מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- מנשא בייבי ביורן - אשמח לעזרהזואי27/08/2010
שלום,
אני מתלבטת לגבי שימוש במנשא בייבי ביורן. מחד קראתי בכל מיני מקומות על כך שהתנוחה של המנשא אינה מומלצת בכלל ובפרט בגילאים צעירים. מאידך במקומות אחרים נכתב שהמנשא מומלץ על ידי אורתופדים. אשמח לדעת באופן כללי מה מקור הדילמה. באופן ספציפי יותר, בתי בת 7.5 שבועות ושוקלת 4200. האם ניתן להתחיל להשתמש במנשא או שכדאי לחכות לגיל 3 חודשים או למשקל גבוה יותר.
אשמח לכל תובנה בעניין,
זואי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מנשא ישיבה זקופה
ד''ר אודי לבל27/08/2010זואי שלום. שאלות מסוג זה עולות כאן מידי פעם. אני לא מצליח לאתר בספרות האורתופדית מידע על נזק מישיבה במנשא (למעט אצל פגים) זקוף. עם זאת - התחום הזה נחקר בעיקר על ידי רופאי תינוקות (נאונטולוגים) ולכן אני מציע להפנות שאלה כזאת למישהו מהתחום הזה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבעיניין מנשאים
אלה20/09/2010כאורטופד האם אתה יכול להגיד שגב מעוגל ונתמך בב, וישיבה מפוסקת לא עדיפה על תליה עם רגליים משתלשלות וגב לא נתמך?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאבים בברךאמאלה26/08/2010
שלום רב
בני בן ה 6 התלונן על כאבים בברך שמאל. נשלחנו לצילום ברך ואגן. בפיענוח כתוב כי הברך תקינה, ולגבי האגן כתוב כך: "אי הומוגניות וחיבור לא שלם בענף התחתון של עצם הפוביס השמאלי, וריאנט התפתחותי או דלקת" מה זה אומר? האם יש סיבה לדאגה?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ממצא בצילום
ד''ר אודי לבל26/08/2010שלום. קשה לי להביע דעה האם הממצא הוא בעל משמעות. המקום הזה- "הענף התחתון של הפוביס" הוא בעל מרכז התגרמות בגיל כזה ולכן מי שפענח את הצילום צריך להכיר את ההבדל בין מבנה רגיל לגיל זה לבין משהו חריג. לדעתי כדאי לתת למישהו נוסף לראות את ההדמיות. לעצם הענין האם מצאתם את הסיבה לכאבי הברך?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהכאבים בברך
אמאלה26/08/2010לא, עדיין לא מצאנו את הסיבה לכאבים, נחזור לרופא שהפנה אותנו לצילומים. דרך אגב, התלונות על הכאבים היו תמיד באמצע הלילה, הוא היה מתעורר בצרחות ומחזיק את הברך.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך
ד''ר אודי לבל27/08/2010במקרה כזה הבירור צריך להתקדם. צריך לשלול תהליכים שונים שגורמים כאב-לילי, ובמקביל לזכור שגם כאבי-גדילה עשויים להתנהג כך.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהחסוי26/08/2010
שלום,
בני בן השנה ושלושה חודשים החל ללכת ואנו מסתובבים די הרבה בגינות בהן הוא הולך יחף
מתי הזמן הנכון לקנות נעל ראשונה ? האם יש נעל ביניים לפני הנעל הרגילה ?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נעליים
ד''ר אודי לבל26/08/2010שלום, בכל הזדמנות אני כותב כאן שאיני רואה חשיבות בקניית נעליים. כאשר אין ברירה מוטב שיהיו דקות ורכות.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ילד עם שבר ביד לפני נסיעה לחולרוית26/08/2010
שלום רב - בני טופל בבה"ח בני ציון ב - 25/8/10. עבר שיחזור סגור של שבר בהרדמה מלאה. שמו לו גבס ארוך עד מעל המרפק. שוחרר במצב טוב ונגיע עמו לביקורת בעוד שבוע.
בעוד שלושה שבועות אנו טסים ל 21 יום לאירופה (טיול מתוכנן מראש). ביטוח הנוסעים אינו מבטח את היד הפצועה. האם יש מגבלות רפואיות לטוס עם גבס פרט למגבלות הטכניות. המשמעות היא שלא יהיה מעקב בתקופה זו על היד. והורדת הגבס תתבצע 6 שבועות מיום השמתו.
האם ניתן להחליף את הגבס בגבס קל ולהקל במעט על העומס והחום...? הבנתי שהיום ישנם דרכי גיבוס חדישים וידידותיים שעלותם פרטית. כיצד ניתן לברר עליהם. אשמח לתשובתכם המהירה. תודה רוית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שבר ביד וגבס
ד''ר אודי לבל26/08/2010רוית שלום. ראשית כדאי לודא בביקורת הבאה שהשבר בעמדה תקינה, ואולי בכלל אין צורך בקיבוע כל כך ממושך. שנית אם העמדה תקינה לא צריכה להיות בעיה לטייל בחו"ל עם הגבס. אם יתעוררו בעיות - פנו למרפאה מקומית ויסדרו את זה. לגבי קיבוע בחומר פלסטי - זה יכול להיות נוח אם תהיו באזור גשום, לעומת זאת יכול להיות בעייתי אם אתם נוסעים למקום בו לא בהכרח יהיו שרותי רפואה טובים ואז הסרת הקיבוע במקרה הצורך יכולה להיות קשה. קניית החומר הפלסטי פשוטה בכל מוסד רפואי, העלות היא בין 50-80 ש"ח לגליל וצריך שלושה בערך לקיבוע מעל למרפק.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אחרי רצועותתמר26/08/2010
הי,
לבת שלי הורידו רצועות לפני שבועיים (אחרי שבועיים של רק לילה).
היא ישנה עדיין כאילו היא עם רצועות (אפילו עוד יותר בפיסוק, ממש שפגט), וגם על הבטן עדיין שומרת פיסוק די גדול.
זה נורמלי?
מה הצפי?
תודה, תמר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר התנוחה אחרי הפסקת רצועות
ד''ר אודי לבל26/08/2010תמר שלום. זה נפוץ, אל דאגה, עובר. לעצם העניין זה גם טוב.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פעוט בן שנה ושמונה חודשים=בהול.שירי26/08/2010
היי
בני בן שנה ו-8, התחיל ללכת בגיל שנה וארבע.
מאז שהתחיל ללכת שמנו לב שבזמן ההליכה, שהוא מרים את כתף שמאל+יד שמאל.
בתחילה הליכתו חשבנו שהוא מפחד מעצם ההליכה, ותיארנו שאם הזמן זה יילך וישתפר.
אבל ממש לא. זה הולך ונעשה הרבה יותר בולט.
רופא משפחה המליץ לנו ללכת לאורטופד ילדים, הוא חושב שזה משהוא שקשור לעמוד השידרה.
אשמח מאד לקבל המלצה על רופא טוב (אין לי בעיה לפנות אליו באופן פרטי), כמו כן אשמח לאיזשהוא מיידע לתופעה הזאת.
תודה רבה ! שירי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הליכה מוזרה
ד''ר אודי לבל26/08/2010שירי שלום - איני נוהג להמליץ על קולגות. כולם חברים טובים ומוערכים על ידי. פיתחי את אתר האינטרנט של קופ"ח שלך, מיצאי אורתופד ילדים ופני אליו להערכה. לגבי סיבת הבעיה איני יכול לדעת מה בדיוק אתם מזהים ומה הסיבה - אין לי ספק שהוא ייבדק על ידי אורתופד מנוסה שיעזור לכם.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בת שנה ושלוששקד25/08/2010
אי סמטריה ברגלים
מה עושים ?ולמה זה ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אסימטריה
ד''ר אודי לבל26/08/2010רווית שלום. אסימטריה - היא מצב ששתי הרגלים לא נראות זהות - לעיתים המדובר רק בקפלי השומן ואז לרוב עולה החשד לבעיה במפרק הירך. לעיתים המדובר בהפרש במימדי הרגליים - וזה דורש בירור מעמיק. פני לאורתופד לבירור.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ממצא בעקבות בדיקהסיון24/08/2010
שלום,
יש לי תינוק בן חודשיים, שמגיל שבועיים יש לו העדפה להסתכל לצד ימין.
הראש בצורת אליפסה והוא תמיד מפנה ראשו בשכיבה ימינה ומעט מאד פעמים בצד שמאל או למעלה.
היום היינו בבדיקה שגרתית למפרקי הירך ונכתב "העדפת מבט לימין עם השטחה קלה של הגולגולת מימין. הצוואר חופשי ותנועה טובה....".
מה אני עושה עם נושא הראש שמופנה ימינה?
האם אני זקוקה למעקב אורטופד או רופא ילדים?
יש לזה השפעה על ההמשך מבחינה התפתחות, מבנה, מוטוריקה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לנוי
ד''ר מרק אידלמן24/08/2010כנירא שזה שום דבר רציני.
צריך לבדוק טווחי תנונעות הצוואר ולמשש שרירים כדי להגיד לך את זה באופן ברור-אז תלכו לאורטופד ילדים* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה אבל
סיון25/08/2010הוא בדק תנועה ושרירים וכתב שהכל בסדר אך כן יש לטפל בהעדפה .
כשהילד מוגבה על כרית כל הגוף שלו נוטה לימין... בשכיבה ישרה רק הראש.
אבל מי מטפל בזה ואיך?
תחמתי לו את הראש עם כרית מגולגלת בצד (בלילה) והוא זז עם כל הגוף למטה כדי להשתחרר
ולהפנות את הראש...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מכשיר פיסוקדנה24/08/2010
לבתי בת החצי שנה התקינו אתמול מכשיר פיסוק ג'ורדן (גילו את הדיספלציה באיחור) יש לי מספר שאלות:
1. האם אי אפשר להסתפק ברצועות פבליק במהלך שעות היום..? (אני מכירה טיפוך בפבליק מאחותה - טיפול הרבה יותר קל..)
2. האם המתקן הזה יכול לגרום נזק לאגן או לכלי הדם? (נראה לי שהוא לוחץ..)
3. איך אפשר להחליף חיתול עם המכשיר הזה?? אני ממש משאירה את החיתול פתוח כי אין לי מושג איך אני אמורה לעשות את זה...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מכשיר ג'ורדן
ד''ר אודי לבל24/08/2010דנה שלום, בגיל חצי שנה מכשיר זה הוא לדעתי היותר מתאים ונוח. הריתמה של פבליק קשה לשימוש בגיל כזה. המכשיר אכן יכול לגרום להרפעה בהתפתחות ראש הירך וכדאי להתאים אותו בצורה טובה. מבחינת חיתול אני לא צופה בעיה. אפשר לפתוח את הסקוץ' של הבטן - ואז לחתל. אני מציע שאחרי רכישת המכשיר תחזרי לרופא המטפל ותודאי שהוא מותקן ומותאם היטב.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשלום!
אמא25/08/2010אני אמא לתינוק בן עשרה וחצי ח'.בגיל 4 וחצי ח' נתגלתה אצלו הדיספלזיה. היינו עם הרצועות עד גיל שבעה וחצי ח', ומאז עם הג'ורדן.לנו הרשו להוריד את הג'ורדן לצורך החלפת חיתול, אחרת אני באמת לא יודעת איך הייתי עושה זאת. בהצלחה!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סימני cdhאיילין24/08/2010
תינוקת בת חודשיים ירך ימין: גג גרמי טוב גבול גרמי עליון עגול, גג סחוס צר, בימין סימני CDH שמאל Type 1 . מה זה CDH איזה טיפול מומלץ. קבעתי תור לאורתופד אך בינתיים מודאגת
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר CDH
ד''ר מרק אידלמן24/08/2010ר"ת של congenital dislocation of the hip -אי-יציבות של פרק ירך .
יש מספר דרגות : מפריקה עד משהו מינמלי שדורש השגחה .
בכל מקרה טוב שלקחת תור לאורטופד ילדים.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תינוק בן שנה וארבעה חודשיםענת23/08/2010
שלום,
בני זוחל על 6 מגיל שבעה חודשים. כיום הוא מטפס על שולחנות וספות אבל לא עושה סימן של רצון לעמידה עצמאית או הליכה. הוא רץ זוחל מאוד מהר.. הוא גם לא מנסה ללכת עם חפצים. הוא נעמד שהוא רוצה חקחת משהו מהשולחן אך אם החפץ בקצה של השולחן הוא יעדיף לטפס על השולחן בכדי להגיע אליו ולא ללכת אליו בתמיכה של השולחן למרות שהוא יכול. בגלל שהוא לא מראה סימנים של רצון לעמוד/להתרומם או ללכת אני חוששת שיהיה לו עיכוב התפתחותי. אנא עזרתך
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר זחילה ממושכת
ד''ר אודי לבל24/08/2010ענת שלום . דוקא מאוד משמח לשמוע שהילד אוהב לזחול וגם מפותח יפה מבחינה מוטורית. אל דאגה כשירצה לעמוד וללכת הוא יעשה את זה.... אין מבוגרים בריאים שזוחלים...
תינוקות מפותחים היטב מעדיפים פעמים רבות לזחול עד שהגירויים מפתים אותם לעמוד.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- העברת נעל מילד אחד לשנירינת22/08/2010
שלום,
רציתי לדעת האם באופן עקרוני אפשר להעביר נעל מילד אחד לשני ? כמובן שהנעל במצב טוב מאוד...
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר העברת נעליים
ד''ר אודי לבל24/08/2010רינת שלום. איני רואה כל בעיה בכך.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נעל ראשונה לבן שנה וחצי- מה המלצתכםאמא22/08/2010
האם כדאי להשאיר את הילד יחף ככל שניתן? עדיין אינו הולך יציב. בספטמבר הולך לגנון. מה המלצתכם?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נעליים??
ד''ר אודי לבל24/08/2010אמא שלום - אם אין ברירה - נעל דקה, רכה, וזולה. בבית כדאי לעודד הליכה יחף.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה על תשובתך רופא יקר
אמא26/08/2010אשלח אותו לגן יחף עד בוא החורף, בעצם, אם יהיה כמו החורף האחרון, אולי בעצם גם בחורף :-)
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כיצד מאבחינים את המכה שורש כף הידיעל19/08/2010
או כף יד.
באבחנה כתוב שורש כף יד ימין+שבר במטקרפוס 2
השאלה היא האם זה נחשב ל שורש כף היד או כף יד?
חשוב . (METACARPAL BONE (BASE
FRACTURE,
OTHER
NOT THUMB).CLOSED )
זה חשוב לביטוח. הדברים האלה.
תודה מראש.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ליעל
ד''ר מרק אידלמן19/08/2010מדובר בשבר בבסיס המסרק -וזה בכף יד
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאבי ברכייםחנוך18/08/2010
ביתי בת ה12, גבוהה ורזה(176ס"מ/51 ק"ג) מתלוננת לאחרונה על כאבים בברכיים בעת קימה וישיבה. רופאת הילדים חשבה שהכל נובע ממאמץ שקרה לפני חודש וחצי אך למרות המנוחה הכאבים לא פסקו. אודה לתשובתך
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כאבי ברכיים אצל מתבגרים
ד''ר מרק אידלמן18/08/2010הסיבה מספר אחד בגילה לכאב בברך -בעיות בסחוס הפיקה.רוב הבעיות פטורות על ידי פיזיותרפיה.
כדאי מאוד להבדק אצל אורטופד ילדים מנוסה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם ישרים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)

.jpg)

(1).jpg)