מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- בעיה רפואית עם קוקר ספניאלאנונימי18/11/2008
שלום רב, ברשותינו כלבת קוקר ספניאל גזעית עם תעודות, מתקרבת לגיל 12. עד לפני שנה וחצי הכלבה הייתה בריאה מאוד ללא שום בעיות, תודה לאל, ועד היום פרוותה אפילו לא הלבינה על אף הגיל. עם זאת, מזה שנה וחצי אנחנו אובדי עצות עקב מספר בעיות שצצו אצלה: 1) קיימת בעיה באחת מאזניה, מעין דלקת שגורמת להפרשות כבדות שמריחות מאוד לא נעים, וכבר ניסינו לטפל בזאת בכל דרך אפשרית, היינו אצל מספר וטרינרים, נלקחה תרבית, ניתנו כדורים יקרים מאוד, עשו לה מספר טיפולים בהרדמה ועם זאת (ומדובר במעל שנה שבה אנחנו נותנים תרופות) הבעיה לא הצליחה להיפתר בשום צורה והריח הכבד מעיק עלינו בבית. 2) לפני כחודש נסענו לחו"ל לשבוע והשארנו אותה אצל אדם שיש לו פנסיון פרטי לחיות מחמד, היא חזרה עם דלקת בשלפוחית השתן שגם לה נתנו לה כדורים והיא לא עוברת (אין לה שליטה על שלפוחית השתן והיא משתינה בכל הבית) + פטריה חמורה בעור שנראית די בשלבי החלמה עם משחות אבל מאוד לא סימפטית, נמצאת באזור הפנים. חוץ מזה, טפו טפו טפו היא עדיין רצה ומסוגלת לתפקד, אם כי היא נראית בדיכאון, לא אוכלת כמו פעם וגם עושה רושם שהיא לא שומעת כמו פעם, היא לא כל כך מגיבה לקריאות שלנו אליה...אבל הריח כבד מנשוא וממש לא נעים לחיות בבית כזה שהריח בו חריף במיוחד בגלל השתן והמחלה באוזן. אני די אובד עצות מה לעשות איתה ואני מבקש עיצה אמיתית ממישהו שמבין היות שההורים שלי כבר מפסיקים לרצות לגדל אותה...אני כבר כמה ימים לא ממש ישן בגלל העניין ואני מבקש בכל לשון של בקשה, אם יש לכם אפשרות לתת עצה מה לעשות, איך לעשות, משהו, כל דבר, אני אשמח לשמוע. בסך הכל מדובר בכלבה שאיתנו 12 שנה כמעט מיום היותה גורה, מגיעה משושלת די מיוחסת והשתתפה בתחרויות בעבר, אני ממש לא מסוגל לראות אותה במצב הזה כבר.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אוזניים ושתן
ד''ר קרן פרץ19/11/2008אני מבינה את התיסכול שלך, בעיות אוזניים לעיתים מאוד קשות לטיפול ואכן נשמע שעברתם איתה הרבה מאוד. איזה אוכל הכלבה שלך אוכלת? לעיתים מעבר למזון רפואי יכול להקל על הבעיה. אני מבינה מדבריך שזו בעיה שהיא סובלת ממנה כבר הרבה מאוד זמן. השאלה היא האם היה איזשהו טיפול שנראה שכן עזר או הקל על הבעיה ואם כן האם הסימנים חזרו כאשר הטיפול הופסק? אני מניחה שכבר שבעתם מרופאים וטיפולים אך כיוון שהבעיה עדין מציקה לכם ולכלבה אין ברירה אלא להמשיך לטפל ולנסות למצוא פיתרון. במקרים מסוימים לפעמים יש צורך לבצע טיפול כירורגי על מנת להקל על הבעיה אך מבלי לראות את הכלבה איני יכולה להמליץ על פיתרון זה. אני ממליצה שתאספו את כל המידע מהתיק הרפואי של הכלבה שלכם ותקבעו תור למומחית בבית החולים הוטרינרי בבית דגן. אמנם הייתם אצל הרבה רופאים אך אם אף אחד לא מצא פיתרון כדאי ללכת למומחה, שמה דר' גילה צור וניתן לתאם לה תור דרך בית החולים. קחו בחשבון שיתכן ויהיה צורך לחזור על בדיקות וטיפולים לפני שמוצאים את הפתרון לבעיה.
לגבי דלקת השתן, לא הצלחתי להבין האם הכלבה אובחנה כסובלת מדלקת שתן או שמא הבעיה היא חוסר שליטה על השתן. אם לא בוצעה, יש לבצע בדיקת שתן מלאה ולראות האם יש סימנים לחיידקים. אם כן כדאי לשלוח את השתן לתרבית ורגישות על מנת לטפל בצורה הטובה ביותר. קח בחשבון שטיפול בדלקות שתן עלול לקחת מספר שבועות. אם לא נראה כי מדובר בדלקת שתן והתרבית חוזרת שלילית יתכן ומדובר על בעיה של חוסר שליטה. במקרים אלו ישנו טיפול תרופתי שניתן לתת לה על מנת שתוכל לשלוט בצורה טובה יותר על בריחת השתן.
בהצלחה ורק בריאות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מתגרדת המון ונקיה מאד.דגנית16/11/2008
שלום! יש לי כלבה פיקינז בת 10 חודשים ,אצלי היא חודש אחד .מהיום הראשון שהיא אצלי היא מתגרדת בצורה איומה ממש ללא הפסקה ,ביקרתי אצל וטרינרית והיא אמרה שיש לה עור רגיש ועדין. רחצתי אותה בשמפו של תינוקות ושמתי לה ריסוס נגד פישפישים , אך הגירודים לא מפסיקים וממש כואב לי ליראות אותה סובלת! האים יש איזו סיבה לגירודים? אודה לך אים תעזרי לי ולה!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גירודים
ד''ר קרן פרץ19/11/2008גירודים יכולים לנבוע מהרבה סיבות, מטפילים על העור, עור יבש ועד אלרגיות למיניהם. ישנם הרבה מאוד סוגים של אלרגיות בכלבים, מאלרגיה לפרעושים, אלרגיה למזון ואלרגיה לכל מיני חומרים בסביבה. כדאי לקחת אותה לוטרינר לצורך בדיקה על מנת להעריך את הגירודים ואם יש צורך אף לקחת בדיקות נוספות. כעיקרון בשלב ראשון אני ממליצה לטפל נגד פרעושים באמפולות ששמים על העורף, אחת לחודש, מנסיוני זה הרבה יותר יעיל מריסוס. כמו כן אם היא מאוד מתגרדת כדאי לרחוץ אותה עם שמפו רפואי המקל על הגירודים ולא עם שמפו המיועד לתינוקות. במיקרים מסוימים עוזר אם מוסיפים למזון חומצות שומן מסוג אומגה 3 ואומגה 6. במידה והגירודים נמשכים ישנם גם תרופת שניתן לתת על מנת להקל על תחושת הגירוד בזמן שמחפשים את המקור לבעיה. ראשית יש לקחת אותה לוטרינר ולחפש את המקור לגירודים ובינתיים אולי לתת לה טיפול תרופתי כלשהו על מנת להקל עליה.
בהצלחה ורק הריאות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עין אדומהברק15/11/2008
ערב טוב, יש לי כלבה מסוג ביגל בעירוב עם בוקסר בת שנה וחצי. מאז ומתמיד מרגע לידתה אחת העיניים שלה אדומה יותר מהשנייה. היום במהלך טיול איתה, גיליתי שברגע מסוים, קרום מסוים שנמצא החלק התחתון של העין שלה מכסה לה חלק רחב מהעין לכמה מיצמוצים, ולאחר מכן היא חוזרת לראות כרגיל אך העין עדיין אדומה. בביקור אצל הוטרינר לאחר לידתה נאמר לי שזהו פגם מולד ואין והיא תאלץ לחיות עם זה, כוונתי היא לעין האדומה. זהו סימפטום חדש, האם זהו תחילה של עיוורון? או שמא חלק מהפגם? בתודה מראש, ברק.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עין אדומה
ד''ר קרן פרץ19/11/2008יתכן והקרום הזה שכיסה את העין של כלבתך הוא למעשה העפעף שלה. מבלי לראות את כלבתך קשה לי לומר האם זהו סממן חדש שקשור לעין האדומה או תחילה של תהליך אחר. אם הסימנים חוזרים על עצמם כדאי לקחת את הכלבה לבדיקה אצל וטרינר ולראות האם אכן יש שיבוש בראייה שלה.
רק בריאות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דגי זהביעלי15/11/2008
קניתי 2 דגי זהב, השבוע ראיתי את אחד מהם מוציא הפרשה חומה כמו תולעת ארוכה מתחתית הבטן- לפני הזנב. זו צואה של דגים?? או שהוא חולה? שבוע שעבר שכחתי להאכיל אותם יום אחד והשבוע ביתי האכילה אותם יותר מהנדרש, אז אולי גרם לו לבעיה...
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דגי זהב
ד''ר קרן פרץ19/11/2008כדאי להפנות את שאלה זו לפורום המתעסק עם גידול דגים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חתול עם רגל שבורה לא מפסיק לרעודטל15/11/2008
שלום, יש לי חתולה בת שנה. לפני 3 ימים היא נפלה מקומה שלישית, ומבדיקה של וטרינר ומצילום שביצע התגלה לה שבר חלקי בלבד ברגל שמאל. הומלץ על קיבוע וכך נעשה. הבעיה שמאז הקיבוע היא לא מפסיקה לרעוד. שאלתי היא למה היא רועדת עדיין? בגלל הכאב? אודה לתשובה מהירה, טל.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חתולה עם רגל שבורה
ד''ר קרן פרץ19/11/2008רעידות יכולות לנבוע מהרבה סיבות ויש לבדוק איך החתולה מרגישה ומתנהגת באופן כללי. האם פרט לרעידות החתולה מתנהגת כרגיל- אוכלת, שותה, עושה צרכים? האם הרעידות הם כל הזמן או רק לאחר שהיא הולכת? יתכן שהרעידות נובעות מכאב אבל יש צורך שוטרינר יבדוק את החתולה ויעריך את מצבה לפני שמחליטים שזה רק מכאב. במידה ונראה שאכן מדובר על כאבים ניתן לשקול להוסיף לה שיכוך כאבים לכמה ימים לראות אם זה מקל עליה.
בהצלחה ורק בריאות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עזרהשנטל13/11/2008
שלום שמי שנטל ויש לי כלבה חולה בסרטן, היא עדיין אוכלת, שותה מלא, מטיילת ואפילו לפעמים מושכת לכיוון חתולים, בבית היא שקטה הרבה יותר.. אבל היום כשחזרה מטיול למטה היא נשכבה והתחילה לרעוד.. מה זה יכול להגיד : קור או שהיא מפחדת ממה שקורה לה, האם היא יודעת??? תודה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר רעידות
ד''ר סמדר טל19/11/2008סביר להניח שכלבתך לא יודעת בדיוק מה קורה לה אך בהחלט יתכן שהיא מרגישה חוסר נוחות או שינויים המתרחשים בגופה ומגיבה בהתאם. איזה סרטן יש לכלבתך? האם היא מטופלת בצורה כלשהי? האם הרעידות חזרו על עצמן או שמא זה היה אירוע חד פעמי? רעידות יכולות לנבוע ממגוון של גורמים מכאב ועד קור ומבלי לדעת את ההסטוריה של הכלבה קשה לי לומר לך ממה זה נובע אצלה. במידה והסימנים חוזרים מומלץ להיוועץ עם הוטרינר שמטפל בה לראות האם ניתן לעשות משהו בשבילה על מנת להקל עליה.
בהצלחה ורק בריאות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נשירת פרווה מאף הצ'ינצ'ילהaviv13/11/2008
שלום. קיבלתי צ'ינצ'ילה לפני מס' שבועות בן 3 חודשים. יום לאחר מכן החלה לו נשירה מהאף שבשבוע הראשון מאד החמירה. רציתי לדעת ממה זה נובע ומה ניתן לעשות. תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר צ'ינצי'לה
ד''ר סמדר טל19/11/2008מומלץ להפנות את שאלה זו לפורום המתעסק עם מכרסמים ויונקים קטנים או לרופא וטרינר המומחה לחיות אקזוטיות.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גידול בצווארמיה13/11/2008
מצאתי גידול בצוואר על הכלב שלי - הוא בן 11 הוטרינר ניסה לקחת ביופסיה ויצא רק דם מהגוש, נמסר לי שרק ע"י הרדמה מלאה והורדת הגוש במלואו נוכל לדעת בדיוק מה הגידול נלקח מהכלב בדיקות דם לעשות בדיקהת אני חוששת מהרדמה מלאה לכלב בגיל כזה מה מומלץ לעשות? הכלב במצב רוח טוב ואוכל/שותה תודה מראש
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מסה בצוואר
ד''ר סמדר טל19/11/2008אני שמחה לשמוע שהכלב שלך בסך הכל מרגיש טוב אך עדיין מומלץ לבדוק את המסה בצוואר. אם הבדיקה הראשונה לא נתנה תשובה הדרך היחידה לדעת במה מדובר זה באמת להסיר את המסה ולשלוח אותה לבדיקה היסטופתולוגית. אמנם הכלב שלך לא צעיר אבל אין זה אומר שלא ניתן להרדים אותו. זה נכון שבכל הרדמה ישנם סיכונים אבל בשביל זה מומלץ טרם ההרדמה לבצע בדיקת דם מלאה (ספירת דם ובדיקה ביוכימית) על מנת לראות שאין סכנה בהרדמה. כמו כן מומלץ לברר עם הוטרינר איך מבוצעת ההרדמה, האם הוא גם משתמש בהרדמה בגז ואיך מנטרים את ההרדמה במהלך הניתוח.
בהנחה שכל הבדיקות יצאו תקינות כדאי להסיר את המסה יפני שהיא תגדל ותגרום לסיבוכים נוספים.
בהצלחה ורק בריאות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הכלב שלי בובורועי12/11/2008
שלום רב, שמי רועי ויש לי כלב מעורב שעונה לשם בובו. הוא דומה לגולדן רטריבר והוא , כנראה, בן 5 - 6שנים. את בובו מצאתי לפני 3 שנים ברחוב קיבוץ גלויות בתל אביב. הוא לא היה במצב טוב. יש לי חיבה אדירה לכלבים וכדי להציל אותו מהמקום שבו הוא היה הכנסתי אותו לאוטו ( זה לא קל - הוא שוקל יותר מ - 30 קילו ) ומאז הוא איתי. כשבוע לאחר שהבאתי אותו הביתה התגלתה בצווארו נפיחות שהלכה וגדלה במהירות אדירה עד שהתפוצצה ( ! ) - הוא היה מאושפז 3 ימים אצל וטרינר וניצלתי את הזמן שם כדי לבדוק אם יש לו צ'יפ (שלא היה, כמו שלא היה לו קולר כשמצאתי אותו ) ולהעביר אותו סירוס ( מה שעשיתי מחוסר ברירה אבל עשיתי ). מאז בובו איתי ועם הכלב השני שלי ( שהוא סיפור אחר לגמרי ). בובו לא סובל מהחיים בבית שלי - יש לי דירה עם גג מאוד גדול והוא מוזמן לישון בבית מתי שהוא רוצה, בקיץ הוא אוהב לישון בחוץ במלונה שבניתי לו ובחורף הוא ישן עם איתנו. הוא נהנה משני טיולים ביום , לפחות, ומאוכל משובח ככל שידי משגת. אני מאוד אוהב אותו - הוא כלב אינטיליגנטי ונעים לאנשים. עכשיו שעברו שלוש שנים איתי אני נתקל איתו בבעיות התנהגותיות ובריאותיות ( יש רשימה !...) ואני מבקש עזרה לפני הטיפול הוטרינרי בכלב היפה שלי : 1. לבובו יש פצע על אוזן שמאל שהתגלה לפני חודש ואינו מחלים. אני מחטא את הפצע הזה כל שבוע והוא לא צורח כשנוגעים בזה ( למרות שאי אפשר לדעת אם כואב לו באמת - אך זה מציק לו ) כשהוא מגרד את האוזן הפצע מתקלף ויורד דם עד לקרישה הבאה. מה אני עושה עם הדבר הזה ? איך אני עוזר לו ? 2. בובו לא אוהב לצאת הרבה. למעשה, הוא יורד למטה , משתין את כל מה שצבר וממהר לעלות למעלה. מתנגד בתוקף ללכת עוד מטר ומפחד מאוד. רעש של זיקוקים ( גם של אירועים רשמיים וגם של ילדים מטומטמים ) עושה לו את המוות והוא כמעט מתפחלץ - אם זה קורה באמצע טיול הוא נבהל ומשתמש בגוף המסיבי שלו כדי לרוץ הביתה ולגרור אותי כל הדרך בלי להגיב לאף פקודה או תחינה שיעצור רגע ... אני כבר לא יודע אם זה קורה אצלו מפחד ( אולי חוסר בטסטסטורון עקב הסירוס) או מהתנגדות אליי כבעל הבית - איך אני גורם לכלב לצאת מהבית לטיול מהנה ? מה אני יכול לעשות ? אשמח לייעוץ. בתודה מראש, רועי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בובו
ד''ר סמדר טל19/11/2008אם לבובו יש פצע כבר חודש שלא מחלים על אף הטיפול שלך נראה שאין ברירה אלא להיעזר בשירותיו של וטרינר על מנת לפתור את הבעיה. יש לנסות לבבר אם הפצע נובע מגירודים שלו באזור. אם נראה שזה עקב גירודים כדאי לבדוק אם בובו סובל מדלקת אוזניים ומכאן התחילו הגירודים ובעקבות כך הפצעים. נשמע שהדרך הכי טובה להחלמה זה למנוע ממנו לגרד את המקום וזאת ניתן לעשות בעזרת קולר אלזיבתני. עם זאת, אני מליצה בכל מקרה לקחת אותו לוטרינר לבדיקה כי סביר שישנו גורם רקע אשר גורם לו לגרד וכדאי לטפל גם בו.
לגבי הפחד מרעשים, אני ממליצה לך להתייעץ עם מאלף מנוסה בנושא. צריך לקחת בחשבון שתהליך ההתרגלות של בובו עלול לקחת זמן ויש להעזר בהרבה מאוד סבלנות. צריך להרגיל אותו לאט לאט לרעשים שקיימים בסביבה באופן שיגרתי, כמו רעש של מכוניות, ילדים וכו'. אך אם הבעיה חמורה כפי שאתה אומר נראה שתצטרך לקבל הכוונה ועזרה מאיש מקצוע.
רק בריאות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כלב עם חרדת נטישהעדי ב.10/11/2008
שלום רב! רציתי לדעת האם לקחת כלב שיש לו חרדת נטישה קשה מאד - האם זה יעלם ???,מפני שהכלב הקודם שהיה לי לא "נתן " לי לזוז , אם הייתי צריכה ללכת למקום כלשהוא והוא היה נשאר בבית הוא היה נובח ומשתולל הורס כל מה שבדרכו כדי לצאת החוצה ??
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חרדת נטישה
ד''ר סמדר טל19/11/2008כלבים יכולים לסבול מחרדת נטישה ברמות שונות ולכן השאלה היא איזה סימנים מראה הכלב ועל פי מה נקבע כי הוא סובל מחרדת נטישה. יש לקחת בחשבון שכל כלב חדש שתאמצי יצטרך זמן הסתגלות לבית ולסביבה החדשה. אם אכן הכלב סובל מחרדת נטישה ניתן לטפל בו בטיפול התנהגותי ולעיתים בשילוב עם טיפול תרופתי. אם הבעיה חמורה כפי שאת מתארת סביר להניח שהיא לא תעבור מעצמה.
רק בריאות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דלקת עיניים אצל חתולסיון07/11/2008
לחתולה שלי יש דלקת בעין לקחתי אותה לוטרינר הוא רשם לה סינטומיצין ופלוס לזה אני ננתי לה מוקסיפן, זה עזר קצת המוגלה ירדה אבל עכשיו נשארה כמו סוג של קרחת שם... מה לעשות?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דלקת עיניים
ד''ר קרן פרץ10/11/2008לא הצלחתי להבין מהפניה שלך במה החתולה טופלה. גם במשחת עיניים וגם באנטיביוטיקה לפה? למשך כמה זמן? איפה יש כעת קרחת, מסביב לעין? אשמח לעוד מידע על מנת שאוכל לענות לך על השאלה. בכל מקרה אם סיימת את הטיפול שהוטרינר המליץ והבעיה טרם נפתרה את יכולה לחזור אליו לביקורת.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ברווז עם צוואר עקוםאניטה06/11/2008
יש לנו ברווז שקנינו אותו כשהיה קטן ופעם נפל מידיה של דודה שלי ומאז כנראה התעקם לו הצוואר האם ניתן לטפל בזה? עבר מאז כ3 חודשים? ושאלה נוספת במקרה שאנו רוצים להרוג אותו......אני נורא מרחמת עליו ורוצה שימות ללא יסורים. האם יש אפשרות שויטריונר יתן לו סם הרדמה ולאחר מכן רעל שיהרוג אותו? שיהיה כמה שפחות ייסורים? והאם זה יעלה כסף?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ברווז
ד''ר קרן פרץ10/11/2008מומלץ להפנות את שאלה זו פורום המתעסק עם עופות או לרופא המטפל בעופות או חיות אקזוטיות.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ריח רע מהפהליאת05/11/2008
שאלה, האם ייתכן כי האוכל החדש של הכלב שלי גורם לו לריח מזעזע או שפשוט פתאום השיניים?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לכלב שלי גם יש ריח מהפה
רונית06/11/2008* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהריח רע מהפה
ד''ר קרן פרץ10/11/2008ריח רע מהפה יכול לנבוע מאבן שן, דלקת חניכיים ולפעמים גם שינוי מזוני יכול לגרום לריח לא טוב. צריך שוטרינר יבדוק את הפה של הכלב שלך ויאמר לך האם הוא סובל מבעיות שיניים או חניכיים. אם כן יתכן והכלב שלך יזדקק לניקוי שיניים. במידה והוטרינר אומר שהפה במצב טוב וכי לא נראה לה שהריח נובע מבעיה בפה יתכן וזה קשור למזון שהחלפת.
רק בריאות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- רעידות ברגליים לכלבה בת 12ליאת05/11/2008
שאלה, הכלבה שלי בת 12 שנים ,ובשבועיים האחרונים קרה שהיא רעדה ברגליים וממש כמעט נפלה על הרצפה, זה קרה שמזגתי לה גרגירים על הצלחת וממש כאילו הרעש הפריע לה , מוזר קצת.... ועוד פעם נוספת האם הרעש הפריע לה? או שפשוט זה בגלל הגיל ? ממש מדכא, אם תוכלו לכוון אותי אודה לכם.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר למה לא עונים????
ליאת06/11/2008* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהרעידות ברגליים
ד''ר קרן פרץ10/11/2008האם האירועים של הרעידות התרחשו רק בהקשר של האוכל או שזה גם יכול לקרות במהלך טיול או בזמן מנוחה בבית? האם מדובר על הרגלייים האחוריות, הקדמיות או כולן יחד? חולשת רגליים כפי שאת מתארת יכולה לנבוע ממספר סיבות, מבעיות אורטופדיות, נוירולוגיות וכו'. קודם כל יש לקחת את הכלבה לוטרינר על מנת שיבצע בדיקה גופנית מלאה, כמו כן רצוי לבצע בדיקה אורטופדית ונוירולוגית ולבהתאם לממצאים להחליט האם יש צורך בבדיקות נוספות על מנת להגיע לאיבחון. תלוי מה הגורם לבעיה אך ישנן בעיות שהן ברות טיפול, ישנן בעיות אשר ניתן לנסות לעזור על ידי תוספת של תוספי מזון, חומרים לבניית הסחוס ומשככי כאבים אך ראשית יש לבדוק מה מקור הבעיה. על אף שכלבתך מבוגרת אין זה אומר שלא ניתן להקל עליה.
בהצלחה ורק בריאות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עירוי תת עורי לחתולדנה05/11/2008
יש לי חתולה שכבר חצי שנה מאובחנת כסובלת מcrf , עד החודש האחרון נתתי לה באופן יומי עירוי תת עורי ההענות שלה היתה יפה ונראה היה שהיא נהנית . בתקופה האחרונה היא מסרבת לקבלת העירוי, חשבתי כי ייתכן ואנחנו בסתיו הנוזלים קרים יותר ולא נעים לה, אני יכולה לחמם לה אבל החוויה הפכה עבורה שלילית והיא לא לא מוכנה לקבל עירוי למרות שמיובשת. מה אפשר לעשות במקרה כזה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עירוי תת עורי לחתול
ד''ר קרן פרץ06/11/2008עם איזה סוג של מחטים את נותנת לה את העירוי? את יכולה לנסות לשנות למחט יותר דקה, אמנם בצורה כזו הנוזלים יזרמו יותר לאט אך יתכן וזה פחות יציק לה. הנוזלים שאת נותנת לה הם בטמפרטורת החדר כך שזה לא צריך להיות יותר מדי קר. אם את חושבת שהחוסר נוחות בכל זאת נובעת מהטמפ' של הנוזלים את יכולה לחמם מעט את הנוזלים, חשוב לשים לב שהם לא יהיו חמים מדי.
בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם את נשמרת מפני דלקת נרתיקית?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

(1).jpg)