פורום זכויות רפואיות - יש לך שאלה?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• מחיקה של רשומה רפואית
    חנה אללי
    14/05/2017

רופאת המשפחה רשמה אבחנה פסיכיאטרית ללא סמכות/ האבחנה נמחקה ע"י מנהל המרפאה אך לא נמחקה מתוכנת האופק.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    מחיקה של רשומה רפואית

הוספת תגובה

תמונה

• מחיקת רשומה רפואית

עו``ד בועז אלקלעי
    14/05/2017

מאחר וכבר דנו בסוגייה של האבחנה השגויה ומנהל המרפאה כבר הכריע בה, הייתי מציע לך לפנות לפניות ציבור של קופת החולים ולהביא את החלטת מנהל המרפאה ולבקש לבצע את המחיקה דה פקטו.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

תמונה

• מחיקת רשומה רפואית

עו``ד בועז אלקלעי
    14/05/2017

מאחר וכבר דנו בסוגייה של האבחנה השגויה ומנהל המרפאה כבר הכריע בה, הייתי מציע לך לפנות לפניות ציבור של קופת החולים ולהביא את החלטת מנהל המרפאה ולבקש לבצע את המחיקה דה פקטו.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

תמונה

• מחיקת רשומה רפואית

חנה אללי
    14/05/2017

לעו"ד בועז אלקלעי- פניתי לפניות הציבור ולמבקר קו"פח וליועץ המשפטי והם מסרבים למחוק מתוכנת האופק.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

תמונה

• מחיקת רשומה רפואית

עו``ד בועז אלקלעי
    15/05/2017

ניתן לפנות לנציב הקבילות לפי חוק ביטוח בריאות ממלכתי .

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

תמונה

• כריתת רחם וחופשת מחלה
    מיה
    24/03/2017

היי
    עברתי כריתת רחם רדיקלית בשל סרטן צוואר הרחם נאמר לי שאני זכאית ל30 ימי מחלה על חשבון המעסיק האם זה יורד מ90 ימי המחלה שצברתי או תוספת ?

לקביעת תור
    סגירה
    כריתת רחם וחופשת מחלה

הוספת תגובה

תמונה

• חופשת מחלה

עו``ד בועז אלקלעי
    30/04/2017

ראשית רפואה שלמה.
    הסוגיה שהעלת קשורה לדיני עבודה ואיננה בתחום התמחותי.
    בכל אופן ימי המחלה אינם בתוספת, אלא כלולים בימי המחלה הצבורים.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

תמונה

• פרישה מוקדמת וביטוח לאומי
    דניאלה
    20/03/2017

אני בת 60, מורה מזה 21 שנה, עובדת מעל משרה.
    עקב הרעה במצב בריאותי אני עומדת בפני פרישה מוקדמת ואעבוד רק 1/3 משרה.
    לאחר הפרישה משכורתי (ללא הפנסיה שאקבל!) תפחת ביותר מ 50%, ונאמר לי שאוכל לקבל מביטוח לאומי קצבת נכות ע"ס כ 2,600 ₪. מה עלי לעשות לשם כך?

הוספת תגובה

תמונה

• פרישה מוקדמת

עו``ד בועז אלקלעי
    20/03/2017

אינני יכול להשיב לך באופן מלא על השאלה כפי שהיא נוסחה ויש צורך בקבלת פרטים נוספים בכדי לקבל את התמונה המלאה.

אם רק אתייחס ללעניין קצבת נכות בביטוח הלאומי אומר כי על מנת לקבל קצבה יש צורך לעבור רף רפואי (40% במקרים מסוימים או 60% בד"כ) אשר משפיעים על כושר העבודה.

אח"כ יש גם מבחן הכנסות.

אם תעמדי בתנאים הללו תוכלי לקבל קצבה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

תמונה

• קצבה

אלי
    20/03/2017

מציע לך לפנות לעורך דין באופן פרטי ולהתנהל יחד איתו מול הביטוח הלאומי ושיביא בחשבון את שאר הפרטים

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

תמונה

• מחלת מקצוע Radial Tunnel Syndrome
    ג`וני
    06/03/2017

שלום רב,

אני סובל מעל שנתיים מכאבים עיצביים נוראיים כתוצאה מעבודה מרובה (9-10 שעות ביום) מול המחשב בעבודה.

עברתי עשות טיפולים ובינהם: תרופות חזקות (lyrica, cymbalta , neurontin), לפחות ארבע תרופות שונות מסוג NSAIDs, טופלתי במרפאת כאב, עשיתי IMS, פיזיוטרפיה, גלי הלם, עיסוי עמוק, לייזר רך, רפואה משלימה ועוד ועוד.
    בנוסף לכל זה הייתי באובדן כושר עבודה חלקי למרות שהוצע לי להיות באובדן כושר עבודה מלא אך תוך 3 חודשים הייתי חייב לחזור למשרה מלאה כי אחרת הייתי מאבד את מקור הפרנסה שלי.

אבחנתם של מספר רופאים (נוירולוגים, פיזיוטרפיסטים ןאורתופדים מומחים) שונים היא Radial Tunnel Syndrome שזה בעצם לכידה של העצב הרדיאלי בשתי הידיים.

הכאב פשוט מחרפן! זה מגיע למצב של עיקצוצים בכפות הידיים וחוסר תחושה ולפעמים מקשה על שינה תקינה בלילה אך לצערי הרב ישיבה מול המחשב זו פרנסתי כך שכרגע אין לי כל כך מה לעשות אלא לסבול בשקט.

מספר רופאים אמרו לי שיש סיכוי שאוכל לקבל קצבה של מחלת מקצווע וכאן הייתי שמח לשמוע את דעתכם.

האם זה באמת אפשרי? הרי אין מספיק מידע רפואי אודות RTS (Radial Tunnel Syndrome )

האם מומלץ לפנות לחברה למימוש זכויות רפואיות או לעורך דין כלשהו?

אשמח נורא לקבל את עזרתכם בנושא.

תודה מראש.

לקביעת תור
    סגירה
    מחלת מקצוע Radial Tunnel Syndrome

הוספת תגובה

תמונה

• מחלת מקצוע

עו``ד בועז אלקלעי
    20/03/2017

אכן הייתי ממליץ לך לפנות לעו"ד. צריך לבחון את הטענות שלך בנוגע לפגיעות ביחס לאופי העבודה וכן יש לבחון האם התיעוד הרפואי תומך בטענות אלה, כדי לגבש תביעה איכותית מול הבביטוח הלאומי.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

תמונה

• קושי במימוש טופס 17
    חנה
    13/02/2017

האם ייתכן שקופ"ח תיתן לי טופס 17 לבי"ח שלא מבצע את הטיפול המדובר, בטענה שאם אין שם אז אין!
    טופס 17 הרי מוכיח שאני זכאית, לא?!
    כבר פניתי בכמה דרכים לברר...לא נעים שרואים אתי כנודניקית אבל למעשה אני יודעת בוודאות שזה בסל הבריאות ואני זכאית, רק שזה חדש ואולי לא ככ מוכר לכל הדרגים..

לקביעת תור
    סגירה
    קושי במימוש טופס 17

הוספת תגובה

תמונה

• טופס 17

עו``ד בועז אלקלעי
    28/02/2017

השאלה כללית מידי. דרוש פירוט של מהות הטיפול והיכן.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

תמונה

• פרוט לשאלה אודות מימוש טופס 17

חנה
    01/03/2017

מדובר בטופס 17 לטיפול אורתודנטי מכין ומלווה לניתוח אורתוגנטי קוד משה"ב D8998.
    את הניתוח אישרו לי בבילינסון ולכן (כנראה) גם את הטיפול האורתודנטי המכין אישרו לי בבילינסון, אך אין שם את השרות האורתודנטי המכין.
    כבר למעלה משנה שהטיפול המכין נכלל בסל הבריאות עבור מי שזכאי לניתוח, אך בפועל לא לגמרי יודעים על כך או לא ערוכים לכך..
    כיוון שמדובר בתחום הנושק לרפואת שיניים שבד"כ היא פרטית, עוד יותר מופרך בעיני מי שאינו יודע ומכיר מה שאני מבקשת... ודוחים אותי בלי לבדוק יותר לעומק. (פניתי גם לפניות הציבור של כללית ולא קיבלתי מענה לבעיה)

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

תמונה

• כיסוי ביטוחי עבור ניתוח נרחב יותר מבפוליסה
    יוסי
    28/01/2017

הכיסוי הביטוחי לניתוחים פרטיים בביטוח המשלים מאוחדת שיא כולל כריתה של הערמונית אך לא כולל כריתה של שלפוחית השתן (שעולה כ-25% יותר). הנקודה היא שכריתת שלפוחית השתן כוללת גם (אצל גברים) כריתה של הערמונית.

השאלה היא אם לאור זאת יש, מבחינה משפטית, סיכוי שניתן יהיה לקבל את הכיסוי הביטוחי על כריתת הערמונית עבור ניתוח כריתת שלפוחית השתן (שכולל גם את כריתת הערמונית)? אני מניח שאני לא האדם הראשון שמעלה את הסוגיה הזאת, לצערנו מדובר בניתוח שכיח.

הוספת תגובה

תמונה

• כיסוי ביטוחי

עו``ד בועז אלקלעי
    28/02/2017

שלום רב,
    השאלה מעט כללית והייתי שמח לקבל יותר פרטים על מנת שאוכל ליתן תשובה יותר מקצועית. איזה ביטוח משלים ? האם יש בקשה ספציפית וכו,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

תמונה

• מיתר קול נקרע במהלך ניתוח - רשלנות רפואי
    שרון
    24/01/2017

שלום
    לפני כ 12 שנים עברתי ניתוח להסרת PARATHYROID (היה לי צ'יסטה).
    במהלך הניתוח נפגע לי מיתר קול.
    כיום, אני סובלת מקשיי נשימה שהולכים ומחמירים.
    ברצוני לדעת אם זוהי רשלנות רפואית והאם ניתן לתבוע?

הוספת תגובה

תמונה

• רשלנות

עו``ד בועז אלקלעי
    24/01/2017

ראשית לכאורה התביעה התיישנה שכן תביעה אזרחית מתיישנת תוך 7 שנים מיום האירוע.

שנית יש לבדוק ולבחון (בין היתר בהיעזרות במומחה רפואי) האם הניתוח בוצע בהתאם לפרקטיקה הרפואית המקובלת.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

תמונה

• קטיעת אצבעות יד שמאל לא דומיננטית
    נמרוד
    17/01/2017

לפני 5 חודשים בזמן שבניתי לחמותי פרגולה, ארעה לי תאונה ונכרתו לי מהבסיס אצבעות יד שמאל. בניתוח החזירו לי 3 אצבעות שלא מתפקדות בכלל. יש עוד ניתוחים וטיפולים בהמשך.
    ביטוח לאומי קבע לי 100% נכות זמנית לשנה. רציתי לדעת האם חוץ מהקצבה החודשית זה נותן הטבות נוספות? כמו הטבות מס או תו נכה וכדומה? או שעליי להמתין לקביעת נכות קבועה
    תודה רבה על התשובה

הוספת תגובה

תמונה

• קטיעה

עו``ד בועז אלקלעי
    17/01/2017

על מנת שאוכל לתת לך תשובה מדויקת יותר, ברור שעלי לבחון את כל התיעוד בעניינך. אני יוצא מנקודת הנחה כי הקביעה של 100% הינה במסגרת אגף נכות כללית וכי התאונה שאירעה לך איננה תאונת עבודה.

הטבת מס יכולה להתקבל אבל ההטבה הקשורה לעבודה ואתה ככל הנראה מקבל קצבה .

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

תמונה

• תשובה לתגובה

נמרוד
    17/01/2017

תודה על התגובה,
    ה100% במסגרת נכות כללית. והתאונה לא הוגדרה כתאונת עבודה אלא כתאונה אישית לצערי..

חזרתי לעבודה משרדית כרגע, (לפני התאונה הייתי בדרך לפתיחת עסק של עיצוב בברזל ועץ) והקצבה מתקזזת אל מול המשכורת. כך אני חושב לפחות. חזרתי רק החודש לעבוד

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

תמונה

• שבר באצבע יד ימין בעבודה
    אבישי
    16/01/2017

שלום
    אני עובד כמאבטח ובמסגרת תפקידי עליי לבצע אחת לשלושה חודשים אימון קרב מגע וירי על מנת לשמור על כשירות ב 22/12/2016 במהלך הקרב מגע קיבלתי מכה בזרת יד ימין הדומיננטית ויום אחרי הגעתי לרופאה שלאחר אבחנה ראשונית לא זיהתה שבר אך הפנתה אותי לצילום . הכאבים הלכו ופחתו ומפאת חוסר מקום פנוי לצילום רק כעבור שלושה שבועות ביצעתי צילום שם הוסבר שיש שבר והפנייה למיון במיון נקבע שעלי לעבור ניתוח מה לדעתך עליי לעשות? טפסים? אישורי מחלה ? ומהו גובה הפיצוי להערכתך תודה מראש

לקביעת תור
    סגירה
    שבר באצבע יד ימין בעבודה

הוספת תגובה

תמונה

• שבר בזרת

עו``ד בועז אלקלעי
    16/01/2017

שלום רב,

יש הרבה מה לעשות... ראשית הינך יכול לפנות לביטוח לאומי אגף נכות מעבודה בתביעה להכרה באירוע כתאונת עבודה וכן תביעה לנכות.

כמו כן יש לקבל פרטים מלאים יותר אודות אופן הפגיעה ואז ניתן לבחון אם קיימת התרשלות של מי מהגורמים לנזק שנגרם לך.

תשומת ליבך כי אחוזי הנכות על שבר בזרת אינן גבוהים.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

תמונה

• אי קבלת החזר כספי בגין ניתוח בטוענה לאי קבלת חשבונית מקורית
    טניה
    07/12/2016

ביצעתי ניתוח וקופ"ח מכבי התחייבה לבצע החזר לגבי חלק מסכום הניתוח באם אציג לה חשבונית קבלה מקורית. הצגתי לה חשבונית קבלה עם חותמת נאמן למקור, אלא שמכבי טוענת שזו לא חשבונית מקורית וכי לכן היא לא מבצעת את ההחזר. ועתה מכבי דורשת שאחתום לה על טופס שהחשבונית המקורית אבדה לי. והם יבדקו האם הם מאשרים או לא שאלתי היא: האם חרף שהצגתי חשבונית נאמן למקור עליי לחתום שהחשבונית המקורית אבדה לי? ובמילים אחרות האם חשבונית "נאמן למקור" נחשבת כחשבונית מקורית, ועל מכבי חלה חובה להתייחס אליה כאל מקורית?

הוספת תגובה

תמונה

• החזר

עו``ד בועז אלקלעי
    07/12/2016

על פניו נראה כי ההתעקשות של הקופה על חשבונית "מקורית" כאשר הינך מחזיקה חשבונית נאמנה למקור, מיותרת ומקוממת.
    יחד עם זאת, בכדי לקדם את העניין, לא הייתי חושש לחתום על טופס במידה והחשבונית המקורית אכן אבדה.
    כמובן שכדי לתת תשובה מבוססת ומחייבת אני חייב לקבל את כל הנתונים .

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

תמונה

• בקשה לייעוץ מימוש זכויות
    אמיר
    29/11/2016

לכבוד
    עו"ד -מנהלי הפורום
    מבקש לשאול: פניתי ברגע של מצוקה במצב רפואי ירוד וכואב
    עם כאבי בטן חזקים, שלשולים הקאות ותחושת חולשה
    למוקד אחיות במסגרת שירות הקופה ביום שבת בשעות הערב המוקדמות הקשתי מס' ת"ז והמענה האוטומטי הודיע מקומך בתור 20 וזמן ההמתנה 15 דק' במצבי זה נשמע רע ארוך ובלתי אפשרי *לא זכיתי לקבל מענה אנושי *לא זכיתי לקבל ייעוץ *לא זכיתי לממש את זכותי לטיפול רפואי ראשוני *החלטתי לנתק ולפנות למיון ללא כל הכוונה וסיוע מהמוקד הנ"ל
    יתרה מכך, במוקד הנ"ל אין מפעילים אופציה call back. *ולא אפשרות של שמירת תור.*ולא אופציה של שלחת sms פנייתך התקבלה / הועברה * שום אופציה לליווי גם לא אחרי הקשת מספר תעודת זהות כשאתה כבר בשלב מתקדם בתור -וזה חבל
    כאמור..המקרה בשבת והקופ"ח סגור..ואין מרמ ולא שרמ בעיר.
    -
    מהקופה נאמר לי שאגרת המיון לא תשולם ולא יועבר כיסוי
    כך שאני חייב לשלם עבור הפנייה לטיפול במיון.
    -
    מדגיש : הגעתי למיון ונקבעה אבחנה שכתובה במכתב השחרור
    1. דלקת תוספתן אפנדציט
    2.גסטרואנטריטיס (דלקת במעי
    לאחר סדרת בדיקות, שתן, דם, אולטרסאונד, כירורג, ומשככי כאבים דרך הוריד..אמרו שנראה שיש גסטרואנטריטיס ..ושחררו
    -
    שאלתי..
    1.האם החשד שעולה מהאבחנות הנ"ל למעשה מוכיח שפנייתי למיון הייתה מוצדקת ?
    2. .."פטור מתשלום בחדרי מיון ניתן כאשר הפונה הוא:
    לקוח שפנה לחדר המיון במקרים הבאים:
    "פציעה הדורשת איחוי על ידי תפירה או אמצעי איחוי חלופי"
    >ואני פניתי לא בחשד לשבר אלה בחשד לאפנדציט
    האם הפרטים הנ"ל יכולים לסייע לי מצד כיסוי הקופה ?
    3. בקרוב יהיה ברשותי אישור מפניות הציבור שמאשר שפניתי למוקד אחיות ובשל עומס יתר זמן ההמתנה היה ארוך מהרגיל האם המכתב יכול לעזור לי ?
    אני בן 50 ונתמך מקצבת נכות והסכום 889שקל לא פשוט.
    כל עזרה והכוונה תתקבל בברכה
    בכבוד רב
    יישר כוח

לקביעת תור
    סגירה
    בקשה לייעוץ מימוש זכויות

הוספת תגובה

תמונה

• אגרת מיון

עו``ד בועז אלקלעי
    29/11/2016

אני סבור שתהיה לך בעיה לקבל פטור מתשלום אגרת מיון שכן אינך עומד בקריטריונים הקבועים. יחד עם זאת הייתי ממליץ לך לפנות לממונה על פניות הציבור בקופת החולים שבה אתה מבוטח ולהציג בפניו את עמדתך ויתכן ובקשתך תתקבל .

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

תמונה

• לעו"ד בועז אלקלעי תודה על התייחסותך המהירה

אמיר
    29/11/2016

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

תמונה

• כתף קפואה ולדקת במרפק
    טניה
    01/11/2016

שלום
    רציתי לשאול לגבי כתף קפואה ודלקת במרפק, האם יש זכות רפואית כלשהי בנוגע לכתף קפואה שהובחנה על ידי אורטופד ונמצאת בטיפול מזה כחצי שנה.
    ואם כן באיזו זכויות מדובר.
    בתודה מראש

לקביעת תור
    סגירה
    כתף קפואה ולדקת במרפק

הוספת תגובה

תמונה

• "זכות"

עו``ד בועז אלקלעי
    22/11/2016

היי. שאלתך כללית מידי.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

תמונה

• מחלות קשות וספר הליקויים של המל"ל
    ג.
    19/10/2016

שלום,
    בת 65. חברת קופ"ח כללית.
    מלפני כשנה חולה במחלת פיברוזיס ריאתי IPF ,יחד עם copd. המצב מוגדר כמחלה פעילה קשה.
    מלפני כחודש אי-ספיקת כליות כרונית עם ביופסיה התומכת במחלת ווגנר גרנולומיטוזיס.
    מטופלת בכימותרפיה בעירוי אחת לחודש. עד כה 4 אישפוזים.
    א. האם המחלות הללו מנוקדות בס' הליקויים של הביטוח הלאומי?
    ב. מה מגיע לי מהביטוח הסיעודי של הכללית ?
    ג. הנחות חשמל, בזק, ארנונה ?
    כל פרט יועיל

הוספת תגובה

תמונה

• מחלות קשות

עו``ד בועז אלקלעי
    25/10/2016

שלום רב.
    מטבע הדברים למחלות שציינת יש סעיפי ליקוי בתקנות.
    יחד עם זאת הגשת תביעה לנכות כללית איננה נראית לי אפשרית לנוכח גילך .

בתביעה לסיעוד הקריטריונים הם שונים כמו הצורך לעזרתו של אדם אחר בביצוע פעולות היום-יום (להתלבש, להתרחץ, לאכול, לטפל בהפרשות, להתהלך בבית וכדומה), או שיש צורך בהשגחה בבית למען בטיחותו ובטיחות הסובבים אותו.

על כל פנים, אמליץ לך להיוועץ בעו"ד.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

תמונה

• האם מותר לרופא לסלק מטופל שצריך בדיקה
    נטלי
    16/09/2016

שלום, קרה לי מקרה נורא מכעיס לפני כחודש.
    ביום שישי בזמן שעבדתי התחלתי להרגיש כאבים נורא חזקים בבטן העליונה ולא יכולתי לתפקד או לזוז. התקשרתי למוקד של הקופת חולים והיה תור אחרון פנוי אצל רופא ברמת גן , לקחתי את התור. כשהגעתי למרפאה פקידת הקבלה אמרה שאני משויכת לכמה רופאים (כנראה שזה שמר את הרופאים המחליפים שביקרתי אצלם בנוגע לוירוס שהיה לי) ולא הסכימה לקבל אותי , גם לאחר שהייתי בשיחה עם הנציגה שתסדר את זה.הנציגה ביקשה לדבר איתה והיא לא הייתה מוכנה לשמוע ומיותר לציין שהייתי בכאבים חזקים כל הזמן הזה. היא גם אמרה לי לזוז הצידה כי אני מפריעה לה וכשהרופא יצא התחילה לצעוק שנמאס לה והיא לא עובדת ככה, הרופא בתגובה אפילו לא דיבר איתי ואמר לי תלכי מפה אני לא בודק אותך.
    מכיוון שלא היה תור אחר פנוי נאלצתי לפנות למוקד חירום ולשלם כתשעים שקל על הבדיקה, ומשם הופניתי למיון.

האם יש לי מה לעשות עם המקרה הזה? למי אני אמורה לפנות?
    מותר לרופא לא לקבל ולסלק אותי ככה ממרפאתו?

אודה להתייחסות

הוספת תגובה

תמונה

• האם מותר לרופא לסלק מטופל שצריך בדיקה - תגובה

עו``ד בועז אלקלעי
    29/09/2016

שלום רב,

על פני הדברים ההתנהלות איננה נראית תקינה, בייחוד לאור המצב הרפואי עימו הגעת למרפאה.

אינני יודע באיזה קופ"ח מדובר, אך יש בכל קופה הליך פניות הציבור וכדאי להתחיל שם .

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

תמונה

• ביטוח סיעודי פרטי של חולה אלצהיימר
    אילנה
    04/09/2016

שלום,

בעלי בן ה-81 אובחן לפני כשנה כחולה אלצהיימר. בביקור האחרון אצל רופא פסיכו-גריאטר אף קיבלנו ממנו מכתב, שלפיו נדרשות עבורו השגחה כשהוא מחוץ לביתו ועזרה בביתו.
    ברשותי ביטוח סיעודי, הן במסגרת "מכבי" והן ביטוח קבוצתי במסגרת מקום העבודה.
    ברצוני להבין מהן זכויות בעלי וכיצד לממשן, בפרט:
    1. האם יש "הטבות" במס הכנסה ובביטוח לאומי? כיצד מקבלים אותן?
    2. מהו התהליך למימוש הביטוח הסיעודי הנ"ל תחת הכותרת "תשישות נפש"?
    האם די במסמכים רפואיים, או שבדרך כלל מכבי וחברות הביטוח מערימות קשיים ובוחנות את המועמד בעצמן? מה משכו של תהליך כזה, והאם ניתן להחילו רטרו-אקטיבית?
    3. האם אכן צריך להעסיק מטפל סיעודי כדי לקבל את הקצבה מהביטוח הסיעודי?

אודה לכם מאוד אם תוכלו לעזור לי בקבלת תשובות לשאלות הנ"ל, כל זאת כדי להבין כיצד עליי להתקדם.

תודה,
    אילנה

הוספת תגובה

תמונה

• ביטוח סיעודי פרטי של חולה אלצהיימר - תגובה

עו"ד רפאל אלמוג
    08/09/2016

שלום אילנה,
    אנסה לסייע ולעזור לך בהבנת זכויותיך, לפי סדר השאלות הנשאלות. אני יודע ומבין שמדובר בימים לא קלים עבורך, ולכן אשתדל להיות ברור ככל שניתן.
    בכל מקרה, מומלץ להוריד את מדריך הזכויות לחולי דמנציה ואלצהיימר אשר ערכתי ואשר מופיע באתר האינטרנט של משרדי.

לשאלותיך:
    1. חולה אלצהיימר בהחלט עשוי להיות זכאי להטבות מס (פטור), ככל וממלא במצבו אחר הקריטריונים הקבועים בחוק (דרגת נכות לפרק זמן נדרש). מומלץ לעיין בתנאים המפורטים במדריך הנ"ל. לא מומלץ להתחיל בתהליך ככל ואינו משלם מס. לכן, יש לבצע תחילה בדיקה ורק לאחר מכן להתחיל בתהליך.
    2. ככל ובעלך עונה לאחד משני תנאי מקרה הביטוח (חוסר יכולת לבצע את פעולות ה ADL / תשישות נפשית), הרי שהוא זכאי לקבל תגמולי ביטוח.
    על מנת לקבל את תגמולי הביטוח בגין תשישות נפשית, יש לשים לב לנקודות הבאות אשר תידרשי להוכיח:
    א. אבחנה ברורה של ירידה קוגניטיבית, למשל בדמות אלצהיימר.
    ב. האבחנה הנ"ל באה לידי ביטוי בפגיעה בכושר השיפוט.
    ג. בנוסף, האבחנה באה לידי ביטוי בפגיעה ביכולת ההתמצאות בזמן ובמקום.
    ד. יש צורך בהשגחה במרבית שעות היממה.
    ככל וברשותך אישורים רפואיים המעידים על כך, הינך זכאית לדרוש תגמולי ביטוח מלאים, לרבות לתקופות רטרואקטיביות (עד שלוש שנים אחורה. במקרה שלך כשנה).
    3. לא. לרוב הביטוחים הקולקטיביים כוללים הן כיסוי למקרה פיצוי והן למקרה שיפוי.
    אני כמובן לרשותך בכל עת ולכל שאלה.

בברכה,

עו"ד רפאל אלמוג

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

תמונה