מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- הגדרת תפקידים בין תאומיםדולי20/09/2018
האם זה נכון שהתינוק שיצא ראשון נוטה להיות בוגר יותר מהתינוק שיצא שני? מפחדת שאני מגדירה להם תפקידים לפי הגדרות חברתיות ולא לפי המציאות האובייקטיבית...
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הגדרת תפקידים בין תאומים
סימונה פלג20/09/2018דולי שלום.
הגדרת תפקידים היא צורך טבעי.
לאו דווקא התינוק שיצא ראשון הוא זה שיהיה בוגר.
יכול להיות שאת משרישה את התפקידים לילדים בסיטואציות שונות.
שימי לב איפה והיכן זה קורה.
בברכה
סימונה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חיבור לילד אחד יותר מהשניטל16/09/2018
אני מניחה שזה בלתי נמנע אבל אני לא יכולה שלא להרגיש אשמה על זה שאני מרגישה חיבור חזק יותר לילד אחד יותר מלשני. אני מקפידה על זמן זהה עם כל אחד מהם ומאוד עובדת על החיבור, אבל עם השני זה פשוט טבעי ואני לא יודעת מה לעשות עם זה...
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חיבור לילד אחד יותר מהשני
Simona Pelleg16/09/2018טל יקרה שלום
זה מאוד טבעי שיהיה חיבור אחד יותר מלשאר האחים בבית.
את נוהגת נכון בזה שאת מקדישה לילד השני כמו לילד שאת יותר מחוברת אליו.
בברכת שנה טובה וחתימה טובה
סימונה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלות על דילול עובריםריטה14/09/2018
היי לכולם. אני בהריון שבוע 12 עם שלישיה לאחר 3 הזרעות. החלטנו לאחר ההמלצה של הרופא שנעשה דילול של עובר אחד. הבנתי שעל מנת לעבור את הדילול נצטרך לעבור ועדה להפסקת הריון. יש פה כאלה שלא התירו להם בועדה לעשות דילול? אשמח לשמוע סיפורים ותובנו וגם איך הפעולה מבוצעת, מה תופעות לוואי וכו'. יואר, כי נכון לעכשיו כל העוברים בריאים ולא נמצאו מומים אבל עדיין אנחנו לא רוצים לסכן את ההריון כולו ואותי בהתאם לסיכונים שיש בהריון של שלישיה. אודה לתשובתכם
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דילול עוברים
סימונה פלג16/09/2018שלום ריטה.
מנסיון אישי ,גם לי הציעו לעבור דילול וסרבתי.
כך שאנני יכולה לענות לך על תהליך הועדה שאת אמורה לעבור.
שיהיה המון בהצלחה בכל החלטה סופית שתקבלי.
בברכת שנה טובה,
חתימה טובה
סימונה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הגדולה מציקה כל הזמן לקטנהחופית12/09/2018
יש לי תאומות בנות 6, הגדולה (בכמה דקות בודדות) כל הזמן מקנטיה את הקטנה על זה שהיא קטנה ותינוקת, והקטנה (כביכול) לוקחת את זה מאוד קשה...
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הגדולה מציקה לקטנה
סימונה פלג12/09/2018שלום חופית.
טבעי הוא שאחים אחיות יריבו וימצאו את נקודת התורפה של אחיהם ואף להשתמש בזה. זה חלק ממערכת יחסים בין אחים.
לדעתי לא להתערב. ולתת להן להתמודד.
בברכת שנה טובה
סימונה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- התפתחות לא מסונכרנת של תאומיםאנסטסיה06/09/2018
יש לי שני תאומים בנים בני 8 חודשים קצב ההתפתחות שלהם שונה ואחד איטי יותר מהשני בצורה מדאיגה...
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר התפתחות לא מסוכרנת של תאומים
סימונה פלג07/09/2018בוקר טוב אנסטסיה
ילדים מתפתחים באופן שונה.
אם את דואגת מדי, להיוועץ ברופא.
בברכת שנה טובה
סימונה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מה שהאחד מקבל גם השני רוצהאביתר04/09/2018
יש לי תאומים בנים, דומים במראה ושונים בתכלתי באופי, חוץ מדבר אחד - הקנאה. אחד שקט והשני נמרץ, אחד אוהב לצייר והשני ספורט. אנחנו מאוד מעודדים כל אחד בתחומו אבל כשהאחד מקבל משהו, גם אם זה משהו שלא מעניין את השני בכלל, הוא ירצה גם. קנינו לאמנותי שביניהם בלוק ציור וערכת צבעים ועכשיו השני רוצה גם, למרות שברור שהוא בחיים לא יגע בזה...
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מה שהאחד מקבל...
סימונה פלג05/09/2018שלום אביתר
קנאה בין אחים היא טבעית מאוד.
זה נהדר שיש דגש והתייחסות ליחודיות של כל אחד מהילדים.
לא תמיד הילדים צריכים לקבל את אותו דבר, במיוחד כשאתה יודע שאין צורך לילד בדבר המסויים שאחיו קיבל. צריך להסביר או להציב עובדה. כשהדברים נאמרים בטון נעים, החלטי ובטוח.
בברכת שנה טובה
סימונה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- להשאיר אחת ולקחת את השנייהדנה02/09/2018
ביום הסתגלות לגן, אחת הסתדרה מצוין והשנייה לא הפסיקה לבכות. קראו לי לקחת אותה ואז השנייה ראתה אותי ורצתה גם הביתה. לקחתי את שתיהן, מה לעשות מחר אם הסצנה תחזור על עצמה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר להשאיר אחת ולקחת את השניה
סימונה פלג02/09/2018דנה ערב טוב.
התאקלמות למסגרת חדשה שונה מילד לילד.
כהורים לתאומים וכו..אנחנו רואים את השוני יום יום.יחד עם זאת יהיו פעמים שלא נוכל לתת דגש לחשובות ההפרדה בין הילדים. כפי שכתבת .
אני חושבת שנהגת נכון. אני מקווה שצוות יוכל להתמודד יותר עם הבכי של הילדה. ולא יצטרכו לקרוא לך.. בגלל שאנחנו בתחילת השנה. אני חושבת שאם בתך מראה נכונות לחזור איתך הביתה כשאת לוקחת את אחותה. זה נכון.
מאוחר יותר. כמובן כל מקרה לגופו של עניין, את לא תצטרכי לנהוג כך כמובן. ולנהוג בהתאם לסיטואציה שתיהיה.
המון בהצלחה.
בברכת שנה טובה
סימונה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- התלבטות לגבי מתנה לתאומותשירן30/08/2018
אני לא בטוחה שזה הפורום הנכון אבל אשמח מאוד אם תוכלי לעזור לי בכל זאת.. צריכה לקנות מתנה ליום והולדת של תאומות. האם לקנות מתנה אחת גדולה "בשותף"? אותה מתנה פעמיים (אם הבדלי צבע או משהו כזה) או לכל אחת משהו אחר לגמרי? הן בנות 6 ואני לא מכירה אותן מספיק טוב כדי לקנות מתנה שמתאימה לכל אחת מהן לפי האופי שלה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קניית מתנה לתאומות
סימונה פלג31/08/2018בוקר טוב שירן,
הדרך הטובה ביותר לפיתרון הדילמה. לשאול את האם.
כך אני נהגתי.
בברכת שנה טובה
סימונה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- משחקים מגדריים בין תאומיםלימור28/08/2018
יש לי תאומים בני 7, בן ובת. לאחרונה הם משחקים בכל מיני משחקים המערבים החלפת מגדרים, הוא לובש את הבגדים שלה והיא את שלו, שם סיכות בשיער היא חובשת כובע והם יכולים להישאר ככה כל היום ולדבר בלשון מגדרית של האחר. אני חייבת להודות שאני קצת חוששת...
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר משחקים מגדריים בין תאומים.
סימונה פלג28/08/2018ערב טוב לימור.
האם לאחרונה החלו חילופי התפקידים בנהיים?
אם כן, אני מניחה שהשהות בית עושה את שלה. והם מצאו משחק להעביר את הזמן. בכל אופן
אינני חושבת שאת צריכה לחשוש עתה מהמשחקים של ילדייך.
אשמח להתעדכן.
בברכת שנה טובה ,
סימונה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תאומים מאתגרים אחד את השני להתנהגות בעייתיתקרין26/08/2018
יש לי תאומים בני 11, שובבים ממש. עכשיו סוף החופש והם כבר ממש משועממים והפתרון שלהם הוא לאתגר אחד את השני בכל מיני משימות, מה שהתחיל כדבר נחמד שהם מצאו לעצמם הפך לדברים מסוכנים להם ולסביבה. ואין רגע דל כי הם כל הזמן יחד...
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תאומים מאתגרים אחד את השני
סימונה פלג27/08/2018בוקר טוב קרין.
כשמדובר בדברים מסוכנים חד וחלק לעצור.
הימים האחרונים של החופש הם קשים, מיגעים ומעיפים מאוד. אנחנו צריכים כוחות נפשיים לשרוד אותם.
אם הילדים לבד בבית: מה שאת יכולה למנוע מבחינת סכנה, עשי זאת.( אין לי מספיק פרטים כדי לעזור פרקטית )
בנוסף, אם אפשר לחשוב על דרך להפריד בינהם לפחות לזמן קצר, כדי שלא יהיו תמיד יחד, זה יהיה מצויין.
אשמח להתעדכן,
סימונה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- טיסה לחו"ל עם ילד אחדאנה23/08/2018
יש לי הזדמנות לנסוע לחו"ל אבל אני יכולה להביא איתי רק ילד אחד. אני ממש בהתלבטות אם לעשות את זה או לא, מה אח שלו ירגיש...?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר טיסה לחו"ל עם ילד אחד
סימונה פלג23/08/2018שלום אנה
אפשר לשוחח עם הילדים ולהתייעץ איתם לגבי העניין.
אפשר לעשות הגרלה, ואז בפעם הבאה הילד השני ייסע.
בהצלחה,
סימונה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך: טיסה לחו"ל עם ילד אחד
סימונה פלג23/08/2018היי אנה
לילד שלא נוסע אפשר להציע לו בילוי כיפי מיוחד שהוא רוצה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- התבלטות לגבי תזמון חיסוניםריקי21/08/2018
האם כדאי לחסן אותם אחד אחד או בבת אחת? אמרו לי שעדיף אחד אחד אבל לא כדאי לסיים עם זה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר התלבטות לגבי תזמון חיסונים
סימונה פלג22/08/2018בוקר טוב ריקי
אני אישית מעדיפה ,וכך עשיתי, לחסן אחד אחד.
כך שאם מתפתחת תופעת לוואי או בכלל הילד צריך תשומת לב. את יכולה לתת לו בשקט ובנחת.
בברכה
סימונה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תחרותיות בלתי נגרמת בין תאומיםעפרה19/08/2018
יש לי תאומים, בן ובת, והם תחרותיים ממש, מצד אחד אני שמחה שיש שאיפה למצוינות אבל זה צריך לבוא על חשבון האחר ולא בזכות עצמו
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תחרותיות בין תאומים
סימונה פלג19/08/2018שלום עפרה.
אכן תחרותיות בין תאומים ובכלל בין אחים היא דבר בריא ונורמלי. כל עוד זה לא בא על חשבון " דריסת" האח , העלבות או גינויים והתנהגויות לא ראויות. כאן אנחנו כהורים נכנסים לתמונה כמבן.
ודואגים לכך שזה לא יקרה.
אז להיות תחרותי זה נהדר, מפרה, מפתח וטוב. כל עוד שמרתי על כבודו של האחר.
בברכה
סימונה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מה עושים כשלשתי הבנות יש את אותו הקראש?שגית16/08/2018
יש לי תאומות בנות 14, הן חברות מאוד טובות. לאחרונה עלה מצב חדש שבו שתיהן דלוקות על אותו בחור - ילד שגר ברחוב שלנו שגדול מהן בשלוש שנים. הן נהפכו תחרותיות ואפילו מרושעות אחת כלפי השנייה...
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מה עושים כשלשתי הבנות יש אותו הקראש
סימונה פלג17/08/2018בוקר טוב
כהורים אנחנו נעשה למען ילדינו, להגן, לתמוך , למנוע מצבים לא נעימים וכו. אך לא תמיד זה אפשרי ובינינו לא תמיד זה הדבר הנכון. ולכן:
לתת להן להתמודד עם המצב.
אין לך הרבה מה לעשות. הן מספיק גדולות ובוגרות להבין את המצב ולהתמודד אתו.
את יכולה להביע את דעתך בעניין או לענות לשאלות שישאלו אותך. אך אינך יכולה להשפיע על התחרותיות ביניהן.
בברכה
סימונה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ילדים לא מבדילים בין הבנותטלי14/08/2018
יש לי תאומות בנות 4, עברנו לא מזמן למושב חדש והן בקייטנה שמפעילה אחת האימהות במושב, גם בשנה הבאה הן ילכו יחד לאותה המסגרת. אני מקפידה להלביש אותן שונה, לעשות להן תסרוקות שונות ולהבדיל אותן אחת מהשניה ככל הניתן אבל הילדים התקבעו על שם אחד והם קוראים לשתיהן בשם של רק אחת מהן.. זאת שלא קוראים בשמה מאוד נפגעת ואני לא יודעת מה לעשות... גם המפעילה מתבלבלת בהסח הדעת, וזה מובן אבל כמובן שלא תורם.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ילדים לא מבדילים בין הבנות
סימונה פלג14/08/2018טלי שלום,
עשית כל שביכולתך למען יוכלו להבדיל בין הבנות, ונהגת נכון, כמובן. אומנם הן נולדו יחד אך כל אחת מהן אישיות בפני עצמה.
את יכולה להסביר לבתך שאין לך מושג למה מתבלבלים, ואת מבינה שזה מעליב, אך אפשר לעשות החלטה: "את לא נעלבת, ופשוט מתקנת ומזכירה לטועים מה שמך."
את יכולה לשאול אותה אם היא רוצה לשים על החולצה מדבקה עם השם, עד שיפנימו אותו.
בברכה,
סימונה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם רומנטיים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)

.jpg)