מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- עקמת לילד בן 3רינה31/03/2010
שלום , הילד שלי בן 3 יש לו עקמת בזוית 45 מעלות , עשינו לו חגורה בהתאמה אישית הילד לא מוכן לשים אותה ממש ניסינו הכל!!!הוא מכחיל וכמעט מתעלף מבכי.
הרופא אמר שהוא יהיה חייב ניתוח בעתיד אך חייבים לדחות את זה עם החגורה.
רציתי לדעת מה הסיכון בגיל כזה?
האם עמוד השידרה יכול להפסיק ליצמוח אחרי הניתוח? מה הסיכון?
והאם יש עוד טיפול שאני יכולה לעשות מלבד החגורה? שחייה, פיזיוטרפיה? או כל דבר אחר.
יש מומחה שאוכל להגיע אליו שאתה ממליץ לי אפילו באופן פרטי.
אשמח לתגובה מהירה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עקמת בגיל 3 שנים
ד''ר מרק אידלמן31/03/2010רינה שלום ,
אכן בעתיד ילד צפוי לעבור ניתוח, אך כעת אין הרבה ברירית : חייבים להתמודד עם חגורת גב כדי למנוע החמרה רצינית של עקמת .חגורה לא יכולה ליישר, אך יכולה למנוע הדרדרות.תפני למכון שבוצעה את חגו דה , אולי ילד בוכה מפני שחגורה לא בסדר.
אני מבין שאתם עוברים מצב לא פשות , אך אין מה לעשות, בשלב זה חייבים להמשיך עם החגורה
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כף רגל הימנית נוטה פנימהאלי30/03/2010
ד"ר שלום.
לביתי בת ה-5 חודשים ,כף רגלה הימנית נוטה פנימה.
בבדיקה שנערכה ע"י אורטופד הוא איבחן PES CAVO-VARUS מעט גמיש -STIFF-SOFT .
ללא קיצור גיד האכילס.סיבוב תנוחתי פנימי של שוק ימין.
הומלץ על נעלי ALFA-FLEX .
שאלתי האם יש פתרונות אחרים ?
האם יש מצב שבמשך הזמן הדבר יסתדר ללא התערבות ?
בצענו אולטרא סאונד פרקי ירכיים.
אנו מודאגים ומבקשים את התייחסותך למקרה,מה המלצתך ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מצב כף הרגל
ד''ר אודי לבל30/03/2010אלי שלום. הטיפול בהטיה קלה של כף הרגל אינו אחיד - יש המקבלים את המצב ולא מטפלים, יש המחמירים ונותנים טיפול בסדרת גבסים כמו בקלאב-פוט, ויש הבוחרים במצב הביניים והוא טיפול במכשיר מסוג Denis-Browne - מכשירים של יצרנים שונים כדוגמת אלפא-פלקס, שבכולם יש נעליים מורכבות על מוט ומקובעות בסיבוב חיצוני. אם אינכם שלמים עם האבחנה והטיפול גשו לשמוע עוד דעה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאבי רגליים אצל בן 3הילי30/03/2010
חג שמח
בני בן ה- 3 מתלונן רבות שכואבות לו הרגלים וקשה לו ללכת (במילותיו)
ייתכן שזה גם פינוק אך אני נוטה להאמין לו.
לאיזה רופא עלי לפנות? ומה לעשות?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כאבי רגליים
ד''ר אודי לבל30/03/2010הילי שלום. אני מציע לעקוב אחר התלונה כשבוע. צריך לאפיין אותה היטב - מה כואב, מה משך הזמן, מתי במשך היום, מה גורם לזה לחלוף או באיזו פעילות זה מופיע. במקרים רבים עצם תשומת הלב פותרת את הבעיה.
במידה שזה לא יחלוף תוך שבוע, לפנות אל רופא הילדים עם כל האיפיונים הללו, ומשם הוא יתקדם.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בחירת נעלי צעד ראשוןשרה29/03/2010
שלום. כיצד בוחרים נעלי צעד ראשון לתינוק? מה חשוב לבדוק כשבאים לקנות נעליים אלו? האם נעלי ספורט (סניקרס) יכולים להתאים כנעלי צעד ראשון? האם ניתן לנעול נעליים לתינוק לפני שלמד ללכת בכוחות עצמו? האם עדיף שתינוק ילמד קודם ללכת עם נעליים או בלי? תודה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נעליים לתינוק
ד''ר מרק אידלמן29/03/2010שלום
א.כמה שיותר מאוחר יותר טוב,אצל קושים באפריקה רגליים מצויינות ללא שום נעליים
ב.חשוב שקדמת כף הרגל תהיה רחבה מספיק
ג.סוליים גמישה !
ד.לא חייב להיות מותג יקר
חג שמח !* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תינוקת בת 5.5 חודשיםיוליה27/03/2010
1. האם אפשרי להעביר עגלה למצב שכיבה כ- 45 מעלות? היא מחזיקה בדפנות ומנסה להתישב ודי מצליחה? האם עדיף להשאיר בשכיבה כ-160 - 170 מעלות?
2. האם לא מזיק לישון בצהריים בלול מבד עם מזרון (חלק תחתון עליו שוכבת גם גמיש ונוצר מעין ערסל והגב לא נמצא על גבי משטח ישר). האפשרות הנוספת היא שתישן על גבי מזרון על הריצפה. האם עדיף או לא משנה.
3. האם מתאים לשאת אותה במנשא קנגורו עם הפנים קדימה?
התינוקת מתהפכת יפה אך לא מתישבת משכיבה
תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כל מיני תנוחות
ד''ר אודי לבל27/03/2010יוליה שלום, אני לא מוצא בעיה או חשיבות מיוחדת בתנוחות שעליהן את שואלת, לדעתי הכל אפשרי.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- US לתינוקת בת 6 שבועותlihi26/03/2010
ביצענו לתינוקת בת 6 שבועות US פרקי ירכיים והתבשרנו שבצד ימין יש חשד לDDH TYPE IIA
נאמר לנו שעלינו לבקר אצל אורטופד ילדים בזמן הקרוב אך התור הקרוב שנקבע לנו רק בעוד 7 שבועות. שאלתי: מה יש לילדה בעצם והאם אפשר להמתין אם זה עד התור שנקבע או המקרה דחוף וכדאי לנסות להפעיל לחץ בקופה בכדי לקבל תור קרוב יותר?
אשמח לקבל תשובה,
בתודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר DDH
ד''ר אודי לבל26/03/2010ליהי שלום, תוכלי לקרוא המון כאן על DDH לדרגותיו השונות.
דרגה 2 היא חוסר בשלות של מכתש האגן אשר מקיף את ראש עצם הירך. בגיל 6 שב, אנחנו לא מאבחנים בעיה אלא רק עוקבים. אני נוהג לחכות 3-4 שבועות, יש שמחכים יותר. מכאן שכדאי לודא שהבדיקה הבאה תהיה 3 שבועות מהקודמת.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שבר בכף רגלליטל26/03/2010
שלום דוקטור,
בתי בת השנתיים מעדה בג'ימבורי בגן לפני כשלושה ימים.
לאחר בדיקה במרפאת טראומה (כולל צילום רנטגן) הודיע לנו הרופא האורטופד(שאינו אורטופד ילדים) שיש לה שבר קטן בכף רגל שמאל ליד הזרת - באזור LT4 .
הוא המליץ לא לשים גבס ולא לגביל אותה בהליכה (כמובן שכרגע היא לא הולכת באופן רגיל אלא מדדה) והסביר שבגלל גילה הצעיר השבר יתאחה בתוך עשרה ימים.
הוא ביקש שנחזור אליו לאחר יומיים לביקורת, וכשבדק אותה שוב הוא המליץ להמשיך באותו אופן למשך שבוע נוסף ולחזור אליו שוב לביקורת.
רציתי לוודא שההמלצה של הרופא הנ"ל נכונה ואכן אין צורך לשים גבס במקרה הזה.
בתודה,
מוטי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שבר בעצם המסרק
ד''ר אודי לבל26/03/2010מוטי שלום, אם המדובר הוא בשבר ענף-ירוק greenstick בעצם המסרק הרביעית (מטטרזוס 4), אכן טיפול סביר יכלול משככי כאב, דריכה לפי היכולת, ומעקב. שים לב שאיבחון שבר כזה בגיל כזה הוא מורכב, לעיתים הוא מבוסס על אבחנה בבדיקה גופנית בעיקר היות שהשבר עשוי לא להיראות כלל בצילום.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשבר בכף רגל במטטרזס LT4
ליטל26/03/2010שלום דוקטור,
מודה לך על תגובתך המהירה.
אכן הרופא כתב שיש שבר במטטרזס LT4 וצירפתי הפעם את הצילומים שנעשו-לבדיקתך אודה.
בתשובתך כתבת שהטיפול שהוא הציע הוא טיפול סביר, אך אני מבקש את הטיפול
הטוב ביותר עבור הנסיכה הקטנה שלי(-:
אם קיים טיפול טוב יותר ,אשמח אם תוכל לספר לי עליו.
כמו כן ארצה לדעת האם פציעה מסוג זה יכולה להסתבך ולגרום נזק בלתי הפיך לכף הרגל?
בתודה,
מוטי.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהצילום 1
ליטל26/03/2010צילום 1
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהצילום 2
ליטל26/03/2010צילום 2
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהצילום 3
ליטל26/03/2010צילום 3
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהצילום 4
ליטל26/03/2010צילום 4
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשבר?
ד''ר אודי לבל27/03/2010אני לא מזהה משהו בבירור
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה חשובהשימרית25/03/2010
שלום רב,
יש לי ילד בן שנה וחצי,בגיל חצי שנה גילינו שכף רגל אחת שלו פונה כלפי פנים טופלנו אצל אורטופד
מומחה מנהל מחלקה,הילד היה חצי שנה עם נעל הפוכה ברגל זו ובאמת כמעט וכבר אין זכר לנטייה פנימה,
אך יש עדיין מעט סיבוב פנימי של השוק,האורטופד אמר שנחזור לביקורת בגיל שנתיים ושרוב המקרים מסתדרים לבד עד גיל 3,האם באמת כך?
ואם לא יסתדר כיצד מטפלים בזה בגיל מאוחר?
יש לציין שכמעט ולא רואים את הסיבוב הפנימי או הנטייה של כף הרגל היא ממש בדרגה קלה.
תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה חשובה...
ד''ר אודי לבל25/03/2010שימרית שלום. אכן בעיית פיתול של השוק לרוב משתפרת עם התארכות העצם, למרות שזה קורה לאט ומעט. אם זה לא יסתדר צריך יהיה לדון אם יש לפיתול הזה משמעות כלשהי, ואם תחליטו שכן, אפשר לבצע ניתוח שבו מבצעים חיתוך וסיבוב של העצם. אני בטוח שלא יהיה בכך צורך.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- US כף רגלבת 2725/03/2010
אני כותבת תשובת ה-US של כף רגל שמאל בגלל כאבים ונפיחות(רק כשהולכת עליה תקופה ארוכה) ... בבקשה אם אפשר הסבר במילים פשוטות על התוצאה והאם צריך לקבל טיפול לכך ?!!!!!!!!!!!!!
תודה וחג שמח,
תוצאות בדיקת US של קרסול – רגל שמאל
מפרק טיביוטלארי : ללא נוזל יתר .
גידים קדמיים : נפיחות של הגיד TA עם נפיחות של רקמה רכה תת עורית , נפיחות בגובה של המפרק דיביוטלארי . אין לראות קולקציה נוזלית . יתר הגידים הקדמיים תקינים .
גידים לטראליים : ב.מ.פ
גידים מדיאליים : נפיחות של הגיד TP פרוקסימאלי עם מעט נוזל מסביב . בכף הרגל מידיאלי נפיחות של הרקמה הרכה מתחת לפצע עם ריבוי כלי דם בדופלר צבעוני . אין עדות לקולקציה נוזלית . עוד מוקד של נפיחות – רקמה רכה כ- 4ס"מ מעל המלאולוס , גוש רקמתי בגודל כ- 2*0.5 ס"מ צמוד לעצם עם מרכיבים דלקתיים עם נוזל סמיך בתוכו .
רצועה : ב.מ.פ
רצועה דלטוייד : ב.מ.פ
גיד אכילב: תקין
פסיה פלנטריס : תקין
לסיכום : תהליך דלקתי של הגיד TA עם רקמה רכה דלקתי תת-עורי מעליו קולקציה נוזלית סמיכה באספקט המידיאלי פרוקסימאלי .
שינויים דלקתיים טנוסינוביטיס של הגיד TP פרוקסימאלי ותהליך דלקתי משמעותי באיזור הפצע באספקט המידיאלי ופלנטרי .
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
ד''ר אודי לבל25/03/2010שלום. אין לממצאים האלה משמעות אם לא מכירים אותך!!!, צריך לשוחח איתך, לבדוק אותך ולבחון לאור זה את ממצאי ה-US. יש שם כל מיני ממצאים שאין להם כל משמעות אם לא מכירים את הסיבה שבגללה נשלחת לבדיקה. גשי לרופא שלך ואיתו כדאי לדון על הממצאים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הליכה בגיל מאוחרלירון25/03/2010
שלום !
בתי בת שנה ושמונה חודשים ועדיין אינה הולכת לבד אלא בעזרת עצמים כגון : כסא , עגלה וכמו כן יד ביד עם מבוגר, האם אני צריך ללכת להתייעצות או להמתין ואם כן עד מתי ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הליכה
ד''ר אודי לבל25/03/2010לירון שלום. אני נוהג לחכות עד גיל שנתיים בכדי להסיק שיש איחור בהליכה.
אני בוחן את ההתפתחות לפי הסתכלות רחבה קצת יותר - דהיינו מה היה סביב הלידה, ואח"כ מתי התהפכה, זחלה, ישבה, עמדה, דיברה, וכל שאר "אבני-הדרך" של ההתפתחות - לפי כל אלה אפשר לבחון אם יש צורך בהתערבות כלשהי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- רצועות פאבליק-עוד שאלות ברשותכםאמא23/03/2010
בגיל 4.5 חודשים ביצענו לבני בדיקת אולטראסאונד לאחר שמספר חודשים קודם בבדיקה ידנית נמצא שמצב המפרקים תקין,אולם מכיון שלבני יש FFA, נאמר לנו בכ"ז לבצע בדיקת אולטראסאונד.הממצאים כדלהלן:בדיקת אורטולני שלילי, בדיקת ברלו שלילי. בדיקת US לפי גראף ימין 1B שמאל 3A
GRAF TYPE 1A,1B=NORMAL HIPS
GRAF TYPE 2A++PHYSIOLOGICAL DYSPLASIA OR IMMATURE HIPS
GRAF TYPE 2A-,2B,2C=PATHOLOGICAL DYSPLASIA
GRAF TYPE 3A+SUBLUXATION
GRAF TYPE 4=DISLOCATION
XRAY CONFIRMS L HIP SUBLUXATION
כמו שאתם קוראים אכן ביצענו גם צילום. נאמר לי שמפרק שמאל לא תקין.בני הולבש ברצועות פאבליק במיידי, בנוסף גובס לתיקון ה FFA זאת מכיון שבתקופת הרצועות לא אוכל להמשיך במתיחות ומניפולציות,הרצועות מוסרות מכל רגל בנפרד בשעת החלפת הגבס, בזמן הזה הרגל מוחזקת בכיפוף ובפיסוק.אחרי שבוע פחות יום בוצע אולטראסאונד עם הרצועות. המפרק נכנס למקומו. כעבור שבוע וחצינוספים שוב בוצע אולטראסאונד שהראה שהמפרק יושב יפה במקומו.
נאמר לי שבני ישהה ברצועות בין 5 ל6 חודשים...
אני לא מפסיקה לדאוג להתפתחות שלו, ובנוסף קראתי קצת וראיתי שבד"כ לא מטפלים ברצועות מעל גיל 6 חודשים, אז איך זה בדיוק מסתדר ה"תיכנון" הזה להשאיר אותו כ"כ הרבה זמן ברצועות...האם כך גם אתם הייתם נוהגים???
תודה על תשובותיכם!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר טיפול ברתמת פבליק
ד''ר אודי לבל25/03/2010אמא שלום. אכן מעל גיל 6 חודשים יותר קשה להמשיך עם הריתמה, אבל יש מכשירים חליפיים לגיל הזה, והעיקר הוא לא לאבד את ההחזרה הטובה של ראש הירך לתוך המכתש שלו. תני לרופא המטפל שלך להמשיך, נראה שהוא מצליח! בכל שלב אני בטוח שהוא יסביר לך לאן מתקדמים - ואם הוא לא יסביר -תשאלי!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תת פריקה בזרתהגר21/03/2010
ביתי, בת 17, אובחנה כסובלת מתת פריקה בזרת. הרופא טען שאין מה לעשות. היא מנגנת על פסנתר ולעיתים קרובות סובלת מכאבים באותה זרת. האם אמנם אין מה לעשות?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בעיה בזרת
ד''ר אודי לבל22/03/2010הגר שלום, אני לא ממש מבין מה זה.., יש בזרת 3 מפרקים, אין בהם לרוב מצב של תת פריקה, אלא אם יש שם איזו בעיה ממושכת שהביאה לשינוי כרוני במבנה אחד המפרקים. האם היועץ שלכם הוא מומחה לכף יד? יש ביניהם כמה שמתמחים במיוחד בנגנים - גשו להתייעץ.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- רצועות פאבליקאמא21/03/2010
בני בן חמישה חודשים ומטופל ברצועות פאבליק מזה שלושה שבועות.מה דעתכם לגבי ניסיונות ישיבה של הילד? הוא מנסה ולפעמים גם מצליח להאחז ול"התיישב" מושך עצמו, האם בעייתי? האם מה שקריטי להצלחת הטיפול הוא הפיסוק או הכיפוף? לדוג' כשנוסע במכונית ו"יושב" בכסא הבטיחות הרי מצטמצם הפיסוק ורק הכיפוף נותר כשהיה...לפיכך האם נדנדת תינוקות שצורתה כצורת כסא, אסורה?מה דעתכם לגבי אמבטיה לילד עם רצועות, מתירים להוריד או שמא לא?אם כן, האם לדעתכם יש צורך באחיזת הרגל במנח הכיפוף בזמן אמבטיה? תודה על תשובתיכם!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר טיפול בריתמת פבליק
ד''ר אודי לבל22/03/2010אמא שלום - אתם חייבים לדבוק בהנחיות המטפל שלכם. אסביר כמה דברים וייתכן שיש הבדלים קלים בין הדעות שלי לאחרים. בעניין התנוחה - כל עוד התינוק בריתמה, הוא אינו יכול להגיע לתנוחות לא רצויות. לכן אין בעיה בכל מיני סוגי ישיבה (גם אם הברכיים מתקרבות).
אני נוהג להמליץ לא להסיר בכלל!!! את הרתמה בשלבים המוקדמים של הטיפול ורק אחרי שהמפרק יציב אפשר להתחיל להוריד לרחצה וגם אז רק אם יודעים להחזיר. אנא קיראי את השאלה הסמוכה כאן...
כאשר הרופא כבר המליץ להוריד לרחצה - אין כל נזק ביישור מפרק הירך, כי הרי המפרק יציב ודוקא התנועה חשובה ובריאה, לזמן קצוב.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה!
אמא22/03/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פירוק רצועות פאבליקאמא מודאגת21/03/2010
שלום,
בני בן 7 שבועות מטופל ברצועות פאבליק לאחר שהתגלה DDH מסוג שלוש.
לאחר שבוע עם הרצועות הורדנו את הרצועות לאמבטיה. הרצועות התבלבלו ולא ידענו איזה רצועה שייכת לרגל ימין או שמואל ומה קדימה ואחורה.
הרכבנו את הרצועות בלי להיות בטוחים מה שייך למה.
הרופא המטפל לא יהיה כל השבוע ושאלתי האם יכול להגרם נזק אם הרצועות אינן מכוונות בדיוק ?
האם אפשר להמתין לרופא המטפל או ללכת לרופא אחר
תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר רצועות
ד''ר אודי לבל22/03/2010אמא שלום - בהחלט פנו לאורתופד אחר שייבדוק שהכל הורכב טוב, אחרת תנוחת הרך עלולה להיות מכופפת מידי או ישרה מידי.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אורטופד לתינוקהדר20/03/2010
שלום רב,
מרבית העגלות היום (במצב הטיולון), מיוצרות כך שישבנו של התינוק שקוע, ורגליו מורמות למעלה, כך שאינו יכול ליישרן.
רציתי לברר האם יש עם זה בעיה אורטופדית או רפואית כלשהי, והאם מדובר במצב שאינו בריא לתינוק.
תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר להדר
ד''ר מרק אידלמן20/03/2010שלום ,
האמת אני לא יודע.
סליחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם פרפקציוניסטים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)

.jpg)