מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- בן חצי שנה לא מיישר רגליודנה13/04/2010
בני בן 6 חודשים ואינו נושא את גופו, כאשר מחזיקים אותו מסרב ליישר את רגליו ולעמוד ורגליו פונות כלפי מעלה. האם זה עדין תקין בגילו?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עמידה בחצי שנה
ד''ר אודי לבל16/04/2010דנה שלום, אין שום סיבה לנסות להעמיד ילד בגיל כזה. בשביל מה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בעיה בפרקי ירכייםתמר12/04/2010
שלום רב!
סליחה זה קצת ארוך...
בתי בת כמעט שבעה שבועות והייתה עכוזית משך כל ההריון. באולרסאונד פ.י שנעשה בדיוק בגיל 6 שב' התברר לנו כי עליה ללבוש רצועות פאבליק. הרופא המליץ לנו להרכיב אותן על בגד קל עליון, וגרביים, ולהמנע כליל מהורדת הרצועות לפחות עד לביקורת אחרי שבועיים. לא נסיר את הרצועות (למעט החלפה אחת של חיתול שהתפקשש, וגם אז עשינו כל צד בנפרד ודאגנו שהרגליים ישארו מכופפות).
שאלותי הן:
1. הרופא לא הסביר לנו מה המצב, למעט ההסבר הכללי שהרגל משייטת במפרק. מקריאה בפורום ראיתי שיש דרגות ומצבים שונים ואין לי כל מושג מה מצבה - אני אפילו לא מצליחה להבין את כתב היד ולקרוא את המדדים שהוא כתב. מצורף המסמך שכתב (הוא לא מתועד אצלו במחשב כך שאינו יכול להסביר לי) אנחנו מאוד חרדים, ואין לנו מושג מה חומרת המצב. האם תוכלו להסביר לי?
2. לפעמים כשאני מרימה אותה נשמע קנאק מהכתף או מהרגל הבעייתית (שמאל). זה מאוד מלחיץ אותי. האם זה נורמלי?
3. יש רגל אחת יותר פעילה (רגל ימין התקינה, והיא לפמים מתיישרת הצידה,
כמו בעיטה).האם זה בסדר שהיא יכולה להתיישר? האם זה אומר שרגל שמאל לא ממוקמת כמו שצריך?
4. ברצועות שבגב, למרות שלא נגענו, יש הבדל של כ-2 מ"מ מהמיקום שהרופא סימן על הרצועה לבין הסימון בפועל (לכיוון של יותר מתוח). האם זה קריטי וצריך לכוונן מחדש?
5. האם הרגליים אמורות להיות בזווית של 90 מעלות? אצלנו זה קצת יותר, הרגל בכיפוף קצת יותר חד.
6. חשבנו להמתין את השבועיים ואחרי הביקורת ללכת לחוות דעת נוספת. האם זה בסדר או שהיית ממליץ ללכת קודם?
7. את רצועת החזה - איך ניתן לדעת אם היא לא לוחצת מדי? האם יש מצב שהיא רפויה מדי וזה משפיע על כל המיקומים של הרצועות?
הרבה הרבה הרבה תודה!
ליטל
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לליטל
ד''ר מרק אידלמן12/04/2010אם הבנתי נכון, בפרק ירך שמאל דרגה 3( תת פריקה).בגיל הזה טיפול ברצועות -סטנדרטי עם הצלחה בערך 90% .תצמדי להוראות הרופא שלך,אין להוריד רצועות מעל 15 דקות ,יש לבצעה US ביקורת כל חודש עד שפרקי ירכיים יסתדרו וגם אח"כ ממשיכים מעקב עד גיל שנתיים
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה על תשובתך! והמשך שאלות
תמר12/04/2010תודה על התגובה המהירה!
יש לי עוד מספר שאלות, ואודה מאוד להתייחסותך:
1. האם תת פריקה דרגה שלוש זו הרמה החמורה ביותר?
2. לפעמים כשאני מרימה אותה נשמע קנאק מהכתף או מהרגל הבעייתית (שמאל). זה מאוד מלחיץ אותי. האם זה נורמלי?
כמו בעיטה).האם זה בסדר שהיא יכולה להתיישר? האם זה אומר שרגל שמאל לא ממוקמת כמו שצריך?
4. ברצועות שבגב, למרות שלא נגענו, יש הבדל של כ-2 מ"מ מהמיקום שהרופא סימן על הרצועה לבין הסימון בפועל (לכיוון של יותר מתוח). האם זה קריטי וצריך לכוונן מחדש?
5. האם הרגליים אמורות להיות בזווית של 90 מעלות? אצלנו זה קצת יותר, הרגל בכיפוף קצת יותר חד.
6. חשבנו להמתין את השבועיים ואחרי הביקורת ללכת לחוות דעת נוספת. האם זה בסדר או שהיית ממליץ ללכת קודם?
7. את רצועת החזה - איך ניתן לדעת אם היא לא לוחצת מדי? האם יש מצב שהיא רפויה מדי וזה משפיע על כל המיקומים של הרצועות?
ושוב תודה, ליטל המודאגת* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך
ד''ר מרק אידלמן12/04/2010תעזבי את הקנקים ,
לא חושב שכדאי לך ללכת לחו"ד שנייה, בתך מקבלת טיפול נכון.
דרגה 3 מעידה על תת פריקה , פריקה שלמה -דרגה החמורה (4* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה על תשובתך! והמשך שאלות
ושוב תודה, ליטל המודאגת* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה על תשובתך! והמשך שאלות
ושוב תודה, ליטל המודאגת* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גיד עקב אכילס קצרגלית11/04/2010
לבני בן ה-3 אובחן (ע"י אורטופד ילדים) גיד עקב אכילס קצר והתבקשנו לעשות לו מתיחות של כף הרגל. לאחר מס' פעמים המצב החמיר והוא הולך לעיתים תכופות יותר על קצות האצבעות ואף מתלונן על כאבים בעיקר בבוקר. האם לדעתך הנ"ל עקב המתיחות עשינו? האם להמשיך בכך?
יום טוב
גלית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גיד אכילס קצר
גלית15/04/2010שלום רב
אודה לך אם תוכל לענות לשאלתי מ-11/4, נראה לי שפספסתם אותי....
גלית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהגיד אכילס קצר
ד''ר מרק אידלמן15/04/2010גלית שלום,
יתכן ואכן גיד אכילס קצר/קצרים.
בגיל 3 שנים אין צורך למהר לבצעה טיפול כירורגי.טיפול סטנדרטי כולל מתיחות בבית ופיזיוטרפיה במכון.הייתי מתייעץ עם אורטופד ילדים אם הוא שוקל קיבוע בגבס הליכה כדי למתוח גיד.אם גידים לא יתארכו עד גיל 8-10 שנים ניתן להאריך גידים ,התוצאות של ניתוח מצויינות בד"כ.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאודה על קבלת התייחסות בהקדם
אמא מודאגת18/04/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כף רגל פונה פנימה בהליכה - לבת שנהעדי11/04/2010
שלום,
שמתי לב שבתי, בת שנה וחצי - כאשר הולכת יחפה, שתי כפות הרגליים פונות קדימה וההליכה רגילה, כאש הולכת עם נעליים, כף רגל אחת פונה פנימה. ניסיתי שני זוגות נעליים ובשניהם ראיתי את התופעה.
האם נשמע כבעיה הזקוקה לבדיקה או הרגל שיעבור עם הזמן?
תודה רבה
עדי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לעדי
ד''ר מרק אידלמן12/04/2010אם רק רגל אחד פונה פנימה-תגשי לאורטופד ילדים.אם 2 רגליים פונות פנימה אין לך מה לדאוגת זה יסתדר עם הזמן
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כפות רגליים פונות פנימה לילדה בת 3שחף11/04/2010
שלום רב,
ביתי כבר בת שלוש ועדיין כפות הרגליים שלה פונות פנימה. היינו פעמיים אצל האורטופד- פעם אחת בגיל שנה וחצי ופעם אחת בגיל שנתיים וחצי ונאמר לנו שיש לה גמישות וזה יסתדר.
האם יש לחכות? עד מתי זה מסתדר? מתי יש לדאוג?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כפות רגליים פונולת פנימה
ד''ר מרק אידלמן12/04/2010שלום ,
לר לדאוג :ב90 % בגיל הזה מדובר בסיבוב שוקיים פנימה .בעייה הזאות תסתדר לקראת גיל 3.5-4 שנים* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אורטופד ילדים- המלצה באזור המרכזאורלי09/04/2010
ילדתי בת 2.2 ורגל שמאל עם פניה חדה פנימה.גם ימין לא ישרה.אשמח למלצה על אורטופד מצויין.
ההסטוריה המשפחתית של בעלי מצריכה בעל נסיון רב* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אורתופד ילדים
ד''ר אודי לבל09/04/2010אורלי שלום, כל האורתופדים העוסקים בנושא זה הם קולגות שלי ואיני חושב שראוי שאמליץ דוקא על אחד מהם. בכל בתיה"ח יש מרכזים לאורתופדיה ילדים עם מומחים מצוינים. כולם זמינים גם במסגרות של קופות החולים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הליכה לא יציבהחני08/04/2010
בני הקטן בנן שנתיים וחודש, החל ללכת בגיל שנה ושמונה חודשים (עפ"י האבחנות השונות יש לו גמישות יתר ברמה גבוהה), בתחילה נפל המון, היום כבר לא נופל אך עדיין לא הולך ביציבות. הוא מאוד פעיל, לא יושב לרגע (לדעת הרבה אנשי מקצוע שביקתי אצלם זו הפיזיותרפיה הכי טובה עבורו) ולמרות כל אלה אני דואגת כשאני רואה אותו ליד בני גילו, יש פערים גדולים ובכלל ההליכה פשוט לא יציבה.
אציין שברמה השכלית הוא מתפתח מצויין הוא כבר מדבר לחלוטין, מחבר משפטים מגיל מאוד צעיר ויודע להסביר את עצמו.
מה דעתך?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מה דעתך?
ד''ר אודי לבל08/04/2010חני שלום, זה נשמע שהכל הולך ומסתדר, מה את בדיוק שואלת?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חשד לשבר בכף הרגלגל07/04/2010
בני צולע מזה כמה שבועות. נשלחנו כעת לעשות צילום של כף הרגל לאחר שצילום האגן היה תקין. האם אכן יש שבר כלשהו לפי הצילום (מצרפת)? תודה רבה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר צליעה
ד''ר אודי לבל08/04/2010גל שלום, צליעה של מספר שבועות לא מבררים בשיטת "יריה באפלה" - כל פעם לצלם חלק אחר, אלא בצורה מסודרת לפי פרוטוקול לבירור צליעה. לגבי הצילום - אני לא נוהג לאבחן בלי לבדוק את הילד.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אצבע שישיתכוכי עמר07/04/2010
ביתי בת 4 חודשים נולדה בלידה רגילה וטובה ב"ה.
אך נולדה עם אצבע שישית בכף רגל ימין צמוד לזרת עם עצם
ברצוני לדעת מה הפרוצדורה איפה איך ובאיז גיל ניתן לבצע ניתוח?
אשמח גם להמלצה על בית חולים ועל מומחה.
תודה רבה כוכבה עמר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אצבע שישית ברגל
ד''ר אודי לבל08/04/2010כוכבה שלום. זו תופעה נפוצה ונדמה לי שכבר כתבתי על זה כאן. השיקולים שלי הם כאלה - ראשית מימדי התינוקת צריכים לאפשר למנתח לראות מה הוא עושה, שנית הילדה צריכה להיות בשאיפה לפני גיל נעילת נעליים אם האצבע מקשה על נעילת נעליים (לפעמים היא מאוד קטנה וזה לא מפריע), נושא שלישי - האם זה מפריע אסטטית (למשל במעון האם זה מעסיק ילדים אחרים).
בסיכום כל אלה - אני מנתח סביב גיל שנה. יש הנוהגים קצת מוקדם או מאוחר יותר. לגבי אצבעות היד זה שונה לגמרי ולא לדיון הנוכחי.
הפעולה היא הסרת האצבע עם העצם שבה מן המפרק שבו היא מתפצלת מהאצבע התקינה. כאן נכנס עוד שיקול בעניין התיזמון והוא התנאי שאפשר בצילום לזהות בודאות את העצם ולהחליט מי היא אצבע הטובה ומי החריגה. לגבי מנתח - זאת פעולה פשוטה, פני לאורתופד ילדים קרוב לאיזור מיגוריך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כפות רגליים פונות פנימה תינוק בן חצאיילת06/04/2010
שלום,
לבני בן החצי שנה כפות רגליים פונות פנימה (מנח עובר עפ"י הרופא.)
היום נאמר לי שכנראה נצטרך גבס על כל הרגל למשך חודש אך לפני כן ניסיון של חודש בתרגילים בבית ("דיגדוגים" בחלק החיצוני של כף הרגל, הטיית כף הרגל החוצה 30 פעם כל החתלה)
האם יש סיכוי שהטיפול יעזור? האם ישנן עוד שיטות מלבד גבס? נראה לי קשה מאוד לגבס בדיוק בשלב שמתחילים לזחול, להתהפך וכו'
תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מטטרזוס וורוס
ד''ר מרק אידלמן07/04/2010שלום,
כנירא שקדמת כפות רגליים של הילד פונות פנימה.אם המצב גמיש-90 % מהמקרים),כפות רגליים מסתדרים ללא טיפול.
אם כף רגל נוקשה יש צורך בטיפול :גבס,סד אן נעליים.
לא תמיד יש צורך בגבס , אם כי זאות האופציה הזולה ומהירה ביותר.
את יכולה לשאול את הרופא אם הוא רואה אופציה אחרת מגבס :סד לפי מידת גבס למשל.
בכל מקרה רוב הכפות רגליים מסתדרים עד לנורמה לאחר הטיפול
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מזרןליהי06/04/2010
איזה סוג מזרן הכי מתאים למיטת ילד? ,כרגע בן שנתיים ,גודל ומתפתח ובודאי המזרן ישמשו למספר שנים.
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מזרון
ד''ר אודי לבל06/04/2010ליהי אני מצטער, אין לי כל מידע רפואי על השפעת מזרונים על הבריאות. התייעצי עם המוכר בחנות - להם יש המון תיאוריות...
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- "קנאקים" בברכיים לתינוקתעינב06/04/2010
שלום,
בתי התינוקת, בת 5 וחצי חודשים אותרה מלידה כבעלת DDH, פרקי הירכיים שלה לא התאחו במהלך ההריון ועל כן מיומה הראשון ועד לפני כשלושה שבועות (16/3) נאלצנו לתמוך בגופה באמצעות רצועות פאבליק לאורך כל שעות היממה. לשמחתנו בייעוץ וטיפול צמוד של אורטופד ילדים, חלה התקדמות משמעותית שהביאה להורדת הרצועות כאמור באופן מוחלט. עם זאת מאז שהורדנו את הרצועות היא כל "עושה קנאקים" בברכיים, כשמרימים אותה, ואפילו כשהיא שוכבת על הגב ומותחת את הרגליים. האם זה בעייתי? חלק מתהליך השיקום של הפרקים? אשמח לתשובתך.
עינב* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קנאקים
ד''ר אודי לבל06/04/2010עינב שלום, הקליקים בברכיים נפוצים מאוד עם ובלי DDH. כשתגיעו לרופא למעקב הראו לו את זה (אם עוד לא ייעלם) לרוב אין לזה שום משמעות בריאותית.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עקמת=>03/04/2010
שלום.
אני בת 16 ויש לי עקמת מין גבעה בצד ימין .. הרופא אמר שזו עקמת די גדולה ושלח אותי למומחה בעקמות למינהם ... ועקמת ממש בולטת החוצה כי גם אני מאד רזה ויש לי כאבים וזה מתאפיין גם בזה שאני הולכת עקום.. אמא שלי גילתה את זה לא מזמן ...
והחשש שלי לעשות ניתוח ... עברתי ניתוחים בעבר ..טבעת ,ולפרוסקופיה אבחנתית... אבלניתוח גב זה רציני אז אם אפשר לדעת מה עושים בניתוח ואיך הוא מתבצע רמת הכאבים וימי אשפוז ומנוחה בבית... בנוסף הרופא אמר שחגורה לא ממש תעזור לי ...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עקמת
ד''ר אודי לבל06/04/2010רעות שלום. אכן לפני שיחה עם רופא על נושא מורכב כמו עקמת יש חששות, זכרי שהרופא עוסק בנושא הזה המון זמן, הוא מנוסה בשיחה על העניין עם מתבגרים (שהם אלה שסובלים מעקמת) דברי איתו על הדברים שמדאיגים אותך, ואני בטוח שהוא יעזור וירגיע ותוכלי לקבל החלטה טובה לגבי ההמשך. הכיני לך רשימה כתובה של כל הנושאים המלחיצים אחרת תשכחי חצי מהם.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תינוק בן חודש ראש תמיד לצדדיםקרן03/04/2010
הי,
התינוק נולד בניתוח קיסרי.
שמנו לב שהראש תמיד מופנה לצדדים 90 מעלות והוא אף פעם לא ישן כשהו על הגב
עם הראש כלפי מעלה. האם זה מעיד על בעיה בשרירי הצוואר?
האם יש קשר בין שינה על העורף להעלמת הבליטה באחורי הראש של התינוק?
תודה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תנועת צואר
ד''ר אודי לבל06/04/2010קרן שלום, אני לא מתרשם מכל בעיה. היו עירניים ואם יש לכם רושם שאופי התנועה שונה מהרגיל - פנו לרופא הילדים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לא יודעת כיצד להתייחס לתלונות שלהד''ר מרק אידלמן31/03/2010
לאחרונה הילדה שלי שהינה בת שלוש מתלוננת רבות על כאב גב . כאשר אני שואלת אותה איפה כואב לה היא אומרת בגב בתחתון ולעיתים שאני נוגעת לה בבטן היא טוענת ששם כואב לה .
אני לא יודעת כיצד להתייחס לתלונות שלה . היות וכאשר אנו מציעים לצאת לטיול היא שוכחת מכאביה . אני מעוניינת לקחת אותה לרופא מומחה שיבדוק אותה למי אני אמורה לקחת והאם יש לי מה לדאוג ?
אשמח לתשובה מהירה .
תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כאבי גב
ד''ר מרק אידלמן31/03/2010קשה בלי לבדוק את הילדה להגיד אם יש או אין מה לדאוג.
אם בבית יש מבוגרים סובלים מכאבי גב,לפעמים ילדים מכריזים שגם סובלים .
לפי תאורך לא נירא שיש בעיה דרמטית , אך קחי אותה לאורטופד ילדים לבדיקה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם את נשמרת מפני דלקת נרתיקית?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)

(1).jpg)