פורום פגיעה מינית, תקיפה מינית, הטרדה מינית - יש לך שאלה?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• מנסה לשלוח הודעה כבר יומיים
    אני
    16/02/2013

האם יש נטר לפורום ....

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• מכתב למטפלת ...טריגר

אני
    16/02/2013

מנסה כבר יומיים לשלוח לא יכולה גם בקובץ מנסה בחלקים ותודה למי שיצליח לקרוא עד הסוף לא יודעת אם לתת לה או לא .פחדת להרוס

סביר להניח שאני לא אשלח לך את זה לעולם .

יש לי גוש ענקי בגרון והראש עובד שעות נוספות
    מרגישה כמו תלמידה שלא מתאימה להקבצה שמכל עבר צועקים לה נכשלת נכשלת

אני יודעת שאני לא ממלא את מה שמצופה ממני והאמת לא יודעת מה אני צריכה לעשות מקפידה להגיע רוצה לבוא כל שבוע

משתדלת להגיד כל מה שעולה לי בראש ואם עולים דברים אחר כך מביאה גם אותם ועדין כאילו לא מספיק טובה לא מובנת
    אוף נמאס לי מתי אני יהיה מובנת למישהו אומרת צועקת מדברת כמו שאני יודעת מה שאני יכולה לא יודעת אחרת
    מה שווה טיפול אם המטפלת שלי מיואשת ממני או יותר נכון חסרת אונים מולי ולא יודעת מה לעשות איתי
    יותר ממה שאני עושה יותר מלהודות שאני בתוך אזור הנוחות ואני מסכימה מראש שיכאיבו לי מה אני אמורה לעשות .

כמו שאמרתי לענת אני לא אשמה שהדברים לא יוצאים לא אשמה שחינכו אותי לא לכאוב ולא לבכות ככה אני יודעת לא יודעת אחרת
    מצטערת באמת מצטערת שאני לא מטופלת לדוגמא . נמאס לי להתנצל על כל מה שאני עושה או לא עושה פשוט נמאס לי להרגיש כל כך לא בסדר .

זאת אני וזה מה שיש !!!!! טוב טוב לא טוב אני יכולה ללכת רגילה ללכת זה לא יהיה משהו חדש זה רק יהיה כואב יותר

דברי בכנות קחי אחריות מה אני לא כנה מה אני מרמה מישהו . אם כן אז רק את עצמי מה לעשות כנראה שזה הדרך שלי לחיות ולא למות לתפקד ולא להיות בבית משוגעים ..פאקינג כל כך כואב לי שאני מתה
    נמאס לי לחיות החיים האלה דרק זה יותר טוב , הטיפול הזה לקח לי גם את השמחה בחיים .
    ואני רוצה שקט וכל מה שאני מקבלת זה רק עוד ועוד כאב .

זה מזכיר לי שהייתי קטנה מעניין שזה זיכרון שכל פעם חוזר כשממש כואב לי הייתי יושבת על יד בדלת שלהם הדלת הייתה פתוחה לא הייתי נכנסת מכווצת על כנף אחת של הדלת כמו כלב רחוב עזוב ובוכה בלי כל במין יללה כזאת כי כאבו לי הרגליים או כי הייתי צריכה אותה ותמיד היא הייתה כועסת שאני אפסיק לילל ושאני אגיד מה אני צריכה איך יכולתי להגיד לה מה אני צריכה ....

הייתי צריכה הורים נורמליים .....

גם שאני שולחת את הדברים הכי כואבים שאני כותבת שאני בתוך שלולית של דם זה לא מספיק , את אומרת שכבר אמרתי את הדברים וכלום לא חדש

את צודקת אני לא כנה אף פעם לא הייתי כנה תמיד הייתי חייבת לחסות על משהו להתאים את הסיפור לנפשות הפועלות עוד עיוות של המערכת ....

אני כותבת וצד אחד שלי כל כך צריך אותך וצד שני רוצה לשבור את הכלים לא רוצה להרוס אני חושבת שכל כך חשוב לי הטיפול הזה ואני כל כך מפחדת שהנה אני הורסת הנה אני אומרת מה שלא צריך הנה אני מכאיבה הנה אני חוצה גבולות . כותבת יותר מידי רוצה יותר מידי מנסה להיות בסדר והורסת כמו תמיד .

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המשך...

אני
    16/02/2013

בבקשה אל תיתני לי להרוס , אני מרחיקה את מי שטוב אלי מפחידה אותו שלא ישאר לא מגיע לי שיהיו טובים אלי אני כל כך מזוהמת אני כזאת מפלצת . אני חושבת שהנתינה שלי זה רק כדי שלא ידעו כמה רעה אני כמה טמאה ומגעילה ...ככה אנשים לא יודעים אני כל כך שונאת את עצמי אני כל כך שונאת את המשפחה שלי
    אבא שלי פגע בי בהרגשה שלי אבא שלי אנס אותי אם זה פיזית או רק הרגשה זה לא משנה אני מלוכלכת אני פגומה אני סוג ד של בן אדם אני מישהו שבעבר היו סוקלים אותו באבנים .
    אחי ניצל אותי לצרכיו הגופניים כמו בובה על חוט ולאחרים סתם נתתי שיעשו בי כרצונם
    ואני נשארתי פצועה לחיות ואני חיה עם פצע מזוהם וכולם בורחים ממני עוד בסוף אני אשמה .
    כי אני הצעקנית ואני השמנה ואני המטומטמת שלא עשתה כלום עם החיים שלה ואני זאת ששורדת כלכלית רוצה חיים נורמליים בלי פגיעה רוצה שקט רוצה שלווה .
    אני רוצה להשמיד את הגוף הזה רוצה שימות רוצה חיים אחרים
    רוצה זוגיות נורמלית רוצה לא לפחד מהצל של עצמי רוצה לא לחשוב עם אני בסדר או לא
    רוצה לדעת מי אני ואיך להתנהג כמו בן אדם
    אני כזאת אפס כל כך כלום
    החיים שלי במיץ של הזבל זה מספיק כנה ...

מאיפה אני יודעת מה אני רוצה או חושבת שאת יכולה לעזור לי ...
    אם הייתי יודעת לא הייתי כותבת לך אני לא כל כך נהנית לשגע אותך בסמסים
    אני מרגישה כמו אדם חסר תקנה אני מרגישה שבסוף תתייאשי ממני אני יודעת שאת כאן בשבילי יודעת שאת מנסה לעזור לי עד כמה שאפשר .
    וכשאני כותבת שבסוף תתייאשי ממני אני יודעת שזה לא נכון ..ואז לא כותבת לא אומרת אבל זה שם ואולי מכאן הדברים ניראים לא כנים.
    המרחק בן ההגיון וההבנה של אדם בוגר לעומת הרגש המעוות הוא כמו בן שמים לארץ ובאמצע יש דברים ריקים כללים .

אני אבודה ........בים של כאב

בנתיים עברו כמה שעות והראש חושב שלא לטעות אני מעריצה אותך ואת כל מי שבוחר בתחום . אני יודעת שאני לא קלה ופשוטה ואני מודה כל יום על כך שאת בוחרת לעשות איתי את הדרך הזאת
    אני יודעת שאת מהלכת כמו לוליין על חוט דק כי אני עלולה להפגע עלולה לברוח עלולה לעוות נו כבר אמרתי מוח מעוות ....אני משאירה אותך כל הזמן בן המובן ללא מובן בן הגבולות לגמישות בן פתיחות לסגירות בן אמונה לחוסר ביטחון מוחלט בן שתיקה לדיבור לא פוסק אני לא צפוייה ולא מובנת
    הבעיה היא שהבנתי שהמוח המעוות הזה הולך להמשיך ולחיות איתי לעד .
    זה נורא לקח לי זמן להבין שאני לא כמו כולם שאני שונה לא רגילה כל חיי חשבתי שאני כמו כולם ...חחח אלוהים צוחק
    ואז היה בי המון תקווה ואמונה שאם אני יעבוד איתך מספיק קשה אני אצליח להציל את עצמי מאוד שנים אומללות והחלטתי להביט קדימה לעוד 40 שנה או פחות שמחכות לי ואז הפנמתי שזה לעולם לא יקרה אני יהייה יותר במודעות זה יכאב יותר אבל תמיד תמיד תמיד אני אשאר פרי בושר שנגעו בו מוקדם מידי ..........

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הסוף ותודה לכם

אני
    16/02/2013

אז למה להמשיך את הטיפול הזה למה לפגוע בהגנות שעובדות לי למה להיות פחות אופטימית למה לוותר על הניתוקים למה לוותר על ההכחשה וההדחקה אם גם ככה החיים שלי הולכים להמשיך להיות אבודים אם המשפחה שלי תמשיך לסבול מהתקפי הזעם שלי אם בן הזוג המדהים שלי ימשיך להפגע ממני כי בכל פעם שהוא יההיה ביקורתי כלפי או כלפי ילדי אני אזנק בטרוף כי זה יטרגר אותי בטרוף
    אם בעצם הגוף ימשיך לכאוב לי כל הזמן כל תא ותא שצועק פגעו בי אנסו אותי ניצלו אותי ........

כן אני שונאת את כולם אני רוצה להתקשר אליו ולאחל לו שימות שיסבול רוצה לראות אותו סבל למה רק שאני אסבול ואני לא עשיתי כלום רק נתתי את עצמי כמו מטומטמת ...
    למה לא עצרתי אותו למה לא דיברתי ומה היה עוזר אם הייתי מדברת הם ידעו אמא והוא ידעו ולא עשו כלום אלוהים איפה היית בכלל ...

הקלישאה אומרת שהכל לטובה מה לטובה פה מה ? הבודיסטים אומרים שהכל זה פעולות ותגובות כלומר כל אחד מקבל מה שהוא פעל עבורו אז מה הייתי כזאת מפלצת כי רק למפלצות לחיות אדם מגיע לעבור את מה שעברתי ויותר מזה את מה שאני עוברת עכשיו.

שלא תהייה לך טעות לרגע אני אוהבת שאת כאן בשבילי אני צריכה אותך כמו אויר לנשימה ומאמינה שיחד נצליח לגרום לחיים שלי להיות יפים יותר .
    אבל אני כל כך פוחדת . מגלה שאני לא יודעת מי אני ולא יודעת מי אני צריכה להיות וזה כואב בטרוף לעולם אני לא יהייה אני ..................

אומרים כי אני, אינני אני
    על כן אני נבהל
    כי אם אני אינני אני
    אז מי אני בכלל ......................

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המשך... - תגובה

עו``ס שירלי קורין
    17/02/2013

אני,

אני מודה על שחלקת איתנו את תחושותיך. נורא ואיום. יש לך יכולת תיאורית מרשימה. הכאב נדרש כי מעברו השני יש חיים ושמחה. אי אפשר להתחבר לרגשות השמחים טרם הרגשנו את ההופכיים להם. הדרך אכן קשה וארוכה. לא אגיד לך שהכל לטובה, ממש לא. דבר אחד אוכל להגיד לך מניסיוני כאדם וכמטפלת: יש לך ככל הנראה כוחות נפש עצומים שאין לאנשים אחרים. אכן, את שונה מאחרים לא רק בשלילה שעברת אלא גם בחיוב. בזה אני בהחלט מאמינה וגם אם את רוצה למות לפרקים, כשתצאי מזה באופן חלקי יותר או פחות ואולי לגמרי, תדעי שיש לך המון עוצמה. אני רוצה שתזכרי שיש לך אותה תמיד. בהצלחה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שירלי תודה

אני
    17/02/2013

תיראי לא יודעת אם אלו כוחות מיוחדים אבל כן אני חושבת שהחיים יפים עדין ולמרות הכל .וזה לא בסיסמא אני באמת מאמינה בזאת רגעי המשבר שבהם אני רוצה למות זה לא כי אני רוצה להפסיק לחיות זה כי אני רוצה שקט ויש איזו אמונה ששם יש שקט (לא בטוחה בזה)

ברור לי שאני חייבת להתחבר לכאב כחלק מהתהליך ועדין בלי קשר אני יודעת להרגיש שימחה אמיתית ולצחוק מכל הלב .
    הכוחות האלה שאת מדברת עליהם הם גם מה שתוקע אותי בטיפול כי אני אף פעם לא בוכה ולא מתמללת כאב אני מתנתקת אני נוגעת בכללי אבל לא ממש ומכאן בעצם הגיע המכתב הזה שלא ידעתי להחליט עם להעביר למטפלת שלי או לא ..

וזו בעצם הייתה השאלה שלי האם לתת לה או לא בנתיים החלטתי שכן כי זה מהותו של הטיפול ואני לא מוותרת עליו בכל מקרה תודה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שלום

עוד אחת
    18/02/2013

שלום,
    אפשר יהיה לדבר איתך?
    אני מאד מזדהה עם דברים שאמרת,
    פחות עם סוג הפגיעה אלא יותר עם התחושות הנלוות.
    עם התחושה שאני היחידה המוזרה והלא נורמלית, עם הראש שלא מפסיק לחשוב וכו'.
    אשמח לדבר סתם כי נראה לי שזה יוביל לתובנות בונות ומעניינות ולא כדי לפרוק או להתפרק..
    תודה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שלום - תגובה

עו``ס שירלי קורין
    19/02/2013

עוד אחת שלום

בדיוק בשביל זה יש קבוצות תמיכה. בקבוצה פוגשים אנשים המתמודדים עם קשיים משותפים וכך מרגישים שאיננו לבד בתוך כל הכאב, יש גם אחרים שיודעים מה עובר עלינו. ממליצה לך לחפש קבוצה מתאימה, לדעתי קיימות קבוצות במרכזי סיוע תקיפה מינית. אם זה לא הנושא ממנו את סובלת יש מגוון קבוצות לעזרה עצמית או בשם הקיצור קל"ע.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה

עוד אחת
    20/02/2013

האמת שיחסית אני בסדר כבר. אני מטופלת כבר הרבה זמן ומנסה להמשיך הלאה. אני מעדיפה לא להיכנס לקבוצות תמיכה כי זה פשוט יעמיד אותי שוב מול הסיפור.
    אני לא יודעת למה ביקשתי ממנה לדבר איתה. התחרטתי בשניה ששלחתי.. פשוט המחשבות שהיא רשמה הן בדיוק הסיבה שאני תמיד מגדירה עצמי מוזרה ועניין אותי לגלות שאולי אני לא היחידה ככה.
    תודה בכל זאת.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הקלות הבלתי נסבלת שבטיפול בהטרדה מי
    איריס
    09/02/2013

שלום רב.
    שמי איריס ורציתי בבקשה להתייעץ עימך.
    אני סוכנת מכירות שטח במפעל מזון כלשהו ולפני כ 3 שבועות הגיע למפעל מנהל שיווק חדש אשר אני ועוד שני סוכנים כפופים למרותו.
    כדי להכיר את השטח הוא הצטרף לכל אחד מאיתנו לאזור המכירות שלו וכך גם אליי.
    ביום א' האחרון, במהלך נסיעה משותפת שלנו שוחחנו בין היתר על המשפחה, הילדים והעבודה כמובן.
    הוא שאל אותי מדוע התגרשתי אחרי כ'כ הרבה שנות נישואין והשבתי כי היו פערי מנטליות , ויכוחים וכו.
    לאחר שתיקה בת כמה שניות הוא שאל, איך היה הסקס עם הגרוש שלי, דבר שגרם לי לאי נוחות רבה,
    בתנועת ביטול השבתי " הכל היה רע" בתקווה שבזאת הוא פורש מהנושא המביך.
    לאחר שתיקה נוספת הוא שאל האם הגרוש שלי'ירד' לי אי פעם.
    התפחלצתי במקום. הרגשתי את הקרביים מתהפכות ולא האמנתי למשמע אוזניי.
    אדם שמכיר אותי שבועיים, וזו הפעם השנייה בה אנו נוסעים יחד בנסיעת עבודה כאשר הוא משמש כמנהל ואמור לשמש דוגמא.
    קפאתי על מקומי אך אינני זוכרת אפילו מה השבתי.
    בסיום יום העבודה, שעבר עליי בקושי רב, הורדתי אותו ליד רכבו ושקלתי מה אני עושה עם הדבר הזה. לא הייתי בטוחה לגבי החוויה/ אמירה שלו והחלטתי לשתף סוכן מהעבודה.
    הוא יעץ לי לשוחח עם בעל המפעל, המנכל וכך עשיתי.
    למחרת הוזמנתי למילוי דוח הטרדה מינית על ידי הממונה במשרד ושלשום קיבלתי בפקס את מסקנות הממונה שהייתה מאוד ברורה לגבי המעשה וכינתה אותו הטרדה מינית לכל דבר אך המליצה על אזהרה למנהל השיווק שאם הדבר יישנה, הוא יפוטר.
    הייתי בשוק מהמלצה זו שכן סברתי שאדם במעמדו, כאשר הוא הממונה עליי ואני נתונה למרותו ורק החל עבודתו עימנו, יפוטר לאלתר.
    לאחר כי גיליתי זאת, החלטתי להתלונן במשטרה וכך עשיתי ביום ו' האחרון.
    בעל המפעל שיתף אותי בעובדה שביום ב' הקרוב יהיה מעין שימוע בו ישתתף הנילון והוא עצמו.
    הוא רמז לי לא אחת שהוא לא ממש מבין איך בכלל מנהל השיווק הגיע למצב בו הוא שאל אותי שאלה מעין זו וגרם לי להרגיש כאילו אני הבאתי זאת על ראשי, תחושה שעוד הגבירה אצלי תחושת ההשפלה מהחוויה הרעה הנ'ל.
    אף אחד מהממונים לא יודע שהגשתי תלונה ביום ו' האחרון.
    החלטתי להתלונן בגלל הקלות הבלתי נסבלת מהמלצותיה של הממונה והרמיזות של המנכ'ל לעובדה שאולי הבאתי זאת על עצמי כביכול. כמו כן, כאשר הבנתי שככל הנראה הוא ימשיך בתפקידו.
    אשמח לקבל את חוות דעתך בנוגע לצעדים עליהם עליי לצפות או לצעדים שעליי לבצע כעת.
    תודה ענקית מראש,
    איריס

הוספת תגובה

• הקלות הבלתי נסבלת שבטיפול בהטרדה מי - תגובה

עו``ד דורון ויינרייך
    09/02/2013

הי איריס
    מה שאת מתארת הינו הטרדה מינית ונראה שהמפעל פעל כדין בעקבות תלונתך.
    למפעל יש שיקול דעת באשר לסנקציות שהוא נוקט בעקבות מסקנה שהתקיימה הטרדה מינית - אלא אם קיים במפעל תקנון משמעת הקובע סנקציה שונה בגין מקרה כפי שתיארת.
    בפני מי שעברה הטרדה מינית בעבודה עומדים מספר ערוצי פעולה:
    1. הגשת תלונה לאחראית על מניעת הטרדה מינית
    2.הגשת תלונה למשטרה
    3.הגשת תביעה אזרחית לפיצוי כספי (או הגעה להסכם בדבר פיצויים אלה, מחוץ לכתלי ביה"ד לעבודה).
    בשני הצעדים הראשונים כבר נקטת והם אינם מונעים ממך לנקוט גם בצעד השלישי.
    במקרה כזה מומלץ שתפני בהקדם האפשרי לעו"ד המצוי היטב בתחום זה.
    בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ראשית, תודה לתשובתך

איריס
    09/02/2013

המפורטת. אשמח להעזר בשירותיך בעניין ולכן ברשותך עו'ד ויינריך אפנה טלפונית ביום א'.תודה ושבת טובה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הקלות הבלתי נסבלת שבטיפול בהטרדה מי - תגובה

עו``ס שירלי קורין
    10/02/2013

איריס שלום

באשר להיבט המשפטי ניתנה לך תשובה ע"י עו"ד ויינריך. אם מבחינה רגשית תבחיני כי התנהגותך או רגשותייך כלפי גברים משתנים פתאום, תשימי לב! זה עלול להיות קשור לחוויה הלא נעימה שעברת, ואז יהיה כדאי לשתף מישהו/ מטפלת ולטפל בכך. בהצלחה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הטרדה מינית ע"י אישיות ציבורית
    יפית
    06/02/2013

שלום,
    שמי יפית,עד לפני כשנה וחצי עבדתי בבי"ס,כמורה במשרה מלאה(11 שנים) במהלך שנת עבודתי האחרונה בביה"ס,החל להטריד אותי ראש המועצה אשר ביה"ס משתייך אליה...
    ההטרדות כללו:אמירות בעלי אופי מיני,נגיעות,טלפונים וכו' לאחר שלא נעניתי לחיזורין...באורח "פלא" החלה מנהלת ביה"ס לקרוא אותי ל"שיחות אישיות" שהיו למעשה נזיפות על כל עניין ודבר ובסופה של שנה"ל קיבלתי הודעה ממפקחת ביה"ס והמנהלת שמאחר ויש "קיצוץ" הן ממליצות למשה"ח שיעשו לי העברה יזומה! חשוב לי לציין ש:
    1.בכל אותו הזמן לא אמרתי כלום על נושא ההטרדה המינית(אני מניחה שבעיקר מפחד...שמקום עבודתי ייפגע...מה שקרה לבסוף)
    2.כתבתי מכתב באותו המעמד למפקחת שאני מתנגדת להעברה ופירטתי את סיבותיי(העתק שמור אצלי) מה שלא הניא אותם מלהרע את תנאיי(צמצום שעות עבודה והעברה לבי"ס אחר)
    ולכן התפטרתי.
    לאחרונה הייתי בתחנת המשטרה במטרה להגיש תלונה על הטרדה מינית,אך כשפרטתי את הנסיבות(לא את כולן,חשוב לציין)מה שנאמר לי ע"י החוקרת שהיא ממליצה לי להתייעץ עם עו"ד,מאחר ולפי איך שהיא מכירה את התנהלות העיניינים במקרים כאלו,מי שייגרם לה נזק לבסוף זאת תהיה אני והוא יצא "נקי".....כמובן שלקחתי לי עוד זמן לחשוב ולהתייעץ ולכן אני מבקשת לדעת:
    1.האם לפי המפורט לעיל,יש לי עילה להגשת תלונה?
    2.כיצד אני יכולה להיפגע מ"פתיחת " הסיפור הזה(למרות שכבר אני משלמת מחיר-איבוד מקום עבודה ועוד)?
    3.מה עליי לעשות בכדי למזער פגיעה בי ובילדיי?(רצוי לציין שאני גרושה ואם לשלושה ילדים ומאחר ואנו מתגוררים במקום יחסית קטן יש סבירות שעניין זה יופץ ...)

הוספת תגובה

• הטרדה מינית ע"י אישיות ציבורית - תגובה

עו``ד דורון ויינרייך
    07/02/2013

הי יפית
    את מתארת הטרדה מינית והתנכלות חמורות ביותר, וזאת כמובן לכאורה, במלוא הזהירות ועל סמך המידע המאד חלקי שמסרת.
    מבחינה חוקית יש הרבה מאד מה לעשות עם זה, כולל אפשרות לפתרון דיסקרטי שיוכל לתת מענה טוב לרצונך למזער את הפגיעה (ואולי אף למנוע אותה) וכן למנוע חשיפה פומבית.
    על מנת לתת ייעוץ מפורט אצטרך לשמוע את כל הפרטים הספציפיים (וזה כמובן בלתי אפשרי באמצעות הפורום).
    בכבוד רב

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה
    עוד אחת
    06/02/2013

אני חוזרת על השאלה ששאלתי כי משום מה היא נמחקה מהפורום. אם זה בכוונה אז תמחקו שוב ולא אשלח אותה שוב.
    האם מי שעברה הטרדה מינית ממושכת וקשה, החיים שלה נהרסו?
    במילה נהרסו כוונתי היא חוסר יכולת לחוש שמחה אמיתית, נפילות קשות, מחשבות וזכרונות מטרידים וכו'.
    אני מנסה להאמין שהתשובה היא לא. ואני חושבת שאם התשובה היא כן אז זה נורא.
    אך פעמים רבות מדי התחושות שלי אומרות לי להפך. שנהרסו החיים. ולתמיד.
    אשמח לתגובה.
    תודה.

לקביעת תור
    סגירה
    שאלה

הוספת תגובה

• שאלה - תגובה

עו``ס שירלי קורין
    06/02/2013

שלום לך

אכן ההודעה נמחקה בטעות!
    לשאלתך, מדברייך עולה כאב רב. הדברים שאת מתארת- חוסר יכולת להרגיש שמחה אמיתית או רגשות חיובים אחרים בעוצמה ומחשבות וזכרונות מטרידים- מאפיינים טראומה. ניתן בהחלט לטפל בזה מניסיוני הטיפולי ולשקם את היכולת להרגיש שוב חיים ורגשות חיוביים. אם זה דבר שאת סובלת ממנו תקופה ארוכה ואלו התחושות והמחשבות שמלווים אותך אני מציעה לך לטפל בכך כי זה אחד הדברים שהזמן לא מרפא בכלל, רק טיפול. שיהיה בהצלחה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה

עוד אחת
    06/02/2013

תודה רבה על התגובה..
    אני מטופלת כבר במשך כשנה וחצי. יש התקדמות ב"ה ואי אפשר להשוות את המצב שהייתי בו בתחילה למצבי היום. אני נמצאת בשגרה אך אני מרגישה שאני כל הזמן נלחמת. נלחמת בכאב ובקושי, מפחדת ליפול. יש רגעי שמחה אבל אני מרגישה כאילו כל מה שעברתי, גם ההטרדה וגם התקופה הנוראית שבאה אחריה, עומדים מעליי כצל ותמיד מאיימים לחזור. יש בי פחד שקיים כמעט תמיד. בלי סיבה..
    מכאן נבעה השאלה ששאלתי. מהתהייה שלי האם אוכל אי פעם לשוב ולחיות חיים רגילים..
    שוב תודה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הטרדה במסגרת בדיקת רנטגן
    א.
    05/02/2013

היי

אני בת 22, לפני כחודש עברתי תאונת דרכים, במסגרת ביקורת בביה"ח עברתי צילומים בכל חלקי הגוף, לאור הכאבים שחשתי.

נכנסתי לחדר הרנטגן, ולכל צילום נכנסו 2 טכנאים אחרים (חלקם גברים וחלקן נשים), כאשר חלק מהם צופים בי בחלון, אני מתארת כי היא היו מתלמדים או משהו דומה.

באיזהו שהו שלב, ביקשו ממני 2 טכנאים (גברים) להוריד את החזיה (אחרי שהורדתי את החצאית בהתחלה), הם החליפו מבטים, חייכו ויצאו. ניסיתי להוריד את החזייה, אבל לא הצלחתי בגלל שבר ביד, לאחר 2 דקות נכסו 2 טכנאיות (בחורות) ומי שנראתה לי הבוגרת שם אמרה : "לא, מה פתאום, את לא צריכה להוריד את החזיה", אחרי המקרה הזה כבר לא ראיתי את הבחורים ורק הן המשיכו לצלם אותי.

הרגשתי מאוד מושפלת, עמדתי שם בלי לזוז, והתאפקתי לא לבכות, עד היום לא ברור לי מדוע ביקשו ממני להוריד פריט לבוש כזה שלא לצורך, ובמיוחד ויש שם כל כך הרבה טכנאים.

אני חושבת הרבה על המקרה, האם זו הטרדה מינית?

תודה.

לקביעת תור
    סגירה
    הטרדה במסגרת בדיקת רנטגן

הוספת תגובה

• הטרדה במסגרת בדיקת רנטגן - תגובה

עו``ס שירלי קורין
    06/02/2013

שלום לך.
    אכן לא נעים .את ההגדרה החוקית של מהי הטרדה מינית תוכלי לברר במרכז הסיוע באינטרנט . האם את מצליחה לחזור לסדר היום או שהאירוע הזה מטריד אותך מאד?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הטרדה במסגרת בדיקת רנטגן - תגובה

עו``ד דורון ויינרייך
    06/02/2013

שלום
    ככל שהבדיקה אינה מחייבת הורדת חזיה, אכן מדובר בהטרדה מינית. האפשרויות שבפנייך מגוונות, חשוב שתפעלי למצות את זכויותייך החוקיות.
    בכבוד רב

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה
    עוד אחת
    05/02/2013

האם מי שעברה הטרדה מינית ממושכת וקשה, החיים שלה נהרסו?
    במילה נהרסו כוונתי היא חוסר יכולת לחוש שמחה אמיתית, נפילות קשות, מחשבות וזכרונות מטרידים וכו'.
    אני מנסה להאמין שהתשובה היא לא. ואני חושבת שאם התשובה היא כן אז זה נורא.
    אך פעמים רבות מדי התחושות שלי אומרות לי להפך. שנהרסו החיים. ולתמיד.
    אשמח לתגובה.
    תודה.

לקביעת תור
    סגירה
    שאלה

הוספת תגובה

• שאלה - תגובה

עו``ס שירלי קורין
    05/02/2013

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה - תגובה

עו``ס שירלי קורין
    06/02/2013

הכאב העולה מפנייתך מעורר צער. חוסר יכולת להרגיש שמחה או רגשות אחרים חיוביים בעוצמה, ומחשבות וזכרונות מטרידים אופיינים לטראומה. אם את סובלת ממצב זה תקופה ארוכה- נניח למעלה מחצי שנה, אני ממליצה לך ללכת לטיפול בהקדם. זה לא אחד הדברים שניתן להגיד עליהם שהזמן ירפא, כי הוא לא מרפא כלום בהקשר הזה. מניסיוני הטיפולי אפשר בהחלט לצאת מטראומה ולשוב להרגיש חיים. בהצלחה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• צריך עצה
    אבי כוהן
    05/02/2013

חברה שלי עברה התרדה מינית או מעשה מגונה,אני לא בטוח בהגדרה ע"י קרוב משפחה,
    הוא לא נגע בה או אנס אותה.

אבל זה משפיע עליה רע עד היום,היא קראה הרבה על הנושא ולא רוצה להוציא את זה לאור אלא אם היא לא תהיה בטוחה שהוא ילך לכלא.

הוא והיא היו קטינים אז,לא קרובי משפחה מדרגה ראשונה וישנו באותו החדר והמיטות שלהם לא היו קרובות בכלל.

עברו כמה שנים מאז האם המקרה התיישן? האם עדיין אפשר לעשות משהו בנושא?

אני יודה לעונים,עם נוכל באמת לסים אותו מאחורי סורגים אולי היא תוכל לישון יותר טוב בלילה.

לקביעת תור
    סגירה
    צריך עצה

הוספת תגובה

• צריך עצה - תגובה

עו``ד דורון ויינרייך
    05/02/2013

שלום אבי
    אני מאד רוצה לעזור אבל חסרים לי נתונים בסיסיים כדי לענות לך (כתבת לי מה המעשים שלא נעשו אבל לא כתבת מה כן קרה, לא כתבת בת כמה חברתך היום וגם לא מתי המקרה קרה).
    אני מניח שקשה לכם לפרט באמצעות הפורום או אינכם רוצים לחשוף פרטים, אם הנחתי נכון, באפשרותכם למסור לי פרטים אלה באופן ישיר.
    בכבוד רב

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• צריך עצה - תגובה

עו``ס שירלי קורין
    06/02/2013

שלום לך

מדבריך לא ברור מה בדיוק קרה, חסרים לי נתונים על מנת שאוכל להתייחס לשאלתך.
    מה קרה- לא חובה לפרט אלא באופן כללי, ובעיקר איך זה משפיע עליה רע.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• זקוקה לעזרה
    ברנריתוס
    03/02/2013

כשהייתי ילדה עברתי ניצול מיני על ידי קרוב משפחה, ושוב על ידי עוד מכר של המשפחה. תמיד הרגשתי שאני חזקה, שעברתי את זה, שזה לא נוכח לי בחיים, שהתגברתי.
    היום אני נשואה ואמא לילד.
    בשנים האחרונות, מאז שהפכתי לאמא, נושא הניצול המיני מטריד אותי וחזר לחיי בגדול. אני חווה חרדות קשות שהילד שלי יסבול פגיעה מינית. זה מגיע לרמות שאני חרדה להשאיר אותו לבד אפילו עם אבא שלו. אני לא סומכת על אף אחד. אני מרגישה שזו סכנה ממשית וקיימת שאורבת לילד שלי בכל מקום.
    אני נחשפת למקרים של פגיעות מיניות בילדים על בסיס יומיומי, בעיקר בתקשורת, ואני מרגישה שאחוז הילדים הנפגעים הוא עצום.
    אין יום שאני לא חווה חרדה שהילד שלי יסבול מתקיפה כזו, ולעיתים אני מרגישה שהוא כבר הותקף.
    יש לי כמה חשודים. כמה וכמה...
    אני מתארת לעצמי שטיפול פסיכולוגי הוא תשובה שכל אדם בר דעת ייתן לי, אבל מה שמעניין אותי יותר הוא - איך אני יכולה להבטיח שהילד שלי לא יותקף? איך אני יכולה לוודא שזה לא יקרה? איך אני מבטיחה מוודאת באופן בטוח וודאי שזה לא יקרה לו?
    אני מתה מפחד.

לקביעת תור
    סגירה
    זקוקה לעזרה

הוספת תגובה

• זקוקה לעזרה - תגובה

עו``ס שירלי קורין
    03/02/2013

שלום לך

את חווה וודאי סבל רב. אין מישהו שיכול להבטיח לך כי ילדך לא ייפגע חלילה. אך מה שבטוח הוא כי החרדות שלך בנושא הזה עוברות אליו ועלולות לגרום לו נזק מיותר. יש משפט שאומר 'אשר יגורתי בא לי' כלומר מה שאני מפחד ממנו הכי הרבה עלול לקרות לי. הדרך הבטוחה להבטיח את שלום ילדך הוא לא לראות סכנה בכל פינה כי יש נטיה כואבת לאמונות שליליות שיש לנו על המציאות להוכיח את צדקתן. עשי טובה למען בנך, לכי לטיפול על מנת שתוכלי לגדל אותו בשמחה ולא בפחד. בהצלחה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מה הם התסמינים לגלות אם עברתי הטרדה
    חיים מגפיים
    01/02/2013

מינית מצד אבי?

אני לא אספר דברים כלפיי. אבל אספר שגם עברתי הטרדה מינית בצבא ע"י המפקד שלי, וכנראה בגיל צעיר מאוד נראה לי גיל 14 או 15 אבא אנס אותי בלילה, יכול להיות שאני מדמיין כנראה ויכול להיות שזה סתם סיבה לצאת להתקפה נגד אבי שלא הצליח לגדל אותי כמו כל אבא...

האם כל מי שעובר הטרדה מינית הוא כל הזמן עסוק בלחשוב על מין ולנגוע בפין? (סליחה על המילים הקשות)

מה הסיבות לדברים כאלו? עצבנות? לחץ? כעסים? עצבים?

יש לי שאלה בנוגע להומוסקסואליות, האם נערים שחוו הטרדה מינית יגדלו להיות הומואים?
    אני מגיל קטן (יחסית גיל של גן - 7 בערך..) ידעתי שאני נמשך לבנים אבל לא נפל לי האסימון עדיין, אז זה אומר שחוויתי הטרדה מינית מגיל כל כך צעיר ועד הגיל 14 או 15?

אשמח לעזרה מכם.

הוספת תגובה

• מה הם התסמינים לגלות אם עברתי הטרדה - תגובה

עו``ס שירלי קורין
    03/02/2013

חיים שלום

הודעתך מבטאת סבל רב וצר לי על כך. מכיוון שהעלת מס' נושאים מורכבים: עיסוק אובססיבי במין, הטרדה ע"י מפקד, וזהות מינית שכל אחד מהם דורש מענה מקיף, אני ממליצה לך להכנס לאתר מקום ולקרוא שם על ההשפעה הפסיכולוגית על גברים שעברו ניצול מיני. כמו כן יש שם רשימת ספרים מומלצת לקריאה שגם תוכל לעזור לך. אני מניחה שאחר כך תהיה קצת פחות מבולבל. בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• האם יחסי מין בהסכמה- תגובה
    עו``ס שירלי קורין
    30/01/2013

שלום לך
    כפי שנאמר לך, מבחינה חוקית אין מניעה וכך גם מבחינה חברתית תרבותית אם כך מקובל בסביבה ממנה את מגיעה. מכיוון שפנית דווקא לפורום העוסק בפגיעה/הטרדה/תקיפה מינית וציינת שמדובר ביחסים בהסכמה רצוני לשאול אותך האם ישנו דבר נוסף שהיית רוצה לברר

הוספת תגובה

• האם יחסי מין בהסכמה- תגובה - תגובה

עו``ס שירלי קורין
    30/01/2013

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• האם יחסי מין בהסכמה
    לנה
    30/01/2013

של נער בן 19 ונערה בת 16 הם בניגוד לחוק?

לקביעת תור
    סגירה
    האם יחסי מין בהסכמה

הוספת תגובה

• האם יחסי מין בהסכמה - תגובה

עו``ד דורון ויינרייך
    30/01/2013

שלום
    אין מדובר בעבירה על החוק.
    הינה הסעיף הספציפי:
    353. באישום בשל עבירה לפי סעיפים 346(א) או 347(א), תהיה זו הגנה לנאשם שהבדל הגילים בינו לבין הקטין אינו עולה על שלוש שנים אם הקטין הסכים למעשה ואם המעשה נעשה במהלך יחסי רעות רגילים וללא ניצול מעמדו של הנאשם.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כבר חא כלכך בסדר
    מייגן
    17/01/2013

אני בת 17.8
    ואני חילונייה לגמרי

לקביעת תור
    סגירה
    כבר חא כלכך בסדר

הוספת תגובה

• כבר חא כלכך בסדר - תגובה

צביה כפיר M.S.W
    18/01/2013

מייגן שלום.
    תודה שחזרת, כלומר לפי גילך את כנראה תלמידה עדין, כך שיועצת בית ספר יכולה להיות כתובת נוספת לשיחה ולהרגעת הרגשות.
    אין ספק שעברת חוויה מטלטלת, אולם חשוב שתזכרי שזה היה ונגמר.
    מצאי דרכים לשתף אחרים במה שקרה ובכך לשחרר את עצמך מנטל הרגשות המעיקים וכמו שכבר אמרתי, אם יעבור זמן ולא תצליחי להירגע, תפני לעזרה דרך קו הסיוע לנפגעות טלפון 1201 מכל אזור בארץ.
    מאחלת לך ימים טובים צביה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כבר לא כלכך בסדר

מייגן
    19/01/2013

כן, צביה אני תלמידה.. אבל יועצת ביהס היא דווקא לא מקור להתייעצות,התייעצות שלי איתה עלולה להביא לכך שההורים שלי ידעו על המקרה וזה לא משהו שאני רוצה שהם ידעו,
    אני לא רוצה שאף אלד ידע מזה.. רק להצליח לשכוח את זה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כבר לא כלכך בסדר.
    מייגן
    14/01/2013

שלוב רב,
    לפניי כיומיים ביום שישי האחרון הייתי בדרכי לת"א לפגוש חברה,
    עליתי על קו אוטבוס מאזור כפס.
    בהמשך לנסיעה התיישב לידי גבר כבן סביבות גיל ה45- 50,
    אפשרתי לו לשבת במושב לידי מתוך נימוס והמקובל..
    לאחר שהייתי במרחק של תחנות ספורות מיעדי שמעתי את אחת הנוסעות שואלת שאלה לגביי התחנה שהייתי צריכה לרדת בה, לא שמעתי בדיוק את תשובת הנהג ולכן שאלתי בנימוס את היושב לידי מה הנהג השיב לבחורה..
    לאחר מכן התחיל לשאול אותי לאן אני נוסעת.. ובת כמה אני.. ועם יש לי חבר...
    מתוך נימוס השבתי לו והייתי בטוחה שזוהי שיחת חולין..
    לאחר מכן אמר עוד כמה דברים שלא הבנתי מה אמר בדיוק אז הנהנתי ואמרתי טוב בסדר משו בסגנון...
    לאחר מכן אמר התחיל להגיד שיש מקומות רבים באזור שאני הולכת לאליו ,
    והתחיל להציע לי הצעות מגונות.., סליחה על הפירוט שאני הולכת לפרט כאן אבל אני חייבת לשתף..
    הוא התחיל להגיד לי דברים כמו "רוצה נלך הצידה קצת.." " אני יעשה נעים"..."אתן לך לשפשף... אגע לך בדגדגן". "אתן לך לגמור"..."ולמצוץ לי"..."אדפוק אותך מאחורה"
    ועוד כל מיניי דברים שכאלה,אני בשוק טואלי וחרדה מטורפת עונה לו בשלילה,
    ויורדת בתחנה שלי , כאשר אני שמה לך שהוא יורד באותה תחנה .. לא ידעתי מה לעשות עם עצמי.. הלכתי מהר למקום המפגש עם החברה בדרך התקשרתי בהלם ובבכי לחברה אחרת.
    אני כמעט לא מסוגלת לחיות כרגיל כל אדם שני ברחוב נראה לי פדופיל,
    אני לא מפסיקה לחשוב על זה (בצורה שלילית כמובן)
    זה דפק לי את הראש לגמרי.
    צריכה עזרה דחוף

לקביעת תור
    סגירה
    כבר לא כלכך בסדר.

הוספת תגובה

• כבר לא כלכך בסדר. - תגובה - תגובה

צביה כפיר M.S.W
    14/01/2013

מייגן שלום שוב.
    קראתי שוב את פנייתך, ונדמה לי שלא ממש התייחסתי למצוקה הגדולה שאת משדרת.
    שוב, כדי להיות יותר עינינית אליך, חשוב לי לדעת גיל, השתייכות כמו חילונית, מסורתית וכו'.
    חשוב לי שוב לאמר לך, שהסערה הרגשית בתקופה הראשונית היא לגמרי נורמטיבית, עברת חויה קשה, אם הזמן עובר ועצמת הרגשות איננה יורדת, מומלץ לפנות לעזרה.
    אם תרצי לפרט יותר באתר, אשמח להתייחס.
    צביה כפיר

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מחפשת עזרה
    חנה
    08/01/2013

שלום רב,

אני סטודנטית למדעי החברה.
    במסגרת הסמינריון שלי אני אמורה לראיין נפגעת גילוי עריות.
    צריכה עזרה באיתור נפגעת שתסכים, באופן אנונימי כמובן, להתראיין.

תודה.

לקביעת תור
    סגירה
    מחפשת עזרה

הוספת תגובה

• מחפשת עזרה - תגובה

צביה כפיר M.S.W
    08/01/2013

חנה שלום.
    אני מבינה שדרך האתר את מעוניינת ליצור קשר עם נפגעת גילוי עריות, אולי אם תפני בקשה דרך האתר מישהיא תגיב אליך.
    לנו אין דרך לעזור לך, לנו למנהלי האתר.
    בהצלחה צביה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תשובה

חנה
    08/01/2013

יש דרך אחרת לפנות דרך האתר חוץ מהפנייה שפירסמתי ?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תשובה - תגובה

צביה כפיר M.S.W
    08/01/2013

לא שידוע לי, האתר אנונימי ויכולות להיות תגובות אליך רק על בסיס רצון אישי.
    צביה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מוכנה להתראיין

גבי
    18/01/2013

אני מוכנה להתראיין אצל הסטודנטית.לצערי אני עברתי פגיעה כזו.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מוכנה להתראיין - תגובה

צביה כפיר M.S.W
    18/01/2013

גבי שלום.
    שמחה עבורך שאת מוכנה להתראיין, ושמחה עבור הסטודנטית שזקוקה לעזרתך, שתתני לה אותה.
    מקוה ש
    היא תראה את הסכמתך באתר ותפנה אליך.
    צביה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ראיון

מיה
    12/03/2013

סטודנטית למדעי ההתנהגות, מחפשת בחור/ה שעברו התעללות מינית ומוכנים להתראיין, בצורה אנונימית כמובן ושמירה על הפרטיות.. אשמח להיענותכם...על מנת להעלות את המודעות למצבים מחמירים אלה ולהגביר את החשיבות של לשתף ולטפל בכך...

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מחפשת עזרה - תגובה

עו``ס שירלי קורין
    31/01/2013

חנה שלום

את יכולה לפנות לאתר מקום שמפרסם פניות של סטודנטים ואחרים המעוניינים לצורך מחקר לראיין נפגעות

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אני יעזור לך אם זה עדיין רלוונטי

נטלי
    03/02/2013

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לא רלוונטי

חנה
    11/02/2013

אני מודה לכל מי שהגיב ורצה לסייע.
    הסתדרתי.
    תודה ענקית בכל אופן.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תלונה בין ילדים
    ענת
    02/01/2013

בוקר טוב
    אני אמא לילדי בן 10 .לפני כשבוע פנו אליי ממשרד הרווחה לגבי הבן שלי שמישהו התלונן שהוא נגע בילד/ה לא אמרו לי במי באיבר המין בכוח.וזה לפי מה שהבנתי זה לא קרה בבית הספר.זה נשמע לי מאוד תמוה בגלל שבני אחרי שמגיע מבית הספר כל יום בשעה קבועה נשאר בבית עד שהולך לישון הוא לא יוצא לשחק עם ילדים בחוץ .שבאים אליו חברים הוא במחשב ואני גם נמצאת בבית.
    ניסיתי לדבר איתו ולשאול אותו אם קרה משהו הוא אומר שלא קרה כלום ומכחיש.דיברתי עם הפסיכילוגית של ביה":ס והיא אמרה שתדבר איתו ותברר את העניין וגם היא דיברה עם הרווחה ואמרה שמשהו פה לא נשמע הגיוני כי הילד הוא באמת ילד טוב.אפילו שמישהו מרביץ לו או מציק לו הוא לא יודע להתמודד ומבקש ממני לעזור לו אז זה נראה לי מאוד מוזר.שאלתי היא אם התברר הדבר כנכון למרות ספקותיי לאן זה ממשיך?האם עושים חקירה לילד ואיפה?האם אחרי החקירה אותם הורים יכולים להפיץ ברבים את המקרה בטענה שהוא לא יפגע בילדים אחרים?איך אפשר לשמור על הילד מבלי שהדבר יוודע לאף אחד גם אם קרה משהו?
    אני ממש מבולבלת דבר כזה לא תיארתי שיקרה לי אף פעם .
    אודה לכם על תשובתכם המהירה

לקביעת תור
    סגירה
    תלונה בין ילדים

הוספת תגובה

• תלונה בין ילדים - תגובה

צביה כפיר M.S.W
    02/01/2013

שלום לך ענת.
    אני מבינה את הקושי בקבלת האינפורמציה על בנך וגם כמו שאת כותבת, לא ברור אם היא נכונה.
    אינך מפרטת מה הרווחה אמרו לך, האם הם פנו אליך כדי שתדעי? האם הם רק מיידעים אותך שהוגשה תלונה?גם לא ברור מדבריך היכן הוגשה התלונה וזה משנה לגבי המשך הטיפול.
    אניח לעו"ד ויינריך לענות על ההבטים המשפטיים של תלונה והמשמעויות שלה, אבל אין ספק שאם יש אמת בתלונה הרי שגם בנך, זקוק לעזרה. משהוא גרם לו לעשות (אם עשה)את המעשה וככול שתקדימי לעזור לו כן ייטב.
    עזרה כזו ניתן לקבל מפסיכולוגית בי"ס או באופן פרטי.
    תפקידך הוא לשמור ולעזור לבנך, הרי מדובר בילד בן 10, וגם אם הומצאה לגביו התלונה חשוב להבין למה.
    בהצלחה צביה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תלונה בין ילדים - תגובה

עו``ד דורון ויינרייך
    02/01/2013

שלום ענת
    ככל שתיפתח חקירה, החקירה יכולה להתבצע רק ע"י חוקר ילדים (אנשי מקצוע בעלי מיומנות והכשרה מיוחדת). חקירת ילדים הינה חקירה המתבצעת תחת מגבלות חוקיות חמורות שנועדו לשמור על הילד הנחקר. פרטים תוכלי לראות ב"חוק לתיקון דיני הראיות (הגנת ילדים), תשט"ו-1955".
    אני מקווה שיתברר שאין דברים בגו.
    לגבי הפצת מידע על ידי ההורים לאחר החקירה (ככל שתתקיים חקירה וככל שחו"ח יתברר שיש אמת בטענות), אני מקווה שמדובר באנשים אחראים שיבינו את הנזק שיכול להגרם לילד שלכם כתוצאה מהפצת מידע כזו ושיימנעו מהפצתו.
    כל טוב

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה