פורום מין וסקסולוגיה - יש לך שאלה?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• בעיות תקשורת בזוגיות
    דובשי
    19/08/2009

שלום לצוות ,שעזר לי מאוד עד כה!
    (בנושאים אחרים)(:
    ובכן :יש לי חבר שאני מאוד אוהבת כבר שנה.עד לפני חודש לא גרנו יחד,והיינו נפגשים רק בסופי שבוע
    והיה תמיד נהדר ונפלא .
    עברנו לגור יחד לפני כחודש והתקשורת ביננו השתנתה לגמרי .
    אנחנו רבים על הרבה דברים קטנים (עד שעברנו לגור יחד מעולם לא רבנו)
    רבים על כל שטות ,למשל: לא מוצא חן בעיניי הרבה דברים שמראים חוסר התחשבות מצידו ,והוא טוען כלפי את אותו הדבר ,ואין פשרות כי כל אחד טוען שהוא צודק ועומד על עקרונותיו ולא זז מהן.
    השאלה שלי היא: למה אנחנו רבים כל כך הרבה ? ,ואם אני מתעצבנת מכל שטות ,איך אני אמורה להתמודד עם זה ולנהל חיים של נחת ושלווה ?
    הרבה דברים שהוא עושה מפריעים לי .מה טפל ומה עיקר ? על מה מבליגים ומה לא ? למה אני לא נותנת לו לחיות כמו שהוא רוצה ומתעסקת בענייני ? אני לא מצליחחה לענות על השאלות האלו .
    מקווה שאני מובנת .
    תודה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    בעיות תקשורת בזוגיות

הוספת תגובה

• זוגיות

ד''ר חגית כהנא
    20/08/2009

בזוגיות צריך סבלנות ואמפטיה ואלו מושגים בעיקר ע"י תקשורת והקשבה.
    שבו בנחת במקום ובזמן שתקבעו - לא אחרי מריבה ותחשבו ביחד מה חשוב ומה לא
    לכל אדם יש את הרגישויות שלו
    שוחחו עליהן ותרויחו

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לא מצליח לגמור
    אור
    18/08/2009

שלום לכולם,
    אני צריכה עזרה אני ובעלי נשואים מזה שנתיים ולפני החתונה יצאנו עוד שנתיים
    לפניהחתונה אני ובעלי נפרדנו למשך שנה ולא קימנו יחסים בכלל עד לחתונה בערך שנה שלמה.
    מאז החתונה נתקלנו בבעיה שבעלי לא מצליח לגמור זאת אומרת הוא גומר אבל הוא לא מרגיש את הגמירה לפעמים מרגיש שיוצא אבל לא מגיע לאורגזמה .
    היינו כבר אצל 2 אורולוגים אחד טען שאין מה לעשות והשני הביא לו כדורים נגד דיכאון על מנת שתופעות הלוואי של הכדורים יעזרו לו אך גם זה לא עזר .
    היום אנחנו עוברים טיפולים של דיקור סיני ורפסולוגיה אבל בנתיים גם זה לא עוזר.
    מעבר לזה אנחנו גם לא מצליחים להיכנס להריון ועשינו את כל הבדיקות והכל בסדר גמור הזרע שלו ממש מצויין וגם אצלי בסדר עשינו במשך חצי שנה טיפולי השבחות אך ללא הצלחה ולכן הפסקנו.
    אני מאוד מתוסכלת מזה שהוא לא מצליח לגמורהוא חושב שאולי יש לו איזה קרע או סתימה הוא אומר שהוא נהנה מאוד מהכל אבל הרגע שהזרע יוצא זה פשוט נתקע את ההנה אין לו .
    אני מצטרת שזה כל כך ארוך אבל אני ממש צריכה עזרה.
    מאוד קשה לי לראות את הפנים שלנו לאחר שאנו מתיחדים.
    אשמח לקבל כל עצה או תגובה .
    אני רוצה לציין שלפני החתונה יצאנו שנתיים והיה לנו סקס מדהים הוא היה גומר והיה מחזיק המון זמן היינו יכולים שעות שלמות להיות ביחד פעם אחרי פעם.
    והיום אין סיכוי הוא גומר מאוד מהר

לקביעת תור
    סגירה
    לא מצליח לגמור

הוספת תגובה

• שלום אור

ד''ר חגית כהנא
    20/08/2009

אני משוכנעת שלבעלך אין בעיה פיזית אלא משהו טורד את מנוחתו
    בתחילת ההודעה את מצינת שנפרדתם למשך שנה ויתכן שיש קשר לעובדה זו ולבעיה בתפקוד המיני.
    לטעמי אתם זקוקים ליעוץ סקסולוגי אצל מטפל מיני - לא אצל אורולוג.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ווגיניסמוס?
    נטע
    17/08/2009

שלום רב, טמפונים אני כבר מצליחה להכניס אחרי אימון של כמה חודשים עכשיו זה כבר הולך בקלות... איבר מין גברי נכנס אלי חצי ממנו בכאבים רבים, ודילדו כבר הצלחתי להכניס כ7 סנטימטר ממנו פחות או יותר... אני מתאמנת והכל אבל זה נורא כואב אני מרפה את השרירים אבל משו פשוט ממשיך לכאוב בכך. אם לדייק זה לא כואב- זה שורף. טמפון לא שורף. רק הדברים הגדולים יותר...
    מה לעשות? זה ווגיניסמוס? או איך אדע מה זה?
    האם לקבוע תור בגלל זה לגניקולוג? ומה להגיד לו?

תודה רבה

שכחתי לציין שגם 5 אצבעות של פרטנר הצלחתי להכניס בכיווץ כזה של היד

לקביעת תור
    סגירה
    ווגיניסמוס?

הוספת תגובה

• ???

נטע
    18/08/2009

?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• וגיניזמוס

ד''ר חגית כהנא
    20/08/2009

אין ספק שניסית הרבה
    האם יש הפרשה?
    בדיקה אצל רופא נשים נדרשת אחת לשנה אם אין הפרשות כדאי להבדק ע"י רופא נשים שהוא גם סקסולוג ולהחליט על המשך טיפול

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המשך

נטע
    20/08/2009

לאיזה הפרשה את מתכוונת?
    יש לי הפרשות טבעיות רגילות לא משו מיוחד שמעיד על פיטריה או משו כזה...
    ואם התכוונת בזמן החדירה אז קשה לי גם להגיע לרטיבות! אבל גם כשאני נהיית קצת רטובה או משתמשת בג'ל סיכוך... עדיין שורף.... קשה להכניס.....

אז מה לעשות? למי לפנות? ואיך אני יכולה לנסח את הבעיה?

תודה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אפשר תשובה להמשך? בבקשה...

נטע
    23/08/2009

...

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ?

נטע
    26/08/2009

?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אפשר לקבל תשובה בבקשה?

נטע
    30/08/2009

?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אפשר תשובה?!?!?!?!!?

נטע
    01/09/2009

סליחה על הבוטות, אבל לא מתייחסים פה ברצינות להודעה שאני מנסה לקבל עליה תשובה כבר כל כך הרבה זמן!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לנטע

אורית פס
    01/09/2009

וגיניסמוס מוגדר כפחד מחדירה לנרתיק המתבטא בכיווץ שרירי רצפת האגן,אם יש לך וגיניסמוס הרי שבחלקו לפחות נפתר בזכות התרגולת שאת עושה, יחד עם זאת את מתארת גם תסמונת של תחושת שריפה ולכן כדאי לך להיבדק במרפאה לטיפול מיני שיש לה ניסיון בטיפול ים אלו.
    את יכולה לברר בקופה בה את מבוטחת לגבי שרות של טיפול מיני ואז המחיר יותר נוח,או לפנות למטפל\ת מוסמך באופן פרטי,רשימה כזו יש באתר איט"ם.
    לעיתים מלבד וגיניסמוס נשים צעירות סובלות מתסמונות של אי נוחות בחדירה ועד כאב צורב שלא מאפשר כלל לשאת חדירה,וזה לא המצב אצלך אך תרויחי מפניה שכזו כי יעריכו את מצבך נכון לעכשיו ויציעו לך טיפול הכי מתאים. בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• יש לי חברה כבר 3 שנים
    ירון
    17/08/2009

ובחלק גדול מהפעמים בהם אנחנו מקיימים יחסי מין היא מתלוננת שאני מכאיב לה בחדירה, בגלל שאני לא מכניס את איבר המין שלי באופן נכון \ למקום הנכון.

האם יש בזה הגיון? וכיצד אפשר לשפר את המצב?

תודה.

לקביעת תור
    סגירה
    יש לי חברה כבר 3 שנים

הוספת תגובה

• שכחתי לצין שנינו בני 20

ירון
    17/08/2009

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה חשובה ......
    סיוון
    14/08/2009

אני וחבר שלי לא התראינו תקופה ארוכה כ 8 חודשים
    וכאשר התראינו ושכבנו לראשונה אחרי הרבה זמן
    הוא לא הצליח לגמור (מה שאף פעם לא קרה בחיי הסקס שלנו)
    ניסה וניסה עד אשר אמרתי לו שאני לא יכולה להמשיך .........ואז נאלץ להפסיק בלי לגמור.
    השאלה שלי ממה זה יכול לנבוע?
    הייתכן שהוא כבר לא נמשך אליי ? (כי אני יודעת שכאשר הגבר גומר מהר זה אומר שהוא ממש רוצה...ופה קרה ההיפך..)
    יש לציין גם בתקופה האחרונה שלפני ששכבנויינו בריב (ריב מרחוק שהרי לא התראינו)
    ועוד דבר יום למחרת הסקס ביננו חזר להיות נורמלי יותר ...
    אשמח לתשובה ממוחמחה בתחום
    זה ממש מטריד אותי
    תודה רבה
    סיוון

לקביעת תור
    סגירה
    שאלה חשובה ......

הוספת תגובה

• מדוע אין מענה :(

סיוון
    16/08/2009

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• וגיניסמוס
    מלי
    13/08/2009

שלום !!!
    אני סובלת מווגיניסמוס ומשתמשת במאמני נרתיק.
    רציתי לשאול איך כדאי לעבור מהמאמנים לחדירה מלאה.
    המאמנים נכנסים אז... אין סיבה ש"הוא" לא ייכנס.
    בבקשה, אשמח לעצתכם איך כדאי בדיוק לעשות זאת.
    ניסיתי בתנוחה שאני מעל וזה לא הלך מאוד קשה לי.
    אשמח לעצות.

לקביעת תור
    סגירה
    וגיניסמוס

הוספת תגובה

• יהייה נכון להיוועץ

ד``ר עידן מיליצ`ר
    14/08/2009

במטפל/ת שלך איך ומתי יהייה נכון לךעבור משימוש במאמנים ליחסי מין מלאים. אין ספר הוראות הפעלה על פיו מכוונים. כל אחת ודרכה שלה בהתאם לתהליך הטיפולי.

עידן מיליצ'ר

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הטרדה מינית
    יונית
    13/08/2009

הייתי תקופת מה בטיפול רפלקסולוגי, המטפל עשה בי מעשה מגונה, אני נשואה .45+ ילדים מהמגזר הדתי. סיפרתי לבעלי. אני לא מצליחה להשתחרר מהמועקה, מצוקה גדולה, ובימים הראשונים לאחר המקרה רציתי רק להיעלם מהעולם. אני רוצה לעבור טיפול כל שהוא שיעזור לי להעביר את הטראומה...זקוקה לעזרתכם/ הארות מכם..

לקביעת תור
    סגירה
    הטרדה מינית

הוספת תגובה

• אנא ענו

יונית
    14/08/2009

אני זקוקה לעזרתכם, עידן , הייתי שמחה לעצה ממך

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לגשת למשטרה מייד

יהודי
    14/08/2009

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• העברת הודעה לפורום אחר

מערכת BeOK
    16/08/2009

לקבלת תשובה רחבה ומקיפה, יש להציג הודעה זו בפורום: [a href=SelectedForum.aspx?ForumID=199 id=link]פגיעה מינית, תקיפה מינית, הטרדה מינית[/a].

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• קושי בשמירה על זיקפה
    אנונימי 84
    13/08/2009

שלום רב
    תופעה זו קרתה לי לפני כ5 שנים בפעם הראשונה ולאחרונה שוב.
    ממש לפני החדירה אני מאבד את הזיקפה ואני לא מצליח להחזיר אותה.
    זה קורה על פעם שאני עם בחורה "חדשה".
    לפני כ3 שנים התחלתי קשר רציני והתופעה נכחה גם אז. לאחר כשבועיים בתוך הקשר "המעגל נשבר" ומאז במשך כשנה לא הייתה לי את הבעיה הזאת בכלל. היינו מקיימים יחסי מין על בסיס יומי בלי שום בעיות.
    שמחתי מאוד כי שיערתי שפתרתי את הבעיה.
    לפני כמספר ימים הייתי עם בחורה חדשה לאחר שלא קיימתי יחסים במשך כשנה וחצי והתופעה חזרה במלוא הדרתה.
    ברצוני לציין שיחסי המין שהייתי מקיים עם חברתי היו יותר ממספקים.
    אשמח לקבל עזרה.
    בתודה מראש.

לקביעת תור
    סגירה
    קושי בשמירה על זיקפה

הוספת תגובה

• יש לציין אני בן 25

אנונימי 84
    13/08/2009

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• על מין בטוח
    אדווה
    12/08/2009

שלום...רק רציתי לשאול:
    1.האם כאשר בחורה עושה לגבר מין אוראלי יש בכך סיכון בריאותי לזיהום או משהו ?איך נזהרים?ולהיפך?
    2.מה ההשלכות של לקיחת גלולות,האם יש סיכוי לפגיעה באיבר כמו כבד חלילה?שמעתי שזה מוריד את החשק המיני האם זה נכון ואם כן העד כמה והאם זה עדיף על קונדום??
    ושאלה אחרונה..אבל חשובה ובאותו עניין:אם אשתמש בקונדום בלבד ללא גלולות עד כמה אני מוגנת ומהם הסיכונים?איך נזהרים ושומרים שהקונדום לא ייקרע?
    תודה מראש...
    מעיין
    תודה...

לקביעת תור
    סגירה
    על מין בטוח

הוספת תגובה

• מעיין של שאלות...

15/08/2009

1.האם כאשר בחורה עושה לגבר מין אוראלי יש בכך סיכון בריאותי לזיהום או משהו ?איך נזהרים?ולהיפך?
    - אפשר להדבק במחלות מין גם ממין אוראלי. גם כשאת נותנת וגם כשאת מקבלת. ממש כמו מחדירה. על כן יש להשתמש בקונדום, כאשר לא מדובר בבן זוג קבוע.

2.מה ההשלכות של לקיחת גלולות,האם יש סיכוי לפגיעה באיבר כמו כבד חלילה?שמעתי שזה מוריד את החשק המיני האם זה נכון ואם כן העד כמה והאם זה עדיף על קונדום??
    - גלולות אינן מגנות בפני מחלות מין, אלא רק מונעות הריון. יש השפעות שונות לגלולות שונות, כולל השפעה על חשק מיני, ועל כן כדאי להתייעץ עם רופא/ת הנשים.

ושאלה אחרונה..אבל חשובה ובאותו עניין:אם אשתמש בקונדום בלבד ללא גלולות עד כמה אני מוגנת ומהם הסיכונים? איך נזהרים ושומרים שהקונדום לא ייקרע?

בעקרון, קונדום עשוי לתת הגנה אשר קרובה ל- 100% אם אינו נקרע. יש סכנה של קריעה ועל כן חשוב לוודא שמדובר בקונדום בתוקף ובאיכות טובה. יש מידע רב וטיפים באינטרנט. הסתכלי לדוגמא באתר המושקע של דורקס

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ירידה בחשק המיני
    לילך
    12/08/2009

איך בדיוק ירידה בחשק המיני קשורה לכדורים נגד דיכאון?

זה חלק מהסימפטומים של הדיכאון או שזו תופעת לוואי של הכדורים?
    (זה קשור לבן זוג שלי).

לקביעת תור
    סגירה
    ירידה בחשק המיני

הוספת תגובה

• ירידה בחשק המיני בדיכאון

ריקי
    12/08/2009

יכול להיות מצב שהדכאון יגרום לירידה בחשק המיני אך ברוב המקרים התרופות יכולות לגרום לזה הרבה יותר
    כדורים מקבוצת SSRI נחשבות לתרופות שגורמות לתופעות לוואי כאלו

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לא כ"כ יודעת

לילך
    13/08/2009

מה זה SSRI..
    יש אלטרנטיבה אחרת לבעיה הזו?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• יש ויש

ריקי
    13/08/2009

SSRI זה קבוצת תרופות נוגדות דיכאון שנחשבת למיושנת, לגבי אלטרנטיבה, יש מנגד תרופות מקבוצת SNRI שאלה תרופות חדשות שלא גורמות לתופעות לוואי כמו ירידה בחשק מיני או השמנה , אני התנסתי בקבוצה הזאת בתרופה שנקראת ויפאקס XR ומנסיון שלי באמת לא גורמת לירידה בחשק

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אז לא הבנתי

לילך
    16/08/2009

למה מראש לא נתנים אותם כקוו טיפול ראשוני...?
    תוך כמה זמן היא אמורה להשפיע?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לא גומרת מחדירה
    בדויה
    11/08/2009

שלום, אני בחורה בת 24 ויש לי מערכת יחסים קבועה כבר שנה וחצי.
    אני מאוד נהנית מסקס עם החבר שלי , אבל מפריע לי שאני לא גומרת מחדירה.
    לעומת זאת אני מאוד אוהבת לאונן לבד ועם החבר וגומרת מגירוי הדגדגן. אני מאוד נהנית מזה.
    האם אני אוכל להגיע לגמירה מחדירה? או שאולי אני פשוט לא מסוגלת לגמור מחדירה?

לקביעת תור
    סגירה
    לא גומרת מחדירה

הוספת תגובה

• אפשר לקבל מענה?

בדויה
    12/08/2009

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אורגזמה

ד''ר חגית כהנא
    13/08/2009

נשים רבות לא גומרות מחדירה
    ניתן לחפש את נקודת ה G הנמצאת כ 4 ס"מ מהכניסה לנרתיק בקיר הקדמי שלו "החיפוש" מתבצע ע"י החדרת האצבע ומגע עולה ויורד
    חפשו ותהנו

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לא גומרת מחדירה...

15/08/2009

(קטעים מתוך כתבה שנכתבה עם המטפלת המינית ליאת דורי במגזין "מנטה" בגליון פברואר)

האם באמת אורגזמה בחדירה היא מטרה שכדאי לשאוף אליה? ויותר מזה, בהנחה שכן, האם מדובר ביעד בר השגה? האם כל גבר יכול לגרום לבת הזוג שלו לגמור בחדירה? האם כל אשה מסוגלת לגמור במשגל?

סביב האפשרות לגמור בחדירה נרקמו מיתוסים רבים. נשים רבות מציבות את הגמירה הזאת כיעד בר כיבוש, ולאחר שנים רבות של יחסי מין ללא אורגזמה בחדירה הן מגיעות מתוסכלות לקליניקה כדי לבדוק מה לא בסדר איתן, למרות שהכל בסדר - ואפילו מצוין. הן מתארות זוגיות טובה, אינטימיות מצוינת, משחק מקדים מלהיב ואורגזמות מסעירות, אבל יש להן חור קטן בהשכלה: רוב הנשים אינן מסוגלות לגמור בחדירה.

אותו יעד שהציבו לעצמן פשוט אינו בר השגה בגלל המבנה האנטומי שלהן. בנרתיק יש יחסית מעט קצות עצבים, כדי להפחית למינימום את הכאב הכרוך בלידה. בדגדגן, לעומת זאת, יש כמות עצבים כפולה לעומת הפין, ובשל הבדלי הגודל, הצפיפות אף רבה יותר. למעשה יש שם את ריכוז העצבים הגבוה ביותר בגוף האשה – 8,000 קצות סיבי עצב שמטרתם היחידה היא לענג, בעוד הפין הגברי משמש גם להשתנה ולפליטת זרע. כדי להגיע לאורגזמה צריך לגעת במה שנגיש ובמה שעובד, ובשל העובדה שהדגדגן לא נמצא בתוך הנרתיק - נדיר שיש מגע בו בזמן חדירה. זו בדיוק הסיבה לכך שקשה להגיע לאורגזמה על־ידי חדירה. ולקביעה הזו יש גם תימוכין: ממחקרים רבים עולה שרק 15%־25% מהנשים יכולות להגיע לאורגזמה בחדירה, תלוי מי החוקר. מה שברור לגמרי זה שרובן אינן מסוגלות להגיע לכך מבחינה פיזיולוגית.

אז מאיפה בכל זאת מגיע הצורך של נשים לנסות לגמור בחדירה? האם לגברים יש חלק בכך? התשובה לשאלות האלה טמונה בתרבות. הקולנוע והספרות תרמו רבות להאדרת האורגזמה הנשית. רובנו זוכרים את הקולות שסאלי עשתה להארי בארוחה המשותפת ("כשהארי פגש את סאלי"), קולות שהיטיבו לבטא מה רוצות הנשים, וגם הגברים, שיקרה באורגזמות שלהן. רוב הסרטים מעבירים לצופה את המסר של אורגזמות משותפות עילאיות, ובמקרים פחות נסחפים: אורגזמות נפרדות תוך כדי חדירה וקיום יחסים. גם איכותה של האורגזמה כפי שהיא מועברת במדיומים השונים גורמת לתהיות ולתחושות תסכול. בספרו הנצחי של ד. ה. לורנס "מאהבה של ליידי צ'טרלי" מתוארים יחסיהם האסורים של קוני הליידי ומאהבה מלורס, שומר היער, כשהם מלווים בתיאורים ארוטיים שבהם הגוף מיטלטל, הזעקות בוקעות וקוני מתעלפת שוב ושוב ושוב.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המשך...

15/08/2009

האורגזמה הנשית הוכתרה בספרות ובקולנוע כמארג משותף של מעשה אהבה, מה שהותיר כ־80% מהמין הנשי עם סימני שאלה והרבה מאוד תסכול ותחושות החמצה. והתחושות האלה חלחלו גם לגברים שבחבורה. גם הגברים חשו, וחשים עד עצם היום הזה, שאם אשה לא גומרת בחדירה הם "לא סיפקו את הסחורה" ולכן גבריותם מוטלת בספק. מאות שנים של חוסר ידע, בורות, מיתוסים, ספרות מגמתית, קולנוע להמונים, היעדר תקשורת והיעדר חינוך מיני - כל אלה הובילו את העולם המערבי לנוסחה השגויה, שיחסי מין מחייבים חדירה ושחדירה מובילה לאורגזמה. ולא סתם אחת, אלא כזו שמרעידה את אמות הסיפים.

כיום מתבצעים מחקרים שבהם בודקים אילו אזורים במוח פעילים יותר בעת האורגזמה, אך המדע עדיין בתחילת דרכו בחיפוש אחר מקור האורגזמה. עם זאת, אפשר להבחין בשונות רבה בין גברים לנשים בכלל, וגם בקרב קבוצת הנשים. לדוגמה: נשים שמבדילות בין אורגזמה נרתיקית ודגדגנית (למרות שהפעילות המוחית זהה בשני הסוגים), בעוד אחרות חוות רק סוג אחד של אורגזמה.
    ההבדל בין אורגזמה דגדגנית ונרתיקית נעוץ בעיקר בחלק שגורה כדי לגרום לאותה אורגזמה. לדגדגן תפקיד מרכזי בגרימת עוררות מינית, והוא עובר שינויים במהלכה, כמו גודש, שינוי צבע ואפילו שינוי מיקום. כלי הדם בכל אזור האגן מתמלאים, מה שגורם לגודש, הרגשת מלאות ועליית סף התחושה. אפשר לגרות את הדגדגן בצורות שונות, על־ידי שפשוף, מציצה, ליקוק, לחץ, שימוש בוויברטור ועוד. יש נשים שנוגעות בקצה הדגדגן כדי להתעורר, בעוד האחרות רגישות ומגע ישיר יכול לגרום להן לכאב.

אצל חלק מהנשים יש איזור רגיש בשליש החיצוני של הנרתיק (אשר התפרסם בשם נקודת הג'י) , וכשאזור זה מגורה הן יכולות לגמור מכך. זוהי אורגזמה נרתיקית, כלומר זו שמגיעים אליה ללא גירוי של הדגדגן. הגירוי יכול להיות בחדירה או על־ידי גירוי ידני. ולמה אותן נשים מסוגלות לאורגזמה נרתיקית? האם הן "התאמנו" או שיכללו איזושהי יכולת הקיימת בכלל הנשים? התשובה היא שלא. היכולת להגיע לאורגזמה נרתיקית היא כנראה יכולת מולדת התלויה במבנה האנטומי, ונכון להיום עדיין לא יודעים החוקרים מה עומד מאחוריה.

פרויד טען שזו אורגזמה של אשה "בשלה", ובכך הציב את הפין במקום של כבוד בפנתיאון החדירה ככוכב הראשי בגירוי הנרתיק ובסיפוקה המיני של האשה. במציאות זה שונה כמובן ואורגזמה היא תהליך אינדיבידואלי מאוד. בשנים האחרונות הוכח ששני סוגי האורגזמה הם קרוב לודאי מאותו מקור. בחדירה הדגדגן מגורה בעקיפין על־ידי הפעלת לחץ נע על כיפת הדגדגן, אבל בגלל שונות בין הנשים חלקן הגדול זקוקות לגירוי ישיר. ואם לנסח זאת ישירות: אין דרך "נכונה" לגמור. כל מה שעובד, מרגיש טוב וגורם להרגיש נעים ומחובר לבני הזוג – נחשב.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כמה לקרוא...

טל
    31/12/2009

וזה עוד רק על אורגזמה בחדירה לנרתיק.

בקיצור,
    יין ישמח לבב אנוש ואישה כמו חור בראש.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• היפוספדיאס
    רן
    11/08/2009

שלום,
    אני בחור בן 24, נולדתי עם היפוספדיאס. לא היה לי קשר רציני עם בחורה עד עכשיו לווא דווקא בגלל זה. החלטתי להתחיל לפעול בעניין ולצאת עם בחורות ורציתי להתייעץ לגבי ההתייחסות להיפוספדיאס.
    - האם אני אמור לעשות משהו מיוחד? האם אני צריך לשתף את הבחורה לפני שמגיעים למצב אינטימי? מה יכולה להיות תגובתה אם אשתף או אם אחכה שהיא תשים לב לבדה?
    אני פשוט רוצה להיות ערוך מבחינת הציפיות שלי על מנת לא לקחת את זה קשה מדי. אני בטוח שיש לכם ניסיון עם בחורים במצבי וסיפורים על תגובות שקיבלו ודרכי התמודדות. כיוון שאין לי את מי לשאול אשמח אם תשתפו אותי.

מכיוון שהיפוספדיאס הוא מצב וריאבילי יחסית אני מתאר בקצרה את מצבי:
    עברתי ניתוח בגיל 3 שלא כ"כ הצליח. ככל הנראה פתח השופכה היה ממוקם לקראת סוף גוף הפין ואחרי הניתוח הוא ממוקם ממש מתחת לתחילת העטרה כך שהחלק של השופכה שאמור לעבור בתוך העטרה חשוף. כמו כן, נשארה דרגה מסוימת של כורדיאה.

כרגע אני לא מעוניין לעבור ניתוח נוסף למרות שזוהי בהחלט אפשרות. אין לי בעיה תיפקודית ונראה לי שגם פסיכולוגית אין לי ממש בעיה. נראה לי גם שהכורדיאה לא אמורה להפריע לקיום יחסי מין אך יש רק דרך אחת לגלות... פשוט אני קצת חושש מהתגובה של הבחורות ובגילי מגיעים מהר מאוד למצבים אינטימיים כך שאין לי זמן לבסס אמון וחברות כדי להרגיש בטוח.

מודה לכם על כל עיצה שתוכלו לתת לי,
    רן

לקביעת תור
    סגירה
    היפוספדיאס

הוספת תגובה

• הקפצה

רן
    16/08/2009

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הקפצה2

רן
    22/08/2009

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אפשר לקבל מענה?

רן
    27/08/2009

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אפשר לקבל מענה?

רן
    27/08/2009

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• זה מה יש

אלמוני
    27/08/2009

למה צריך לספר. זה הזין וזה מה יש תתאכזב לא קרה כלום.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• יהייה נכון לפנות לפורום אורולוגיה..

ד``ר עידן מיליצ`ר
    27/08/2009

מעבר לזה, מתוך מה שתארת, לא נראה לי שבחורות יסתכלו ויבחנו את איבר המין שלך, באופן כזה שיחשוף את ההיפוספדיאס. חבל שאתה עושה עוול לעצמך!

עידן מיליצ'ר

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• זיקפה יתרה
    חיים
    09/08/2009

שלום.

יש לי בעיה במשך רוב שעות היום יש לי זיקפה יתרה דבר שמאוד מביך אותי .
    במשך היום אני נפגש עם אנשים ועם תחושה לא נוחה שמשהו בולט בי
    במשך היום איני יכול להגיע לסיפוק ודבר זה מאוד מתריד אותי
    האם זה הגיוני ואים יש עצות שיכולות לשמש לי כעזר שלא יהיה לי זיקפה במשך היום
    כל עצה או הערה תהיה לי כעזר אשמח תשובה מהירה

בתודה
    חיים

לקביעת תור
    סגירה
    זיקפה יתרה

הוספת תגובה

• טבעי לגמרי

17/08/2009

ועוד תתגעגע לכך. אין כזה דבר זקפה יתירה, אלא אם כן יש לך מחלות (לדוגמא, אנמיה חרמשית).

לא רואים כלום, אלא אם כן אתה מסתובב עם טייץ.

נסה ללבוש תחתונים צמודים (אשר יחזיקו את הזקפה) ומכנס רחב יחסית ואז בכלל אין בעייה. ותגיע לסיפוק כאשר בא לך ואתה יכול.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בעיה
    ים
    09/08/2009

בעלי ואני נשואים חצי שנה אני בהריון בחודש החמישי,
    בעלי סובל משפיכה מוקדמת מהירה יותר מבעבר שלנו
    בעברו היו לו מלא בחורות ולפי דבריו לא היתה לו בעיה כלל.....
    מה עושים? מה דרכי הטיפול? מה יכולות להיות הסיבות?
    האם אני לא מושכת אותו?? או בגלל ריבוי נשים ?? או בגלל הגיל 32??

לקביעת תור
    סגירה
    בעיה

הוספת תגובה

• לדעתי, יהייה נכון לחכות עד

ד``ר עידן מיליצ`ר
    10/08/2009

לאחר הלידה ולאחריה כשתחזרו לתדירות יחסי מין קבועה, אם יהייה צורך פנו לייעוץ מקצועי.

עידן מיליצ'ר

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מה עושים
    רועי
    09/08/2009

שלום לכם אני בחור בן 28 ומנהל מערכת יחסים 4 שנים הבעיה שלי שאני בחור מיני מאוד והחברה לא אומנם אנחנו מקיימים יחסי מין אין תלונה לגבי התדירות החברה שלי בחורה נאה מאוד וכל פעם היחסי מין מתחילים מיוזמתי כאילו אין לה חשק מיני למרות שהיא נהנית והכל השאלה שלי האם יכול להיות שהיא בוגדת בי ובגלל זה היא יוזמת אציין שהיא נהניית מהיחסי מין לא מזוייף היא אומרת לי אני לא שואל היחסי מין שלנו ארוכים אז מה יכולה להיות הבעיה לחוסר החשק והדמיון שחסר לה המין שלנו טוב אבל זה עדיין לא פתוח ואני מתחיל לפזול לצדדים מה אתם אומרים אולי היא בוגדת בי אולי היא סתם לא בחורה עם חשק מיני לא יודע אובד עצות אנא תשובה בהקדם?

לקביעת תור
    סגירה
    מה עושים

הוספת תגובה

• מה לעשות?!

17/08/2009

אני חושב שפשוט יש פערים בחשק שלכם ובהתנהגות המינית וזה נורמלי.

אתה רוצה יותר, היא פחות. אתה אקטיבי ויוזם, והיא פסיבית ונענית.

אתה צריך לבדוק עם עצמך מהיכן נובע חוסר האמון שלך, אשר מביא אותך למחשבות שהיא בוגדת בך.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה