מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- העמסת סוכר ועוד.מיכל15/03/2010
נמצאת בשבוע 25 הריון שלישי, רקע:(לידה ראשונה בשבוע 31+ בעקבות צירים מוקדמים, לידה שנייה בשבוע 37 -לאחר שמירה משבוע 31 בגלל צירים מוקדמים ודופק לא סדיר של העובר )
סובלת מכאבי גב תחתון באזור עצם הזנב ומפשעה ותחושת נימול ברגל ימין. (איני עובדת כחודש)
עשיתי בדיקת העמסת סוכר 50 גר' - התוצאה 143.2 - האם סכרת הריונית?
האם ההריון מוגדר כהריון בסיכון גבוה?ה יש צורך בשמירת הריון?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סוכרת
ד''ר אלי רימון15/03/2010עלייך להשלים העמסת סוכר 100
את בסיכון ללידה מוקדמת
בסיכום זהו הריון בסיכון
אין צורך כעת בשמירת הריון
פני לרופא הריון בסיכון* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- צירים מוקדמים (מאוד)אמה14/03/2010
אני בשבוע 19 להריוני השלישי.
הריון ראשון הסתיים בשבוע 23 בהפרדות שיליה לאחר תקופה ממושכת של צירים מסיבה לא ברורה. בירור מלא (גנטי, הדמייתי, ראומטולוגי והמטולוגי) העלה רק חסר גבולי בפרוטאין S. פתולוגיה שלייתית הראתה עיוות כלי דם לא מפותחים וקרישים.
הריון שני תחת טיפול בקלקסן, זריקות פרוגסטרון ושכיבה התאפיין גם הוא בצירים לא כואבים. הסתיים בשבוע 24 בלידה, לאחר שבוע אשפוז עם טוקוליטיקה ללא הועיל. לציין כי אורך הצוואר היה תקין עד לשבוע טרם הלידה.
כעת אני שוב במנוחה מוחלטת, תחת פרוגסטרון וקלקסן במינון גבוה יותר וכן עם תפר צווארי. צירים ישנם כהרגלי בקודש. אורך צוואר שמור. טוקוליטיקה תגיע בשלב מאוחר יותר.
אני תושבת דרום הארץ ופניה למרפאת לידות מוקדמות אינה רלוונטית בגלל השכיבה.
האם יש לכם הצעות נוספות לבירור/ מניעה/ טיפול? אשמח לכל הצעה..* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לאמה
ד''ר אלי רימון14/03/2010לצערי אין לי רעיון נוסף
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הריון הסיכון?א13/03/2010
שלום
אני בהריון שלישי 10+4 ימים. לפני כשבועיים היה לי דימום חזק, אשר נפסק אחרי יומיים. מטופלת בפרוגסטרון. בבדיקה שבוע שעבר נמצא דופק לעובר.הריון הראשון הסתיים בלידה מוקדמת בשבוע 34, היו לי צירים מוקדמים+מחיקה של צוואר הרחם, טופלתי בפרסולאט. הריון שני הזתיים במועד- אולם גם לאחר טיפול בפרסולט . האם ניתן להסיק כי הסכנה להריון נוכחי חלפה? האם אני בסיכון רב ללידה מוקדמת? האם יש להתיחס להריון זה כהריון בסיכון? האם יש צורך בשמירת הריון?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הריון בסיכון
ד''ר אלי רימון14/03/2010אכן הריון בסיכון
מציע לך להתיעץ עם רופא הריון בסיכון* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הריון בסיכון?שפירית13/03/2010
שלום,
אני בשבוע 31 להריוני הראשון,
לאחר בדיקות דם שביצעה הרופאה הכללית שלי עקב שלשולים מרובים וירידה במשקל נמצא כי ירידה בערכים דל ברזל המוגלובין וחלבונים.
נמצא גם כי יש דלקת,כנראה שמדובר בקרוהן או כוליטיס.
הומלץ לי להתחיל לקחת בודיזון ואני מטופלתגם אצל תזונאית.
האם עליי לעבור לטיפול של מרפאה להריון בסיכון גבוה? אני כבר לא עובדת הרבה זמן עקב הבעיה הנ"ל האם יש סיכי לקבל שמירת הריון עקב כך? ה"התקף" כמו שכינו אותו הרופאים גורם לי לחולשה רצינית, כאבי בטן וראש, כאבי פרקים וכמו כן לחץ בבטן התחתונה אשר עובר רק בשכיבה.
אודה לתשובה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הריון בסיכון
ד''ר אלי רימון13/03/2010קשב לסכם באנטרנט
פני עם כל הפרטים לרופא הריון בסיכון* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהאורית12/03/2010
אני בשבוע 24 ולאחונה מתקשה לישון בשל קשיי נשימה בשכיבה ודופק גבוה. הבטן שלי גבוהה ונושקת לצלעות
האם זה קשור למבנה גוף האם קשיי הנשימה נובעים בגלל הבטן הגבוהה?! מה אני יכולה לעשות כדי להקל על הקושי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קושי בנשימה
ד''ר אלי רימון13/03/2010כדאי להבדק על ידי רופא לשלול בעיה אחרת
הבעיה מוכרת , ניתן לשכב על הצד כמובן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהדנה11/03/2010
שלום,
שמי דנה. אני בת 26. בגיל 12 גילו אצלי הידרוצפלוס ועברתי ניתוח שכלל השתלת שנט. מאז (במשך כשנתיים) עברתי עוד ארבעה ניתוחים לצורך תיקונים בשנט ועד עצם היום הזה אני במעקב במחלקה נוירוכירורגית.
שוחחתי עם הרופא שלי והוא המליץ על כך שאכנס לקטגוריה של "הריון בסיכון גבוה" בעקבות השנט.
לשאלתי - מה הדבר בדיוק אומר? האם יש סיכון כלשהו לי או לעובר? מה כולל הריון בסיכון גבוה שהינו יוצא מכללו של הריון רגיל?
אשמח מאוד לקבל תשובה...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שנט
ד''ר אלי רימון11/03/2010עיקר בעיה עלית לחץ בבבטן שיכולה לסגור את השנט
לסיכון קיים סיכוי טוב שיעבור בשלום
המעקב כולל דו שיח בין נוירוכירוגים לרופאי הריון בסיכון* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהסיגל11/03/2010
בוקר אור, אני בשבוע 35 החל אצלי גרד ופריחה בכל הגוף פניתי לרופא עור שנתנה חומר להרגעה ואמרה שזה קשטר להריון ועלי לסבול..האם יש איזה דרך יצירתית אחרת שהיית ממליץ למטופלותיך? מותר לי לקחת אהיסטון?הסבל של הגרוד נורא.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גרד
ד''ר אלי רימון11/03/2010מציע לך לבצע בדיקות לתפקודי כבד ווירוסים בהתיעצות עם הרופא המטפל
ניתן לקחת פנרגן או אטרקס או אהיסטון בהתיעצות עם הרופא המטפל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אורך צוואר הרחםחן11/03/2010
שלום,
אני בשבוע 32, היריון ראשון. בתקופה האחרונה אני מרגישה התכוצויות חזקות בבטן והתקשות. במוניטור ראו צירונים ואורך צוואר הרחם היה 27. מה פירוש הממצאים?
תודה רבה!
.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קיצור צואר
ד''ר אלי רימון11/03/2010צואר קצר הוא גורם סיכון ללידה מוקדמת
פני לרופא המטפל להמשך הערכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קיום יחסי מיןליאור11/03/2010
שלום,
בת 44 בשבוע 34 נמצאת במעקב של רופאה להריון בסיכון גבוה עקב דלקות חוזרות ונשנות בדרכי השתן, האם מותר לקיים יחסי מין בשלב זה של ההריון או שכדאי לחכות לחודש 9 כי החודש הזה הוא בעייתי מבחינת לידה במידה ותתחיל.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר יחסי מין
ד''ר אלי רימון11/03/2010כדאי להמנע
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חששותלי11/03/2010
שלום ,
אני בת 23.5 הריון ראשון שבוע 32,
עד לפני כשבוע הייתי מועמדת לניתוח קיסרי עקב שיליה שמכסה את הפה הפנימי של צוואר הרחם בחלקו , וביום שישי האחרון התבשרתי כי השיליה עלתה וכי אעבור לידה רגילה .
מאז אני בוכה ללא הפסקה וממש מפחדת אוסיף לומר כי בעלי הינו הראשון שלי בקיום יחסי מין
והבדיקה הואגינלית הראשונה שעשיתי הינה בתחילת ההריון , מה שמטריד אותי זו לא הלידה עצמה
אלא הבדיקה של פתיחה וכל הפולשנות הזו עד היום אני לא מסוגלת להיבדק ואגינלי
הגוף שלי נכנס לסטרס ומתחיל לכאוב לי אני לא יודעת ממה זה נובע
ולכן אני לא יודעת איך אעבור את הלידה והאם בכלל כשבודקים פתיחהזה כואב ???
אודה לעזרתכם
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חששות
ד''ר אלי רימון11/03/2010הבדיקה לא נעימה אך לא כואבת
אם המצב הוא כזה קריטי את יכולה לבקש להנתח* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- התקצרות צוואר הרחםבתיה10/03/2010
בת 23, שבוע 23- הריון ראשון.
בסקירת מערכות מוקדמת בתאריך 24/01/10 אורך צוואר הרחם היה 40 מ"מ ללא פתיחה.
היום 10/3/10 בסקירת מערכות מאוחרת הכל היה תקין למעט שאורך צוואר התקצר ל23 מ"מ וסגור.
הומלץ לי מעקב ומנוחה קבעתי כבר תור לרופא אך הוא מקבל רק מחר...
רציתי לשאול מה עליי לעשות עד הביקור אצל הרופא מה מותר? וממה להימנע?
כמו כן האם יש סיכוי שהצוואר יתארך והאם יש מה לעשות כדי להימנע מלידה מוקדמת?
תודה מראש לכל העוזרים!!!!!!!!!!!!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קיצור צואר
ד''ר אלי רימון11/03/2010הצואר לא יתארך
כדאי להמנע מיחסי מין ומאמצים
ממליץ לך לפנות למרפאה למניעת לידות מוקדמות באיכילוב ליעוץ* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הריון אחרי הפלותענת10/03/2010
בת 37, שני הריונות תקינים, ואחר-כך הפלה נדחית ושני הריונות כימיים.
נשלחתי למרפאת הפלות חוזרות וביצעתי בדיקות.
בינתיים נכנסתי להריון, אך מכיוון שלא היה תור למרפאה, קבעתי לרופא פרטי.
רופא פרטי אמר לי שאני סובלת מ-APLA (כל הבדיקות היו תקינות חוץ משתי חריגות, A.B2 Glycoprotein igm - 8, ו- anticardiolipin igm 8) והמליץ לקחת קרטיה, זריקות קלקסן 60, ונרות אנדומיטרין.
כשהגעתי למרפאת הפלות חוזרות - הרופא אמר שאין לי שום בעיה בקרישיות והמליץ על זריקות של גונל פעם בשלושה ימים ולא לקחת את הקלקסן.
כעת אני אובדת עצות ולא יודעת מה לעשות.
האם אפשר לקבל דעה נוספת?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הפלות
ד''ר אלי רימון10/03/2010קיימים הבדלים בגישת רופאים
עלייך לבחור בגישה אחת* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לידה שקטה בשבוע 29עצובה10/03/2010
שלום רב
אשמח לתשובה מהירה
בשבוע 29 לפני כחודשיים עברתי לידה שקטה, שבו פשוט לא נצפה דופק ברחם ללא סביה, לאחר כל הבדיקות הכל תקין... נתיחת גופה לא ביצעתי אלא רק גנטיקה
בתחילת ההריון רופא הנשים שלי איבחן רחם דו קרני, לטענתו ללא מחיצות, וגם נשלחתי א בזמנו לצילום רחם פנורמי שזה גם מה שאמרו
עכשיו החודש אני רוצה לנסות להיכנס להריון, ולדעתי גם הביוץ שלי היום לפני מדידת חום במשך שבוע וחצי מתחילת המחזור... הבעיה שלי היא- יש לי ביום שני בדיקת היסטרוסקפיה אבחנתית, שאני מאוד מתלבטת אם לעשות, אני לא עברתי הפלות לפני זה, והשאלה שלי היא האם כדאי לחכות לעשות את הבדיקה הזו ואז לנסות להיכנס להריון חודש הבא כי להבנתי אסור לשכב לפני...
אני חייבת עזרה בזה- האם יש או אין קשר לבדיקה הזו לאור מה שעברתי
תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לידה מוקדמת
ד''ר אלי רימון10/03/2010עניתי לך ב BEOK
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאיפה?
עצובה11/03/2010זה BEOK
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עזרה והכוונהליז09/03/2010
שלום,
ראשית אתחיל מכך שהפורום מאוד מעודד ומפרה בידע מגוון ושונה.
שנית, אספר בקצרה את סיפורי:
אני כיום בת 25 ומנסה להרות במשך כשלוש וחצי שנים. קיבלתי מחזור בגיל 11 ומאז הווסת אינה סדירה. לצורך הטיפולים נטלתי איקקלומין ועוד כל מיני תרופות, מכיוון שהמחזור אינו סדיר איני יודעת מתי אני מבייצת ולכן כל הזמן אני עושה אולטראסונד זקיקים אשר מכל הפעמים שעשיתי רק פעמיים הזקיק גדל והגיע לגודל של 20.
כמו כן, עברתי 3 הזרעות אשר שתיים מתוכן היו תחת הורמונים (פיוריגון) ואף בהם רק פעם אחת הצלחתי להגיע לגודל של 20 בזקיק, אך לצערי אף אחת מהן לא הצליחה.
בנוסף אני סובלת מסוכרת שכעת אני נוטלת ביום 3 כדורי מטפורמין ו1כדור ג'נוביה עם נטילת הכדורים אני מאוזנת.
לאור המצב השלב הבא שאנו נגשים אליו הוא הפריה חוץ גופית, לפי דברי הרופאה שמטפלת בי, היא אינה תתחיל עימי טיפולי הפרייה לפני שאני אקבל אינסולין עוד לפני ההריון. איני יודעת כבר מה לעשות, אני כל כך רוצה להתחיל הפרייה, אף מצד שני ישנו העניין של האינסולין. אני מבקשת מכם עזרה בכל הנאמר עד כה, האם הזרקת אינסולין מקובלת לפני הכניסה להיריון או שלא? יש לציין שאני חוששת להתמכר לאינסולין גם אחרי הלידה, האם יש צורך לחשש זה? והאם יש דבר נוסף שעלי לעשות שלא עשיתי עד כה? .
תודה רבה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סוכרת
ד''ר אלי רימון09/03/2010הרופאה צודקת ויש לאזן את הסוכרת טרם ההריון על ידי אנסולין
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- RH שלילירינת09/03/2010
האם העובדה שיש לי סוג דם B- מחשיבה את ההריון כהריון בסיכון גבוה? האם כדאי להיות במעקב אצל מומחה כפי שעושים בהריון תאומים או כל הריון בעל סיכון אחר?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הריון סיכון
ד''ר אלי רימון09/03/2010לא אין צורך
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהיש צורך בזריקת אנטי D
דנית10/03/2010מקבלים אותה פעמיים במהלך ההיריון וגם לאחר הלידה.
בהצלחה,
דנית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם סובלים מחרדות?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)

.jpg)