מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- בקר טוב! אדמומיות באיזור הקפלאמא06/05/2010
של המפרק עם בחיבורו עם האגן. מזה מספר ימים קיימת אדמומיות בקפל שנמצא בחיבור המפרק עם האגן, בני לובש רצועות פאבליק ולפתע עלה בדעתי שיתכן שזה לא תקין וזה לא רק בגלל החום והזיעה אלא חס וחלילה אולי מראה על משהו אחר שמתפתח. הוא כבר די צפוף ברצועות אבל ב"ה עושה יופי של תנועות. האם צריכה להגיע לרופא? מה הסימנים החיצוניים לנמק חס וחלילה? מצטערת אבל לפתע נעשיתי מאד דאוגה שמא אני מפספסת משהו
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בעיה עם רתמה
ד''ר אודי לבל06/05/2010אמא שלום, זה לא סימן לנמק, אך כדאי לבדוק אצל הרופא שלכם שהריתמה מותקנת היטב.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- צליעה לילד בן שנתייםשירן אמסלם05/05/2010
הבן שלי בן שנתיים וארבע חודשים,מגיל שנתיים הילד הולך צולע באופן מאוד בולט, הוא לא מתלונן על כאב אך שהוא הולך כמה דקות הוא מתעייף מהר,עשינו לו צילום ובדיקות דם הכל יצא תקין,יש לציין שהילד הולך והלך מגיל שנה בצורה יציבה,לא ידוע לנו על חבלה ואין סימני חבלה כאלו או אחרות מה עושים????? הרגל שלו ממש עקומה והוא "סוחב" אותה???!!!!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר צליעה ללא כאב
ד''ר אודי לבל06/05/2010שירן שלום, קחו את הילד להערכה אצל אורתופד ילדים בהקדם. צליעה חייבת בירור. לא כל צליעה כואבת ולא כל צליעה היא אירוע פתאומי - צריך לברר ולבטח הסיבה תמצא.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נעלי טרום הליכהנורית05/05/2010
שלום ,
בתי בת שנה ו 4 חודשים והולכת הרבה רק בעזרת יד ( לא לבד)
האם כדאי/אפשר לקנות לה נעלי טרום הליכה (שושוז) או שלא מומלץ בכלל נעליים?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תחילת הליכה
ד''ר אודי לבל05/05/2010נורית שלום, אני לא מכיר את המשמעות הבריאותית של נעליים בשלב הזה ותומך בהליכה יחפה או עם גרביים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ddh דרגה 2aמיטל04/05/2010
שלום רב,
בגיל חודשיים בבדיקת אורטופד נמצאה לביתי הגבלה בפשוק. ב- u.s נמצא צד ימין דרגה 1, צד שמאל 2a. מה טיפול המקובל במקרה זה והאם זה גיל טוב לבתחיל בו את הטיפול או מעט מאוחר מדי?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ממצאי US
ד''ר אודי לבל04/05/2010מיטל שלום, דרגה 2A נחשבת חוסר בשלות ולא ממש בעיה, לרוב לא דורשת טיפול אלא אם כן במעקב היא נמצאת כ- לא משתפרת מספיק, בציר הזמן (2A מינוס), אז יש צורך לטפל במכשיר פיסוק כלשהו. הגיל הוא סביר בהחלט.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- טיפול בכרית פישוקשירי03/05/2010
ביתי בת 4 חודשים היום.כאשר הייתה בת 6 שבועות בוצע אולטרסאונד פרקי ירכיים נמצאה דיספלזיה 2A דו"צ עפ"י גרף, ללא סימני אי יציבות, נשלחנו הביתה והתבקשנו לחזור כעבור חודש לראות האם חל שינוי , חזרנו כעבור חודש, בוצע US נוסף נאמר לנו כי לא חל כל שינוי אך אין צורך בטיפול אלא רק במעקב ולחזור כעבור חודש, כעבור חודש בוטל התור ואנו החלטנו לקחת את העיניינים לידיים ועברנו לאורטופד אחר. הנ"ל בדק את הילדה בדיקה ידנית ומצא כי אורך הרגליים שווה והיציבות תקינה, הגבלת פישוק קלה דו צדדית יותר משמאל, המליץ לנו על כרית פישוק 16. כעבור שבועיים בוצע US נוסף וההנחיה הייתה להגדיל את הכרית לגודל 18 למשך 5 שבועות נוספים ואז לחזור לביקורת.
בשל כל ההתנהלות (הליכה הלוך ושוב, החלפת רופאים וכו') אני חשה מבולבלת ודואגת, אני יודעת כי הזמן הוא קריטי, אני רוצה להבטיח את הטיפול הטוב ביותר לבתי.
א. האם הינך ממליץ על חוו"ד נוספת?
ב. מה ההבדלים בין השיטות השונות (כרית אל מול רצועות)
ג. האם סיכויי ההחלמה בגיל 4 חודשים הינם טובים?
ד. האם הטיפול באמצעות כרית פישוק/רצועות פאבליק לא יכול ליצור עיכוב התפתחותי/ בעיות גב וכו'?
תודה רבה,
שירי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מכשירי פישוק
ד''ר אודי לבל05/05/2010שירי שלום, התיאור שלך לא לגמרי ברור לי. בשלב הראשון הממצא היה 2A שהוא מצב שלא דורש טיפול. כאשר פניתם לרופא אחר הוצע לטפל, למה???
האם הרופא השני ביצע US או רק חשב שיש הגבלה קלה בפישוק?
מכשירי הפישוק למיניהם יכולים לפגוע באספקת הדם לראש היך אם הוא לא מותקנים היטב, ובכל מקרה לא מומלץ להשתמש בהם אם אין לכך הצדקה ברורה.
אני מציע לכם לשאול את המטפל הנוכחי מדוע יש צורך לטפל לדעתו. אם יש סיבה - טפלו, אם אין - הפסיקו את הטיפול.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאבים וזרמים ברגליים לילד בן 8.5רענן02/05/2010
בני בן ה-.8.5, ילד בריא, סופורטאי התלונן כחודש על כאבים בעקבים במשך כל היום שהולכים ומתגברים. בהתחלה חשבתי שמדובר ב-Sever disease. אולם בימים האחרונים מדווח גם על זרמים לסירוגין ברגליים אחת לכל כמה שעות למשך פרק זמן של חצי שעה - שעה שמתלווים לכאבים בקרסוליים. התחושה אותה הוא מתאר- כאילו מיים יורדים מכיוון הברכיים לקרסוליים. ואז הרגל כבדה, כאילו שוקלת טונה וקשה לו להרים אותה (אלו מילותיו).
בצילומי רנטגן של הקרסוליים, ועמוד הישדרה אין כל ממצאים.
מה זה יכול להיות, הוא ממש סובל ולא יכול לתפקד.
האם יכולה להיות בעיה אורטופדית מוכרת, נוירולוגית, אחר ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר זרמים
ד''ר אודי לבל04/05/2010חנה שלום, אכן תלונה לא שגרתית - גשו בהקדם לרופא הילדים שיבדוק וישקול למי להפנות בהחלט ייתכן שזה עצבי אך אולי משהו מקומי שהילד מפרש אותו באופן ייחודי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אסימטריה של הקפל בעכוזיפית02/05/2010
היי,
כאשר בני נולד אבחנו לו את האסימטריה הזו והוא נשלח לאולטרסאונד עמוד שדרה שיצא תקין לחלוטין.
כיום בני בן 3 חודשים.
שאלתי היא : האם אסימטריה זו בתנאי שעמוד השדרה עצמו תקין אמורה להשפיע בצורה כלשהיא?
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אסימטריה
ד''ר אודי לבל04/05/2010יפית שלום. אסימטריה ולא חשוב מהי בדיוק, תמיד צריכה הערכה. לכן גם אם בדיקת מפרקי הירכיים היתה תקינה, אם נותר משהו לא זהה - קחי את התינוק להערכה חוזרת. המקור יכול להיות בגב, באגן ומפרקי הירך או לאורך הרגל ודורש בירור
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עמידה על קצה אצבעותילנה01/05/2010
שלום, יש לי תינוקת בת 8 חודשים ,מאוד פעילה :זוחלת,הולכת על ארבע יושבת באופן עצמאי ומנסה לעמוד .
אך שמתי לב ,שבעמידה שהיא נאחזקת על שולחן,שפה היא שמה רגל אחד על קצה אצבעות ושנייה עומדת רגיל .
זה המצב קצת מדאיג אותי .האם זה בסדר שהיא עומדת על קצה אצבעות וכמה שהיא תגדל תבין להניח רגיל רגיל וכך תהיה יותר יציבה .
פרט נוסף ,היא מגיל 10 ימים עד גיל 3 חודשים הייתה ברצועות פבליק ,האם יש לזה משמעות .
אנחנו עדיין נמצאים במעקב אצל אורטפד פרופ' פורת שלמה ,אך יש לנו תור רק בחודש יוני .
אשמח לקבל חוות דעת ומידע בנושא האם יש מקום לדאגה .
תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עמידה ראשונית
ד''ר אודי לבל01/05/2010ילנה שלום. עמידה ראשונית כמו זאת שאת מתארת היא במקרים רבים לא סימטרית ולא קלאסית - על הכפות. זה גיל ממש מוקדם לעמידה והיא עוד לא יודעת איך לייצב את הרגליים. חכי בסבלנות. אני לא רואה קשר בין הטיפול בריתמה לתופעה הזאת. אני לא רואה מקום לדאגה ואם יש לכם מעקב בעוד חודש בודאי תוכלו לזהות אם משהו יהיה עדיין חריג.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- החלמה לאחר שברמיכל01/05/2010
שלום,
בתי בת שנתיים וחצי שברה את הקרסול והייתה עם גבס חודש. לפני כשבוע הורידו לה את הגבס (נעשה צילום שהראה כי השבר התאחה).אמרו לי במרפאה כי יקח זמן עד שתשוב להליכה רגילה ועד שתחוש בטחון בהליכה עם זאת כבר עבר שבוע והיא עדין לא הולכת כלל... היא הולכת קצת בתמיכה שלנו אבל זה ממש ממש קצת. השאלה שלי היא האם יש משהו שאני יכולה לעשות כדי לעודד אותה ללכת ומתי אני אמורה להתייחס לכך כבעיה שהיא מעבר להחלמה טבעית ? כמו כן נאמר לי שאין פיזיותרפיה לילדים בגיל הזה, האם זה נכון ?
תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר החלמת שבר
ד''ר אודי לבל01/05/2010מיכל שלום. אחרי הסרת הקיבוע ילדים רבים שבים ללכת בהדרגה, אם מתוך פחד ואם מתוך כאב או חולשה. ההחלטה להסיר את הקיבוע (גבס) היא ביטוי לזמן שחלף ולממצא בצילום שמאמשר שיש איחוי, אך זה לא בהכרח סימן שכבר אין כאב. אין צורך בפיזיותרפיה, הילדה תחזור ללכת בהדרגה כאשר תרגיש נוח עם זה. סבלנות .
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בחירת מזרון לילדיםשרון01/05/2010
שלום,
ביתי בת שנתיים ו-9 חודשים, מגיל 4 חודשים ישנה איתנו במיטה עם מזרון קפיצים.
לאחרונה קנינו לה מיטת נוער עם מזרון ספוג קשיח (הבנתי שזה הכי מומלץ לילדים וככה עושים את כל המיטות האלו), בעיני המזרון קשה מאד ולא נוח, לי הוא שובר את הגב....
ילדתי גם לא ישנה כל כך טוב במיטה ומתעוררת הרבה (יכול להיות שאין קשר למזרון, אך אולי באמת לא נוח לה כי היא לא רגילה למזרון כל כך קשה ולא נוח)
האם אני יכולה להחליף את המזרון למזרון קפיצים? מה ההשלכות? עד כמה חשוב לילדים מזרון ספוג קשה ועד איזה גיל? האם נוצרו נזקים בשל כך שישנה במזרון קפיצים עד עכשיו?
תודה רבה,
שרון* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הורים הביעו דעה
ד''ר אודי לבל01/05/2010שרון שלום, לי אין כל מידע בעניין, אני מקוה שהורים צעירים יותר ירשמו את דעתם. מבחינה רפואית אני לא מכיר משהו בעניין השפעת המזרון על טיב השינה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה על התשובה
שרון02/05/2010מה שחשוב לי לדעת זה בעיקר בנוגע לבריאות עמוד השדרה וההתפתחות של הילד, האם אין המלצה לילדים לשון על מזרון קשה בקטע ההתפתחותי?
תודה, שרון* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאבי גב לבתי בת 17ליזה28/04/2010
לפני כ 5 חודשים בעקבות ספורט אתגרי החלו אצל בתי כאבי גב תחתון עזים.
כמו כן בבדיקות דם נמצא cpk 570 (קודם היה 90).
הכאבים ממשיכים עד עתה בעוצמות בנוני וגבוה.מתגברות בישיבה בכיתה ובשעורי ספורט.
נשלחה לפזיותרפיה שלא הטיבה את המצב. לעיתים הכאב מקרין על הבטן התחתונה והירכיים. הרופא מסרב לשלוח אותה ל ct בשל הקרינה .ואנו חסרי אונים .
מה עושים?
אודה לתשובתך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לליזה
ד''ר מרק אידלמן29/04/2010הולכים לרופא מנוסה ובעל שם ולוקחים חו"ד שנייה:אם גם הוא לא רואה צורך בCT -כנירא לא צריך באמת .
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך
ליזה29/04/2010שכחתי לציין שהיא נשלחה לצלום רנטגן . בצילום זה לא ראו כלום אף לא סימן לעקמת קלה של 3 אחוז שאובחנה בהיותה בת 8 .
האם עקמת יכולה להעלם לחלוטין או שיש לחשוד שהצילום אינו שלה ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהכאבי גב
ד''ר אודי לבל30/04/2010ליזה שלום העקמת חסרת חשיבות, אני מסכים מאוד עם דר' אידלמן - לכו לרופא מנוסה, אין בזה קרינה וזה תמיד כדאי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאבי גדילהאסתר28/04/2010
שלום רב !!!
בני כיום בן 8.5 ילד בריא .
החל מגיל 4.5 -5 בערך סובל לסירוגין מכאבים בלילה ברגליים .
לאחרונה הילד מקבל יותר מידי נורופן הכאבים לעיתים דחופות יותר
התחלנו בבירור : בדיקות דם -תקינות
צילום הרגליים תוצאות:
צ.שוקיים כלל ברכיים וקרסוליים
מבנה גרמי ללא ממצא פתולוגי ,
פרגמנט גרמי מעוגל קטן הצמוד למלאולוס המדיאלי בשני הקרסוליים ,ממצא תקין בהתאם לגיל קרוב לוודאי ,
דרושה קורלציה קלינית והמשך בירור בהתאם.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לדליה
ד''ר מרק אידלמן29/04/2010לא ברור לי למה צריך טיפול תרופתי.לפי פיענוח צילומים תקנים ,אם כאבים בלילה -יתכן שזה באמת כאבי גדילה , אך אני לא בעד טיפול נגד כאבים.
ממליץ לך ללכת לאורטופד ילדים שוב* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבקשר לכאבי גדילה
אסתר29/04/2010שלום ד"ר !!!
הרופא טען שאם לילד יש כאבים ושללו את כל הדברים האחרים בצילום ובבדיקות הדם
אז זה כנראה כיאבי גדילה ואפשר לתת משכך כאבים הילד מתעורר בלילה בוכה מכאבים
המקום ללא חבלה אודם או חום .
אנו בודקים זאת כבר כמה שנים אורטופד צילומים ובדיקות דם
אולם עכשיו תדירות הכאבים היא פעמיים בערך לפעמים יותר או פחות בשבוע
מה דעתך על מיפוי עצם ???
האם בדיקה זו יכולה לגלות משהו שלא גילו בדיקות הדם והצילום ?????* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלדליה
ד''ר מרק אידלמן29/04/2010אם בדיקה וצילום תקנים לא הייתי עושה מיפוי ( הרבה מאוד הקרנה )
נשיקה במקום נירופן גם עובדת !* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אצבע פטישונית לילדה בת שנתייםליאת27/04/2010
שלום רב,
הבחנתי כי לילדתי בת השנתיים יש אצבע פטישונית ארוכה אשר רואים בבירור (גם במדרך כפות רגליה) שהאצבע הפטישונית (- השנייה לצד הבוהן) "מתיישבת" מעל האצבע השלישית. כך שרואים במדרך כף הרגל כרית אצבע אחת ממוקמת מעל כרית האצבע השנייה!
קניתי לה נעליים עם אימום רחב (דגם wide של ניו באלנס 993), אך גם כאשר היא ישנה ראיתי שיש נטייה לאצבע אחת לטפס מעל השנייה...
מה עושים והאם ישנה דרך לתקן את העיוות הזה בגיל כה רך ללא התערבות כירורגית?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לליאת
ד''ר מרק אידלמן29/04/2010חפסי באינטרנט "curly toe "-האיים הסבר מתאים לאצבע של בתך ?אם כן , צריך להמתין עד גיל 4 שנים , בד"כ הכל מתיישר.
הבעיה בדיסבלנס בין גיד מיישר וגיד המכופף, לרוב אין צורך בטיפול, במקרים קשים יותר מחלישים גיד המכופף של האצבע (הוא החזק בין השניים ) אחרי גיל 4 שנים* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תינוק בן שבועיים , נשיאה במנשאאלי27/04/2010
שלום רב,
אני מעוניין לרכוש מנשא עבור תינוק בן שבועיים.
האם מנשא הוא דבר בריא לתינוק בגיל שכזה ?
אם כן איזה סוג של מנשא , ואיזה סוג של תנוחה מומלצת עבור התינוק.
אשמח למידע בנושא
תודה רבה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לאלי
ד''ר מרק אידלמן29/04/2010אגיד לך אמת -אינני מרגיש מספיק מומחה בעיניינים של מנשא לתינוקות ( אולי באופניים)
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קרוקס לילדה בת שנתיים וחודשייםסבתא27/04/2010
האם לתת לילדה בת שנתיים וחודשיים לנעול נעלי קרוקס?
איזה נעל/ סנדל צריך לקנות לגיל הזה?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר איזה נעליים?
ד''ר אודי לבל28/04/2010סבתא שלום - אני לא יודע מה צריך. אני לא מזהה בעיה שנעל גורמת או פותרת... הרוב - אמונות של סבתות - לכן כל מה שלדעתך טוב נראה לי סביר. אני ממליץ ללכת בלי נעליים כשאפשר.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם את נשמרת מפני דלקת נרתיקית?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
(1).jpg)