מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- קשר בין תאומים בן ובתדרורית13/12/2018
יש לי תאומים בני 5, בן ובת, הם חברים מאוד טובים. לאחרונה שמתי לב שהם נוגעים אחד בשני בצורה מטרידה... איך להסביר להם דברים כאלה בגיל הזה מבלי שזה יגרום להם נזק על תפיסת גוף ומיניות בעתיד?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קשר בין תאומים בן ובת
סימונה פלג13/12/2018דרורית יקרה שלום.
זה החלט הגיל שבו אשר להסביר לילד על גופינו ושמירה על פרטיות. על אזורים שאחרים לא נוגעים גם אחים, וכו. איך מדברים איתם? בצורה טבעית, נינוחה, נעימה ולא מלחיצה.
מקווה שהצלחתי להעביר לך את טון הדיבור שאליו התכוונתי.
בברכה
סימונה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לקראת בת מצווה של תאומותענת11/12/2018
יש לי תאומות שתכף חוגגות 12, כל אחת מהן רוצה חגיגה בסגנון שונה לחלוטין והן לא מצליחות להגיע לפרשה, כמובן שכל אחת מהן הייתה מעדיפה מסיבה נפרדת אבל זה לא בא בחשבון... אנחנו לא רוצים להחליט בשבילן אבל לא יודעים איך למצוא משהו שמתאים לשתיהן
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לקראת בת מצווה של תאומות
סימונה פלג11/12/2018ענת ערב טוב.
ראשית מזל טוב .
אני מציעה לשבת ולעשות שיחה משפחתית. בה אתם מבהירים בצורה שלא משתמעת לשני פנים שזו הולכת להיות מסיבה אחת. יחד עם זאת אתם מבימנים את הרצון ליחודיות שכל בת רוצה להרגיש ומציעים שכל אחת תכתוב את הדבר שהכי חשוב לה או שהייתה מעדיפה שיהיה במסיבה.שיתן לה להרגיש מיוחדת. ולבדוק אם אתם באמת יכולים ליישם את הדבר.
המון בהצלחה
בברכה
סימונה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חיזוק הקשר של תאומותשרית09/12/2018
איך אפשר לעזור לתאומות לחזק את הקשר ביניהן?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חיזוק הקשר בין תאומות
סימונה פלג09/12/2018ערב טוב שרית.
לא להתערב בינהן
לא לעשות השוואות.
לא להחמיא ולשבח אחת על פני השנייה
לא להעדיף אחת על פני השנייה
לא להעיר לאחת יותר מאשר לשנייה
אם יש משהו מכל מה שצינתי, להוריד מינון ודבור בנושא.
בברכה
סימונה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לפני לידה של תאומיםליבי04/12/2018
שאלה לכל האימהות לתאומים, בלידות הקודמות התינוק היה איתי אחרי הלידה, אמרו לי שבתאומים עדיף להשאיר אותם בתינוקייה, מה דעתן?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לפני לידת תאומים
סימונה פלג04/12/2018ליבי יקרה ערב טוב.
מה הלב אומר לך? שם תיהיה לך התשובה הנכונה והמתאימה לך .
היתרון בזה שהתאומים לא יהיו לידך כל הזמן הוא שזה הזמן היחיד שאת יכולה לישון ולדעת שהתאומים בידים טובות. וזה רק כמה ימים.
שיהיה בשעה טובה ולידה טובה .
בברכה
סימונה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תאומות לא אוהבות שהן תאומותהדר02/12/2018
יש לי תאומות בתחילת גיל ההתבגרות (12), בזמן האחרון הן התחילו להסתכסך אחת עם השנייה והן שונאות את זה שהן תאומות, לא רוצות ללכת למקומות יחד, אחת הפסיקה ללכת לצופים כי שם השנייה יותר מתבלטת ודברים כאלה. עד עכשיו היה להן חדר משותף ועכשיו הן רוצות לעשות הפרדה ולשכנע את האחים שלהן להחליף חדרים... איך מתמודדים איתן?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תאומות לא אוהבות שהן תאומות
סימונה פלג02/12/2018הדר יקרה ערב טוב,
בנותייך בגיל שבו כל ילד לומד, מחפש, רוצה את המקום הפרטי והאישי שלו. גיל ההתבגרות על כל המשתמע ...
את העובדה שהן תאומות אי אפשר לשנות. כך שאם יש דבור סביב נושא זה. אני מציעה להפסיק. כי זו עובדה קימת.
אני כן הייתי שמה דגש ליחודיות של כל אחת מהבנות, לחוזקות של כל אחת מהן,וכו... ומכאן אף לעודד זאת.
לגבי החדרים, אם הדבר אפשרי להחליף בין החדרים ויש הסכמה וזה יתן קצת שקט ורגיעה בחיכוכים בינהיין ...אז למה לא.
בברכה
סימונה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קצב גמילה שונה לתאומיםאלמוג29/11/2018
מה עושים כשאחד מוכן לגמילה והשני לא? איך מעודדים את האחד מבלי לפגוע בשני?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קצב גמילה שונה לתאומים
סימונה פלג29/11/2018אלמוג יקרה שלום.
בגוף השאלה ישנה התשובה. מתיחסים לכל אחד בקצב שלו מבלי להשוות או לדחוף את מי שאינו מוכן עדיין לשינוי/ גמילה.
כל ילד בפני עצמו. ומילת המפתח היא לא להשוות. ולא להגיד אתה רואה.... וכו. הם אומנם תאומים אך כל אחד אישיות בפני עצמה.
המון הממון בהצלחה
בברכה
סימונה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חרדות לקראת לידה של תאומיםסיון27/11/2018
הריון ראשון עם תאומים, אני מאוד מאוד לחוצה לקראת זה... אשמח לשמוע כמה מילות הרגעה או טיפים גם לקראת הלידה עצמה אבל בעיקר לגידול של תאומים... תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חרדות לקראת לידה של תאומים
סימונה פלג27/11/2018סיון יקרה ערב טוב.
ראשית ,החרדות שלך הן נורמליות וטבעיות.
טיפ ראשון,חי נשימה יקרה. את תראי שאת תסתדרי הרבה יותר ממה שדימיינת לעצמך.
הדברים זורמים.
עשי טבלה של כל ילד מתי אכל ומתי עשה קקי על מנת שיהיה לך מעקב ולמי שבא לעזור לך.לבקש עזרה. לא להתביש.
ובנוסף
אני מציעה לחבור לקבוצות של גידול תאומים וכו על מנת לקבל ולשמוע על החוויות השונות של האימהות.
בברכת לידה קלה.
סימונה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שתיהן רוצות רק על הידייםנעם25/11/2018
יש לי תאומות מתוקות בנות ארבעה חודשים, מחידה הדרך היחידה שהן נרגעות זה על הידיים. רוב היום אני לבד בבית ככה שכמעט בכל רגע נתון יש לי תינוקת על היד ותינוקת אחרת בוכה... מה אפשר לעשות?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שתיהן רוצות על הידיים
סימונה פלג25/11/2018נעם יקרה שלום,
אין מצב להיות על הידיים כל היום ובטח כשיש עוד תאומות.
לקחת נשימה עמוקה כשאת לא לוקחת על הידיים. ושומעת את הבכי ברקע.
לדבר אליהן בקול נמוך.ואף להסביר חלק מהדברים שאת עושה, האמיני לי זה עוזר.כאם לשלישיה.
המטרה שהן תשמענה אותך כל הזמן. רוב הזמן.
בברכה
סימונה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- איך מתנהלים עם ההנקה?אסנת22/11/2018
אני מאוד רוצה להניק אבל חוששת ותוהה אם אולי כבר עדיף ללכת מראש על פורמולה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר איך מתנהלים עם ההנקה.
סימונה פלג22/11/2018אסנת יקרה צהרים טובים.
ראשית מזל טוב.
לצערי אינני יכולה לענות לך על שאלה זו.
לא מניסיון אישי ולא מקצועי.
בברכה
סימונה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חדר אחד או חדרים נפרדיםיערה20/11/2018
אני לקראת לידה של תאומים, יש לי גם ילדה בת שנתיים וחצי. יש לנו די מקום בבית לשים את התאומים בחדר נפרד מהילדה, אבל אולי היא דווקא תשמח להיות איתם בחדר ולהתרגל לנוכחות שלהם? גם ככה אנחנו חוששים מהגעה של שני אחים קטנים חדשים... מה מומלץ ביותר לכל הילדים?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חדר אחד או חדרים נפרדים
סימונה פלג20/11/2018ערב טוב יערה,
אני חושבת שאם התאומים יהיו מלכתחילה עם בתך, יש בזה יתרון, למרות הקושי והאתגר כשאחד בוכה וזה יכול להפריע לאחרים. אך לטווח הרחוק אין ספק שזה יהיה נהדר שכל האחים בחדר אחד. זה הדבר היחיד שצריך לקחת בחשבון ולהיות מוכנים לו. מעבר לזה אין שום סיבה שלא יהיו יחד.
שיהיה המון בהצלחה,
בברכה
סימונה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לקראת לידה של שלישיהרעות18/11/2018
אני לקראת לידה של שלישיה, האם כדאי למצוא מטפלת שתהיה שם איתי מהרגע הראשון או שזה יפגע בדינמיקה המשפחתית שתתגבש?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לקראת לידת שלישיה
Simona Pelleg18/11/2018רעות יקרה
שיעבור בהצלחה . החזרת אותי לרגע 33 שנה אחורה.
לא יזיק לחפש מטפלת בשלב זה. את תצטרכי את העזרה ויפה שעה אחת קודם.
המון בהצלחה
בברכה
סימונה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בכלל לא ישנה בלילותזהבית14/11/2018
אמא לתאומים בני חודשיים וחצי ואני מרגישה שלא ישנתי כבר חודשיים וחצי... בלילות בכלל לא ישנה כי גם אם אחד מהם ישן השני ער... יש איזה טיפ שיכול לעזור לי?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בכלל לא ישנה בלילות
Simona Pelleg14/11/2018זהבית יקרה שלום
מזל טוב להולדת הבנים.
הטיפ ...לדאוג שתעשי תורנות של לילה בינך לבין בן זוגך או מישהו אחר שיכול לבוא ולהיות בלילה עם הבנים.
וכך הנטל מתחלק ואת תוכלי לישון . בכל אופן כשהשלישיה שלי הייתה קטנה ,זה הסידור שהיה.
את חייבת לישון מדי פעם. כדי לשמור על כוחותייך
בברכה
סימונה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נמאס לי שמתבלבלים ביני לבין אחותיאבישג11/11/2018
שלום, קוראים לי אבישג ואני בת 14. יש לי אחות תאומה זהה. לכל מקום שאני הולכת חושבים שאני היא, גם מורים מתבלבלים ביננו, אני מתלבשת שונה ממנה ועושה את השיער שונה ממנה אבל עדיין תמיד קוראים לי בשם לה ואף פעם לא קוראים לה בשם שלי... ממש נמאס לי מזה וחוץ מלצבוע את השיער או לעשות גלח שאני ממש לא רוצה אני לא יודעת עוד מה לעשות!!!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נמאס לי שמתבלבלים ביני לבין אחותי
סימונה פלג11/11/2018אבישג יקרה שלום.
ראשית יש לך שם מאוד יפה. את יודעת יקירה. את לא יכולה לשלוט במה שאחרים מבחינים או לא. זה שאת מתלבשת שונה ומפתחת לך את הסגנון שלך והדרך שלך. זה מה שחשוב. בינינו , גם אם היית עושה משהו קיצוני, מי יודע אם היו מבדילים או זוכרים מי זו מי. כך
...שאולי אינני נותנת לך תשובה חדה מה לעשות כדי שיבחינו בינכם. אבל בהחלט מחזקת אותך לטפח ולעשות מה שמרגיש ועושה לך טוב.
בברכה
סימונה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סובלת מזה שיש לי אחיות תאומותיהל08/11/2018
שלום, יש לי אחיות תאומות בנות 9
אני בת 13
הן תמיד מקבלות מה שהן רוצות, גם על חשבוני, בגלל שהן שתיים אז מקשיבים למה שהן רוצות ואחרי זה אני עוד צריכה לעזור להן וההורים תמיד בצד שלהן
זה פשוט לא פייר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סובלת מזה שיש לי אחיות תאומות
Simona Pelleg08/11/2018יהל יקרה שלום.
צר לי לקרוא שאלה פני הדברים. אני מציעה שתשבי תדברי ותשתפי את הורייך במה שאת מרגישה. כל אחד מהם בפרד.
בברכה
סימונה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- איך להבדיל בין תאומים?זהר06/11/2018
אני צפויה ללדת תאומים בעוד כמה שבועות, עם כל ההכנות פתאום נבהלתי שלא אצליח להבדיל ביניהם, יש איזה טריק?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר איך ךהבדיל בין תאומים
Simona Pelleg06/11/2018זהר יקרה,
ראשית שיהיה בשעה טובה ושהכל יעבור בשלום.
אנני יודעת או מכירה איזשהו טריק.
אני מאמינה שהורה יודע ויכול להבדיל בין הילדים. למצוא איזשהיא נקודה שונה אחד מהשני ולזכור אותה.
יש כאלה ששמים גומיה קוקו עבה. כמובן לא לוחצת על אחד הילדים.
בברכה
סימונה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם טיפוסים רגישים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)

.jpg)