מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- האם יש לי פוסט טראומה?בדוי02/07/2023
אז אני עברתי אונס בגיל 4 מצד אבי והוא יצא מזה חף מפשע ואני רוצה לדעת האם יש לי פוסט טראומה איך בודקים?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
פוסט טראומה
ד''ר חיים היילפרין03/09/2023פנה לפסיכולוג קליני שמתמחה בטיפול בטראומות להערכה ולטיפול. בהצלחה!
ד"ר היילפרין
פסיכולוג קליני* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פחד מטיסה כדורים שקיבלתיאתי02/07/2023* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
פחד מטיסה
ד``ר חיים היילפרין03/09/2023* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ALT גבוה בשל התמכרות קלה לאלכוהול:לי01/07/2023
שלום רב - כתוצאה מסכסוך שכנים מר ונמהר שהיה לי בעבר, התחלתי לפתח תלות באלכוהול - ובבדיקת הדם האחרונה שעשיתי גיליתי שיש לי ALT גבוה ולפי קריאה באינטרנט הדבר מצביע על הצטברות רעלים בכבד.
אני מאוד רוצה להתחיל לקחת את עצמי בידיים ולהתחיל להפחית בהרגלי השתיה שלי, במיוחד כאשר אני כיום עזבתי את בית ההורים ואני רוצה לפתוח בחיים חדשים.
אולם - מאוד קשה לי להפסיק לגמרי לא לשתות אלכוהול בכלל, אחרי שראיתי שיש לי ALT גבוה בדם אני כבר התחלתי להפסיק לשתות יין בצהריים ואני גם מנסה להימנע מלשתות בקבוק בירה לפני השינה - אולם אני יודע שלהפסיק לגמרי את שתיית האלכוהול יהיה לי קשה.
אני נפלתי לטיפה המרה על מנת למצוא מפלט מהסכסוך שהיה לי עם השכנים, ומאז בנוסף לבעיית האלכוהול אני מתקשה להירדם בלילות, מתקשה להחזיק מעמד לאורך זמן במקומות עבודה, אבל עכשיו אני מבין שאם אני לא אתחיל לקחת את עצמי בידיים אני עלול לגרום לעצמי לנזק בלתי הפיך לכבד כמו גם לגרום לעצמי לנזק בלתי הפיך לקריירה שלי מבחינה מקצועית ותעסוקתית.
אני כן מעוניין בטיפול - אבל אני יודע שטיפול תרופתי יגרום לי להתמכר לזה במקום לאלכוהול, ולכן אני יודע שאני צריך להיגמל מאלכוהול באופן זהיר ומידתי ולא בבת אחת.
אבא שלי כבר הבין שיש עימי בעיה, והוא הביע בפניי את מורת רוחו על כך שכל פעם בחצי שנה אני מחליף מקום עבודה, אבל היה לי קשה להכיר בבעיה ורק אחרי שבבדיקת הדם האחרונה גיליתי שאני גורם לעצמי לנזק לכבד התחלתי להכיר בבעיה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
התמכרות
ד''ר אודי אורן01/07/2023שלום, יכול להיות שבדיקת הדם הזאת תשנה לך את החיים לטובה. אתה צריך לפנות באופן דחוף לטיפול דרך קופת חולים ו/או דרך משרד הבריאות. זה תהליך ארוך שמחייב מעורבות של אנשי מקצוע.
אתה יכול גם להעזר בקבוצת תמיכה בשם אלכוהוליסטים אנונימיים.
בהצלחה בהצלת חייך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פחד שהקרובים שלי ימותודדדד26/06/2023
כבר שנה שלמה שזה בא לי בגלים
אני חושבת הרבה על מוות של משפחה, חברים קרובים...
אני לא יודעת איך להתמודד עם זה ואני לא ישנה טוב,
יודעת שהכל בראש, ניסתי להתחיל להתאמן, לראות טלווזיה לקרוא ספרים, לצאת לבילויים אבל תמיד זה חוזר. בעיקר שאני לבד. אי אפשר שתמדי יהיה איתך מישהו 24/7. למרות שגם עם אנשים זה פתאום מופיע. אני לא יודעת איך להתמודד מרגישה מטורפת , רופא משפחה הביא לי וואבן, ציפרלקס, כלום לא עוזר לי, החרדות הלחצים תמיד קיימים. הקטע שאני לא מפחדת ממוות על עצמי, נטו על הקרובים. איך אפשר להמשיך ככה, ולא רוצה ללכת לפיסוכולג ולהרגיש משוגעת או לא תקינה עם עצמי[זה לא בהכרח ככה]. מה עושים* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פחד ממות של קרובים
ד"ר אודי אורן01/07/2023שלום, טיפול תרופתי אינו הפתרון לבעיה שאת מציגה. מפתיע אותי שאין לך בעיה לקחת תרופות פסיכיאטריות אבל את חוששת ללכת לפסיכולוג. טיפול פסיכולוגי הוא דבר מקובל שלא מעיד על "שגעון/חוסר תקינות". ממליץ לך בחום לנסות טיפול פסיכולוגי. חבל שתמשיכי לסבול. בהצלחה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- איך לבצע גמילה מסימבלטהטליה15/06/2023
מבקשת לדעת איך אפשר להיגמל מהתרופה? אני במינון של 30 מג ליום. בבוקר. אנא עזרתכם
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
גמילה מסימבלטה
ד''ר אודי אורן01/07/2023שלום, אנא התייעצי עם הרופא שרושם לך את המרשם לתרופה. האינטרנט אינו מקום לקבלת עצות מסוג זה. את זקוקה למעקב רפואי שינחה אותך. בהצלחה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אינסומניה גם סובל מטראומות וקושי להירדםיוסף הלר06/06/2023
אני לוקח בקביעות טרזודיל 50 ושלושה רבעים של בודורמין. אני קם בקושי בבוקר ומרגיש תשישות כל היום. רופא נוירולוג יעץ לי לקחת אגאבפנטין 300 ולרדת בהדרגה מהבונדורמין, בגלל שאני מרבה להתהפך בלילה. האם יש הצדקה לקחת אגבפנטין לרגליים לא שקטות? אני חושש שלא אוכל לקום בבוקר בגלל עומס הכדורים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תרופות
ד"ר היילפרין10/06/2023כפסיכולוגים, איננו יכולים לייעץ לך בענייני תרופות.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חרדה מנסיעות כאשר לא אני נוהגתטובה05/06/2023
אני סובלת מחרדה כאשר לא אני היא הנוהגת בכלי הרכב אלא מישהו אחר הוא הנוהג. החרדה התעוררה בעקבות חוויה שלילית של נסיעה עם מישהו שנהג שצעק עליי בשעת הנהיגה. אני רואה במה שקרה אירוע טראומטי וככל שחולף הזמן היא כאילו מתגברת. האירוע קרה לפני מספר שנים וניסיתי פה ושם לנסוע עם אחרים שנהגו אך לא באוטובוס שם החרדה היא קשה. אני מוצאת את עצמי נמנעת מנסיעות עם אחרים אם הם נוהגים ונרגעת כאשר אני תופסת את ההגה בידיים. נראה לי שזה קשור לשליטה.
מדובר על כל כלי הרכב- אוטו, אוטובוס, רכבת ומטוס. מה עליי לעשות כדי להתגבר על החרדה/ הפחד?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חרדה ננסיעות
ד``ר אודי אורן01/07/2023שלום, לבעיה שאת מציגה יש פתרון. פני לטיפול ממוקד בטראומה/חרדה כמו EMDR או CBT.
תוכלי למצוא מטפלים כאלו בקופת חולים או במרכז הישראלי ל-EMDR. בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מרגיש כל הזמן עייף:לירון זאדה10/05/2023
שלום רב - אני עובד מ9:00 עד 17:00 ואני מרגיש כל הזמן עייף, מגיע לעבודה עייף וגם חוזר הביתה עייף ואין לי כוח לעשות כלום.
לפני כן עבדתי בשעות יותר נוחות עבורי מ11:00 עד 19:00 אבל אחר כך לא היה הרבה עבודה ולכן הייתי צריך לעבור לעבודה אחרת בסוף פברואר וממש קשה לי עם השעות בעבודה.
הבעיה היא שקשה למצוא היום משרות עם משמרת אמצע שבה עובדים החל מהשעה 11:00 ואז אני מרגיש פחות שחוק, וכתוצאה מכך אני מרגיש מיום ליום כאילו אני נשחק יותר ויותר ואפילו את המטלות החשובות כמו תליית כביסה או ניקוי התבנית של התנור אפייה אני דוחה ככל הניתן לסוף השבוע.
אני מגיע הביתה גמור מעייפות וישר בא לי לישון, וגם בבוקר לפני העבודה אני מרגיש שאני מתארגן תוך כדי לחץ כי אם אני מאחר לעבודה אפילו ב10 דקות האחראי שלי בעבודה אומר לי להישאר להשלים את הרבע שעה או ה10 דקות שבהם איחרתי כאילו המשכורת יוצאת מהכיס שלו באופן אישי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עייף כל הזמן
ד"ר היילפרין13/05/2023יש לא מעט אנשים שהשעון הפנימי שלהם איננו תואם את הזמנים המקובלים בחברה שלנו (כמו "ציפורי לילה", אנשים שמתפקדים במיטבם בשעות בהן הרוב ישנים), ולכן הם נוטים לחוש עייפות רבה אם הם חייבים לקום מוקדם כל בוקר. גם אם אינך מוצא עבודה במשמרת האידיאלית עבורך, לא הכל שחור - נסה לישון "צהריים" בין חצי שעה לשעתיים כשאתה חוזר מהעבודה - זה עשוי להקל עליך לקום בבקרים; ואינך צריך להתארגן בלחץ בבוקר - עדיף לך להשלים רבע שעה בסוף יום העבודה תמורת החופש לאחר ברבע שעה בבוקר...
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חרדות ילדה בת 12עינבל28/03/2023
הבת שלי סובלת מחרדות וסיוטים בללילה היא בטיפול פסיכולוגי ועדיין עם חרדות וחא הולכת לבית הספר. הפסיכיאטר נתן לה פרובוקסיל האם זה מומלץ לילדים אני נורא חוששת
חרדות וסיוטים בלילה
ד''ר אודי אורן29/03/2023שלום רב,
איני יכול להתייחס לנושא התרופתי.
אני ממליץ בחום לדבר עם הפסיכולוג המטפל ולשקול את האפשרות להתחיל טיפול ממוקד בחרדות אצל הפסיכולוג המטפל או אצל מטפל אחר. הטיפולים המומלצים הם EMDR או CBT.
בהצלחה
אודי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תופעות לוואי של ברינטליקסמיכל01/03/2023
בת 66. לקחתי שנה 5 מ"ג של ברינטליקס הפסקתי למשך 5 חודשים. חזרתי לכדור בשל חרדות ממחלות שהובילו לדיכאון. לקחתי שבוע. מרגישה מוזר מאוד כולל חולשה ורעד בגוף. האם התופעות יכולות להיות מהכדור?
ברינטליקס
ד''ר אודי אורן05/03/2023שלום
ממליץ מאד לפנות להתייעצות אצל הרופא המטפל בך ומכיר את התגובות שלך לתרופות.
בברכה
אודי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דורשים עזרה לבת ה17 דיכאון וחרדה. מחשבות אובדניותחרדה28/02/2023
שלום. לבת שלי בת ה17 יש חרדה חברתית ודיכאון מתמשך. אחרי שהיא חוזרת מבית הספר היא בוכה .לא רוצה ללכת לשם יותר. אין לה חברים - היא בודדה. מיזה נובעים מחשבות אובדניות . היא מטופלת במרפעה פסיכיאטרית ללא שום שינוי במצב רוח שלה. הינו באישפוז יום וזה לא עזר לה. מה שלא ניסינו. קשה לבת שלי יום יומי והיא אומרת שרוצה לסיים את זה. היא בוכה ואני בוכה יחד איתה. אנחנו צריכים עזרה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עזרה לבת 17
ד"ר היילפרין01/03/2023ברגיל הייתי מפנה אתכן לטיפול אצל פסיכולוג קליני מומחה באזור מגורייך. מאחר ולפי דבריך ניסיתם כבר טיפול פסיכולוגי ופסיכיאטרי ללא הטבה, אני יכול רק להציע לך להסתייע בניסיוני הרב בטיפול בבעיות איתן בתך מתמודדת - צרי איתי קשר טלפוני לבחון את האפשרות. בהצלחה!
ד"ר חיים היילפרין
פסיכולוג קליני מומחה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- alpha stim האם זה עוזרגיא ברשדה04/02/2023
ישנו המכשיר אלפא סטים, האם זה מוכר ובדוק שזה עוזר להתקפי חרדה?
אלפא סטים
ד''ר אודי אורן05/02/2023שלום,
איני מכיר את המכשיר המדובר.
תבדוק באתר שלהם אם נערכו מחקרים שפורסמו.
בהצלחה
אודי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תחליף אפשרי לציפרלקס?ראסטי27/01/2023
שנתיים נטלתי ציפרלקס בגלל דפיקות לב וחוסר שינה והתקפי חרדה והתוצאות היו מצויינות אבל זה גרם נזק גדול ליחסי המין עד כדי כך שגם ויאגרה לא עזרה כבר ולכן הפסקתי ליטול ציפרלקס והזקפה חזרה.
אני כבר לא סובל מהתקפי חרדה ואין לי דפיקות לב אבל מצב השינה התקלקל קצת.
האם קיימת תרופה שיכולה לעזור במקום ציפרלקס ושלא פוגעת בזקפה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
תחליף לציפרלקס
ד''ר אודי אורן27/01/2023שלום, אנא פנה לרופא המטפל בך. ממליץ גם לשקול טיפול פסיכולוגי ממוקד בחרדה כמו EMDR או CBT. בהצלחה, אודי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ויטמין בי האם מותר עם פריז מה וארפלייסופי בנישו23/01/2023
בני בן 15 מקבל ארפליי ופירסמה לפני חמש חודש עשינו בדיקות דם מחסני ברזל ריקים הברזל תקין מקבל ברזל בי 12 יצא 207 השאלה שלי האם אפשר לתת בי 12 או
בי קורמפלקס בי עם מקבל פריז מה ארפליי האם זה לא מתנגש
קראתי מחקר ויטמין שהבי 12 עוזר מאוד
ותוסיף אמורה גם* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
אנא פנה לרופא המטפל
ד''ר אודי אורן23/01/2023שלום
אנא פנה לרופא המטפל.
רק רופא מטפל שמכיר את ההיסטוריה הרפואית של המטופל יכול לתת המלצות מקצועיות.
בהצלחה
אודי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חרדה או פוביה אולי ממתים איך ניתן לטפל איך יעבור ליעדי22/01/2023
שלום לגבי חרדה בצעירותי בגיל 23 בעקבות מותה של סבתי היתיי בהלויה שלה וחזרתי אחרת חרדה ובוכה וכמובן בדיכאון , למשך כמה ימים.יכול להיות שיש לי פחד ממתים עוד שהייתי קטנה להתקרב לגעת או בית עלמין להתקרב או ללכת גם מפחיד אותי. שהיתי קטנה הייתי הולכת נגיד עד שקרא לי החרדה נגיד גיל 12 עד 23 היתי הולכת לקברות צדיקים היום לא.יש לי פחד לא פחד מוות מלמות יש הבדל אלה פחד ממתים להתקרב לידם או ללכת לבית עלמין .ואם יש אזכרה והביאו משהו משם יש לי גם חרדה מזה ואני אזרוק את זה לפחו וכמובן כל מה שלבשתי באותו זמן .היתי אצל עובדת סוציאלית דיברתי איתה על זה ורשמה לי לורויאן לקחתי וזה עבר לי .אחרי 8 -9 שנים בעקבות גרושים של הוריי גרנו בבית שלה של הסבתא שנפטרה אני גרתי שם פחות משנה ולא הרגשתי שום פחד עדיין הייתי בסדר.היתי אצל פסיכולוגית שאמרה לי שאין בעיה והכול בסדר . עכשו באותה תקופה עשו סדר ונקיון בבית וראיתי מזוודה עם תכריחים שלה שהיתה בבויידם המשפחה זרקו את זה אבל עברתי ליד זה ומאז אני בחרדות ופחדים מזה ואז התחלתי להרגיש חרדות פחד דופק מהיר ועזבתי את הבית, וגרתי לבד. בביקור אצל המשפחה בבית של הסבתא היו לי מלא בעיות והתחלתי לזרוק בגדים נעלים שעונים תכשיטים תיקים שלי כמובן שלבשתי או ענדתי באותו זמן כשבאתי לבקר, וכל דבר כמעט שנגע בספא או משהו מבד כי זה מפחיד אותי וגורם לי לפחד, ושמו שמיכות, תנורים מאווררים בבויידם- ניקרא פעם בויידם. ואת אותם שמיכות שמו על הספה תנורים השתמשו בהם מאווררים זרקו אבל אני עדיין בפחד שזה הם שהיו למעלה בבוידם למרות שאמרו לי שהם זרקו הכול וקנו חדש אני ראיתי ששמיכות ובגדים שהיו שם בבוידם ליד המזוודה עם התכריחים שמו על הספא ומאז לא יכולה להתקרב לא לספות לא לשמיכות לא לתנורים שדולקים תנורי חימום ספירלות לא לבגדים .אני התחתנתי עוד באותה תקופה . עכשיו לפני 3 שנים המשפחה עזבה את הדירה של הסבתא אני ואחי לחצנו על אמי שתעזוב עד שבסופ כן עברה לא רק בגלל שלחצנו עליה לעזוב אלה בעקבות שכנים רעש ובלאגן בשכונה .כיום אני בת 45 מגיל 28 עד היום אני בסבל גדול גם כשעברו מהדירה חשבנו שאם נעבור דירה זה יפסק. היתה תקופה שזה היה פחות בחומרת הפחד אבל היום כשאני בת 45 זה אף החמיר ביותר כשאני הולכת לבקר את המשפחה בבית החדש גם ממשיך לי כל זה ואף החמיר ונהיה יותר גרוע שכאשר חוזרת הביתה מהביקור חייבת להתקלח רק עם סבון, עם מים לא עוזר לי. הכוונה ברגע שאני מתקלחת אז למעשה הפחד מאחורי כביכול וכמובן לפני שמבקרת אותם מרחיקה מהסלון אצלי בבית כל דבר שיכול להפחיד אותי אחרי שאחזור לבית מהביקור אצל המשפחה עם זה שמיכות ובגדים מגבות שלי ושכשאני באה לבית מהביקור אני ישר הולכת להתקלח שלא אגע בשום דבר בבית ואת הבגדים זורקת לא משתמשת בהם יותר מהפחד מהם עצמם שלא אגע בהם או אעבור לידם למרות שאני שמה אותם בשקיות אטומות. וכן גם זה עבר לאוכל אם אני נוגעת למשל בלחם שהוא בלי ניילון חלות בלי ניילון לחמניות בלי ניילון כי אם יש ניילון פחות מפחיד אבל גם מפחיד אותי פרות. ירקות אוכל שאני מכינה גם יכולה לזרוק אם נגעתי בו אם באתי מאצל המשפחה או אפילו עכשיו גם אם אני הולכת לסופר ורואה אנשים שהיו אצל המשפחה למשל דודים אחים מטפלות שבאות מטב או אחות מקופת חולים אם אגע בהם בבגדים גם יש לי פחדים וחרדות בגלל שנגעו בבגדיי אני באה הבית שוב זורקת את הבגדים נעליים תיק או אוכל עם נגעתי אפילו מה שבישלתי עוף וכו .והולכת שוב להתקלח עם סבון כמובן . גם קשה לי ללכת לקניות לשוק לסופר שמה התנגש אם אותם אנשים
חרדה ממתים
ד''ר אודי אורן27/01/2023שלום, ממליץ לך בחום לפנות לטיפול פסיכולוגי ממוקד בחרדות עם עדיפות ל-EMDR או CBT. אפשר למצוא מטפלים בקופות החולים. תזכרי שהדברים שאת סובלת מהם ניתנים לטיפול. בהצלחה, אודי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם טיפוסים חברותיים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)