מידע רפואי
פורומים
- קוסמטיקה טבעית
- סרטן ריאות, סרטן ריאה
- אפילפסיה ילדים
- לידה בבית, לידה טבעית, לידה פעילה
- טנטרה, מיניות
- רפואת ילדים, מחלות ילדים
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- פילאטיס
- אנמיה
- אפילפסיה - תמיכה
- אקנה-רוזציאה
- הגדלת חזה, הקטנת חזה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- ניתוחים לפרוסקופים (כירורגיה לפרוסקופית)
- מילוי קמטים, עיבוי שפתיים, הזרקת בוטוקס
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- נכות רפואית ודרגת אי כושרצוף03/07/2019
היי בועז,
שאלה לי אלייך:
מהו ההבדל בין דרגת אי כושר לנכות רפואית?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נכות רפואי - אי כושר
עו``ד בועז אלקלעי08/07/2019שלום,
הנכות הרפואית הינה שיעור הנכות שנקבעה לאדם עקב מגבלות שהוא סובל מהן.
אי הכושר -מתייחס לשאלת השפעת הנכות הרפואית על כושר העבודה.
לדגומא הוצאת רחם לאישה מקנה נכות רפואית צמיתה של 30%, אך אין לה כל השפעה על כושר העבודה ואישה יכולה להמשיך לעבוד ללא הפרעה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פריצת דיסק לאבא שלירביד07/07/2019
היי בועז,
אבא שלי בעל ותק רב במקום עבודתו.
לפני כחודש גילו לו פריצת דיסק. אפשר לטעון שפציעה זו בעקבות מיקרוטראומה שארעתה לו בעבודה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פריצת דיסק
עו``ד בועז אלקלעי08/07/2019שלום,
הדברים לא כ"כ פשוטים. צריך להוכיח כיצד הוא עבד, כמה פעמים הוא חזר על פעולה הכוללת כיפוף הגב, כמה שעות כל יום כמה ימים בשבוע.
מניסיוני אני יכול לומר שניתן להכיר בנסיבות מסוימות בפגיעות שכאלה כתאונת עבודה.
את מוזמנת לפנות אלי בשאלות נוספות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שני צנתורים עקב אוטם לביעקב30/06/2019
היי בועז,
לפני חודש עברתי שני צנתורים עקב אוטם לב ואושפזתי בבית החולין.
האם אני זכאי לאחוזי נכות בעניין?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אוטם שריר הלב
עו``ד בועז אלקלעי30/06/2019היי,
המושג "זכאי" הוא מושג גדול יחסית. הפרעה לבבית בגין אוטם שריר הלב אכן מזכה באחוזי נכות בהתאם למצבך הרפואי.
אני מניח שכוונתך לשאול האם אתה זכאי לקבלת קצבה מביטוח לאומי . התשובה היא תלוי במצבך הרפואי והתעסוקתי. בנכות כללית אתה יכול לצרף בעיות רפואיות נוספות על מנת שתעבור את הסף הרפואי הנדרש . אח"כ תיבחן שאלת שיעור כושר העובדה והאם הינך עובד היו בפועל .* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סכיזופרניה וקצבאות וגמלאות- בירורדור26/06/2019
שלום בועז,
אחותי אובחנה עם סכיזופרניה ורוב הזמן, היא מאושפזת וזקוקה להשגחה צמודה. מה הזכויות שלה מבחינת קצבאות וגמלאות?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סכיזופרניה
עו``ד בועז אלקלעי26/06/2019היי,
כמובן שאני זקוק לעוד נתונים על מנת להשיב על שאלתך במלואה אך על פני הדברים נראה כי אחותך זכאית לקבלת קצבת נכות כללית מהביטוח הלאומי.
כמו כן, האם יש לה ביטוח אובדן כושר עבודה ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אשתי סובלת ממאניה דפרסיהבן18/06/2019
היי בועז,
אשתי סובלת ממאניה דפרסיה. בעקבות כך היא צריכה להיות תחת השגחה צמודה וכמובן, לקבל טיפולים.
האם, בעקבות כך, מגיעה לנו קצבה בשל נכות או סוג אחר של תשלום חודשי מטעם ביטוח לאומי או המדינה עצמה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מאניה דיפרסיה
עו``ד בועז אלקלעי18/06/2019שלום ,
מחלה פסיכיאטרית בשיעור נכות משמעותי של מעל 40 אחוז יכולה להביא לקבלת קצבת נכות כללית מהביטוח הלאומי.
כמובן שיש לבחון את המסמכים ויתכן אף להוסי על הנכות הפסיכיאטרית בעיות רפואיות אחרות (אם וככל שקיימות) בכדי לעלות על הסף הרפואי הנדרש ע בביטוח הלאומי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- החלקתי במדרגות קופת החוליםניר29/05/2019
היי בועז,
מה שלומך?
לפני מספר ימים הייתי בקופת חולים לצורך בדיקה.
לפני יציאתי מהקופה החלקתי במדרגות ולאחר מכן פוניתי לבית חולים.
כרגע אני ב- 8 ימי מחלה, ונקבעה לי ביקורת בבית החולים בתום ימים אלה.
האם אני יכול לתבוע את קופת החולים?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר החלקה בקות חולים
עו``ד בועז אלקלעי02/06/2019שלום,
מה הסיבה להחלקה ?
תביעה נזיקית מהסוג שלך דורשת התרשלות של גורם כלשהו. לצורך הדוגמא אם הרצפה הייתה רטובה ולא היה שילוט המתריע על הסכנה, שמן ולכלוך שגרמו להחלקה וכו', הם עילות טובות לתביעה.
כמובן שיש להעריך את הנזק בטרם "רצים " להגיש תביעה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תוקף תשלום אובדן כושר עבודהמנחם02/06/2019
היי בועז,
התשלום בגין אובדן כושר עבודה תקף לכמה זמן?
זה בהתאם לסיבת אי הכושר או שיש מגבלת זמן כללית לעניין?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אובדן כושר עבודה
עו``ד בועז אלקלעי02/06/2019היי,
הקצבה תשולם כל עוד הינך עומד בתנאי אובדן כושר עבודה הקבועים בפוליסה ועד למועד הנקוב בפוליסה (בדרך כלל גיל פנסיה).* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תסמונת המדורים במדורי השוקייםדניאל08/05/2019
שלום רב
בשנות הארבעים, סובל כבר שנים מתסמונת המדורים (compartment syndrome) במדורי השוקיים, דבר שהוכח גם בבדיקת לחצים במדורים, מה שגורם לכאבים ונפיחות בשרירי השוקיים, וכאבים בזמן הליכה, וביחוד בעליות.
לפני 3 שנים הגשתי בקשה למשרד הרישוי לתו נכה לרכב, קיבלתי תו ל-3 שנים. כעת לפני שהתוקף פג הגשתי בקשה להארכה, בתוספת מסמך רפואי מעודכן, וקיבלתי דחיה של הבקשה "הפניה על רקע מחלה אורטופדית ברמת חומרה בינונית. לאחר שבחנתי את הבקשה, לא מצאתי כי התנועה בדרכים ללא רכב מחמירה את המצב הרפואי של הפונה".
מה ניתן לעשות במקרה כזה? מה הסיבה שבהתחלה קיבלתי וכעת הבקשה נדחתה? הרי הבקשה להארכה מבוססת על אותה בקשה ראשונית שבגינה כן קיבלתי ל 3 שנים.
הבנתי שאפשר להגיש ערעור לאחר 3 חודשים, האם יש המלצות מה כדאי לעשות? האם זה תלוי בנתונים ובטיב המסמך הרפואי? איזה רופא הכי טוב שיתן את ההמלצה?
אציין שאת 2 הבקשות הגשתי באמצעות עו"ד, (אולי בבקשה השניה הוא לא עשה עבודה טובה?) שמן הסתם ימליץ להגיש שוב ערעור, אך שאלתי מה ניתן לעשות כדי להגדיל את הסיכויים לקבל את התג?
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תסמונת המדורים
עו``ד בועז אלקלעי14/05/2019היי,
הדבר הטוב ביותר הוא תיעוד רפואי אשר תומך בטענותיך בצורה המיטבית ביותר.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתסמונת המדורים במדורי השוקיים
דניאל28/05/2019שלום
ראשית, תודה על התגובה
האם יצא לך לטפל במקרה ספציפי של תו נכה כשיש תסמונת המדורים?
בתיעוד הרפואי שברשותי מופיע מה שיש לי בצורה ברורה.
מה שמוזר לי זה שקיבלתי ל - 3 שנים בלי בעיות, ורק בבקשה להארכה אני נתקל בקשיים.
האם משהו השתנה?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתסמונת המדורים
עו``ד בועז אלקלעי29/05/2019היי,
אני מטפל בבקשות לתו נכה באופן תדיר...
על מנת להשיב תשובה אני צריך לבחון את החומר הרפואי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מחיקת רשומה רפואית- בירורפז21/05/2019
היי בועז,
אני רוצה שתמחק רשומה רפואית של ביקור שלי בחדר מיון האם ניתן לעשות זאת?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מחיקת רשומה רפואית
עו``ד בועז אלקלעי21/05/2019היי,
לא ניתן למחוק רשומה רפואית סתם כך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- זכויות רפואיות בביטוח לאומי ובחברת ביטוח פרטיתעמליה05/05/2019
שלום רב,
אני בת 57, עברתי ניתוח גינקולוגי מורכב ששילב בתוכו 3 ניתוחים אחד מהם כריתת רחם מלאה, גננת במקצועי, עובדת מטעם משרד החינוך כבר למעלה מ30 שנה. לא איבדתי כושר עבודה ומתכוונת להמשיך לעבוד עד לפרישה.אבל רוצה לדעת אילו זכויות רפואיות מגיעות לי כגון:
אחוזי נכות ופיצוים מביטוח לאומי, פיצוים מחברת ביטוח פרטית וכו'.
האם אוכל לממש את הזכויות שלי לבד ללא עזרת גוף שגובה חלק נרחב מהפיצוים שאני אמורה לקבל? הרי לא מדובר פה בקצבה חודשית קבועה.
אילו מסמכים עלי להכין ולאן לפנות?ומה לעדות במקרה שאקבל סירוב בוועדות?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר זכויות רפואיות
עו``ד בועז אלקלעי14/05/2019עמליה שלום,
מבחינת ביטוח לאומי על אף שכריתת רחם יכולה לזכות ב -30% נכות הרי שאין לכך משעות תפקודית ולכם לא ניתן לתבוע קצבת נכות כללית.
אינני יודע איזה ביטוחים פרטיים יש לך ולפיכך לא אוכל להשיב על יתר השאלות.
כמובן שאת יכולה להגיש את המסמכים בעצמך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהזכויות רפואיות בחברת ביטוח פאטי
עמליה14/05/2019שלום ותודה על התש6בה המפורטת. יש לי פוליסה בהראל. האם יש סיכוי שאקבל מהם פיצוי ואילו מסמכים חוץ מהמסמכים הרפואים הקשורים לניתוח יש להציג בפניהם?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהזכויות
עו``ד בועז אלקלעי14/05/2019היי,
איזה פוליסה יש לך ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהזכויות רפואיות בחברת הראל
עמליה14/05/2019קבוצתי של הסתדרות המורים
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהזכויות
עו``ד בועז אלקלעי14/05/2019עמליה שלום,
התשובות שלך לא מלאות ולא ניתן ללמוד מהן מה הכיסויים שלך. תשובה של ביטוח "קבוצתי" איננה מספיקה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהזכויות רפואיות בחברת הראל
עמליה15/05/2019הביטוח שלי בהראל הוא ביטוח קבוצתי מקדם בריאות מטעם הסתדרות המורים. בפוליסה רשום שהם מחזירים הוצאות עבור ניתוחים, רק שקופת חולים אישרה לי את הניתוח והבדיקות לפני ואחרח. במקרה כזה האם עדיין אני יכולה לתבוע פיצוים מהראל או שזה חסר סיכוי? תודה רבה
עו``ד בועז אלקלעי16/05/2019אם מדובר בפוליסה קבוצתית מהשנים האחרנות אז לא.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהזכויות רפואיות בחברת הראל
עמליה16/05/2019הפוליסה הזאת לא מהשנים האחרונות, לפחות מ2013
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- טיפולי שיקום ופיזיותרפיה בגלל החלפת מפרק ירך לפלטינהרפי14/05/2019
בתי בת ה-4 מרותקת למיטתה למשך 5 חודשים ולאחר מכן תצטרך לעבור טיפולי שיקום ופיזיותרפיה בגלל החלפת מפרק ירך לפלטינה [גבס], האם אני זכאית לשיפוי מסוים מביטוח לאומי או מכל גוף אחר בגין אי יכולתי לעבוד באותו זמן?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קצבה
עו``ד בועז אלקלעי16/05/2019היי,
הייתי בוחן את האפשרות להגיש תביעה לקבלת קצת ילד נכה לביטוח הלאומי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שעת הנקה על פי חוקריקי02/05/2019
היי בועז,
מה שלומך?
מה בעצם כוללת שעת הנקה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שעת הנקה
עו``ד בועז אלקלעי02/05/2019היי,
הינך זקוקה לפורום העוסק בדיני עבודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אירוע מוחי שהוכר כתאונת עבודהטניה28/04/2019
היי בועז
עברתי אירוע מוחי שהוכר כתאונת עבודה .
שאלתי היא האם אני צריכה לשלם על התרופות או המעסיק?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אירוע מוחי
עו``ד בועז אלקלעי28/04/2019היי,
אם מדובר בתאונת עבודה ניתן לקבל החזר לתרופות (עפ"י החוק) מהביטוח לאומי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הטבות מס לבעל נכות ברכישת קרקע לבניהדורון21/04/2019
אשתי ואני מעוניינים לרכוש קרקע לבניה, יש לנו עכשיו דירה עליה קיבלנו הטבות במס רכישה בגלל שלאשתי יש נכות מוכרת בביטוח לאומי והיא עם כיסא גלגלים. רציתי לברר האם ההטבות במס רכישה קורות גם ברכישת קרקע?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הטבות מס
עו``ד בועז אלקלעי21/04/2019שלום,
הפורום הזה איננו הפורום המנכון לתשובות לשאלתך.
ניתן לקבל הנחה למס רכישה בקניית קרקע בגין החלק הנבנה, אך יש שאלות נוספות ורלוונטיות שצריך להידרש אליהן בטרם מתן תשובה.
אני ממליץ לך להיוועץ בעו"ד המתמחה במיסוי מקרקעין.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אחוזי נכות ופיצויים על נחירות והפרעות בשינהאור17/04/2019
יש לי בעיה בתעלות האף שגם ניתוח לא פתר, הבעיה גורמת לדום נשימה בלילות ולהפרעות חמורות בשינה. אני רוצה לתבוע את חברת הביטוח שלי לפיצויים, האם צריך קודם ללכת לביטוח לאומי?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אחוזי נכות
עו``ד בועז אלקלעי17/04/2019שלום וחג שמח.
התשובה היא לא.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם טיפוסים רגישים?