מידע רפואי
פורומים
- קוסמטיקה טבעית
- סרטן ריאות, סרטן ריאה
- אפילפסיה ילדים
- לידה בבית, לידה טבעית, לידה פעילה
- טנטרה, מיניות
- רפואת ילדים, מחלות ילדים
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- פילאטיס
- אנמיה
- אפילפסיה - תמיכה
- אקנה-רוזציאה
- הגדלת חזה, הקטנת חזה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- ניתוחים לפרוסקופים (כירורגיה לפרוסקופית)
- מילוי קמטים, עיבוי שפתיים, הזרקת בוטוקס
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- הנחה במס לחולה פרקינסוןחגי21/10/2018
האם חולה פרקינסון זכאי לקצבה מהביטוח הלאומי או להנחה במס? מדובר באדם בן 70, מטופל בתרופות ונמצא במעקב אצל נוירולוג.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פטור ממס
עו``ד בועז אלקלעי21/10/2018שלום רב,
על מנת להיות זכאי לפטור ממס (אין "הנחה" במס) יש צורך ב קבלה של לכל הפחות 90% נכות רפואיים.
ניתן להתחשב במחלות נוספות ולא רק בפרקינסון.
כמו כן יש לבחון מה שיעור הנכות הספציפי ומה מצב המחלה כדי להעריך את הנכות.
את התביעה יש להגיש דרך מס הכנסה (ולא במסגרת נכות כללית)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חוק קדימות אישה בהריוןנילי18/10/2018
האם חוק הקדימות בתורים לנשים בהריון כבר יצא לפועל? למי פונים אם מוסד גדול לא אוכף את החוק?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חוק קדימות אישה
עו``ד בועז אלקלעי18/10/2018שלום,
החוק עבר .
לצורך קבלת "הזכות" יכול וידרשו מסמך רפואי המעיד על ההיריון.
באיזה מוסד מדובר ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ימי מחלה בשביל טיפולי כימותרפיהיובל16/10/2018
האם ישנה זכאות לימי מחלה נוספים עקב טיפולי כימורתרפיה? האם במקרה של מחלה המעסיק יכול לפטר את העובד?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ימי מחלה
עו``ד בועז אלקלעי16/10/2018השאלה קשורה לפורום דיני עבודה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- זכאות לקצבת נכות כלליתקארין13/10/2018
שלום רב שמי קארין ואני בת 36, יש לי 40% נכות נפשית,לא נקבע לי אובדן כושר עבודה היות ומרוויחה מעל מה שמותר, במידה ולא אעבוד יותר האם אהיה זכאית לקבל קצבת נכות?? יש לי רק ליקוי אחד והוא לצמיתות!!!
תודה רבה,קארין!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נכות כללית
עו``ד בועז אלקלעי16/10/2018שלום,
את עומדת בסף הרפואי הקבוע לצורך בחינת קצבת לנכות כללעת. יש לבחון את כושר העבודה שלך בהתאם לנכות.
להערכתי התשובה לשאלתך היא כן.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אחוזי נכות תאונת עבודהאבי07/10/2018
שלום רב.אני קיבלתי בעבר 19 אחוזי נכות לצמיתות על תאונת עבודה שהיתה לי.אם אני אמור לקבל היום 10 אחוזים נוספים על תאונת עבודה האם הם מתווספים למה שיש לי ואני זכאי לקיצבה חודשית?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר צירוף נכויות
עו``ד בועז אלקלעי10/10/2018שלום,
סעיף 12 לתקנות ביטוח לאומי (קביעת דרגת נכות לנפגע בעבודה) קובע כי הנסיבות שלפיהן תובא בחשבון נכות מעבודה קודמת לצורך הגדלת דרגת נכות הן כי כתוצאה מהאופי המצטבר של הנכויות צמצם נכה מעבודה בדרך קבע את הכנסתו מעבודה או ממשלח-יד ב-50% או יותר לעומת הכנסתו הממוצעת ברבע השנה שקדם ליום שבעדו מגיעים לו לראשונה דמי פגיעה עקב הפגיעה בעבודה האחרונה וכי צירוף דרגות הנכות מעבודה עשוי לזכות את הנכה, בין היתר, בקיצבה במקום מענק.
במידה ופקיד התביעות מאשר את התביעה עדיין יש לעמוד בפני וועדה רפואית הקובעת את הקשר הסיבתי בין הנכויות לבין הירידה בכושר ההתשכרות והשכר.
מומלץ להיוועץ בעורך דין לפני שמגישים תביעה שכזו.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- זכאות לקצבת נכות לילדצביה10/10/2018
לא בטוחה שזה המקום לשאול אבל אני מקווה שבכל זאת תוכל לעזור לי. אני אמא לילד עם נכות בשיעור 100%. אני גרושה והאבא בכלל לא בתמונה, האם גם הוא לחלק מהקצבה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קצבת נכות ילד
עו``ד בועז אלקלעי10/10/2018שלום,
קצבה משולמת עבור השתתפות בהוצאות הכרוכות בגידול ילד עם נכות, על כן אם הכסף הולך לטיפול לכאורה אין מקום "לחלק" כסף.
תבדקי מה אומר הסכם הגירושים ביחס לטיפול בילד!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פיצוי על הצלקת או על הקרצינומה?דין07/10/2018
הוציאו לי כמה נקודות חן חשודות , אחת מהן זוהתה כקרצינומה. הרופא אמר לי שמגיע לי 10% נכות. האם זה על הקרצינומה או על הצלקת?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עור
עו``ד בועז אלקלעי07/10/2018שלום,
כוונתו ככל הנראה לצלקות בעור.
10% במסגרת נכות כללית לא מעניק פיצוי כלשהו.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פיצוי בגין סוכרת הריוןשלי04/10/2018
האם לחולת סוכרת הריון מגיע איזשהו פיצוי מהביטוח הלאומי?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סוכרת היריון
עו``ד בועז אלקלעי04/10/2018אדם אשר חולה בסוכרת , ללא קשר לסוג, יכול לעמוד בפני וועדה של הביטוח הלאומי. כמובן שהכרה או העדר הכרה תלוי במצב של כל אדם ולא כל אדם שיש לו סכרת זכאי לקבלת פיצוי מהמוסד לביטוח לאומי.
סכרת היריונית יכולה לחלוף לאחר הלידה ויש לעקוב אחרי עניין זה, כדי שלול דברים נוספים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- האם יש עילה לתביעת נכות?שלומית02/10/2018
בן זוגי עבר אירוע לב ועשו לו שני צינתורים ויש לו פגיעה בשריר הלב 30%. חוץ מזה יש לו בעיות כולסטרול, יתר לחץ דם וטריגלצירידים. אם זה לא מספיק יש לו חרדות ודיכאון בגלל מצבו הבריאותי. הוא לא עובד, בקושי מתפקד וטוען שהוא נכה. האם לאור הנתונים הללו יש עילה לתביעת נכות?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עילה לנכות
עו``ד בועז אלקלעי02/10/2018שלומית שלום,
על פני הדברים נראה שיש מקום להגיש תביעה לנכות כללית בביטוח לאומי. במסגרת נכות כללית נבדקים כלל בעיותיו הרפואיות של המבוטח וכן בודקים אם הבעיות מגבילות את כושר העבודה. בכדי לבסס תביעה טובה ואיכותית אני בדרך כלל מפנה את לקוחותיי למומחה אשר יסקור את התיעוד הרפואי ויערוך חוות דעת מתאימה כדי להעלות את סיכויי ההצלחה.
כמו כן, האם יש לו פוליסות ביטוח פרטיות ?
שירגיש טוב !* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- זכויות ימי מחלה בהריוןדניאל26/09/2018
בת 27, חודש שמיני בהריון ראשון.
עובדת כשנה וחצי במשרד פרסום בתפקיד שדורש שעות עבודה רבות מהרגיל (10-14 שעות).
תחילת ההריון לא היה קל, עם המון ביקורים במיון ורופאים והרבה עבודה מהבית. העבודה מהבית הייתה הגדלת ראש שלי כדי שהדברים ימשיכו לתקתק ולא אצטרך שיגבו אותי.
עכשיו בשליש האחרון כבר נהיה לי קשה מהרגיל, היו לי צירים מוקדמים כבר בשבוע 29 והרבה כאבי בטן תחתונה וגב. קשה מאוד לשרוד שעות בעבודה ובגלל התפקיד אין לי אפשרות שמישהו יגבה אותי בשעות המאוחרות.
מסתבר בדיעבד שהם לא מעריכים את זה שעבדתי מהבית גם כשלא הרגשתי טוב, מה שגרם לי לתסכול רב. כרגע מכריחה את עצמי להגיע לעבודה, וכשאני נשארת הרבה שעות - יומיים אחרי אני מושבתת למיטה.
אציין שהעבודה מלווה בהמון סטרס ועצבים, דינמית ומשתנה מיום ליום כך שאין סדר יום קבוע או שבועות קבועות, וכמובן שבמשרה שכזו הם גם לא רגילים שיש נשים בהריון. זו פעם ראשונה שהם מתמודדים עם זה ואני מרגישה כעס ועוינות כלפיי מהרגע הראשון שיידעתי אותם.
לא הייתה לי ברירה והם ידעו על כך כבר מהחודש השני בשל סיבוכים.
אציין בנוסף שכאשר עברתי ראיון למשרה הם ציינו שעדיף לי לא להכנס להריון בשנתיים הראשונות אם אני רוצה להתקדם ולא להתחיל מאפס (יודעת שזה לא תקין שאמרו את זה, אבל לא ייחסתי לזה חשיבות בזמנו וכמובן שלא תכננתי את ההריון).
מאוד רוצה להוציא שמירת הריון ואשמח לעצתכם האם יש סיכוי לקבל. אם כן, איך זה עובד ומתנהל מול המעסיק כאשר עדיין אין אישור מביטוח לאומי?
יש מישהי שהוציאה ימי מחלה והמעסיק לא אישר את זה?
כרגע אני עם ניצול מלא של ימי המחלה שצברתי ורופא נשים נתן לי אישור לשבוע נוסף והפניה לרופא תעסוקתי על מנת לקבל המלצה לשמירה. מה ההמלצה לעשות?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שמירת היריון
עו``ד בועז אלקלעי02/10/2018שלום רב,
חלק גדול משאלתך מתייחס לדיני עבודה ועל כן זהו הפורום המתאים.
ביחס לשאלתך לגבי סיכון קבלת "שמירת היריון", אם יש לך המלצה רפואית לשמירת היריון (מעל 30 ימים), את פשוט יכולה להגיש בקשה מסודרת לביטוח הלאומי ולעדכן את המעביד.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- האם יש זכאות לקצבת תלויים?אביתר25/09/2018
חולה אפילפסיה, קיבלתי 100% נכות כללית ולקחו לי את הרישיון. אני תלוי באשתי שצסיע אותי ממקום למקום. האם היא זכאית לקצבה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר זכאות לקצבה
עו``ד בועז אלקלעי25/09/2018שלום,
אשתך לא יכולה להיות זכאית בנסיבות העניין.
יתכן ויש מקום לבחון הגשת תביעה לשירותים מיוחדים ואולי אף לניידות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- האם אפשר לקבל סבסוד לנעליים אורתופדיותמישה20/09/2018
האם יש אפשרות לקבל סבסוד לנעליים אורתופדיות?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נעליים אורטופדיות
עו``ד בועז אלקלעי20/09/2018שלום רב,
זה תלוי מה חומרת הבעיה ברגל .
מציע לך לבדוק באתר של משרד הבריאות .* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- זכויות לעזרה בבית לחולת סרטןנתי16/09/2018
האם לחולת סרטן העוברת טיפולי כימותרפיה שמחלישים אותה יש זכויות כלשהן לעזרה בבית? איך מקבלים את הזכויות האלה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר זכויות לחולה סרטן
עו``ד בועז אלקלעי17/09/2018השאלה כללית מידי וכמובן שיש השלכות למידת ההגבלה הרפואית ביטוחים פרטיים וכו'. מבחינת ביטוח לאומי ניתן להגיש תביעה לנכות כללית + שירותים מיוחדים. "הבסיס לקביעת הזכאות היה ונותר התלות של האדם בעזרת הזולת בביצוע פעולות היום יום. מי שאינו זקוק לסיוע בפעולות אלה, לא יהיה זכאי לקצבה." (מתוך האתר של ביטוח לאומי.)
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קביעה של קצבת נכותגיא12/09/2018
אדם שחולה בסכיזופרניה
ומקבל קצבת נכות של 50% נכות
רפואית+100% אי כושר אז זה לנצח ? אם מזמינים אותו פעם לוועדה אז הם יכולים לבטל /להפחית את הקצבה אם הם יראו שהמצב הנפשי שלו השתפר ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קצבת נכות
עו``ד בועז אלקלעי16/09/2018התשובה היא כן .
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- היסטוריה משפחתית משפיעה על שיעור הביטוחיואב12/09/2018
האם היסטוריה משפחתית של מחלה משפיעה על גובה סכום הביטוח?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שיעור ביטוח
עו``ד בועז אלקלעי16/09/2018שלום רב,
זה איננו הפורום הנכון לשאול שאלות שכאלה, יחד עם זאת אוסיף כי למיטב ידיעתי מחלות תורשתיות של בן משפחה (בעיקר מתחת לגיל 50) יכולות להשפיע על הפרמיה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם אנוכיים ומרוכזים בעצמכם?