פורום אורתופדיה ילדים - יש לך שאלה?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• צליעה ברגל
    שירן
    17/10/2010

ד"ר לבל שלום רב,

ב6.5. שלחתי לך הודעה שבני בן השנתיים צולע בצורה מאוד קשה ללא סיפור של חבלה או מכה,אתה ייעצת לנו לבדוק זאת, שכן צליעה -לא סתם.
    התייעצנו עם 4 אורתופדים בביה"ח, ערכו לו מס' צילומים שיצאו תקינים אשר שללו חבלה, עשו לו אף מיפוי עצמות לשלול בעיה ראומטולוגית (שכן אביו סובל מדלקת פרקים) אך המיפוי ובדיקות הדם יצאו תקינים לחלוטין!

כיום שהילד בן שנתיים ו9 חודשים שוב החל לצלוע,(חשוב לציין שמס' חודשים הפסיק לצלוע ופתאום החל שוב לצלוע), הפעם הוא מידי פעם מתלונן על כאבים ברגל.מאחורי הרגל יש לו כמו שפשוף פצעונים קטנים שמגרדים לו וכנראה זה הכאב שהוא מתלונן עליו.
    הצליעה חדה מאוד בשעות הערב ובבוקר היא פחות.

מה לדעתך הבעיה???
    ואיך זה שמס' רופאים לא מוציאים את הבעיה ולטענתם הכל תקין??? הילד צולע באופן מאוד קשה ,לא צליעה קלה?!!!

אשמח לקבל תשובתך במהרה,
    בתודה מראש
    שירן- אמא.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    צליעה ברגל

הוספת תגובה

• צליעה

ד''ר אודי לבל
    18/10/2010

שירן שלום. מובן לך שאני לא מעורה באמת במהלך הדברים ובודאי שאיני זוכר על מה דנו כאן לפני מספר חודשים. אני איתן בדעתי שצליעה היא תמיד דבר שצריך לבררו לעומק. אני מבין שהצליעה התחדשה - וחושב שצריך לחדש את הבירור.
    לגבי הקושי של כולנו הורים ורופאים למצוא את הסיבה... גוף האדם הרבה יותר מסובך ממה שמישהו מאיתנו מבין. ולכן אנחנו מפענחים מעט מאוד מתוך כל הבעיות שאנו פוגשים.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ברכיים אדומות
    אליס
    16/10/2010

בתי בת החצי שנה החלה לזחול על שש לפני כשלושה שבועות ומזה כמספר ימים שמתי לב שהברכיים שלה אדומות תמיד וזה אחרי זחילה איפלו יותר, רציתי את דעתך האם זה מעיד על בעיה כלשהיא? האם זה אני צריכה לקחת אותה לאורטופד\רופא ילדים?

לקביעת תור
    סגירה
    ברכיים אדומות

הוספת תגובה

• ברכיים אדומות - תגובה

ד''ר אודי לבל
    16/10/2010

אליס שלום. אני מניח שזה נובע מהשפשוף של הזחילה. אם זה בכל זאת מדאיג - הראי אותה לרופא הילדים שלכם.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שבר סופרקונדרי מרפק
    אמיר
    15/10/2010

בהיותי בן 13 נדחפתי ע"י אחד התלמידים בבית הספר, אובחנתי כסובל משבר סופרקונדלרי במרפק שמאל, כיום יש עיוות ביד שמאל יד יתר ישור, בנוסף כנראה שבאותו אירוע נגרם לי שבר/ פריקה בכף אותה יד- שמאל, ולא טיפלו בזה במיון של בית החולים.
    כיום יש לי יתר יישור ביד שמאל, והגבלות בתנועות שורש כף יד שמאל.
    להלן השאלות שלי:
    1. האם העובדה כי עת נשבר מרפק ידי כנ"ל ומשצפוי כי יגרם עיוות עם התאחות השבר לא חייבה את רופאי בית החולים ליידע אותי לפחות כי ישנה אפשרוות לעבור ניוח אחרי שנה למשל בכדי ליישר את העיוות?
    2.בהמשך לאמור לעיל, צילומים עדכניים של שורש כף היד מראים תמונה נורמאלית של העצמות על אף שקלנית יש הגבלות בתנועה ואף עיוות הנראה לעין בשורש, האם מצב כזה שולל את הרשלנות של רופאי בית החולים שלא טיפלו בשבר/ בפריקה בזמן אמת?
    בתודה מראש

לקביעת תור
    סגירה
    שבר סופרקונדרי מרפק

הוספת תגובה

• בעיות מאוחרות במרפק

ד''ר אודי לבל
    16/10/2010

אמיר שלום. הנושאים שאתה מעלה אינם ממש התחום של הפורום. חלקם משפטיים ובהם איני עוסק כאן וחלקם (הקשורים בתפקוד) מורכבים מכדי לדון בהם מבלי להכיר את המקרה לעומק, לבדוק אותך ולראות את ההדמיות.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כאבים חזקים אחרי ניתוח ברגל
    אביב
    15/10/2010

שלום,
    אני בן 15.
    עברתי אתמול (14/10/10) ניתוח Gastrocenmius Releaselt בשרירים להארכת גיד, ישלי כאבים נורא חזקים, ואופטלגין נוזלי לא עוזר לי כלכך.
    אבקש המלצה למשככי כאבים חזקים להקלת הכאבים אחרי הניתוח.

עוד שאלה- יכול להיות שהכאבים הם בגלל הגבס? ייתכן והגבס הדוק מדיי על השריר ברגל ובגלל זה כואב לי?

הוספת תגובה

• כאבים חזקים אחרי ניתוח ברגל - תגובה

ד''ר אודי לבל
    16/10/2010

אביב שלום. צריך לוודא שכאב אינו נובע מהגבס - ואני מציע לפנות למנתח שלך בדחיפות. כאשר תדבר איתו תוכל להתייעץ לגבי הטיפול בכאב.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הבדל באורך הרגליים
    נורית
    15/10/2010

בני צולע כבר שבועיים. היו ימים שהוא בקושי הלך,ולא רץ בכלל . ביומיים האחרונים המצב הוטב אך עדיין רואים צליעה, בעיקר כשהוא מנסה לרוץ .

אורטופד ילדים אמר שרגל אחת ארוכה מהשניה בכ 1 ס"מ .

לא קיבלתי הסבר למשמעות הרגל הקצרה, ולא קיבלתי הסבר או סיבה לצליעה .

האם הצליעה קשורה לאורך הרגליים?

מה עושים במצב הזה?

איך מאבחנים אם הצליעה בגלל עמידה לא נכונה / מפרק לא במנח הנכון או שההבדל הוא בגלל אורך עצמות שונה?

לקביעת תור
    סגירה
    הבדל באורך הרגליים

הוספת תגובה

• צליעה והפרש אורך

ד''ר אודי לבל
    16/10/2010

נורית שלום.אני מציע לדון בהפרש האורך לאחר שהצליעה תתברר מכיוון שההפרש הזה יכול להיות עקב תנוחה של הרגל במצב שיש כאב. לגבי הצליעה -זה נושא שדורש בירור. יש באתר ביה"ח שערי צדק באורתופדיה ילדים סיכום שפעם כתבתי על הגורמים לצליעה ודרכי הבירור - את מוזנת לקרוא. בגדול - פנו לרופא הילדים לבירור.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• רצועות פבליק
    דנה
    15/10/2010

בתי בת 8 חודשים, במשך 5 חודשים עם רצועות פבליק (מגיל 3 חודשים) בגלל דיספלזיה.
    אתמול בביקורת מצב המפרק תקין והורו לנו על הורדת הרצעות בתוך 3 שבועות באופן הדרגתי.

1. לא רצוי להוריד בבת אחת?
    2. צריך פיזיותרפיה? (הבגלל הטיפול יא ממש לא מפותחת בתנועות - עוד לא מתהפכת).
    3. האם יש הנחיות חשובות שכדאי שנקפיד עליהן? (הרופא אמר לא לישר לה את הרגלים).

תודה!

לקביעת תור
    סגירה
    רצועות פבליק

הוספת תגובה

• רצועות פבליק - תגובה

ד''ר אודי לבל
    15/10/2010

דנה שלום. מה שהורו לך הוא מה שאני עושה. יש להפחית את השימוש ברצועות בהדרגה, פשוט בכדי להרוויח עוד קצת זמן טיפול, במקביל להחזרת פעילות (תינוקות משיגים מהר מאוד את כל התפקודים המוטוריים הרגילים). בסוף תקופת ההפחתה - צריך לחזור על בדיקה סונוגרפית.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• עקמת לבת 7
    אורלי
    14/10/2010

שלום,
    הייתי אצל 2 רופאים לאחר שבצילום רנטגן התגלתה עקמת לא גדולה אצל ביתי בת ה-7 .
    תאומה זהה , לי יש עקמת של גיל ההתבגרות כנראה(אז גילו אותה).
    רופא אחד הבהיל והלחיץ ושלח לMRIעם הרדמה כמובן ורפא אחר אמר שצריך לעקוב ובשום פנים ואופן לא צריך MRI.

מה דעתך?

לקביעת תור
    סגירה
    עקמת לבת 7

הוספת תגובה

• עקמת לבת 7 - תגובה

ד''ר אודי לבל
    15/10/2010

אורלי שלום. גם אני נוהג לשלוח ל- MRI במקרה שאני מגלה עקמת "לא טיפוסית" (גיל צעיר או מבנה חריג). עם זאת ברור שיש מקום לשיקול דעת. ייתכן שהרופא שחושב שזה מיותר, מזהה שזו עקמת מאוד קטנה, ושהיא אולי ניצן ראשון לעקמת של גיל ההתבגרות. לגבי MRI והרדמה - הבדיקה אינה כרוכה בקרינה, ההרדמה היא טשטוש די קל, רק כדי שהילדה לא תזוז בעת הבדיקה. אני לא רואה בכך סיכון משמעותי.
    בכל מקרה - פני למומחה עמ"ש לעוד דעה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בת 9 סובלת מכאבים בעקב בכפות רגלים
    לי
    12/10/2010

שלום.
    בתי בת ה-9 סובלת לאחרונה מכאבים בעקבים בשתי כפות הרגליים.
    הכאבים מופיעים בעיקר לאחר או בשעת מאמץ גופני (חוג ריקוד פעמיים בשבוע והתעמלות קרקע פעמיים בשבוע בימים שונים )
    היא מתעמלת ורוקדת יחפה על רצפת אולם הספורט .(כל הילדות יחפות,)
    קרו מקרים שהיא התלוננה על כאבים גם בימים שלא היתה עדיין בחוג...
    מה לדעתך הסיבה?
    יש לי הפניה לאורטופד ילדים,אך בינתיים אני לא רוצה שתעשה לעצמה נזק..
    האם המשך בחוגים אלו יכול להזיק לה?

הוספת תגובה

• בת 9 סובלת מכאבים בעקב בכפות רגלים - תגובה

ד''ר מרק אידלמן
    13/10/2010

שלום ,
    בסבירות רבה בתך סובלת מתסמונת ע"ש סברס-Sever's disease .תמסמונת זאת מופיעה בגיליים 8-13 שנים , הכאב ממוקם בקצה העקב (איפו נמצא לוחית הצמיחה של עקב ).כאב מופיעה בעיקר לאחר מאמץ במנוחה.
    אם או בלי טיפול כאב יפסק בעוד 6-8 חודשים לגמרי.
    לשאלתך : הייתי ממשיך כל החוגים , נזק מזה לא סביר שיהיה.
    בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• עזרה בבקשה-אמא מודאגת
    דנה
    11/10/2010

שלום!בתי בת 8 חדשים היתה 3 חודשים עם רצועות פבליקץלפני 4 חודש הורדנו לה אותם כבר.הייתה TYPE 2C ברגל שמאלץנהיה 1A הבעיה שהיא זוחלתטיפה עם רגלים החוצה לא ישרות-ז"א על הברכיים אבל במקום ישר לזחול עם הרגלים היא מוציאה טיפה החוצה אותם כמו צפרדע.השאלה האם זה קשור לזה שהיא הייתה עם רצועות?האם זה לא נורמלי?והשאלה האם זה אומר שילדה תילך אחר כך כמו-הליכה של דוב-רגליים בפנים?האם יכול להיות שאחרי רצועות היא תלך לא עם רגליים ישרות?אלא תשים אותם בפנים?אני ממש דואגת בגלל שהיא גם זוחלת בצורה שונה

לקביעת תור
    סגירה
    עזרה בבקשה-אמא מודאגת

הוספת תגובה

• עזרה בבקשה-אמא מודאגת - תגובה

ד''ר מרק אידלמן
    11/10/2010

דנה שלום,
    טיפה סבלנות , היא תלך ישר , הפיסוק רחב של היום גם יעבור-הכל יסתדר, לא לדאוג

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• נזק מישיבה לא נכונה??
    אילנית
    11/10/2010

שלום רב

ביתי בת ה 7 לומדת בכיתה בה שולחנות התלמידים מסודרים בקבוצות, כך שהילדים יושבים סביב השולחן והלוח נמצא בצידי, מאחורי ומול הילדים.

הבת שלי לאחרונה מתלוננת על כאבי צוואר (וכן ילדים נוספים בכיתתה) שנובעים מאופן העתקה לא נוחה מהלוח - הם בעצם מאמצים את שרירי הצוואר בצורה לא סימטרית וכך נוצר לדעתי עומס מיותר על שרירי וגידי הצוואר.

הייתי מאד מבקשת לדעת האם העניין יכול לגרום לנזק בעתיד. והם יש עבודות או מאמרים שמדברים על הנושא הזה?? אם יש אשמח אם תפנו אותי לאתרים הנכונים.

לציין שהלמידה היא פרונטלית ואין שום סיבה מוצדקת לישיבה בקבוצות - הילדים עובדים באופן אינדבידואלי. (פשוט המנהלת החליטה שככה היא רוצה שהכיתה תהיה מסודרת), וכחלק מהמאבק לשנות את סדר הישיבה לישיבה בטורים פרונטלים אני רוצה להביא עובדות מוכחות

בברכה
    ותודה מראש.

לקביעת תור
    סגירה
    נזק מישיבה לא נכונה??

הוספת תגובה

• סיבוב צואר

ד''ר אודי לבל
    11/10/2010

אילנית שלום. נראה לי שיש כאן יכוח שבעיקרו אינו רפואי. אם יש לילדים כאב בצואר - זה נשמע לי מספיק חשוב בכדי שההורים יפנו לביה"ס וידונו בעניין. איני יכול ואיני רוצה להתייחס לזה מעבר לכך.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חולשה של דורסי פלקסורים רגל ימין
    נופר.א.
    10/10/2010

שלום, הבן שלי נולד בשבוע 29+4, כיום בן שנה ועשרה חודשים כרונולוגית.
    בלידתו רקע של IVH דרגה 2.
    בשחרור, ללא ממצא פתולוגי, לדברי הרופא הרחבה קלה ולא משמעותית בצד שמאל.
    במעקב פיזיותרפיה- ישנה ברגל ימין חולשה קלה של דורסי פלקסורים, Drop קל מאוד בשלב ה- Swing בהליכה, בעמידה- קרסול ב- Abd, ו- Evers יותר מצד שמאל.
    הילד התחיל ללכת באופן עצמאי לפני משהו כמו שבועיים, עדיין לא יציב.
    הפיזיותרפיסיטית לוחצת למתן מדרס לתמיכה בקשת פלנטרית.
    האם היית נותן מדרס כשהילד הולך עצמאית, פחות משבועיים ועדיין בכלל לא יציב?
    קצת הדאיגה אותנו הפיזיו' כשאמרה שלא יוכל בבגרות ללכת לקרבי,ואם יילך יסבול משברי לחץ.....

הוספת תגובה

• פגות וחולשת שרירים

ד''ר אודי לבל
    11/10/2010

קטי שלום. את מציגה בעיה מורכבת מאוד. בן סבל מדימום תוך מוחי והשלכתיו. אני מבין שההליכה ממש התחלתית ומסכים איתך שכדאי לתת זמן לכל מדרגה שאותה הילד עובר. עם זאת - אני מניח שהפזיותרפיסטית רואה תמונה כוללת יותר של התפתחותו של הילד. דיון ביכולותיו של תינוק שהחל ללכת לפני שבועיים נראה לי קצת מוקדם.
    קחו את הזמן, תתקדמו עם הילד בהדרגה. הציבו מטרות הגיוניות.
    מה הוא יעשה כשיהיה גדול - מי יודע, ונקוה שכבר יהיה שלום.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• נעליים ראשונות לא חדשות
    ענת
    10/10/2010

שלום, בתי התחילה ללכת לפני חודש ואני רוצה להנעיל לה נעליים כשאנחנו בחוץ כדי שלא תיחתך ותידקר ממיני פלסטיקים שבורים, זכוכיות, קוצים וכיוב' (כבר קרה לנו). שמעתי שלא טוב להנעיל לתינוק נעליים שכבר ננעלו על ידי תינוק אחר - האם זה נכון? אם כן, אפשר בבקשה לקבל הסבר מדוע? תודה רבה

לקביעת תור
    סגירה
    נעליים ראשונות לא חדשות

הוספת תגובה

• נעליים ראשונות לא חדשות - תגובה

ד''ר מרק אידלמן
    10/10/2010

למה לא טוב?
    כל מה שאת צריכה לדאוג זה שני דברים :סולייה גמישה וקדמת הנעל רחבה מספיק.
    בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מודאגת מאוד
    דנה
    08/10/2010

שלום!התינוקת שלי בת 8 חודש ב"ה עוד 3 יום, היא כבר יושבת לבד טוב וזוחלת.היא אחרי טיפול ברצועות פבליק אחרי שבגיל חודשים התגלה דיספלזיה בירך שמאל TYPE 2C .אחרי 3 חודשי טיפול רופא אמר לנו להוריד את הרצועות ובבדיקה כתוב לנו שTYPE 1A.הבעיה שהיא זוחלת אבל הרגלים לא ישרוץ אלא נוטות החוצה-כאילו צפרדע. . היא זוחלת מהר אבל לא ישר .(על הברכיים אבל הרגלים החוצה) היום הלכנו לרופא והוא אמר שככה פשוט נוח יותר לה אחרי רצועות ואמר שאנחנו לא נבהל אם התינוקת תילך עם הליכה של דוב(רגליים בפנים)כי אחרי רצועות היא יכולה ללכת עד גיל 7 שנים עם רגלים בפנים.אנחנו מאוד דואגים עכשיו.האם כל הילדים אחרי רצועות הולכים ככה?או שזה קורה רק כשלא מטפלים עד הסוףץאינני יודעת מה לעשות עכשיו.

לקביעת תור
    סגירה
    מודאגת מאוד

הוספת תגובה

• מודאגת מאוד - תגובה

ד''ר מרק אידלמן
    08/10/2010

אין לך מה לדאוג!
    היא רק בת 8 חודשים, הכל יחזור לנורמה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• נעליים ראשונות לתינוק
    כוכבית
    06/10/2010

שלום רב,
    רכשנו נעלי צעד ראשון לתינוקת בת שנה וחצי שהולכת כבר חודש בצורה יציבה. לא היה מנוס מכך, כיוון שהיא רוצה ללכת בחוץ ובגן שעשועים.... האם חשוב לנעול לה את הנעל כל הזמן על מנת לתת לה ולרגל להתרגל אליהן או שעדיין בכל הזדמנות אפשרית לתת לה ללכת יחפה ורק כאשר אין ברירה לנעול לה את הנעליים. בנוסף, היא הולכת עם רגל אחת קצת בזוית החוצה. האם זה טבעי ויסתדר עם הזמן או שרצוי ללכת לבדיקה אצל אורטופד?
    תודה מראש

לקביעת תור
    סגירה
    נעליים ראשונות לתינוק

הוספת תגובה

• נעליים ראשונות לתינוק - תגובה

ד''ר אודי לבל
    07/10/2010

כוכבית שלום - אין כל בעיה להוריד את הנעל בכל הזדמנות - זה נהדר שתלך יחפה כמה שיותר. לגבי הא-סימטריה בצעד - זה נפוץ מאוד ולרוב חולף כאשר ההליכה מבשילה. אם לא יחלוף גשו איתה לבדיקה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בן שנתיים צולע
    נורית
    06/10/2010

בני בן שנתיים וצולע כבר שבוע. זה התחיל ממעידה קטנה (גובה של 30 ס"מ).
    לפני כחודש, חודש וחצי הוא ירד מהספה , אמר "אייי" ואז צלע , לאחר כיום וחצי הפסיק לצלוע.
    הפעם הצליעה ממשיכה, נראה שאין בכלל הטבה.
    שמתי לב שלאחר מנוחה הצליעה יותר מהותית, ממש כואב לו, וכאשר הוא הולך זה קצת נרגע אבל בולט מאוד שהוא צולע. כמו כן הוא הולך ופתאום הרגל מתקפלת לו והוא מועד.
    מה לעשות?

לקביעת תור
    סגירה
    בן שנתיים צולע

הוספת תגובה

• בן שנתיים צולע - תגובה

ד''ר אודי לבל
    07/10/2010

נורית שלום. הסיבות לכך רבות - צריך לבצע בירור. יש סקירה קצרה עבור הורים באתר של אורתופדיה ילדים בבי"ח שערי צדק. קחי אותו לרופא הילדים לבירור אם לא מוצאים משהו בתחומו - לאורתופד ילדים

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המשך-ילד צולע

נורית
    07/10/2010

הייתי היום במיון (רופאת ילדים שלחה אותי)
    עשו צילום-אין שבר
    עשו אולטרה סאונד - יצא תקין
    האורטופד שלח הביתה ואמר - תני לו נורופן !
    האם הגיוני הדבר?
    האם אין בדיקות נוספות ?
    הילד ממש צולע ללא הטבה כבר שבוע

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• עוד פרטים

נורית
    07/10/2010

בבדיקת דם :
    Neutrophils - 25.8
    Lymphocytes - 64.7
    שני אלה חריגים. רופאת ילדים אמרה שזה תקין !

האם יש הבדל בין אורטופד לאורטופד ילדים?
    בבית חולים בדק אותו אורטופד כללי.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה