מידע רפואי
פורומים
- גסטרואנטרולוגיה, מחלות דרכי העיכול
- הריון בסיכון גבוה
- שבץ מוחי - טיפול לא תרופתי
- אורולוגיה, ניתוחים אורולוגים, מחלות הערמונית
- פסיכיאטריה ילדים ובני נוער
- הגדלת חזה, הקטנת חזה
- לידה בבית, לידה טבעית, לידה פעילה
- פרחי באך
- ניתוחי ילדים, כירורגית ילדים
- טיפולים אסתטיים בלייזר
- מחלות עור, מחלות עור ילדים
- תזונה טבעית
- פגיעה מינית, תקיפה מינית, הטרדה מינית
- התפתחות הילד, התפתחות ילדים
- זאבת, לופוס
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
ד"ר ניצן שלזינגר
השתלות שיניים ואסתטיקה,ICOI, ובעל תואר Diplomate מטעמה. בעל מרפאה פרטית בראש העין שמרכז עיסוקה שיקום הפה, ALL ON 4 . בוגר הפקולטה לרפואת שיניים בהדסה עין כרם.יפית כהן
מומחית ברוזציאה איבחון וטיפול קליני של העור. בעלים של `המרכז לטיפול ברוזציאה` - קליניקה המתמחה בטיפול ברוזציאה ושגשוג טפיל הדמודקס עם אוריינטציה בטיפול בעור הרגיש.
- חוסר תפקוד של תשוש נפשאיריס20/02/2019
אדם בוגר ששוחרר לא מזמן ממוסד פסיכיאטרי, אינו מתפקד באופן עצמאי ושוהה אצל הוריו, האם הם זכאים לתמיכה כספית מהמדינה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חוסר תפקוד של תשוש נפש
עו``ד בועז אלקלעי20/02/2019שלום,
האם הילד מקבל קצבת נכות כללית ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אחוזי נכות לקראת כריתת רגלרן18/02/2019
חולה סוכרת, צריך לכרות את הרגל עקב נוירופתיה. איך אני מקבל אחוזי נכות, אפשר להתחיל את ההליך לפי הכריתה עצמה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אחוזי נכות
עו``ד בועז אלקלעי18/02/2019שלום,
נושא אחוזי הנכות במסגרת נכות כללית במוסד לביטוח לאומי , מחולקת לפני הפגימות הרפואיות.
כריתת רגל לכשעצמה הינה נכות (שיעור הנכות תלוי בגובה הקטיעה).
סוכרת עם סיבוכים הינה נכות והשילוב בינהם יביא למעבר הסף הרפאי המזכה .
לצערנו הרב, לא מקבלים נכות "למפרע".
בריאות שלמה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אחוזי נכות לחולה אפילפסיהרגב14/02/2019
האם חולה אפילפסיה ללא התקפים בשל הטיפול התרופתי זכאי לאחוזי נכות?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אחוזי נכות
עו``ד בועז אלקלעי14/02/2019שלום,
אנשים נוטים "להתבלבל" בין המושגים נכות לבין פיצוי או גמלה.
גם אם מגיעים אחוזי נכות בשל האפילפסיה, אין זה אומר כי מגיע פיצוי מהמוסד לביטוח לאומי .
אפילפסיה לכשעצמה הינה נכות ושיעורה יקבע בהתאם לתקנות ולפי דרגת ההפרעה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סיוע בתמיכה כלכלית בהורה חולהיואב29/01/2019
אבא שלי חולה כבד, ברשימת המתנה להשתלה, אני עוזר לו בבית וגם עוזר לו מבחינה כספית. האם אני יכול לקבל החזרים על ההוצאות שלי ועל הזמן שאני משקיע בו במקום בעבודה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סיוע להורה
עו``ד בועז אלקלעי12/02/2019שלום,
לא במסגרת פיצוי ישיר לך מביטוח לאומי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תשלום מהביטוח הלאומי אחרי ניתוח ברךיוחאי10/02/2019
4 שנים אחרי ניתוח בברך, האם אני זכאי לתשלום מהביטוח הלאומי למרות הזמן שעבר?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשלום מביטוח לאומי
עו``ד בועז אלקלעי12/02/2019שלום יוחאי,
השאלה כללית מידי וקשורה לסיבה בגינה עברת את הניתוח.
האם מדובר בתאונת עבודה במסגרתה נפגעת בברך ?
על כל פנים תשלום רטראקטיבי לא יהיה עד 15 חודשים אחורה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קצבת נכות לילד עם הפרעות קשבאירנה12/02/2019
הבנתי שבמקרים מסוימים אפשר לקבל קצבת נכות על ילד עם הפרעות קשב וריכוז, האם זה נכון? מהם אותם המקרים שבהם זה אפשרי?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קצבה לילד עם הפרעת קשב וריכוז
עו``ד בועז אלקלעי12/02/2019היי,
יש מספר תנאים רלבנטיים :
הפרעת קשב ריכוז והיפראקטיביות קשה (ADHD) בשילוב בעיית התנהגות.
לימוד בממסגרת חינוך המיוחד או שילוב .
שימוש בתרופות .
כל מקרה לגופו* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הגדלת סכום הגמלה עם החמרת המצבשימי04/02/2019
אדם שמקבל גמלה מהביטוח הלאומי ומצבו מחמיר, מה ההליך שיש לעשות כדי להגדיל את הגמלה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הגדלת סכום גמלה
עו``ד בועז אלקלעי12/02/2019שלום,
השאלה הינה כללית מידי.
קיימת תביעה להחמרת מצב במסגרת אגף נכות מעבודה.
קיימת תביעה לבדיקה מחדש במסגרת נכות כללית.
בגדול יש להמציא מסמכים רפואיים התומכים בטענה ולהגיש את המסמכים המתאימים.
במסגרת אגף נכות מעבודה יש להמציא בנוסף אישור רפואי מתאים .* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פנסיה מוקדמת לאור מצב בריאותיאהוד06/02/2019
האם יש אפשרות לצאת לפנסיה מוקדמת לאור מצב בריאותי ולקבל את כל ההטבות הנלוות? איך עושים את זה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פנסיה מוקדמת
עו``ד בועז אלקלעי06/02/2019היי,
שאלה כללית מידי וחסרת פרטים.
מקום עבודה ? קרן פנסיה אליה אתה משוייך ? מצב בריאותי ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אחוזי נכות על הפרעת קשב וריכוזארז31/01/2019
האם הפרעת קשב לילדה מזכה אחוזי נכות או זכויות רפואיות אחרות מטעם הביטוח הלאומי?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אחוזי נכות על הפרעת קשה טו
עו``ד בועז אלקלעי31/01/2019היי,
יש להבדיל בין "אחוזי נכות" לבין גמלת ילד נכה.
גם אם מדובר באחוזי נכות בגין ההפרעה, הרי שיש דרגות חומרה שונות. על מנת להיות זכאי לקבלת קצבת ילד נכה צריך לעמוד בתנאים שונים ומצטברים כגון, הפרעת קשב וריכוז קשה המלווה בבעית התנהגות ולימוד במסגרת חינוך מיוחד (או סייעת), בצירוף טיפול תרופתי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אחוזי נכות על השמנת יתרזאביק24/01/2019
האם אפשר לתבוע לקבלת אחוזי נכות על השמנת יתר? האם אפשר לקבל סבסוד לניתוח שרוול?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אחוזי נכות על השמנה
עו``ד בועז אלקלעי24/01/2019היי,
לעניין הנכות צריך לבדוק האם להשמנה יש השפעה על נושאי בריאות נוספים. השמנה שאיננה קיצונית לכשעצמה לא תעביר את הסף בביטוח לאומי.
השמנה קיצונית מזכה בעשיית ניתוח במסגרת קופת חולים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אישה סוכרתית אחרי כריתת רגלמורן22/01/2019
אמא שלי סוכרתית שעברה כריתת רגל, לאור זאת יש לה קשיי ניידות. מה ההליך שצריך לעשות כדי לקבל קצבה מהביטוח הלאומי?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ניידות
עו``ד בועז אלקלעי22/01/2019שלום רב,
ראשית על אימך לפנות בתביעה ללשכת הבריאות המחוזית בצירוף טופס בקשה לבדיקה רפואית לקביעת מוגבלות בניידות.
לאחר שהוועדה הרפואית המחוזית או ועדה רפואית לעררים של משרד הבריאות קבעה את אחוזי המוגבלות בניידות, המזכים בגמלה, יש להגיש טופס תביעה לקבלת הטבות על פי הסכם ניידות לסניף המוסד לביטוח לאומי הקרוב למקום המגורים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תאומים עם עיכוב התפתחותיאנה20/01/2019
יש לי תאומים שנולדו פגים, לשניהם עיכוב התפתחותי ואחד מהם עבר ניתוח לב. ההוצאות הרפואיות לא נגמרות, האם אני זכאית לתמיכה כלשהי?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תאומים עם עיכוב התפתחותי
עו``ד בועז אלקלעי20/01/2019שלום,
המקום לבדיקת הדברים הוא במסגרת תביעת ילד נכה בביטוח הלאומי.
יש כמובן לאבחן את מצב הילדים ולבדוק מה שיעור התלות שלהם.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שיפור מצב רפואי ואחוזי נכותזיו13/01/2019
לפני שנתיים נכוויתי ביד דרגה 3, קיבלתי נכות צמיתה 35%. מאז חל שיפור ניכר והצלחתי למצוא עבודה, האם ייקחו ממני את הנכות?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שיפרו במצב בריאותי
עו``ד בועז אלקלעי13/01/2019שלום רב,
אם מדובר באירוע שנגרם עקב תאונת עבודה, לא "יקחו" את הנכות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קשיים במציאת עבודה בגלל בעיות ברגלייםאנה10/01/2019
יש לי דורבנים שבתי הרגליים שגורמים לכאבים ולבעיות נוספות, אני לא יכולה לעבוד בעמידה ואין לי הכשרה הנדרשת לעבודות אחרות. מצבי הכלכלי בעייתי ואני בין אבטלה לעבודות זמניות. האם הביטוח הלאומי יכול לעזור לי?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קשיים במציאת עבודה
עו``ד בועז אלקלעי13/01/2019היי,
בביטוח הלאומי יש כל מיני אגפים ועל מנת לקבל גמלה כלשהיא יש לעמוד בתנאים.
אינני יודע אם רק הבעיות הרפואיות ברגליים יכולים להקנות לך קצבת נכות כללית (יש לבחון את התיעוד הרפואי) .
יש בביטוח לאומי אגף של אבטחת הכנסה (גם יש יש לעמוד בתנאים הקבועים בחוק).* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- השתלת מח עצם וזכויותשואלת08/01/2019
שלום,
בת 30. בגיל 8 עברתי השתלת מח עצם. לאחר ההשתלה היו לי סיבוכים קשים שחלקם מפריעים לי מאוד עד היום.
ההטבה היחידה שיש לי היא פטור כספי משירותים רפואיים של קופת חולים שאותה קיבלתי מיד שהשתחחרתי מבית החולים.
האם מגיעה לי קצבת נכות והטבות נוספות?
יש לציין כי מעולם לא הגשתי בקשה כלשהי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תוספת מידע
שואלת08/01/2019ההשתלה הייתה מתורם זר
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההשתלת מח
עו``ד בועז אלקלעי09/01/2019שלום רב,
קבלת קצבת נכות ו/או הטבות תלויה בהרבה גורמים .
כגון שיעור נכות נוכחי, הכנסות וכו'
צריך לאסוף את התיעוד ולקבל יעוץ פרטני.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההשתלת מח עצם
עו``ד בועז אלקלעי09/01/2019שלום רב,
קבלת קצבת נכות ו/או הטבות תלויה בהרבה גורמים .
כגון שיעור נכות נוכחי, הכנסות וכו'
צריך לאסוף את התיעוד ולקבל יעוץ פרטני.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלה נוספת
שואלת09/01/2019אבל האם מגיעה קצבת נכות (לא משנה כרגע באיזה אחוז) באופן אוטומטי למי שעבר השתלת מח עצם מתורם זר?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההשתלת מח עצם
עו``ד בועז אלקלעי09/01/2019היי,
קצבה משולמת אם עוברים סף רפואי , אם יש פגיעה בכושר העובדה ואם לא עובדים בפועל או משתכרים סכומים נמוכים ולכן אינני יכול להשיב לך על עניין זה בצורה חד משמעית , מבלי לקבל את מלוא המידע.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם אובססיבים?