מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- הליך פונדקאות כסיכוי מוגבר לתאומיםאדי27/02/2019
בן זוגי ואני מעוניינים להביא ילד לעולם.
האם נכון מה שאומרים לגבי הליך פונדקאות- שהוא מגביר את הסיכוי לתאומים?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הליך פונדקאות כסיכוי מוגבר לתאומים
סימונה פלג28/02/2019שלום אדי,
ראשית שיהיה לכם בהצלחה יקרה.
כן, יש סיכוי שבהליך זה יהיה סיכוי להריון רב עוברי.
בברכה
סימונה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- רכישת עגלת תינוק עבור שלישייהלימור25/02/2019
אני אם לשלישייה ומעוניינת לרכוש עגלה לשלישייה.
על אלו עגלות את ממליצה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר רכישת עגלה לשלישיה
סימונה פלג25/02/2019לימור יקרה ערב טוב
אינני יודעת מה להמליץ לך. מציעה לך להיכנס בעוד קבוצות של תאומים ושלישיות ולשאול.
המון מזל טוב
בברכה
סימונה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תאומים תלויים אחד בשניחן21/02/2019
יש לי תאומים בני 4 שממש לא נפרדים אחד מהשני, אני לא מצליחה לשכנע אותם לעשות פעילויות בנפרד, אם אנחנו מפרידים ביניהם הם ישר מתחילים לבכות ולהתעצבן. לא רוצים בכוח אבל כן שיהיו יותר עצמאיים
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תאומים תלויים אחד בשני
סימונה פלג21/02/2019חן יקרה ערב טוב
אל תלחצו להפריד ביניהם,כי בכך תשיגו תוצאה הפוכה.כפי שאתם חווים עתה.
הייתי מציעה לבד ובהדרגה כמובן ולזמן קצר מאוד, אפילו 5 דקות. להיות עם כל אחד בנפרד. זמן אישי.זה בתור התחלה.
למצוא פעיליות שונות שכל אחד אוהב ויכול לעשות לכמה רגעים.
העיקר לא ללחוץ עליהם ולא להסביר ולדבר הרבה סביב הנושא.
בברכה
סימונה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הפרדה או שיתוף של צעצועיםסיוון19/02/2019
מה הדרך הנכונה ביותר להתייחסות לצעצועים - האם להקפיד על שיתוף של כל המשחקים והצעצועים או לאפשר שיהיו גם צעצועים ששייכים לכל אחת בנפרד? ניסינו גם וגם אבל הגבולות מטשטשים לפי הרצונות המשתנים שלהן (שלי פרטי שלה שיתופי)
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הפרדה או שיתוף של צעצועים
סימונה פלג20/02/2019סיון שלום,
בגוף השאלה ישנה התשובה יקרה
כפי שכתבת," הגבולות מטשטשים לפי הרצונות המשתנים.,
לזרום עם הסיטואציה, תוף שמירת כבוד על אי חטיפת צעצועים מהיד, או הריסה של צעצוע במזיד וכו...
בברכה
סימונה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מתי להפריד בין הילדים?אושרת17/02/2019
יש לי תאומים שתכף חוגגים 3, הם ישנים באותו החדר מלידה. יש לנו די מקום בבית כדי שלכל אחד מהם יהיה חדר נפרד אבל אנחנו לא יודעים אם כדאי לעשות את זה כבר עכשיו או שזה יבוא מהם?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מתי להפריד בין הילדים
סימונה פלג17/02/2019אושרת יקרה צהרים טובים
לדעתי ומניסיון אישי,אל תפרידי. חכי שזה יבוא מהם.
בברכה
סימונה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- התנהגות בריונית כלפי אחיהעמית13/02/2019
יש לי תאומים בן ובת בני שנה וחצי. הילדה מתנהגת בבריוניות ובאלימות כלפי אחיה, לוקחת לו דברים ומפריעה לו. הוא נכנע לה. איך מתמודדים עם התנהגות כזו בגיל צעיר כל כך?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר התנהגות בריונית כלפי אחיה
סימונה פלג14/02/2019עמית בוקר טוב,
בגיל זה הייתי מורידה את המילה בריונות.
אין ספק שיש שוני באופיים ובהתנהגותם של אחים במשפחה. אצל תאומים, שלישיות וכו.. רואים את ההבדל מיד.
מה עושים?
כשאת רואה שהיא עומדת לקחת דבר או להפריע. את מסיחה את דעתה למשהו אחר בעדינות ומחבקת אותה.
בברכה
סימונה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מיטת קומותיים ומי ישן איפהעדי11/02/2019
אנו שוקלים להעביר את התאומים שלנו למיטת קומותיים, האם מומלץ (חוץ מפיסת מקום שזה ברור)? ואם כן אז איל למנוע מראש מריבות של מי ישן איפה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מיטת קומותיים.
סימונה פלג11/02/2019שלום עדי,
כפי שצינת זה עניין של מקום.
איך לבחור מי ישן איפה.
לתת לילדים להחליט. זו הזדמנות נהדרת לתת להם לעשות החלטה שקשורה אליהם בלבד.
בבברכה
סימונה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דילמת התחפושות לקראת פוריםהילה07/02/2019
יש לי תאומות, שתיהן רוצות להתחפש לאותו הדבר אבל לא רוצות שהשנייה תתחפש למה שהיא מתחפשת, לא מצליחה למצוא פשרה. עזרה בבקשה...
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דילמת התחפושות
סימונה פלג08/02/2019ערב טוב הילה.
הבנות צריכות להחליט מה ואיך הן פותרות את הדילמה שיצרו.
לתת להן להתמודד עם הסיטואציה ,למצוא פיתרון.
בברכה
סימונה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אחד לא רוצה להיות חבר של השנייהנתי05/02/2019
יש לי תאומים, בן ובת בני , הילדה מאוד חברותית ומאוד רוצה להיות חברה של אחיה, אבל הוא יותר מתבודד והוא לא מעוניין בחברתה. היא מאוד נעלבת ומתוסכלת מצד אחד ומצד שני מאוד קשה להפריד ביניהם כי מבחינת לו"ז ומסגרות הם כל הזמן יחד כך שקשה להתייחס לצרכים של שניהם ולכבד אותם. חוץ מזמן איכות עם כל אחד מהם בנפרד, שאני מנסה לעשות כמה שיותר, מה עוד אפשר לעשות?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אחד לא רוצה להיות חבר של השניה
סימונה פלג05/02/2019נתי שלום,
לכבד. אני מאמינה שהזמן יעשה את שלו והם יתחברו יותר. לא צינת את גיל התאומים. אבל בלי קשר. אני מאמינה שככל שיגדלו הם ישתנו ויכירו אחד בחברתה של השניה.
בברכה
סימונה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מתחברת רק לאחד מהםיפית03/02/2019
אמא טרייה לתאומים בני חודשיים וחצי, קשה לי להודות לזה בקול רם אבל אני מאוד מתחברת לאחד ולשני כמעט שלו. משתדלת שלא יראו את זה מבחוץ אבל אני מרגישה רע כל כך עם ההרגשה הזו שלי... מה אני עושה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מתחברת רק לאחד מהם
סימונה פלג03/02/2019יפית יקרה מזל טוב.
הכללללל בסדר יקרה. את לא מתארת מצב חריג לא הגיוני.
זה טבעי וזה בסדר. את חודשיים וחצי אחרי לידה. שינוי גדול מאוד בחייך. כל הורה מתחבר לילד אחד מעט יותר משאר ילדיו.
העיקר שתטפלי בו, תעניקי לבנך את מה שצריך. חיבוק, אהבה, וכו.... החיבור יגיע. והוא לא יהיה שווה כמו זה של אחיו. וזה בסדר גמור יקרה.
בברכה
סימוה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קצב התפתחות שונה של תאומותאוריה31/01/2019
יש לי תאומות בנות חצי שנה, אחת כבר יושבת עם תמיכה השנייה עוד לא. האם כדאי להתחיל להושיב בעגלה או בכיסא אוכל את זו שיושבת בזמן שהשנייה עוד לא?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קצב התפתחות שונה אצל תאומות
סימונה פלג31/01/2019אוריה יקרה שלום.
בוודאי. אין שום סיבה שלא אבל בתנאי שהיא יושבת עצמאית. למה הכוונה תמיכה????* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הסדרה של שינה במהלך היוםקארין29/01/2019
לא יודעת איך זה קרה אבל התאומים שלי, בן ובת, לא מסונכרנים בשעות השינה. כשהיא ערה הוא ישן ולהפך. יש איזה טריק שיסנכרן אותם?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הסדרה של שינה במהלך היום
סימונה פלג30/01/2019קארין שלום,
הטריק שיסנכרן את הילדים לישון יחד הוא בעוד כמה חודשים, כאשר יהיו יותר ערים, מתקשרים ומבלים יותר שעות ערות אחד עם השני. אז סדר היום יותר מסתדר כול השינה של הילדים.
בברכה
סימונה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אחד רוצה כל הזמן על הידייםאור27/01/2019
יש לי תאומים בני 11 חודשים, לאחרונה אחד מהם כל הזמן רוצה על הידיים, אחרת בוכה וצורח ולא ישן ולא אוכל. בהתחלה לשני לא היה אכפת אבל עכשיו גם הוא רוצה כל הזמן על הידיים, בגלל שאני לא יכולה שכל היום שניהם יהיו על הידיים אז אני מניחה את שניהם ואז הראשון לא נרגע ורק כשהוא על הידיים ואז גם השני רוצה...
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אחד רוצה כל הזמן על הידיים
סימונה פלג27/01/2019אור שלום
אין ספק שאת לא יכולה להחזיק את בנך על הידיים כל הזמן ,כל שכן תאומים.
קחי נשימה עמוקה יקרה.
1. התכופפי אליהם וחבקי אותם.
2. כאשר את צריכה לעשות, להכין או כל דבר שאת עסוקה בו, זה בסדר שבנך בוכה. אני יודעת שזה קשה, אך את לא יכולה להרימו כל הזמן כאשר מתחיל בכך.
3. אם יש אפשרות לקחת עזרה בתקופה זו כדי להקל עלייך ועל המצב עכשיו זה יהיה מצויין.
בברכה
סימונה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- משחק ביחד או בנפרד?יובל24/01/2019
לאחי יש תאומות, כשאני ואחותי באות לבקר אותם אנחנו משחקות איתן יחד. הבנתי שצריך לעשות הפרדה, אז אולי עדיף שכל אחת מאיתנו "תתלבש" על ילדה אחת ונעשה דברים בנפרד?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר משחק ביחד או בנפרד
סימונה פלג25/01/2019שלום יובל
אכן ההפרדה חשובה, יחד עם זאת אני חושבת שכדאי לזרום עם הביקור כשאתן מדיעות לשם. יהיו פעמים ותצליחו ויתאפשר לשחק בנפרד ויהיו פעמים שלא.
כן חשוב, שההורים ימצאו זמן אישי עם כל אחת מהבנות. כדרך קבע.
בברכה
סימונה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ישנים ביחד ומעירים אחד את השניגלעד22/01/2019
יש לי תאומים בני 5 חודשים, הם ישנים יחד, אבל בזמן האחרון אחד מהם מתעורר ומעיר את השני. האם כדאי להפריד ביניהם? למרות שהם מחפשים את המגע אחד של השני כשהם ישנים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ישנים ביחד ומעירים אחד את השני
סימונה פלג22/01/2019גלעד ערב טוב,
אני לא הייתי מפרידה ביניהם. אני יודעת שזה קשה, אך לא ממליצה על הפרדה.
יש לי שאלה, האם הם ישנים באותה מיטה? לא הבנתי למה הכוונה במגע?
בברכה
סימונה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם את נשמרת מפני דלקת נרתיקית?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)

.jpg)
.jpg)

.jpg)