פורום וטרינריה - יש לך שאלה?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• פצע לכלב
    דנה
    07/04/2009

לכלב שלי יש פצע שהוא כל הזמן מגדיל אותו ומגדיל אותו, מה אפשר לעשות כדי שהוא יפסיק לגרד אותו ולהגדיל אותו? כבר כל הזמן יורד לו משם דם כי הוא מרגד את זה (עם השיניים), מה אפשר לעשות כדי שהוא יפסיק לגרד את זה?
    היה לו עוד פצע שהוא גירד אבל הוא הפסיק, אבל הפצע שיש לו עכשיו הוא כבר ממש גדול..

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    פצע לכלב

הוספת תגובה

• בעקרון כאשר פצע נוצר

ד''ר סמדר טל
    09/04/2009

מכל סיבה שהיא- הוא מגרד וגורם לכלב לגרד אותו - וחוזר חלילה. בכדי להפסיק מעגל הגירוד הזה ולמנוע פציעות גדולות וכרוניות יש לטפל בפצע ולמנוע גישה של הכלב אליו. היינו- על הוטרינר לברר מהו מקור הפצע - האם מדובר בזיהום או בתגובה אלרגית וכיוצא באלה- ולתת תרופות מתאימות כדון אנטיביוטיקה וחומרי חיטוי. כמו כן לעיתים יש צורך במתן קולר אליזבטני או בחבישה על מנת למנוע גישה לפצע. והכי חשוב- לפתור את בעית הגורם לפצעים- לשוגמא- פרעושים העלולים לגרום לגירויים מקומיים. עד להגעתך לוטרינר ניתן לנסות למנוע מכלבך גישה לפצעים ולחטא בפולידין או חומר חיטוי אחר את הפצע- ולשגת בהקדם לוטרינר על מנת למנוע החמרת הבעיה- ולהגיע לפתרונה ולהקלה על כלבך.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חתולים
    אפרת
    07/04/2009

חתולה שלי המליטה היום 4 גורים..
    החתולה אחרי המלטה אכלה את השקים שבו היו הגורים..אמרו לי כי זה עשיר בחלבונים.משו כזה...זה נכון??
    והכיי מוווזר......זה שאחד הגורים נולד מת והאימא פשוט אכלה אותו... =/
    היא אכלה את הגוף שלו והשאירה את הראש... זה נורמלייי????

לקביעת תור
    סגירה
    חתולים

הוספת תגובה

• כן אכן

ד''ר סמדר טל
    09/04/2009

אכילת השליות המכילות ויטמינים חלבונים ומרכיבי מערכת הדם אכן הינה פעולה טבעית ובריאה עבור חתולה לאחר המלטה. וכן- חתולות נוטות לאכול גם גורים מתים או שאריות גורים- זהו אינטסינקט טבעי ופעולה מאוד נפוצה בחתולות עם ולדות מתים.

חג שמח

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• קריסטלים בשתן לכלבה בת חמש
    יוליה
    06/04/2009

לכלבה שלי נמצאו קריסטלים בשתן, לאחר שעברנו למזון רפואי מיוחד, הופיעו קריסטלים אחרים, מאז החלפנו שוב את האוכל פעמיים (כמובן לפי הווטרינר). כרגע אנחנו מטפלים בקריסטלים שיכולים להיווצר בכל רמת חומציות באוכל רפואי, אך הצפי להפסקת בריחת השתן הוא לפחות שלושה חודשים... אנחנו לא רוצים לוותר על הכלבה, אבל אנחנו על סף נקודת ייאוש, איכות החיים שלנו נפגעה בצורה משמעותית. האם יש פתרונות נוספים שיצמצמו לפחות את הבריחת השתן?

הוספת תגובה

• בריחת שתן

ד''ר סמדר טל
    09/04/2009

ראשית - בריחת שתן מקורה יכול להיות בדלקת שתן או בבעיות אחרות כגון רפיון שישי השלפוחית (כמו אצל נשים לאחר מספר לידות), וכן בעיות אחרות העלולות לגרום לכך. קריסטלים עשויים אכן לגרות את השלפוחית וליצור דלקת - אשר בדרך כלל מתבטאת קלינית בצורך למתן שתן תכוף, לעיתים מלווה בדימום. אם זהו המצב הרי שיש לברר מהו סוג הקריסטל והאם בכלל קיימת דלקת שתן או דלקת בכליות. באם בריחת השתן מופיעה רק בזמן רביצה הרי שבדרך כלל הבעיה היא רפיון שרירי השלפוחית ולמצב זה קיים טיפול תרופתי מאוד יעיל.באופן עקרוני יש לבצע צילום רנטגן או אולטראסאונד- ייתכן וקיימות אבנים גדולות בשלפוחית שהוצאתן תפתור את הבעיה, יש לבצע בדיקת דם בכדי לבדוק באם נפגעו הכליות, ובהתאם לטפל. אשמח להבין קצת יותר מהי מבחינתכם בריחת שתן, ואילו טסטים כבר בוצעו - בכדי לתת לכם תשובה יותר ספציפית

חג שמח

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חומר נגד פרעושים
    בת-חן
    05/04/2009

שלום יש לי בבית קפסולה כזאת נגד פרעושים לחתול.האם אפשר להשתמש בה לכלבה קטנה בת 7 חודשים?

לקביעת תור
    סגירה
    חומר נגד פרעושים

הוספת תגובה

• פירעוש

ד''ר סמדר טל
    05/04/2009

שלום בת-חן

התשובה לשאלתך תלויה בסוג החומר. אני ממליצה לגשת לחנות לציוד בע"ח או למרפאה וטרינרית ולבדוק מה הכמות של החומר הפעיל באמפולה של אותו חומר המיועדת לכלב במשקל של כלבתך לעומת כמות החומר הפעיל המצויה באמפולה שיש לך בבית (אם תביאי אותה למרפאה יוכל הוטרינר לבדוק זאת עבורך). במידה והחומר והכמות יתאימו ובמידה כמובן שלא פג תוקף החומר, תוכלי להשתמש.
    בכל הנוגע לחומרים כנגד פרעושים וקרציות כדאי להיות זהירים מאוד מאחר וכמות גדולה של חומר או לחילופין שימוש בחומר שאינו מתאים (בעיקר כשמשתמשים בתכשירים המיועדים לכלבים ע"ג חתולים) יכול להביא להרעלה מסכנת חיים

בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ארנבונים
    עידו
    05/04/2009

יש לי ארנבוניים ננסיים הולנדיים , רציתי לדעת האם לתת להם אוכל ללא הגבלה או להגביל להם את המינון? בנוסף, אני לא רואה שהם שותים, מה לעשות? בתודה מראש.

לקביעת תור
    סגירה
    ארנבונים

הוספת תגובה

• גידול ארנבונים

ד''ר סמדר טל
    05/04/2009

שלום עידו
    ארנבונים אוכלים במשך כל היום ומקבלים מזון ללא הגבלה. פרט למזון היבש (בכופתאות בדרך-כלל) מומלץ להוסיף, כשיהיו בוגרים, שחת אספסת אותה רוכשים בחנויות לציוד בע"ח. לגבי שתייה, ייתכן והם אינם רגילים למתקן השתייה,תוכל לשאול במקום בו רכשת אותם מאיזה מתקן שתו עד עכשיו ואפשר גם לנסות לתת להם מים בקערה ולראות אם הם שותים ממנה.
    לפרטים נוספים אני ממליצה לפנות לפורום העוסק בגידול חיות אקזוטיות
    בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• התנפחות רגל קדמית- כלב זאב
    פנג
    04/04/2009

בוקר טוב, יש לי כלב זאב מעורב עם סמוייד בן 9.5. אתמול בבוקר ראיתי שהוא צולע והרגל הימנית-קדמית שלו מאד נפוחה לכל אורכה ובעיקר במפרק מעל כף הרגל. (ערב קודם הוא רץ כרגיל).
    לא עושה רושם שיש איזו חבלה והרגל מרגישה שלמה.הוא גם לא מגיב בכאב ללחץ על הרגל על אף שלרוב הוא בוכה כמעט מכל כאב. רואים שלחץ ישיר על המפרק גורם לו קצת אי נעימות אבל לא במיוחד.. אבל בכל זאת הוא מאד צולע על הרגל הזו..
    השאלה עם כן מדוע יכול להיות שהרגל כלכך נפוחה ומה יש לעשות בנידון..
    בתודה רבה מראש יובל

נ.ב - לפני כחודש החלפתי לו אחרי שנים סוג אוכל מפרו-פלן ליוקונובה אבל כאמור זה לפני חודש..

הוספת תגובה

• רגל נפוחה

ד''ר סמדר טל
    04/04/2009

שלום פנג,

ישנם מצבים רבים העלולים להביא להתנפחות של הגפיים, ביניהם בעיות אורתופדיות כמו שברים, מכות יבשות או פציעות אחרות במרכיבי הגפה (עצם, שריר, גיד, כלי דם), נשיכות, זיהומים סגורים, ותגובות אלרגיות כתוצאה מעקיצות חרקים. ביניהם, המצב המדאיג ביותר הוא הכשת נחש שעלולה לסכן את חיי הכלב.
    אני ממליצה לגשת עם הכלב למרפאה וטרינרית כדי שיגלחו את הגפה, ינסו לאתר את מקור הנפיחות ויטפלו בהתאם.

בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כלבה מבוגרת עם בעיית שתן
    ורד
    04/04/2009

יש לי כלבת ויסלה בת 14 בריאה בדרך כלל. ביומיים האחרונים צריכה כל הזמן להשתין בשעות האחרונות היא כבר ממש לא מצליחה להתאפק ועוד לפני שמספיקים להגיע איתה למטה היא משתינה (כבר בחדר המדרגות) ובכמויות גדולות. אתמול אף היא השתינה או הקיאה (זה קרה בלילה ולא היו "ממצאים" נוספים) עם דם. מאחר וזה סו"ש לא לקחתי אותה לוטרינר, האם יש אפשרות לדעת מה הבעיה? האם לקחת אותה לוטרינר חירום?

לקביעת תור
    סגירה
    כלבה מבוגרת עם בעיית שתן

הוספת תגובה

• בעיית שתן

ד''ר סמדר טל
    04/04/2009

שלום ורד,

כדי לדעת מה מקור הבעייה צריך לבצע בדיקת שתן (משתן שנאסף על ידיך או שאיבה ישירות משלפוחית השתן על ידי וטרינר) ובחינה של נוזל השתן. השתנות תכופות ודמיות יכולות לנבוע מדלקות שונות, אבנים, גידולים בדרכי השתן ובעיות הקשורות במערכת קרישת הדם. לא ניתן לדעת מה הבעייה בהיעדר הבדיקות המתאימות.
    בדרך כלל לא מדובר במצבים חירומיים אך במידה והכלבה גם מקיאה ולא חשה בטוב מדובר במצב הדורש התייחסות מיידית. בהתאם למצבה תוכלי להחליט אם לגשת איתה למרפאה חירומית או להמתין ליום ראשון בבוקר. אם תחליטי להמתין הקפידי להביא איתך בדיקת שתן בבואך למרפאה

בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• טיפול בדיקור סיני לבעלי חיים

הרצל
    14/01/2010

לאחר שנואשתי מהרפואה הקונוונציונאלית {כולל הוטרינרים שטיפלו בנו }עברנו בעצת הוטרינר האחרון טיפול של דיקור סיני . הכלב ,בוקסר בן 6+ הפסיק לטפטף .ממליץ בחום על רחלה מקיבוץ קבוצת יבנה 0506998356

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כלבה מבוגרת הסובלת מחרדה, כנראה..

מיכל
    30/06/2009

היי, יש לי כלבה בת 16 שכל החיים גרה איתנו בדירה בירושלים, לאחרונה עברנו לדירה בנתניה,
    והכלבה לא מוכנה לעשות צרכיה בחוץ, היא שולטת בצרכים שלה והיא משתדלת לעשות רק במרפסת, אבל היא לא מוכנה לעשות בחוץ, לאחר חודש היא עברה עוד דירה, והיא עדיין לא מוכנה לעשות בחוץ,
    האם יש מה לעשות? כי מפאת גילה אני לא יודעת אם היא תסבול אילוף מחדש.
    תודה רבה,
    מיכל

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חרדה בכלבה מבוגרת

ד''ר סמדר טל
    30/06/2009

מיכל שלום,

ראשית עליך לקחת את הכלבה לבדיקה וטרינרית ולוודא שאינה סובלת מבעיות רפואיות כלשהן אשר הובילו לשינוי התנהגותי זה. במידה שהכלבה בריאה והבעיה היא התנהגותית אין מנוס משימוש בטכניקות אילוף. יש למנוע אירועים של חרדה כשאפשר ובמידת הצורך ניתן להתייעץ עם הווטרינר המטפל בנוגע לטיפול תרופתי נגד חרדה.

רפואה שלמה!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כלבים/חתולים בחרדות

לי
    08/07/2009

מאוד ממולץ מנסיוני האישי ושל חבריי, לאחר שלילת הבטים רפואיים, לטפל במה שקרוי פרחי באך. יש לזה אפקט מדהים לכל מה שכרוך בהפרעות פזיולוגיות ממקום ריגשי.
    נסו ותהנו

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• זקוק לעזרה
    איילת
    03/04/2009

שלום,

אני זקוק לעזרה יש לי כלבה מעורבת מסוג קטן והיא בת 11.5 בערך לאחרונה גיליתי אצלה מסה תת עורית באיזור הבטן (ליד הרגל הקדמית הימנית) אני לא יודע להגיד אם המסה היתה שם קודם או לא אבל סביר להניח שלא ... האם חייבים להוציא אותה מידיית ? האם צריך לבדוק האם היא ממשיכה לגדול ? ואם כן האם במקרה של צורך בניתוח חייבת להיות הרדמה של הכלבה או שאפשר להוציא זאת בהרדמה מקומית? האם ניתן לברר מהי המסה מהסתכלות או מישוש או שחייבים לדגום אותה ?
    והאם כל דגימה נעשית ללא הרדמה ?

אני מודאג מאוד וזקוק לתשובה

תודה

מוטי

לקביעת תור
    סגירה
    זקוק לעזרה

הוספת תגובה

• מסה

ד''ר סמדר טל
    04/04/2009

שלום מוטי,

ניתן לבצע דיגום של תוכן המסה ללא הרדמה. הפרוצדורה נעשית ע"י דיקור של המסה, שאיבה של התוכן (נוזל/תאים) ובחינה תחת המיקרוסקופ, זו בדיקה ציטולוגית. במידה ואופי המסה יראה אלים ניתן יהיה לבצע הסרה של המסה כולה ושליחה לבדיקה היסטופתולוגית (ביופסיה). הסרת המסה נעשית בהרדמה.
    במידה ונעשות כל הבדיקות הדרושות טרם ההרדמה (בדיקת דם מלאה, צילומי בית-חזה וא.ק.ג במידת הצורך) ומבוצעת הרדמה בטוחה בגז, לא צריך לפחד מביצוע פרוצדורות בהרדמה.
    בכל מקרה מומלץ לעקוב אחר המסה, למדוד אותה ולצלמה כדי לקבל מושג לגבי שינוים בה.

בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כלבה עם גידול
    אליעזר
    03/04/2009

יש לי כלבה בת 13 מעוקרת. יש לה כבר 3 שנים גדול מאוד בבטן בצד ימין. כנראה שלא ממאיר. פרט לכך היא מרגישה טוב יש לה תאבון ואוכלת טוב. שקלנו לנתח אותה אך חוששים לחייה בגלל גילה. עשו לה בדיקות דם ולא מצאו כלום .הכל תקין
    האם יש פתרון אחר אולי רפואה משלימה
    אודה לך על תשובתך
    אליעזר

לקביעת תור
    סגירה
    כלבה עם גידול

הוספת תגובה

• גידול בכלבה

ד''ר סמדר טל
    03/04/2009

שלום אליעזר

כדי לקבל מושג לגבי אופי הגידול אני ממליצה לגשת למרפאה וטרינרית ולבצע בדיקה פשוטה בה דוקרים את הגידול, שואבים ממנו תכולת נוזל/תאים ובוחנים אותה תחת המיקרוסקופ (בדיקה ציטולוגית) זוהי בדיקה שגרתית והיא ללא הרדמה. במידה ואופי התאים יעיד על אלימות, יומלץ לבצע הסרה של המסה בניתוח ושליחה לבדיקה היסטופתולוגית (ביופסיה).
    הגיל לכשעצמו אינו מהווה בעיה, לפני הרדמה של בעלי חיים מבוגרים מבוצעות בדיקות דם כלליות לבחינת מצב הכיליה, הכבד ומערכת הדם ובמקרים מסוימים מבוצעים צילומי בית חזה וא.ק.ג לבחינת מצב הלב. במידה והכלבה תזדקק לניתוח תוכל לוודא שננקטים אמצעי זהירות טרם ההרדמה.
    ישנם מטפלים ברפואה אלטרנטיבית לבעלי-חיים, תוכל להתייעץ איתם בעניין, רצוי לאחר איבחון.

בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חתול רזה
    אליעזר
    03/04/2009

יש בגינתי כמה חתולי רחוב שדואג להם למזון וכו..ה בעיה עם חתול מסורס בן 3 בערך שסבל משי ניים ועקרו לו 4 שיניים .מאז אני נותן לו אוכל שמורים. הוא מסרב לאכול מזון יבש. יש לו תאבון ואוכל טוב. למרות זאת הוא נשאר רזה מאוד. פרט לכך הוא מקיא מידי פעם לא מזון אלא מעט נוזל לא מוגדר.
    מה דעתך ומה ניתן לעשות
    תודה

לקביעת תור
    סגירה
    חתול רזה

הוספת תגובה

• חתול רחוב חולה

ד''ר סמדר טל
    03/04/2009

שלום אליעזר,

אובדן משקל בחתול עם תיאבון תקין יכול לנבוע מגורמים רבים, ביניהם: טפילי מעיים, מחלות אנדוקריניות (הורמונים), מחלות כרוניות שמביאות לדלדול מאגרי האנרגיה לאורך זמן ועוד. בעיות השיניים שציינת יכולות להיות קשורות גם כן למצב חיסוני ירוד שמביא להופעתן של מחלות שונות שבחתולים עם מערכת חיסון תקינה לא מופיעות באותה דרגת חומרה. אחת המחלות העלולות להביא למצב חיסוני ירוד בחתולים היא מחלת האיידס של החתולים FIV (לא מדביקה בני אדם!) במידה והחתול ידידותי תוכל לגשת איתו למרפאה וטרינרית ולבצע בדיקה לוירוס ה-FIV וכמו כן לתת לו טיפול תומך. בינתיים תוכל לעזור לו במתן מזון רך/רטוב מאיכות טובה

בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בעיה ברגל קדמית
    אילנה
    31/03/2009

שלום,בוצ' כלב מסוג חצי רוטווילר וחצי דוגדבורדו בן 10 עוד מעט כלב בריא בדרך כלל. לפני כחודש התחילה לו צליעה קלה ברגל ימין קדמית חיפשנו קוץ או משהו שנתקע לא בכריות אבל לא מצאנו כלום גם שמששנו לו את הרגל הוא לא התלונן על כאב. הצליעה אחמירה ואין לנו מושג מה קורה איתו,הוא בקושי דורך על הרגל הזו.אנחנו מאוד מודאגים ולא מבינים מה יכולה להיות הבעיה הוא לא מתלונן על כאב(הכוונה לא בוכה או מילל גם שנוגעים ברגל).
    אנא אולי תוכלו לעלות בעיות אפשריות בכדי שנוכל לטפל בו
    תודה רבה מראש,
    שרית

לקביעת תור
    סגירה
    בעיה ברגל קדמית

הוספת תגובה

• הסבר יותר מדוייק למקום

אילנה
    31/03/2009

סליחה , אבל מן הראוי שאני אומר שזה מהמפרק התחתון ברגל ולא מהשכמה, מהמפרק האמצעי ברגל ומטה, כף הרגל מאוד רפוי.
    מאוד מקווה שהצלחתי להעביר את המידע הנכון לקבלת תשובה.

יום טוב,
    שרית

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• צליעה

ד''ר סמדר טל
    31/03/2009

שלום שרית,
    הצליעה שאת מתארת יכולה לנבוע מגורם אורתופדי כמו נזק מבני לאחד ממרכיבי הרגל הקדמית (מפרק, שריר, עצם, גיד וכו') או מגורם עצבי שלמעשה מביא לפגיעה בתפקוד הגפה תוך שלמות המבנה שלה. הדרך הטובה ביותר לטפל בכלבך היא לגשת איתו למרפאה וטרינרית שם יבצעו בדיקה נוירולוגית ואורתופדית. קרוב לוודאי שיבוצעו צילומי רנטגן לשלילת פגיעה גרמית (עצם) ו/או מפרקית.
    בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שבר ברגל
    הילה
    30/03/2009

החתול שלי אתמול נפל מהמרפסת ושבר את הרגל ולקחנו אותו לבדיקות ואנחנו מחכים לתוצאות עד שיהיה תוצאות הוא לא זז מהמקום אנחנו מביאים הכל אליו והוא עושה קקי על מגבת הבעיה שנורא קשה להחליף לו מגבת כי הוא מיילל מכאב אני רוצה לדעת אם יש משהו לעשות איתו כדי שהוא ירגיש טוב יותר ואיך אפשר לבדר אותו
    בנוסף ישלנו חתולה שמרגישה מאוד בודדה ומקנאה בו כי לו ניתנות כל התשומת לב ושמקרבים אותה אליו היא מפחדת ומתעצבנת האם יש איזה שהיא דרך לגרום לה להתעודד ו"להשלים" איתו
    (נ.ב: עד שגיעו תוצאות את\ה יודע\ת מה הולכים לעשות לו ברגל)
    מקווה שתהני לי במהירות האפשרית

לקביעת תור
    סגירה
    שבר ברגל

הוספת תגובה

• נפילה מגובה

ד''ר סמדר טל
    30/03/2009

שלום הילה,
    בתום סדרת הבדיקות בה מבצעים בדרך-כלל צילומי רנטגן ובדיקות דם לשלילת פגיעה ריאתית, דימום פנימי ופגיעות אורתופדיות שונות, יוכלו לתת לחתול שיכוך כאבים מתאים. אני ממליצה לחכות לממצאי הבדיקות.
    לגבי החתולה, היא תלמד להתרגל לריחות החדשים ולהתנהגות השונה של בן-זוגה תוך זמן קצר. עד אז כדאי לשמור שלא תתקוף או תציק לו יתר על המידה.
    בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• סרטן-המשך
    בוניטה
    27/03/2009

שלום רב!!!

כתבתי לפני כחודשיים .

הסרטן התפשט והפרוגנוזה לא מעודדת .

החלטנו על טיפול עם פרדניזון ואני היסטמינים .

התחלנו לפני כיומיים את הטיפול עם פרדניזון וכמצופה היא שותה יותר ולכן משתינה יותר. ביומיים האחרונים היא גם משלשלת - כנראה כתוצאה מהתרופה. כרגע היא לוקחת 3 כדורים של פרדניזון. האם כדאי להוריד את המינון ל2 כדורים ( קיבלתי 2 חוות דעת שונות ולכן אני מתייעצת גם פה)

תודה על ההקשבה

לקביעת תור
    סגירה
    סרטן-המשך

הוספת תגובה

• טיפול בסרטן

ד''ר סמדר טל
    28/03/2009

שלום בוניטה,
    ניסיתי לאתר את ההתכתבות הקודמת שלנו אבל חוששני שלא חתמת בשם בוניטה כך שאני לא ממש מעודכנת בפרטי המקרה.
    בכל מקרה, המינון של פרדניזון תלוי בפרוטוקול הטיפול שבחרתם (הוטרינר המטפל ואת) ובדרך-כלל מדובר במינון שתופעות הלוואי שלו מינמליות. מאחר והמטרה הראשית היא שיפור איכות חייה יש לנסות ולבטל את תופעות הלוואי, במידה ולא ניתן לשלוט בהן באמצעים אחרים יש הצדקה להפחתת המינון.
    חזקו ואמצו

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הכלב בלע משהו - מה עושים?..
    תמר
    25/03/2009

שלום, לפני חודש הכלב שלי עבר ניתוח במעי, אחרי שבלע פקק של בקבוק שעשה לו חור במעיים. ועכשיו - היינו בטיול והוא בלע אריזה של נקניק (בלען סדרתי...) ורציתי לשאול - האם אתם מכירים דרך לדאוג שמה שהוא בלע יגיע לצואה?.. לתת לו שמן, משהו? האם צריך לקחת אותו לוטרינר? אשמח מאד לתשובה, אני קצת מודאגת... תודה

לקביעת תור
    סגירה
    הכלב בלע משהו - מה עושים?..

הוספת תגובה

• בליעת גוף זר

ד''ר סמדר טל
    26/03/2009

שלום תמר,
    כשכלבך בולע גוף זר שניתן להקאה, כלומר, לא מדובר חומר חומצי או חפץ חד שהמעבר שלו בושט יכול לגרום לנזק נוסף, ההמלצה היא לגשת למרפאה וטרינרית כדי לגרום להקאה באמצעות זריקה. לא ברור לי מה זו אריזה של נקניק, האם מדובר באריזת פלסטיק, ניילון או רשת, בכל מקרה, במידה ועברו יותר משעות ספורות אין טעם לגרום להקאה מאחר והגוף הזר כנראה עבר את הקיבה. ניתן לבצע צילום רנטגן כדי לנסות ולאתר את האריזה בקיבה או במעי.
    במידה וכלבך מרגיש טוב ולא מקיא, עקבי אחרי היציאות שלו בתקווה לאתר את האריזה בצואה, במידה ומופיעות הקאות תאלצי לגשת למרפאה על מנת לבצע צילומי רנטגן ייתכן תוך שימוש בחומר ניגודי לאיתור החפץ.
    למניעת מקרים עתידיים אני ממליצה להתייעץ עם מאלף/ת כלבים כדי להיפתר מההרגל. במידה והאילוף לא יספק מענה כדאי להשתמש במחסום רשת. כמו כן חשוב ב"בלענים סדרתיים" לטפל באופן שגרתי בטיפול מניעתי כנגד תולעת הפארק.
    בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• גוש בעטין
    דודי
    25/03/2009

שלום לכלבה שלי בת 9 לא מעוקרת נמצאו גושים באזור העטינים

מטופלת אצל וטרינר כמובן כנדרש לכן היה לי ברור שאליו אני הולך עם הכלבה לבירור העניין
    הוטרינר קבע שיש צורך לנתח והוא ניתח אותה והוציא את מה שהייה צריך

בשום שלב הוא לא לקח ביופסיה או לפחות עשה צילום רנטגן לפני

השאלה אם אפשר להסתפק בזה או שאני צריך לאחר שהכלבה תתאושש ויוצאו התפרים לעשות לה צילום במקום אחר לראות אם יש התפשטות ש הגידולים

הפניתי את השאלה לוטירנר והוא ביטל את זה ואמר צריך רק לנתח
    אשמח לחות דעת נוספת

לקביעת תור
    סגירה
    גוש בעטין

הוספת תגובה

• גידולי עטין

ד''ר סמדר טל
    25/03/2009

שלום דודי,

באופן עקרוני, גידולי עטין בכלבות ממאירים ב-50% מהמקרים. אין טעם לבצע ביופסיה טרם הניתוח מאחר ואיזור אחד יכול להיות שפיר בעוד איזור אחר של הגידול ממאיר, ולכן מבצעים ניתוח להסרת הגידול כולו ואיזורים נוספים של רקמת עטין ורקמה לימפתית. ההחלטה על סוג והיקף הניתוח תלויה במספר הבלוטות הנגועות ובמיקומן. את הגידול שהוסר אפשר לשלוח לבדיקה היסטופתולוגית כדי להעריך את מידת האלימות והממאירות שלו ולקבוע פרוגנוזה והמשך טיפול במידת הצורך.
    לגבי צילומי רנטגן, בדרך-כלל מבצעים צילומי בית חזה ב-3 זוויות טרם הניתוח כדי לוודא שהגידול לא שלח גרורות. מאחר וכבר בוצע הניתוח, הצילום יוכל לתת לך אינפורמציה לגבי מצבה הכללי והפרוגנוסטי של הכלבה.

בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה