מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- שינה על הבטןרינת04/12/2010
שלום
יש לי ילד בן 4 חודשים, מסרב לישון על הגב, רגוע יותר, וישן טוב יותר על הבטן.
שאלתי היא האם ישנה בעיה מבחינת הגב, או מסיבה כל שהיא שהיא מעבר למוות בעריסה, שהתינוק ישן רק על הבטן?
תודה רינת* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שינה על הבטן - תגובה
ד''ר מרק אידלמן04/12/2010גם אני לא יודע לישון על הגב!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סיבוב ירך פנימיאיילת02/12/2010
הבן שלי בן 4 והלכנו לפיזותרפיסט משום שהריצה שלו נראתה לי לא יציבה. הוא אבחן ואמר שיש לו סיבוב ירך פנימי גדול מהרגיל והוא מטפל בילד ע"י קיניזיטייפ. רציתי לדעת בבקשה מה יכולות להיות ההשלכות של דבר כזה והאם יש דרך נוספת לטפל בזה. אני רוצה להוסיף שהילד לא מתלונן על כאבים.תודה מראש.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סיבוב ירך פנימי - תגובה
ד''ר אודי לבל03/12/2010אילת שלום, אני מתקשה להבין מה היתה התלונה שלכם או של הילד, ובודאי שאיני יודע מה היו הממצאים הגופניים שהביאו לטיפול שהזכרת. אני מציע לפנות לאורתופד ילדים להערכה מלאה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ניתוח DDHטטיאנה ולאון02/12/2010
שלום
בתי - בת שנתיים - אמורה לעבור ניתוח לתיקון DDH אחריו תהיה עם גבס 6 שבועות
ישמח לדבר עם הורים שעברו את זה.
תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הורים שעברו ניתוח DDH קדימה להגיב!!
ד''ר אודי לבל02/12/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההבן שלנו בן שנתיים ותשעה חודשים
איריס13/12/2010עבר ניתוח כזה לפני כשבועיים וכעת הוא עם גבס ספייקה... נשמח לענות לשאלותיכם!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאנחנו טופלנו ברצועות, גבס, ועכשיו
לימור15/12/2010אנו ממתינים למעקב לראות אם יש צורך בניתוח, כי המצב "גבולי".
אשמח אם תשתפי אותי: הבת שלנו התחילה ללכת לפני כחודש (היא בת 1.9), ללא צליעה כלל. כולי תקווה שלא תצטרך ניתוח. כיצד עליתם עם הבעיה במפרק הירך של ילדכם? האם הוא צלע? (אני מנסה להבין אם יש בהכרח קשר בין צליעה לבעיה במפרק).
תודה! ובריאות שלמה לילד!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהניתוח DDH
טטיאנה ולאון20/12/2010הבעיה הובחנה במהלך US שעשינו בגיל של 8 שבועות
אחר כך היינו בטיפול של רופאים* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהניתוח DDH
טטיאנה ולאון20/12/2010תודה
אנא תגידו האם ניתן לדבר בטלפון - אם כן - תשלחו את המספר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שבר במרפקגל02/12/2010
בתי בת ה- 6.5 נפלה ממגלשה ובמרפאת חירום נמסר כי אין שבר במרפק. פנינו לאורטופד ילדים שראה את הצילום המצ"ב ואמר כי יש שבר. האם תוכל לומר לי אם האבחנה נכונה? שמו לה גבס ל- 10 ימים. האם זה מספיק? תודה רבה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שבר במרפק - תגובה
ד''ר אודי לבל02/12/2010גל שלום. ראשית האיכות בהעברה כאן לא מספיקה לי כדי לאבחן. אבל הרבה יותר חשוב: אני מסרב לאבחן בלי לשוחח עם הילד וההורים, לבדוק, ורק אח"כ לראות צילום - מצטער.
אני מניח שהרופא שפניתם אליו עשה את כל אלה ואני סומך עליו בהחלט.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ישיבה מזרחיתנועה02/12/2010
שלום דר' נכבד. שמי נועה אני אמא לעומר בן חמש וארבע חודשים. ילד גבוהה, מלא ומפותח - מחליף שיניים. נמצא בחינוך אנטרופוספיה. בשעת ריכוז הם יושבים על הריצפה בישיבה מזרחית כעשר דקות שרים שירים או שומעים סיפור. בשיחה עם הגננת היא מספרת שלעומר קשה לשבת ישיבה מזרחית עם גב זקוף הוא מחפש כל הזמן תמיכה משנה תנוחה נשכב על הריצפה. בשיחה עם עומר - הוא אמר לי שלא נוח לו בישיבה מזרחית. והוא שם ידיים על הברכיים כאשר הידיים על הסנטר. הגב שלו כפוף. מה הן הסיבות מבחינה אורתופדית לחוסר יכולת לישיבה מזרחית? ומה ניתן לעשות כדי לשפר המצב? אודה לך מאד על תשובתך בברכה נועה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תודה
נועה02/12/2010אני הרבה יותר רגועה עכשיו. תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ישיבה מזרחיתנועה02/12/2010
שלום דר' נכבד.
שמי נועה אני אמא לעומר בן חמש וארבע חודשים. ילד גבוהה, מלא ומפותח - מחליף שיניים. נמצא בחינוך אנטרופוספיה. בשעת ריכוז הם יושבים על הריצפה בישיבה מזרחית כעשר דקות שרים שירים או שומעים סיפור. בשיחה עם הגננת היא מספרת שלעומר קשה לשבת ישיבה מזרחית עם גב זקוף הוא מחפש כל הזמן תמיכה משנה תנוחה נשכב על הריצפה. בשיחה עם עומר - הוא אמר לי שלא נוח לו בישיבה מזרחית. והוא שם ידיים על הברכיים כאשר הידיים על הסנטר. הגב שלו כפוף. מה הן הסיבות מבחינה אורתופדית לחוסר יכולת לישיבה מזרחית? ומה ניתן לעשות כדי לשפר המצב? אודה לך מאד על תשובתך בברכה נועה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ישיבה מזרחית - תגובה
ד''ר אודי לבל02/12/2010נועה שלום. לשאלותיך יש כמה אספקטים, חלקם קשורים בידע שלי באנטומיה ולאו דוקא באורתופדיה, ואני מדגיש שהרוב לא מבוסס על מחקר מדעי אלא על ידע אישי.
לגבי נוחות בישיבה מזרחית ועל הרצפה בכלל - יש שונות עצומה בין אנשים, שקשורה בעיקר להרגלים. בני החלק המערבי של העולם רגילים לשבת על מושב מוגבה וקשה להם על הקרקע (תנוחת אגן ביחס לגו, וסבוב מפרקי הירכיים). מכאן גם הקושי לשבת זמן רב עקב עייפות בשרירי הגו ולכן הילד נעזר בידיים. ההעדפה לישיבה ברגליים מסוכלות (מזרחית) קשורה כמובן להרגל אבל גם למידת האנטה-ורסיה (פתול חיצוני) של מפרק הירך. יש שקל להם לשבת ישיבת W ("ישיבת טלויזיה") עקב פיתול חיצוני מוגבר
לסיכום - העניין לא דורש שום טיפול. הרשי לו לשבת כרצונו. ייתכן שיעדיף לא לשבת כך וייתכן שיתרגל.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כף רגל נוטה החוצהמיטל01/12/2010
שלום,
בני בן שנה ושלושה חודשים, הולך באופן עצמאי מלא מזה חודש וחצי.
כפות רגליו נוטות החוצה, ובמיוחד רגל ימין. ראיתי את התופעה מהרגע שהתחיל לעמוד, וקיוויתי שהמצב ילך וישתפר.
האם צריך לתת לזמן לעשות את שלו, או ללכת ליעוץ אצל אורטופד?
תודה מיטל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כף רגל נוטה החוצה - תגובה
ד''ר אודי לבל01/12/2010מיטל שלום אני נוקט בגישה שבערך 3 חודשים נדרשים לפני שאפשר להבחין בתבנית קבועה של הליכה ועמידה - ולכן מציע לחכות פרק זמן כזה לפני שמתחילים לברר משהו בקשר לתנוחת כפות הרגליים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כף רגל נוטה פנימהשקד30/11/2010
שלום רב
בתי בת חמישה חודשים. כף רגלה השמאלית נוטה פנימה. האם צריך טיפול?
(בדיקת פרקי ירכיים תקינה). תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כף רגל נוטה פנימה - תגובה
ד''ר אודי לבל30/11/2010שקד שלום. בגיל כזה אנחנו לרוב רק משגיחים ובכל זאת - כדאי לקבל הערכה של אורתופד ילדים. אם רופא הילדים שלכם חושב שהכל תקין אפשר לחכות.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פיזוטרפיה אחרי קובלציהאמיר30/11/2010
אישתי עברה קובלציה ביום א' האחרון בעקבות פריצת דיסק בגובה L5 S1 אשר גרמה לכאבים ברגל שמאל. כרגע אין הטבה בכאבים.
האם מותר לאישתי לעשות פיזוטרפיה כבר מחר בצהריים?
אשמח לתשובתכם המהירה.
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פיזוטרפיה אחרי קובלציה - תגובה
ד''ר אודי לבל30/11/2010אמיר שלום, זה פורום אורתופדיה-ילדים. ובכל מקרה אני מציע לפנות למנתח שלכם עם שאלה כ"כ ספציפית.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מאיזה גיל אפשר לתת לילד כרית?טלי29/11/2010
שלום רב,
בתי בת 22 חודשים. האם אפשר כבר לתת לה לישון עם כרית? ואם כן איזו?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מאיזה גיל אפשר לתת לילד כרית? - תגובה
ד''ר אודי לבל29/11/2010אמא שלום, כדאי להתייעץ עם רופא הילדים. אני לא מכיר בעיה בתחום האורתופדי שנגרמת בשל כרית.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה!
טלי29/11/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ציר ישרשני29/11/2010
לילדי יש סטייה בבוהן שמאל ולכן הרגל נכנסת פנימה, אורטופד קבע שהילד ישן עם נעל אחת פריווקר , עכשיו הילד החל ללכת תמידי ונעלי ציר הישר שמייצרים עם סוליה מעץ ואם נוסיף סולית גומי הנעל לא תהיה יעילה , מה עושים והאם יש חברה שמייצרת ציר ישר לתינוקות שהולכים באופן מלא והאם חייב נעלי ציר ישר?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ציר ישר - תגובה
ד''ר אודי לבל29/11/2010שני שלום. אני מציע לחזור לאורתופד שבדק את הילד ולשקול איתו אם יש טעם בטיפול. אין כאן כללים - השאלה היא אם הנעל הישרה תאפשר תפקוד, ואם היא בכלל מועילה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מדרס לילדenav29/11/2010
בני בן 2 +10 אובחן ע"י אורטופד בהבחנה: MILD INTOEINGBILATERAL והציע מדרסים לטיפול. היות וידוע לי שיש איזו שהיא מחלוקת בנושא רציתי לשמוע את דעתך- האם נחוץ מגיל זה מדרס?
האם יכול להגרם לו נזק ממדרס? או להיפך אם נחכה שנה נגרום לו נזק בלי המדרס?
א כן צריך מדרס- האם צריך אחת יותר?
יש סוג נעל מועדף?
תודה ויום טוב* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מדרס לילד - תגובה
ד''ר אודי לבל29/11/2010עינב שלום, לא יודע את מי משנינו תרצו לשמוע - הנה דעתו של אודי לבל.
אקדים שהמנוח intoeing הוא כללי ומציין שכפות הרגליים פונות פנימה בהליכה.
כתבתי כאן המון על כך שהפרעה סיבובית שנראית בכף הרגל יכולה לנבוע מגבהים שונים של הרגל. בכל מקום שבו יהיה פיתול לקוי - הדבר יביא למנח לקוי של הכף מבחינה סיבובית.
צריך לברר מה מקור הסבוב. הנפוץ הוא סבוב ממקור מפרק הירך. במקרה כזה כמובן אין טעם לנסות לטפל בכף הרגל. פיתול של השוק - כנ"ל. פיתול של כף הרגל (אדדוקוציה של כף הרגל) יכול להיות מושפע מעט ממבנה הנעל - מנסיוני ההשפעה מזערית, ובעיקר בגיל 3 שנים. לגבי מדרס - אני לא ממש מבין מה הוא צריך לעשות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מנח רגל מסובב בהליכה על רקע DDHנעהו28/11/2010
שלום רב,
בתי בת שנה ותשעה חודשים, עד לפני 10 חודשים הייתה עם מקבע ג'ורדן על רקע LT DDH ובחודש האחרון החלה להתהלך ללא תמיכה. היום, כשההליכה שלה יותר זורמת, נראה שרגל שמאל עם רוטציה פנימית גדולה יותר מזו של הימנית. לפי ידיעתי זה נפוץ במקרים אלו - האם זה נכון?, האם זה מסתדר מעצמו או שכדאי לפנות לפיזיוטרפיה? האם כדאי קודם לתת להליכה להתייצב יותר?
תודה ושבוע טוב,
נעה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מנח רגל מסובב בהליכה על רקע DDH - תגובה
ד''ר מרק אידלמן28/11/2010ב99% הליכה שלה תשתפר תוך מספר שנים ואין קשר לטיפול הקודם בDDH
סבלנות .* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ילד שהליכתו השתנתהמאוהבת בשניים26/11/2010
בני בן 2.6 נולד במשקל תקין אך עם גמישות יתר והחל ללכת בגיל שנה וחצי והליכתו הייתה תיקנית לחלוטין ללא שום בעיות ולא נזקק לשום טיפול או עזרה, לפני כשלושה שבועות שמתי לב שהוא הולך במהן קפיציות וקישרתי את זה ישר אולי לחוסר שקט/ איפרקטיביות למרות שלא נראה שום סממן לזה ( אני עובדת עם ילדים איפרקטיבים ), היום הגננת בגן הסבה את תשומת ליבי לכך שנראה לה כי הליכתו נובעת מקושי ולא מתוך משחק ( אני רוצה לציין כי גם היא שללה חוסר שקט ... ) האם ייתכן כי הילד אכן סובל מכאב/קושי עקב מכה שקיבל ברגל והליכתו משתנה למהן דילוגים/ריצה גם כשאני מבקשת ממנו לצעוד רגיל הוא לא עושה זאת הדבר גורם לו לנפילות, בנוסף שכחתי לציין כי בני סבל ממים באזור האגן עקב מחלת חום והדבר השפיע באותה התקופה על הליכתו על רגל ימין האם ייתכן קשר ? מה כדאי לעשות ?
תודה מראש על תשובתך ושבת שלום* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ילד שהליכתו השתנתה - תגובה
ד''ר מרק אידלמן28/11/2010שלום , במקרה שלך חשוב לבדוק את הילד .קחי תור לאורטופד ילדים מנוסה
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שבר בשורש כף הידתומר25/11/2010
לפני חמישה שבועות שברתי את שורש כף היד(fraction RADIUS&ULNA LOWER WND CLOSED RIGHT)
עשיתי ניתוח לפני 3 שבועות בשבר כי הוא זז ושמו לי שתי פינים והיום הוציאו אותם ואת הגבס.
הרופא אמר שייקח כחודש+ עד שתחזור ליהיות תנועה מלאה.
עכשיו השאלה היא האם התנועה תיהיה מלאה לגמרי? יהיו הגבלות בצבא?
ודי קשה לי כרגע לסובב את הזרוע מתי זה יעבור?.
תמונה של הרנטגן מצורפת.
אני בן 14
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שבר בשורש כף היד - תגובה
ד''ר מרק אידלמן26/11/2010שלום, מה שבטוח שבגילך כעת לא הייתי עושה עוד ניסיון שחזור , אך היייתי מבצעה צילום בעוד 6 חודשים ואז הייתי עושה החלטה על המשך טיפול
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם את/ה אלכוהוליסט/ית?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
(1).jpg)