מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- שאלהדקלה15/04/2010
שלום,
יש לי לאחרונה כאבים בפרקי האצבעות באצבע אחת ואי נוחות בברך המלווה בנוקשות. יש לי תור לראומטולוג בשבוע הבא. הבנתי שמחלות ראומטולוגיות קשורות להריון בסיכון גבוה. האם מדובר גם על נוקשות מפרקים וכאבים כמו שיש לי?. (אין זאבת או תסמונת APLA)
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לדקלה
פרופ' יריב יוגב15/04/2010האם בהריון? באיזה שבוע?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתגובה
דקלה15/04/2010מנסה להיכנס להריון. אי הנוחות והכאבים בברך ובאצבע החלו לפני 3 שבועות בערך. קבעתי גם תור לראומטולוג וגם לאורתופד. האם ישנן בדיקות שאני צריכה לעשות? האם לעכב הכניסה להריון והאם כל בעיה ראומטולוגית מציבה אותי בהריון בסיכון או רק אפלה וזאבת?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלדקלה
פרופ' יריב יוגב16/04/2010המתיני לייעוץ הראומטולוג ואז על סמך הנתונים והבדיקות ניתן יהיה לגבש המלצות
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הריון חוץ רחמישרית15/04/2010
היי
לפני כשבוע התבשרתי על הריון חוץ רחמי.ערכי ביטא היו נמוכים(373) ואכן הלכו וקטנו בשבוע האחרון.אושפזתי בביה"ח,לשמחתי לא היה צורך בהתערבות כלשהי מאחר וההריון בעצם נספג לבד בגופי.באופן טבעי אני בלחץ,זהו הריון ראשון. לא ידוע לי על בעיות בגופי אשר יכלו להוביל להריון שכזה...בכל אופן אשמח לדעת מס' דברים: 1. מה הסיכויים להיקלט להריון תקין לאחר הריון חוץ רחמי 2. כמה זמן מומלץ להמתין לפי נסיונות להיקלט שוב 3. כעבור כמה זמן בכלל אמורה להופיע הווסת לאחר הריון לא תקין כמו שחוויתי
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הריון חוץ רחמי
פרופ' יריב יוגב15/04/20101. קרוב ל 90%
2. אין צורך להמתין כאשר לא טופלת תרופתית
3. מספר שבועות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההריון חוץ רחמי
שרית15/04/2010ראשית תודה על המענה
ברצוני לנסות ולהבין האם יש צורך לבדוק תקינות חצוצרות לפני נסיון שני להרות ? והאם יש דרך לבדוק זאת? כוונתי היא לכך שבהנחה שמה שהוביל להריון החוץ רחמי הינה בעיה כלשהי בחצוצרות,האם עדיף לנסות ולהבין מה מהות הבעיה אם קיימת?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההריון חוץ רחמי
פרופ' יריב יוגב16/04/2010לא אחרי פעם יחידה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההריון חוץ רחמי
שרית24/04/2010ראשית ברצוני להודות על המענה עד כה
קראתי באתר אחר שמומלץ להמתין חודשיים לפני נסיון שני להרות לאחר הריון חוץ רחמי.
האם זו המלצה ללא בסיס וניתן להתעלם ממנה. או שבאמת עדיף להמתין על מנת להפחית סיכויים להריון חוץ רחמי נוסף...לא שנראה לי באמת שניתן לשלוט בזה
מה דעתך? אני קצת בלחץ מהעובדה שהמערכת צריכה לחזור ולפעול כרגיל...כל עניין המחזור החודשי
אודה על התייחסותך* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההריון חוץ רחמי
פרופ' יריב יוגב25/04/2010ההמלצה בד"כ נבעה מן העובדה שנשים שבעבר לא המתינו היה קשה לתארך את גיל ההריון מבלי ידיעת הוסת האחרונה. כיום בעידן האולטרהסאונד חשיבות ענין זו זניחה. בנשחם שטופלו במטרוטרקסט לצורך טיפול בהריון חוץ רחמי יש הגיון במתנה. אין הדבר כך במקרה הפרטי שלך
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאגני כליות מורחבים
סיגל16/04/2010שלום רב,
אני בשבוע 27, ביצעתי סקירת מערכות מורחבת כל הבדיקות עד היום היו תקינות.
בסקירה נמצא שהכליות מורבוח אצ\חת 6, ואחת 9.
הרופא אמר שסה כול להעיד על תסמונת חלילה.
ברצוני לדעת ה\מהם הסיכויים לזה.
תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאגני כליות מורחבים
פרופ' יריב יוגב16/04/2010על במך הנתונים שסיפקת קשה לחוות דיעה יש לעבור באופן מסודר על כלל הבדיקות בהריון
במידה ומעוניינת קבעי פגישת ייעוץ* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- יתר לחץ דם לאחר לידהאמירה14/04/2010
שלום, אני בת 33 בוע וחצי לאחר לידה רגילה עם אפידורל, לפני קבלתי זירוז עם 2 מנות פיתוצין וג'ל פרוסטטין...בגלל גרד ופריחה שהופיעו על עורי עד כאן המבוא שוחררתי לביתי עם המלצות לקחת ברזל ולמדוד לחץ דם כי במהלך הלידה היתה עליית לחץ דם..מזה כ-5 ימים אני מודדת לחץ דם בביתי והוא 140/100, 150/108 ....הראש כואב לי נורא רציתי לדעת מה עלי לעשות?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תגובה
דקלה15/04/2010את חייבת לפנות לרופא שלך כדי לקבל כדורים נגד לחץ דם. היה לי אותו סיפור כמו שלך ואחרי הלידה בגלל הלחץ דם הגבוה עברתי אירוע מוחי. לא רוצה לה]פחיד אותך אבל טפלי בזה בהקדם
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהיתר לחץ דם לאחר לידה
פרופ' יריב יוגב15/04/2010פני לרופא
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מצג פניםליאור14/04/2010
בת 44 בשבוע 39, היום הייתי אצל הרופאה המטפלת ובאולטרסאונד היא אמרה לי שהעובר במצג פנים, האם זה מסוכן הבנתי שלידה במצב הזה יכולה להתארך ובמידה ולא מתקדמת כראוי אז יש סיכוי לניתוח קיסרי, אולי כדאי לתאם מועד לניתוח על מנת למנוע את כל הכאבים והבעיות לפני.
תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מצג פנים
פרופ' יריב יוגב14/04/2010מצג פנים אינו מצג יציב וקיים סכוי גבוה כי עם תחילת הלידה לא יהיה מצג פנים
ניתן לבדוק זאת בזמן אמת ןלקבל החלטה לגבי אופן הלידה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קומבס חיוביא14/04/2010
שלום
אני בעלת סוג דם RH- וילדתי תינוקת עם סוג דם +. יום אחרי הלידה קיבלתי חיסון אנטי D 600U.
בבית החולים נמצא cold agglutinins חיובי ולכן נשלחתי לבירור נוסף. כמו כן, סובלת מחולשה קשה.
היום-שבעה וחצי שבועות לאחר הלידה קיבלתי תוצאת coombs indirect חיובית.
האם זה יכול להיות שאריות מהאנטי D? מה המשמעות של תוצאה כזו בכלל ולגבי ההריונות הבאים בפרט?
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קומבס חיובי
פרופ' יריב יוגב14/04/2010מה הטיטר ומה הנוגדו שנמצא
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתשובה
א14/04/2010יש לי רק את התוצאה הזו. ראיתי ששלחו עוד בדיקות תחת הכותרת coombs panel שטרם התקבלו אבל אין שם אנטי D אלא רק נוגדנים אחרים. אם אני מבינה נכון היו חייבים לשלוח ספציפית אנטי D? האם יתכן כי קומבס חיובי 7 שבועות אחרי מתן 600 יחידות אנטי D כתוצאה מהזריקה (כמובן שאחכה לתוצאות אבל האם זה סביר בכלל)?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתשובה
פרופ' יריב יוגב14/04/2010כיקרון כן
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- המטומה והפרדות קרומים שבוע 14+דנית14/04/2010
שלום דר',
היום הייתי ביחידה לסיכון בבלינסון ובבדיקת U.S נצפתה הפרדות קרומים לאורך כל רצפת הרחם חוצה את הפה הפנימי של צוואר הרחם.אין סימני הפרדות שליה.
אני בשבוע 14+1 הדימום פסק והתחלף בהפרשות חומות מידי פעם. הרופא הורה לי על מנוחה מוחלטת ומעקב בעוד שבוע.
1. מה הסיכויים של היריון כזה לשרוד?
2. האם יש תקווה? מאיזה שבוע ניתן לנסות ולהציל את ההיריון?
תודה רבה,
דנית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר המטומה והפרדות קרומים שבוע 14+
פרופ' יריב יוגב14/04/2010קשה לכמת את הסיכוי באחוזים במידה והדמם נחלש ללא דמום נוסף קיים סכוי סביר להמשך ההריון
במידה ומעוניינת קבעי פגישת ייעוץ* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- וולמן, וייס או צלאל...שירשיר4014/04/2010
מישהי מכירה את ד"ר וייס בועז, ד"ר וולמן יגאל או פרופ' צלאל והאם הם מתמחים בסקירת מערכות לתאומים?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לשירשיר
פרופ' יריב יוגב14/04/2010כל אחד מהשמות שציינת מעולים
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שמירהנילי14/04/2010
בת 31 בהריון תאומים בי בי אחריIVF. שבוע 23+3 נמצא במקרה בסקירה כי יש לי התקצרות צוואר (2.2) ופה פנימי פעור והופניתי מיידית לשכיבה בבית. לאחר מס' ימי מנוחה נבדקתי ועלה כי הצוואר הגיע כמעט ל-2.5 וסגור אבל יש מעט פעילות רחמית נמוכה במוניטור. קיבלתי 3 פרסולט 20 ליום והנחיות להמשך שכיבה עד למעקב הבא.
שאלותיי:
1. האם יש חוקים לעניין השכיבה? האם רק על הגב? רוב הזמן כואב לי הגב ונוח לי פי כמה על הצד - זה משנה?
2. האם מדובר בשכיבה של 180 מעלות או שאפשר להגביה עם משענת כריות?
3. האם אפשר לכופף את הרגליים מדי פעם בכל מיי אופנים על מנת שיהיה נוח?
4. אני שותה כמויות אדירות של מים ולכן קמה לפיפי כל חצי שעה - זה בעיה? כנ"ל לגבי מקלחת אחת קצרה ביום ןצחצוח שיניים בבוקר...בזמן אוכל אפשר לשבת על כסא או עדיף בשכיבה במיטה?
נשמע קצת טיפשי לשאול את כל זה אבל בגלל שההריון כ"כ יקר לי אני מרגישה אשמה על כל פעולה שאני עושה ואולי מסכנת את ההריון ומצד שני לא יודעת אם מסוגלת לשכב כמו מומיה ללא תזוזה לכן אשמח לקבל ממך ישורת אחרונה לפני מסע ארוך :) תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שמירה
פרופ' יריב יוגב14/04/2010אין כל צורך בשכיבה מוחלטת במיטה ניתן בהחלט לשבת ולהתהלך בבית
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עודף מי שפירשושי13/04/2010
עבר טוב, אני בשבוע 30, לפני כשבוע ערכתי אולטרסאונד שהראה גידול קל במי שפיר (27) גדילת עובר הראתה 280 מ"ל ועודר שמתאים בגודלו לשבוע 31. ערכתי העמסת סוכר של 100 מ"ג והתוצאה 69-72 בכל ארבעת הבדיקות= נמוך מהנורמה. אולם הרופאה מפנה אותי לאישפוז יום ל"הריון בסיכון גהובה"- וממש לא ברור לי על מה? הסקירה שערכתי היום לא הראתה את פני העובר אבל על פניו הוא נראה תקין והגודל ומי השפיר גדולים גבולי- מעט מעל אחוזון 97- מה מכל זה מכניס את ההריון ל"סיכון גבוהה"?
תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עודף מי שפיר
פרופ' יריב יוגב14/04/2010רבוי מי שפיר קל דמו במקרה שלך בד"כ אינו קשור במומים סוכרת או הפרעה כלשהי והוא ממצא חסר משמעות. יש צורך לעבור שוב על הבדיקות במהלך ההריון כדי לודא זאת
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהומה לגבי הסוכר
שושי14/04/2010הרופאה התמקדה דוו'קא על הסוכר הנמוך, מה הסיכון בסוכר נמוך לעובר?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהומה לגבי הסוכר
פרופ' יריב יוגב14/04/2010הפרעה בגדילה לכן יש צורך במעקב
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- CMVענת13/04/2010
בת 37, שבוע 10, מטופלת בקלקסן, פרגניל וקרטיה עקב הפלות חוזרות.
בבדיקת CMV שנערכה לפני כשלושה שבועות יצא igg 10, ו-igm שלילי.
האם זה אומר שנדבקתי במהלך ההריון ופשוט זה עדיין לא בא לידי ביטוי ב-igm?
מה עלי לעשות כעת?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר היי lali
דנית13/04/2010היי,
אשמח מאוד לקבל את הקלקסן.בעלי עובד בת"א כך שיהיה נגיש להגיע.
תודה רבה,
דנית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהCMV
פרופ' יריב יוגב14/04/2010לא! מדובר בחשיפה טרום הריונית הסירי דאגה מליבך
פני לרופא המטפל לקבלת הסבר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לידה מוקדמת שבוע 16+2שירי12/04/2010
שלום ,
אני מושתלת כליה אם לילד בריא ב"ה ולאחר עבר ארוך של הפלות:
2 הפלות טבעיות לפני ההריון של הבן שלי, שיוחסו לסלספט שנטלתי במהלך ההריונות.
בהריון של הבן שלי הייתי במעקב אם ועובר בסיכון בלינסון (טופלתי ע"י ד"ר יריב יוגב שהיה ממש מקסים איתי ).
לאחר ההריון של הבן עברתי גרידה כיוון שלא היה דופק לעובר. שזה היה לפני כשנה.
עכשיו, יום חמישי האחרון, הגעתי לבית חולים בשבוע 16+2 עם צירי לידה ועברתי לידה מוקדמת.
כל הבדיקות שעברתי במהלך ההריון היו תקינות וגם בהריון הזה הייתי במעקב אצל ד"ר יריב יוגב בהריון בסיכון בבלינסון.
עדיין לא ביצעתי בירור ,כי אני מחכה לתשובה מהמכון הפטלוגי בכדי לפנות לבירור.
בכל מקרה, אני מאוד מוטרדת מכל ההפלות שלי, בעיקר כי אני מושתלת כליה ואני רוצה להיכנס להריון בהקדם כיוון שאני כבר 10 שנים מושתלת ואני מפחדת מאוד מהמצב הבריאותי שלי.
אני מבקשת לדעת האם מדובר בהפלה מאוחרת או בלידה מוקדמת ומה יכול להיות הסיבות לכך? דבר נוסף אני רוצה לדעת אם אני יכולה לחכות מחזור אחד ולנסות שוב כיוון שאני יודעת שאחרי הריון הסיכויים להריון הם גבוהים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לשירי
פרופ' יריב יוגב13/04/2010מציע שתקבעי תור במסגרת המרפאה בבילינסון.
נעבור על הבדיקות ונגבש אסטרטגיית פעולה ביחד* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלד"ר יריב יוגב
שירי13/04/2010שלום ד"ר,
קודם כל תודה על התשובה המהירה.
אני כמעט שבוע מהמקרה
לחכות עד לתוצאות הממכון הפטולוגי או להגיע לפני .
היה אמור להיות לי תור מחר למרפאה בבלינסון, להגיע או לא?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פרוטאין בשתןמיכל12/04/2010
צהריים טובים,
נמצאת בשבוע 29 בבדיקת השתן נמצאו ערכים גבוהים : פרוטיאן 50 ו ליקוציטים 500
בעייתי ? מה עליי לעשות?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פרוטאין בשתן
פרופ' יריב יוגב12/04/2010לא ברור מדוע בצעת הבדיקה
לערךהחלבון כלעצמו אין חשיבות השאלה היא באם יש זהום בדרכי השתן
בתעי תרבית שתן וחזרי לרופא ששלח הבדיקה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מתי לפנות לרופא פריון?קרן11/04/2010
שלום רב
יש לי ילד בת שנתיים וחצי
ותינוק בן 7 חודשים
ההריון השני היה אחרי שתי הפלות ובו הייתי במעקב בסיכון גבוה עקב קרישיות יתר בה טופלתי בזריקות
שני ההריונות היו ספונטניים ולא עם טיפולים
לקח לנו הרבה זמן (+שתי הפלות וגרידא) עד שהשגנו את ההריון השני
בהפלה השניה היה חשש להריון חוץ רחמי
אנחנו מנסים כבר 6 חודשים להיכנס שוב להריון ולא מצליחים
אני לא רוצה הפרש גדול בגילאי הילדים
שאלתי היא: מתי עלי לפנות לרופא פריון?
לעזרתכם והנחייתכם אודה מאוד* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מתי לפנות לרופא פריון?
פרופ' יריב יוגב12/04/2010לא פרטת את גילך
במידה ושנה לא נכנסת להריון פני לרופא
במידה ואת מבוגרת מגיל 35 פני כעת* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- רעלת?ענבל11/04/2010
שבוע 27 , מזריקה קלקסן 60 (משקלי כ-60 ק"ג) על רקע 5 הפלות חוזרות (ללא עדות לבעיית קרישה).
שמירה בשכיבה משבוע 22 בגלל דינמיקה צוארית.
במעקב לחץ דם לאורך ההריון נמדדו ערכים סביב 120/80, מאז שבוע שעבר לחצי דם באיזור 130/90.
עם קפיצות לאיזור ה-140/90 בשל חשש להתחלת רעלת הופניתי לבדיקות מעבדה:
תפקודי כבד וכליה תקינים, חלבון בשתן ב-24 שעות 315 מ"ג,גלוקוז בשתן - 500 מ"ג (העמסת סוכר 50 תקינה לפני שבועיים)
להבנתי החלבון באיסוף גבוה מעט, האם מצביע על רעלת (או התחלה שלה)?
בדיקה אצל רופא מעקב בסוף שבוע זה, האם יש דחיפות?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר רעלת?
פרופ' יריב יוגב12/04/2010במידה ואלו לחצי הדם בשלב זה מעקב בלבד
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עובר פחות מורגשמירי11/04/2010
שלום
בת 25.5 הריון ראשון, תאומים ספונטני תחילת שבוע 36.
במהלך כל ההריון יכולה לאמר כי את אחד העוברים הרגשתי יותר. כיום הדבר בא לידי ביטוי אף יותר.
העובר הימיני לא מפסיק לזוז ולהשתולל ומאוד דומיננטי, לעומת זאת השמאלי כמעט ולא מורגש (אם בכלל).
אמורה ללדת בניתוח קיסרי כיוון שהעובר הימיני במצג עכוז (השמאלי ראש).
הנושא דיי מלחיץ אותי למרות שכלל הבדיקות הינן תקינות - משקלו של העובר השמאלי קטן בכ-400 גרם מהתאום הימיני
האם יש סיבה לדאגה???
אשמח אם תוכלו לענות לי על השאלה
תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עובר פחות מורגש
פרופ' יריב יוגב12/04/2010על סמך המידע שסיפקת לא ניתן לתת תשובה
ההבדל האבסולוטי בין 2 העוברים אינו חשוב מה שחשוב הוא באיזה אחוזון נמצא העובר הקטן
במידה ויש הפחתה משמעותית בתנועת העובר פני לבדיקה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם ישרים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)