מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- 16 חודשים הליכה עם רגליים 'פתוחות'משה31/10/2010
בוקר טוב,
ילדה בת 16 חודשים שהתחילה ללכת בגיל 13 לערך, הולכת הרבה אך עם רגליים פתוחות
(\/) ו'זורקת' אותם לצדדים תוך כדי תנועה.. האם יש סיבה לבדוק או להמתין לשיפור ?
תודה מראש !!!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הליכה חריגה
ד''ר אודי לבל31/10/2010משה שלום. אני נוטה להמתין כשלושה חודשים לפני בירור הליכה "חריגה" - במקרה שאתה מתאר - אני חושב שכדאי להיעזר ברופא הילדים שלכם - שיתרשם. ואם יהיה סבור שיש בכך משהו חריג - יפנה אותכם לרופא המתאים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קניית מזרן לבן 3נופית27/10/2010
ערב טוב, אנו מתלבטים מאוד בין שתי דעות רווחות וסותרות, למזרן הילד חשיבות מכרעת בנוגע להתפתחות וליציבה או שמא תעשיית המזרנים דואגת לאינטרסים שלה, והכל שטויות (הלא כולנו גדלנו על מזרנים פשוטים, והיציבה של רובינו תקינה). חושבים לקנות מזרן פוטון (שכבות כותנה וספוג), בדרגת קושי גבוהה יחסית - האם זה אכן מספיק טוב? תודה רבה!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קניית מזרן לבן 3 - תגובה
ד''ר מרק אידלמן29/10/2010האמת תאני בדעה שנייה.לא זכור לי שאצל קושים באפריקה יש בעיות יציבה.איך שהוא גם אתם וגם ואני הסתדרתם בלי לשפוך כסף רב על מזרנים יקרים
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהחבל שד'ר כותב תגובות כאלה משפילות !
avi30/10/2010גם השאלה לגבי המזרן ראויה וגם האתר בו נשאלה , התשובה משפילה!!! קושים??? האם אלה קשורים לשאלה או לתשובה רצינית??? האם הקושים המדוברים חיים באותה סביבת חיים כמונו?? האם אוכלים אותו מזון?? האם תוכלת החיים שלהם ארוכה כשלנו?? אני יכול לומר באופן אישי שיש חשיבות גבוה מאוד למזרן נכון ובמיוחד לילד מתפתח, כמובן שמזרן נכון טוב וחשוב גם לך ובכלל לכל אדם בכל גיל!!!, ממליץ לך להכנס לחנות הולנדיה הקרובה לביתך שם תקבלי עצות טובות ורציניות !!!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהחבל שד'ר כותב תגובות כאלה משפילות ! - תגובה
ד''ר אודי לבל31/10/2010אבי שלום. גם אני כמו דר' אידלמן מתקשים לענות משהו "מדעי" על הנושא הזה. אם תדפדף אחורה תראה הרבה שאלות על עגלות, נעליים, מזרונים, מנשאים, ועוד אביזרים רבים שאין לגביהם מחקר מדעי,
כמעט רק כוחות השוק מכתיבים מה הציבור קונה. במקרים אלה אין לנו כרופאים כל יתרון על מוכר בחנות כלשהי. אכן לעיתים זה נשמע לא סביר שרופא נאחז בביסוס היסטורי ולא מחקרי לאישוש המלצותיו אבל יש מצבים שזה כל מה שיש - תצפיות. בשל כך לא הבעתי דעה על שאלתך בימים הקודמים ולא אביע גם עכשיו.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- התלבטותma27/10/2010
לידידים שלנו בן אוטיסט מאד רגיש חושש מרופאים וקופת חולים.לפני כחודש וחצי החליק ונראה היה להורים שהוא נקע את ידו.אולם הזמן עבר והיד לא חזרה להיות כמקודם.הם חוששים שזה היה שבר, ולא יודעים מה לעשות בהמשך.?
ואם אין טיפול להחזיר היד לתיקנה אולי לא כדאי לקחת הבן לרופא כדי לא לגרום לו לאי שקט ופחדים מיותרים?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר התלבטות - תגובה
ד''ר מרק אידלמן27/10/2010מה שאלתך ?איך לדעתך ניתן לעזור לילד בלי לעשות צילום ולבדוק אותו ?!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תינוקת בת חודשייםתהילה26/10/2010
שלום רב,
בתי בת חודשיים, נולדה בתאריך 21.8.10, בשבוע 40. היא עדיין לא מחזיקה את הראש, וכשאני מרימה אוותה זה נראה כאילו היא "זורקת" את הראש לאחור. אשמח לדעת האם הדבר תקין לגילה, ואם לא מה ניתן לעשות. תודה מראש,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ייצוב הראש
ד''ר אודי לבל26/10/2010תהילה שלום. אני מציע לגשת איתה לבדיקת רופא ילדים. לא בגלל שזה מדאיג אותי אלא מכיוון שאני לא מבין בזה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- איחור בהליכהיסמין26/10/2010
הבן שלי הוא בן שנה ו 8 חודשים עדיין אינו הולך לבד.הוא כן הולך עם תמיכה למשל על הקיר דוחף כיסאות הולך גם כאשר אני תופסת שתי ידיו וגם כן עם יד אחת לא רע.ולזכור בגיל 3 חודשים הוא התחיל בהוצאת שניים וכבר עכשיו הוא סיים את הכל.האם יש קשר בין הוצאת שיניים לבין יכולת הליכה כי כאן מדובר גם על יכולת?האם זה קשור בתורשה למשל וגם במשקל?בגיל שלו ועדיין אינו הולך יש מקום לדאגה?ולציין שחוץ מהליכה בכל שלבי ההתפתחות הוא נחשב טוב ביחס לבני גילו.
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר איחור בהליכה - תגובה
ד''ר אודי לבל26/10/2010יסמין שלום. בדרך כלל אנחנו לא מתרגשים מהליכה שמבשילה עד גיל שנתיים ובתנאי שאין בעיות אחרות בהתפתחות. לאור זה אני מציע לעקוב, ולודא שהכל זורם בקצב תקין.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ביתי בת השנה ועשרה חודשים גוררת אתנעמה26/10/2010
שלום רב,
ביתי בת השנה ועשרה חודשים גוררת את רגלה הימנית, הלכתי איתה לאורטופד שאמר לי שרגלה הימנית קצרה בסנטימטר מרגלה השמאלית. יחד עם זאת הוא שלח אותנו לאורטופד ילדים מומחה על מנת שנקבל דעה נוספת.
ברור לי שהילדה רק בתחילת תהליך הגדילה אבל שאלתי היא האם הבדל כזה יכול להסתדר באופן טבעי?
האם ניתן לבצע תרגילים כלשהם או טיפול כלשהו על מנת שהרגליים שלה יסתדרו ויהיו באותו אורך?
אשמח לקבל כל אינפורמציה על הנושא.
תודה
נעמה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר צליעה?
ד''ר אודי לבל26/10/2010נעמה שלום. אני מציע לא לפתח את הנושא לפני שהילדה תבדק אצל אורתופד ילדים. - צריך לברר מה הממצאים המדויקים ואח"כ נוכל להמשיך לדון במשמעותן. זאת מכיוון שממצאים כמו אלה שתוארו כאן - במקרים רבים אינם ממש מדויקים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהביתי בת השנה ועשרה חודשים גוררת את - תגובה
ד''ר מרק אידלמן26/10/2010שלום , אם באמת הבדל רק 10 מ"מ -כנירא שזה לא משמעותי.אם כי הייתי כל שנה עושה מעקב .אם יש החמרה מבחינת הבדל בין הגפיים- חשוב לבצעה צילום גפיים בכל אורך.
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קלאב פוט חמוראסיל25/10/2010
שלום ד"ר
אני בשבוע 23.5 להריון גילו בסקירה מאוחרת קלאב פוט ברגל ימין בדרגה 3 חמורה ועצמות השוק קצרות מתאימות לשבוע 20.5 רציתי לשאול אם ניתן לטפל בבעיה זו ?? ומה יהיה עם הילד שלי האם הוא יהיה נכה או שאפשר לטפל ברגל שלו ??? ומה הם הטיפולים ??
אני במצב רוח גרוע וממתינה לתשובתך .......
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קלאב פוט חמור - תגובה
ד''ר אודי לבל25/10/2010אסיל שלום. לגבי אורך השוק - צריך להתייעץ עם הגינקולוג שלך. בזה אני לא מרגיש מומחה - וצריך לוודא שזה לא מייצג בעיה אחרת חוץ מהקלאבפוט. לגבי קלאבפוט - זו בעיה שבהחלט ניתנת לטיפול טוב. לרוב התינוקות עוברים תהליך של טיפול בגבסים ומגיעים לרגל טובה והליכה מצוינת. ובכל זאת - אני מציע להתייעץ עם יועץ או יועצת לגנטיקה רפואית האם מדובר בקלאבפוט בלבד או שייתכן שיש עוד בעיות לעובר.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבקר טוב!
אמא26/10/2010אני אמא לילדה בת ארבע וחצי עם ק"פ מתוקן.לו היית רואה אותה ברחוב או בכל מקום אחר, לא היית מבחינה בשום הבדל בינה לבין כל ילד אחר, ד"א,חומרת קלאבפוט בכלל לא יכולה להימדד בבטן!יש גם כאלה שאמרו להם שרואים ק"פ, והילדים נולדו ללא ק"פ.לרגע אני לא אומרת לא לבצע בדיקות,אלא ברור וברור שלבצע מעקבים ובדיקות ולראות האם הק"פ הוא ממצא יחיד או לא. אבל...אם זה רק ק"פ ה"שד" ממש אבל ממש לא נורא! חיבוק גדול!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתוצאות סקירת מערכות
אסיל26/10/2010תודה לך על התמיכה והחיבוק החם , ותודה לך ד"ר אתה ממש הרגעת אותי , עוד לא פגשתי אורטופד חוץ מפ"פ גולדשטיין שעשה לי את הסקירה וגילה את הבעיה , ולעובר שלי ברוך השם אין שום בעיה אחרת הכל אצלו תקין לחלוטין חוץ מהקלאב פוט והעצמות של הרגל קצרה ב 3 שבועות אני מאמינה שיש לזה טיפול ואני לא אעשה הפלה כי הם כבר שלחו אותי לועדה להפסקת הריון ואני לא הלכתי כי לא רציתי לוותר על העובר שלי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- 2 שברים תוך מספר חודשיםמירה24/10/2010
שלום, בני בן 6 עבר שבר באמה שמאלית- 2 העצמות- לפני מספר חודשים אחרי שנפל על היד מגובה 1.5 מטר .
אתמול שוב לצערינו עבר שבר- הפעם באמה ימנית ורק בעצם אחת כשהיד שלו התנגשה בהגה של מכוניות מתנגשות ב"קיפצובה".
כעת הוא עם סד גבס. לא סובל מכאבים חזקים.
השאלה היא האם זה בגדר התקין שתוך כמה חודשים מתרחשים 2 שברים בידיים ?
האם זה מעיד על חוסר סידן? הוא לא ממש אוהב ולא ממש צורך מוצרי חלב.
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 2 שברים תוך מספר חודשים - תגובה
ד''ר אודי לבל24/10/2010מירה שלום. הסברה שאת מעלה כאן עולה בהמון שיחות עם הורים. אני תמיד שואל חזרה את ההורים "האם החבלה היתה צפויה לגרום לשבר?" זה המפתח. אם הילד נפל מגובה שגורם לשבר גם לילדים אחרים אין סיבה לחשוש שהעצמות שלו לא תקינות. לגבי התזונה - כנראה שכל ילדי ישראל צורכים מעט מידי סידן ויותר מידי מוצרים שפוגעים במשק הסידן. הם מקבלים מעט מידי ויטמין D, ובכלל התזונה בקרב ילדים לא מאוד מאוזנת. ובכל זאת - אין מקום לבצע בירור לחוזק העצם. יש כן המלצה לתכנן תזונה מועילה לילדים בעיקר בגילאי הצמיחה המהירה. - כל זה לא ממש בתחום הפורום הזה. אני בהחלט ממליץ להתייעץ בתחום הזה ולשפר את תזונת הילד.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאבי רגליים בערב לבת 6אושר24/10/2010
בוקר טוב,
בתי בת 6 ובשנים האחרונות סובלת מכאבי רגליים (שוק וירך בשתי הרגליים), מגיל 4 ועד לאחרונה תדירות הכאב היתה אחת לחצי שנה ובשנה האחרונה תדירות הכאב עלתה לאחת לחודש/אחת לשבוע וכו'.
לעיתים היא מתלוננת על כאב רק ברגל אחת ולעיתים בשתי הרגליים, לכל אורך הרגל,
הכאב מופיע לקראת ערב ולעיתים גם באמצע הלילה.
פעם חשבתי שמדובר בזמן עייפות ורצון לתשומת לב, אבל הבנתי לאחר בכי באמצע הלילה שמדובר בכאב אמיתי.
האם מדובר בגדילה? האם יש מונח כזה המופיע עם כאב חזק כל כך?
אורטופד אמר לי שמדובר בעצם בשוק ולא בירך ויש לטפל ע"י מסז', אותי זה מלחיץ יותר מאיבחון זה.
אודה מאוד לתשובתכם.
אושר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כאבי רגליים
ד''ר אודי לבל24/10/2010אושר שלום. אכן מה שאתה מתאר נשמע כמו התופעה שאנחנו מכנים "כאבי גדילה" צריך לזכור שזו אבחנה-בשלילה (חייבים לשלול סיבה אחרת לפני שמסיקים שזה אכן זה)
וכרגיל אני מציע לא להסתמך על הפורום הזה אלא לברר את הדברים לעומק כולל שיחה ובדיקה אצל רופא הילדים או אורתופד ורק לאחר כל הבירור להניח שזה אכן כך.
אם אלה כאבי גדילה הם יגיבו טוב לכמעט כל טיפול (מחיבוק ועד תרופה) וסיבתם ממש לא ברורה , התדירות משתנה בגילאים שונים והתופעה נוטה לחזור אצל אותו הילד.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך כאבי גדילה
סביון28/10/2010תודה רבה על תשובתך,
למה אתה מתכוון לשלול דברים אחרים? שאלתי את האורטופד אם כדאי לעשות צילום רגליים, הוא דאל אותי "מה לצלם את 2 הרגליים?", עניתי שאולי כדאי על מנת לשלול, יש לדעתך דרך אחרת לשלול סיבות אחרות?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמה לחפש
ד''ר אודי לבל31/10/2010סביון שלום. כוונתי היא שרופא הילדים כאשר הוא/היא בוחנ/נת את הסיפור של הילד והממצאים בבדיקה, משאיר את כאבי הגדילה רק למצב הקלאסי שתואר לעיל ולא מצא הסבר מוצק אחר לכאבים. צילום דוקא אינו שיטה טובה לחיפוש באפלה של סיבה לכאבים בשתי הרגליים. לא כאן המקום לפרט מה עובר בראש של האורתופד ומה בראש של רופא הילדים (וזו לרוב לא אותה ה"רשימה") ולכן הדגשתי שהפורום לא מהווה תחליף לשיחה ובדיקה אצל הרופא שלכם.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאבים בעקב שמאלתמי22/10/2010
שלום,
הילדה שלי בת 5.5, יותר משנתיים שלקראת הערב ובמצבים של עייפות היא לא יכולה לדרוך על עקב שמאל ומתלוננת על כאבים. בצילום רנטגן ובמיפוי עצמות לא ראו שיש בעיה.
בשבועיים האחרונים הכאבים והצליעה מתחילים כבר בשעות הצהריים המוקדמות.
אני אציין שאנחנו לא מתייחסים בכלל לצליעה מול הילדה.
אין לי ספק שישנה בעיה רפואית חמורה, אשמח אם תמליצו לי על המשך טיפול/בירור.
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כאבים בעקב שמאל - תגובה
ד''ר אודי לבל22/10/2010תמי שלום. אכן תיאור מעט חריג. כאב מאוד ממושך, ממוקד לשעות הערב, וללא כל ממצא חריג בהדמיות. כאבי "גדילה" שהם סוג של "אני לא יודע מה זה..." הם בהחלט אפשרות ויש להם אופי כזה - כאב של ערב או לילה שחולף בבוקר בלי כל סימן. בכל זאת אני מציע לחזור לרופא הילדים שלכם ולודא שלא מסתתר כאן משהו אחר.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- צילום רנטגןאיילת22/10/2010
שלום רב!
בני עשה אתמול צילום רנטגן באיזור האגן כולל פרקי ירכיים
קיבלתי לידי את הממצאים ואשמח לקבל חוות דעת:
הודגם איזור רדיאולוצנטי בצוואר הפמור השמאלי בעל גבולות סקלורוטים
FIBROUS DISDLASIA
SIMPLE BONE CYST
יש מקום אחר להמשך ברור
זה מה שהיה כתוב בפיענוח
הוספתי גם את צילומי הרנטגן
אשמח לתשובה
תודה מראש
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר צילום רנטגן - תגובה
ד''ר אודי לבל22/10/2010איילת שלום. הממצא אכן נראה כמו משהו ציסטי בעצם הירך בחלקה העליון. לממצא יש שתי משמעויות - האחת - יש לודא שהוא שפיר, השניה יש לודא שלא יתרחש שבר דרך הממצא או לנסות למנוע שבר במקום הזה. אני בהחלט ממליץ לפנות לאורתופד שעוסק בתחום הזה - לבירור וטיפול
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך תגובה לצילום רנטגן
איילת22/10/2010תודה רבה על התגובה המהירה,ת'אמת קצת נילחצתי עכשיו
מה זאת אומרת לוודא שהממצא שפיר..?? יש מצב שהוא לא?
ואיך מבצעים את הבדיקה?
יש לציין שכבר ניקבע תור לאורטופד השאלה אם לא צריך לזרז את הענינים.
תודה שוב!
איילת* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך תגובה לצילום רנטגן - תגובה
ד''ר אודי לבל23/10/2010איילת שוב שלום. גם לי זה נראה כמו ממצא מקרי ואין סיבה לזרז אך לא להזניח.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך צילום רנטגן
איילת23/10/2010שבת שלום דר לבל
לאור המצב שאנו מאוד מודאגים אשמח אם תוכל להסביר לנו איך מטפלים בציסטה כזו.
ומה ההשלכות לגבי הילד (בן 5 וחצי)
תודה ויום טוב!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך צילום רנטגן - תגובה
ד''ר אודי לבל23/10/2010לגבי הטיפוך - אני חושש שזה לא לפורום. צריך לשוחח, לבדוק ולצפןת בצילום באיכות טובה. ומשם להתקדם - אין תחליף למגע אנושי ממשי.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דיספלזיה אקטבולריתסיוית20/10/2010
שלום רב, אתמול הייתי עם התינוקת שלי (בת 6 שבועות) אצל אורטופד ילדים ואובחן אצלה שהבמבנה האצטבולרי ירוד מימין זוויות אלפא 55 מע' מימין ו 67 משמאל.ראשי ירך ממוקמים.
האורטופד החליט שאנו צריכם לרכוש כרית פישוק בשם "פרייקה" 18 מע'.
ברצוני לשאלו מס' דברים: 1.מה המשמעות של מבנה אצטבולרי ירוד?
2. האם המבנה הירוד יסתדר? 3. וכמה זמן נדרש לכך? לתשובתך אודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר DDH
ד''ר אודי לבל21/10/2010סיוית שלום. המשמעות של הממצא היא תופעה שנקראת DDH ונדונה כאן המון. תוכלי לקרוא הרבה סקירות ברשת. המצב לרוב מתרפא היטב עם טיפול קפדני. אם יהיו לך שאלות נוספות אחרי קריאה מעמיקה -אנא כתבי.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בן שנה ו 7 חודשים הולך על קצה האצבעמנאר טאהא20/10/2010
בני בן שנה ושבעה חודשים התחיל ללכת בגיל שנה ושלושה חודשים על קצה האצבעות בשתי הרגליים ועדיין ממשיך כך. בעמידה הוא דורך על כף רגל ימין מלאה אבל כף שמאל הוא משאיר אותה על קצה האצבעות.נעשתה בדיקת אולטראסאונד פרקי ירכיים לפני יומיים והתשובה תקינה. מה עליי לעשות כדי שהילד ילך רגיל ולאן לפנות עכשיו אחרי בדיקת האולטראסאונד?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בן שנה ו 7 חודשים הולך על קצה האצבע - תגובה
ד''ר אודי לבל20/10/2010מנאר שלום. להליכה על קצות האצבעות אין קשר לבעיה במפרקי הירכיים. זו תופעה די נפוצה. לרוב חולפת מעצמה כאשר הילד גדל. כדאי להתייעץ עם רופא הילדים כדי לוודא שאין בעיות אחרות. אם לא נמצא דבר, אני לרוב רק עוקב אחרי התפתחות הילד
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קיפוסיס ועקמת קלה לבני בן ה-15ניצן ששון20/10/2010
בני אובחן כסובל מעקמת קלה וקיפוסיס בינוני הוא בן 15 וגבוה מאוד 1.91 הוא מטופל אחת לשבוע בטיפולים אוסתאופטים ופלדנקרייז בוינגייט בשיקום היציבה. . שמעתי ממכר שבנו עם אותה בעיה נותח וזה עזר לו. מה עלי לעשות לדעתך? תודה מראש
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קיפוסיס ועקמת קלה לבני בן ה-15 - תגובה
ד''ר אודי לבל20/10/2010ניצן שלום. קיפוזיס היא נטיה לפנים של עמוד השידרה עליון. זה מצב תקין אך לעיתים הוא מתגבר ואז במקרים נדירים גם דרוש טיפול. בעניין זה כדאי להיבדק אצל מומחה עמ"ש ולשקול אם המצב הוא בגדר הרגיל או מעבר לכך
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- המשך -צליעהשירן19/10/2010
ד"ר לבל שלום רב,
אני מבינה שהרופאים גם בני אדם וגוף האדם הינו מורכב,
אך לפי דעתך המקצועית לאיזה כיוון ללכת אם 4 אורתופדים אומרים שאין בעיה?! וגם מיפוי העצמות תקין?! לאן לפנות לאיזה רופא?
תודה על התייחסותך,
יום טוב
שירן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר המשך -צליעה - תגובה
ד''ר אודי לבל19/10/2010שירן שלום. אני מציע להתחיל מהתחלה - לפנות לרופא/ת הילדים, לקבל הערכה ולפי דיון עם הרופא/ה להתקדם
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אורח חייכם בריא?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)