מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- רגלי Oאמא09/09/2010
שלום רב
בני בן חצי שנה כרונולוגי נולד בשבוע 34+1 (תאום)
נאמר לי ע"י פיזיוטרפיסטית במתפתחות הילד שיש לו רגלי O ולטפל ע"י עיסוי קשת כף הרגל והפנייתה מעט החוצה.
שאלתי היא האם מומלץ להיכנס למעקב אוטופד ילדים או שלהמתין שהנושא יסתדר מעצמו
אודה על תשובתכם
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר רגליים
ד''ר אודי לבל10/09/2010אמא שלום. אני מניח שאין פה בעיה קשה ובכל זאת מציע שאורתופד ילדים יראה, ימדוד ויעקוב אחר הצמיחה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גשר בלוחית הגדילה בקרסולאלונה09/09/2010
שלום
ביתי עברה תאונה בגיל שמונה וחצי שכתוצאה מימנה נוצר שבר בקרסול שעבר דרך לוחית הגדילה. בוצע ניתוח לא פולשני לסידור העצמות והיא גובסה למשך חודש וחצי. כיום לאחר שנה היא מתפקדת רגיל אך נוצר גשר בלוחית הצמיחה שגורם לזוית בקרסול.
ניראה שעומדות בפנינו שתי אפשרויות.
האחת ניתוח לריסות הגשר והכנסת שומן
והשניה להמתין לעצור את הגדילה ואז שתסיים לגבוה להאריך ולישר את הקרסול (אני מבינה שזה תהליך קשה ומורכב ועד שיבוצע היא תצלע)
מה עמדתך לגבי האופציה הראשונה שסיכויי ההצלחה שלה הם רק 50%?
כיצד מכינים את הילדה לשנים העומדות לפניה?
אשמח גם לשמוע מה דעתך על עצירת הגדילה כעת בשתי הרגלים!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עיוות בקרסול
ד''ר אודי לבל10/09/2010אלונה שלום. ראשית - חסר לי הגיל שלה כיום!!
אני מניח לפי מה שכתבת שהעניין הוסבר לכם לעומקו. קשה לי להמר בפורום מה יהיה מתאים לה, האם פתיחת הגשר תצליח (מעולם לא ניסיתי...) או שעדיף לעזוב בשלב זה ולתת לא לצמוח עם עיוות מסוים וליישר בסיום הצמיחה. לעיתים בשלב הזה אפשר גם לעצור את שאר הלוחית (בהתאם למיקום הגשר) ובכך להבטיח צמיחה יותר ישרה, (אם כי איטית מאשר הרגל השניה) ובסיום הצמיחה רק להאט את השניה או להאריך מעט את הפגועה.
כמו תמיד אני מציע ללכת עם המנתח שלכם ולתת לו לבצע את מה שהוא מאמין שיהיה לו יותר קל ושהוא יודע לבצע היטב. כמובן גשו לשמוע עוד דעה בכדי להיות בוטחים שאתם מטופלים כראוי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- טורטיקוליס ואסימטריה בגולגולתאפרת08/09/2010
בני בן 3 חודשים, נולד בניתוח קיסרי לאחר שהיה במנח עכוז ברחם לכל אורך ההריון. מלכתחילה נראתה העדפה של הראש לצד ימין. בשכיבה על הבטן מרים יפה את ראשו ואף מיישר את ידיו. בישיבה (עלי) יכול להניע את ראשו לצדדים. במעקבים בטיפת חלב עלה חשד לטורטיקוליס שנשלל בהתחלה. עם זאת, לאחרונה (לפני כשבועיים) נראתה אסימטריה במבנה הגולגולת. והפעם הרופאה טענה שזה רק כתוצאה מטורטיקוליס, המרפס פתוח יפה וטיפול פיזיותרפיה יספיק. בהעדר תור מיידי לפיזיותרפיה התחלתי מספר תרגילים בנוסף לעידוד לצד שמאל אותו בצעתי מזמן. נראה שהוא משתפר מבחינת מספר הפעמים שהוא שוהה בצד שמאל ביוזמתו ומבחינת מעקב אחרי כאשר אני נעה מצד ימין לצד שמאל. עם זאת לאחרונה הוא קצת מתנגד כאשר אני מסיבה ראשו בעדינות לשמאל ומנסה להחזירו לימין. עם כל השיפור ראשו עדיין נמצא לרוב בימין ועדיין קיימת אסימטריה במבנה ראשו.
האם הכיוון שלי נכון - להמשיך בתרגילי פיזיותרפיה? האם יתכן שהעצמות עולות זו על זו? האם עלי לבקש הפניה לאורטופד או נוירולוג? עד כמה זה בר תיקון?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר טורטיקוליס
ד''ר אודי לבל08/09/2010אפרת שלום. אני מתייחס ברצינות לטורטיקוליס- מצב בו יש אסימטריה בהנעת הצואר, ובעקבותיה אסימטריה של הראש.
אני מציע לחפש את הסיבה ובמקביל לבצע תרגילים. תוכלי לקרוא על הנושא באינטרנט, וגם לראות אתרים להורים שמסבירים מה לעשות - וכמובן לקבלהדרכה מפזיותרפיט/ית. הטיפול בגיל המוקדם הוא קל ואפקטיבי ובגיל מתקדם יותר כבר יותר מורכב - הילד מתנגד והעיוות יותר מודגש.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- רגליים עקומות מהברך ומטה..בעיה ?מרגנית06/09/2010
שלום,
בני בן השנה וחצי הולך כבר מגיל שנה.. כבר אז שמנו לב שיש לו קצת נטייה ברגליים (יותר ברגל שמאל) מהברכיים ומטה כאילו מאין צורת בננה כלפי חוץ.
אתמול הייתי אצל אורטופד ע"מ להתייעץ. והוא ביקש צילום בעמידה, פיזוטרפיה (לא הבנתי למה) ולהשאר במעקב, כל חצי שנה. בעיקרון הוא אמר שכרגע הוא לא רואה בעיה משמעותית אבל יש צורך לבדוק את מצב הברכיים בצילום, וייתכן מאוד כי הדבר יסתדר / ישתפר עם הזמן.
הייתי רוצה לשמוע את דעתך בנושא. והאם יש משהו נוסף שעלי לבדוק ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עיוות בשוקיים
ד''ר אודי לבל06/09/2010מרגנית שלום. המצב הנפוץ הוא דוקא כפוף לכיוון מרכז הגוף (רגלי O ) - וזה לרוב דורש מעקב כל חצי שנה. הטיה החוצה נדירה אך דורשת מעקב וכן צילום שתי רגליים בעמידה - להערכת צירים ולצפיה במצב לוחיות הצמיחה. מעקב סביר הוא חצי שנה. המצב נקשר לפעמים לחוסר ויטמין D - אני מקוה שנתתם עד גיל שנה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהעיוות בשוקיים עוד שאלה
מרגנית07/09/2010יכול להיות שטעיתי בהגדרה אבל זה כן נראה לי רגלי 0 הרופא כתב knee symptoms/complaint
genuvarus זה נקרא רגלי 0 ?
וויטמין d נתתי, אמנם לא באדיקות רבה אני מודה, אבל הנקתי עד גיל חצי שנה. האמת לא חשבתי שזה עלול להשפיע על מבנה הרגלים. בכל מקרה אגש לצילום ואח"כ אראה מה הלאה..
לא כתבת לי איך יכולה לעזור פיזוטרפיה ?
תודה רבה מראש על היחס.
מרגנית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהרגלי O - גנו-וארום
ד''ר אודי לבל07/09/2010שוב שלום. הטיה לכיוון מרכז הגוף כך שהרגליים יוצרות מבנה אליפטי כשהן צמודות - נקרא גנו-וארום.
זה מצב שכיח, שלרוב חולף עם הזמן. איני משנה דבר ממה שכתבתי קודם. פיזיותרפיה לדעתי לא תשנה הרבה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- האם כדאי לרכוש כבר נעל צעד ראשון?שגית04/09/2010
שלום
הבת שלי בת שנה וחודשיים והיא הולכת כשמחזיקים לה יד אחת (יותר נכון רצה ) מידי פעם היא משחררת קצת והולכת מספר צעדים אבל לרוב היא נראית מפחדת ולא מוכנה לעזוב את היד.
ברצוני לדעת אם כבר ניתן לרכוש לה נעלים צעד ראשון על מנת שאוכל ללכת אייתה מחוץ לבית (דבר שהיא רוצה מאוד )
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נעל ראשונה
ד''ר אודי לבל05/09/2010שגית שלום, המונח נעלי צעד ראשון הוא משהו לא ממש מוגדר. לא ברור למה מתכוונים. פשוט תמצאי נעל רכה ודקיקה ותשתמשי בה אם נראה לך שצריך נעליים. אין כל בעיה להמשיך ללכת יחפה או עם גרביים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שבר ביד- ניתוח עם קיבועורוניקה03/09/2010
שלום רב,
בני בן 4 ו-10 חודשים לפני 3 חודשים שבר את ידו השמאלית וכתוצאה מכך עבר ניתוח עם קיבוע שבר רדיוס אולנה(הניתוח היה 3 ימים לאחר השבר) . בביקורת שעשינו לפי הצילומים יש עדות לקאלוס מעמד טוב של שברים.
יש לי 2 שאלות.:1 עדיין הילד לא מתפקד בחופשיות עם היד שמאולית מתלונן שכואב לו כאשר הוא מאמץ אותה- האם זה הליך טבעי או שיש סיבה לבדוק ואם כן אז באיזה כיוונים?
2. לפי מה שהוסבר לנו אנחנו צריכים להחליט האם להוציא את המסמרים המקבעים את השבר או לא ולפי מה שהבנו ההחלטה צריכה להתקבל תוך פרק זמן עד 6 חודשים מאז ביצוע הניתוח אחרת המסמרים מוטמעים בעצם ולא ניתן להוציאם. השאלה שלי מה ההשלכות והמה הסיכונים באם להוציא את המסמרים או לא.
בתודה מראש על תשובתכם.
ורוניקה ובועז* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מצב לאחר קיבוע שבר
ד''ר אודי לבל04/09/2010שלום. בענין כאבים לאחר הניתוח, זה אכן זמן ממושך ובשלב זה הייתי מצפה שכבר יישכח מהשבר ומהניתוח. ובכל זאת אצל חלק מהילדים השבר גורם לנזק קשה מהרגיל, ואז החזרה לתפקוד קשורה בצמיחה וזה דבר איטי מאוד. כדאי לדון בכך עם המטפל שלכם כי אין לפני את פרטי המקרה המלאים. לגבי הוצאת המסמרים - אני מוציא תמיד!, לא משאיר את ההחלטה להורים ומראש מסביר שקיבעו פנימי (ניתוחי) של שבר כרוך תמיד בשני ניתוחים - הקיבוע וההוצאה. אין הסבר טוב למה חייבים להוציא. אני נוטה לנהוג כך מכיוון שאין מידע ברור לגבי ההשפעה של נוכחות מתכות מסוג זה בגוף לתקופה של בממוצע כ- 90 שנה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- טונוס שרירים מוגבראביטל01/09/2010
שלום,
בתי תהיה ב"ה בעוד שבוע בת 6 חודשים והיא מתהפכת מהגב לבטן אך ממעט לעשות זאת.
בתנוחת שכיבה על הבטן היא נמצאת הרבה אך נשענת על כפות הידיים ולא על המרפקים וישנם פעמים רבות בהן היא שוכבת על הגב והרגליים שלה מיושרות לחלוטין.
בקריאה באינטרנט ראיתי שהיא עלולה לסבול מטונוס שרירים מוגבר ורציתי לדעת כיצד ניתן לאבחן זאת והאם הדבר נעשה על ידי אורתופד או על ידי רופא אחר עם התמחות ספציפית?
תודה מראש,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר טונוס נמוך
ד''ר אודי לבל01/09/2010אביטל שלום . האיבחון למצבים כאלה הוא אצל רופא הילדים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גבס לילדה בת 3איציק גולן31/08/2010
לביתי בת השלוש יש גבס ביד שמאל- שבר בשורש כף היד, הייתי מבקש לדעת מה התחליף היעיל ביותר יש לגבס הסתנדרטי. היכן אני יכול לקנות ואיזה רופא יכול לבצע את הגיבוס?
בתודה מראש
איציק* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שימוש ב,גבס" סינטטי
ד''ר אודי לבל31/08/2010שלום, אפשר להחליף את גבס בקיבוע בחומר פלסטי. אפשר לקנות אותו בבתי מרקחת או מכונים לציוד אורתופדי וכל אורתופד יודע להשתמש בו. אני לא מוצא בו יתרון גדול.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהרב תודות
איציק גולן01/09/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מנשא עם פנים קדימהתמר31/08/2010
שלום,
בתי בת שישה חודשים. האם זה בסדר לשאת אותה במינשא בייבי ביורן (פיסוק) עם הפנים קדימה?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ישיבה
ד''ר אודי לבל31/08/2010תמר שלום - קראי בבקשה את הדיון בנושא זה במורד הדף
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה! לא מצאתי תשובה על הפנים קדימה
תמר31/08/2010השאלה מכוונת לתנוחה בה התינוק מביט קדימה - האם זה פוגע בצוואר?
תודה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך
ד''ר אודי לבל01/09/2010איני מוצא סיבה שזה יפגע בצואר
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- רווח באבצעותא31/08/2010
הבת שלי בת שנה וחודשיים
יש לה בכף רגל שמאל רווח קבוע בין האגודל לאצבע לידה.
היא הולכת בסדר גמור ומתפתחת מצויין (בהליכה אין את הרווח הזה)
אני יכולה לשלוח תמונה אם זה יעזור
מוכר לכם ? והאם זה תקין (יסתדר לבד) ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מרווח בין האצבעות
ד''ר אודי לבל31/08/2010שלום, מרווח מוגדל בין אצבעות הרגליים הוא ממצא די נפוץ אני רואה בעיקר מקרים של מרווח גדול בין אצבעות 4-5 אבל גם 1-2 מצוי. בהחלט כדאי לעקוב, לוודא שאין החמרה, שלא מתפתח עיוות במבנה הכף, לרוב זה ממצא מקרי ולא מצביע על כל בעיה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהעוד משהו ברשותך
ליאורה05/09/2010בכל זאת צירפתי תמונה שיהיה ברור
זה עדיין נראה לך תקין ?
היא הולכת ואפילו רצה בחופשיות, זה רק בישיבה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך
ד''ר אודי לבל06/09/2010נראה תקין.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מנשא ועגלהגליה30/08/2010
ביתי בת כמעט 3 חודשים.
תוצאת אולטראסאונד מפרק ירך תקינה.
האם מותר כבר לשאת אותה במנשא שהרגליים מפוסקות לצדדים ומוחזקות מחוץ למנשא (בטן לבטן איתי)?
האם כבר מותר להרים את זווית העגלה בגב לארבעים וחמש מעלות?
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ישיבה זקופה
ד''ר אודי לבל30/08/2010גל שלום, מספר שאלות למטה וגם כמה דפים אחורה יש הרבה שאלות בנושא זה. כתבנו כאן על כך שהתחום לא נחקר לעומק, אין עדות לבעיה בתנוחה הזאת בספרות האורתופדית - אולי רופאי הילדים סבורים אחרת... אולי זו אגדה עממית שאסור לעבור לתנוחה זקופה בגיל מוקדם.... אולי זה מבוסס על משהו - אני ממש לא יודע. פיסוק הירכיים בודאי אינו מזיק.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אורך רגליים לא זהה אצל תינוק בן חציאפרת30/08/2010
שלום לרופאים, ילדתי תאומים לפני כחצי שנה, בביקור בטיפת חלב, האחות הבחינה שלאחד מהם יש רגל שהיא קצת יותר קצרה מהשניה, היא הפנתה אותי לרופא ולאורטופד. בגיל 3 חודשים עשיתי להם אולטראסאונד של פרקי רגליים והוא יצא תקין האם ייתכן שהרופא טעה? מה כדאי לעשות?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אי שיוויון
ד''ר אודי לבל30/08/2010אפרת שלום - ישנן עוד סיבות לאי שיוויון במימדי הרגליים - חיזרי אל רופא הידלים שלכם, ובקשי ממנו להתרשם - אם יש עדיין הבדל - צריך להמשיך בבירור.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נעליים הפוכות...מאפרת30/08/2010
שלום רב,
ביתי בת שנה ו5 חודשים החלה ללכת בגיל שנה ו3 חודשים.אובחנה ע"י האורטופד כהלכה על בסיס רחב לפי הגיל בכף רגל וכן
MILD INTOEING BILATERAL LEFT .
הומלץ לנו על נעליים הפוכות . רציתי לדעת מה ההמלצה כיום היות וקראתי שיש שטוענים שזה סתם כרוך באי נוחות עבור הילדה ושזה ממילא יסתדר . אשמח לעמדתך והמלצותיך. אפרת* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הפיכת נעליים
ד''ר אודי לבל30/08/2010אפרת שלום. אני משתדל לזהות מה המקור לסבוב פנימי של הכפות - כף הרגל, השוק או הירך. רק להטייה שמקורה בכף הרגל - הנעל ההפוכה יכולה לעשות משהו. במקרה זה היא בעיקר מסתירה את הנטיה (שאנו מכנים forefoot adduction) לא ברור אם היא משפיעה עליה. חיזרי לרופא שהמליץ ובררי אית למה מכוון הטיפול.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהINTOEING
אפרת02/09/2010לדר לבל שלום רב,
תודה על התייחסותך המהירה . בהמשך לשאלתי ולתגובתך (מה30.8.10 בשעה 21:39 ),
לצורך הבהרה, הרופאה מציינת כי פניית כף הרגל פנימה היא עקב FFA MILD.
אשמח לדעת האם נעליים הפוכות במצבים מסוג זה היא רלוונטית או שזה יסתדר מעצמו.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהסטייה של כף הרגל
ד''ר אודי לבל03/09/2010אפשרת שוב שלום. אכן הסיבה היותר נדירה היא FFA - סטייה של קידמת כף הרגל "פנימה" - מצב כזה אכן מושפע מעט מנעל הפוכה. שווה נסיון
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מפרק ירךגליה29/08/2010
שלום לך,
ביתי בת חודשיים וחצי.
היום היינו באולטראסאונד למפרקי ירך.
התוצאה: ממצאי הבדיקה העלקולוגרפית של מפרקי ירכיים: bilateral type 1. לסיכום: הבדיקה תקינה.
מה משמעות bilateral type 1?
האם לאור תוצאות הבדיקה וגילה ניתן כבר ללכת עימה במנשא בו הרגליים מפוסקות לצדדים (והראש נתמך)?
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לגליה
ד''ר מרק אידלמן30/08/2010type1=normal hips
אין מה לדאוג* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סדק בכך רגל לתינוק בן שנה ו:4 ח'דימה27/08/2010
שלום רב,
הילד שלי מעד אתמול ויש לו סדק קטן בכף רגל, לפי תוצאות ההדמייה: שבר בסיס מטטרס.
הרופא קבע שהוא צריך גבס ארוך עד ה: 12.09.
הילד רגיל ללכת ולרוץ כל היום ובגלל שהגבס מכף רגל ומעל הברך הוא בכלל לא יכול להזיז אותה ועצבני כל הזמן.
אני מבקש דעה נוספת האם הכרחי שהגבס יהיה לתקופה כה ארוכה והאם הוא חייב להיות מעל הברך.
בתודה מראש,
דימה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לדימה
ד''ר מרק אידלמן28/08/2010דימה שלום , תוריד את הגבס, תעשה תחבשות אלסטית למשך שבוע.
אחרי שבוע ימים גם אתה וגם ילד תשכחו ממה שהיה
אין לדעתי צורך בקיבוע בגבס בשבר הזה אצל תינוק, תנסו לא לתת לדרוך על הרגל במשך שבוע* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה על התגובה המהירה + שאלה
דימה28/08/2010ד"ר אידלמן שלום,
לא שמתי לב שהתמונה הקודמת הייתה חתוכה, לכן אני מוסיף תמונה בה רואים גם את הבוהן.
אני לא יודע אם זה ישפיע על התשובה שכבר נתת לי, אבל אני מעדיף לא להסתכן.
דבר נוסף שלא ציינתי הוא שהילד מנסה כל הזמן ללכת וגם מצליח למרות הקושי עם הגבס.
רציתי לדעת אם זה יכול לפגוע בתהליך ההחלמה אם הוא דורך על הרגל עם גבס או עם תחבושת אלסטית?
תודה מראש,
דימה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהד"ר אידלמן שלום
דימה29/08/2010ברצוני לדעת האם אתה מקבל גם באופן פרטי.
אם כן, אשמח לקבל פרטים.
ושוב תודה מראש,
דימה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלדימה
ד''ר מרק אידלמן30/08/2010אני טס לחו"ל , אתה לא צריך שום קליניקה , ראיתי שבר ברור גם בצילום הראשון, בגילו זה שום דבר-תוריד את הגבס
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהטיסה נעימה ושוב תודה רבה :-)
דימה30/08/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמבקש לדבר עם ד"ר אידלמן
ד"ר ורטהיים14/09/2010שלום
אני ד"ר ורטהיים מעונין לשוחח איתך
על פעילותי ולחשיבה משותפת
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשלום
ד''ר מרק אידלמן15/09/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אורח חייכם בריא?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
(1).jpg)