מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- שימוש בבקבוק אחד לתאומיםקרין20/01/2019
זה בסדר להשתמש באותו הבקבוק לתאומים? לי זה נוח יותר אבל אולי יש משהו שאני לא יודעת?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שימוש בבקבוק אחד לתאומים
סימונה פלג21/01/2019קרין שלום,
אני לא ממליצה להשתמש בבקבוק אחד לתאומים.
מטעמי בריאות,
בברכה
סימונה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- התלבטות לגבי עגלת תאומיםגאיה15/01/2019
אנחנו מתלבטים לגבי בחירת עגלת תאומים, מניסיונכן מה עדיף כפולה נפרדת או מתחברת?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר התלבטות לגבי עגלת תאומים
סימונה פלג15/01/2019גאיה ערב טוב,
לדעתי כדאי עגלת מתחברת.
בברכה
סימונה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- איך מחליטים את מי להניק קודם?שרי13/01/2019
איך אני אמורה להחליט אני מי מהם אני מניקה קודם?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר איך מחליטים את מי להניק קודם.
סימונה פלג13/01/2019שרי יקרה מזל טוב
לדעתי עלייך להניק את מי שצריך לאכול קודם. אני מתארת לעצמי שיש גם האכלה בבקבוק. ותעשי תורנות , החליפי לסירוגין בהנקה הראשונה .
בברכה
סימנה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בחירת שמות לבנים תאומיםפנינה10/01/2019
אני בהריון עם בנים תאומים, אני מאוד רוצה לתת להם שמות שדומים בצליל ובמשמעות אבל אמרו לי שזה לא כדאי ועדיף לתת שמות שלא דומים אחד לשני. זה נכון?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בחירת שמות לבנים תאומים
סימונה פלג10/01/2019פנינה יקרה שלום,
לכי עם מה שמרגיש לך בבטן, שמות נבחרים על פי החיבור של האמא לשם. כך שאם הם יהי באותו צליל או לא, אנני חושבת שזה משנה. אגב, אני בחרתי לשלישיה שלי כשהן נולדו.ידעתי שם אחד שמאוד התחברתי ואהבתי. השאר ,בדקה שיצאוו ידעתי איך אקרא להן.
שיהיה בשעה טובה
בברכה
סימונה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אחיות תאומות נגד אחות קטנהדנה08/01/2019
יש לי שלוש בנות, הגדולות תאומות ועוד אחת קטנה. ברור שיש יחסי כוחות בין אחים גדולים לקטנים, אבל פה יש כוח של שתיים והן ממש מתאגדות נגד אחותן הקטנה. אולי כדאי לציין שהן בנות 14 והקטנה בת 11. הן מתעלמות ממנה כאילו היא לא קיימת, מכריחות אותה לעשות את עבודות הבית בשבילן ועוד ועוד. הקטנה אומללה ורק רוצה שהן ישתפו אותה, מבחינתה זה כמו שיעשו עליה חרם בכיתה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אחיות תאומות נגד אחות קטנה
סימונה פלג08/01/2019דנה יקרה שלום,
אני מתארת לעצמי שהקטנה מרגישה לבד ומחורמת מצד אחיותיה. אך כאן יש לך תפקיד מאוד חשוב והוא לא לאפשר מצב זה ואיך:
לא מכריחות לעשות דברים, כשזה קורה מפרידה אותן אחת מהשניה. ועוצרת זאת מיד.כלומר בסוג זה של דברים , לא לתת לגיטמציה.
עושה שיחה אישית עם כל אחת מהבנות, לא ממקום של כעס והטפת מוסר אלא ממקום של בניה וחשיבות הערך של אחים במשפחה.
בברכה
סימונה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- השתלטות בו זמנית על שתי ילדותאושרת06/01/2019
אמא לתאומות בנות שנה וחצי, שתיהן כבר הולכות בצורה כזו או אחרת ואני יודעת שבעוד זמן קצר הן כבר יהיו עצמאיות, מה שאומר שהן יעזבו לי את היד או ברגע שירדו מהעגלה הן יתחילו לרוץ לכל עבר, איך משתלטים עליהן?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר השתלטות בו זמנית על שתי ילדות
סימונה פלג06/01/2019אושרת שלום,
המסר שאת חייבת להעביר להן כבר בהתחלה , לא עוזבים את היד שלך או העגלה. להגיד בטון נחוש והחלטי. כך שבחוץ הן חייבות לתת יד ואם לא חוזרות לעגלה.
בברכה
סימונה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שניהם נוטים לאותו התחוםגליה03/01/2019
יש לי בנים תאומים, הם חברים מאוד טובים ועושים הרבה דברים יחד ואני חוששת שאולי הם קצת מאבדים את הזהות העצמית שלהם, אולי זה מי שהם אבל מאז שהם קטנים אומרים לנו כל הזמן להקפיד על זהויות נפרדות אז אולי אני מודאגת יתר על המידה שהם כל כך אותו הדבר... בכל מקרה, הם התחילו לחשוב על מגמות בתיכון לקראת השנה הבאה ושניהם רוצים ללכת לאותה המגמה. כמובן שלא אמנע מאף אחד מהם ללמוד את מה שהוא רוצה ללמוד אבל אני תוהה אם זה רעיון טוב שהם יהיו יחד באותה הכיתה וילמדו את אותו הדבר
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שניהם נוטים לאותה מגמה
סימונה פלג05/01/2019גליה יקרה בוקר טוב.
אנני חושבת שמדובר בשאלה: אם זה רעיון טוב או לא...
זו הנטיה שלהם, והרבה אין מה לעשות. ימים יגידו האם זה מתאים לשניהם או לאו.
בברכה
סימונה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אחד ישן עם אור והשני בלינירית01/01/2019
יש לי תאומים בני 3 וחצי, ישנים יחד באותו החדר. אחד אומר שהוא לא יכול להירדם כשיש אור בחדר והשני לא מצליח להירדם אם אין אור. מאז שזה התחיל הרשינו לילד שצריך חושך להירדם אצלנו והעברנו אותו למיטה שלו מאוחר יותר, אבל עכשיו הוא מתרגל לישון במיטה שלנו... מה הפתרון לבעיה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אחד ישן עם אור והשני בלי
סימונה פלג01/01/2019נירית יקרה ערב טוב,
להחזיר אותו לחדר שלו ולהרגיל אותו להירדם במיטה שלו., שיסובב הראש נגד האור.
אפשרות אחרת: לשאול אותו מה יעזור לו כדי להרדם בצנאים הנוכחים.
לילד שרגיל להירדם עם האור. לשים נורה קטנה וחלשה לא חזקה.
בברכה
סימונה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הקפדה על פנייה אינדבידואליתשי30/12/2018
האם באמת ישנה חשיבות מהותית לפנייה אינדבידואלית לכל אחד מהילדים עוד כשהם תינוקות שלא מבינים?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הקפדה על פניה אינדבדואלית
סימונה פלג30/12/2018שי שלום.
החשש שהפניה לכולם יחד ולא באופן אינדבדואלי הוא שזה יהפך להרגל.
בגיל זה הם אינם מבינים שפונים אליהם כרבים, יחד עם זאת כאשר פונים באופן אישי לכל ילד בנפרד יש משהו יותר אינטימי להורה ומאוחר יותר גם לילד.
בבברכה
סימונה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אמבטיה - ביחד או לחודדולי27/12/2018
אמא לתאומים קטנטנים, ועדיין לא יודעת מה עדיף, אמבטיה ביחד או כל אחד בנפרד?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אמבטיה ביחד או לחוד
סימונה פלג27/12/2018דולי יקרה שלום
כהילדים קטנטנים אני אישית מעדיפה לעשות לכל אחד אמטיה לחוד. כשהם יגדלו ויהיו יותר יציבים ועצמאים אפשר לקלח יחד.
בברכה
סימונה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מרגישה כלואה בבית עם התאומיםענת25/12/2018
ילדתי לא מזמן תאומים, בן ובת מתוקים ומקסימים. יש גם בעל נהדר, אמא עוזרת וחמותי שעושה כל מה שביכולתה. למרות כל זאת אני מרגישה כלואה בבית, הם מתקשים להיות עם שניהם ביחד וברור שהעזרה שלהם מוברכת, אני עדיין איתם. כשאני יוצאת לסידורים הכל מאוד מסורבל, לא יכולה לפגוש חברות כי אני לא יכולה לתת להן תשומת לב והן נהיות חסרות סבלנות (לא מאשימה אותן, גם אני אותו הדבר). אז אני פשוט מרגישה בבידוד חברתי וזה קשה לי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מרגישה כלואה בבית עם התאומים
סימונה פלג25/12/2018ענת יקרה שלום,
אני מאוד מבינה לליבך יקרה. השינוי עם הגעתו של ילד למשפחה מאתגר מאוד כל שכן כשיש תאומים, שלישיות וכו.
לדעתי את חייבת למצוא זמן לעצמך ,לשחרר את הדאגה איך יטפלו בתאומים ולאפשר לעצמך שעתיים או יותר לעצמך.
אני שמחה לקרוא שאת מוקפת בעזרה. אך עתה עלייך למצוא את הזמן לך, כדי לאגור לנשום ולאגור כוחות.
בברכה
סימונה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הנקה אפשרית עם שלישיה?הילה23/12/2018
אני בהריון עם שלישיה, מאוד חשוב לי להניק ואני לא יודעת מה לעשות מאוד לא רוצה לוותר על היתרונות הבריאותיים והרגשיים שבהנקה...
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הנקה אפשרית עם שלישיה
סימונה פלג23/12/2018הילה שלום,
אני מציע לך להתייעץ עם הרופא שלך. לי בזמנו לא המליצו להניק.
בברכה
סימונה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מרגישה שאני אוהבת אחת יותר מהשניט`20/12/2018
יש לי תאומים בני 4 וחצי, כמובן שאני מאוד אוהבת את שניהם אבל אני מרגישה שאני אוהבת אחד מהם יותר מאת השני.. אני מרגישה עם זה מאוד רע ולפעמים אני חושבת שאני עושה פיצוי יתר ואז אני מקפחת את הילד שאני יותר קשורה אליו. קשה לי להודות בזה, גם בפני עצמי... אשמח לעזרה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מרגישה שאני אוהבת אחת יותר מהשני
סימונה פלג20/12/2018ט, יקרה צהרים טובים.
קשה לחשוב שישי לנו קשר יותר מיוחד לאחד מילדינו. ויקירה זה לא קשור לתאומים. יש לנו ילד אחד שתמיד יעשה לנו משהו אחר בלב. אז קודם דעי, שזה בסדר גמור. זה טבעי מאוד. אני בטוחה שאת אוהבת את שני הילדים.
אךךך, אין צורך לתת פיצוי. את בטח כבר חווה את ההשלכות להתנהלות של פיצוי.
מצאי זמן אישי עם כל אחד מהילדים, ועשו משהו שגורם לכם הנאה.
אני בטוחה שבזמן הזה תגלי דברים חדשים ומהנים יחדיו.
בברכה
סימונה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- איך לקחת את הילדה מהגןאודי18/12/2018
יש לי תאומות שהן באותו הגן, כל פעם שאחת חולה או שקורה משהו ואני צריכה לאסוף אחת מהן, אני צריכה לעשות מבצע קומנדו כדי שהשנייה לא תראה אותי ותרצה גם לבוא איתי... יש פתרון אלגנטי לעניין (בהנחה שלא תמיד יש סייעת פנויה בדיוק ברגע שתוכל להוציא אותה החוצה?)
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לקחת את הילדה מהגן
סימונה פלג18/12/2018שלום אודי.
שאלת השאלות יקרה.
חד וחלק להעזר בצוות יקרה. אין שום סיבה שהצוות לא יעזור לדקה הזו שאת צריכה להוציא את הילדה מהגן. אין שום סיבה. ואת יכולה בהחלט לבקש את עזרתם וגיוסם לצורך העניין הזה. גם אני עשיתי כך. הרי את לא נכנסת לגן. הם מביאים לך אותה לשער, אז שיעזרו.
בברכה
סימונה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אני מקנאה באחותי התאומהי`16/12/2018
לא משנה בנות כמה אנחנו ובאיזה מצב אנחנו בחיים, אני מרגישה שהיא מוצלחת ממני ושיותר אוהבים אותה מאותי. אנחנו שתינו סטודנטיות, לה ישר נהיו מלא חברים והיא מקבלת ציונים טובים ואני מצליחה בקושי וממש מתקשה, היא גם נראית טוב ממני, למרות שאנחנו תאומות זהות. זה ככה מילדות ואני לא מצליחה להתגבר על זה למרות שאני ממש אוהבת אותה. הקנאה הזו גם פגעה בחברות שלנו שפעם הייתה ממש חזקה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מקנאה באחותי התאומה
סימונה פלג16/12/2018י יקרה שלום
אני מאמינה שכל אחד מאיתנו מיוחד במינו. גם תאומים זהים, אם נביט היטב נראה שכל אחד מהם יש בו ולו את הדבר שהכי מייחד אותו.
צר לי לקרוא שאלה תחושותייך ואני בטוחה שמאוד קשה להסתובב עם הרגשה כזו. אני חושבת וממליצה על כמה מפגשים עם קווצרית שיוכלו להראות לך את החוזקות שבך. ואני בטוחה שיש.
לקבל כלים שיעזרו לך לראות הדברים בצורה אחרת.
בברכה
סימונה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם טיפוסים רגישים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)