מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- הטרדה בעבודה .................מישהי26/02/2016
שלום,
אני עובדת במקום קטן יחסית, אחד המנהלים מידי פעם יושב לידי בקרבה ממש גדולה ובא בדרישות הקשורות לעבודה אמנם, אבל אני ממש מרגישה שהוא פולש למרחב הפרטי שלי, מידי פעם הוא גם חוגר את החגורה שלו ממולי בלי בושה, אני חשה בחוסר נעימות ונדחקת לפינה, אין לי מושג מה לעשות במקרה הזה ואיך להתמודד, מידי פעם אני מנסה לקום ולהתרחק, אבל זה נגרם באופן קבוע ויש פעמים שאני לא יכולה לקום כי פרקטית זה לא אפשרי, אני מבינה שזה נשמע מוזר, אבל זה משרד מאוד קטן והוא חוסם את המעבר,
אני מרגישה חנוקה מאוד ומגיעה הביתה הרבה פעמים בתחושה קשה ואין לי מושג איך להתמודד עם זה ואיך לענות כי אני גם לא רוצה ליצור מצב של נקמה מצידו אם אדבר ואגיד לו שזה מפריע לי , אני לא יכולה לפתוח את זה בצורה כזאת מנסיון מדובר באדם שיש בו נקמנות מסוימת וזה עלול להשפיע על העבודה שלי, ולכן אני תוהה איך להתמודד אשמח לעצה פרקטית. תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הטרדה בעבודה ................. - תגובה
עו``ד דורון ויינרייך28/02/2016שלום רב
תוכלי להגיד לו ישירות חרף הקושי שאת מרגישה ותוכלי לעשות זאת באמצעות האחראית למניעת הטרדה מינית שאמורה להיות אצלכם מכוח החוק למניעת הטרדה מינית (או ע"י אדם אחר שאת מרגישה נוח יותר שידבר בשמך.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שכן עוקבדנה24/12/2015
יש לי שכן מבוגר שאשתו עברה אירוע מוחי מאז שהיא לא מסוגלת לתפקד זה התחיל במעקב אחריי כל פעם שהייתי יוצאת דרש ממני שאבוא לבית שלו או שנלך יחד לבית כנסת למרות שאני לא נוהגת לעשות את זה והמשיך במעקב אחריי לכל מקום שהפסקתי לדבר אתו יוצא למרפסת שאני שם וקורא לי למרות שאני מתעלמת זה נמשך שאני יוצאת לרחוב אני שמה לב שהוא צופה בי מהחלון כל זה שאני מתעלמת ממנו לגמרי זה נמשך כמה חודשים חשבתי לדבר עם אחד מהבנות שלו על כך כי אני חשה ממש מוטרדת אציין שיש עוד רווקות באזור ורק איתי הוא מתנהג כך מה לעשות?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שכן עוקב - תגובה
עו``ד דורון ויינרייך27/12/2015שלום
שאלתך אינה בתחום של הטרדה מינית.
מציע שתפני לפורום המתאים.
בברכה ובהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- התייעצות מה הזכויותרונן27/11/2015
בתי נפגעה לפני שנים פגיעה מינית בבית הספר ומאז מתמודדת ובטיפול פסיכולוגי. בתו ראשון בצבא נחקרה ע״י החיילת על למה עברה בית ספר נשברה וסיפרה. הילדה במועקה קשה עכב הרצון להשאיר את הדברים מאחוריה ולעבור הלאה, הצבא זימן אותה לפסיכולוג צבאי והילדה בהסטריה ולא רוצה לפתוח את הסיפור ולדבר עליו. מה עושים? מה זכויותיה ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר התייעצות מה הזכויות - תגובה
עו``ד דורון ויינרייך27/11/2015שלום
זכותה של בתך לא לספר כלום.
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תקיפה מיניתמצפה22/11/2015
לפני כשנתיים עברתי אונס, מכות ונסיון לרצח על ידי אב של בתי שלא הייתי איתו בקשר של כעשר שנים לפחות. לא אתאר איזה טראומה קשה זאת הייתה. כחודשיים אחרי מקרה ניסיתי להתאבד ולמזלי הצילו אותי. הגשתי תלונה למשטרה ועברתי בדיקת אונס. בהמשך החקירה התיק עבר לפרקליטות ומשום מה נסגר מחוסר רעיות??? איך נותנים לבן אדם כזה להסתובב חופשי?? מה ניתן לעשות על מנת להעמיד אותו לדין על פשעיו?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תקיפה מינית - תגובה
עו``ד דורון ויינרייך22/11/2015שלום רב
צר לי מאד לקרוא את אשר עבר עלייך.
עקרונית (כפוף לייעוץ ספציפי ואישי) בפנייך פתוחה האפשרות הבאות:
1. הגשת ערר על החלטת הפרקליטות (ככל שטרם חלפו 30 יום מהודעת הפרקליטות על סגירת התיק)
2. הגשת תביעה אזרחית לקבלת פיצויים כספיים.
מומלץ שתקבלי ייעוץ משפטי פרטני בדחיפות.
בכבוד רב* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- האם זאת נחשבת הטרדה?אנונימית09/11/2015
מקרה שקרה לפני כשנה וחצי מעסיק אותי מאוד.. אני מרגישה שזה טיפשי מצד אחד ומצד שני זה גורם לי להרבה מחשבות והרגשות לא טובות שהייתי רוצה שיפסקו. אבל זה מביך אותי לדבר עם אנשים על זה ולקבל עזרה כי לכאורה אין שום סיבה שארגיש רע. אני אפרט.
יש לי בן דוד עם נכות אחרי תאונה, הוא מבוגר ממני במשהע כמו 20 שנה (לא בטוחה).
הוא התחיל להראות סימנים של ״הטרדה״ בערך כשהייתי בת 16 (לפני ארבע שנים), היה מחבק מנשק הרבה (בלחי!), נוגע קצת פה ושם בטעות, מסתכל על החזה שלי, מעיר לוחש לי באוזן כמה שהוא אוהב אותי יותר מכולם ושאני חמודה ודברים כאלה. לפעמים היה מבקש שאפגש איתו לבד ומחמיא לי הרבה על דברים.
אני מרגישה מאוד רע על שאני מאשימה אותו ככה בהטרדה כי באמת החיים שלו לא קלים ואני חושבת שהתאונה גם השפיעה על המוח ולא רק על הנכות החיצונית.
ככל שניסיתי להתרחק הוא רק התקרב יותר ופעם אחת כשהלכנו למסעדה הוא גם נגע בי ברגל ולחש לי באוזן תוך כדי שאנחנו אוכלים קינוח ״אני רוצה קינוח״, בצורה מאוד מגעילה.
אני מצטערת שאני כותבת מבולגן אני קצת בסערת רגשות ומתקשה לכתוב.
בכל מקרה כשחשבתי שהכל נרגע יום אחד הוא התקשר אלי לפני משהו כמו שנה וחצי. אני לא זוכרת בדיוק בדיוק אבל נדמה לי שעניתי ולא שמעתי שום דבר וניתקתי. ושהוא התקשר שוב, ואז אני זוכרת בבירור ששמעתי התנשפויות וגניחות. אמרתי מלא פעמים את שמו ושאלתי מה קרה ואם הכל בסדר, חשבתי שאולי קרה לו משהו. ואז הבנתי שאולי זה לא זה אלא משהו אחר והתחלתי פשוט להכנס להסטריה ולרעוד ולקח זמן עד שהבאתי את עצמי לנתק. ליתר ביטחון שלחתי לו הודעת אס אם אס (הייצי טיפשה) ושאלתי אם הכל בסדר, והוא ענה ״כן. הכל יופי״
מאז המקרה הזה העניינים קצת נרגעו. אני לא רואה אותו הרבה וכשכן אני עדיין מרגישה קצת ״כלואה״ אבל הוא לא עושה שום דבר ספציפי הוא פשוט תמיד קצת קרוב מדי. לפני כמה ימים ראיתי שיש לי שיחה שלא נענתה ממנו בסקייפ.
אני שואלת את השאלה כי באמת לא ברור לי איך אני עושה כזה עניין מכלום ובאמת אני חווה קשיים גם עם חבר שלי עכשיו בכל מה שנוגע לאינטימיות, כי אני נלחצת ומרגישה את אותה תחושה של חוסר אונים והיסטריה.
היו כל מני פעמים שקרו לי דברים דומים עם אנשים אחרים- ״חבר״ התעקש לישון אצלי וידע שאני לא רוצה שום דבר שקשור לסקס ושזה מלחיץ אותי ובכל זאת כשהסכמתי ובא כי היה לי כבר לא נעים הוא נגע בי בזמן שישנתי, נדמה לי שאני שגם פעם חבר ילדות שלי היה עושה דברים דומים אבל אני באמת לא זוכרת הרבה רק שהיה מכריח אותי לעלות על מיטתו. גפ פה ושם ברחוב כמו כל בחורה בטח.
כל אלה דברים נורא קטנים אבל משום מה אני פשוט מושפעת מזה בצורה נוראית.
אשמח לתשובה כנה, האם יש סיבה להרגשה הרעה שלי? האם משהו מהם בכלל נחשב הטרדה מינית וגם אם כן, האם בכלל מותר לי להיות עד כדי כך מושפעת מזה כשיש בחורות שקורים להן דברים הרבה יותר גרועים?
תודה!
אנונימית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר האם זאת נחשבת הטרדה? - תגובה
עו``ד דורון ויינרייך09/11/2015שלום
מה שתיארת כולל ניואנסים גבוליים שיכולים בנסיבות מסויימות להיחשב כהטרדה מינית.
אני מניח שאם תפני את תשומת לב בן דודך למשמעות ותדרשי שיפסיק, סיכוי גבוה שיפסיק. ככל שלא כמובן שבפנייך אפשרויות חוקיות שונות שנדמה לי שאינך מעוניינת לנקוט בהן בשלב זה.
לגבי שאלותייך ביחס למשמעויות הרגשיות, אשאיר את התשובה לשותפתי לניהול הפורום.
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההאם זאת נחשבת הטרדה? - תגובה
עו``ס שירלי קורין09/11/2015שלום לך
משקל אירוע כזה או אחר נמדד על פי השפעתו והשלכותיו. זה ממש לא משנה אם בנות אחרות עברו דברים יותר גרועים אובייקטיבית, משנה מידת השפעת האירוע על חייך כיום.
מכיוון שאת חווה קשיים עם החבר, ומתקשה לקבל את אופן התמודדותך ותחושותיך בנושאים עליהם כתבת, המלצתי היא שתפני לטיפול נפשי. אשמח להיות לך לעזר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מה זה היה?גל18/10/2015
קרה לי מקרה לפני כ7 שנים ורציתי לדעת מה זה היה. ואם בכלל שייך לפורום זה.
לפני כ7 שנים הכרתי בחור. הייתי בת 33 .התחלנו לצאת ולאחר מספר פגישות החלטנו לקיים יחסי מין....בעודנו במיטה הבחור ריתק את שתי ידיי עם ידיו הגדולות והחזקות מאוד הכאיב לי וניסיתי להשתחרר מאחיזתו אך ללא הצלחה. הבחור מאוד הכאיב לי גם למטה. ממש התנהג כמי שמצא שלל ומתנפל עליו עם כל הכוח. הייתי בהלם. לא צעקתי. וכשגמר רצתי למקלחת. מפוחדת כולי. התקלחתי והתקלחתי.לפתע הגיח הבחור בתוך המקלחת ורצה לעשות זאת שוב....אני לא רציתי וכמו מטומטמת במקום להגיד לו לא אמרתי שבלי קונדום אין מצב. והוא ענה שאולי אהנה מזה.
רציתי שהכל הסתיים. ואחרי הפעם השנייה שהייתה בדיוק כמו הפעם הראשונה. הניח הוא לגופי. בבוקר התלבשתי מהר ופשוט הלכתי משם. וזהו. עד היום הדחקתי את שקרה. אבל לאחרונה הזכרונות הרעים לא מרפים. מה לעשות? יש מה לעשות בכלל?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מה זה היה? - תגובה
עו``ד דורון ויינרייך18/10/2015שלום
אם היה משהו שתוכלי להוכיח שלא נתת לו את הסכמתך, מדובר בהפרת חוק. יש לקחת בחשבון גם את תקופת ההתיישנות.
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמה זה היה? - תגובה
עו``ס שירלי קורין18/10/2015נשמע שהארוע הותיר חותם. מבלי להתייחס לפן המשפטי לגבי משמעות הארוע, הפן הפסיכולוגי מתמקד במשמעות שאת מייחסת לו. נראה שאם פרט לזכרונות רעים ישנה גם התנהגות שונה אצלך מאז- כדאי לפנות לטיפול נפשי אצל מטפל מנוסה בתחום הטראומה המינית.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הטרדה מינית בעבודהמישהי17/10/2015
שלום רב,
במקום העבודה שלי יש מישהו, בעל סמכות שמאז שהתחלתי לעבוד הוא לא מפסיק להסתכל עליי תוך כדי עבודה.
לאחרונה המצב החמיר, וזה מתבטא בכך, כשהוא בנוכחותי הוא שולח בדיחות מיניות, ומזכיר את איברי המין ברמיזות.
בהתחלה לא הבנתי, אך לאחרונה אני שמה לב שהבדיחות מופנות רק אליי, והוא לא נוהג להתבדח עם שאר העובדים ברמה כזו.
האמת שהתחלתי להרגיש מושפלת, הדבר גורם לי לאי נוחות ומפריע למנוחתי.
הביטחון שלי בעבודה ירד לאפס בעקבות המקרים האלה.
המבטים שלו חודרים ואני מסמיקה ומורידה את הראש.
לא יודעת מה לעשות.
אודה לתגובה.
סמדר.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הטרדה מינית בעבודה - תגובה
עו``ד דורון ויינרייך17/10/2015שלום סמדר
את מתארת הטרדה מינית בעבודה.
בפנייך אפשרויות פעולה חוקיות הן במישור הפלילי והן במישור האזרחי. מידע מפורט יותר תוכלי לקרוא באתר שלי.
אוכל לפרט יותר בע"פ.
בכבוד רב ובהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה לעו"ס מוטרדת מינית סדרתיתקלרה15/10/2015
הי,
מתנצלת על האורך, אשמח אם תקדיש לי מזמנך,
יש לי בעיה מגיל ההתבגרות שבעצם מנעה ממני את הרצון לחבר ולזוגיות אני מבועתת מגברים.
אני אחת שבאופן שיטתי לאורך חיי מוטרדת מינית בקטנה ע"י הערות מלל וע"י נגיעות.
דוגמאות:
גבר העביר את ידו דרך מושב האוטובוס ונגע וליטף לי את החזה כשישנתי באוטובוס עד שהתעוררתי ומצאתי כף יד על החזה.
אחד העובדים במקום עבודתי החדש נכנס איתי למעלית וחיבק אותי. העביר יד על הצוואר.
נהג אוטובוס כשהייתי קטינה תפס את ידי כדי שלא אתרחק ממנו שאל אותי שאלות על מקום מגוריי, בי"ס ואמר שרוצה להיות חבר שלי..
נהג אוטובוס אחר שאל אותי היכן אני רוצה לרדת ( במתחם תחנת רכבת צפון או מחוצה לה) עניתי בפנים ואז אמר בפנים?? כולן רוצות שאגמור בפנים.. ניסה ליצור עימי קשר עין במראה ולא פתח את הדלת האחורית כדי שאעבור לידו בכוונה כשאני יורדת.
גבר הזוי בתחנת האוטובוס התחיל עם כל מי שהייתה שם וגם איתי , אף אחת לא התייחסה. לאחר מספר ימים יצא לו לעבור מולי וירק לי יריקה עסיסית על הפנים.
גבר אחר התחיל איתי תוך כדי הליכתי על המדרכה והוא ברכב התחיל לקרוא "סליחה" כדי שאתייחס חשבתי רוצה לברר לגב רחוב מסויים ואז כשהתקרבתי הראה לי קסם עם כדור אמרתי "יופי" והמשכתי בדרכי אך הוא ליווה עם הרכב וכשראה שאני לא מתייחסת התחיל לצעוק בקולי קולות וכל הרחוב השתתק והסתכל עליי כאילו שאנחנו זוג שרב קרא לי זונה את אוהבת את זה חזק וכו'...
עקבו אחרי ברחוב עד שנכנסתי לחנות לבני נשים כדי שילך..
גם בלימודים באוניברסיטה ,היו הטרדות בחור אחד שהיה דלוק עליי היה יוצא אחרי לשירותים כל הזמן רצה לדבר איתי.. אמר לי "את לא יודעת מה אני רוצה לעשות לך"
בחור אחר קרא לי סקסית את מעמידה לפרופ' את הXXX
מצטערת אבל יש לי רתיעה מגברים ויש עוד המון המון סיפורים אני מודעת ונזהרת ועדיין.. וכן זה קורה גם עם בחורים שאני יוצאת איתם..המגע שלהם מהיר מידי ואני הודפת אותם בדייט הראשון.
השאלה: למה דווקא אני???. אני לא מתלבשת בכלל יפה שוב מודעות מגיל צעיר כל הזמן לובשת רק גינס וחולצת טי שרט ועדיין..לא מעיזה לשים חצאית או גינס קצר כי יש לי רגליים ממש יפות לא מבליטה את הגוף ולא שמה מחשוף , אגב אני שטוחת חזה.
את יכולה אולי מהניסיון לדעת למה??? מה בי גורם להם להרשות לעצמם מבלי לדעת עליי לפעמים דבר כלומר שיחה להעיז להתייחס אליי ככה??
וממה זה נובע??.
ואיך למנוע את זה.
תודה מקרב לב.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה לעו"ס מוטרדת מינית סדרתית - תגובה
עו``ס שירלי קורין18/10/2015הי קלרה
הקשר בין ההופעה החיצונית להטרדות יכול להסביר לפעמים מצב כזה אך ברוב המקרים כנראה יש משהו שאת משדרת באופן לא מודע שיוצר את הדינמיקה הבעייתית הזאת. הבעיה מורכבת מכדי לסכם אותה בתשובה בפורום זה,
לדעתי, היא מצריכה טיפול כי את מתארת משהו שנמשך הרבה שנים ואין בו שינוי.
אשמח אם תצרי קשר טלפוני* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהאמא12/08/2015
ביתי נפגעה כשהייתה בת 8
זה קרה אחרי שעות ביהס.
הבנתי שבגיל שלה יש ביטוח של משרד החינוך 24 שעות ביממה. האם יש תשלום כלשהו שאוכל לקבל?
הפוגע נשפט ונענש .שנתיים וחצי במסגרת סגורה לנערים תוקפים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה - תגובה
עו``ד דורון ויינרייך14/08/2015שלום רב
שאלת המפתח הינה האחריות או העדר האחריות של משרד החינוך. מאד תלוי בפרטים הקטנים ובלעדיהם לא ניתן לענות על שאלתך בענין האחריות. בענין הביטוח כדאי שתבדקי במשרד החינוך (אולם בכל מקרה ענין האחריות הוא משהו שיעמוד במרכז העניין).
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- האם זו הצעה מגונה באינטרנט?הילה21/06/2015
בחור שעובד איתי, מפרסם מודעה באינטרנט ומציע לבנות שמעוניינות, לפנות אליו למייל ולהצטלם בעירום בפוזות אירוטיות מאוד (לא סתם צילום עירום אומנותי) תמורת תשלום.
לדעתי התנהגות מגעילה וניצול.
השאלה היא אם יש על מה להתלונן? או שכל עוד הוא לא מטריד אף אחת, ומי שפונה אליו עושה את זה מרצונה החופשי (והיא מעל גיל 18), זה חוקי מה שהוא עושה?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר האם זו הצעה מגונה באינטרנט? - תגובה
עו``ד דורון ויינרייך21/06/2015שלום רב
למיטב הבנתי מהמעט שתיארת ומבלי לראות את הנוסחים, אין מדובר בהטרדה מינית וההתנהגות המתוארת אינה עולה כדי אף אחת ממעשים האסורים המוגדרים בחוק כהטרדה מינית.
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הטרדה מינית בשיחת צ'טצביקה02/06/2015
אם מישהו שהתכתב איתי בצ'ט ופנה אלי בעלילה מסוימת ושאל אותי איך היית נוהג בעלילה כזו , איך מתלבש , איך מדבר והאם הייתי מתנהג באופן רומנטי ,מבלי להתייחס לביטויים מיניים מובהקים פרט לביטוי כמו נשיקה .
אם שיתפתי פעולה עם המתכתב איתי בשיחה כזו ולא הבעתי ממש התנגדות , האם אני יכול להגיש נגדו תלונה ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תוספת להודעה המקורית
צביקה02/06/2015מי שהתכתב איתי גם שלח לי (בהסכמתי) תמונות לדוגמניות שמתלבשות בהופעה צמודה מאוד (לא חושפני ולא פורנו) שהוריד לטענתו מהאינטרנט חינם.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתוספת להודעה המקורית - תגובה
עו``ד דורון ויינרייך04/06/2015שלום
לא אוכל להתייחס לשאלותיך מבלי לראות את ההתכתבות בה מדובר. המקום המתאים לכך אינו הפורום הפומבי.
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתוספת להודעה המקורית - תגובה
עו``ס שירלי קורין04/06/2015ללא ראית החומר קשה להבין במה מדובר
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- האם הוטרדתי?לימור29/04/2015
שלום,
לפני כשבועיים ישבתי בבר ולידי התיישב בחור והתחלנו לשוחח. השיחה הייתה קלילה ונעימה ולאחר שצחקנו קצת הוא הציב לי אתגר. להביט זה לזו בעיניים, אם אצחק לפניו, הוא ינשק אותי. הסכמתי, וצחקתי ראשונה, הוא רכן קדימה לנשק אותי וזזתי ממנו. לא חשבתי שהוא באמת ינשק אותי. הוא לא ניסה להמשיך, רק קם והלך.
הטרדה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר האם הוטרדתי? - תגובה
עו``ד דורון ויינרייך30/04/2015שלום
אין מדובר בהטרדה מינית אלא בהסכמה הדדית למשהו שבסופו של דבר גם לא קרה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההאם הוטרדתי? - תגובה
עו``ס שירלי קורין11/05/2015לא
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אם בחורה שיכורה מגיעה מרצונה אלירון17/02/2015
ומבקשת למצוץ לי, אם אני מסכים זה אונס? במקרה הזה פשוט נשקתי אותה מלא בפה וזהו, אבל הייתי רוצה לדעת איך זה היה נחשב אם הייתי אומר כן
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אם בחורה שיכורה מגיעה מרצונה אלי - תגובה
עו``ד דורון ויינרייך17/02/2015שלום
השימוש במילים בוטות אינו מתאים לפורום זה.
בכל מקרה, לגופו של ענין, יש להימנע מכל מצב בו יש חשש שמי משני הצדדים נמצא במצב המטיל בספק את יכולתו להביע הסכמה חופשית ליחסי מין.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה לא קשורה בהכרחרוני11/02/2015
לא יודעת אם זה המקום לשאול, עברתי אונס בגיל ההתבגרות כשהייתי צעירה, וכמובן שנלוו לזה כל הטראומות והקשיים, זה גם בנה אותי והפך אותי למי שאני לטוב ולרע. לא פניתי אף פעם לפסיכולוג או עזרה כלשהי. אני רוצה ללמוד רפואה, ויש לי את הנתונים המתאימים, הבנתי שיש ראיונות באונברסיטת בן גוריון וביתר מבחני מו"ר מרק"ם שהם גם ראיונות, עכשיו כיוון שהארוע השפיע עליי מאוד ואין לי בעיה לדבר על זה עם אנשים שלא קרובים אליי אני לא חושבת שתהיה לי בעיה לדבר על זה ולהסביר איך זה השפיע עלי ואיך התמודדתי עם הקשיים וכו'. השאלה שלי האם חשיפה כזו במבחנים הללו תוביל לפגיעה בנתונים שלי או משהו בסגנון?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה לא קשורה בהכרח - תגובה
עו``ס שירלי קורין17/02/2015איני יודעת, על פניו לא נראה לי בעיקר כי לצערנו השכיחות באוכלוסייה מאד גבוהה, מעבר לכך שבעצם הפנייה ללימודים מאתגרים כאלה מעידה על הכוחות ויכולת ההתמודדות שלך
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- טראומה ממעשה שקרה לפני כשנה וחציחני10/02/2015
בתי כיום בת 13, לפני כשנה וחצי כשהיינו בבי"ח לצורך גיסתי שילדה, פגשנו המון בני משפחה שלה, במהלך הביקור הגיס של היולדת תפס את בתי לבד במסדרון ואמר לה שהוא עוקב אחריה והיאמוצאת חן בעיניו, שהוא מציע לה שיהיו כמו אמא ואבא ויהיה לה כיף כי הוא יפנק אותה, שלא תספר להורים, תגיד שהיא הולכת לחברה והוא יבוא לאסוף אותה ויקח אותה לים. היא מאוד מאוד נבהלה, באותו רגע הייתה חיוורת ונאלמה דום כשנכנסה לחדר היולדת לא הבנתי מה קרה וחשבתי שאולי התווכחה עם דודתה (אחותי) כשהגענו הביתה היא פרצה בבכי חסר מעצורים, סיפרתי לאחי שאמר לאשתו והיא אמרה שזה לא מפתיע מאחר והיה מקרה כזה בעבר והוא שילם כסף כדי להשתיק את העניין, כשהסיפור יצא החוצה והוא ניסה להתעמת עם המשפחה עצמה היו הכחשות נמרצות ואף כעס על שאנו מעזים בכלל להמציא סיפורים שכאלה. בזמנו לא עשיתי עם זה כלום כי חששתי להעיר את הנושא אף יותר ולחשוף אותה לחקירות וכיוב.
ככל שחולף הזמן ואני בוחנת את המצב אני יכולה לומר שזה איתה כל הזמן - סיוטים בלילה, פלאשים/הבזקים של פניו במשך היום ובמיוחד במקלחת, היא חוששת מגברים.
קרה מקרה בו נסענו במונית ופתאום היא נכנסה ללחץ וביקשה לעבור מקום ליד הדלת בדחיפות. אח"כ סיפרה שחששה שהבנים שישבו במושב האחורי יעשו לה משהו.
קרה עוד מקרה בו הייתה עם חברים בעיר ואז קרה מצ"ב שהחבורה התפצלה והיא נותרה לבדה כשראתה שלושה נערים זרים מתקרבים אליה פשוט צרחה ואף אחד מחבריה שהגיעו במהרה לא הבין מה קרה, חלקם אף הכריזו עליה כעל ילדת "תשומי"
אני די חסרת אונים ולא יודעת מה לעשות. אנא עזרתכם* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר טראומה ממעשה שקרה לפני כשנה וחצי - תגובה
עו``ס שירלי קורין10/02/2015ממה שאת מתארת נשמע כי כדאי לפנות לטיפול נפשי, את מתארת סימפטומים מטרידים בהחלט שנמשכים על פני תקופה מאד ארוכה ללא שיפור.
אשמח לייעץ לך בהרחבה רבה יותר מכפי שמתאפשר כאן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהטראומה ממעשה שקרה לפני כשנה וחצי - תגובה
עו``ד דורון ויינרייך10/02/2015שלום רב
מהמתואר עולה לכאורה עילה שיש כמובן להוכיח אותה.
ככל שתחליטו לטפל בזה מבחינה משפטית, מומלץ שתפנו לייעוץ משפטי מתאים.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם טובים במיטה?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)

.jpg)
.jpg)