מידע רפואי
פורומים
- קוסמטיקה טבעית
- סרטן ריאות, סרטן ריאה
- אפילפסיה ילדים
- לידה בבית, לידה טבעית, לידה פעילה
- טנטרה, מיניות
- רפואת ילדים, מחלות ילדים
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- פילאטיס
- אנמיה
- אפילפסיה - תמיכה
- אקנה-רוזציאה
- הגדלת חזה, הקטנת חזה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- ניתוחים לפרוסקופים (כירורגיה לפרוסקופית)
- מילוי קמטים, עיבוי שפתיים, הזרקת בוטוקס
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- אחוזי נכות לחולה סרטןסמדר05/08/2018
האם כל חולה סרטן מקבל ישר תעודת נכה ואחוזי נכות? האם זה תלוי בסוג הסרטן ובחומרה שלו?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נכול לחולה סרטן
עו``ד בועז אלקלעי05/08/2018זה אכן תלוי בנסיבות, במיוחד אם הכוונה לקבלת פטור ממס הכנסה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נכות נפשית ונכות פיזיתקארין01/08/2018
שלום רב שמי קארין ואני בת 35.5 מוכרת בביטוח לאומי כבעלת נכות נפשית בגובה 40%, יש לציין שלא מקבלת קצבה.
אמורה לעבור ניתוח לכריתת רחם כולל צוואר הרחם.
האם ניתוח זה יזכה אותי בעוד אחוזי נכות.
האם יש הבדל מבחינת ביטוח לאומי בין נכות נפשית לנכות פיזית?
תודה, קארין* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נכויות
עו``ד בועז אלקלעי01/08/2018נכות בגין כריתת רחם מזכה בנכות, יחד עם זאת נכות זו יכולה להיות מנופה בנכות כללית שכן אין לה השפעה על כושר העבודה.
כמו כן כמובן שניתן לקבל נכויות נפשיות ופיזיות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דחיית תביעה של שמירת הריוןדר31/07/2018
הביטוח הלאומי דחה את התביעה שלי לשמירת הריון... מה עושים?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דחיית תביעה
עו``ד בועז אלקלעי31/07/2018מה הסיבה ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פגיעה באובדן כושר עבודה לעצמאיתדניאלה29/07/2018
אני עצמאית, עובדת על המחשב. התפתחה לי דלקת בשורש כף היד ואני כרגע לא יכולה בכלל לעבוד. גם את ההודעה הזו אני מקלידה ביד החלשה... האם זה אובדן כושר עבודה ואני יכולה לקבל על זה פיצויים? איך זה עובד?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אובדן כושר עבודה
עו``ד בועז אלקלעי29/07/2018שלום רב,
1. האם יש לך ביטוח פרטי ?
2. אם הפגיעה אירעה כתוצאה מעבודה, ניתן להגיש תביעה
לנכות מעבודה לביטוח לאומי (ככל הנראה עפ"י תורת
המיקרו טראומה).
במקרה זה יש צורך להוכיח כי הנזק אירעה תוך כדי ועקב
העבודה וכי אין סיבות אחרות שגרמו לנזק.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מיגרנה עם אאורה וביטוח לאומיציפי26/07/2018
האם מיגרנה עם אאורה מוכרת לביטוח הלאומי?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מיגרה
עו``ד בועז אלקלעי26/07/2018המונח "מוכר" הוא כללי מידי. בביטוח לאומי יש אגפים שונים ותנאים שונים לקבלת גמלה. אם הכוונה היא לנכות כללית אז מיגרנה בלבד לא בהכרח תביא לקבלת גמלה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גמלה רטרואקטיבית לילד נכהורד23/07/2018
אני יודעת שעל פי חוק ניתן לקבל גמלת ילד נכה רטרואקטיבית עד 12 חודשים לאחור.
ביתי אובחנה השנה על הרצף האוטיסטי. לפני חמש שנים בעקבות חשדות של גננת הלכנו לאבחון לאוטיזם והוא יצא שלילי. ניגשנו לאבחון השנה שוב לאחר קשיים רבים בבית הספר ובהמלצת השירות הפסיכולוגי החינוכי. הפעם האבחון יצא חיובי.
המאבחנת המליצה שנבדוק אפשרות לקבל גמלת ילד נכה גם על פרק הזמן שעבר בין האבחון הראשון (הכושל). (פרק זמן של חמש שנים לאחור).
במקומות אחרים נאמר לי כי הסיכוי אפסי. האם באמת כך?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר רטרואקטיביות
עו``ד בועז אלקלעי23/07/2018לצערי זה נכון.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תביעת פיצויים מכמה גופיםעופר22/07/2018
האם יש מניעה מתביעת פיצוים מכמה גופים במקביל - ביטוח לאומי, חברת ביטוח וקופת חולים?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כפל פיצוי
עו``ד בועז אלקלעי22/07/2018השאלה מאוד כללית ולכן לא אוכל להשיב עליה במדויק, שכן אני זקוק לעוד פרטים ומשתנים "במשוואה".
יחד עם זאת אומר כי אם עשית ביטוח פרטי (לדוגמא נכות מתאונה ) ואדם נפגע בנסיבות שמהוות תאונת עבודה- אז אין מניעה לפנות לחברת הביטוח ולקבל פיצוי ומנגד לפנות לביטוח לאומי ולקבל פיצוי.
אתה מוזמן למקד את שאלתך למקרה ספציפי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- העברת חולה מאושפז לבית חולים אחרLevana Mor20/07/2018
אני גם מעונינת לנעביר בדחיפות את אמא שלי מאיכילוב לתל השומר . עכשיו שישי בצהריים. מה האפשרויות הדחופות שבפניי.... אנא תשובתכם בדחיפות
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר העברה
עו``ד בועז אלקלעי22/07/2018אני מקווה שהסדרת בעניין אמא. השאלה לא ברורה...
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההעברת חולה
עו``ד בועז אלקלעי22/07/2018מקווה שהתסדרת עם אימך. השאלה שלך לא ברורה דיה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- רשמו לי תרופות שלא נמצאות בסלדוד19/07/2018
יש לי בעיה בכליות, הרופא שלי רשם לי תרופות שלא נמצאות בסל, אני לא יכול להרשות לעצמי אותן. מה אני יכול לעשות? יש משהו שאני יכול לעשות?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תרופות שאינו בסל
עו``ד בועז אלקלעי22/07/2018אני יוצא מנקודת הנחה כי אין לך ביטוח פרטי.
יש כמה דרכים (שאינן מבטיחות דבר) להשיג תרופות. בין אם מדובר בבדיקת הביטוחים משלימים של קופות החולים , וועדות חריגים בקופה, השתתפות בניסוי קליני, פנייה לעמותות מתאימות וכו'* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כיצד מחשבים זכאות לחולה אלצהיימרגליה17/07/2018
אבא שלי אובחן עם אלצהיימר, איך מתחילים את כל החישובים של הדברים להם הוא זכאי?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אלצהיימר
עו``ד בועז אלקלעי17/07/2018שלום. השאלה שלך "פתוחה מידי" מכדי שאוכל הלשיב לך במסגרת פורום זה. לצורך התשובה לגיל יש חשיבות, למצב הרפואי יש חשיבות, למצב הביטוחי יש חשיבות ועוד.
אני מציע לך לארגן את המסמכים ולפנות לעו"S בצורה מסודרת.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סירוב להתקנת התקן תוך רחמיילנה15/07/2018
הגניקולוג שלי מסרב להתקין לי התקן (בטענה שאני צעירה ושאני עלולה להתחרט), האם יש לו זכות לסרב לבקשה שלי?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סירוב להתקן
עו``ד בועז אלקלעי15/07/2018העמדה של הרופא, כפי שאת מעלה בשאלתך, קצת מוזרה לי. היום , עפ"י ניירות עמדה של קופות החולים, התקן הוא אמצעי מומלץ למניעת ילודה (והוא איננו צמית -ניתן להוציא את ההתקן). נסי רופא אחר...
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ביטול חשיבות של שאלות וחוסר מענהאיציק12/07/2018
הלכתי לאורטופד שזלזל בשאלות שלי ולא ענה לשאלות ששאלתי אותו. האם זה נחשב להפרת זכויות?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר זלזול
עו``ד בועז אלקלעי12/07/2018שלום רב. אין כל ספק כי זלזול בחולה עומד בניגוד לאמור בחוק זכויות החולה. שמורה לך הזכות להחליף רופא מטפל.
בין הפרת זכות במקרה כמו שלך לבין הגשת תביעה המרחק עדיין גדול ועל כן למרות הזלזול לא הייתי "רץ" להגיש תביעה ויש לבחון את הדברים בצורה יסודית יותר.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סיכום ביקור מרופא מומחהיובל06/05/2018
ביקרתי אצל רופא מומחה פרטי לבדיקה שגרתית, שלא דרך קופת החולים. שילמתי לרופא מה שביקש ולאחר כמה ימים ביקשתי ממנו סיכום ביקור קצר ע"מ שאוכל לתבוע את הביטוח הפרטי שלי וגם שיהיה לי תעוד של הביקור. הרופא ביקש ממני 100 ש"ח נוספים כדי לשלוח לי סיכום ביקור.
השאלה שלי היא: האם רופא (כל רופא) לא מחויב עפ"י חוק ו/או נהלים לתעד את הביקור באמצעות סיכום קצר?
אני יכול לשלם את הסכום הנדרש אבל מבחינה הגיונית זה נשמע לי לא הוגן.
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סיכום ביקור
עו``ד בועז אלקלעי07/05/2018אני לא יודע למה בדיוק הייתה כוונתך שביקשת סיכום ביקור על מנת לתבוע את חברת הביטוח ומה הבין הרופא המומחה.
כעיקרון יש לתעד את הביקור אצל הרופא . אם ביקשת מכתב מיוחד לחברת הביטוח (ולא מכתב שנערך אגב טיפול רפואי) אז לגיטימי מבחינת הרופא לדרוש תשלום עבורו.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כריתת רחם זכויות ואחוזי נכותקלרה23/04/2018
אני מעל גיל 50. עברתי לפני כ 5 שנים כריתת רחם.
לפי אתר של ביטוח לאומי אני זכאית לאחוזי נכות והקטנת תשלומי מיסים. האם זה נכון? במידה וכן מה הפרוצדורה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כריתת רחם
עו``ד בועז אלקלעי06/05/2018אני לא סבור כי כריתת רחם תביא לפטור ממס הכנסה. תשומת ליבך כי נכות בשל כריתת רחם על דרך הכלל "מנופה" במסגרת נכות כללית מחישוב הנכויות במסגרת נכות כללית שכן היא לא גורמת לפגיעה בכושר ההשתכרות .
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כריתת רחם כתוצאה משלייה נעוצהעדי ג16/04/2018
אבקש להבין איך באה לידי ביטוי הכרות ביטוח לאומי
בנכות ? מה זה "מכנה לי" תוצאה מכריתת רחם(נאצלתי לעבור כריתת רחם וגרידה כתוצאה משלייה נעוצה בשבוע 13 להריון. אודה לתשובה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כריתת רחם
עו``ד בועז אלקלעי16/04/2018שלום רב,
הנושא של הכרה בביטוח לאומי הוא נושא די רחב כך שלא אוכל להשיב לך בצורה ממצה במסגרת פורום זה. כן אוכל לומר לך שאם כוונתך לנכות כללית אזי מדובר בנכות משוקללת שיש לאדם בשיעור העולה על 60% (ובמקרים מסוימים מעל 40%) ושגורמת לו לפגיעה בכושר התעסוקתי שלו. נכות בשל כריתת רחם על דרך הכלל "מנופה" מחישוב הנכויות במסגרת נכות כללית שכן היא לא גורמת לפגיעה בכושר ההשתכרות .* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם טיפוסים רגישים?