פורום נכים, שיקום נכים - תמיכה - יש לך שאלה?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• מה לעשות עם מבוכה
    רמי
    24/08/2008

שלום אני בת 23, ויש לי פגיעה בחוט שדרה בגלל תאונת דרכים שעברתי בילדותי (גיל 10) אבל אני כיום מתפקדת והכל ממש בסדר. בזמן האחרון התחלתי לצאת עם בחור וזה נראה נחמד וטוב. אבל יש לי בעיה עם בריחת שתן מאז התאונה ואני לא יודעצת מה לעשות. אני מפחדת מפנצ'ר וזה מונע ממני לחשוב על זה שנהיה ביחד בצורה אינטימית.\מה לעשות אשמח לעצתכם.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    מה לעשות עם מבוכה

הוספת תגובה

• תפקוד מיני, נכות ובריחת שתן.

רעות דלת פתוחה
    26/08/2008

שלום לך,
    ראשית חשוב שתדעי כי אי שליטה במתן שתן עקב בעיה תפקודית הנובעת מפגיעת חוט שדרה הנה תופעה מוכרת.
    הטיפול בה מותנה בבירור זהיר של הבעיה, והוא משתנה בהתאם לאופי הבעיה.
    מצבם של מרבית האנשים שסובלים מבעיה של בריחת שתן יכול להשתפר בצורה משמעותית על ידי נקיטת מספר צעדים.
    מבחינה התנהגותית:
    ניתן לשפר את המצב על מתן שתן במרווחי זמן קבועים, רצוי לפני המגע המיני, ולהמעיט בשתייה כשעה לפני האקט.
    אפשר לשקול הימנעות מחומרים המגרים את שלפוחית השתן, כמו משקאות המכילים קפאין, או אלכוהול.
    ניתן גם לקיים יחסי מין באמבטיה או במקלחת ואז הבעיה פחות מורגשת.
    קיימים גם פתרונות תרופתיים, אך אלה, בנוסף לטיפולים פיזיותרפיים של רצפת האגן מתבצעים במרפאות של שיקום מיני.
    מרפאה כזו נמצאת במרכז הרפואי רעות, ובה תוכלי לקבל מענה לסוג זה של בעיות.
    זכרי כי ניתן לפתור את הבעיה או לפחות לשפרה משמעותית. שמחה שאת מעזה ושואלת,
    כך תוכלי להפחית את המבוכה הקיימת מול בן זוגך ולקיים יחסים אינטימיים טובים.

בהצלחה,
    חגית נבון – עובדת סוציאלית
    רעות דלת פתוחה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אני לא מבין!
    מיכאל רנסקי
    19/08/2008

אומנם אני נולדתי בשנת 51 ואז עוד לא ידעו אודות "שיתוק מוחין", למרות הקשיים למדתי בבית ספר רגיל וקיבלתי המון עזרה ותמיכה בבית, בתום שמונה שנות לימוד היגיע לו בוחן "הסקר" שהיכשיל אותי וכמו כן אבי ניפטר, כך עברתי למוסד אשר רוב החבריה היו מפגרים. וכשיצאתי אל מחוץ לכותלי המוסד קבעו לפי האקיו כי אני מפגר, אך היום כשאני כבר בן 57 ברצוני לבסס את עצמי מבחינת מקצוע הולם וכמו כן להכיר ואולי לעזור לי בכל מה שמישתמע ביחסי מין. אני חושב כי כל נכה הוא עולם ומלואו ולכל נכה יש רגשות ורצונות, אשמח לתשובה ולייעוץ.

לקביעת תור
    סגירה
    אני לא מבין!

הוספת תגובה

• מיכאל שלום

רעות דלת פתוחה
    20/08/2008

כזכור לך פנית אלינו בעבר ואף שוחחנו בטלפון.
    תוכל להתקשר שוב לדלת שלנו ולקבל סיוע ככל שנוכל במסגרת השרות שלנו.
    בברכה,
    עומר פורת,
    צוות רעות דלת פתוחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה..
    עידו
    18/08/2008

יש לי בעיה, עד לפני כפחות משנה, כאשר הייתי מאונן הייתי בסופו של דבר משפיך, אך כרגע כשאני מאונן לא יוצא שפיך למרות שאני חווה אורגזמה.. הייתי לי בעיה עם האכילה והייתי די הרבה זמן בתת משקל(עכשיו אני עולה בעזרת התזונאית אך אני עדיין בתת משקל) יכול להיות שפגעתי לי בפוריות? האם זה הפיך? אשמח אם אקבל תשובה בהקדם...

לקביעת תור
    סגירה
    שאלה..

הוספת תגובה

• תזונה ומיניות

רעות דלת פתוחה
    19/08/2008

שלום לך,
    על פניו לא נראה שיש קשר בין המצבים שאתה מתאר.
    אורגזמה גברית לא תמיד מלווה בשפיכה.
    תת משקל או תזונה לקויה עשוי לגרום לשינויים גופניים שונים.
    אם יש לך ספק תוכל לפנות לרופא משפחה.
    בברכה
    צוות רעות דלת פתוחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה
    אבי
    17/08/2008

שלום יש לי שאלה אוונות מרובה+ שפיכה יכולה לגרום לבעיה בריאותית כל שהיא? תודה מראש..

לקביעת תור
    סגירה
    שאלה

הוספת תגובה

• אוננות ובריאות

רעות דלת פתוחה
    18/08/2008

שלום לך,
    כל עוד הדבר אינו מפריע לתפקטודך היומיומי או שאינך גורם לעצמך נזק גופני (כגון פצעים או גירוי עורי מחיכוך) אין חשש לפגיעה בריאותית.
    בברכה,
    צוות רעות דלת פתוחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• העלאת ביטחון עצמי
    ויקי
    12/08/2008

שלום, אני מנסה בכל דרך לגרום לבתי להאמין בעצמה, היא עברה תאונה שהותירה אותה עם נכות, צליעה וקיצור של הרגל, אי אפשר להסתיר זאת כי היא הולכת עם צליעה מאד בולטת, הדבר גורם לה לפחד להכיר אנשים חדשים, תחושה של שונה ופחות טובה, איזו מסגרת טיפולית מומלצת למצב כזה?

לקביעת תור
    סגירה
    העלאת ביטחון עצמי

הוספת תגובה

• בין אם לבתה

רעות דלת פתוחה
    17/08/2008

שלום ויקי,
    פנייתך מרגשת.

אינני יודע מנה באיזה גיל בתך, ולכן אתייחס באופן כללי לבת שהיא בסביבות תחילת גיל ההתבגרות או כבר בתוכו. אך ההתייחסות הזו יכולה להתאים גם לבת עם נכות שהיא מעל גיל 18.

דאגתך לבתך היא מוקד העניין, ומהווה את עיקר ההתייחסות שלי כאן
    בין אם לבתה קיימים תמיד דאגות ופחדים, שהבת לא תצליח, לא תוכל להתמודד. לפעמים כי קיימת בעיית השמנה. לפעמים כי הבת סוערת מדי, או שהבת ביישנית מאוד.
    כאן הנכות הפיזית היא התפאורה, או העלילה הספציפית.
    אבל הסיפור הוא תמיד אותו סיפור:
    עד כמה אנחנו כהורים מסוגלים ללוות את ילדינו בדרכם לעצמאות, לקבלת עצמם כאנשים לא מושלמים אך מהווים חלק מהחברה, וראויים לאהבה.
    הנכות הפיזית מוסיפה מרכיב מסויים: הנכות נראית, ומהווה מכשול ראשוני וחיצוני לכל יצירת מערכת יחסים.
    כביכול.
    למה כביכול?
    מכיוון שאנחנו כצוות שעובד עם צעירים עם נכויות וכאנשי מקצוע, יודעים מכירים ורואים כל יום זוגות נפלאים שהכירו והתחברו יחדיו למרות שלאחד מבני הזוג אין כל נכות פיזית.
    כאם - את נבחנת ביכולתך לתת לבתך את ההרגשה שאי שם מצפה לה מישהו שהנכות שלה פחות מפריעה לו, ואולי בכלל מפריעים לו דברים אחרים (כגון עניין, צורך בלימודים והשכלה..).
    קיימיפ מרכזים שיכולים לסייע לך בהדרכה\ אך לשם כך נצטרך לדעת יותר על הגיל, מקום המגורים וכיוצא בזה.
    תוכלי להתייעץ איתנו,
    בברכה,
    עומר פורת
    פסיכולוג ומנהל רעות דלת פתוחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הגבלת צפיה בטלויזיה
    אורי
    06/08/2008

שלום רב, בני סובל מצליעה ברגלו עקב פגם מולד, הוא נעזר בהליכון ולומד במסגרת רגילה, עכשיו בחופש הוא לא יכול להצטרף לחבריו בבריכת השחיה, בים ובמקומות ללא גישה קלה לנכים, אני מנסה למצוא עיסוקים אחרים שיוכל ללכת עם חבריו (שאינם סובלים מנכות כלשהי) האם יש רעיונות או מקומות ?

לקביעת תור
    סגירה
    הגבלת צפיה בטלויזיה

הוספת תגובה

• שלום אורי.

רעות דלת פתוחה
    06/08/2008

שלום אורי,

אני מבינה מדבריך את הדאגה הרבה לבנך. אולי גם את החשש שמא המגבלה הפיזית המקשה עליו להצטרף לפעילויות עם חבריו תותיר אותו לבדו ללא חברה או מסגרת, בחופש הגדול ובכלל בחיי היומיום ,בהווה ו/או בעתיד ?.
    על מנת שנוכל לחשוב על מסגרת חברתית מתאימה עבורו יש צורך בהכרות מעמיקה יותר עמו.
    חשוב לדעת מהם תחומי העניין שלו ?
    העדפיותיו ?
    כמו כן לא ציינת בפנייתך את גילו ?
    את אזור המגורים שלכם ?
    יתכן שייש פעילויות מתאימות עבורו במתנ"ס הקרוב לביתכם, חוג מסוים שמדבר אליו, תנועת נוער וכו'.
    כל זאת נוכל לבדוק אם אכיר מעט יותר את היכולות והרצונות של בנך.

אני מזמינה אותך להגיע אלינו לפגישה או ליצור קשר טלפוני. 5371003 -03
    נשמח לסייע לכם.

בברכה,
    נבון חגית
    עובדת סוציאלית.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• התבגרות מוקדמת
    עינת
    01/08/2008

שלום, בני בן 10 והחל להיות בקשר עם חברתו, אני חוששת שהם מגלים גם את המין במפגשיהם, בני סובל מפיגור קל, כיצד אפשר להסביר לו על הנושא בייחוד בגילו המוקדם?

לקביעת תור
    סגירה
    התבגרות מוקדמת

הוספת תגובה

• חינוך מיני ופיגור קל: מה ניתן ללמוד

רעות דלת פתוחה
    04/08/2008

שלום עינת,
    שאלתך חשובה ביותר ונוגעת להרבה הורים ילידים עם פיגור.
    קודם כל זה שאת פונה כבר מעיד על גישה אקטיבית, שאותה אנו מעודדים.
    עצם הנכונות שלך לעסוק בקשיים ולא להתעלם מהם היא כבר דרך טובה.
    חשוב שהבן שלך כן יתנסה בחוויות של יצירת קשרים בגילו, כי זהו הבסיס ליצירת קשרים בהמשך. עם זאת, כמו בכל תחום אחר בחייו, כדאי להמנע מחוויות שלילייות עבורו או עבור אלה אתם הוא נמצא במגע.
    כדאי לכן לדבר על כללי התנהגות שאת מאמינה בהם בבית, ולהקפיד שאלו מתבצעים.
    רצוי לשוחח במידת האפשר על גבולות, על מותר ואסור, על המשמעות של "כן" ושל "לא".
    יש ספרים המיועדים לילדים ונוער על חינוך מיני (בעברית) וניתן להעזר בהם. תלוי מהי יכולת הלמידה שלו. אפשר לדבר על מערכת המין של בנים ושל בנות, על כניסה להריון ועל מניעה, וזאת בהתאם לשאלות שעולות מצדו.
    לפעמים ילדים רואים דברים במקומות אחרים (חברים, אינטרנט) הכוללים דוגמאות למגע מיני שאותם הם מנסים לחקות. כדי להמנע מחוויות שליליות כדאי להציג בפני הבן שלך איזה סוג של קשר (רגשי, מילולי, מגע גופני) את מאפשרת בבית כאמא שלו ואיך את מצפה ממנו להתנהג, ולשמוע מה תגובתו בנושא. יש דברים עליהם אולי תסכימי להתפשר ויש כאלה שלא. למשל, אולי תסכימי שהוא יתנשק עם חברה שלו על הלחי אם זה מקובל עליך, אבל שזה כל המגע שאת מאפשרת בשלב זה. אולי את תסכימי שהם יהיו יחד רק כשהדלת פתוחה. כל אלה הן רק הצעות ולא הנחיות. את תצטרכי למצוא את שביל הזהב עמו באמצעות משא ומתן מאפשר אך סמכותי.
    את תמיד מוזמנת להתייעץ עמנו ונשמח להציע לך אפשרויות נוספות.

בברכה,
    עומר וחגית
    צוות רעות דלת פתוחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה
    דניאל
    28/07/2008

היי,. חברה שלי לא מצליחה לחוות אורגזמה; היא נהנית מקיום היחסים, אך ה"נקודה" "בורחת" לה, והיא לא מצליחה לגמור. אנחנו מנסים הכל: אני תמיד יורד לה ומנסה לענג אותה ואנו משתמשים באביזרים שונים, אך ללא הועיל. גם כשהיא לבד, והיא מאוננת, היא לא מצליחה לענג את עצמה ולגמור. היא אומרת שזהו מחסום פסיכולוגי של שנים והיא חוותה פעמיים בלבד אורגזמה בחייה. מה אפשר לעשות? עם מי אפשר להתייעץ? אני אוהב אותה ורוצה שהיא תחווה הרגשה דומה לזו שאני מרגיש כאשר אנו שוכבים. תודה רבה

לקביעת תור
    סגירה
    שאלה

הוספת תגובה

• אנאורגזמה - להיות או לא להיות

רעות דלת פתוחה
    29/07/2008

שלום דניאל,
    הבעיה שאתה מתאר אינה קשורה באופן ישיר לבעלי נכויות פיזיות אך אענה בכל אופן.
    קושי להגיע לאורגזמה (אנאורגזמה) הנה תופעה המאפיינת את רוב הנשים (עד 90%!) רק שהחלוקה היא כזו:

10% אינן חוות אורגזמה כלל
    40% חוות אורגזמה לפעמים - בדרך כלל לא
    40% חוות אורגזמה לפעמים - בדרך כלל כן
    10% חוות תמיד אורגזמה.

כך, שאתה מבין כי חברתך נמצאת בטווח הנורמאלי.
    אני ממליץ לכם בחום לפנות למטפל מיני מוסמך, על מנת לסייע לכם לתפקד מינית באופן משביע רצון. בין השאר, החשיבות להבין שמגע מיני אינו מותנה באורגזמה ואורגזמה היא לא מדד טוב לתפקוד מיני מספק.
    להיות במיניות טובה אינו מותנה בהגעה ליעד ספציפי אלא בתקשורת טובה של קבלה ושל נתינה.

בהצלחה,
    עומר, פסיכולוג ומנהל השרות.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה
    טדי
    23/07/2008

שלום רב, אני נכה על כיסא גלגלים ולומד בבית ספר רגיל בתל אביב. יש ילדה שכל פעם שהיא עוברת לידי היא מחייכת או שואלת לשלומי. איך אני יכול לדעת אם היא סתם מרחמת עלי, או שהיא מעוניינת בי. תודה רבה

לקביעת תור
    סגירה
    שאלה

הוספת תגובה

• הי טדי

רעות דלת פתוחה
    27/07/2008

אנו מנסים לתת לך תשובה אך יש איזה בעיה טכנית באתר. אנא סבלנותך.
    תודה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שלום טדי

רעות דלת פתוחה
    28/07/2008

שלום טדי,

מכיר את שיר האומץ של ר' קיפלינג :

"אם תחשוב כי תיפול כבר נפלת,
    אם תחיה בלי היסוס וניצלת,
    אם תרצה לנצח אך תאמר לא אוכל,
    הן ברור שבחרת בקל שבקל..."

חשבת לחייך אליה בחזרה?
    לשאול לשלומה?
    להתקרב...

אם לא תנסה איך תדע !?

חומר למחשבה...

בהצלחה,
    חגית.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אוננות
    חסוי
    20/07/2008

שלום אני בן 13.5 ואני יודע מה זה לאונן אבל אני לא מאונן ביד אני מאונן בכך שאני זז על המיטה. בסוף אני מרגיש כאילו בא לי להשתין ואני מתאפק, ואז שאני הולך לשרותים יוצא לי פיפי.

לקביעת תור
    סגירה
    אוננות

הוספת תגובה

• אוננות

רעות דלת פתוחה
    21/07/2008

שלום לך!
    בכל סוג של גרוי מיני אצל בנים - אוננות או יחסי מין - יש התכווצות של השריר שסוגר את שלפוחית השתן, כך שבזמן הפעילות המינית לא יצא שתן. אם השלפוחית מלאה בשתן, בזמן הפעילות המינית יש הרגשה שצריכים להשתין. ובאמת, כשמסתיימת הפעילות המינית השריר הסוגר את השלפוחית משתחרר ויש הטלת שתן.
    מה שבדרך כלל מציעים לעשות הוא - ללכת להטיל שתן לפני התחלת הפעילות המינית. כך לא תהיה תחושה של צורך להשתין בזמן הפעילות המינית.
    בברכה
    ד"ר דניאל הרדוף

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שלום..:]
    דקל אלקובי
    19/07/2008

אני בן 15 ואני מאונן לפעמים לחברה שלי ואני רוצה לדעת איך אני מגיע לנקודת הג'י שלה?!..כדי לראות שהיא נהנהת מאוד...,

לקביעת תור
    סגירה
    שלום..:]

הוספת תגובה

• נקודת ג'י

רעות דלת פתוחה
    20/07/2008

שלום לך!
    נקודת ג'י אינה איזור אנטומי מדויק. לכל בחורה יש איזורים בנרתיק שנותנים גרוי חזק ונעים יותר. אם חברתך מאוננת גם בעצמה, היא בודאי יודעת היכן נעים לה יותר והיא יכולה לעזור לך במציאת האיזור. בכל מקרה האיזור של הגירוי הוא שי שטחי ולא עמוק בנרתיק. לפעימים הגירוי המבוקש מגיע דוקא מהדגדגן, וגם זאת חברתך תדע.
    בברכה
    ד"ר דניאל הרדוף
    רעות-דלת פתוחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• משהו מוזר...
    אנונימי
    19/07/2008

שלום אני בן שלוש עשרה ולאחרונה שמתי לב למשהו מוזר: יש את החור בפין שממנו יוצא הפיפי ומעליו יש סוג של קרום שסותם את חלקו השני של החור. זה לא מפריע לי להשתין אבל מה זה ?

לקביעת תור
    סגירה
    משהו מוזר...

הוספת תגובה

• משהו מוזר

רעות דלת פתוחה
    20/07/2008

שלום לך!
    בפין עובר רק צינור אחד הנקרא שופכה. ביום יום הוא מהווה מעבר לשתן (פיפי) משלפוחית השתן החוצה. בזמן פעילות מינית אצל בנים שכבר התפתחו מינית ויש להם יצירת זרע (אוננות או יחסי מין), נוזל הזרע עובר באותו צינור כאשר אבר המין בזיקפה (עומד). באותו זמן שהזרע עובר, לא יוצא שתן משלפוחית השתן .
    מה שאתה מתאר הוא קפל עור קטן המופיע אצל הרבה בנים, ואין לו כל חשיבות. לכן - הכל בסדר ושום דבר לא מוזר.
    בברכה
    ד"ר דניאל הרדוף
    רעות דלת פתוחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• דיאטה אבל טובה

טליה
    24/07/2008

שלום!! מקווה שתענו לי. תודה!!=c שלום אני בת שמונה וכמה חודשים כמעט בת 9 ואני עולה לכיתה ד גובהי בתחילת השנה היה35 ועכשיו אני שוקלת55 עד 60 איך אני יכולה לרדת וכמה אני צריכה לשקול מקווה שתענו לי ובעיקר רופאים טובים תודה =c טל

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תזונה וגובה

רעות דלת פתוחה
    28/07/2008

גובה של 135 בגיל 9 הוא בהחלט גבוה (מעל הממוצע). המשקל של 55 ק"ג הוא יותר מדי לגובה זה. צריך לקבל הדרכה של תזונאית מוסמכת כיצד לרדת במשקל ובגיל 9 צריך גם את עזרת ההורים בכך. אני מציע להתייעץ עם רופא הילדים שימליץ לאיזו דיאטנית לפנות

ד"ר דניאל הרדוף
    רופא רעות דלת פתוחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• גמגום והפרעה בקשר
    ארי
    17/07/2008

שלום, אני בן 30, עובד בתחום המחשבים ומגמגם, הגמגום מפריע לי ליצור קשר עם נשים כי הן מאוד נרתעות ממני ומייד פוסלות אותי, אני לא יודע איזו מסגרת יכולה לעזור לי במציאת בת זוג אך מאוד אשמח לקבל המלצות

לקביעת תור
    סגירה
    גמגום והפרעה בקשר

הוספת תגובה

• מוגבלות ויצירת קשר

רעות דלת פתוחה
    18/07/2008

שלום לך,
    השאלה שאתה מעלה חוזרת הרבה מאוד, ומתארת למעשה את החיבור שבין מוגבלות ויצירת קשר. בין אם מדובר בגמגום, נכות פיזית או חושית אחרת.
    יצירת זוגיות היא משימה לא פשוטה לכל הנוגעים בדבר: הכימיה, ההתאמה הנכספת, אינם תמיד בנמצא ודורשים עבודה רבה.
    אני מאד מבינה את הקשיים ואת ההתמודדות היום יומית עם מגבלת הגמגום ועם חווית הדחייה שאתה מתאר מבנות זוג פוטנציאליות. שמחה כי אתה מעז לשאול ולהתמודד, הרצון שלך לנסות למצוא פתרון הוא צעד חשוב בתהליך.
    מציאת מסגרת מתאימה למציאת בת זוג דורשת הכרות מעמיקה איתך. על חוויותיך הקודמות, מסגרות בהן כבר היית, העדפותיך וכו'.. וכמובן ברבדים עמוקים יותר של הדימוי העצמי, הגופני והאישי .
    אינני יודעת האם היית בעבר בטיפול של קלינאית תקשורת? ואולי כדאי לחשוב על כך.
    תוכל לפנות אלינו לשירות ולקבל הדרכה וסיוע בדיוק בנושאים הללו..
    נשמח להכירך
    [email protected]

בברכה,
    חגית נבון
    עובדת סוציאלית - רעות דלת פתוחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אז בוא נעביר את הלבד ביחד

עדי
    04/12/2008

אקדמאית (28 ) נכת גפיים קל, בבחור דומה עד 38 לקשר רציני + רישיון נהיגה מאזור המרכז. אז בוא נעביר את הלבד ביחד ויחד נעשה מהלימון לימונדה אשמח להכיר - [email protected]

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מאניה דיפרסיה והריון
    ליאורה
    14/07/2008

אני בקשר עם גבר החולה במאניה דיפרסיה מס' שנים ומטופל בליקרביום. האהבה אליו רבה ואני מעוניינת לדעת כיצד להתמודד טוב יותר עם תופעות לוואי של המחלה והתרופה והאם בעתיד אוכל להיכנס להריון ממנו? מהם הסיכונים? יצויין כי אני בריאה לחלוטין..ככל הידוע לי כרגע. תודה

לקביעת תור
    סגירה
    מאניה דיפרסיה והריון

הוספת תגובה

• תרופות ופוריות

רעות דלת פתוחה
    14/07/2008

ענת שלום רב,
    אם הבנתי נכון את שאלתך, זו נוגעת לקשר שבין טיפול תרופתי והשפעתו על בריאות הזרע של הגבר.
    ואולי את שואלת גם על התורשה של מאניה דיפרסיה.
    לצערי פורום זה אינו עוסק בפוריות באופן ישיר או בתורשה של מחלות נפשיות.
    אנא פני לפורומים המתאימים, אותם תוכלי למצוא בקטגוריית
    הריון ולידה (פריון)
    תמיכה נפשית (פסיכיאטריה)

בנוגע לתורשה של מחלות נפש המקום הנכון להתייעץ הוא מרכז לייעוץ גנטי שיש לכל קופות החולים.

בהצלחה,
    עומר פורת
    פסיכולוג ומנהל רעות דלת פתוחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חבר
    ח.
    13/07/2008

שלום לכולם לפני כמה זמן ממש רציתי חבר זה פשוט היה חסר לי, ואז מצאתי מישהו הוא פשוט החבר המושלם: ג'נטלמן, רגיש חכם, ואנחנו כבר 3 חודשים ביחד אבל- בזמן האחרון הקשר שלנו די מדכדך אולי זה בגלל המבחנים והלחץ או מסיבות אחרות אבל פשוט אין לנו יותר מידי זמן להיות ביחד חוץ מזה בחודש האחרון אני קצת בדיכאון מסיבות שלא קשורות אליו ופשוט אין לי כוח לכלום כולל אותו למרות כל ההתחשבות שלו נראה לי שמתחיל להימאס לו-ואפשר להבין אותו מה אני אמורה לעשות? יכול להיות שאני כבר לא רוצה אותו? יש למישהו עצות , אני די מיואשת....

לקביעת תור
    סגירה
    חבר

הוספת תגובה

• אהבה כן או לא

רעות דלת פתוחה
    14/07/2008

כן. הכל יכול להיות.
    יכול להיות שיש לחץ מהמבחנים.
    יכול להיות שאת בדיכאון מסיבה כלשהי.
    יכול להיות שאין לך כוח בגלל הדיכאון.
    יכול להיות שכבר נמאס לו.
    ויכול להיות שנמאס לך.

באהבה הכל יכול להיות.
    איך יודעים?
    איפה מוצאים את התשובה?
    בחוץ? איפה שיש אור? אבל מה אם המפתח הלך לאיבוד איפה שחשוך?

עומר.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה