פורום חרדות, טראומות, פחדים - יש לך שאלה?

מנהל הפורום

ד``ר חיים היילפרין
ד"ר חיים היילפרין
ד``ר אודי אורן
ד"ר אודי אורן
הוספת הודעה לפורום

לקביעת תור אצל ד"ר אודי אורן ללא פרסום בפורום

• עזרה עם חווית טיפול ומיניות
    אנונימי92
    10/01/2023

שלום,

מזה כארבע שנים נמצאתי בטיפול אצל פסיכולוג עקב דיכאון. בסהכ חווית הטיפול הייתה שלילית, לא תרמה ובשנה האחרונה אף יצרה פגיעה חמורה בתפקוד שלי. לפני שנה המטפל חשף צדדים פגועים מאוד וכשל לטפל בהם. במשך שנה הוא העצים את הפגיעה, מערכת היחסים מולו התדרדרה מאוד והא סירב להשתתף במערכת היחסים שלי ושלו, סירב לענות לשאלות שלי על הטיפול ולעזור לי לברר מה קורה בטיפול וכיוצא בזה לדימוי שיש לי עליו. אני מרגיש שהראיתי לו את עצמו וכל פעם שזה קרה הוא "העניש" אותי. השנה הזאת סבלתי מכעסים לא נפסקים, מחשבות חודרות ואף אלימות, דיכאונות ומצבי רוח קיצוניים שאף הגיעו למחשבות על פגיעה עצמית ורגעים של אובדנות, הוא לא השכיל לשנות את ההתנהגות שלו. בכל אופן אחד הדברים שהוא פעל כדי להשפיע עליהם במהלך השנים הוא המיניות שלי (הוא גם מטפל מיני), הוא עשה זאת בניגוד לרצוני (מפורשות) והשתמש בזה כדי לזעזע את הזהות המינית שלי. הוא סרב לדבר על המניעים\הצדקה טיפולית לזה, הוא טען שרצה לתת לי יותר אפשרויות, שכל הגברים שטיפל בהם בתל אביב התנסו עם גברים אחרים (אמירה מפוקפקת..) וסירב לראות אותי. מעולם לא היו לי מחשבות הומוסקסואליות לפני שהגעתי אליו, לא היתה לי בעיה בזהות המינית שלי (הטרו). הוא גם טוען שחווית הילדות המיניות שלי מצביעות מפורשות על כך שאיני הומוסקסואל. בפועל הוא יצר בלבול גדול וחוסר נוחות מול גברים- אני עד עכשיו לא בטוח שאני נמשך לגברים אלא שכל הבלבול והקושי סובב בעיקר סביב מערכת היחסים איתו והכעס כלפיו, לא יודע להסביר את זה. איפשהו, ברגע מאוד מאוד קשה ולא יציב, הרגשתי שכדי להיות ילד טוב לדמות ההורה הזאת (הפסיכולוג) עלי לקבל על עצמי זהות מינית חדשה (הוא הגדיר את המחשבה הזאת כפסיכוטית). היה לי מאוד קשה לעזוב את הטיפול אבל הבנתי שאני עושה לעצמי נזק ובעיקר שהוא לא מסוגל לטפל בי ולא רוצה לייצר שינוי במערכת היחסים (למעט זה שהוא יוביל את הטיפול באופן גורף ולא יהיה לי קול למעט לענות). אני חש שאני צריך עזרה לפרק את הבלבול המיני שהוא יצר, אני מפחד שמאוחר מידי. לפני תקופה חשתי שיש לי צד שפוי ובשליטה שיודע מי אני וצד מבולבל ולא יציב, כעת אני מתחיל לחשוב שהוא מתחברים להם. אני חושש לחזור לטיפול אבל צריך עזרה להבין מה קרה, איך לחזור לעצמי ומה לעשות עם הילד הפגוע והמדוכא הזה בתוכי.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• עזרה בחוויות טיפול

ד"ר היילפרין
    11/01/2023

צר לי לשמוע על חוויית הטיפול שלך וחבל שלא עזבת את המטפל הפוגעני כבר מזמן. הדרך הטובה ביותר לעבד את מוראות הילדות והטיפול שעברת היא עם מטפל אחר, ראוי ומיטיב הרבה יותר, ויש לא מעט כאלה. אתה מוזמן לפנות גם אלי. בהצלחה!

ד"ר חיים היילפרין
    פסיכולוג קליני מומחה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• התקפי חרדה אצל אמא
    בוריס
    02/01/2023

אמא שלי בת 82 סובלת מהתקפי חרדה, בעיות שינה והתקפי רעב פתאומים ומטפלת בהם עם לוריואן ומדיטציה, אבל הסבל לא נגמר. רופא משפחה ממליץ על תרופא אנטי-דיקאון אבל רופא פסכיאטרי מוכר לא ממליץ כי "זה לא דיכאון, אפשר להתמודד עם זה לבד". בינטיים איכות חיים של אמא נפגע מאוד. מה נכון לעשות?

לקביעת תור
    סגירה
    התקפי חרדה אצל אמא

הוספת תגובה

• התקפי חרדה אצל אמא

ד"ר היילפרין
    11/01/2023

נכון להפנות את אמך לטיפול פסיכולוגי (שיחתי) אצל פסיכולוג קליני שמתמחה בטיפול בחרדות בגיל השלישי. תתייעץ עם הפסיכולוג גם על האפשרות של טיפול בתרופות נוגדות דיכאון וחרדה. בהצלחה!

ד"ר חיים היילפרין
    פסיכולוג קליני מומחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חרדה מכל נושא המוות
    ענת
    04/12/2022

שלום רב.
    אני בת 51.
    איבדתי את אבי היקר לפני 9 שנים ואת אמי היקרה לפני 4 חודשים
    יחסית נפטרו צעירים.
    אבי 68 לאחר מחלת לב ואמי 72 לאחר מחלת ראות קשה מאד וממושכת.
    אציין שליוויתי וסעדתי אותם עד מותם המצער.
    מאז ומתמיד נושא המוות הפחיד אותי.
    זה התחיל כטראומה בכיתה ג' כשראיתי איך מורידים שכן מבוגר שנפטר.
    זכורות לי כפות רגליו שבצבצו מהשמיכה.
    זה כנראה נחקק כטראומה בזכרוני.
    בגילוי מצבה של אבי,הלכתי לבדי כשכולם המתינו בחוץ לחפש את החלקה בה הוא קבור.פתאום קלטתי שאני מחפשת אותו באדמה,וחטפתי התקף חרדה נוראי שאין לי מושג איך הגעתי לשער בית העלמין לבנה ורועדת כולי. אז התחילו לי התקפי חרדה גם בנהיגה,אני לא טסה .ההתקפים קיבלו זרועות והתפשטו אך די נרגעו ולאט לאט התגברתי על רובם באמצעות סי בי טי,תרגילי הרפיה וכו.
    מאז לא עליתי לבית עלמין.
    כשניסיתי לעלות קיבלתי התקף חרדה נוראי.בלוויה של אמי לא השתתפתי.
    רק בתום השבעה דודתי החזיקה ותמכה בי ועליתי כולי רועדת.
    אני חושבת שיש לי נקרופוביה.קראתי על כך לא מעט.
    העיסוק האובססיבי במתים. בסופניות הזאת.איך ייתכן שאמא ואבא מתחת לאדמה?.
    מה קורה לאחר המוות.
    זה התגבר כמובן כעת כשלפני 4 חודשים אמי האהובה נפטרה.
    לא מפסיקה לחשוב עליה שם בבית עלמין.
    התמונות איך בכתה וסבלה ביומה האחרון לא מרפות ממני.
    ברור לי שזו טראומה,אפילו הלכתי בזמנו לטיפול אצל פסיכולוג שישב איתי בבית עלמין והסביר לי שאין פעילות גלי מח אצל אדם שנפטר. ובכל זאת הפחד הזה והמחשבות לא מרפות.
    איזה טיפול ניתן להציע לי בבקשה?

לקביעת תור
    סגירה
    חרדה מכל נושא המוות

הוספת תגובה

• חרדה מנושא המוות

ד''ר אודי אורן
    27/01/2023

לענת שלום,
    אין ספק שמותם של הורייך השאיר את חותמו עלייך. ארועים אלו התחברו לארועים משמעותיים מוקדמים יותר. אני ממליץ לך בחום לפנות לטיפול EMDR המתמקד בהשפעתם של ארועי חיים קשים. המרכז הישראלי ל-EMDR כולל מטפלי EMDR בכל רחבי הארץ. בהצלחה, אודי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• פחדים אצל ילדים
    עממי מרים
    13/11/2022

הנכדה שלי הוצאה לפני שההורים באו לקחת אותה משיעור ריקוד פעמיים שזה קרה ומאז הילה מפחדת שהיא תישאר לבד בבית הספר ובכל מקום זאת למרות שאנו מגיעים לפני הזמן לקחת אותה מה עושים דרך אגב היא לא הולכת לחוג הריקוד מהפחד מה עושים?

לקביעת תור
    סגירה
    פחדים אצל ילדים

הוספת תגובה

• חרדת נטישה

ד''ר אודי אורן
    13/11/2022

שלום
    מציע לקחת אותה לחוג ריקוד ולהישאר איתה בכמה פעמים הראשונות אם אפשרי.
    מציע לקרוא לה ספרים על הנושא.
    אם תוך כמה שבועות הבעיה לא נעלמת, מציע להגיע למטפל EMDR לילדים.
    בהצלחה
    אודי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• פחד מחנק וחרדת בליעה
    אנונימית
    07/11/2022

שלום, כחמש וחצי שנים אני סובלת מחרדת בליעה ופחד מחנק. כל הבדיקות תקינות והיו לא מעט. בשנתיים הראשונות ירדתי במשקל ל-45 ק"ג( 8 ק"ג מהמשקל הרגיל). מטופלת כשלוש שנים בלוסטרל וולבוטרן. הייתי שנה בטיפול פסיכולוגי. ניסיתי היפנוזה עצמית, מדיטציה, שיאצו, רפלקסולוגיה, דיקור סיני ועוד... שום דבר לא עזר. מאבדת רצון לחיות. הדבר היחיד שעוצר אותי זה בעלי והילדים אבל לא יכולה להמשיך לחיות ככה. לא אוכלת ליד אנשים בכלל, כולל שתיית קפה. לא משנה אם אוכל מוצק או נוזלי, הפעולה של בליעה פשוט לא קוראת ולפעמים יורקת.. ביקרתי אצל מספר פסיכיאטרים והמצב לא השתנה. אני מותשת ואובדת עצות. יש משהו שיכול לעזור לי?

לקביעת תור
    סגירה
    פחד מחנק וחרדת בליעה

הוספת תגובה

• חרדת בליעה

ד''ר אודי אורן
    20/11/2022

שלום רב,
    התופעה שאת מתארת ניתנת לטיפול על ידי אנשי מקצוע המתמחים בטיפול בחרדות. ממליץ על טיפול בעזרת EMDR או CBT. תוכלי למצוא מטפלים דרך קופת חולים, אתר המרכז הישראלי ל-EMDR או אתר אי"טה. אל תאבדי תקוה. בהצלחה, אודי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• העלאתמינון עם חרדות עד מתי
    הילה.
    12/10/2022

עם מינון 10 מג כארבע שנים, חרדות חלשו אולם ללא הטבה מקסימלית, לפני שבועיים וחצי העלאת מינון ל-15 מג, מרגישהחרדות נוראיות, בכי , תחושה קשהמאוד, האם יתכן בהעלאתהמינון הרגשה שכזו?

הוספת תגובה

• עד מתי

ד"ר היילפרין
    13/10/2022

כן, ההעלאה במינון (כמו לקיחת התרופה בפעם הראשונה) עשויה לגרום לתגובה שחווית. כללית, טיפול תרופתי *אינו* הטיפול המומלץ לדיכאון וחרדה ומשלב תפיסה שגויה (הרואה בדיכאון ו/או בחרדה כמחלות בפני עצמן בשעה שהן רק ביטוי למצוקה נפשית לגיטימית) והתערבות שגויה (טיפול בתסמינים במקום במצוקות האמיתיות). למרות שהתרופות עשויות להקל עליך (במקרה הטוב), הן אינן מטפלות בשורשי הבעיות - ולכן עלולות גם לקבע אותן לשנים - ויש להן תופעות לוואי מזיקות (כמפורט בדפי המידע לצרכן). אני מטפל בדיכאון וחרדה ללא תרופות ומניסיוני, ברוב המקרים די במספר מצומצם של פגישות כדי לחוות הקלה משמעותית, ואשמח לסייע לך בזה. בהצלחה!
    ד"ר חיים היילפרין
    פסיכולוג קליני

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חנק באמצע אוכל
    טל כהן
    08/10/2022

שלום
    אני סובלת מריפלוקס ולוקחת נקסיום שבועיים.אכלתי צהריים ופתאום האוכל עמד לי בגרון ולא יכולתי לנשום כמה שניות נבהלתי.האם זה קשור לזה שאכלתי בשר?או תופעת לוואי של נקסיום שחכול לגרום לקושי בבליעה?כי הוא עושה לי גם ליחה.עשיתי בדיקות ולא ראו משהו חריג.אודה לתשובתך בהקדם

לקביעת תור
    סגירה
    חנק באמצע אוכל

הוספת תגובה

• חנק

ד"ר היילפרין
    13/10/2022

אין קשר לנקסיום ואם הבדיקות בסדר, הכל איתך כשורה. פשוט נבהלת כשהתקשית לבלוע (ובשר עשוי להיות קשה יותר לבליעה), הבהלה גרמה לך לתגובה רפלקסיבית טבעית של היצרות בית הבליעה, מה שהגביר את הבהלה שלך במעגל של היזון חוזר לכמה שניות. להבא קחי ביסים קטנים יותר ושתי משהו במהלך הארוחה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מחקר: אלכוהול גורם לדכאון וחרדות
    ליאור
    22/09/2022

תסמונות פסיכיאטריות הנובעות כתוצאה מאלכוהוליזם במהדורה הרביעית של המדריך הדיאגנוסטי והסטטיסטי להפרעות פסיכיאטריות, הופיעה לראשונה קטגוריה הכוללת הפרעות פסיכיאטריות שהתפתחו כתוצאה מצריכת אלכוהול. כיוון שלאלכוהוליזם השפעות רבות על הפעילות המוחית, בהתאם גם ניתן לראות כי ישנן הפרעות רבות ביותר שיכולות להופיע על רקע אלכוהוליזם. בין היתר מדובר בהפרעות מצב רוח, הפרעה פסיכוטית, שיטיון, הפרעות שינה, הפרעות מיניות ועוד. המאפיין המובהק של כל ההפרעות שמקורן באלכוהוליזם הוא שהן התפתחו בעקבות ההשפעה הפיזיולוגית של האלכוהול. כמו כן, בניגוד למשל להפרעה פסיכיאטרית שלא נובעת כתוצאה מאלכוהוליזם, הפרעה פסיכיאטרית הנובעת מאלכוהוליזם צפויה לחלוף גם ללא טיפול, למעט טיפול תומך, תוך מספר שבועות לאחר הפסקת השתייה. סימנים ותסמינים פסיכיאטריים הקשורים לאלכוהול צריכה מופרזת של אלכוהול משפיעה בצורה ישירה על הפעילות המוחית וגורמת לשינויים מגוונים בכימיה של המוח ובמערכות ההורמונליות, הקשורות לסוגים שונים של הפרעות פסיכיאטריות. בין היתר מדובר בהפרעות מצב רוח והפרעות חרדה שונות. אי לכך, אין כל פלא שאלכוהוליזם יכול לבוא לידי ביטוי בטווח רחב של תסמינים וסימנים פסיכיאטריים. יתרה מזאת, במקרים רבים התופעות הפסיכיאטריות השונות הן העדות הראשונה לכך שהמטופל סובל מאלכוהוליזם וכן במקרים רבים התסמינים הפסיכיאטריים השונים מהווים את הגורם בגינו המטופל פונה לראשונה לקבלת סיוע. חומרת התסמינים משתנה בהתאם למשך הזמן שבו סובל המטופל מאלכוהוליזם, רמת הסבילות של המטופל לאלכוהול, תדירות השימוש באלכוהול, כמויות האלכוהול הנצרכות ועוד. מובן שישנה השפעה משמעותית גם לרמת הפגיעות של המטופל מבחינה פסיכיאטרית ולנטייה שלו לסבול מתסמינים פסיכיאטריים. בין היתר צריכת אלכוהול יכולה לגרום לאופוריה, עצבות, נטייה לרגזנות, עצבנות, פגיעה בכושר השיפוט ואפילו להוביל לתסמינים המזכירים במידה רבה תסמינים של הפרעת אישיות אנטי חברתית. התסמינים והסימנים הפסיכיאטריים משתנים גם כן, בהתאם למועד האחרון שבו המטופל צרך אלכוהול ובהתאם למועד שבו בוצעה האבחנה. כך לדוגמה, אם המטופל נמצא תחת השפעת אלכוהול וניכרים בו סימנים של דיכאון מג'ורי, ייתכן מאוד שלאחר שיתפכח, יפגין סימנים של חרדה ואפילו פאניקה. מעבר להשפעה הפרמקולוגית הישירה של אלכוהול על התפקוד המוחי, יש לזכור כי ישנם גם גורמי מתח רבים הקשורים לאלכוהוליזם, שעשויים להשפיע על התסמינים הפסיכיאטריים. הכוונה היא למשל לבעיות פיננסיות, בעיות בין אישיות ואפילו בעיות חוקיות כמו נהיגה תחת השפעת אלכוהול. כל הגורמים הנ"ל עשויים לתרום להגברת תחושת החרדה, העצבות והייאוש.

הוספת תגובה

• התבלבלת בפורום

ד"ר היילפרין
    22/09/2022

זהו פורום מומחים, ליאור - נא להעלות רק שאלות למומחים בפורום, ולא כתבות, מחקרים, דעות או הגיגים

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• פריזמה וארפליי שילוב ביחד האם מותר ליטול את שניהם באותו זמן בבוקר כמו שנאמר לי
    צפי
    19/09/2022

מקבל ארפלי כבר תקופה י חצי כדור בבוקר הומלץ להכניס רבע כדור פריזמה ביחד כלומר לוקחים בבוקר ארפלי וישר אחריו פריזמה האם זה אפשרי ליטול באותו זמן בבוקר את שני התרופות
    האם תופעות לוואי מהכנסת הכדור הנוסף יכול להיות
    ופריזמה הבנתי שלוקחים בזמן באותו שעה ואם שוכחים או קמים יותר מאוחר בבוקר ולא נלקח באותו שעה מתי אז לוקחים

הוספת תגובה

• בכל הקשור לטיפול תרופתי

ד"ר היילפרין
    19/09/2022

בכל הקשור לטיפול תרופתי עדיף שתתייעץ עם הפסיכיאטר שרשם לך את הכדורים. בהצלחה!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• במידה והגוף מכור לכדורי הרגעה
    Linoy
    04/09/2022

אשמח מאוד לדעתכם 🙏במידה והגוף מכור לכדורי ההרגעה , מה ניתן לעשות על מנת שהגוף יתנקה ויהיה ניתן לצרוך מחדש כדור הרגעה? למשל , אם לקחתי חודש לוריוואן והוא כבר לא משפיע עליי, אם אעשה הפסקה לחודש רצוף מכדורי הרגעה , אחרי חודש ההשפעה תתחדש מבחינת אפקט הכדור בגוף?

הוספת תגובה

• איני יודע את התשובה לשאלה

ד''ר אודי אורן
    04/09/2022

ללינוי שלום,
    איני יודע את התשובה לשאלה. אני ממליץ פניה אל הרופא שנותן לך את המרשמים.
    מצד שני אני רוצה להציע שהתמכרות לכדורי הרגעה היא תופעה בעייתית בעלת השפעות פיזיות ונפשיות שליליות. אני ממליץ לך לשקול פניה לטיפול פסיכולוגי כדי למנוע/להקטין את הצורך בשימוש בתרופות הרגעה (שמוביל לא פעם להתמכרות). בהצלחה, אודי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חרדה לאחר צפייה בסרט
    יריב
    01/09/2022

שלום. בני בן 12 צפה בסרטון מטריד מאז נכנס לחרדות ועצבות
    לא יוצא מזה. מצבו השתפר לאחר כמה מפגשים עם פסיכולוג אבל אז נחשף לסרט שוב והכל התחיל מחדש. סממנים של דיכאון וחרדות. כאבי בטן וראש וחוסר טעם בחיים. היתכן שכל זה נובע מסרטון קצר ביוטיוב??

לקביעת תור
    סגירה
    חרדה לאחר צפייה בסרט

הוספת תגובה

• חרדה לאחר צפייה בסרט

ד"ר היילפרין
    03/09/2022

בעקרון כן, למרות שהחוויה הזו היא רק אחת מהסיבות לתגובותיו של הבן. מהו הסרט שצפה בו הילד? בכל מקרה, ניתן לסייע לבנך בפגישה או שתיים ואשמח לסייע לך בזה. בהצלחה!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חרדה כתוצאה מסרט

יריב
    04/09/2022

הסרטון שהוא צפה בו נקרא ג׳ק הצוחק. האמת שחיפשתי את זה בגוגל ובאמת זה סרטון מטריד…(הדברים שהילדים נחשפים אליהם היום זה הזוי ומקולקל..)כמו כן סיפר לי היום שיש לו פחד בלילה שהדמות הזו תיכנס הביתה ותיפגע באחותו הקטנה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• פחד מנפילת אנרגיה
    נועם
    21/06/2022

שלום אני בן 29 וחי חיים טובים בריאים ומאושרים הפחד היחידי שיש לי שאני פוחד מנפילת אנרגיה ולכן דוחה מטלות פגישות וכו . לדוגמא אני קם בבוקר באנרגיית שיא ובשעה × פתאום נפילת אנרגיה ואין לי חשק להתקדם, זה קורה לי הרבה ימים בחודש ושאני באנרגיה טובה אז הפחד שהנפילת אנרגייה תגיע מעדד לי ומפריע לי
    מה היתם ממליצים לי לעשות ?
    תודה

לקביעת תור
    סגירה
    פחד מנפילת אנרגיה

הוספת תגובה

• בהנחה שאתה בריא פיזית אני מציע שתגיע לפסיכולוג

ד''ר אודי אורן
    21/06/2022

שלום, אני משער שעברת בדיקות רפואיות ושאתה בריא.
    אם לא, אנא עשה זאת.
    בהנחה שאתה בריא פיזית, אני מציע שתגיע לפסיכולוג המתמחה
    ב-EMDR שיוכל לברר את התבנית שתארת ולהתחיל טיפול
    שיוכל לעזור לך ולהקטין בצורה משמעותית את מספר ועוצמת
    הסימפטומים שאתה מתאר.
    בהצלחה, אודי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חרדה מטיסה למרוקו
    פאני
    22/05/2022

שלום
    שמי פאני בת 59 אני צריכה לטוס למרוקו ל15 יום והתחלתי להרגיש חרדה מהטיסה מחשבות אם המטוס יקרה משהו וכל מני תסריטים מפחדים
    אני יכולה לציין שכבר טסתי להרבה מקומות ולא פחדתי היו לי חרדות וחששות איך היה וכו
    אבל עכשיו שאני מודעת שאין לי שליטה ויש טייס שאצלו השליטה זה התחיל להכניס אותי ללחץ וחרדה
    רציתי לשאול מה אתה מייעץ לי אני מאוד רוצה לטוס ולא לוותר ומצד שני פוחדת לקבל התקף חרדה קשה ומלחיץ
    תודה רבה לתשובתך

לקביעת תור
    סגירה
    חרדה מטיסה למרוקו

הוספת תגובה

• ממליץ לך לפנות לטיפול פסיכולוגי ממוקד כמו EMDR

ד''ר אודי אורן
    30/08/2022

שלום
    מתנצל על התגובה המאוחרת. ממליץ לך לפנות לטיפול פסיכולוגי ממוקד כמו EMDR או CBT. תוכלי למצוא מטפלים באתר המרכז הישראלי ל-EMDR או בקופות החולים. הטיפול בחרדת טיסה הוא כרגיל קצר ויעיל. בהצלחה, אודי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• נוגד דיכאון לא משמין
    חן
    10/05/2022

היי,
    אני בת 32 ,סובלת מתסמונת קדם וסתית
    שמתבטאת בחרדה ודיכאון
    ניסיתי כמה סוגים ssri עזרו לי מעט
    במשך שנה וחצי
    ציפרלקס הכי השמין אותי
    פרוזק גם וגם לוסלטרל.

הפסיכיטארית נתנה וולבוטרין אבל גרם לי מיגרנות קשות מאוד
    3 פעמים ביום

אני כעת הפסקתי עם כל הכדורים
    ותוהה האם יש עוד כדור שיכול לעזור לי שלא גורם השמנה?
    תודה

לקביעת תור
    סגירה
    נוגד דיכאון לא משמין

הוספת תגובה

• ממליץ לך לפנות לטיפול פסיכולוגי ממוקד כמו EMDR

ד''ר אודי אורן
    30/08/2022

שלום, ממליץ לך לפנות לטיפול פסיכולוגי ממוקד כמו EMDR או CBT. תופעות הלואי של טיפול פסיכולוגי הן כרגיל מינימליות ויכולות לעזור בהתמודדות עם דכאון, חרדה ותופעות סומטיות. בהצלחה, אודי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ייעוץ בנוגע לטיפול DBT
    עינבל
    06/05/2022

שלום!
    מאובחנת עם דיכאון חרדה וגם הפרעת אישיות גבולית.התחלתי טיפול DBT לפני כשבועיים,אך המטפלת היא לא פסיכולוגית/פסיכיאטרית אלא עו"ס בלבד.שאלתי היא,האם לפנות לפסיכולוג/ית שמטפלים בDBT או להישאר איתה?האם היא מוסמכת מספיק לטיפול בי ברגעי משבר/אובדנות/מצוקה?מבחינה כספית היא גובה כמו פסיכולוג בתחום,ואני תוהה האם ההחלטה להתחיל איתה טיפול במקום פסיכולוג היתה נכונה.

תודה על המענה

לקביעת תור
    סגירה
    ייעוץ בנוגע לטיפול DBT

הוספת תגובה

• הכשרתם הפורמלית של מטפלים

ד''ר חיים היילפרין
    06/05/2022

הכשרתם הפורמלית של מטפלים או הגישה הספציפית בה הם משתמשים הם רק חלק ממה שקובע את איכות הטיפול. אישיותם וניסיונם המקצועי, למשל, חשובים לא פחות (במיוחד לגבי שאלת ההכלה ברגעי משבר\אובדנות\מצוקה). על על השאלה האם היה נכון להתחיל עם המטפלת בה בחרת תוכלי לענות בעצמך בתוך מספר מפגשים. ואם היא אינה עונה על צרכייך, חפשי מטפל\ת מקצועי\ת ומנוסה יותר. בהצלחה!
    ד"ר חיים היילפרין
    פסיכולוג קליני

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה