פורום תאומים ושלישיות - יש לך שאלה?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• דחוף הריון תאומים זהים- סוכרת הריון
    יעל
    29/04/2014

שלום רב,
    אני עם תאומים זהים ועשיתי העמסת סוכר 50 תוצאה 141. עשיתי עכשיו העמסת סוכר 100 והנה התוצאות:
    0- 68
    60- 164
    120- 172
    180- 159
    מה משמעות התוצאות? האם יש לי סכרת הריון? האם התוצאות לתאומים אמורות להיות שונות מעובר אחד? האם נטילת 80 פרסולט בשל צירים משפיע על התוצאות?
    מה הטיפול הנדרש?
    תודה על ההתייחסות בברכה
    יעל

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• דחוף הריון תאומים זהים- סוכרת הריון - תגובה

סימונה פלג
    29/04/2014

בוקר טוב יעל,
    איננו יכולים להגיד לך מה משמעות תוצאות הבדיקות. מאחר וזה פורום העוסק בייעוץ להורים,
    כפי שאדווה כתבה למתייעצת הקודמת. יש פורום העוסק בעיני ני בריאות ואני מציעה לך לפנות השאלה לשם או פשוט יותר להתייעץ עם הרופא.
    יום מקסים

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הריון תאומים גיל לא תואם
    תותי
    20/04/2014

שלום רב 
    בבדיקת אולטרסאונד ראשונה התבשרנו שאנו בהריון(IVF) עם עובר אחד בן 6שבועות ויום באולטרסאונד שנערך שבוע אחכ גילנו שאנו עם תאומים אך הם אינם תואמים לגיל ההריון 
    לפי החישוב אנחנו בשבוע השמיני וגיל העוברים 6שבועות ו6 ימים +-4ימים
    (6w6d+-4D) 
    דופק תקין לשני העוברים 
    מה המשמעות? האם אנחנו צריכים להילחץ?

לקביעת תור
    סגירה
    הריון תאומים גיל לא תואם

הוספת תגובה

• הריון תאומים גיל לא תואם - תגובה

אדוה דרור
    22/04/2014

תותי שלום,

פורום זה מיועד לייעוץ בענייני הורות ולא בעניינים רפואיים
    ממליצה לך לפנות לפורום הריון ולידה שם תוכלי לקבל תשובות מרופאים המוסמכים
    לכך.

בברכה,

אדוה דרור

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תאומים זהים ללא מחיצה
    שירה
    14/11/2013

שלום לכולכם
    יש לי מספר שאלות אני קצת מןדאגת
    אני בשבוע 8 והרופא לא ראה מחיצה בין העוברים.
    שניהם באותו שק והוא אמר שהם לא אוהבים הריונות כאלה ושהיו רופאים שאפילו היו ממליצים על הפסקת הריון(בחייים לא מבחינתי )
    יש כאן מישהי ששה קרה לה וילדה בסוף תינוקות בריאים?
    איך מתמודדים עם זה והאם עדיין יש מצב שהמחיצה תתגלה? הוא שלח אותי לטכנאי אולטרסאונד מהסיבה שהוא לא יודע לקורא טוב את האולטרסאונד.
    מה דעתכם?

לקביעת תור
    סגירה
    תאומים זהים ללא מחיצה

הוספת תגובה

• תאומים זהים ללא מחיצה - תגובה

סימונה פלג
    14/11/2013

שירה בוקר טוב.
    אני מתארת לי את הדאגה והחששות שעוברים עלייך.
    מקווה שתמאי תשובות לשאלותייך במהרה.
    בברכה
    סימונה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תאומים זהים ללא מחיצה - תגובה

אדוה דרור
    14/11/2013

שירה שלום,

ממליצה לך להעלות את השאלה גם בפורום הריון ולידה שם תוכלי לקבל תשובות
    מרופאים נוספים, ובאופן כללי כדאי לשקול חוות דעת שנייה.

בריאות והצלחה
    בברכה,

אדוה דרור

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מחציה רואים בדכ

תותי
    20/04/2014

בשבוע העשירי אז מוקדם מידי לדאוג אנחנו גם בשבוע השמיני וחשבו בהתחחה שזאת אותו המקרה והרופא אמר לנו שבשבוע העשירי רואים את המחיצה
    בהצלחה וחג שמח

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בדיוק המצב שלי

מיכל
    21/08/2014

אפשר לשאול אם התגלתה מחיצה? מה עשית?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• צריכה עזרה!!!!!
    אלונה
    30/10/2013

היי לכולם!
    שמי אלונה, אם לתאומים לא זהים (בנים), בני חודשיים.
    בעלי נימצא רוב הזמן בעבודה וכשהוא בבית אז לא כל כך עוזר. אנחנו גרים על סבתא שלו (על כיסא גלגלים). כך שרוב העזרה אני מקבלת מאימא שלי שמגיע בערך פעם ביומיים ל3-4 שעות...
    יש לי מספר בעיות...
    גזים,
    אחד ישן שני ער,
    אוהבים ידיים וכל הזמן דורשים יחס (כמה דקות לבד והצרחות מגיעות, כך שכל! אבל כל היום אני לא יכולה לזוז מהם!)
    בין כל זה אני עושה את כל המטלות בבית, וישנה אולי 3 שעות ביממה, מחה שמוביל לתסכול, עצבים והרבה כעס.
    בבקשה עם יש למישהו עצה טובה, אשמח עם תכתבו.
    תודה מראש, אלונה.

לקביעת תור
    סגירה
    צריכה עזרה!!!!!

הוספת תגובה

• צריכה עזרה!!!!! - תגובה

סימונה פלג
    31/10/2013

אלונה יקרה,
    אני מבינה את הקושי שאת מתארת.
    לגדל ילד אחד כרוך באתגרים לא פשוטים כל שכן שני ילדים.
    1. לקבל את העובדה שכל אחד מהילדים אוכל , ישן, עושה את צרכיו בזמן שלו ובקצב שלו. לעיתים נדמה לנו שאם הילדים נולדו יחדיו אז הם יעשו את התהליכים שלהם יחד.אך לא כך הוא הדבר, להפך ככל שתוכלי להכיל את הקצב האישי של כל אחד בנפרד כך יהיה יותר קל לכשיגדלו.

2. לגבי הרצון שלהם ליחס, אנני יודעת עד כמה בגיל הזה הילדים דורשים יחס. אני כן יכולה להבין שאם את עייפה או מותשת או במתח ....ובצדק האווירה וחוסר בשקט עוברים אליהם ומכאן גם החוסר שקט שלהם.
    3. האם יש לך אפשרות לקבל עזרה פיזית נוספת על מה שיש לך עכשיו?

4. האם יש אפשרות בסןפי שבוע שבעלך או מישהו יצא איתם כדי שאת תוכלי קצת להתאורר?
    5. האם כשאת יוצאת איתם לטיול בחוץ ,את יכולה להבחין שהם יותר רגועים?
    אשמח לענות לך יותר ןנסות להאיר את התקופה הקשה שאת עוברת עתה.
    בברכה,
    סימונה פלג,
    אמא לשלישייה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• צריכה עזרה

אלונה
    31/10/2013

שלום סימונה,
    קודם כל תודה על המענה המהיר :)
    ברור שאני תמיד בודקת ומנסה להבין ממה נובע הבכי: העם חיתול יבש, או אולי הם רעבים (הם אוכלים כל שעתיים וחצי- שלוש), עם קר או חם להם או שאולי משהוא מפריע כואב... בדרך כלל הכל תקין, ואז כשאני עוזבת אותם לבד גג שלוש דקות והבכי מתחיל שוב.
    בחוץ... בהחלט 95% הם רגועים וישנים.
    בקשר לעזרה פיזית נוספת, לצערי זה בלתי אפשרי...
    אולי תוכלי לתת לי כמה טיפים לשינה רצופה?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• צריכה עזרה - תגובה

אדוה דרור
    31/10/2013

אלונה שלום,

אני קוראת את מה שאת כותבת ונזכרת אחורה 13 שנה (התאומות שלי בנות 13) על השבועות הראשונים שבהם בעלי ואני הרגשנו כאילו אנחנו ברכבת הרים, זה אכן מאוד מאוד קשה, מעייף ומתסכל במיוחד כשאין עזרה.
    אני מציעה קודם כל שתשבי לשיחה עם בעלך ותעשו תיאום ציפיות, גידול תאומים הוא שונה מאוד מגידול ילד אחד ומצריך שותפות טובה וחלוקת תפקידים. אני חושבת שזה הבסיס מבחינתך על מנת שתוכלי להרגיש קצת יותר טוב, לפעמים זה לא קל בזוגיות לנווט אבל אני מאמינה שאם שמים את הדברים על השולחן בצורה נעימה ומכבדת זה קודם כל תורם להרגשה הפנימית ולכך שלא תסתובבי עם התסכול והקושי , אפילו אם בעלך מבחינה אופרטיבית לא יכול לסייע הסיוע הנפשי גם חשוב.

מדברייך אני שומעת שבסופו של דבר כמו שסימונה כבר התייחסה את זקוקה לאוורר את עצמך, למצוא קצת זמן לנשום בלשוננו... אני ממליצה שכאשר אמא שלך באה לעזור תעשי לעצמך כלל ששעה אחת לפחות מתוך הזמן אז את מתנתקת ונושמת אם זה בלצאת לשבת בחוץ ואם זה בללכת לישון, גם כשאין כמעט זמן ואין עזרה את עדיין יכולה בארגון נכון למצוא לעצמך פרק זמן קצר שיסייע לך לנשום אווויר.
    בנוסף יש עמותה שנקראת אם לאם היא פועלת בכל מיני מקומות בארץ הייתי ממליצה שתבדקי אם יש לך באזור ותתקשרי איתם יש להם מתנדבות שבאות לבית לעזור בדיוק במצבים כאלה שכל כך עמוס כמו אצלך. הן גם יכולות לסייע בהדרכה וטיפים לנושאים שמתקשים איתם.

כהורים לתאומים אם נפנים מהתחלה שלא בושה לבקש עזרה ושאחד הדברים המקלים ביותר על ההתמודדות זה העזרה מסביב אז הרבה יותר קל להתמודד עם האתגרים הכרוכים בהורות לתאומים!
    אם לא תסתדרי במציאת אם לאם שלחי לי מייל לפרטי עם מקום המגורים שלך ואנסה למצוא לך לפעמים יש פרויקטים זהים בשם קצת שונה.

בהצלחה !

אדוה דרור

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ואי תודה!

אלונה
    01/11/2013

אדוה דרור, תודה לך מכל הלב! אחפש מה יש לנו בסביבה :)

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• צריכה עזרה - תגובה

סימונה פלג
    02/11/2013

שלום אלונה,
    מה שלומך?
    בשמחה אכתוב לך טיפים לשינה

1. עקביות בפעילות ההכנה לקראת השינה. כלומר, רוטינה חוזרת על עצמה.
    2. כל ילד במיטה שלו, החדר חשוך,
    3. כאשר את נגשת להרגיע , לא לדבר או להגיע לאיזשהי תקשורת מעורת עם הילד.
    4. כאשר אוכלים בלילה, החדר נשאר חשוך, לא ליצור תקשורת מילולית או כזו שיכולה לעורר סקרנות או התענינות.
    את מוזמנת ליצור קשר .
    שבוע מבורך

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• האכלת פירות
    חן
    19/09/2013

שלום, אני אמא לתאומים זהים בני 5 חודשים עכשיו החלו לאכול מנת של פירות. ברוב הפעמים הם אוכלים באותו הזמן. עד עכשיו להאכיל מבקבוק מצאתי את השיטות אבל פירות נראה לי כרגע כמשימה בלתי אפשרית אודה לטיפים בנושא. בנוסף בעוד כחודש יכנסו לגן האם יש רעיונות כיצד ידעו להבדיל בינהם בגן ?

לקביעת תור
    סגירה
    האכלת פירות

הוספת תגובה

• האכלת פירות - תגובה

סימונה פלג
    19/09/2013

שלום חן,
    אני יכולה להבין את החששות לפני כל תהליך חדש שאת עומדת לעבור עם התאומים. יחד טיפים בהאכלת הילדים :
    לקחת צלחת שיש בה חלוקה של המשטח ולהאכיל כל אחד בכפית ובפירות משלו.
    אם אין לך צלחת כזו או שאינך מצאת, שתי קערות ,שתי כפיות מונחים לפנייך על מגש או כל קלי שנוח לאחיזה.

לגבי הגן: לסמן הבגד בטוש לאותו יום של אחד הילדים
    האם אין איזשהי נקדות חן לאחד מהם ?
    האם לאחד מבנה פנים צר יותר...?
    נסי לשים לב ממבט חיצון מה את רואה שהוא אחר אצל אחד מהם...
    בברכת
    חג שמח
    סימונה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• גיל במשפחתון
    ויקי
    28/08/2013

שלום!

התאומים שלנו (בנים זהים) בני שנה וחודש ומאתמול הם התחילו ללכת למשפחתון פעם ראשונה.
    חוץ מהם יש שם עוד חמישה ילדים בגילאים - ילדה בגיל שנה, 2 ילדים בגיל תשעה חודשים, 3 ילדים בגיל 7 חודשים.

האם זה טעות לשים אותם במקום כזה והאם זה יכול להשפיע לרעה אלהים?
    איזה גילאים כדאי שיהיו איתם והאם מומלץ להחליף משפחתון?

תודה!!

לקביעת תור
    סגירה
    גיל במשפחתון

הוספת תגובה

• גיל במשפחתון - תגובה

סימונה פלג
    28/08/2013

שלום ויקי,
    כהורים אנו מתלבטים האם המסגרת שמצאנו לילדינו היא היא המסגרת הנכונה והטובה באמת?
    ז טבעי ואת תראי שתחושה זו והשאלות הללו ילוו אותך בשנים הקרובות.
    התשובה או יותר ההחלטה האם המקום שהילד שלנו נמצא בו תגיע אחרי תקופה שעות ממושכת, איך אומרים: ימים יגידו.
    לדעתי אין בעיה בגילאים במשפחתון שבנייך נמצאים בו.ואם זו מסגרת ראשונה שלהם והמטפלות מוצאות חן בעינייך וכל מה שמסביב ( אוכל, שינה, מקום מרווח וכו...)אז למה לא להשאירם.
    להשפיע עליים לרעה מאיזו בחינה?
    התפתחותית? חברתית? אנני רואה בגיל זה בעיה.
    נכון שאם הם היו במסגרת עם ילדים בגילם יותר או בוגרים מעט, הם היו נתרמים מבחינה חברתית אבל כפי שציינתי יש אלמנטים אחרים שחשיבותם לא פחותה.ובמיוחד בגיל זה.
    אשמח להתעדכן
    סימונה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• איך אנחנו צריכים להתנהג?
    ויקי
    14/08/2013

שלום!

תאומים שלנו בני שנה(תאומים זהים - בנים) ועכשיו מתחילים המריבים בינהם.
    אחד מהם תמיד רוצה את מה שיש לשני. נושכים אחד את השני וכו'.
    אז איך אנחנו - ההורים - צריכים להתנהג נכון? אנחנו כאלה חסרי נסיון - אלה ילדים ראשונים שלנו.

תודה

לקביעת תור
    סגירה
    איך אנחנו צריכים להתנהג?

הוספת תגובה

• איך אנחנו צריכים להתנהג? - תגובה

אדוה דרור
    15/08/2013

ויקי שלום ,

אכן לראות את הילדים שלנו רבים זוהי אחת ממשימות ההורות המתסכלות ביותר שיש, ראשית חשוב לדעת ולהבין שהמריבות הן תהליך התפתחותי נורמלי , רגיל ושיגרתי בין אחים בכלל ובין תאומים בפרט. לצערנו בתאומים כמו בתאומים העוצמות הן כפולות ומכופלות וזה אכן מתחיל בגיל צעיר, אצלי הבנות שלי התחילו לריב בעגלה כבר בגיל 8 חודשים.
    מריבות בין אחים כאמור, הן טבעיות ולא רק שכך הן משרתות צורך משמעותי בנפרדות, בלמידה על דרכיו של עולם, בשביל מריבה צריך שניים ותחרות על משאבים אצל התאומים מתחילה ממש בגיל צעיר כיוון שהם שניים עוד מהבטן. מערכת היחסים בין אחים באופן כללי מלווה בקנאה, תחרותיות והשוואות, אצל התאומים על אחת כמה וכמה כי הסביבה כולה מרגע לידתם משווה ביניהם במודע ושלא במודע (מי זחל קודם? מי יותר רגוע..... ועוד ועוד). תפקידנו כהורים לתאומים הוא לנסות לצמצם ככל האפשר את ההשוואות ביניהם ולעודד כל אחד ואחד מהם להתפתח בכיוון שלו.
    ראשית צריך להיות מודעים לכך שזה מאפיין טבעי של היחסים בין תאומים ולהוריד את רמת המתח בעניין. שנית כדאי לעודד ולטפח את הנפרדות ביניהם בדרכים שונות (על כך תמצאי הרחבה בתשובות קודמות בפורום) לזכור שהמריבה מאפשרת ביטוי של רגשות חשובים לתחושת הנפרדות שלהם , רגשות כמו כעס, קנאה , תוקפנות.

איך להגיב?
    לזכור שלריב זה בריא, לקבוע גבולות ברורים לגבי נשיכות/מכות וכו', לא לתפוס צד אלא להיות אמפתיים לכל אחד , לא "לתייג" אחד מהם כמרביץ/מתחיל/אשם, לאפשר להם הזדמנויות רבות ככל האפשר לחוויות בנפרד, חברים בנפרד וכדומה.

מריבה היא הזדמנות לקשר אמיתי

מקווה שעזרתי מוזמנת להמשיך לשאול ולשתף את תחושותיך
    בברכה,

אדוה דרור

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המשך השאלה

ויקי
    20/08/2013

אדוה תודה רבה לתשובה מפורטת!

רק רציתי להבהיר כמה דברים שלא הבנתי:

1. מה הכוונה "לקבוע גבולות ברורים לגבי נשיכות/מכות וכו'"?

2. "לאפשר להם הזדמנויות רבות ככל האפשר לחוויות בנפרד" - כמו מה למשל? מה יכול להיות רלוונטי בגיל הזה (גיל שנה)? את יכולה לתת דוגמא בבקשה?

תודה לך!!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המשך השאלה - תגובה

אדוה דרור
    20/08/2013

ויקי שלום,

לגבי גבולות ברורים לנשיכות ולמכות , כמו בכל דבר יש לכל אחד מאיתנו גבול אדום שאותו לא עוברים ויהי מה לדוגמא אם את נוסעת במכונית אז את יכולה להחליט שאת עוברת קצת את המהירות המותרת אבל בחיים לא תעברי באור אדום. זו הכוונה לגבי גבולות ברורים בנוגע לנשיכות ומכות, שהילדים יבינו באופן ברור שמותר לריב , מותר למשל למשוך אחד לשני את המוצץ, מותר לכעוס אחד על השני, נניח לחטוף צעצוע, אבל אסור להרביץ ואסור לנשוך, כך שבכל פעם שזה קורה אז אתם מתערבים ומפרידים ומדגישים שאסור לנשוך, אמא ואבא לא מרשים לנשוך/להרביץ וכדמ'...
    למעשה את מסמנת לך את הגבול בנשיכה או במכה ברגע שאלו מתרחשות בתוך המריבה אזי את נכנסת לתמונה ומבהירה את הגבול ויוצרת הפרדה בין הצדדים.

לגבי חוויות בנפרד בגיל הזה אפשר לבלות בגינה לבד עם כל אחד מהם, אפשר ללכת לקניות בסופר כל פעם עם מישהו אחר, אפשר לבלות את אחה"צ כל אחד עם הורה אחר, ליצור הזדמנויות בהן את לבד עם אחד הילדים ובעלך לבד עם אחד הילדים, גם במפגשים עם הסבא וסבתא אפשר מדי פעם אם זה משתלב באורח החיים לאפשר בילוי נפרד. כל פעילות מחיי היומיום היא פעילות שניתן ליצור בה הפרדה ולאפשר להם לחוות אותה אחד על אחד ולא שניים על אחד בכלל זה מקלחת, סיפור לפני השינה, ארוחת ערב וכל מה שקורה אצלכם במשך היום.

זה לא פשוט ולא קל כי לא תמיד אפשר להפריד היות וצריך עוד מבוגר אחראי לצורך העניין, אבל חשוב לשאוף לכך וגם אם עושים את זה פעם בשבוע בגלל ענייניי לוגיסטיקה זה כבר טוב, ככל שהילדים יחוו את עצמם בנפרד יותר וכישות עצמאית מהתאום ככה ההתפתחות שלהם תהיה טבעית וזורמת יותר.

מקווה שהבהרתי את עצמי אם משהו לא ברור מוזמנת להמשיך את השיח.

בברכה,

אדוה דרור

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שינה בלילה-ביחד או לחוד?
    טליה
    18/07/2013

הי לכולכם,
    אני ובן זוגי בשלבים מתקדמים להיות הורים לתאומים ואני מתלבטת לגבי איך להשכיב אותם לישון- האם ב2 עריסות נפרדות או ביחד? אני קוראת בכל מיני מקומות דעות לכאן ולכאן ומעניין אותי לשמוע את דעתכם שכן אנו עובירם עכשיו לדירה קטנה קטנה יוטר וחדר השינה יהיה קטן יותר. בקושי יכנסו שם 2 עריסות.

אשמח לשמוע מה דעתכם או םא כן הלשכיב ביחד אז איך מזה בדיוק מתבצע? לאיזה כיוונים? האם לשים להם הפרדה כלשהי?
    תודה רבה

לקביעת תור
    סגירה
    שינה בלילה-ביחד או לחוד?

הוספת תגובה

• שינה בלילה-ביחד או לחוד? - תגובה

סימונה פלג
    19/07/2013

בוקר טוב טליה,
    אני מבינה את ההתלבטות בין השכבה משותפת לבין השכבה בנפרד,במיוחד שעתה היא תעזור מבחינת גודל החדר, אך אני ממליצה להשכיב בנפרד את הילדים. קצב הגדילה של הילדים מהיר ושינה משותפת באותה מיטה לא תיהיה אפקטיבית לטווח הרחוק שדרך אגב מהר מאוד תיהיה.
    אני מוסיפה ואומרת שהיחד של הילדים עוד ברחם והיחד הזה ילווה אותם לאורך חייהם ולכן בנקודות שאפשר לתת להם את הפרטיות עדיף לעשות זאת.
    שבת מבורכת

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בעיות במשפחה
    יניב
    24/06/2013

שלום רב,
    יש לי תאומים בני שנה ומאז לידתם המצב בין ההורים שלי לאשתי הולך ומתדרדר.

אשתי קצת לחוצה בנושא גידול הילדים ומאוד מקפידה שבזמן האוכל לא יגיעו אנשים כדי שהילדים לא יתחילו לאבד ריכוז ולא לאכול ומקפידה שלא יהיו הרבה בידיים כי אחרי זה שהיא לבד אז שני הילדים רוצים בידיים וזה באמת בעיה.

ההורים שלי מאוד מקובעים ורואים דברים בדרך שלהם וקשה להם להתמודד עם דברים שלא הולכים כפי שהם חושבים.
    במשך חודשים לא נתנו לאף אחד לנשק את הילדים כיוון שהם נולדו פגים וגם בבית חולים וגם אחר כך בטיפת חלב המליצו שרק אנחנו ננשק כיוון שהמערכת החיסונית שלהם רק בגיל שנה נהיית כמו מערכת חיסונית של ילדים שנולדו בזמן.

ההורים שלי היה להם מאוד מאוד קשה עם האיסור הזה וקשה להם מאוד שאסור להחזיק אותם הרבה בידיים. היה מאוד קשה להסביר שיבינו והיום הרבה בעיות עם זה.

לאחרונה המצב בין ההורים שלי ואשתי החמיר.ההורים שלי מגיעים אלינו אחרי הגן ובד"כ הם הקדימו לפני כדי לא להתקע בפקקים אבל הילדים שחוזרים מהגן צריכים זמן לבד בבית וזמן לבד עם אשתי כי אחרת שניהם מתחילים לבכות ולא עוזבים את אשתי לרגע. אז ביקשתי מההורים שלי שיגיע יותר מאוחר ואז זה אומר שהם צריכים לנסוע בפקקים. המלצתי שיבואו לפני אבל שילכו לבית קפה לידינו או שיקפצו למשפחה לידינו או ישלבו ביקור עם אחי.
    ההורים שלי מאוד כעסו. אבא שלי מסרב לנסוע בפקקים ואמר שהוא מגיע לפני או שלא בא בכלל.

בסוף בחמישי האחרון הם הגיעו אחרי שהיו אצל אחי והגיעו עצבניים כי היה חם והיה להם קצת פקקים והם מגיעים עם הרבה מאוד משקעים מהשנה האחרונה. זה הסתיים בפיצוץ.
    נכון שאשתי לחוצה ולפעמים קצת יותר מידי אבל ההורים שלי מאוד רגישים והקטע של הכבוד חזק אצלם. בסוף הייתה מריבה מול הילדים שבסופה ההורים שלי הלכו פשוט.
    אשתי אמרה לי מה היה וייתכן שהיא מטה דברים לטובתה וההורים שלי אמרו לי משהו אחר כמובן.
    כרגע הם לא מוכנים לבוא אלינו ואשתי לא מוכנה שהם יבואו עד שיתנצלו.
    אשתי אחרי הדברים שנאמרו אמרה שאם לא טוב להם אז שיילכו והרימה את קולה. מצד שני ההורים שלי אמרו שהיא מנסה מההתחלה להרחיק אותם מהילדים ולא נותנת שיתקרבו אליהם והיא גורמת לי לבעיות בעבודה ובסוף אבא שלי אמר שתלך לקבינימאט.

כולם נפגעו וכולם רגישים, אבל אני לא יכול לפרפר כדי שכולם יהיו מרוצים.
    1. הבריאות הנפשית שלי, אני לא מוכן שתפגע מזה וזה לא קל כי זאת אשתי וההורים שלי
    2. לא מוכן שידברו ככה אל אשתי ובטח לא מול הילדים. כולם יכלו לעצור את הפיצוץ הזה... הם לא התינוקות.

בקיצור, מצב מחורבן לגמרי.
    יש למישהי/מישהו התנסות במצב כזה ? המלצה כיצד לטפל בזה ?

לקביעת תור
    סגירה
    בעיות במשפחה

הוספת תגובה

• בעיות במשפחה - תגובה

סימונה פלג
    24/06/2013

שלום יניב.
    אני קוראת את שכתבת וליבי יוצא אלייך. להיות באמצע בין הורייך לבין משפחתך. זה לא קל.
    אתה מתאר מערכת יחסים שלפי דעתי צריכה הנחייה והדרכה עם אדם מוסמך לכך. אכן יש משקעים עמוקים לכל אחד מהצדדים ולא משנה בין אם הם צודקים או לא.
    במקצועי אני מנחת משפחות ואשמח לעבוד עמכם כמשפחה ללבן ולטהר את האווירה שנוצרה שהרי היא משפיעה על כולם והילדים מפסידים סבא וסבתא.
    אם תהייה מעוניין אשמח לעזור.
    אין ספק שצריך לדבר על הדברים ולראות איך כל אחד עוזה המאמץ לקראת השני.
    בברכה,
    סימונה פלג

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בעיה עם ההורים

יניב
    24/06/2013

הי סימונה,

תודה. ככל הנראה אצור קשר, אבל האם יש לך קווים מנחים לגבי הנושא ?

להתחיל ברמה האישית עם שיחה שלי עם ההורים ואחרי זה אם הכוונות משתנות אז שיחה עם אשתי ?

אשתי כרגע לא מוכנה שהם יבואו בלי התנצלות.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בעיה עם ההורים - תגובה

סימונה פלג
    24/06/2013

שלום יניב.
    הקו המנחה שלי הוא לדבר עם הורים, זה בגדול. העניין הוא שאני מבינה שהם כל כך טעונים (לפי דעתי) שאני חוששה שאם תגיד דבר בזכות אשתך זה יעורר אצלם התנגדות. ואם תדבר בעדם תעורר את צדקתם. וכפי שהבנת במצבים כאלה אין צודקים או טועים . במצדבים כאלה צריך למצוא את שביל האמצע לתקשורת.
    האם את החושב שהם היו באים להדרכה?
    כרגע אשתך כל כך טעונה שלא משנה לאיזה צד תפנה , עושה רושם שהיא תשאר בעמדתה, מתוך שיקולהיי היא.
    כמובן שאתה יכול לדבר עם ההורים ולהסביר להם את חשיבות שיתוף הפעולה, האם עשית זאת בעבר?
    אתה יודע כאשר האגו נכנס למחשבותיו של אדם מאוד קשה להוציא את זה.
    אשמח להתעדכן.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בעיות עם הורים

יניב
    24/06/2013

הי סימונה,
    היו לי הרבה מקרים בעבר עם ההורים שלא הסתדרו עם הבנות זוג כולל מריבות והערות ופרצופים לי ולבת זוג ועשו לי ריגשי וכו'

היו לי המון פיצוצים בין ההורים שלי לאקסית (4 שנים של זוגיות) והמון הערות ופרצופים.
    שנגמר איתה עשיתי איתם שיחה שלא יעיזו להתערב לי שום בזוגיות ועם הבת זוג.

החזיק עד שהגיעו התאומים ואז נהיה שינוי לרעה.
    יש לך המלצה איך להוריד עצבים ואנטי אצל אשתי ?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בעיות עם הורים - תגובה

סימונה פלג
    24/06/2013

הי יניב,
    דבר ראשון לתמוך ולהכיל את האישה האישה שאיתה הקמת בית .
    זו התמיכה הראשונה שאתה יכול לעשות. ולא רק למען אשתך אלא לשמירת המשפחה שהקמת.
    כרגע כנראה צריך את פסק הזמן מהביקורים אך יחד עם זאת לא הייתי ממליצה לנתק קשר עם הורייך. וכן הייתי ממליצה להתקשר אליהם מדי פעם ף לשאול לשלומם.
    אני מקווה שעם הזמן כל אחד מהצדדים ידע לעשות את הפשרות ועוכל לקבל ולכבד את האחר.
    הרבה כוח אני שולחת לך מכאן

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בעיות במשפחה - תגובה

אדוה דרור
    02/07/2013

יניב שלום,

הסיפור שלך באמת ממש כואב ונוגע נראה שעוברים עלייך ימים לא פשוטים בכלל , להיות ככה באמצע בין אשתך להורים זה מצב מאוד מורכב ומתסכל.
    בתקופות של שינויים בחיים יש הרבה פעמים משברים לא כל אחד יודע כיצד להתמודד עם השינוי וכיצד לכבד את הצד השני או לא לקחת דברים ללב ולתת לצד השני את החופש שהוא זקוק לו. מדבריך עולה שזה משהו שכבר קרה בעבר עם חברות שונות ואני מסכימה עם סימונה שקודם כל צריך לתת תמיכה לאשתך , לידה וגידול תאומים הם משימה מורכבת ומאתגרת בפני עצמה שאכן דורשת עוצמות רבות ושיתוף פעולה זוגי מלא.
    לגבי ההורים שלך ציינת שיש לך אח או אחים נוספים האם אין אפשרות להיעזר בהם על מנת ליצור שיחה כל שהיא עם ההורים שתהיה פחות טעונה? הייתי מציעה לנסות קודם כל לקיים שיחה שלך יחד עם האחים שלך עם ההורים , אין לי מספיק מידע על המשפחה אבל אם למשל ההורים שלך קוראים ומתעניינים אז אפשר גם להציע להם לקרוא קצת חומר בנושא שיבינו שהתגובות של אשתך הן לא אישיות אלה נובעות מהלחץ העצום שהיא נמצאת בו.
    עוד כמה שאלות כדי להבין יותר טוב:
    האם מדובר על ביקור כל יום או ביקור שבועי?
    האם אתם נוסעים עם הילדים אליהם?
    האם הילדים במסגרת במשך היום?
    האם יש לכם עזרה נוספת עם הילדים?

אצלי כשהתאומות שלי היו קטנות ההורים של בעלי נהגו להגיע לביקור בשעה מאוחרת וזה היה לי מאוד קשה בגלל ההשכבות וכו' בסופו של דבר אמרתי להם שאנחנו תמיד שמחים לראות אותם אבל מבקשים שיגיעו בשעה יותר מוקדמת, אני חושבת שזה לגיטימי וחשוב מאוד לקבוע ולארגן את סדר היום של הילדים שלך לפי הצרכים שלך ושל אשתך ככל הנראה הדרך והאופן שבהם הדברים נעשים צריכים להשתנות בהתאם ליכולת הקבלה של ההורים שלך.
    זה אכן תהליך מורכב שדורש זמן ונכונות אבל אפשר להגיע אליו
    אמליץ גם על הספר עבורך ועבור אשתך
    "בגובה העיניים, איך לדבר עם ילדים" של חלי ברק זה ספר מצוין על תקשורת בין ילדים והורים באופן כללי אבל מתאים כמובן לכל נושא התקשורת במשפחה.

מקווה שעזרתי
    אשמח לתשובות לשאלות ושנמשיך משם

בברכה,

אדוה דרור

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בעיות עם הורים

יניב
    02/07/2013

הי אדוה,

קודם כל תודה על התגובה.

ההורים שלי מגיעים אחת לשבוע באמצע השבוע ואנחנו אחת לשלושה שבועות נוסעים אליהם לביקור.

הילדים בחודשיים וחצי האחרונים בגן אז הם במסגרת מסודרת ורק מארבע וקצת הם בבית עם אשתי.

יש לי אח שגם הוא עבר בעיות מסוגים דומים אך קצת שונים עם אשתו וההורים שלי וחוסר הסכמה לגבי אופן גידול הילדים שלו וכו'.

ההורים שלי, והאמת לא רק הם, לא מבינים את כמות העבודה והלחצים שיש בגידול תאומים. הם לא מבינים שהבקשות שלנו לא נובעות ממקום רע אלא מתוך צורך להקל על הילדים ועל עצמנו בסופו של דבר וכאן נובעת הבעיה.

ההחלטות שלנו לגבי הילדים לא נראות להם הגיוניות כי הם לא רגילים לתאומים מעולם.
    הם חושבים שאם הם גידלו 2 ילדים ועזרו לאחי עם שלושת הילדים שלו והם עוזרים עדיין אז זה אומר שהם יודעים הכי טוב ואנחנו מגזימים בהתנהלות שלנו.

לדוגמא עכשיו הילדים בשלב של לטפס על הספה ואז כמובן הצורך לקפוץ עם הראש קדימה. הם בני שנה וחודשיים ומבינים דברים אך לא מבינים את הסכנה ולהסביר להם איך לרדת מהספה לא יהיה עדיין אפקטיבי כי בכל מקרה אם כל אחד מהם מטפס על ספה אחרת אז אין סיכוי שאחד מאיתנו לבד יוכל לשמור עליהם.

ההורים שלי חושבים שאנחנו צריכים ללמד אותם לרדת מהספה ע"י כך שנראה להם הרבה פעמים איך עושים את זה כראוי ובכך הבעיה תפתר והם לא מבינים שאנחנו אומרים להם שהם קטנים מידי וזה עדיין מסוכן כי הם לא מבינים את מהות הסכנה.

זה לא קל.
    אני בסופו של דבר עשיתי שיחה איתם. הם רוצים לפתוח דף חדש אבל עדיין לא באמת מבינים את הדברים. אני אתחיל עם מפגשים שבהם אני אהיה כדי שאשתי לא תהיה שוב לבד איתם ואני אראה לפי ההתקדמות מה לעשות.

המחוייבות שלי היא קודם כל לאשתי ולילדים.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בעיות עם הורים - תגובה

אדוה דרור
    02/07/2013

היי יניב,

קודם כל אני שמחה לשמוע שקיימתם שיחה ובסך הכל הכיוון חיובי אני חושבת שתמיד צריך להשאיר את הערוצים פתוחים גם אם יש כעס ועלבון ובוודאי חשוב שלילדים יהיו סבא וסבתא נוכחים.
    הרעיון מצוין ויותר מכל נראה לי שבסופו של דבר לא מדובר פה פה באי הסכמה על דברים מסוימים נקודתיים אלה על משהו יותר עמוק והוא הרצון של ההורים שלך להרגיש שהם חלק מהמשפחה והרצון שלהם לעזור ולסייע בדרך שהם מכירים ולכן צריך לנסות לתעל את זה למקום הנכון שמתאים גם לכם, אחד מהדברים החשובים שאנחנו מדברים עליהם עם הורים וילדים בנושא גבולות זה לא רק להגיד מה אסור אלא גם לתת אופציה מה כן אפשר לעשות, הייתי מציעה לקחת את הקשר עם ההורים בכיוון הזה שלפני שהם באים ולפני שאתם נוסעים תתמקדו ביניכם בדברים שאתם חושבים שהם יכולים לעשות יחד עם הילדים, דברים שיעזרו לכם, דברים שימצאו גם חן בעיניהם לדוגמא לקרוא סיפור, לטייל בגינה וכדמ' ותמקדו את הביקור והזמן יחד בדברים שמותר ותנסו פחות להתמקד במה אסור. לדוגמא אמירות כמו עכשיו אנחנו הולכים לאכול/להתקלח במקום אמירות כמו עכשיו זה לא הזמן לשחק , עכשיו לא מתאים לנו שהם יעשו...

האם יוצא להם להישאר לבד עם הילדים?

אדוה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בעיות עם הורים

יניב
    02/07/2013

בסופו של דבר לא יצא להם הרבה להיות איתם לבד, אבל גם ההורים של אשתי לא יצא להם חוץ מימים שהילדים היו חולים או אחד מהם ואז הם שמרו.
    אני אלך בגישה של מה כן אפשר באמת אבל זה יהיה בשלבים כי אשתי כרגע לא נלהבת על לתת להם הרבה מאוד מרחב בעקבות מה שהיה.

אני לא בגישה של לבוא להורים או שהם באים ואני או אשתי נעלמים לעשות מה שבא לנו. הם באים לבקר גם את הילדים וגם אותנו בסופו של דבר.
    אשתי נתנה להם מרחב לבד עם הילדים עד הפיצוץ אבל ההורים שלי מחפשים דברים שהם רגילים אליהם עם הילדים של אחי.

נמצא דרך באמצע שתהיה נוחה לכולם, אבל קודם כל נעשה את זה בצעדים מדודים כדי לא ליצור שוב תחושות לא טובות אצל אף צד.

תודה.

סתם שאלה כללית: זה נכון שמי שאין לו תאומים לא מבין את הקושי ואת הבעיות שאנחנו חווים ? גם משיחות שלי עם חברים עם שני ילדים (לא תאומים) הם לא מבינים למה עכשיו שהילדים מוציאים עוד שיניים וקצת חולים וקמים יחד אז אני לא יכול להשאיר את אשתי לבד איתם... אומרים שהגישה שלנו לא בריאה ושאשתי צריכה לדעת להסתדר לבד וגם להם היו ימים קשים.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בעיות עם הורים - תגובה

אדוה דרור
    02/07/2013

באופן כללי לאנשים קשה לתפוס מצבים שהם לא חווים בעצמם ולגבי הורות לתאומים לא יכולה להגיד אם זו תופעה נפוצה או נרחבת שהסביבה לא בהכרח מבינה את הקושי אבל יכולה להגיד מהחוויה האישית שלי שזו תחושה שליוותה ומלווה אותי כל העת. גידול תאומים למרות שלכאורה זה נראה לאנשים מהצד בסה"כ עוד תינוק זו התמודדות מאוד מאומצת ומאתגרת בגיל הצעיר מהבחינה הפיזית ובגיל הבוגר יותר ההתמודדות היא יותר מנטלית עם קנאה, יחסים חברתיים וכדמ'.

כל אחד צריך את הזמן והדרך שלו להתמודד עם הורות חדשה ועל אחת כמה וכמה עם הורות לתאומים אני ממליצה לכם באופן כללי להקטין את הציפייה להבנה מהסביבה ופשוט לבחור את הבחירות שמתאימות לכם ואם יש חברים שההערות שלהם או התגובות מקשות עליכם אז פשוט להבהיר את זה או לבחור להיות עם מי שעושה לכם טוב.

בהצלחה ובקלות

אדוה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• התייעצות המשך

יניב
    28/07/2013

היי,

כרגע יש מפגש אחת לשבועיים ביום שישי/שבת בו ההורים שלי מגיעים אלינו.

אני נמצא במפגשים האלה כדי לראות שהדברים בסדר וההורים שלי מתחילים ליישם את הדברים שהם חשובים.

אשתי מאוד רגישה עדיין ודברים קטנים מעצבנים אותה... לדוגמא אבא שלי עושה קול ילדותי שהוא מדבר עם הילדים (נכון שזה מעצבן) אבל את אשתי זה משגע ברמה שהיא אמרה לי הרבה פעמים שהוא יפסיק עם זה.

אשתי משתדלת וגם אני וההורים שלי מנסים אבל אני מרגיש שהם לא שינו גישה באמת.

היום אמא שלי התלוננה שהם רק פעם בשבועיים רואים את הילדים וגם הם אנשים ולא רק צריך להתחשב באשתי ואמרתי שזה שהם אמרו שפותחים דף חדש זה לא אומר שהכל נפלא מייד וזרקה הערה מיותרת נוספת.

אשתי לא רוצה כל שבוע ואני מסכים כי אז או שישי או שבת כל שבוע אנחנו לא לבד כמשפחה ונכון שזה חשוב מאוד לי שהדברים יסתדרו אבל אני לא יכול שזה יבוא על חשבון אשתי והילדים והזמן שלי איתם.

ההורים שלי לא מבינים ואני חש שלצערי כמו שאשתי אמרה שהם עושים משחק רק כדי לראות את הילדים. הצעתי להורים שלי לבוא להיות איתי בערב ראש השנה בבוקר עם הילדים כי אשתי עובדת. אז בגלל העבר שקבענו שהם ישמרו על אחד הילדים שהיה חולה ואז לא היה צורך וביטלנו אז אמא שלי אמרה שרק אם זה בטוח אז הם יבואו כי יש להם אורחים ואז אם זה בטוח אז היא תבשל יום לפני.

אני לא יודע כבר איך להסביר לאמא שלי שהיא לא שחררה את העבר ולמה כל דבר כל כך קשה איתם. נכון שהם אנשים שאוהבים וודאות ושינוי לא בא להם טוב כל כך, אבל אני מציע להם בוקר איתי ועם הילדים ונכון שזה לפני שמגיעים אורחים אז מה יקרה אם היא תבשל יום לפני והם יבואו ויהיה להם כיף ויוכלו לנוח בצהריים.

אשתי לא בטוח שתעבוד בערב ראש השנה כי זה תלוי בעומס בעבודה אז בגלל זה כל הסיפור.

מה מציעות ?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• התייעצות המשך - תגובה

סימונה פלג
    30/07/2013

בוקר טוב יניב,
    אני רואה את מאמצייך להיות בסדר עם שני הצדדים החשובים בחייך, יחד עם זאת חשוב שתיהייה שלם ונאמן למשפחה שהקמת.
    להורייך אכן יש קושי לקבל שינויים והזמן יעשה את שלו.
    אני רואה שאתה מנסה למצוא למצוא את דרך הפשרה, אתה יכול לקחת אחריות על המעשים שלך בלבד, לא על המעשים וההחלטות של הורייך שכרגע מתקשים להבין ולשתף יותר פעולה ועל כך אין לך הרבה מה לעשות.
    הייה חזק.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• התייעצות המשך

יניב
    30/07/2013

המון תודה !!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• התייעצות המשך - תגובה

סימונה פלג
    30/07/2013

בשמחה, בכל עת

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• האחד שתלטן והשני ותרן
    שירלי
    17/06/2013

שלום,

יש לי תאומים זהים בני 4.5 שנים. יש להם מערכת יחסים מאוד מורכבת והם מאוד זקוקים אחד לשני. כיום הם באותו גן (על אף שהגננת המליצה כבר השנה להפריד ביניהם) ושנה הבאה הם יהיו בגנים נפרדים בכדי שכל אחד ייפתח את עצמו וזהותו ללא תלות בשני.
    הבעיה היא שיש אח אחד שהוא רגיש יותר, שתלטן, עם התקפי זעם וכמעט כל הזמן מחליט בשביל השני ואילו השני מוותר על כל דבר בשבילו, עד כדי כך שלפעמים אני מתערבת ולא מסכימה שיוותר.
    השאלה היא האם אני צריכה לא להתערב? האם אני צריכה לקחת לשיחה את האח הדומיננטי או את האח השני? נא עזרתכם.

תודה,
    שירלי

לקביעת תור
    סגירה
    האחד שתלטן והשני ותרן

הוספת תגובה

• האחד שתלטן והשני ותרן - תגובה

סימונה פלג
    18/06/2013

בוקר טוב שירלי.
    יחסים בין אחים מורכבים ממגוון תכונות והתנהגויות. כל שכן כשמדובר באחים שנולדו יחד.
    זה נכון לא להתערב, עד גבול מסויים. אם תראי שאחד האחים מגיע למצב של אלימות אז כן תתערבי.
    זה נכון גם לא להסביר ולדבר כל הזמן על היחסים בינהיים כי זה שם כל אחד מהם במשבצת שהוא לקח על עצמו.
    זה נכון להפריד בינהיים שנה הבאה על מנת שכל אחד יחחוה את היחודיות שלו ואת ההתפתחות האישית שלו.
    אז מה כן?
    מינון.
    מינון בתגובה שלך כלפיהם.
    לאפשר להם להסתדר בכוחות עצמם אחד עם השני . ובמיוחד אם הם באים אליי" להתלונן"...
    לתת להם את היכולת לפתור את הויכוח או הסיטואציה שנקלעו אלייה.
    לשים לב שדיבור יתר מביא תוצאה הפוכה .
    אם באים אלייך ל" לתלונה או לתשומת לב ,להפריד בינהיים לחשוב על מה שהיה ולהגיד להם שכשנרגעו יפתרו את הדלמה לבד.
    לאפשר להם לבד...
    האמיני לי שהם יכולים.
    שיהיה בהצלחה.
    אשמח להתעדכן.
    בברכה,
    סימונה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה..
    רינת
    09/06/2013

צהריים טובים, רציתי לדעת מתי מרגישים תנועות עוברים בהריון עם תאומים?

לקביעת תור
    סגירה
    שאלה..

הוספת תגובה

• שאלה.. - תגובה

סימונה פלג
    09/06/2013

ערב טוב רינת,
    תנועת עוברים נעה בין השבוע 18 ל 22 , עד כמה שאני יודעת.
    את השלישיה שלי הרגשתי מאוד מוקדם יחסית . כמובן לא ידעתי את מי אני מרגישה.
    בכל אופן תוכלי למצוא מידע רחב יותר באתר של הדסה,
    הרגישי טוב,
    סימונה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חופשת לידה
    שירה
    08/05/2013

האם אישה שילדה תאומים זכאית לחופשה לידה ארוכה יותר/דמי לידה גבוהים יותר? תודה

לקביעת תור
    סגירה
    חופשת לידה

הוספת תגובה

• חופשת לידה - תגובה

סימונה פלג
    08/05/2013

הי שירה,
    עד כמה שאני יודעת כן לשתי השאלות.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שלישיה - מה הסכוי?
    רעות
    28/04/2013

שלום,
    אני חלק משלישיה, שני בנים ובת ואני מתכננת הריון. מה הסיכוי שגם לי תהיה שלישיה? אמי לא עשתה הפריות, היא נכנסה להריון עם שלישיה, והיא הראשונה במשפחה שלנו.

לקביעת תור
    סגירה
    שלישיה - מה הסכוי?

הוספת תגובה

• שלישיה - מה הסכוי? - תגובה

סימונה פלג
    28/04/2013

שלום רעות,
    אני ילדתי שלישיה בהריון ספונטני,( לבתי קוראים רעות)( וגם אני ראשונה במשפחה)
    ואני יודעת שריבוי עוברים טבעי מדלג על דור .בכל אופן זה מה שנאמר לי כששאלנו על הנושא.
    וכמו שאומרים ימים יגידו אם אכן זה כך.
    בברכה,
    סימנה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• סיכוי לתאומים שוב
    גלי
    16/04/2013

היי,
    אני בת 25 ולאחרונה נכנסתי להריון לא רצוי (מבנזוג לא קבוע) ועברתי הפלה.
    באולטרסאונד נראה כי היו לי תאומים,
    הייתי רוצה לדעת מה הסיכויים שבפעמים הבאות שאכנס להריון (רצוי) אזכה לעוד תאומים?
    האם הסיכויים קשורים בי או בגבר?
    אציין כי קיימים בדורות הקודמים במשפחתי תאומים.

לקביעת תור
    סגירה
    סיכוי לתאומים שוב

הוספת תגובה

• סיכוי לתאומים שוב - תגובה

סימונה פלג
    17/04/2013

גלי יקרה,
    הסיכוי הוא 50% שתהרי עם תאומים ו50% לא.
    רק ברגע האמת תדעי.
    ברור שאם יש במשפחה גנטיקה של ריבוי עוברים ,את צריכה לקחת זאת בחשבון.
    מספר העוברים האישה היא הקובעת ולא הגבר.
    הגבר קובע את מין הילוד.
    אני ילדתי שלישיה ללא טיפולים. ובמשפחתי אין בעבר מקרים כאלה .כך שמעכשיו אני פתחתי את הגנטיקה לריבוי עוברים לדורות הבאים.
    בברכה,
    סימונה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אמא לתאומים- איך להסתדר?
    ליאת
    03/04/2013

נו אז תגידו לי מזל טוב, נולדו לי לפני חודש תאומים והתחלתי ללמוד ולהבין איך מסתדרים עם 2. למדתי כבר הרבה ודי מהר אבל יש משהו שעדיין קשה לי להסתדר איתו זה כשאני בחוץ איתם, למשל באוטו ואחד מתחיל לבכות גם השני ואז אני רק חושבת איך להרגיע אותם, מפה לשם אני כמעט איבדתי ריכוז איזה פעם ומאז אני מנסה לעצור בצד אבל זה לא מרגיש לי משהו שאפשרי לעשות בכל מקום. בעלי הציע שנתקין איזה מערכת שמתריאה כשיש סכנה באי שמירת מרחק או בלימה פתאום של הנהג לפני... האם זה משהו מוכר או כדאי?

לקביעת תור
    סגירה
    אמא לתאומים- איך להסתדר?

הוספת תגובה

• אמא לתאומים- איך להסתדר? - תגובה

סימונה פלג
    03/04/2013

מזל טוב ליאת,
    לדעתי את מתארת שתי סיטואציות:
    1. כשאת בחוץ איתם ללכת איתם ליזשהו מקום בצד לא הומה אדם ולנסותלהרגיעם. מן הסתם את מיד נלחצת מהסיטואציה והילדים נכנסיםלבכי , אז פשוט ללכת למקום צדדי ולהרגיעם.
    גם את תרגישי פחות בהתבוננות עלייך.

2. הסיטואציה השנייה היא יותר משמעותית כי את בנסיעה.
    אני יוצאת מתוך נקודת הנחה שהילדים אכולים ולא עצבניים.
    ולכן אם זה הכרחי לסוע איתם , תנסי לנסיעות מאוד קצרות.
    ובכלל אם הנסיעות מכניסות אותך למצב של לחץ (ובצדק - לא קל לסוע עם תינוקות באוטו)
    אז באמת כמה שפחות או שמישהו יוכל לסוע איתך ברכב.

אנני מכירה אביזרי התרעה לרכב כך שאין לי מושג על איכותם וטיבם.

בברכה,
    סימונה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה

ליאת
    08/04/2013

התגובה שלך מעט מרגיעה כי לפני כן פשוט הרגשתי שאני לבד אבל פתאום לקבל עצות זה עוזר תודה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• היי ליאת

שלי
    04/04/2013

את מתארת מצב מאוד מוכר, גם אני נוסעת המון בדרכים והילדים איתי ברכב, אין לי אופציה להמעיט בנסיעות לכן התקנו ברכב מערכת התרעה של אייוקס, בגלל כל הסחות הדעת היא הכרחית ומצליחה להחזיר את הריכוז שלי לכביש. אני חושבת שמחובתנו כהורים לפעול למען הבטיחות שלנו ושל הילדים באוטו, כך שלדעתי מערכת התרעה וכל מה שיעזור לשמור על הבטיחות בכביש מומלץ ומבורך

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בטיחות בנהיגה עם הקטנים

ליאת
    08/04/2013

נראה לי שגם זה מה שבעלי רוצה להתקין, אייוקס. תודה שחיזקת את מה שהוא מציע. תודה על התגובות פה, אנסה להיות רגועה יותר מעכשיו

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בטיחות בנהיגה עם הקטנים - תגובה

אדוה דרור
    10/04/2013

ליאת שלום,

ראשית מזל טוב!
    אני מסכימה עם סימונה שמעבר למערכות בטיחות צריך להסתכל על התמונה בכללותה
    וזה אומר שהנסיעה בסופו של דבר מלחיצה אותך, כשאנחנו נכנסים למצב של לחץ מערכת בטיחות כזו או אחרת לא ממש תסייע, אני חושבת שהכי נכון זה כפי שסימונה הציעה להמעיט בנסיעות ארוכות או לצרף מישהו לנסיעות, בסופו של דבר הנהיגה מושפעת הכי מאיתנו הגורם האנושי ולכן חשוב שאת תהיי רגועה ונינוחה ומרוכזת בזמן הנסיעה קודם כל.

תני לעצמך זמן להסתגל הורות לתאומים היא דבר מורכב שמצריך התארגנות ושיתוף פעולה, אל תאיצי בעצמך אם את מרגישה שאת עדיין לא מוכנה לדברים מסוימים.
    אני בהתחלה נעזרתי בנערה צעירה לכמה שעות ביום בעיקר כדי לנשום אוויר ולהוריד לחץ, מאוד ממליצה לתת לסביבה לעזור או לקחת עזרה.

בהצלחה

אדוה דרור.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה