פורום נכים, שיקום נכים - תמיכה - יש לך שאלה?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• שאלה
    מאיר
    26/05/2008

שלום רב,
    היכרתי מישהי ואנו יוצאים חודש. אני בן 22 היא בת 20,. אני בהתלבטות קשה לגביה. אספר את המחשבות שלי בלי בושה:
    1. אני חושב שהיא שמנה מידי - הייתי רוצה חברה רזה ממנה ב-10 קילו בערך.
    2. אני חושב שהיא לא מספיק אינטיליגנטית בשבילי. אני יותר אינטיליגנט ממנה.

עם זאת, היא יפה בפנים, וחמודה נורא, וכיף לנו ביחד, והיא רוצה אותי מאוד.

מה עלי לעשות? מה עושים במצבים כאלו? אפשר לקבל טיפים כיצד להחליט?
    תודה רבה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    שאלה

הוספת תגובה

• שלום מאיר.

רעות דלת פתוחה
    27/05/2008

שלום מאיר,

ראשית אשמח לשמוע מדוע בחרת לפנות לפורום שעוסק בנכויות?

לשאלתך,
    אני מבינה את ההתלבטות, לפעמים לוקח זמן עד שמכירים את האחר ולומדים לאהוב את התכונות שייש בו על הדמיון והשוני בינכם.
    יכול להיות שעם הזמן תרגיש קרבה ושהקשר מתקדם לכיוונים רצויים.
    ובמידה ולא, לפחות תדע שניסית.
    אין דרך אחת לדעת, יש להקשיב למה שמרגישים.
    בהצלחה בכל דרך שתבחר.

חגית נבון
    עובדת סוציאלית
    "רעות דלת פתוחה"

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• התבגרות מינית מוקדמת(?)
    בשמת
    21/05/2008

בזמן האחרון שמתי לב שלבני בן ה-4 יש שיערות דקיקות על האשכים.
    האם זה נורמאלי ?

לקביעת תור
    סגירה
    התבגרות מינית מוקדמת(?)

הוספת תגובה

• התבגרות מינית מוקדמת

רעות דלת פתוחה
    27/05/2008

שלום לך,
    מצב של שיעור דק על האשכים בדרך כלל אינו חריג, אך בכל מקרה מומלץ לפנות לרופא ילדים ולקבל התרשמות ממבט ראשון.
    בברכה,
    ד"ר דניאל הרדוף,
    רופא רעות דלת פתוחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• נפגעת תאונת דרכים
    גלי
    16/05/2008

שלום רב,
    מאחר וזאת הפעם הראשונה שלי באתרכם ארשו לי לברך אתכם על האתר.ראשית אתמצת את בעייתי ולאחר מכן אבקש ברשותכם את עזרתכם. אני בת 32, אם לילד אחד בן 4, עברתי שתי תאונות דרכים ברכב בשנה אחת במרחק פחות משנה זו מזו. הפגיעה הראשונה והפגיעה השנייה זהות בפגיעתן אך מתאונה לתאונה הכאב והסבל והמגבלות החמירו. אני נפגעתי בקרסולים, בברכים, בגבי, בבטנ,י בראשי ובצווארי, מאחר והייתי אם מנקת לבני סרבתי להשאר בבית החולים בתאונה הראשונה וכן אני גרושה המגדלת את בני לבדי ועל כן לא יכולתי להרשות לעצמי להשאר בבית החולים ועל-כן שוחררתי מאחר ופגיעות גופי יבשות. כבר עברו 3 שנים מיום התאונה הראשונה ומצבי הבריאותי לא טוב, אני סובלת מכאב ראש איומים כמעט כל יום יומיים, בתקופה האחרונה. אני אף חוששת שאולי יש לי מחלת סרטן ופוחדת להבדק. כאבי הגב העליונים שלי מתבטאים בדקירות בין הצוואר לגב עליון בכל תנועה שאני עושה. הידיים נרדמות לי בשינה. אני לא מסוגלת לעלות מדרגות ובעיקר לרדת אותן מאחר וננעלות לי הברכיים. אני לא מסוגלת ללכת ברגל הרבה זמן ולנעול כל נעל, ירדתי לנעליים שטוחות מאז התאונות ואף עברתי כל טיפול שנתנו לי כגון: פיזיותרפיה שלא הועילה כלל. בשלושה החודשים האחרונים אני עוברת טיפול כירופרקטיקה לשיקום הגוף. (אציין כי קופ"ח לא אתירה לי הפניה ואף סירבה לתת לי אסמכתא לסירובה, על כן שילמתי לרופא פרטי לקבלת הפניה כזו.) לאחרונה קראתי על מחלת הפיברומיאלגיה שאני לא רופאה והבחנתי בכל התסמינם אצלי כגון: עייפות כרונית, כאבי ראש וכו'... מה לעשות הכיצד לרפא את עצמי ולהחזיר את בריאותי כתקינה? ברצוני לציין נקודה שמאוד מפריעה לי מאחר ובני דורש אח/ות, מזה כשנתיים אני מנסה להכנס להריון ולא מצליחה למרות שבעבר לא היה לי בעיות כלל (הלידה של בני הייתה תקינה לחלוטין וכן הריוני). לאחר התאונה, יש לי בעיות דליפת שתן וכאבי ביוץ חמורים אף בדקתי זאת אצל רופא נשים (אפילו התעלפתי ביום ביוץ אחד בעבודה, היה לי כאבים באזור הישבן שלא יכולתי לשבת, הזעתי ורעדתי) האם ניתן לייחס חשיבות לעניין התאונה? וכיצד ניתן לאבחן זאת? כל פניה שלי לקופ"ח בעניין התאונה ובעיה שאני מעלה מהווה איום על הרופאים בטענה שאין הם רוצים להיות צלובים על דוכן בית המשפט ועל כן לא נותנים לי תשובה ברורה למצבי ולא עוזרים לי לאחן הבעיה ולפתור אותה. נכון שיש סטיגמה שאנשים מחפשים לעשות כסף מתאונות אך למה אני צריכה לסבול מכך? אני צריכה להיות בריאה ולרפא את עצמי ולמעני ולמען בני ועל כן יש קופ"ח ורופאים שיכולים לאבחן ולעזור לי. מה עושים במצבים כאלו. כבר אזל לי כל הכסף לטיפולים פרטיים. אני עובדת במשרד ציבורי ואין אני רוצה שיפטרו אותי בשל מצב בריאותי הלקוי העבודה היא מקור פרנסתי ומקור חיי, היא חשובה לי מאוד ואני אוהבת אותה עד מצב שהלכתי בקביים לעבודה בשל היותי עובדת חדשה (מאחר שלא עבדתי שנתיים, חרף העבודה).מחשש שאפוטר.
    אשמח לקבל עזרתכם ותמיכתכם בנושא בכבוד גלי

לקביעת תור
    סגירה
    נפגעת תאונת דרכים

הוספת תגובה

• לא ברורה בקשתך

רעות דלת פתוחה
    18/05/2008

שלום לך גלי,
    אני מצטער לשמוע על החוויות הקשות שעברת בדרכך, אכן נשמע שאינה קלה כלל.
    עם זאת, יש מגבלות לאינטרנט ואינו בא במקום מגע וקשר אנושי.

פורום זה עוסק בייעוץ לצעירים עם נכויות גופניות שרוצים ליצור קשר של ידידות, זוגיות או מיניות ויש להם בעיה בשל נכות גופנית.

תוכלי ליצור קשר מתאים יותר בפורום נכויות ומחלות כרוניות:

http://www.beok.co.il/SelectedForum.aspx?ForumID=120

בברכה,
    עומר פורת,
    פסיכולוג ומנהל רעות דלת פתוחה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מחזור חודשי
    לילך
    15/05/2008

שלום, כיצד מסבירים לאוטיסטית מהו מחזור חודשי, האם היא יכולה להיות מודעת למצבה או שעליה להיות תחת השגחה?

לקביעת תור
    סגירה
    מחזור חודשי

הוספת תגובה

• לקות קוגניטיבית וחינוך מיני

רעות דלת פתוחה
    18/05/2008

שלום לך,

מחזור חודשי הנו דבר טבעי ומתרחש גם בבנות שנולדו עם עיכוב התפתחותי.
    בנוסף, בנות עם אוטיזם ולקות קוגניטיבית אחרת יכולות להיות בסיכון לפגיעה מינית, להדבקות במחלות מין ולכניסה להריון כתוצאה מקיום יחסי מין לא מוגנים.
    ברור שחשוב לתת חינוך מיני יעיל ונכון באוכלוסיה זו.
    המטלה עם זאת מאוד קשה וסבוכה.
    אוטיזם אינו מקשה אחת. יכול להיות שתוכל היא להבין לא מעט, מצד שני היא עשויה ללקות בשיפוט.
    אני מציע לך לפנות למכון רם בתל אביב ולקבל סיוע ממומחים לנושא.
    בברכה,
    עומר פורת, פסיכולוג
    מנהל רעות דלת פתוחה.

http://www.machonram.co.il/

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אוננות וזיכרון
    אנונימי
    12/05/2008

האם יש קשר בין אוננות לבעיות בזיכרון?

לקביעת תור
    סגירה
    אוננות וזיכרון

הוספת תגובה

• אוננות וזכרון

רעות דלת פתוחה
    18/05/2008

שלום לך!
    אין קשר בין אוננות ובעיות זכרון. אם יש לך בעית זכרון כדאי להתייעץ עם איש מקצוע - רופא, פסיכולוג, עובד סוציאלי או איש חינוך.
    בברכה
    ד"ר דניאל הרדוף
    רעות-דלת פתוחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• זאבת
    אסתי
    12/05/2008

שלום, גילו ש/יש לי זאבת, התחלתי לקחת כדורים וסטרואידים, גופי מתחיל להשתנות, שיער מתחיל לגדול במקומות בהם לא היה, אני מיואשת, חוששת שבן הזוג שלי יעזוב אותי, חושבת שהוא כבר לא נמשך אלי, לא יודעת איך חלמצוא תקוה לזוגיות וילדים, לא נראה לי שאוכל ללדת

לקביעת תור
    סגירה
    זאבת

הוספת תגובה

• זאבת

רעות דלת פתוחה
    15/05/2008

שלום לך!
    התופעות שאת מתארת בעקבות לקיחת התרופות הינן מאד שכיחות והבהחלט מטרידות את המטופל או המטופלת החייבים לקחתן.
    אין פתרונות פלא, אך הדרך המועדפת היא להגיע לשיחה כנה עם בן הזוג. אפשר לעשות זאת בצורה ישירה, אך לעיתים קרובות אנשים זקוקים לאיש מקצוע שיעזור (רופא, פסיכולוג, עובד סוציאלי). בשלב ראשון אני מציע לך לפנות לרופא המטפל שלך המטפל בחולים רבים עם זאבת. ייתכן מאד שבמסגרת המרפאה יש גם אני מקצוע מתאימים לעזור בהתמודדות עם הבעיה, במיוחד שבעיה זו שכיחה אצל מטופלים בסטרואידים.
    אני מקווה שזה נותן לך כוון. אם יהיו עוד שאלות, חזרי לפורום ואשתדל לעזור לך.
    בברכה
    ד"ר דניאל הרדוף
    רעות-דלת פתוחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה חשובה! שימוש בראקוטן וגלולות
    שרון
    09/05/2008

שלום, אני התחלתי גלולות למניעת הריון ובמקביל התחלתי גם ראקוטן. כשהתחלתי את שתי התרופות שאלתי אם לראקוטן תיהיה השפעה על יעילות הגלולות והגניקולוגית אמרה לי שלא והיום הרוקח בבית המרקחת אמר לי שמי שלוקח ראקוטן עםגלולות, הגלולות לא מגינות ב100% . אני מאוד מבולבלת רציתי דעה נוספת בבקשה. האם זה מוריד מיעילות הגלולות?!

הוספת תגובה

• רואקוטן וגלולות

רעות דלת פתוחה
    18/05/2008

שלום לך!
    לפי הספרות המקצועית הירידה ביעילות מניעת הריון בזמן שימוש ברואקוטן הינה קטנה מאד.מצד שני ידוע שרואקוטן יכול להזיק מאד לעובר בתחילת ההריון. לכן כאשר נוטלים רואקוטן ההמצלצה היא להשתמש באמצעי מניעה נוסף לגלולות (קונדום למשל) כדי להיות בטוחים לחלוטין שלא יתרחש הריון תוך כדי הטיפול ברואקוטן.
    בברכה
    ד"ר דניאל הרדוף
    רעות-דלת פתוחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה בקשר לתמיכה נפשית לאדם מבוגר
    דנה
    06/05/2008

אבי חולה סכרת נעורים, בן 56, האם יש עבורו קבוצת תמיכה נפשית?
    (הוא העלה את הנושא בפניי כמה פעמים, ואני מעוניינת לעזור לו)

תודה
    דנה

הוספת תגובה

• קבוצות תמיכה לחולי סכרת

רעות דלת פתוחה
    07/05/2008

שלום לך,
    אנא פני לפורום מחלות כרוניות ונכות, לחילופין -לעמוה הישראלית לסכרת.
    בברכה,
    עומר פורת,
    מנהל רעות דלת פתוחה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מחפשת נשים מענינות עם מוגבלות
    רונה
    05/05/2008

שלום,
    שלום,
    כשהייתי צעירה הייתה לי תאונת דרכים קשה.
    היום אני לומדת קולנוע ועושה סרט סטודנטים קצר בנושא זוגיות אצל נכים.

אני מחפשת נשים שמתמודדות עם נכות בגילאי 18-39 שיסכימו לדבר איתי בנושאי גוף, זוגיות, אהבה והתמודדות.
    רצוי נשים שנפגעו במהלך החיים אבל לא הכרחי.

תודה רבה,
    רונה

נייד 052-2606112

הוספת תגובה

• בהצלחה - נושא חשוב מאין כמוהו

רעות דלת פתוחה
    07/05/2008

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה
    בן
    04/05/2008

שלום רב,
    היכרתי בחורה לפני כחודש באתר הכרויות שאמרה שיש לה נכות קלה - צליעה. אני אישית לא נכה. מאז שהיכרנו אנו מדברים כל יום בטלפון אבל עדיין לא נפגשנו?!

כבר נרקם בינינו ממש סיפור אהבה בלי לראות אחד את השני - רק תמונות.

אני בחור שמאוד אכפת לו מה אנשים חושבים והייתי רוצה לידי בחורה יפה ומושלמת. כעת אני לא יודע אם כדאי לי להיפגש איתה. לא יודע אם אוכל להיות עם בחורה צולעת.

מה עלי לעשות? איך לא להיות שיטחי וחרא?
    תודה רבה,
    נ.ב.
    מבחינת אופי ושנינות היא מדהימה.

לקביעת תור
    סגירה
    שאלה

הוספת תגובה

• לבן המתלבט

רעות דלת פתוחה
    07/05/2008

איך תדע אם לא תנסה?

גם היא לא תמימה ובטח לוקחת בחשבון אפשרות של דחייה.
    נסה לא להיות החלטי מדי, ולהשאיר את אפשרות הדחייה כאופציה לגיטימית גם לך וגם לה.
    ואם יילך, טוב. ואם לא - תדעו שניכם שניסיתם.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מרפאות לשיקום מיני
    נעמה
    29/04/2008

שלום, האם מרפאות לשיקום מיני הן במסגרת של בית חולים או שהן פרטיות בדרך כלל?

לקביעת תור
    סגירה
    מרפאות לשיקום מיני

הוספת תגובה

• לנעמה

רעות דלת פתוחה
    07/05/2008

גם וגם.
    ניתן לקבל פרטים על מרפאות וגופים פרטיים באתר אי"טם - האגודה הישראלית לטיפול מיני.

ניתן לקבל מענה לע ידי מרפאה שאינה קשורה לקופ"ח במרכז הרפואי רעות
    www.reuth.org.il

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה
    מרי
    27/04/2008

אני בת 16. אבי עבר אירוע מוחי ונהיה משותק בפלג גוף שמאל.
    הוא מאושפז בבית אבות. הוא בדיכאון נוראי ואמר לי כמה פעמים שעדיף לו למות.
    אני מבקשת המלצה או המלצות מה אפשר לעשות כדי לעודד אותו?
    תודה רבה

לקביעת תור
    סגירה
    שאלה

הוספת תגובה

• שלום לך

רעות דלת פתוחה
    07/05/2008

דיכאון לאחר ארוע מוחי הנו ארוע שכיח מאוד (עד 60%).
    המלצתי לך להתייעץ עם הרופא המטפל ולמצוא טיפול פסיכולוגי שיקומי עבור אביך.
    בברכת החלמה מהירה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הטרדה מינית
    אביבה
    24/04/2008

שלום רב, אני מתגוררת ביישוב קטן ולא מזמן היה בלגן סביב הטרדה מינית שנעשתה בילדה עם פיגור קל, רציתי לשאול מדוע אין מסגרת ענישה מחמירה יותר למקרים כאלו, תוקפי הילדה לא נענשו

לקביעת תור
    סגירה
    הטרדה מינית

הוספת תגובה

• לאביב - הטרדה מינית בקטינים עם נכות

רעות דלת פתוחה
    07/05/2008

שלום לך,
    החוק במדית ישראל מחייב דיווח לפקידת הסעד או למשטרה על פגיעה בקטין חסר ישע, לרבות פגיעה מינית.
    לכן המלצתי לך, לעשות כמיטב יכלתך על מנת לערב את הרשויות וזאת על פי חוק.
    בברכה,
    עומר פורת
    צוות רעות דלת פתוחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• נגיעות
    שני
    15/04/2008

שלום רב, בני בן 10 סובל משיתוק מוחין, הרבה פעמים הוא נוגע בעצמו במקומות אינטימייים ואיני יודעת כיצד להתמודד עם זה, אני מבקשת שיפסיק, אם מדובר במקום ציהבורי, כיצד אני יכולה להבהיר לו את המשמעות?

לקביעת תור
    סגירה
    נגיעות

הוספת תגובה

• התנהגות מינית לא מותאמת

רעות דלת פתוחה
    16/04/2008

שלום שני,

המצב אותו את מתארת בהחלט אינו קל, ואני בטוח כי הוא גורם לך אי נוחות.
    חשוב לטפל בבעיות התנהגות כאלה, אך דרוש לכך ידע מקצועי.
    אני יכול להמליץ לך לפנות למכון רם בתל אביב ולקבל ייעוץ והכוונה לגבי גישת הטיפול הנכונה עבור בנך.

טל': 6206210 - 03
    http://www.machonram.co.il/

בברכה ובהצלחה,
    עומר פורת,
    מנהל רעות דלת פתוחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה
    טלי
    13/04/2008

גם לי יש שאלה על שירותי ליווי לנכים.
    אבי עבר אירוע מוחי. הוא משותק בצד שמאל. הוא כבר לא שכב כמה שנים. הוא בן 67. אני רוצה להזמין לו נערת ליווי. רציתי לקבל עצות: האם זה דבר חכם לעשות? כיצד לפנות אליו, כיצד להגיד לו שאני רוצה להזמין לו נערה. אין לי מושג מה תהיה התגובה שלו
    תודה רבה

לקביעת תור
    סגירה
    שאלה

הוספת תגובה

• אנא פני לפורום המתאים

רעות דלת פתוחה
    15/04/2008

שלום לך,
    הפורום הזה עוסק בבעיות של צעירים ומתבגרים עם נכויות, ואביך עם כל הכבוד בן 67.

ישנו פורום בשם "מחלות כרוניות" שעוסק בכך כאן ב BEOK.

מעבר לכך התשובות שנינו לגליה אינן מאוד שונות גם כאן.
    דרוש קצת דמיון ויכולת הכללה.

בברכה,
    עומר פורת
    צוות רעות דלת פתוחה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה