פורום נכים, שיקום נכים - תמיכה - יש לך שאלה?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• שלום לכם
    זיוה
    07/01/2009

לפני יותר משנה וחצי נפרדנו אני וה- ex שלי בנסיבות שלא מרצונינו. פערי דת הפרידו בניינו. (אני יהודיה והוא לא) הכרתי אותו בצבא, התאהבנו והייתה לנו אהבה שאין לי לתאר אותה במילים כמה הייתה יפה ועצומה והתחושה שנשארה בי לאחר הפרידה היא- אהבה כזו זה פעם אחת בחיים.(היינו יחד קצת יותר משנה וחצי) מאז הפרידה יצאתי למספר דייטים ואף הייתי קצת בקשרים ( לא יותר משבועיים שלושה) וזהו, אינני מוצאת את עצמי. אף אחד לא מגיע לרמה שלו בעייניי. אני מנסה לתת צ´אנסים אך ללא צלחה. אני פוחדת שלעולם לא אמצא משהו ברמה שחוויתי. אני בוכה כמעט כל יום , הוא בא לי הרבה בחלומות, אני רואה אותו בדמיוני המון . חוששת שזה משגע אותי. אני נלחמת בזה יום יום לא לתת לזה לשגע אותי. אך עדיין פוחדת. מה לעשות? תודה רבה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    שלום לכם

הוספת תגובה

• שלום זיווה

רעות דלת פתוחה
    11/01/2009

שלום לך,
    ההודעה שלך נוגעת ללב, ומרגש לקרוא את המצב בו את נמצאת, את חוסר המנוח, את המצוקה ואת הכאב.
    עם זאת, למען הסדר בו האתר פועל, לצערי אנו איננו עונים לשאלות בנושאי אהבה חוצת תרבות, וזאת מכיוון שהפורום שלנו ממיעץ לבעלי נכויות גופניות.
    אנא פני לפורום מתאים יותר בפורטל זה.

וגם -
    אנו מאחלים לך את הברכה הטובה ביותר שאפשר לאחל:
    את האומץ להלחם עבור מה שניתן להלחם עבורו,
    את היכולת לוותר על מה שלא ניתן להשיבו,
    ואת התבונה - להבדיל בין השניים.

בברכה,
    צוות רעות דלת פתוחה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה
    שיפרה
    04/01/2009

האם "לגמור" בעת יחסי מין והמונח "אורגזמה" זה בעצם אותו הדבר? תודה רבה

לקביעת תור
    סגירה
    שאלה

הוספת תגובה

• שלום שיפרה

רעות דלת פתוחה
    11/01/2009

אורגזמה, שפיכה, לגמור וגם: "אביונה", הן כולן מילים המתארות מצב של פורקן גופני ורגשי אותו חווים לפעמים גברים ונשים בעת קיום יחסי מין.
    בשנים הראשונות של גיל ההתבגרות חווית האורגזמה היא לרוב נדירה ובדרך כלל עם ההתבגרות הגופנית והמעבר לבגרות יש עלייה בתדירות האורגזמה בקרב שני המינים.
    עם הזקנה שוב ישנם שינויים אחרים, אך זה עוד רחוק....

חשוב לדעת,
    רבע מהנשים אינן חוות אורגזמה, רבע אחר חוות אורגזמה רק לפעמים, רבע אחר חוות אורגזמה בדרך כלל והרבע האחרון מאוד רגישות ולמעשה מגיעות לאורגזמה כמעט בכל מגע מיני.
    ככך שבכל מקרה, תוכלי למצוא את עצמך ברבע אחר, וגם לא תמיד בהכרח לחוות אורגזמה - ולדעת שזה נורמלי.

ברכה,
    צוות רעות דלת פתוחה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה
    נטלי
    30/12/2008

אני וחבר שלי שוכבים כבר שנתיים והוא אף פעם לא מצליח לגמור. אני הבחורה הראשונה שהוא שוכב איתה, הוא לא הראשון שלי ואף פעם לא נתקלתי במקרה כזה. גם שאני יורדת לו או עושה לו ביד הוא לא גומר. הוא טוען שכיף לו אבל כנראה לא מספיק. הדרך היחידה שהוא גומר היא שהוא עושה לעצמו ביד. מישהו כאן יכול לתת לי כיוון איך מטפלים בבעיה כזו?

לקביעת תור
    סגירה
    שאלה

הוספת תגובה

• שלום לך,

רעות דלת פתוחה
    31/12/2008

הבעייה שאת מתארת אינה נדירה, וזאת מכיוון שכל אדם הנו שונה ומיוחד, גם בדרגת הגירוי לה הוא זקוק על מנת להגיע לאורגזמה.
    יכולות להיות כל מיני סיבות לבעיה שאת מתארת.
    אני מציע לך לפנות לפורום בעיות בתפקוד מיני, כיוון שהפורום כאן עוסק בבעלי נכויות.
    בכל מקרה,
    כנראה שבירור מסודר כדאי לכם לעשות עם מטפל מיני מוסמך המוכר על ידי איט"ם, האיגוד הישראלי לטיפול מיני.

בברכה,
    עומר פורת
    מנהל דלת פתוחה רעות ופסיכולוג השירות

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה
    מתעניינת
    09/12/2008

שלום רב, בתקופת המחזור החשק המיני שלי הרבה יותר גדול ועוצמתי, אך כל הזיטואציה של יחסי מין במצב כזה לא באה בחשבון מבחינתי, בן זוגי דוקא לא מתנגד, האם יש סכנה כלשהי בקיום יחסי מין במחזור? תודה רבה

לקביעת תור
    סגירה
    שאלה

הוספת תגובה

• שלום למתעניינת

רעות דלת פתוחה
    11/12/2008

בבקשה הפני את השאלה לפורום סקס נוער,
    בברכה,
    צוות הפורום

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה
    עמי
    04/12/2008

שלום אני בן 20 ויש לי בעיה כבר הרבה זמן אני לא מצליח להשאיר זיקפה מלאה בלי לגעת באיבר המין אפילו לשניה אני לא יכול לקיים יחסי מין ככה כי ברגע שאפילו אני מוריד את המכנס או שולח יד לקונדום ואין נגיעה או חיכוך ישר יורדת לי הזיקפה ולוקח לי זמן להחזיר איך אני מטפל בזה??? תודה רבה

לקביעת תור
    סגירה
    שאלה

הוספת תגובה

• שלום עמי

רעות דלת פתוחה
    04/12/2008

אנא פנה לפורום תפקוד מיני,
    בברכה,
    הנהלת הפורום

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה
    לימור
    01/12/2008

אני בת 27 ויש לי בן זוג כחצי שנה הסקס מעולה רק ש... לפני חודשיים התחלתי ליטול כדורים נוגדי חרדה (ציפרלקס) ומאז כמעט ולא חוויתי אורגזמות לוקח לי גם זמן להיות רטובה (מה שלא היה בעבר) למרות שחשק מיני יש (והרבה) אני יודעת שזה בהשפעת הכדורים אבל אני זקוקה להם, אמנם אני לא חווה כרגע חרדה מאחר והכדורים שיפרו את המצב אך הפסיכיאטרית הורתה לי להמשיך לפחות עוד 4 חודשים על מנת לקבל את ההשפעה המקסימלית אני מאוד נהנית מהמין אבל הייתי שמחה להנות כמו פעם הגעתי למצב שאני "מוותרת לעצמי" מאחר ולוקח לי הרבה יותר זמן להגיע לאורגזמה אם בכלל לא נעים לי לבקש מבן הזוג להשתהות כל כך הרבה.... יש הצעות? תודה רבה

לקביעת תור
    סגירה
    שאלה

הוספת תגובה

• ירידה בחשק בעקבות טיפול תרופתי

רעות דלת פתוחה
    04/12/2008

שלום לימור.
    ההשפעה של תרופות ממשפחת ה SSRI על הפרעות בתפקוד המיני ידועה.
    אם התפקוד המיני נפגע משמעותית - הדבר גם משפיע על המצב הרגשי.
    האם ניסית טיפול פסיכולוגי?
    במידה וכן - אז כדאי לפנות לטיפול מיני מסייע, וכך להמשיך עם תרופות.
    אם את ללא טיפול פסיכולוגי - ולא ניסית או לא הגעת לתוצאות - כדאי לשקול טיפול כזה על ידי מטפלים שהוסמכו לכך (פסיכולוגים קלינים).

תוכלי להתייעץ עמנו לגבי הפניות אפשריות,
    או לחילופין לפנות לפורום טיפול מיני.

בריאות טובה - ולא לוותר.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מחפש אהבה מתוך הבנה
    אלטמן דוד
    28/11/2008

היי לכולכן , שמי דודי , אני בן 34, גר במודיעין העיר . מחפש משהי שתהיה שותפה וחברתי לחיים בת זוגי ושותפה שלי להמשך חיי בשיתוף מלא בנינו . אני חם, לבבי ובעל מודעות עצמית ורצון בקשר אמיתי ועמוק. ראשית אני מאוד מפרגן תומך מסייע לקדם רצונות של בת זוגי לעתיד . אני מחפש קשר רציני רומנטי ורגיש עם בחורה המתגוררת באזור המרכז, בגילאי 25-35, המעונינת בקשר דומה בעלת כריזמה ,קסם אישי ורצון לקשר משותף. לבת הזוג שלי אני נותן, מקשיב ומעריך - בראש וראשונה כפי שאת באמת ומקבל אותך כמות שאת בלי רצון לשנותך . אני סולד מצביעות ומשחקים. קצת על עצמי: תקופה מסוימת לאחר לידתי, אובחן אצלי שיתוק קל ברגל ימן וביד ימין . הרופאים לא ניבאו לי הצלחה יתרה, אבל אני נלחמתי והוכחתי להם כי אני מסוגל לתפקד בצורה חופשית לגמרי ולכן אני עברתי הרבה בחיי כדי לבין ולהסביר לך שאני יודע מה אני מחפש משהיא שלא תראה במגבלה המינורית שלי כמכשלה אלה להפך שתקבל אותי כאחד האדם כי כזה הוא אני אני מקבל את האדם באשר הוא אדם מפיק ממנו תועלת לי לסביבתי ולו עצמו יוצר הרמוניה משותפת תוך הסתכלות על המחבר ביננו ולא המפריד . יוצר בסיס של רצון לביחד לשיתוף ליצירת אמון ותמיכה נפשית משותפת . הייתי בצבא הגנה לישראל וזאת במטרה לתרום מעצמי לחברה ושרתתי בחייל האוויר . אני גורר מעט את רגל ימין ומוגבל ביד ימין אך מהלך בצורה רגילה לחלוטין. אהבתי הגדולה מגיל צעיר הייתה להתגייס למשטרת ישראל. לבקשתי להתגייס קיבלתי תשובה שלילית. לא ציפיתי אחרת....לאחר פניות חוזרות ונשנות הצלחתי להתקבל ואני משרת כיום כאזרח עובד משטרה. במקום עבודתי אני זוכה לאהדה רבה מכל הסובבים, משתדל לעזור לכולם ובעיקר לאזרחים הפונים למשטרה בכל הזדמנות. כרגע אני עובד בתחום מעניין בחקירות כסייע ומנסה לעזור לאוכלוסיות רבות מתוך היותם אדם בלי הבדל דת גזע ומין רואה בכולם כשווים כמו שאמר חבר מלומד שלי כולנו נולדנו בני האלוהים ובשל כך אנו צריכים לחיות אנו צריכים לאהוב . אני מאד רומנטי וכנה.מתרגש מנתינת פרח או מטיול רומנטי בארץ ובעולם . הייתי רוצה כי זוגתי תהיה דומה, שנדע להקשיב ולשתף גם בטוב וגם בפחות טוב, ושנמעט להסתיר אחד מהשני דברים, שנדע שבראש ובראשונה אנחנו ידידי אמת, השואפים לאושר אמיתי ללא יומרנות. אני מאמין ומיישם: שאין דבר העומד בפני הרצון. אני מסוגל לתת לקשר משמעיות אמיתיות של שיתוף של תמיכה ואוזן קשבת מבטיח אני לך כי ענה לכל שאלותייך בכיינות ללא מעצורים ה- E-MAIL שלי הוא : [email protected] מבטיח לך להיות לצידך כחבר .וחושבני כי הקשר שיווצר בנינו יהיה תחילת קשר מקסים שרק יתחזק משלב לשלב בהיכרותנו דודי

לקביעת תור
    סגירה
    מחפש אהבה מתוך הבנה

הוספת תגובה

• מצטרפים בתמיכה ובהערכה

רעות דלת פתוחה
    30/11/2008

למכתב הכנה והמעורר הזדהות והבנה.

בתקווה שישא פרי ויהיה מקור השראה לאותם שמתכנסים בבית ולא מעיזים לנסות.

צוות רעות דלת פתוחה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה
    שרון
    25/11/2008

אני בת 22 וכמעט שנה עם חבר שלי. אנחנו מקיימים יחסי מין בערך ארבעה חודשים, ותמיד קורה אותו הדבר: כל החלק החיצוני של הוגינה שלי תמיד יבש ונצרב בקלות. הנרתיק שלי תמיד מתכווץ בהתחלה מה שמקשה מאד על חדירה, ולוקח לי בערך דקה עד שאני עושה הרפייה והשרירים שוב מתרחבים ואז הכל בסדר. יש מספר תנוחות שאני יכולה לעשות וכל השאר כואב לי. אני לא גומרת אף פעם בשום צורה, חוץ מכשאני מאוננת לעצמי.אני תמיד מגיעה לשלב בו החשק שלי מתגבר קצת, אבל מתישהו הוא יורד ואז כל מה שאני רוצה זה לסיים מהר. יש מחשבה שתמיד צצה לי בזמן שאני מקיימת יחסי מין ואני לא מצליחה להיפטר ממנה, והיא המחשבה שגם ככה אני לא אגמור ועדיף לסיים עם זה, ואני מתקשה מאד לשלוט בזה. זו הפעם הראשונה שלי שאני מקיימת יחסי מין עם מישהו. האם זה מצב טבעי התחלתי שעובר עם הזמן? (מצטערת על פירוט היתר...) תודה רבה

לקביעת תור
    סגירה
    שאלה

הוספת תגובה

• שרון שלום

רעות דלת פתוחה
    26/11/2008

שאלתך חשובה ומנוסחת ברור ולעניין. אין צורך להתנצל..
    אך אנא ממך העתיקי אותה בשלמותה ופורום העוסק בבעיות בתפקוד מיני אצל אנשים ללא נכויות, הנמצא בפורטל הבריאות BEOK.
    בריאות שלמה,
    צוות הפורום

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בסה"כ רוצה לאהוב...
    אדווה
    22/11/2008

יש לי שאלה:אני בת24 ויש לי נכות סמויה.דבר זה מקנה לי את הזכות לבחור באיזה מקום אני רוצה להיות,כלומר אם לא בא לי שיידעו אז לא יודעים כי לא רואים עליי ואם כן רוצה אז רק צריכה לומר.. בקשרים זה מסתבך כי קשה לי להחליט מה יותר בריא:בעיקרון אני רוצה לצאת עם אנשים ללא נכות כי כל עוד זה לא נראה אז טוב לי כך ורוצה להיות "כמו כולם".אבל תצמיד צריך בשלב מסויים לומר על הנכות ואולי לעיתים לבקש עזרהכ,הקושי לא בהכרח עם החבר אלא עם ההתמודדות גם שלי,שאולי לא ירחם עליי אבל הרבה בגלל הסביבה למשל המשפחה שלו,שפתאום תדע על הנכות,כי אמנם לא רואים אבל אני לא מתביישת וגאה בעצמי בזכות ההישגים בעקבות ולמרות הנכות אבל החברה שלנו לא חובבת נכויות וזה מזכיר להם כל מיני אסוציאציות של צורך בעזרה ,תלות ,מסכנות וכו'..קשה לי להתמודד גם כך ביום יום וממש לא באל לי לספוג עוד משפטים "אניטיליגנטים, ממשפחתו למשל או מחבריו כמו "למה לך להכניס ראש למיטה חולה"??????? הבעיה היא שגם לא באל י לצאת עם מישהו עם אותה נכות כמו שלי כי אז אני כאילו מחליטה לבודד עצמי ונטו לחיות לגמרי את הנכות .זה אמנם חלק ממני אבל לא רוצה שיוביל את מהלך חיי,נכון שאני מרגישה יותר פתוחה ומקבלת עצמי עם מישהו שמבין על מה אני מדברת ומתמודדת ונותן לי הכי להרגיש בסדר עם דברים שאני חווה ומתמודדת עם קשיי הסביבה אבל לא מוכנה עדיין להתמסד ולהתחבר אם אותה הנכות,כי כל הזמן גם מהדהד לי המשפט של " אני יכולה להשיג מישהו ללא נוכת שיהיה גם רגיש...... קשה.....מה לעשות?? תודה...

לקביעת תור
    סגירה
    בסה"כ רוצה לאהוב...

הוספת תגובה

• לע' שלום

רעות דלת פתוחה
    23/11/2008

הבעיה שאת מתארת היא חוויתם של כל מי שיש לו נכות שאינה נראית.

גם לאנשים ללא נכות פיזית יש לפעמים נכות שאינה נראית. רק שהיא מתבטאת בהתנהגות שאי אפשר לשנות למרות שהיא לפעמים מזיקה, או בסגנונות בהתייחסות לאנשים אחרים שגורמים להמון סבל - וגם אותם לוקח זמן לשנות... אם בכלל אפשר.

איזו נכות עדיפה? והאם אפשר בכלל לבחור?

נאמר כבר:
    החיים הם מרוץ מכשולים.

אנשים עם נכויות נראות - המכשול גלוי ונראה ומתחילת יצירת הקשר כבר ברור שיש בעיה.
    אלו אנשים שהמכשול שלהם ממש בהתחלה. הם פחות מסתכנים בדחייה לאחר הכרות מעמיקה ויותר בדחייה ראשונית על בסיס שאינו אישי.

אנשים עם נכויות סמויות (גופניות / בריאותיות) - אתם צריכים לגלות על הנכות שלכם טיפה מאוחר יותר בקשר. תוך סיכון בדחייה של הצד השני אחרי שהוא יגלה -לאחר שיש כבר הכרות אינטימית.

נסי לחשוב על זה כך: זה לא משנה מתי תחליטי להתמודד עם המכשול הזה. כל עוד את לא מנסה - לא תכשלי - זה בטוח. אבל המחיר = בדידות -ורצון לאהוב שאינו ממומש.

בכל מקרה אני שותף לקושי ומבין מה עובר עליך.

בברכה,
    עומר פורת,
    פסיכולוג ומנהל השרות

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה
    רן
    18/11/2008

בת זוגי מעדיפה להיות למעלה במהלך יחסי מין אבל לי זה לא נוח, האיבר מתקפל מעט ובורח. אני מעדיף להיות למעלה... איזו עצה אוכל לקבל על מנת להשביע את רצונה? תודה רבה

לקביעת תור
    סגירה
    שאלה

הוספת תגובה

• אנא פנה לפורומים העוסקים בטיפול

רעות דלת פתוחה
    23/11/2008

שלום לך,
    בפורומים של BEOK יש כאלה העוסקים בטיפול מיני ותוכל לשאול שם את השאלות.
    בברכה,
    עומר.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• משיהו מכיר את פינהלי?
    עדי ב.
    10/11/2008

האם ז אתר אמין להכרויות?

לקביעת תור
    סגירה
    משיהו מכיר את פינהלי?

הוספת תגובה

• אנו מצטרפים לתהיות.

רעות דלת פתוחה
    12/11/2008

צוות דלת פתוחה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה על רכב
    לאוניד
    05/11/2008

אם אבא שלי נכה 60% וקיבל הנחה לרכב וקנינו את הרכב ועכשיו אני הוצאתי רישיון האם אני יכול לנהוג ברכב??? מקווה שהגעתי לפורום הנכוןן... תודה רבה לעוניםם...לאוניד....

לקביעת תור
    סגירה
    שאלה על רכב

הוספת תגובה

• לא ממש הפורום לזה אבל

רעות דלת פתוחה
    06/11/2008

נסה כאן:

http://www.beok.co.il/SelectedForum.aspx?ForumID=119

וכאן:

http://www.beok.co.il/SelectedForum.aspx?ForumID=190

בברכה,
    צוות הפורום

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה
    אפרת
    02/11/2008

שלום רב, אני יוצאת עם בחור כחודש, אני מניחה שנתחיל לשכב בקרוב ועכשיו נודע לי שהוא נוהג לבלות במסיבות חילופי זוגות ומועד8ני סאדו - זה מאוד מרתיע אותי כי עושה לי רושם מיידי שהוא סוטה וישר ההיסטוריה המינית שלו נראית לי מפוקפקת, האם להמשיך לצאת איתו? תודה רבה

לקביעת תור
    סגירה
    שאלה

הוספת תגובה

• התנהגות מינית

רעות דלת פתוחה
    03/11/2008

אם חילופי זוגות ומועדוני סאדו עושים לך את זה, אז אולי כדאי לך לצאת איתו.
    אבל אם את מניחה שאתם תשכבו בקרוב ואת מעדיפה להיות היחידה,
    נראה שמצפות לך הפתעות.
    וכך שאלה הארנבת את הנחש לאחר שהסכים לעזור לה לחצות את הנהר:
    "למה אחרי שעזרת לי לחצות את הנהר הכשת אותי, הרי ביקשתי ממך עזרה?"
    והנחש השיב בחיוך עצוב:
    "הסכמתי לעזור ואכן עזרתי, אך איני יכול יכול לשנות את טבעי האמיתי ".

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה
    תמי
    28/10/2008

שלום רב, שלום. שאלה לי: חבר שלי רוצה לענג אותי יותר, ושואל אותי איפה הכי נעים לי... אני לא יודעת מה לענות משום שאני כשלעצמי לא מסוגלת "לחקור" באזור ההוא (מגעיל אותי לעשות לבד).. כשחבר שלי מענג אותי עם הלשון באזור הדגדגן זה ממש ממש נעים, אך איני יודעת אם ואיך מרגישה אורגזמה, או האם חוויתי אחת...? (האם כל אורגזמה מלווה בצעקות?)... תודה רבה

לקביעת תור
    סגירה
    שאלה

הוספת תגובה

• שלום לך

רעות דלת פתוחה
    29/10/2008

את מעלה בעיה מאוד נפוצה ביחסי מין שיש לה מענה מצויין בקרב מטפלים מיניים.
    הפורום הזה עוסק יותר בבעיות מיניות של צעירים עם נכות גופנית ומצבי בריאות כרוניים.
    אני ממליץ לך בחום לפנות לאחד מהפורומים העוסקים בתפקוד מיני ממש.
    בברכת בריאות טובה,
    עומר פורת.

חפשי את מדור מין וסקסולוגיה כאן:
    http://www.beok.co.il/ForumsList.aspx

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• יחסי מטפל-מטופל
    השואלת
    25/10/2008

הי.ברצוני לשאול:אני נמצאת בטיפול פסיכולו' כבר תקופה,אני מסתדרת ופתוחה לרוב עם המטפלת .רציתי לשאול אבל איך לא להיקשר אליה כי בכל זאת מספרים שם את הדברים הכי פנימיים והיא מקשיבה ורגישה אולי יותר מכל החברות וכו' אבל אני יודעת וזוכרת שאסור לי להיקשר מעבר לחדר עצמו השאלה איך להחזיק עם זה מעמד..עד כמהצריך להיות דיסטנס,האם אני יכולה לשאול אם אני מספרת משהו אם גם היא חוותה ,או להחמיא על פריט בחדר?? האם כדאי להקליט את המפגשים ולהאזין להם על מנת להכניס לראש את המסרים ממנו?האם כדאי לנהל מן יומן מפגשים על מנת לראות האת ההתקדמות? ולסיום-פעם ניזונו משמועה כזו שפסיכולוגים מורחים את הזמן,אני לא ממש מאמינה בזה אבל בכל זאת איך יודעים ?

לקביעת תור
    סגירה
    יחסי מטפל-מטופל

הוספת תגובה

• שלום לשואלת

רעות דלת פתוחה
    29/10/2008

נשמע שאת בתהליך התחלתי של טיפול פסיכולוגי.
    ברור מאליו שיש לך שאלות שחשוב לך לענות עליהן, ובמיוחד -לדעת עד כמה מותר לך להיות קרובה אל המטפלת שלך.
    האמת היא שזוהי שאלה נפלאה.
    ולמרות שלא תמיד יש עליה תשובה מהירה וברורה,
    כדאי היה מאוד שתבדקי עם עצמך איך היית יכולה לשאול את הפסיכולוגית שלך בדיוק את השאלה הזו.
    עד כמה אני יכולה להפתח בפניך?
    עד כמה אני יכולה להכיר אותך?
    איך אני יכולה לדעת שהטיפול עוזר לי?
    לא בטוח שיהיה לך קל לשאול אותן באופן ישיר.
    אבל אולי תוכלי להתחיל למשל כך:
    יש לי כמה שאלות שאני לא בטוחה איך נכון לשאול אותן, ואני אולי גם מרגישה לא בנוח לשאול אותן. אבל הן בכל זאת חשובות לי. איך אוכל להרגיש יותר בנוח לשאול שאלות שחשוב לי לקבל עליהן תשובות?

בברכה,
    עומר פורת
    פסיכולוג רעות דלת פתוחה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה