מידע רפואי
פורומים
- יחסים, זוגיות ונישואין
- הסרת נגעים וגידולים, השתלת עור
- פסיכותרפיה
- נפרולוגיה, לחץ דם, מחלות כליה ילדים, הרטבת לילה
- סרטן נשים, סרטן צוואר הרחם, סרטן השחלות
- קרטוקונוס, עדשות מגע
- אחרי לידה
- מחלות זיהומיות
- סרטן העור, מלנומה, נקודות חן
- נוירולוגיה ילדים
- קנאביס רפואי - רישיון למריחואנה רפואית
- הורים ומתבגרים, גיל ההתבגרות
- הורות טבעית
- סרטן העין (אונקולוגיה של העין)
- פסיכיאטריה
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
ד"ר אסנת רזיאל
טיפול רב תחומי בהשמנה כירורגית בכירה, מומחית לטיפול תרופתי להרזיה וטיפול רב תחומי בהשמנה והמנהלת הרפואית של אסיא בריאטריק - מרכז לטיפול בהשמנת יתר, אסיא מדיקל, אסותא רמת החיילד"ר אילן בוש
פסיכיאטר ילדים בכיר. מומחה בפסיכיאטריה ילדים ונוער, הפרעות קשב וריכוז, מתן ייעוץ פסיכולוגי, פסיכותרפיה, אוטיזם, גיל ההתבגרות, הפרעות חרדה, הגיל הרך
- ניתוח להחלפת מפרק ימיןכרמלה10/04/2019
שלום בועז,
בתי בת ה-11 עברה ניתוח להחלפת מפרק ימין.
היא מרותקת למיטה לעוד 3 חודשים לפחות.
אני חייבת להיות לידה ולטפל בה.
האם אני יכולה לקבל אישור מסוים מביטוח לאומי או גורם אחר שתקופה זו תשולם לי?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קצבה
עו``ד בועז אלקלעי15/04/2019שלום,
את עשויה להיות זכאית לקבלת קצבת ילד נכה מביטוח לאומי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מרותקת למיטה לאחר פריצת דיסקאדווה03/04/2019
אני קרוב לחודשיים מרותקת למיטה לאחר פריצת דיסק, ללא יכולת ללכת לעבודה ובקושי לזוז.
האם אני זכאית לפיצויים? האם זה נחשב לאובדן כושר עבודה?
אם כן, מה עליי לעשות?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מרותקת למיטה
עו``ד בועז אלקלעי03/04/2019שלום,
השאלה את מי את מבקשת לתבוע. אם יש לך פוליסת ביטוח אובדן כושר עבודה ותקופת ההמתנה קצרה אז כן ניתן לתבוע.
במסגרת - ביטוח לאומי נכות כללית - המועדים יחלו להיספר לאחר 90 ימים ממועד שבו נכנסת למצב של אי כושר.
על כל פנים יש לבחון את מצבך הרפואי טרם מתן תשובה חד משמעית.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מהי, בעצם, תקופת אכשרה?רפאלה31/03/2019
מהי, בעצם, תקופת אכשרה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תקופת אכשרה
עו``ד בועז אלקלעי31/03/2019שלום רב,
תקופת אכשרה היא התקופה שמתחילה מיום כניסת הביטוח לתוקף (בכל פוליסה יש תוקפת אכשרה שונה) ואשר רק בסוף אותה התקופה המבוטח יהיה זכאי לפיצוי (במידה ונגרם מקרה ביטוח).
המבוטח (או המוטב) לא יהיה זכאי לתגמולי ביטוח כלשהם בגין מקרה ביטוח שארע לפני תום תקופת האכשרה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ימי מחלה עבור ילדעדי28/03/2019
אני אימא טרייה. כרגע בחופשת לידה שאוטוטו מסתיימת. הבנתי שכאימא אני זכאית במסגרת העבודה להוצאת ימי מחלה גם עבור מחלת ילד.
לכמה ימים כאלה אני זכאית על פי חוק במסגרת שנת עבודה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ימי מחלה
עו``ד בועז אלקלעי31/03/2019שלום,
זו שאלה הקשורה לדיני עבודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ביקור רופא בבית- בירוריקטרינה25/03/2019
האם חולה שאינו יכול לצאת מהבית זכאי לביקור רופא בביתו ללא תשלום?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ביקור רופא
עו``ד בועז אלקלעי31/03/2019היי,
אני לא מכיר ביקור "ללא תשלום" בכלל.
בקופת חולים שונות יש אפשרות ליצור קשר טלפוןני / וידאו עם רופאי משפחה ללא עלות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בירור לגבי זכויות סיעודעדן27/02/2019
אמי סיעודית לגמרי- גם על פי המדינה.
הגשתי בקשה לביטוח לאומי לקבלת מטפלת צמודה לאמי
וקיבלתי סירוב. היא חייבת מטפלת. מה עושים?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סיעוד
עו``ד בועז אלקלעי21/03/2019היי,
אני זקוק לפרטים נוספים.
מה זה "סיעוד על פי המדינה".
בת כמה אמא ?
מאיזו סיבה דחה הביטוח הלאומי את התביעה ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בירור לגבי זכאות לנכות- ריסוק אצבעארנולד03/03/2019
אני פועל בניין. במסגרת עבודתי, אני עובד עם מכונות שונות וכבדות, ולעיתים גם בגובה רב.
במסגרת עבודתי נפלה לי לבנה על האצבע והיא מרוסקת לחלוטין. האם אני יכול לתבוע על כך? האם אני זכאי לנכות?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נכות
עו``ד בועז אלקלעי21/03/2019היי ארנולד,
ניתן וצריך לתבוע את ביטוח לאומי אגף נכות מעבודה ומקרים המתאימים גם את המעביד.
על פני הדברים נראה כי תקבע לך נכות !* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- זכויות קשישה בעלת תעודת חירשותסול13/03/2019
סבתי בת 83. היא חירשת 100% ויש לה תעודת חירשות. הבנתי שמעל גיל 80, בעלת התעודה זכאית לפטור ממס הכנסה. במה זה מתבטא? ואילו הטבות נוספות קיימות?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פטור ממס הכנסה
עו``ד בועז אלקלעי21/03/2019היי,
השאלה לא ברורה לי.
האם סבתא עובדת ? הפטור הממדובר מתייחס להכנסות מעבודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תביעת כספי נכות רטרואקטיביתעלמה19/03/2019
מסתבר שהבת שלי נכה מגיל 15. היום היא בת 28. רק לפני שנתיים גילינו על כך. האם ניתן לתבוע כספי נכות רטרואקטיבית?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נכות רטרואקטיבית
עו``ד בועז אלקלעי21/03/2019שלום,
בביטוח לאומי נכות כללית ניתן לתבוע עד 12 חודשים רטרואקטיבית מיום הגשת התביעה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- איפה ניתן לקבל את רשימת התרופות הנמצאות בסל התרופות?יהודית21/03/2019
איפה ניתן לקבל את רשימת התרופות הנמצאות בסל התרופות נכון להיום?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סל התרופות
עו``ד בועז אלקלעי21/03/2019שלום,
באתר של משרד הבריאות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עבודה בחנות בגדים כשיש כאבים ברגלייםמרינה17/03/2019
אני סובלת מכאבי דורבן שמקשים עלי לעמוד לאורך זמן. אני עובדת בחנות בגדים כך שרוב היום אני על הרגליים. לא יכולה להרשות לעצמי להתפטר, מה אני כן יכולה לעשות?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דורבן
עו``ד בועז אלקלעי17/03/2019היי,
בכל הכבוד הראוי, אינני יכול להשיב על "שאלה פתוחה" שכזו.
התשובה מושפעת מנתונים שונים שצריכים להיות בידיעתך טרם החלטה על נקיטת דרך כלשהי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- טנטון באוזן ואחוזי נכותישי11/03/2019
יש לי טנטון קבוע באוזן.
כמה אחוזי נכות ניתן לקבל על כך?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר טנטון
עו``ד בועז אלקלעי11/03/2019שלום,
הדבר תלוי במצב הרפואי וכן בהפרעת שמיעה ככל שקיימת.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חוק זכויות החולה - בירורדניאל07/03/2019
מה זה בעצם חוק זכויות החולה ומה הוא כולל בתוכו?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חוק זכויות החולה
עו``ד בועז אלקלעי10/03/2019שלום
סעיף 1 לחוק קובע "חוק זה מטרתו לקבוע את זכויות האדם המבקש טיפול רפואי או המקבל טיפול רפואי ולהגן על כבודו ועל פרטיותו" .
החוק מורה ללרופא המטפל ולצוות הרפואי כיצד לנהוג במטופל, הוא קבוע הוראות בדבר רישום "הרשומה הרפואית" ועוד..
מעבר לכך חיפוש בגוגל יעלה בפניך את החוק ושם תוכל לראות את כל הסעיפים והדברים שהחוק כולל בתוכו.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקה לגבי זכאות לאחוזי נכותשי05/03/2019
אני לאחר 3 צנתורים הכוללים סטנדים.
האם אני זכאי לקבל אחוזי נכות מטעם ביטוח לאומי בגין מצב זה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בדיקה לגבי זכאות לאחוזי נכות
עו``ד בועז אלקלעי05/03/2019המושג "אחוזי נכות" לא עומד לבדו.
אם הינך מגיש תביעה לנכות כללית, הרי שבכדי לקבל קצבה יש לעבור סף רפואי מסוים , להראות שיש פגיעה בכושר העבודה ונבחנות הכנסותיך.
אם אתה סבור כי הבעיה הלבבית נגרמה כתוצאה מעבודה, אז מדובר בעניין אחר.
בעיה לבבית לכשעצמה מקנה נכות, השאלה באיזה גובה ...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קצבת נכות אחרי גיל פרישהיצחק24/02/2019
מדוע אי אפשר לקבל יותר קצבת נכות לאחר גיל פרישה? מדובר באדם בן 72 לאחר ניתוח לב פתוח שהביטוח הלאומי דחה את העתירה לקבלת קצבה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קצבת נכות
עו``ד בועז אלקלעי24/02/2019שלום,
ככה קובע החוק .* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם עצלנים?