיקות דםלואיז07/04/2010
שלום,
אני בשבוע 26, סכרת הריונית שמטופלת על ידי אינסולין(משאבה).
בשבוע שעבר נשלחתי למיון עקב לחץ דם גבוה,קצת חלבון בשתן(בבדיקת סטיק בקופת חולים)וחוסר איזון של הסוכרים.
הפנו אותי להמשך מעקב בקופה וכמו כן ביקשו שאעשה בדיקות דם מקיפות כולל שתן כדי לוודא שהכל בסדר.
אשמח אם תוכלו לומר לי באם הכל תקין ובאם לא מה עליי לעשות:
הבדיקות בהודעה הבאה מכיוון שמספר התווים כאן מוגבל,תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בדיקות
ד''ר אלי רימון07/04/2010הסוגכר גבוה פני לרופא מטפל
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הריון מרובה עובריםעדי07/04/2010
אני בהריון מ-IVF שבוע חמש ושישה ימים, היום עשיתי US לראות שק הריון , יש 3 שקים, 2 עם שק חלמון ויחסית מתאימים לגיל ההריון (אחד לשבוע 5+5 והשני לשבוע 5+3) והשלישי ללא שק חלמון ומתאים לשבוע 5+0.
1. אני לוקחת כתמיכה 2 אנדומטרין ביום, האם בגלל שמדובר בהריון מרובה עוברים לא צריך להעלות את המינון של האנדומטרין?
2. מה הסיכוי של העובר השלישי להתפתח באופן תקין? טרם עשיתי US לשמיעת דופק בגלל החג ואני במתח.
3. במידה והעובר השלישי לא התפתח יותר מה יקרה איתו? האם הוא מסכן את יתר העוברים?
4. הבנתי שבמקרה של שלישיה שוקלים דילול של אחד העוברים, במה זה תלוי? אני לחוצה מאוד מהריון שלישהי במיוחד שזה הריון ראשון (בעקרון שני אבל בראשון לא היה קוטב עוברי ועברתי גרידה לפני שנה) אך יחד עם זאת לא חושבת שאהיה מסוגלת מבחינה מוסרית לעשות דבר כזה במיוחד אחרי הטיפול שעברתי.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הריון מרובה עוברים
ד''ר אלי רימון07/04/2010אני לוקחת כתמיכה 2 אנדומטרין ביום, האם בגלל שמדובר בהריון מרובה עוברים לא צריך להעלות את המינון של האנדומטרין? לא
2. מה הסיכוי של העובר השלישי להתפתח באופן תקין? טרם עשיתי US לשמיעת דופק בגלל החג ואני במתח. - קשה לנבא
3. במידה והעובר השלישי לא התפתח יותר מה יקרה איתו? האם הוא מסכן את יתר העוברים? בשלב מוקדם כזה הוא יעלם
4. הבנתי שבמקרה של שלישיה שוקלים דילול של אחד העוברים, במה זה תלוי? אני לחוצה מאוד מהריון שלישהי במיוחד שזה הריון ראשון (בעקרון שני אבל בראשון לא היה קוטב עוברי ועברתי גרידה לפני שנה) אך יחד עם זאת לא חושבת שאהיה מסוגלת מבחינה מוסרית לעשות דבר כזה במיוחד אחרי הטיפול שעברתי.- ההפחתה לשניים או אחד זו המלצה גורפת
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם טיפוסים רגישים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)

.jpg)