מידע רפואי
פורומים
- גסטרואנטרולוגיה, מחלות דרכי העיכול
- הריון בסיכון גבוה
- שבץ מוחי - טיפול לא תרופתי
- אורולוגיה, ניתוחים אורולוגים, מחלות הערמונית
- פסיכיאטריה ילדים ובני נוער
- הגדלת חזה, הקטנת חזה
- לידה בבית, לידה טבעית, לידה פעילה
- פרחי באך
- ניתוחי ילדים, כירורגית ילדים
- טיפולים אסתטיים בלייזר
- מחלות עור, מחלות עור ילדים
- תזונה טבעית
- פגיעה מינית, תקיפה מינית, הטרדה מינית
- התפתחות הילד, התפתחות ילדים
- זאבת, לופוס
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
ד"ר ניצן שלזינגר
השתלות שיניים ואסתטיקה,ICOI, ובעל תואר Diplomate מטעמה. בעל מרפאה פרטית בראש העין שמרכז עיסוקה שיקום הפה, ALL ON 4 . בוגר הפקולטה לרפואת שיניים בהדסה עין כרם.יפית כהן
מומחית ברוזציאה איבחון וטיפול קליני של העור. בעלים של `המרכז לטיפול ברוזציאה` - קליניקה המתמחה בטיפול ברוזציאה ושגשוג טפיל הדמודקס עם אוריינטציה בטיפול בעור הרגיש.
- הקפאת קצבה עקב ערעוריקותיאל08/01/2019
בוועדה רפואית קבעו לי נכות בשיעור 40% ואי כושר השתכרות בשיעור 60%, התחלתי לקבל קצבה אבל הגשתי ערעור. האם הגשת הערעור תקפיא את קבלת הקצבה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קצבה
עו``ד בועז אלקלעי08/01/2019שלום.
הערעור לא יקפיא קצבה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ועדה רפואית לאחר קביעת אחוזי נכותנועה03/01/2019
האם הביטוח הלאומי יכול לזמן ועדה רפואית לאחר שכבר נקבעה נכות צמיתה (שיעור של 50% ניידות לפני שנה)?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ועדה רפואית
עו``ד בועז אלקלעי06/01/2019היי.
התשובה היא כן .* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- יחס מכפיר מצד רופאבר06/01/2019
הייתי אצל רופא אורתופד מטעם הקופה, היחס שלו היה גועלי בצורה מזעזעת, נבח עלי ולא דיבר, כשהוספתי מידע שהיה נראה לי רלוונטי הוא צעק עלי שלמה נראה לי שאני אומרת משהו אם הוא לא שאל אותי שום דבר, אני שאלתי משהו והוא עשה טובה שהוא בכלל ענה לי. בקיצור, יצאתי משם עם דמעות בעיניים ובלי פתרון לבעיה שלי, פשוט רצה להעיף אותי משם כמה שיותר מהר. התלוננתי לקופה אבל האם יש פה הפרה של הזכויות שלי? משהו יותר רדיקלי שאני יכולה לעשות כדי שלא יתנו לו לטפל באנשים ולהתייחס אליהם ככה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר יחס מכפיר
עו``ד בועז אלקלעי06/01/2019שלום,
היכן העלית את תלונתך ? מה זה "קופה" בפני מי ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- זכאות לנכות לילדה עם מום בלבסעיד01/01/2019
הבת שלי בת 10, נולדה עם מום בלב אשר דורש ממנה לקחת תרופות באופן יומיומי, ללכת לבדיקת מעקב בכל חצי שנה ולהימנע מפעילות מאומצת. חוץ מזה היא מתנהלת כמו כל ילדה אחרת והבעיה אינה ניכרת בתפקוד היומיומי. האם ישנה זכאות לנכות?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר זכאות לנכות ילד
עו``ד בועז אלקלעי01/01/2019שלום,
קרוב לוודאי כי ביטוח לאומי לא יעניק קצבת ילד נכה, בנסיבות העניין.
בכל אופן על מנת לתת תשובה חד משמעית אני צריך לראות מסמכים רפואיים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פגיעות מרובות עקב עבודה על מחשבקורין27/12/2018
בעבודה שלי אני כל היום על המחשב, עם השנים התפתח לי יובש בעיניים וכאבי צוואר ושכמות, מה הזכויות המגיעות לי ואיך אני יכולה להוציא אותן?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פגיעות גופניות עקב עבודה על מחשב
עו``ד בועז אלקלעי27/12/2018שלום,
הייתי בודק לעומק את דרך העבודה שלך, מספר השנים שאת עובדת, ומנסה להגיש תביעה על בסיס תורת "המיקרוטראומה" לביטוח לאומי, אגף נכות מעבודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פריצת דיסק שפגעה בהכנסהיואל25/12/2018
בן 24, בגלל פריצת דיסק יש לי כאבים ברגליים וקיבלתי חוסר עבודה חלקי. אני לא יכול יותר לעבוד במקצוע שלי וההכנסה שלי נפגעה, מה הזכויות שלי במצב זה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פריצת דיסק
עו``ד בועז אלקלעי25/12/2018היי,
אם אתה לא עובד ותעמוד בקריטריונים הקבועים באגף נכות כללית של ביטוח לאומי, תהיה זכאי לקבלת קצבה חודשית.
אם יש לך פוליסת ביטוח אובדן כושר עבודה ניתן לתבוע אותה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קבלת קצבה לחולה קרוהןיעקב20/12/2018
אני חולה בקרוהן יותר מעשר שנים ומכיוון שהמשכורת שלי בעקרון גבוהה יותר מהסכום שהם הקציבו אז הם לא מאשרים את הקצבה. אני מתאשפז לעתים תכופות ויש לי הוצאות רפואיות רבות והדבר פוגע לי בפרנסה, יש משהו שאני יכול לעשות בנדון?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קרוהן
עו``ד בועז אלקלעי20/12/2018שלום רב,
השאלה כללית מידי מכדי שאשיב באופן ראוי.
אם כוונתך היא לביטוח לאומי אגף נכות כללית, אז תשלום משולם לפי חוק ולפי מבחן הכנסות.
הוצאות רפואיות בעיקרון אמורות להיות שמולמות ע"י קופת החולים.
האם יש לך ביטוח אובדן כשר עבודה ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תשלום לחברה לזכויות רפואיותאילן ורד18/12/2018
החברה גבתה ממני עמלה מראש לתקופה של 6 שנים. האם חוקי?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר זכויות רפואיות
עו``ד בועז אלקלעי18/12/2018שלום
אם הכוונה לתשלום מראש עבור עבודה שטרם בוצעה אז התשובה היא שאין הדבר תקין.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סל הבריאות שיקום לבאריה שורץ17/12/2018
האם יש כיסוי בסל הבריאות לשיקום לב לחולה לב בסיכון גבוה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שיקום לב
עו``ד בועז אלקלעי17/12/2018שלום ,
שאלה כללית מידי לא אוכל להשיב עליה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ישנם זיכויים על כריתת אצבע?שמרית16/12/2018
בעקבות מחלת הסוכרת כרתו לאבא שלי אצבע בכף הרגל, האם הוא זכאי לפיצוי כלשהו?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כריתה
עו``ד בועז אלקלעי17/12/2018שלום,
שאלתך הינה כללית מידי ולא אוכל להשיב עליה בצורה רצינית.
הינך מוזמנת לפרט יותר .
אומר כי אחוזי הנכות לכריתת אצבע אחת בכף הרגל אינם "גבוהים".* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תביעה בשל החמרה במצב הרפואיגבריאלה13/12/2018
שנתיים לפני יציאה לפנסיה, מקבלת קצבת נכות בשיעור של 60%. חלה החמרה במצבי הרפואי, האם אני יכולה לתבוע על ההחמרה ונוסף על כך לתבוע מהביטוח הפנסיוני על אי כושר לעבוד?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר החמרת מצב
עו``ד בועז אלקלעי13/12/2018שלום.
את בהחלט יכולה לתבוע החמרת מצב בביטוח לאומי.
לגבי הפנסיה אני צריך לדעת באיזו פנסיה מדובר.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מימוש של זכות רפואיתשכיר11/12/2018
שלום רב,
הבנתי כי מחלה או מצב רפואי יכולים לזכות בהקלה במס הכנסה.
האם ניתוח פריצת דיסק בצוואר, מנסיונך, עשוי לזכות בהקלה כזו (בהנחה שהמנותח עובד כרגיל כמו כל האדם)?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מימוש זכויות רפואיות
עו``ד בועז אלקלעי11/12/2018שלום.
לא.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- החזר מס לבן הזוגגילה11/12/2018
מאיזה שיעור נכות בן הזוג יכול לקבל החזר מס?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר החזר מס
עו``ד בועז אלקלעי11/12/2018שלום
מס הינו "אישי" ועל כן בן הזוג לא מקבל הכרת מס על נכות של בן הזוג האחר.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עוגמת נפש בתביעת ביטוח חייםניבר03/12/2018
שלום,
היה לי אירוע ביטוח בגינו נקלעתי לאכ"ע מלא לצמיתות.
המבטחת הכירה בחבות רק החל מהתאריך בו פניתי אליה ולא ממועד אירוע הביטוח.
בבימ"ש הצגתי חוות דעת רפואית לגבי מועד האירוע והמבטחת קיבלה אותה.
ההליך המשפטי נמשך שלוש שנים במהלכם אני סובלת מנכות קשה.
המבטחת עשתה מה שניתן כד להקשות עליי (גררה רגליים, הפסקת תגמולי ביטוח וכו').
נגרמו לי הוצאות משפטיות של עשרות אלפי ₪.
תבעתי ריבית מיוחדת.
האם יש מקום לתבוע גם פיצויים על עוגמת נפש? מה הסכום המקובל?
תודה,
ניבר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עוגמת נפש
עו``ד בועז אלקלעי04/12/2018היי,
את כל הסעדים שהיו לך היית צריכה לתבוע במסגרת התביעה האמורה, אותה ניהלת.
לא הייתי מגיש תביעה בגין "עוגמת נפש" .* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ביטוח משכנתא לאחר ניתוחגילת04/12/2018
עברתי ניתוח להוצאת הרחם בגלל מיומה (שפיר תוצאות תקינות מהביופסיה), אני בת 55 ואני מעוניינת לקבל משכנתא שניה על הדירה שלי לצורך ארגון מחדש והשקעה. האם יהיו לי בעיות לקבל ביטוח חיים בגלל הניתוח? האם כדאי להמתין חצי שנה לפני שאקח את המשכנתא? יש לי לחץ דם גבוה (מאוזן בתרופות) אבל כל השאר תקין.
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ביטוח חיים
מאיה יעקוביאן04/12/2018גלית שלום, אנא הפני את שאלתך לפורום העוסק בביטוח חיים. בהצלחה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם חולי ניקיון?