מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- לא יורדים מהגב אחד של השניאילנה04/11/2018
הילדים שלי, תאומים בן ובת, הם כבר כמעט בני 30 והם עדיין לא מפסיקים לריב, עכשיו בבגרותם זה בעיקר לעקוץ אחד את השני ולפגוע בנקודות הרגישות. הם מעולם לא היו חברים וחשבתי שזה יפטר כשהם יתבגרו אבל עכשיו זה פשוט מרושע יותר...
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לא יורדים מהגב אחד של השני
סימונה פלג04/11/2018אילנה יקרה שלום.
ילדייך כבר גדולים,זו הבחירה שלהם להתנהג ולהתיחס כך אחד אל השני. בלי קשר אם בעבר מערכת היחסים שלהם גם היתה כך.
בברכה
סימונה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אחד רוצה לבד והשני רוצה עם אחיוורד31/10/2018
עד לא מזמן התאומים שלי ישנו יחד, עכשיו אנחנו מפרידים ביניהם בשינה, אבל אחד לא נרדם כשאחיו לידו והשני לא נרדם אם הוא לא ליד אחיו.. מרגישה שאני משתגעת :)
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אחד רוצה לבד והשני רוצה עם אחיו
סימונה פלג31/10/2018ארד יקרה שלום.
" עד לא מזמן..."תני זמן לתקופת השינוי שילדייך עוברים. שינוי לוקח זמן הסתגלות. אצל כל אחד הוא שונה. אך.. אם אנחנו מאמינים בשינוי שעשינו, להתמיד ולא להרפות. בסופו של דבר הילדים יפנימו ויתרגלו.
בברכה
סימונה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שמות לתאומים - דומים או שוניםמיכל28/10/2018
בהריון עם תאומים ותוהים אם יש חשיבות לשמות מבחינת הילדים, האם כדאי שיהיו דומים או דווקא שונים?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שמות לתאומים
סימונה פלג28/10/2018מיכל יקרה שלום.
אני חושבת שבחירת שמות צריכה להיות על פי ההתחברות שלך לשם. מה שמרגיש לך טוב ונכון כשאת חושבת על השמות.
כך שזה לא משנה אם יהיו דומים או שונים.
בברכה
סימונה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הכנת תאומים לאח קטןדניאלה25/10/2018
אמא לתאומים בני שנתיים וחצי - בן ובת. בעוד כמה חודשים אלד תינוק נוסף. איך לעשות את ההכנה? כל אחד בנפרד או לשניהם יחד? יש עוד משהו שצריך לדעת על הכנת תאומים לקראת אח חדש?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הכנת תאומים לאח קטן
סימונה פלג25/10/2018דניאלה יקרה שלום.
אני באופן אישי לא חושבת שצריך לעשות הכנה מוקדמת ובטח לא בטוח זמן רחוק.
אני מאמינה שהזמן נותן את היכולת להתמודד עם מצבים של שינוי.
אני כן ממליצה לענות על כל שלה שהילדים שואלים. לתת לה מענה.
באופן אישי, כשאני מוסרת מידע חשוב, אני אוהבת לעשות זאת עם כל ילד בנפרד.
המון בהצלחה
בברכה
סימונה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סוגיית הלבוש אצל תאומיםשרי23/10/2018
יש לי תאומים בני 4, אנחנו מקפידים להלביש אותם שונה זה מזה. יש להם בגן עוד זוג תאומים שאותם דווקא מלבישים אותו הדבר. התאומים שלי מקנאים ורוצים גם כן להתלבש זהה, אבל זה נוגד את כל העצות שקיבלנו בעניין. אז מה לעשות?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סוגיית הלבוש של תאומים
Simona Pelleg23/10/2018שרי יקרה שלום.
גם אני בדעה שהילדים צריכים להתלבש שונה אחד מהשני.
אני מציעה כן לענות לבקשתם מדי פעם ולהלביש אותם אותו דבר.
ובכך להוריד את הרצון שלהם ובקשתם החוזרת להתלבש אותו דבר.
אולי תחליטי איתם יחד מתי ילכו לבושים אותו דבר.
שישי?
בברכה
סימונה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אחת עונה לשמה של השנייהאוראל21/10/2018
תאומות בנות שנתיים, שתיהן עונות לאותו השם, כאילו אחת לא הבינה שהשם שלה אחר או שהיא רוצה שגם לא יקראו באותו השם כמו לאחותה... מה עושים? איך גורמים לה להבין?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אחת עונה לשמה של השניה
Simona Pelleg21/10/2018שלום אוראל.
האם אתם מסבירים לאותה בת שזה לא שמה וכו??האם יש התיחסות ודבור רחב לסיטואציה?
חשוב לי לדעת מה אתם עושים?
בכל מקרה אני מציעה לא לתת הרבה תשומת לב לעניין של הבת שעונה לשמה של אחותה.
דבר נוסף הייתתי שמה דגש על המיוחדות של כל אחת מהבנות. הן בדברים הפיזיים ועד לתכונות והאהבות שונות שלהן.
בברכה
סימונה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אחד דומיננטי והשני נגרר אחריוליהי18/10/2018
יש לנו תאומים בני 4, אחד מאוד דומיננטי - יודע מה הוא רוצה, עושה מה שהוא רוצה, והשני פסיבי - נגרר אחריו, מוותר על הרצונות שלו וכדומה. הם אמנם קטנים אבל כבר בשלב הזה זה מעצב את האופי שלהם ושל היחסים ביניהם ואנחנו חוששים
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אחד דומיננטי והשני נגרר
Simona Pelleg18/10/2018ערב טוב ליהי
זה מאוד טבעי ונורמאלי שלילדים יהיו תכונות שונות. זה הצורך הטבעי שלנו להיות שונים. ובכך לשמר את המיוחדות שלנו.
כל עוד הדינמיקה בינהיים טובה ואין מריבות או חיכוכים. אני לא רואה בכך בעיה.
בברכה
סימונה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אחת מרגישה פחות מוצלחת מהשנייהרונית16/10/2018
יש לי שתי תאומות, בנות 23. אחת תמיד הייתה מוצלחת בלימודים, הייתה בתפקיד טוב בצבא ועכשיו התחילה לימודים במסלול נחשב באוניברסיטה, השנייה תמיד התקשתה יותר, וגם עכשיו לא קיבלה ציון גבוה מספיק כדי להתקבל למסלול שהיא רצתה. עד עכשיו לא נראה שזה מפריע לה במיוחד, יש לה את הכישורים שלה והיא מוצלחת בדברים אחרים שהם לא לימודים או הישגיים בתחומים כאלה, אך עכשיו כשאחת התחילה את הלימודים השנייה לוקחת את זה ממש קשה, התחילה להשוות את כל החיים שלהן עד עכשיו וכדומה. זה היה יכול לקרות עם כל ילד אבל ההשוואה בולטת במיוחד בגלל שהן תאומות, זה יוצר מתח ביניהן ואני לא בטוחה איך אפשר לשפר את המצב
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אחת מרגישה פחות מוצלחת
סימונה פלג16/10/2018רונית ערב טוב
לשפר את המצב רק בתך יכולה לעזור לעצמה. ישנו גיל שאנחנו כהורים לא יכולים לעשות את העבודה של הילדים. ומה הכוונה? ברור שישנם תחומים שהיא טובה בהם והיא נהדרת בהם. על מנת להעלות את הביטחון ולהוריד את ההשוואה אני חושבת שכדאי לה להתייעץ עם מישהו מוסמך שידריך אותה בכך.
ואגב, אני מסכימה איתך מאוד. זה יכול לקרות בין אחים בלי קשר לתאומים.
בברכה
סימונה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הכנה נפשית לקראת תאומיםקורין14/10/2018
תודה לאל שיש את הפורום הזה! אני לקראת לידה של תאומים וממש בחרדות לקראתה. אלה תאומים אחרי שני ילדים גדולים יותר ואני יודעת שהפעם זה יהיה שונה מלגדל אותם אחד אחד, אשמח לשמוע עצות על החודשים הראשונים, הבנתי שלהפריד בין זמני האכלות, להלביש שונה ולתת תשומת לב נפרדת לכל אחד, אבל איך עושים את זה כשיש עוד שני ילדים בבית?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הכנה נפשית לקראת תאומים
סימונה פלג14/10/2018קורין יקרה שלום.
כל ילד שאנחנו מביאים לעולם הגידול ,הגישה הביטחון וכו..יהיו שונים. בין אם קלים יותר בין אם מאתגרים. כל שכן תאומים.
אין נוסחת פלא יקרה. את תראי שההתארגנות תבוא באופן טבעי. מקווה שאת יכולה להיעזר בסבים סבתות, ואם אין. מציע לדאוג שתיהיה מטפלת איתך במיוחד בחודשים אלה.
אגב, כתבתי פה באתר על לידת תאומים ושלישיות. מציע לך לקרוא.
המון בהצלחה
סימונה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אין לי רגע אחד לעצמירעות10/10/2018
לפני 4 חודשים ילדתי תאומים, בן ובת. הם ממש לא מסונכרנים ולכל אחד יש צרכים משלו בזמנים משלו, כך שיוצא שלי אין רגע אחד לעצמי ואני מרגישה שאני משתגעת. כמובן שבן זוגי עוזר לי ככל שהוא יכול וגם אמא שלי וגיסתי, אבל עם כל הרצון הטוב, ובאמת שיש, אני זו שאיתם כל היום ואני מרגישה שאני משתגעת. מפרגנים לי מדי פעם זמן לישון או לפגוש חברות בלי הילדים, אבל זה לא מספיק. איך מתמודדים עם זה בלי להשתגע?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אין לי רגע לעצמי
סימונה פלג11/10/2018רעות יקרה שלום
אני שמחה לקרוא שאת מקבלת עזרה . ואכן לידת תינוק אחד משנה לנו את החיים כל שכן לידת תאומים שלישיה וכו.
החודשים הראשונים הם לא קלים ומאתגרים. אני אישית רואה בכך יתרון שכל ילד כרגע מקבל את הארוחה והשינה שלו מתי שהוא צריך ולא מתי שנוח לנו כורים. זכרי שזו תקופה. בעוד כחודשייפ שלושה תוכלי יותר לסכרנן בין הארוחות שלהם ויהיה יותר קל. בינתיים נצלי כל עזרה שאת מקבלת מהמשפחה. ולתת לעצמך זמן גם אם זה זמן קצ לעצמך. וזכרי יקרה זה זמני.
בברכה
סימונה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תאומים מתבגרים - מחברים לאויביםללי07/10/2018
יש לי תאומים מתבגרים, עד לפני כמה שנים הם היו בלתי נפרדים, עם השנים הם התרחקו קצת אחד מהשני וזה טוב בעיני - חברים אחרים, תחומי עניין אחרים וכדומה. עכשיו הם הגיעו למצב שהם ממש אויבים אחד של השני, רבים כל הזמן מגיעים בקלות לאלימות, מתקשים להיות באותו החדר... מניחה שזה יעבור בעוד כמה שנים אבל מה עושים עד אז?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תאומים מתבגרים
Simona Pelleg07/10/2018ללי שלום.
קשה לראות את ילדינו לא מסתדרים וכפי שאת כותבת כמו אויבים.
אם המצב מגיע לכדי אלימות, הייתי מפרידה חד וחלק. אני יודעת שהם גדולים, וזה יותר קשה. אבל מסר ברור והחלטי שלך כאם, כאן אין אלימות חייב לעבור אליהם.כמובן שאם הם יכולים להיות בחדרים נפרדים , ברגע שאת בבית ואת רואה התחלה. שכל אחד ילך למקום שלו.
אפילו שהם מתבגרים. ניתן לעשות זאת.
בברכה
סימונה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הפרדה בשנת יום או בשנת לילהיפעת04/10/2018
מתי עדיף להפריד ביניהן - בשנת היום או בשנת הלילה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הפרדה בשנת יום
סימונה פלג06/10/2018בוקר טוב יפעת
לדעתי כדאי להפריד בשנת היום.
בברכה
סימונה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הפרדת מוצצים של תאומיםחני02/10/2018
האם אפשר להשתמש באותם מוצצים לשני התינוקות או להחזיק מאגר נפרד לכל אחד מהם?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הפרדת מוצצים
Simona Pelleg02/10/2018שלום חני.
לא צינת את גיל התאומים. אני אישית הפרדתי בין המוצצים כל עוד יכולתי. והיה לי מאגר כמובן. כל ילדה היה לה הצבע המיוחד שלה. מה שהקל על ההפרדה
בברכה
סימונה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- להעניש אחת וליצור מצב לא רצויאושרת27/09/2018
יש לי תאומות בנות 4, אחת מהן כל הזמן מרביצה לשנייה, יש לנו שיטות ענישה שונות אבל יוצא מצב שבו אחת היא "הרעה" והשנייה "טובה", ואני ממש לא רוצה שזה ייתפס ככה, לא אצלן ולא אצל ילדים אחרים או אפילו מבוגרים...
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר להעניש אחת וליצור מצב לא רצוי
Simona Pelleg27/09/2018אשרת יקרה שלום
מסכימה איתך מאוד. שיטת ענישה לא עובדת. ואם נדמה שכן אז רק לזמן קצר ובטח לא תורמת.
אני מציעה שתתני להן לחשוב יחד על צורת הלמידה שבה היה מעשה שנעשה.
בכך תעבירי להן את האחריות ותמנעי את המקום הטוב או הרע שכל אחת מהן מרגישה שיכת לשם.
בברכה
סימונה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הם באמת בטוחים שלא מבדילים ביניהםאולה25/09/2018
יש לי תאומים זהים בני 7, מגיל קטן הם "מחליפים זהויות" אבל לאחרונה אני שמה לב שהם באמת ובתמים חושבים שלא מבדילים ביניהם, והם מאשימים אחד את השני בדברים שהם עושים כי הם חושבים שאנחנו מאמינים להם...
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בטוחים שלא מבדילים בינהים
סימונה פלג26/09/2018בוקר טוב אולה
זה היופי והיתרון בתאומים זהים. בעיני כמובן.
אל תנסי להוכיח אותם. תני להם לשאת בתוצאות של המעללים והמעשים שלהם.
בברכת חג שמח
סימונה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם את/ה אלכוהוליסט/ית?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)

.jpg)
.jpg)

.jpg)