פורום תאומים ושלישיות - יש לך שאלה?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• פורום תאומים
    ורדית
    21/09/2015

הייי אני לאחר IVF עם 2 שקי הריון. שנצפה בהם דופק בשבוע 6 בשניהם. וגם בשבוע 7. אתמול עשיתי U.S שרק בשק עליון יש דופק ותואם לשבוע שאני נמצאת בו 9 והשק ה2 תואם פחות 2 ימים . ללא דופק. מה יכולה להיות הסיבה?
    ושאלתי היא בעיקר מה ההשלכות של זה על ההמשך? ועל העובר ה2?
    תודה מראש

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    פורום תאומים

הוספת תגובה

• פורום תאומים - תגובה

סימונה פלג
    21/09/2015

שלום ורדית.
    אני מציעה לך להפנות את השאלה לפורום שעוסק ברפואת הריון.
    שיהיה בהצלחה.
    שנה טובה וגמר חתימה טובה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ממש דחוף
    ורדית
    24/08/2015

הייי רציתי לדעת האם ניתן לעשות דילול מ2 שקי הריון(IVF) לשק הריון 1?
    אני לא מסוגלת ל2 לצערי מבחינה נפשית פיזית כלכלית...
    תודה מראש

לקביעת תור
    סגירה
    ממש דחוף

הוספת תגובה

• ממש דחוף - תגובה

סימונה פלג
    25/08/2015

שלום ורדית,
    אין באפשרותי לענות לך על השאלה.
    עלייך להפנות השאלה לפורום העוסק בנושאי בריאות.
    בברכה,
    סימונה פלג

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הפרדת תאומות
    ורד
    16/08/2015

היי..בנותיי תאומות לא זהות..בנות שנה ו 11 חודשים נכנסות בשבוע הבא לגן בפעם הראשונה ..
    הגננת המליצה שהן יהיו בכיתת פעוטות אבל מופרדות וכל אחת אצל מטפלת אחרת ..
    האם כדאי או צריך להפריד ביניהן כבר מגיל כזה ?
    מה השיקולים?
    אציין רק שהבנות אוהבות ..משחקות אחת עם השנייה ולעיתים רבות על אותו משחק..
    תודה

לקביעת תור
    סגירה
    הפרדת תאומות

הוספת תגובה

• הפרדת תאומות - תגובה

אדוה דרור
    16/08/2015

נטלי שלום,

מדברייך קצת התקשתי להבין את החששות שלך לגבי הפרדתן אשמח אם תרחיבי מה מדאיג אותך במידה ויהיו בכיתות שונות? ממה את הכי חוששת?
    אציין כי נושא הנפרדות אצל תאומים הוא נושא מורכב וחשוב על אחת כמה וכמה בתאומים זהים כאשר הדמיון הפיזי מקשה עוד יותר על היצירה והביסוס של האני הפרטי של כל אחת מהן. חשוב שתזכרי כי כל אחת מהן היא עולם בפני עצמו עם תכונות אחרות, צרכים אחרים, התנהגויות אחרות ולכן יש לעודד אותן כמה שיותר לפתח כל אחת את האישיות שלה באופן עצמאי ולא תלוי אחותה התאומה. אני ממליצה להפריד ביניהן מגיל רך כולל בבגדים, מיטות, יצירת צעצועים פרטיים בנוסף למשותפים וכמובן גם בזמן הורים ככל שניתן.

מקווה שעזרתי אשמח לשמוע על החששות שלך כדי שנוכל להתמקד יותר במענה.

בברכה,

אדוה דרור

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הפרדת תאומות - תגובה

סימונה פלג
    17/08/2015

בוקר טוב נטלי,
    שאלת הניפרדות של תאומים ,שלישיות וכו.. עולה אצלינו כבר למן הרגע שנולדו. מה נכון? מתי? אנני יודעת אם יש תשובה וודאית לכך, במיוחד בגיל זה. בגילאים מאוחרים יותר ההמלצה היא להפריד כמובן.
    מאחר והן נכנסות למסגרת, ואני בדעה שתמיד תמיד צריך להיות בתקשורת ודו שיח עם מי שלוקח חלק בחייו של הילדים שלי. אני ממליצה לזרום עם המטפלת, גננת ולראות איך ההבנות מתאקלמות, שינוים תמיד אפשר לעשות.
    מדגישה את השיתוף והדיבור עם הצוות המטפל, כדי להגיע למקסימום טובתן של הבנות. שזו המטרה בסופו של דבר.
    מה האינטואיציה אומרת לך?
    בברכה,
    סימונה פלג
    אשמח להתעדכן

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מריבות בין תאומים
    לילי
    05/08/2015

שלום רב,
    יש לי תאומים בנים לא זהים בני שנתיים ועשרה חודשים. שני ילדים מקסימים , נמצאים באותו המעון שם נטען שהם מבלים את רוב הזמן ביחד מבחירה. ועד לאחרונה הסתדרו מצויין בניהם. לאחרונה גברו המריבות בניהם כשלרוב יש להם מבנה שחוזר על עצמו:
    תאום אחד רוצה את מה שיש לאח שלו והאח מסרב לתת לו. כאשר הוא לא נענה הוא בא אלי ומתלונן על זה שאח שלו לא נותן לו. לפעמים זה גם מסתיים באלימות מצד תאום ב' שלא מעוניין לחלוק. נכון להיום תאום א' מגיע אלי להתלונן על כל שטות " אמא הוא צועק" "אמא הוא לא נותן לי" "אמא זה שלי" ונוצר מצב שיש לי כביכול בבית "קורבן" ו"בריון". אני מבינה שהדרך הטובה ביותר להתמודד עם התנהגות כזו היא לתת להם להסתדר לבד, ושהתערבות מצידי רק תלבה את האש. האתגר שלי הוא איך עלי להגיב לתאום המתלונן בכל פעם שהוא פונה אלי. האם בגיל הזה זה בסדר להגיד לו תסתדרו לבד? האם אני בכלל צריכה לענות לו? לא נראה לי נכון להסיט את הראש ופשוט להתעלם, ומצד שני אני רוצה שהוא ילמד להתמודד עם אח שלו.
    עצות יתקבלו בשמחה - אנא זכרו שמדובר על ילדים שעדיין לא מלאו להם 3 (הם מפותחים יפה לגילם)

לקביעת תור
    סגירה
    מריבות בין תאומים

הוספת תגובה

• מריבות בין תאומים - תגובה

סימונה פלג
    07/08/2015

בוקר טוב לילי.
    קראתי את דברייך בעיון רב. חזרתי אחורה בשנים כאשר בנותיי היו קטנות.
    אנסה לעזור לך בשלבין שציינת:
    1. עד לאחרונה הסתדרו מצויין - עם כל גיל אנחנו כהורים מוצאים עצמינו מאותגרים מכל הבחינות. ואי ההסתדרות של הבנים מראה על גדילה והתפתחות ומקום טבעי שכל אחד רוצה לתפוס את המקום האישי שלו. זה נעשה על ידי התנהגויות שונות שילד מאמץ, מגלה ובודק לאן זה לוקח אותו. כך שזה הגיוני השינוי שאת חווה בהתנהגותם אחד כלפי השני.
    2.כהורים לתגובתינו יש משמעות מאוד מאוד לתפיסתו של הילד את מקומו ואת התפקיד שהוא הולך לאמץ. ונכון אם ההתיחסות שלנו והתגובה שלנו לילד שמתלונן כל פעם תיהיה רבה מימדים הן מבחינה רגשית והן מבחינה התיחסותית. יש סיכוי שהילד יתםוס כאן איזשהיא תפיסה משלו שמשתלם לו.
    ובכל זאת איך נגיב בלי להעצים?
    קודם נקשיב למה שהילד אומר. נחבק ונשמע. האמירה שיכולה להיות ניטראלית ולא תפתח אצלו דפוס התנהגותי שלא נרצה היא:
    אני יודעת ש...
    אני מרגישה שאתה..
    מה אתה חושב שכדאי לעשות...
    כאן אנחנו נותנים לילד את האפשרות לבחירה איך לקבל את הדברים ויתרה מזו נותנים ל אפשרות לביטחון לעשות עם זה מעצמו...

אני מסכימה איתך לחלוטין ... לא להתעלם. כן להתיחס אבל לתת אפשרויות פתרון שיבואו מהילד.
    בברכה
    סימונה פלג
    אשמח להתעדכן בהמשך.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בדיקת שקיפות עורפית וחלבון עוברי
    רחל
    07/06/2015

הרופא המטפל שלי טוען שכן עושים בדיקת papa a וחלבון עוברי בהריון תאומים אבל ניסיתי לברר בכל מקום שעושה בדיקות אלה וכולם אומרים שאין דבר כזה מישהו יודע היכן אפשר לבצע בדיקות אלו?

הוספת תגובה

• בדיקת שקיפות עורפית וחלבון עוברי - תגובה

סימונה פלג
    09/06/2015

רחל בוקר טוב.
    לדעתי כדאי לשאול בפורומים או קבוצות רפואיים.
    שיהיה בהצלחה,
    סימונה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תאומים פגים
    אורלי
    10/03/2015

חייבים סדר יום?

איך נשארים שפויים אם אין כ"כ עזרא?

לקביעת תור
    סגירה
    תאומים פגים

הוספת תגובה

• תאומים פגים - תגובה

סימונה פלג
    10/03/2015

אורלי יקרה שלום,
    סדר יום נועד להקל עלינו ועל ילדינו את ההתנהלות במהלך היום. בחודשי חייו הראשונים של התינוק וכל שכן של 2 תינוקות קשה לשמור או לארגן סדר יום. בחודשים הראשונים כל ילד יש לו את הצרכים המיוחדים שלו בקצב האישי שלו. אך כעבור כמה חודשים כאשר הילדים יותר ערים בשעות היום, ויש בינים אינטרקציה עירנית יותר ממושכת כדאי לחשוב על פעולה או שתיים שכן יהיו קבועים בסדר היום של הילדים. דבר שיקל עלייך ועליהם.
    אשמח להתעדכן .

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• גזיםם
    אורלי
    15/02/2015

מהעושים?
    המכנים סובלים(בעקבות זה גם אנחנו)

לקביעת תור
    סגירה
    גזיםם

הוספת תגובה

• גזיםם - תגובה

סימונה פלג
    16/02/2015

בוקר טוב אורלי,
    כמה מתסכל כהורים לראות את הילד סובל ולא לדעת איך להקל עליו.
    אנסה לעזור בכמה עצות:
    1. אני מניחה שבדקת ושאלת לגבי סירופים שיכולים להקל על הכאבים.
    2. לדעת שזה לתקופה קצרה עד שהקיבה גדלה ומתיצבת, לי זה עזר הידיעה הזו. שזה זמני.
    3. להניח את התינוק,תינוקת על אמת כף היד. כאשר הראש מופנה מטה. הגב אלינו. יש משהו בתנוחה הזו שמרגיע אותם.
    4. אם אפשר לצאת איתם החוצה. לאוויר הפתוח..
    5. לשמור על פערי ארוחות די קבועים. כדי לא להעמיס על הקיבה.
    מאחל לך שיעבור בקלות.
    אשמח להתעדכן
    יום טוב בלי כאבים ובכי רב.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חוג זהה לתאומות זהות ?
    שרה
    12/02/2015

שלום רב, תאומותיי (זהות) בנות 10. כיתה ד.
    אנו מתגוררים בארה"ב מזה כשנה, והן לומדות באותה הכיתה (בארץ היו בכיתות נפרדות).
    אני מתקשה לייצר ביניהן הפרדה של ממש.
    רשמתי אחת מהן לחוג כדורגל, כי היא באמת יותר אקטיבית וספורטיבית ובענייני "ספורט בנים" וכד'.
    היא נרשמה לחוג עם חברתן הטובה מהכיתה, אבל אז התאומה השניה רוצה גם להצטרף לאותו החוג, אך הראשונה מסרבת להיות איתה באותו החוג, ואף מאיימת לפרוש ממנו אם אחותה תצטרף.
    אני מניחה כי היא מעוניינת בקצת "מרווח נשימה" מאחותה התאומה (היא טוענת שהיא מרגישה שיש לה זנב כל הזמן...)
    לציין כי האחות (השניה) לומדת בחוג פסנתר. כך שאינה נטולת כל חוג. והיא גם מאוד כשרונית בתחום.
    אני תוהה כיצד עליי להחליט - האם לצרף את אחותה לחוג בכל מקרה, ובכך לפגוע בצורך של השניה בנפרדות, ובאינדוידואליות ?
    האם לא לצרף את האחות לחוג ובכך לאפשר לאחות התאומה "לנדות" אותה ? ולמנוע ממנה חוג שהיא מעוניינת בו רק כי "אחותה אינה מסכימה ?

ניסיתי לברר האם יש קבוצות נוספות אך אין. זו הקבוצה היחידה שקיימת. והיא גם אינה מעוניינת במקום אחר.

מה הפתרון הנכון יותר ?

לקביעת תור
    סגירה
    חוג זהה לתאומות זהות ?

הוספת תגובה

• חוג זהה לתאומות זהות ? - תגובה

סימונה פלג
    13/02/2015

שלום שרה,
    כאם לשלישיה אני ממש מבינה את ההתךבטות ו ההתמודדות בסיטואציה שתארת.
    האם האחות התאומה שרוצה להצטרף לחוג באופן עקבי הולכת לאן שאחותה הולכת?
    אחת הדרכים לבנות את האינדבידואליות אצל כל אחד מהילדים, זה לתת לכל אחד מהם זמן אישי, שם מתפתחת מערכת תקשרותית מאוד אישית ואם הזמן פתוחה להדבות,
    לא הייתי שולחת את האחות לחוג ובכך מרחיקה את השניה, אלא אם כן זה משהו שמאוד מדבר אליה והיא מאוד אוהבת.
    אבל כדבר ראשון הייתי מבררת איתה לבד , מאיזה מקום היא רוצה להיות בחוג,
    בכל מקרה הייתי מסבה את תשומת ליבה ךהשלכה של הצטרפותה לחוג לגבי אחותה.
    אשמח להתעדכן איך הסתדרתן.
    בברכה,
    סימונה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הבדלי גובה אצל תאומות זהות
    טלי
    09/02/2015

מחפשת מידע על הסיבות להבדלי גובה בין תאומות זהות (שגדלות באותו בית- כלומר אין השפעות סביבתיות שונות). תודה

הוספת תגובה

• הבדלי גובה אצל תאומות זהות - תגובה

סימונה פלג
    10/02/2015

שלום טלי,
    לדעתי עלייך לפנות לוהתעניין בפורום או קבוצות התפתחות ילדים.
    בברכה,
    סימונה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שגרת האכלה לאחר 3 ק"ג
    ליאור
    09/12/2014

היי,
    אני אמא לתאומות חמודות בנות 8 שבועות. הבנות נולדות קטנות והיו בפגייה כחודש, ולאחר השחרור הביתה הקפדנו על שגרה של האכלה כל 3 שעות, והגדלה הדרגתית של המנה כיום - אוכלות ביום 8 מנות של 110 מ"ל כל אחת). עוד מס' ימים הן צפויות להגיע למשקל של 3 ק"ג, ולכן יש לנו אפשרות להקל על עצמנו ולהפסיק את האכלת הלילה, וגם בהדרגה לרווח את הארוחות למרווח של 4 שעות ביניהן.
    אבל, אין לי מושג איך עושים את זה.... האם את הארוחה של הלילה לחלק באופן שווה בין המנות האחרות? האם לתת יותר לפני השינה ובבוקר? האם צריך להגדיל את המנה בארוחה כדי שתספיק ל-4 שעות במקום ל-3 שעות כמו היום?
    אשמח לטיפים ועצות.

תודה!

לקביעת תור
    סגירה
    שגרת האכלה לאחר 3 ק"ג

הוספת תגובה

• ועוד משהו להוסיף..

ליאור
    09/12/2014

כרגע סדר היום שלהם בנוי בערך כך:
    6:00 אוכל
    6:30-7:30 תנומה
    9:00 אוכל
    עד 12:00 לפעמים הירדמות קלה, לפעמים ערות
    12:00 אוכל
    עד 15:00 לפעמים הירדמות קלה, לפעמים ערות
    15:00 אוכל
    15:30-17:00 תנוחה (פחות או יותר)
    18:00 אוכל
    21:00 אוכל
    22:00 אני עושה להן כיבוי אורות
    00:00 אוכל (לצערי הן מתעוררות לגמרי, כי אני מחליפה להן)
    3:00 אוכל מתוך שינה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הריון שלישיה
    סיגי
    13/09/2014

הי לכן

לאחר המתנה ארוכה נקלטתי בשעה טובה להריון.
    נצפו 3 עוברים וכרגע מתחילות כל ההתלבטויות והחששות.
    אשמח לקבל המלצה על רופא מומחה בתחום מרובה עוברים.
    אני מאזור המרכז , קופת חולים מכבי ואין לי בעיה ללכת גם באופן פרטי.
    תודה מראש
    סיגי

לקביעת תור
    סגירה
    הריון שלישיה

הוספת תגובה

• הריון שלישיה - תגובה

סימונה פלג
    15/09/2014

ערב טוב סיגי.
    בשעה טובה ובהצלחה בהמשך ההריון.
    אני מציעה להפנות את השאלה לפורום העוסק בתחןם רפואה להריון מרובה עוברים.
    מאחר ואנו עונות לשאלות בתחום ההורות.
    שיהיה בהצלחה
    בברכה, שנה טובה
    סימונה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מיטת מעבר
    ג'סיקה
    23/06/2014

בוקר טוב
    שאלה לגבי מיטת מעבר
    באיזה גיל העברתם את התאומים? שלי בני שנה ושמונה חודשים ועוברים ממיטת התינוק של האחד לשני (מפחיד!!!)
    תודה למשיבים

לקביעת תור
    סגירה
    מיטת מעבר

הוספת תגובה

• מיטת מעבר - תגובה

סימונה פלג
    23/06/2014

שלום ג'סיקה.
    לדעתי ילדייך מוכנים למיטת מעבר . מאחר והם כבר עוברים מהמיטה של האחד לשני במיטת תינוק וכפי שאת כותבת , מפחיד לראות זאת.
    מיטת מעבר תקל עליהם ואף תפחית את הסיכון.
    ישנם ילדים בגיל זה שלא מראים נכונות לצאת מהמיטה ובעצם די נינוחים במיטת התינוק כך שאין מה למהר.
    אך לא במקרה שלך.
    בהצלחה.
    סימונה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• במעבר לכיתה א - בקשת עצה דחופה
    אירית
    12/06/2014

ובכן - זה המצב:
    התאום האחד עשוי להתקשות במעבר לכיתה א, על רקע של קצב איטי, התארגנות לקויה, דיבור לא כ"כ ברור, ומידה מסויימת של קושי בגמישות חברתית. ישנן כן המלצות להעלותו, כמובן בהמשך התמיכה שהוא מקבל כעת.
    התאום האחר,אלמלא אחיו היה עולה לכיתה א ללא ספק, הוא אמנם עשוי להיתרם ברמה הרגשית מהישארות בגן שנה נוספת, אבל זה לא היה עולה לדיון אלמלא הקושי של אחיו. והחשש היא שישתעמם.
    הפער בין האחים לא גדול, ולכן ממליצים שלא להפרידם - אחד שיעלה ואחד שיישאר בגן...
    האם יש למישהו מההורים / המטפלים - ניסיון / ידע בהחלטה מסוג זה -
    האם כן להפריד בין שכבות הגיל?
    האם להשאיר את שניהם?
    האם לעלות את שניהם?

הוספת תגובה

• במעבר לכיתה א - בקשת עצה דחופה - תגובה

סימונה פלג
    13/06/2014

שלום אירית,
    הדילמה שאנו ההורים מתמודדים איתה. מתי ןהאם נכון להפריד בין הילדים.
    לפי מה שאת כותבת יש המלצות לעלות אותו לכיתה א, בהמשך לתמיכה שהוא מקבל. ואחיו מתאים לעלות לכיתה א,
    התשובה בגוף הדלמה.
    לעלות לכיתה א ןלהמשיך בתמיכה וכל עזרה אפשרית.
    אחיו יעלה והתפתח בכיתה א שהרי הוא מתאים לעלות . אף אם מדובר בקושי רגשי מסויים.
    לדעתי נכון לעלות את הילדים לכיתה א.
    ילדים מתמודדים עם העליה בדרך שונה כל אחד מרעהו.
    שיהיה בהצלחה ובעיקר מעבר טוב .
    שבת מבורכת

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תאומים בן ובת
    רוני
    24/05/2014

שלום,
    יש לי תאומים בן ובת בני ארבע וחצי - מדהימים,!, התפתחות תקינה - שכלית חברתית ממש הכל בסדר תודה לאל. אציין כי לפני 9 ח' ילדתי בת נוספת.
    בזמן האחרון אני נתקלת בקושי מסוים שהיה קיים רק טיפה התעצם ואשמח אם תעזרו לי.
    שמתי לב (וגם הגננת) שהבת קצת מובילה יותר מבחינה שכלית (כמו רב הבנות בדכ) כלומר דורשת כבר לכתוב אותיות, אוהבת לצייר, משחקת יותר משחקי קופסה והוא קצת פחות ולכן הגננת המליצה על ריפוי בעיסוק. אני מבינה שהוא פחות אוהב לצייר ולכתוב (גם אני כזו אגב) . בנוסף בזמן האחרון החל לכסוס ציפורניים ולחטט באף בצורה כמעט בלתי פוסקת. שמתי לב שכשהוא משחק איתה לבד היא מנחה אותו ומדריכה אותו ותוך כדי שם את היד באף או בפה.בנוסף מציק לה קצת יותר בזמן האחרון (אציין כי למרות זאת מסתדרים ומשחקים יפה)
    מתחילה להלחיץ אותי עצם העובדה שהיא מובילה יותר וכי ההשוואה לעיתים היא בלתי נמנעת למרות שאני בכל מאודי מנסה שלא להשוות ושהדבר יוריד לו מהביטחון העצמי או יפגע בו.
    אשמח לקבל כל עצה/הכוונה/דעה/ ביקורת כל דבר
    ...
    תודה

לקביעת תור
    סגירה
    תאומים בן ובת

הוספת תגובה

• תאומים בן ובת - תגובה

סימונה פלג
    25/05/2014

צהרים טובים רוני,
    את מציינת כמה עובדות כמו
    לידת תינוקת חדשה
    הבדלים התפתחותיים בין בנים לבנות
    עובדה נוספת ( ולדעתי חיובית)גננות ולחות לריפוי בעיסוק כשהן מרגישות שכדאי שעוד מישהו יסתכל על הילד. ולדעתי זה מצויין. עוד עין לא תזיק.

כסיסת ציפורנים וההתעסקות באף מעידים על שינוי שהילד חווה וזו דרכו להתמודד עם השינוי. בנוסף לאחות שדי מובילה אותו. אני רוצה לתת לך טיפ ואולי את כבר עושה אותו: לא להעיר או להסב את תשומת הלב לעניין הציפורנים והאף.

בדינמיקה שבינהם הייתי ממזערת את ההתערבות שלי. ומביאה אותם למציאת פתרונות אם עולים ויכוחים או חילוקי דעות בינהיים.
    במערכת יחסים בין אחים זה טבעי שנראה את הילד הדומיננטי יותר והילד הפחות דומיננטי.

השוואת בין ילדים לא נמנעת אך יחד עם זאת כהורים חשוב שאני שם לב לא להיכנס לפינה זו ולכבד כל ילד בקצב ובהתפתחות האישית שלו.

אם יש לך אפשרות להיות עם כל ילד בנפרד בזמן מסויים ומוגדר פעם בשבוע זה יהיה מצויין.
    חלוקת תפקידים לתאומים. דבר שיצור אצלם תחושה של " סומכים עלי" " אני מועיל"

מקווה שנתתי כמה נקודות אור.
    אשמח להתעדכן איך הולך.
    המון בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• סירוב בקבוק
    אדוה
    30/04/2014

שלום... יש לי תאומים זהים בני חמישה חודשים. עד עכשיו רק ינקו ואכלו בקבוקים שאובים לעיתים רחוקות...
    בימים האחרונים אחד מהם ממש מסרב לקחת בקבוק מאבא סבתא וכמובן ממני.. אני ממש מתוסכלת כי לא יכולה לצאת בלעדיו...האם להמשיך להיתעקש? להניח לו לכמה ימים? איך לגרום לו לקחת שוב בקבוק?
    תודה

לקביעת תור
    סגירה
    סירוב בקבוק

הוספת תגובה

• סירוב בקבוק - תגובה

סימונה פלג
    15/05/2014

שלום אדוה
    אני חושבת שגדאי להמשיך לנסות שמישהו אחר יאכיל אותו מבקבוק.
    אני מאמינה שעם ההעקביות הוא יתחיל לקחת בקבוק גם מאביו או סבתו.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה