מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- מעקב הריון תאומיםעדי07/04/2010
מאיזה שבוע כדאי להתחיל מעקב אצל מומחה להריון בסיכון כשמדובר בהריון של תאומים וכשמדובר בהריון של שלישיה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר vהריון תאומים
ד''ר אלי רימון07/04/2010מתחילת ההריון
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נוזל בצוואר הרחםגל06/04/2010
שלום
אני בת 37 אחרי 14 ivf שבוע 21 תאומים, לאחר דילול,מאוד מוטרדת היום במעקב הריון נעשתה לי בדיקת אורך צוואר רחם בגלל התקשיות כבר שבועיים שלוש,בבדיקה צוואר הרחם 43 וסגור,נמצא מעט נוזל בצוואר הרחם,הרופא אמר שזה בסדר,אני עדיין מאוד מוטרדת מהנוזל וכבר במשך חודש יש לי הפרשות נוזליות שבבדיקות קודמות שללו שזה מצוואר הרחם,האם זה נורמלי נוזל בצוואר ,על מה זה מעיד?בבקשה מאוד מאוד מודאגת.
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר צואר הרחם
ד''ר אלי רימון06/04/2010אין לזה קשר להפרשות
אין משמעות אם אורך צואר תקין* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הריון שלישיקרן06/04/2010
שלום,
אני מעוניינת לדעת מהם הסיכונים ומה נדרש לעשות בהריון שלישי, כאשר ברקע:
הריון ראשון תקין, במהלך לידה שבוע 40 התפתחה רעלת הריון (לידה קיסרי עקב אי ירידה לתעלת הלידה).
הריון שני, הפרדות שליה חלקית בשבוע 34 ולידה בשבוע 37 עקב הפרדות נוספת (קיסרי).
הילדים בריאים וגם האם.
בבדיקה של קרישיות, לא נמצאה בעיה.
האם זה שפוי לנסות הריון או שהסיכונים רבים מדי?.
האם יש סכנת חיים לאם בהריון נוסף?.
האם יש בדיקות או הכנות לפני כניסה להריון נוסף?.
האם יש זריקות או טיפולים מיוחדים במהלך ההריון הבא?
מה הסיכונים להפרדות נוספת או רעלת הריון במהלך ההריון הבא?
האם יש סיכוי גבוה לשמירת הריון במהלך כל ההריון?
תודה רבה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הריון בסיכון
ד''ר אלי רימון06/04/2010האם זה שפוי לנסות הריון או שהסיכונים רבים מדי?. שפוי ביותר
האם יש סכנת חיים לאם בהריון נוסף?. סיכון נדיר מאוד
האם יש בדיקות או הכנות לפני כניסה להריון נוסף?. התיעצות מסודרת עם רופא הריון בסיכון
האם יש זריקות או טיפולים מיוחדים במהלך ההריון הבא? לדעתי לפחות אספירין
מה הסיכונים להפרדות נוספת או רעלת הריון במהלך ההריון הבא? 30-40%
האם יש סיכוי גבוה לשמירת הריון במהלך כל ההריון? קשה לצפות ותלוי בהתנהלות ההריון* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- המטומה עם שימוש בקלקסןענת06/04/2010
בת 37. 2 לידות תקינות ואח"כ שלוש הפלות רצופות - אחת הפלה נדחית, ושני הריונות כימיים.
כרגע בשבוע 9 מטופלת בקלקסן, זריקות פרגניל, וקרטיה.
לפני יומיים צמחה לי במותן, במקום ההזרקה, בליטה גדולה. ניגשתי למר"ם ושם אמר הרופא שזו המטומה. בינתיים הבליטה קיבלה גוון סגול אך היא עדיין קשה.
האם עלי לטפל בזה? לפנות לרופא? או פשוט להניח לזה להיספג ולחלוף מעצמו?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר המטומה
ד''ר אלי רימון06/04/2010הטיפול שמרני ויש להמתין שתספג, אל תזריקי בקרבת מקום
התיעצי עם הרופא , יתכן שיש לשקול בדיקה למידת פעילות הקלקסאן- אנטיXA* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ירידת מים מוקדמתטל06/04/2010
שלום,
הייתה לי ירידת מיים מוקדמת בשבוע 23+2 ועקב כך הופסק ההריון.
עדיין לא ברור ממה זה נגרם שכן כל הבדיקות ומעקב ההריון היו תקינים לחלוטין
(עדיין בבדיקה, ההשערה של הרופא היא מזיהום)
האם בהכרח בהריון הבא אהיה תחת ההגדרה "הריון בסיכון גבוה"? או שזה אינו מחייב כלל?
במידה וכן, במה זה כרוך?
אודה לתשובתכם.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לידה מוקדמת
ד''ר אלי רימון06/04/2010לאור סיפור העבר את בסיכון מוגבר ללידה מוקדמת
אני ממליץ לך להועץ ברופא הריון בסיכון טרם ההריון הבא
נשמח ליעץ לך במרפאת מניעת לידות מוקדמות באיכילוב (ללא צורך בהתחייבות)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- צירים מוקדמיםשרון05/04/2010
שלום רב,
בשבוע 31+5 אושפזתי לשבוע עקב דימום וצירים מוקדמים. במהלך האישפוז טופלתי בפרסולט ובצלסטון. המצב התקדם לפתיחה של 1.5-2 ס"מ וצוואר הרחם התקצר ל-1 ס"מ (תואר כ"רך").
שוחררתי מאישפוז משום שהצירים פסקו (לעיתים קיימים צירים חלשים אך לא סדירים)
ונאמר לי להמשיך לקחת פרסולט 40 מ"ג אחת ל-12 שעות עד לשבוע 34. יש לי 2 שאלות:
1. כיום אני בשבוע 33+5. עד מתי עלי לקחת את הפרסולט, עוד יומיים או עוד שבוע ויומיים?
2. לאחר הפסקת הכדורים עד כמה עלי להיות במצב מנוחה? האם אפשר לצאת מחוץ לבית? או להשאר ולהרבות בשכיבה ולא להתאמץ?
תודה רבה וחג שמח!
שרון.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר צירים
ד''ר אלי רימון06/04/2010כיום אני בשבוע 33+5. עד מתי עלי לקחת את הפרסולט, עוד יומיים או עוד שבוע ויומיים? עוד יומיים
2. לאחר הפסקת הכדורים עד כמה עלי להיות במצב מנוחה? האם אפשר לצאת מחוץ לבית? או להשאר ולהרבות בשכיבה ולא להתאמץ? ניתן לצאת אך מומלץ להמנע ממאמץ ממושך, הרמת משאות וכו* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הריון בגיל מבוגרשרון05/04/2010
שלום, אני אישה בריאה ,באוקטובר אהיה בת 40. יש לי שלושה ילדים בריאים ומקסימים, הריונות ולידות תקינים. לאחרונה אני חשה רצון להביא לעולם ילד רביעי. אני בכושר, לא סובלת מבעיה רפואית, איני מעשנת . אך חוששת מהריון וסיכון לעובר לא תקין. האם הריון בגיל 40-41 נחשב לגיל מבוגר? האם יש סיכונים משמעותיים שלא ניתן לגלותם בבדיקת מי שפיר או סיסי שיליה? שאלה נוספת - האם יש באפשרותי לנסות לקבוע את מין העובר טרם ההריון 0יש לי שלושה בנים, הייתי שמחה לבת). תודה, שרון.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סיכון בהריון
ד''ר אלי רימון06/04/2010קיימים סיכונים להריון בגיל זה וחלק מהמומים לעובר אינם מתגלים במי שפיר
לגבי קביעת המין למיטב ידיעתי לא מאושר עדיין* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מה זה rbbb ?אתי05/04/2010
יש לי שאלה..
מה זה rbbb והאם זה מסוכן בהריון?
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר RBBB
ד''ר אלי רימון05/04/2010הדבר היחיד שיכול להתאים זו הפרעת הולכה בלב?
כדאי שתפרטי יותר על האבחנה שלך?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תרבית וגינליתליאור04/04/2010
שלום רב,
במשטח וגינלי שבצאתי בשבוע 37 התקבלו התוצאות הנ"ל:
Candida glabrata (T. glab.
100,000 CFU/ml - מ לודג
Strep. B :ל קדבנ ונמצא שלילי
GBS Perinat. Screen. Cul
האם יש סיבה לדאגה.
תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תרבית
ד''ר אלי רימון05/04/2010ממש לא
פני לרופא לקבל טבליות לפטרת לנרתיק* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סיכונים להריון שלישיקרן04/04/2010
שלום
אני בת 33 אם לשני ילדים.
הריון ראשון היה תקין ובלידה (שבוע 40) התפתחה רעלת הריון וניתוח קיסרי, (עקב אי ירידה לתעלת הלידה).
הריון שני בשבוע 34 היתה הפרדות שליה חלקית ושמירה בבי"ח במשך כחודש, בשבוע 37 היתה הפרדות חלקית (40%) נוספת שבעקבותיה בוצע ניתוח קיסרי.
לציין שבדיקות קרישיות דם שערכתי תקינות.
ברקע פרולקטינומה (לא ביצעתי בדיקה לאחרונה אך יש ווסת) ותת פעילות של בלוטת התריס - מאוזנת באמצעות אלטרוקסין.
הילדים ואני בריאים ושלמים.
היום שנתיים אחרי אני רוצה לדעת מה הסיכונים בהריון נוסף?
האם זה מסוכן עבורי (ברמה של 50% שלא אצא מזה)?
האם זה ודאי שתתפתח רעלת הריון או הפרדות שיליה בהריון השלישי?
האם בוודאות אהיה בשמירת הריון במרבית ההריון או רק במעקב?
אנחנו מאוד רוצים ילד שלישי אולם רק במידה והסיכונים הם פחות או יותר רגילים.
אשמח לשמוע את דעתך בנושא.
תודה רבה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סיבןכי הריון
ד''ר אלי רימון05/04/2010סיכוי של 30-40% להתפתחות סיבוכים דומים להריון הקודם
יחד עם זאת אין מדובר בסכנת חיים לך , זה סיבוך נדיר ביותר
כדאי לקבל יעות מסודר של רופא הריון בסיכון טרם ההריון* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- רעלת אחרי לידהדקלה04/04/2010
שלום,
מה הם המאפיינים והסימנים של רעלת הריון המופיעה אחרי הלידה? תוך כמה זמן אמורים ערכי לחץ הדם לחזור לקדמותם?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר רעלת הריון
ד''ר אלי רימון04/04/2010דומים לרעלת טרם ההריון כולל כאבי רא הפרעות ראיה וכאב בבטן ימנית
הפרעות בבדיקות המעבדה
ערכי ל"ד מתאזנים בתוך מספר ימים , במקרים נדירים מספר שבועות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך
דקלה05/04/2010אז אני לא בטוחה מה היה לי: שבוע אחרי הלידה החלו להופיע כאבי ראש קשים ול"ד גבוה וכן בצקות בכל הגוף שנמשכו 3 ימים, חלבון +1. לחץ הדם אצלי התאזן רק אחרי כמה חודשים. מה נשמע יותר הגיוני: שזו הייתה רעלת אחרי הריון או לחץ דם גבוה אחרי לידה (הרופאים היו חלוקים בדעתם).? אציין רק שאני סובלת מקרישיות יתר (הריון ולידה היו תקינים ללא מדללים, עם אפידורל).
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלשני
ד''ר אלי רימון05/04/2010לדעתי זו הופעה מאוחרת של רעלת הריון
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך
דקלה05/04/2010לחץ הדם ירד רק לאחר 9 חודשים בערך. האם זה אופייני לרעלת אחרי לידה שלוקח ללחץ הדם כ"כ הרבה זמן להתייצב. בנוסף, בהתייעצות עם פרופ' קופרמינץ הוחלט שאקל קלקסן בגלל בעיית הקרישיות (למרות שההריון הקודם היה תקין ללא מדללים). האם הסיפור שלי מציב אותי בסיכון מוגבר לרעלת הריון במהלך ההריון או רק לרעלת לאחר לידה?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- טיפול בצלסטוןליאת03/04/2010
בעקבות צירים מוקדמים בשבוע 27, קיבלתי זריקות צלסטון.
למרבה המזל הרופאים הצליחו בסופו של דבר לעצור את הצירים ואני עדיין בהריון.
שאלתי היא לגבי השפעת ההבשלה המוקדמת של הריאות. האם עלולים להיות בטווח הארוך איזשהם סיבוכים לעובר בשל מתן תרופה זו?
תודה מראש!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר טיפול בצלסטון
פרופ' יריב יוגב04/04/2010לא שידוע על כך
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה ??חייקה03/04/2010
הריון שני שבוע 26 גודל הקיף ראש 09 מתחת לאחוזון [גדילת עובר]
מבנה הראש היה בסקירת מערכות מוקדמת גדול ב4 ימים
סקירת מערכות גדול ב5 ימים
יש תור למחלקת מומוים
מה יש לעובר ,מה יהיה ,איך ראש גדול פתאום לא גודל
הכל אני עושה רגיל לא היה שום שינוי
אשמח לקבל תשובה מהירה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה ??
פרופ' יריב יוגב03/04/2010לא ברורה לי השאלה
אך כעיקרון ייתכנו מספר סיבות כולל זהומים הפרעות גנטיות וכד
יש להשלים ייעוץ גנטי וברור במסגרת מרפאת מומים* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקת שתןליאור02/04/2010
אני בשבוע 37 ובהמשך להודעה ששלחתי שלשום הגיעו לי התוצאות של תרבית השתן והיו רשומים שם סעיפים שאף פעם לא ראיתי בבדיקות שתן קודמות שעשיתי (ועשיתי הרבה)
Leucocytes (U)/Field - X27
Mucous (U) - +
Squamous Epithelial Cell - ++
Calcium Oxalate (Crys) - +
מה זה אומר.
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בדיקת שתן
פרופ' יריב יוגב03/04/2010זו תשובה של משקע השתן
תתיחסי אך ורק לנוכחות חיידקים* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אוטרוגסטן 200 מ"גסיגל02/04/2010
שלום רב,
אני מטופלת של ד"ר רימון.
כעת אני בשבוע ה 9 להריוני לאחר שתי הפלות (הפסקת דופק בשבוע 8-9).
אני מטופלת בקלקסן 60 מ"ג ואוטרוגסטן 200 מ"ג 3 פעמים ביום.
בשבוע וחצי האחרונים אני מרגישה בחילות במשך כל שעות היום ובנוסף כנראה שהשתנתה לי תחושת הטעם כמו כן, לפעמים יש כאבי ראש בינוניים עד חזקים החולפים לאחר כחצי שעה.
יש לציין שנראה לי שככל שעובר הזמן התופעות מחמירות.
יש לי תור ביום רביעי 7.4.10 .
ברצוני לדעת האם תופעת תחושת הטעם היא הגיונית ואין כל מניעה להמשיך עם הפרוגסטרון.
תודה מראש.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אוטרוגסטן 200 מ"ג
פרופ' יריב יוגב03/04/2010אין מניעה מהמשך טיפול
התייעצי ביום ד עם ד"ר רימון* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם אנוכיים ומרוכזים בעצמכם?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)