מידע רפואי
פורומים
- הפרעות שמיעה, ליקויי שמיעה, חרשות
- פוריות הגבר והאישה, אמבריולוגיה,IVF
- דיקור סיני
- ניתוחי ראש צוואר, גידולי ראש
- קנאביס רפואי - רישיון למריחואנה רפואית
- המטולוגיה, לוקמיה, קרישת דם, סרטן הדם
- הורים ומתבגרים, גיל ההתבגרות
- אלימות במשפחה
- מחלות כבד, השתלות כבד, סרטן כבד
- חצוצרות חסומות, צנתור חצוצרות, צילום רחם
- סרטן נשים, סרטן צוואר הרחם, סרטן השחלות
- רפואת עיניים ילדים
- חיסונים לילדים, מחלות זיהומיות
- התפתחות הילד, התפתחות ילדים
- נוירופסיכיאטריה
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
ד"ר אליעזר גירש
אמבריולוג קליני בכיר מנהל מעבדה להפריה חוץ גופית (IVF) בביה"ח ברזילי, אשקלון. מנהל מעבדה אנדרולוגית בבנק הזרע Cryobank ברמת השרון. בוגר אוניברסיטה העברית (Ph.D) ומכון ויצמן למדע (פוסט-דוקטורט).דנה לוי ינקולוביץ
דיאטנית קלינית מוסמכת ובעלת ניסיון רב בטיפול בהפרעות אכילה, השמנת יתר, מבוגרים, מתבגרים והורים לילדים.
- אחוזי נכות כשיש אי שליטה בסוגריםאריק06/09/2018
כיצד קובעים אחוזי נכות לאדם שיש לו אי שליטה בסוגרים?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אי שליטה בסוגרים
עו``ד בועז אלקלעי06/09/2018יש ספר תקנות לגבי שיעור הנכות שניתן לקבוע על כל בעיה רפואית לרבות בעיות של אי שליטה בסוגרים. כשמדובר על בריחת שתן מדובר בתקנה אחת וכאשר מדובר על בריחה מפי הטבעת אזי מדובר בתקנה אחרת.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כספי ירושה וקצבאות הביטוח הלאומינסים דרעי01/09/2018
אני מקבל מס' קצבעות מהביטוח הלאומי:
ניידות 80%, שר"ם 112%, נכות כללית 100%+תלויים
לשאלתי: האם אוכל לקבל כספי ירושה ממשפחתי מבלי שזה יפגע לתשלומי הקצבה מהמל"ל?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כספי ירושה וביטוח לאומי
עו``ד בועז אלקלעי04/09/2018ביטוח לאומי בוחן את הכנסות הנכה . אינני יודע בכמה כספים מדובר אבל בכל מקרה הקצבה הבסיסית לא אמורה להפגע.
אם תהא פגיעה היא ב"תוספות", כמו תוספת תלויים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אחוזי נכות לחולת פיברומיאלגיהזהבה04/09/2018
אובחנתי עם פיברומיאלגיה, סובלת בעיקר מכאבים בכל הגוף ומעייפות כרונית. האם לאור הנתונים הללו אני זכאית לאחוזי נכות? במידה וכן, כיצד מתחילים בהליך?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פיברומיאלגיה
עו``ד בועז אלקלעי04/09/2018שלום רב,
יש לבחון את התיק הרפואי שלך ולאבחן את מצב הפיברומיאלגיה.
כמו כן, יש לברר איתך האם הבעיה נגרמה עקב עבודה שאז מגישים תביעה לביטוח לאומי במסגרת אגף נכות מעבודה או שמא מדובר בבעיה כללית ואז צריך לנות לנכות כללית.
בנכות כללית (להבדיל מנכות מעבודה) על מנת לקבל קצבה יש לעבור רף מסוים של נכות רפואית (60% ובמקרים מסוימים 40%) ולהראות כי קיימת פגיעה בכושר ההתשתכרות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מנקה ללא ביטוח שנפלה בדירהנגה30/08/2018
יש לי מנקה ישראלית אבל אני לא משלמת לה ביטוח לאומי (לדרישתה). היא נפלה כשהייתה אצלי בדירה וסובבה את הקרסול. נכון לזמן האירוע היא אמרה שזה שום דבר ובטח שהיא לא תדווח או משהו כזה אבל נראה שמצבה החמיר ואני לא יודעת מה היא תחליט לעשות. לאיזה נזקים אני חשופה כמעסיקה במקרה זה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מנקה ללא ביטוח
עו``ד בועז אלקלעי30/08/2018אם לא שולמו דמי ביטוח לאומי אזי המנקה לא יכולה לתבוע את הביטוח הלאומי בגין תאונת עבודה וכאן טמונה הבעיה כי קיימת חובה על מעסיק לשלם דמי ביטוח גם אם העובד לא מעוניין.
לכאורה יכולה להפתח "חזית" ישירה של המוסד לביטוח לאומי כלפיך (כמובן במידה והעוזרת תבחר להגיש תביעה למוסד).
אני צריך להבין מה הייתה הסיבה לנפילה כדי להעריך את נושא הרשלנות.
ממליץ לשלם דמי ביטוח .* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- זכאות למטפל צמוד כשיש בן זוג מתפקדאורנה23/08/2018
האם העובדה שיש בן זוג בריא ומתפקד משפיע על הזכאות למטפל צמוד?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר זכאות
עו``ד בועז אלקלעי28/08/2018לא. היא תלויה, בגורמים אחרים, בין היתר, כמו הכנסות והעסקת עובדים בפועל.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אובדן כושר עבודה או נכות תעסוקתיתלי27/08/2018
היי
מה ההבדלים בעצם בין אובדן כושר עבודה לבין נכות תעסוקתית?
האם באמת משתלם להחזיק בשתי הפוליסות?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נכות
עו``ד בועז אלקלעי27/08/2018היי,
השאלה כללית מידי מכדי שאוכל להשיב במדויק (זקוק לפרטים מדויקים לגבי הפוליסות).
באופן עקרוני יש להבדיל בין נכות שנגרמה בתאונה לבין אי כושר כללי (הבדלים בין הפוליסות).
פוליסת אובדן כושר עבודה יכולה להיות משולמת ללא קשר לתאונה , אלא למצב כללי שנגרם כתוצאה מהרבה מחלות והגבלות רפואיות. יש פוליסות אשר משלמות רק כאשר אי הכושר עולה על 75% ויש כאלה המשולמות גם כאשר יש ירידה בשכר והנכות חלקית.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מחיקה של רשומה רפואיתשני26/08/2018
האם יש אפשרות לבקש מבית חולים שימחקו את הרשומה הרפואית שלו?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מחיקה של רשומה רפואית
עו``ד בועז אלקלעי26/08/2018באופן עקרוני אם אין סיבה - אין מחיקה של רשומות רפואיות.
ראה חוק זכויות החולה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- רופא תעסוקתי חוות דעת שניהספיר20/08/2018
שלום, אובחן אצלי סימפיזיוליזיס לפני כחודשיים, הייתי אצל רופאה תעסוקתית לאחר קושי רב בתפקוד והיא לא הסתכלה על המסמכים המצורפים וקבעה שאני כשירה לעבוד ללא הרמת משקלים מעל 10 קג. (אני עובדת בעבודה על הרגליים עם משקלים של 15 קילו ומעלה).
המצב החמיר לכאבי גב תחתון בלתי נסבלים, חוסר תפקוד כמעט מלא אי יכולת לקום ולשבת ומסמכים מהאורתופד אשר סותרים את ההחלטה של הרופאה התעסוקתית. אחרי שהגשתי ערעור על ההחלטה התקשרו אליי מהמרפאה התעסוקתית ואמרו שלא כדאי לי ללכת לערער במרפאה אחרת ועדיף להגיע אליהם לבדיקה אצל רופא אחר אחרי שהם ראו את המסמכים החדשים. שאלתי היא האם אחרי שהם ראו שהמצב החמיר בצורה משמעותית הם מנסים ל"טאטא" את זה? האם אני עדיין רשאית לקבוע למרפאה תעסוקתית אחרת? ולא ללכת אליהם למרות שאמרו שיקבעו לי תור מהיר ושבמקום אחר יקח לי חודשים.. מרגישה כאילו מנסים לפצות על רשלנות מסוימת.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר רופא תעסוקתי
עו``ד בועז אלקלעי23/08/2018שלום.
בסוף את צריכה אבחנה שתואמת את מצבך. אני לא רואה כאן רשלנות זועקת. הזכויות שלך ישמרו.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תביעת נכות עקב תקיפהאורי20/08/2018
שלום, יש לי פוסט טראומה עקב תקיפה שעברתי. עבר מאז חמש שנים ועד היום יש פוסט טראומה קשה עם התקפים שבועיים וכשאני מדבר על הנושא זה כמו שקרה עכשיו אני בתוך זה, מחלה פעילה ומקבל טיפול תרופתי.
ורק בחודש האחרון הגשתי תביעת נכות לביטוח לאומי.
לשאלותי,
1. נתנו לי 40% רפואי + אי כושר 100% שניהם זמני לשנה. האם פוסט טראומה מהאירוע עבר חמש שנים ואני חיי את האירוע עד היום. נכון שהיו צריכים לתת לי נכות לצמיתה ולא זמנית אני צריך לערער על כך?
אשמח לדעתך תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פוסט טראומה
עו``ד בועז אלקלעי21/08/2018השאלה שלך מתייחסת לקביעה רפואית של הוועדה. יש לבחון את המסמכים טרם מתן תשובה. על כל פנים הנכות קיימת ועד למועד הדיון הבא תוכל להתכונן בכדי שתקבע נכות צמיתה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דרישה לשימוש בתרופה שאינה בסלסברין19/08/2018
האם בהמלצה של רופא אפשר לדרוש מימון של תרופה שאינה בסל?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תרופה
עו``ד בועז אלקלעי19/08/2018לא הבנתי את כוונתך... אם התרופה איננה בסל מה תועיל המלצת הרופא.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הכרזה על הבעיות שלי בראש חוצותקרן16/08/2018
במזכירות של המרפאה של קופת הוחלים המזכירה ניהלה דיאלוג בצעקות עם הרופא שהיה בחדר אחר, כל הנוכחים במרפאה שמעו על הבעיה שלי, האין זו הפרה של זכות האדם לפרטיות?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הפרה
עו``ד בועז אלקלעי16/08/2018זה אכן לא תקין.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מעסיק לא מקבל המלצה של רופא תעסוקתיסיוון14/08/2018
מה קורה במקרה שמעסיק לא מסכים להמלצות של רופא תעסוקתי להפחתת שעות עבודה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר רופא תעסוקתי
עו``ד בועז אלקלעי14/08/2018שלום רב,
השאלה הינה שייכת לתחום דיני העבודה, אך יחד עם זאת אומר כי המעביד צריך לפעול בהתאם להמלצת הרופא התעסוקתי. אם אין לו עבודה מתאימה להמלצות הוא יכול לפטרך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סימפיזיוליזיס בהריון-שמירת הריוןספיר12/08/2018
שלום רב, הובחנתי ע"י אורתופד עם סימפזיוליזיס והוא המליץ על שמירת הריון ורשם עקב סכנה לעובר ולאם. אני עובדת בעבודה פיזית עם משקלים בין 5-30 ק"ג, עליה על סולם, עמידה ממושכת על הרגליים. הרופא המטפל שלח אותי לרופא תעסוקתית, אך הרופאה רשמה שאני כשירה לעבוד ושרק אסור לי להרים משקלים יותר מ10 קג.
שאלתי היא האם אני יכולה לערער על החלטה של רופאה תעסוקתית? בטופס לא רשום כלום על ערעור.
איני יכולה לבצע פעולות יומיות והאורתופד אמר כי עליי לנוח עד סוף ההריון על מנת שלא יחמיר.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר רופא תעסוקתי
עו``ד בועז אלקלעי12/08/2018באיזה קופת חולים עובד המומחה התעסוקתי ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמכבי
ספיר12/08/2018הרופאה התעסוקתית בקופ"ח מכבי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההאם נתן לערער על ההחלטה שלה?
ספיר12/08/2018היא התעלמה לחלוטין מהמלצת האורתופד, בנוסף ממכתב מעסיק שרושם את אופן העבודה הפיזי.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהרופא תעסוקתי
עו``ד בועז אלקלעי12/08/2018היי,
נדברים נרשמים בזהירות מאחר ולא ראיתי את המסמכים.
בד"כ מסקנותיו של הרופא התעסוקתי הן הנותנות. הייתי מציע לך להתקשר לקופת החולים ולבקשת הפנייה למומחה תעסוקתי מחוזי או ארצי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- זכויות רפואיות בטיפולי פוריותאנה09/08/2018
האם לנשים שעברות טיפולי פוריות יש זכויות רפואיות שמחייבות את מקום העבודה כמו ימי מחלה ויציאה מוקדם מהעבודה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר זכויות בזמן טיפולי פוריות
עו``ד בועז אלקלעי12/08/2018שאלתך הינה בתחום דיני העבודה.
יחד עם זאת אומר כי היעדרותך בגין ובזמן טיפולי פוריות היא על חשבון ימי המחלה הצבורים לזכותך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הסרת שומה מכף הרגלטולי12/08/2018
הסירו לי שומה מכף הרגל, החתך עמוק מאוד והתקשיתי ללכת, ממש מרותקת למיטה. נעדרתי מהעבודה במשך שבועיים, כשהצלחתי לעמוד שוב על הרגל ליותר משתי דקות חזרתי לעבודה. מה ההליך הבירוקרטי שעלי לעשות עכשיו כדי שלא יקזזו לי את הימים האלה מהמשכורת?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ימי מחלה
עו``ד בועז אלקלעי12/08/2018שלום רב,
השאלה שלך הינה בתחום דיני העבודה .
יחד עם זאת אומר כי עפ"י חוק הינך זכאית ל 18 ימי מחלה בשנה.
עבור היומיים הראשונים אינך זכאית למשכורת, ביום השלישי הינך זכאית ל -50% מהשכר היומי ואילו לאחר מכן הינך זכאית למשכורת מלאה בהתאם לימי המחלה שצברת.
אין אפשרות לקבל את כל ימי המחלה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם פרפקציוניסטים?