מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- חברה.שואלת16/06/2013
יש לי חברה בכיתה שילד אחד אחר בכיתה כל הזמן שולח לה הודעות סוטות במטרה לפגוע בה. אני לא יודעת מה לעשות, גם היא לא. צילמנו את הכל. הוא גם הגיב בפוסט שהיה בקבוצה של הכיתה. הוא שולח לה הודעות במטרה להצחיק אבל זה גורם לה להרגיש כאילו היא מכרה את גופה שהיא בעצם לא. בבקשה אני לא יודעת למי לפנות ומה לעשות.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חברה. - תגובה
עו``ד דורון ויינרייך16/06/2013שלום
הודעות בעלות אופי מיני מהוות הטרדה מינית.
אם הילד עבר את גיל 12, הוא עלול להסתבך גם מבחינה פלילית.
הפנו תשומת לב של מבוגר שיש לו השפעה על אותו ילד, שיסביר לו את המשמעות החוקית של הדברים וידרוש ממנו להפסיק. אפשרית גם פניה באמצעות ההורים או המורים.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהחברה. - תגובה
עו``ס שירלי קורין16/06/2013שלום לך
אני מציעה לך לערב גורם טיפול כלשהו בביה"ס (יועצת או עובדת סוציאלית) על מנת שיתערבו וישימו לכך קץ במהירות. אולי אינו מודע למשמעות מעשיו וכדאי בהחלט שמבוגר רגיש, יטפל בכך. טוב שצילמתן, ואני מניחה שתקבלי לשאלתך התייחסות גם מצד שותפי לניהול הפורום מההיבט המשפטי. בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- האם זה הגיוני ???????מפחדת19/05/2013
אני נפגעת גילוי עריות מאבא ואח מגיל צעיר ועוד בהמשך .לא מצליחה לשחזר את הפגיעה מאבא אבל י ש שם פחד ברמות של סיוט למרות שמת כבר 20 שנים .
בכל פעם שאני קוראת או רואה קטע שיש בו אלימות מינית אני מגיע לגרייה מטורפת עד כדי אורגזמה האם זה מעיד שעברתי פגיעה אלימה . מפחדת להזכר מפחדת ממנו שיהרוג אותי חיה בפחד מטורף ..מנסה לפרוץ את מעגל הפחד ולא מצליחה .עזרו לי בבקשה!!!!!!!!!
אני בטיפול ואל תשלחו אותי למטפלת חייבת עוד דעות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר האם זה הגיוני ??????? - תגובה
עו``ס שירלי קורין19/05/2013הגיוני בהחלט. מעיד על זה שבמח נעשה קישור בין גירוי מיני לאלימות מינית. מעגל הפחד יכול להיפרץ בטיפול מתאים למקרה שלך. לבד קשה לצאת מזה, אך לא בלתי אפשרי לחלוטין. בהצלחה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהאנונימי18/05/2013
יום טוב. רציתי לתאר משהו שעבר עליי בימים האחרונים וקצת מטריד אותי. זה קרה בצבא עם חבר למחלקה . בדרך כלל אנחנו נוהגים לריב בצחוק אחד עם השני וישלו נטייה לתפוס באיבר המין כחלק מהריב בצחוק. בפעם האחרונה הוא אפילו תפס אותי בישבן וממש הרגשתי את היד שלו נוגעת לי בפי הטבעת וזה היה ממש לא נעים. אני יציין שהכל בגדר של ריב בצחוק בלי מטרה כלשהי מצדו. הבעיה שלי אישית היא שאני מאוד תסביכן לא עברתי מעולם פגיעה מינית כלשהי אבל זה נושא שתמיד הטריד אותי ודברים שהחבר׳ה בצבא לוקחים בצחוק אני פחות בעניין הזה. אני פשוט אוכל סרטים שתוך כדי הריב הוא תפס לי בתחת וממש הרגשתי את היד שלו בפי הטבעת אני יציין שהמכנסיים היו עליי לא שהייתי חצי ערום. אני פשוט מרגיש קצת מגעיל עם העניין הזה ואני מוצא את עצמי מקשר לזה פגיעות מיניות או תקיפות למרות שזה היה בסך הכל תוך כדי ריבים של צחוק. אשמך לשמוע את דעתך תודה רבה .
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה - תגובה
עו``ד דורון ויינרייך18/05/2013שלום
אתה מתאר כאן מעשים מגונים המהווים הטרדה מינית.
במקום להתחבט עם המחשבות וללכת עם ההרגשה הלא טובה, תגיד לו בצורה הפשוטה ביותר שלא טוב לך עם זה ושלא יחזור על המעשים האלה שוב. תרגיש נוח להגיד את הדברים לא מנקודת מוצא מתנצלת אלא מתוך עמידתך על זכותך כאדם לדרוש שלא יגעו בך במקומות אינטימיים ולא יתייחסו אליך כחפץ מיני (כמובן מעבר לכל הענין החוקי).
אם למרות זאת הוא יחזור על מעשיו, תעלה את הענין החוקי.
בהצלחה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלה - תגובה
עו``ס שירלי קורין19/05/2013מה שחשוב זו התחושה שלך בעקבות המקרה. שים לב להתנהגות שלך מעבר לעיסוק האינטנסיבי במחשבה על מה שקרה. אם תראה כי היא משתנה ביחסך לגברים, אני מציעה לפנות למטפל בעניין זה. לא ברור מדוע הטריד אותך עוד לפני המקרה נושא הפגיעה המינית, אין ספק שכמתגשמים פחדים וחששות שהיו לנו אנו לוקחים את זה קשה. בהצלחה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלשירלי
אנונימי29/05/2013לשירלי שלום.
בסך הכל עברו שבועיים מאותו מקרה שתיארתי אבל יום יום זה משפיע עליי ואני מרגיש שאני צריך לשתף את זה ולקבל עזרה כלשהי .
קצת מלחיץ אותי לפנות לטיפול אבל אני מרגיש שזה הדבר הנכון .
אני אשמח לקבל ממך ייעוץ והכוונה לאן כדי לפנות וקצת ידע כללי על המטפלים והמקום. אני גר בחולון.
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלשירלי - תגובה
עו``ס שירלי קורין29/05/2013שלום לך. לא ברור לי על איזה מטפלים ומקום אתה מדבר, אשמח אם תרחיב. כשיש משהו שלא עוזב אותנו ברמה היומיומית אכן כדאי לשקול טיפול. ישנם כל מיני סוגי טיפולים חלקם ספציפית עוסקים בטראומה, כמו nlp. pe. se ועוד, תוכל לקרוא על סוגי הטיפולים באתר מקום לנפגעי תקיפה מינית. מוזמן ליצור קשר אם יש שאלות נוספות. בהצלחה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבהרחבה לשירלי
אנונימי29/05/2013שוב שלום.
בתגובה הראשונה שלך רשמת לי שאם יש צורך אז כדי לפנות למטפל.
אני יציין שאני מרגיש חרדות לגבי מה שקרה וזה מאוד פוגע בי ומוריד לי מבחינה גברית ואני מרגיש את זה יום יום .
אני רגע לפני שחרור והמעשה המגונה שקרה לי בבסיס פגע לי נורא בחווית השירות וגם מבחינת הערכה עצמית כגבר זה פגע בי.
אין לי את מי לשתף במקרה ואני מאוד מתבייש לשתף אבל אני מרגיש שאני חייב כי בנתיים אני רק אוכל את עצמי וזה משפיע עליי במהלך כל היום.
אני ירשום לך שוב בקצרה את המקרה זה היה ריב בצחוק עם חבר למחלקה שנוהג לתפוס באיבר המין ותוך כדי הריב הוא שלח לי יד לתחת די חזק וממש הרגשתי את היד שלו בפי הטבעת שלי זה הרגיש כאלו הוא דוחף לי אצבע דרך המכנס עד כמה שזה לא הגיוני כל כך.
זה נורא הגעיל אותי והטריד אותי באותו רגע וגרם לי סוג של הלם במקום הרגשתי כמו איזה בחורה שדוחפים לה משהו .
אשמח לשמוע שוב את דעתך במקרה הפעם יותר פירטתי אותו ולקבל ממך ייעוץ לאן כדי לפנות ואיך להתמודד עם העניין.
תודה רבה שירלי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבהרחבה לשירלי - תגובה
עו``ס שירלי קורין30/05/2013כחייל ומלץ אם מתאפשר להגיע לקב"ן. גם גדי שחויית השירות שלנפגעה תתאזן. כקב"נית במיל' פעיל בצבא, אני יכולהך. להבטיח לך שתזכה לאוזן קשבת. אתה יכול לפנןת למפקד הישיר ולבקש ממנו לראות קב"ן בגלל עניינים אישיים- אינך חייב להגיד לו מה, אחרי השירות תפנה למטפל אזרחי. בהצלחה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלשירלי
אנונימי07/09/2013קודם כל חג שמח ושנה טובה !
שירלי אני רוצה קצת לפרט לך את מה שעברתי ב3 חודשים מאז ההודעה האחרונה ואני ישתדל לקצר את זה כמה שיותר.
בעקרון כבר סיפרתי לך את מה שחוויתי בבסיס ובגדול לא שחוויתי איזשהי תקיפה מינית חמורה אבל ההלם שאחז בי באותו רגע והבושה בכלל לשתף ולספר את זה מאוד מקשה עליי והחלטתי בשבוע האחרון שאני חייב עזרה נפשית כנראה .
חודש אחרי המקרה השתחררתי וכנראה בגלל הפגיעה המינית הזאת אפילו שמחה מהשחרור לא היתה לי זה פשוט הרס לי את החוויה של השירות ופגע לי באישיות .
היו חודשיים באזרחות שפשוט הדחקתי את זה ודי הצלחתי ניסיתי להשתחרר ממחשבות על השירות הצבאי שאוטומטית הזכירו לי את הפגיעה המינית הזאת אבל ללא ספק אי אפשר להדחיק את זה יותר מדי זה יתבטא ביום יום גם בהערכה עצמית נמוכה גם בתסמינים של פחד ודריכות שבטעות לא יקרה שוב משהו כזה.. ממש תסמינים של פוסט טראומה שיצא לי לקרוא על זה.
הבנתי שכמה שאני לא ינסה לשכוח תאירוע הזה התסמינים והפגיעה ממנו קיימים ביום יום אז הפיתרון היחידי הוא לחזור שוב ולהבין מה היה באירוע ובערך כל השבוע האחרון אני פשוט שקוע שם משתדל כמובן להמשיך רגיל בחיים אבל קשה להתרכז קשה להנות מהדברים הפשוטים אני פשוט תקוע שם ב17 למאי ואני לבד .
אני מוצא את עצמי קורא הרבה מאמרים שקשורים לפגיעה מינית ..מנסה לשכנע את עצמי שאצלי זה היה מקרה פשוט וקטן ויאלה תשכח כבר מזה תתנתק אבל לא מצליח אני עדיין תקוע שם ואני מתחיל לפחד כי גם מה שמקשה עליי זאת הבושה לדבר בכלל על פגיעה מינית לקשר את עצמי לפגיעה מינית איך אחרי 3 שנים שירות ביחידה קרבית אני מוצא את עצמי אחרי פגיעה מינית זה פשוט מפורר את כל העולם הפנימי שהכרתי עד עכשיו .
אני עדיין לא רואה את עצמי הולך לטיפול גם כי אני עדיין מרגיש שקשה לי לייפתח ולספר את זה וגם בגלל עניין כספי שאין לי מושג איזה טיפול כמה זמן כמה יעלה .
היה לי מאוד חשוב פשוט לרשום דווקא לך כי התכתבנו כבר והיה לי יותר נוח .
בגדול אני ישמח לכל דעה ותגובה שלך בעניין וגם אם תוכלי לפרט לי קצת יותר לאן עדיף לי לפנות ואם תוכלי להוסיף משהו מהניסיון המקצועי שלך שאני ייקח לתשומת ליבי פשוט כרגע ההתכתבות בפורום איתך זה המקום היחידי שאני יכול להקל קצת על עצמי ולהוציא את הדברים.
תודה רבה שוב וחג שמח* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלשירלי - תגובה
עו``ס שירלי קורין08/09/2013שלום לך
לאור דבריך מומלץ כי תפנה בהקדם לטיפול למרות הקושי. התקיעות וההתעסקות שאתה מתאר אופייניים לטראומה. לצערי ומניסיוני זה לא עובר לבד, גם לא אחרי שנים. זה לעיתים לא משנה אם מדובר באירוע שאובייקטיבית אינו חמור מאד, אלא כיצד אנחנו מגיבים אליו. לאור מה שאתה מתאר אני מייעצת לך כן לפנות לטיפול. ישנם טיפולים שכרוכים בחשיפה רבה ואחרים שבפחות.
עלות מפגש טיפולי נעה בין 200- 400 ויותר ₪. זה יקר. אם יש לך ביטוח משלים של קופ"ח יש אפשרות לקבל טיפולים בהנחה אך מספר המפגשים מצומצם. איני מכירה אותך אז קשה לי להמליץ לך על סוג טיפול ספציפי. מה שבטוח שלמטפל צריך להיות ידע בטראומה ובטיפול בטראומה ובפגיעה מינית.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבאמת תודה רבה וחג שמח
אנונימי08/09/2013* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהטראומה מינית
אנונימי24/05/2015לילה טוב שירלי.
לא יאמן איך הזמן טס אני רואה פה את ההודעה הראשונה מתקופת סוף השירות שלי שסיפרתי על הפגיעה המינית והיום זה כבר שנתיים מאז.
אני ישתדל לתקצר - בגדול עברו שנתיים בהם סבלתי כתוצאה מהפגיעה המינית שחוויתי לקראת סוף השירות הצבאי, היו תקופות שיותר היו שפחות אבל חרדה ודיכאון היה חלק גדול ממני בכל השנתיים האלה.
רשמת שעם פגיעה מינית אי אפשר להתמודד לבד ולפעמים גם לאחר שנים זה נמשך נכון להיום אני מבין את זה יותר טוב כשאני רושם לך שנתיים אחרי.
היו התלבטויות לגשת לטיפול אך סיבות כלכליות ובעיקר חשש מהיחשפות ואמון במטפל מנעו ממני זאת.
הטראומה המינית שלי בשנתיים האלה התבטאה בהמון דרכים אך מה שהתעצם נכון להיום זה שזה גרם לי לחשוש מיחסים אינטימיים עם נשים ואפילו כל קרבה פיזית וברמת שיחה זאת אומרת זה ממש החריף בנושא הנשים. (אני עדיין מבלה ומנסה ליצור מגע וקשר עם נשים אבל הפחד הזה שקיים אצלי מכל העניין מהאינטימיות מהמיניות וכל דבר קטן שעושה ישר אסוציאציה לפגיעה המינית שחוויתי ומעבר ברמה שיש פחד שאותה בחורה יכולה לפגוע בי מינית זאת אומרת כבר בלי קשר למה שחוויתי יש מן פחד שהאינטרקציה עצמה עם הבחורה מעוררת בי את הטראומה ומחשבות בראש שיש פה סכנה כלשהי זה פשוט הזוי אני מגיע לרמה שאני חייב להיות תחת השפעת אלכוהול כדי שיהיה לי קל יותר לזרום עם העניין ).
איפשהו במהלך השנתיים תמיד אמרתי בלב שאני יתמודד עם זה לבד ויצליח אבל זה יתעצם וחצה גבולות ומבחינתי כשזה הגיע לרמה שנהיה לי פחד מאינטרקציה מינית ופיזית עם נשים זה כבר קו אדום חמור מבחינתי. (מפחד מהדיכאון שזה יכול להכניס אותי לגבי הביטחון העצמי אני כבר לא מדבר הוא ניזוק כבר לפני שנתיים).
בגדול אני יכול לדבר עד מחר אבל מבין שזה בידיים שלי ויש לי את האפשרות לפנות לטיפול .
רציתי בעיקר לשמוע את דעתך למצב שהגעתי אליו (התייחסות לפחד ההזוי שנוצר מהפגיעה המינית שחוויתי בכלל מחבר לצבא וההשפעה של הטראומה הזאת על הפחד שלי היום מול נשים ) וגם לקבל אם אפשר שוב הכוונה של איזה טיפול בדיוק אני צריך ועוד דבר קטן וחשוב - הפחד הגדול ביותר שלי זה התחושה שליוותה אותי במהלך השנתיים ששלא האמנתי שמטפל יצליח להוציא אותי מזה - עד כמה אני טועה? עד כמה הטיפול יכול להוציא אותי לדרך חדשה?
תודה שוב שירלי והלוואי שיגיע היום שאני יצא מזה וההודעה היחידה שאני ירשום לך פה תהיה הודעה של תודה ענקית !* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלה - תגובה
עו``ד דורון ויינרייך07/09/2013שלום
מכיוון שאתה מתאר חלק מהתנהגות שעד כה היתה מקובלת ביניכם ואף פעם לא הראית לו שאינך מעוניין בה, קשה להתייחס אליה כהטרדה מינית מצידו כלפיך. על מנת להפסיק התנהגות זו מצידו, פשוט אמור לו בהקדם האפשרי שזה לא נעים לך/שזה לא מתאים לך ושאתה מבקש שיחדל. אם זה יחזור על עצמו, זה ייחשב הטרדה מינית.
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלותמישהי15/05/2013
שלום,
סליחה על התוכן.
לא פעם (חושבת שלרוב), בזמן שקרה מה שקרה, היתה לי תחושה של שם אבל לא לגמרי. מצד אחד, ידעתי מה קורה אבל מצד שני "נדדתי", ריחפתי.
זה סוג של דיסוציאציה? או משהו אחר?
זה רגיל לא לזכור כמעט כלום מהילדות והנעורים?
תודה,
מישהי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלות - תגובה
עו``ס שירלי קורין15/05/2013תהיי יותר ברורה. השאלה קצת מעורפלת. זה לא רגיל לא לזכור כמעט כלום מהנעורים ,
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתשובה
מישהי15/05/2013זוכרת דברים מעטים בלבד. כמה אירועים. כמה קטעים מבית ספר, זוכרת חלק ממה שהוא עשה (ביומן שמצאתי יש פירוט שמפחדת לקרוא) וזהו. מחקתי הכל?
מה לגבי השאלה הראשונה ששאלתי?
תודה
מישהי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתשובה - תגובה
עו``ס שירלי קורין16/05/2013נשמע כמו דיסוציאציה. חשוב יותר מלנתח ולדעת את ההגדרות לטפל בכך. בהצלחה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עזרהמאי14/05/2013
שלום, רציתי לדעת האם מה שאספר עכשיו זה הטרדה מינית... הסיפור קרה לי לפני 10 שנים ומאוד מציף אותי עכשיו,כשהייתי בת 15 , מישהו הוסיף אותי (היה בצבא באותו זמן) למסנגר במקרה ואיכשהו התחלנו לדבר, הוא רצה שנדבר גם במצלמה ולבסוף אונן מולי... אחרי כמה שיחות איתו במחשב, הוא שאל אם אני רוצה שנפגש בשביל לעשות דברים... אני הייתי סקרנית באותו גיל והסכמתי... נפגשנו , הלכנו למקום נטוש, הכל נעשה בהסכמה אך באותו הרגע פחדתי , נגעלתי ולא רציתי לגעת בו. לא יכולתי להגיד לו כלום. לבסוף כן נגעתי בו, אחרי כמה זמן תפסתי אומץ וביקשתי שייקח אותי הביתה, הוא רצה שאני אמשיך לעשות לו ... גם בזמן נהיגה. וכך היה. אני מרגישה חצויה מצד אחד הכל דוחה אותי ומצד שני כשאני שומעת על סיפורי תקיפה ומדמיינת את התוקף , זה מגרה אותי מינית. יש לציין שעד היום לא הייתי בזוגיות, ואני פוחדת מגברים.. אני לא מבינה מה קורה לי, אני לא רוצה להגזים כי זה היה בהסכמה... מישהו יכול לעזור לי?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עזרה - תגובה
עו``ד דורון ויינרייך15/05/2013מאי שלום
חלקים ממה שאת מתארת מהווים הטרדה מינית ומעשים מגונים גם מבחינת החוק האזרחי וגם מבחינת החוק הפלילי.
באפשרותך לנקוט צעדים חוקיים.
ביחס לבעיות שאת מתארת, אני מניח שתקבלי תשובה מחברתי לניהול הפורום.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהעזרה - תגובה
עו``ס שירלי קורין15/05/2013שלום לך
אירוע יכול להיות טראומתי גם אם לכאורה התרחש בהסכמה. אם מאז את פוחדת מגברים עליך לפנות לטיפול, את בת 25 ועשר שנים אחרי זה עכשיו מציף אותך . הדברים האלה לא עוברים לצערי, לבד. מוזמנת ליצור קשר להכוונה לשירותים קיימים* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- האם זה זה?דנה13/05/2013
שלום,שמי דנה
שהייתי בכיתה ד' ,אחי היה בכיתה ח' ,ואני זוכרת שהיינו נוגעים אחד בשני המון,ממש במקומות אינטמייםאני לא אמרתי לא,ואפילו רציתי לנסות את זה ,גם כיום לא זכור לי כפייה או חויה קשה אין לי זיכרונות רעים או כעס עליו,אני אומנם לא מספרת לכל אחד,אבל אני מרגישה שלמה עם זה,וזה ממש לא רודף אותי,לא זכרונות ולא חלומות.בנוסף אני אדם מאוד מטפל בעצמו,אני מרגישה די טוב עם העבר,מעניין אותי לדעת רק אם זה נקרא הטרדה מינית?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר האם זה זה? - תגובה
עו``ד דורון ויינרייך14/05/2013שלום
מדובר בהפרות חוק מסוג מעשים מגונים שמהוות גם הטרדה מינית וגם עבירות פליליות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מתי זה נחשב להטרדה מינית?חווה07/05/2013
שלום,
אני רוצה לדעת - האם כשמישהו מציע לי דברים וגורם לי תחושה לא נוחה פעם אחת, ואחרי שאמרתי לו די והא מפסיק - זה נחשב שהוא הטריד אותי מינית?
האם הטרדה מינית היא פונקציה של המשכיות המעשה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מתי זה נחשב להטרדה מינית? - תגובה
עו``ד דורון ויינרייך07/05/2013שלום
בהיבטים הרלבנטיים למה שאת מתארת, הטרדה מינית הינה כל אחת מההתנהגויות האסורות האלה:
(1) הצעות חוזרות בעלות אופי מיני, המופנות לאדם אשר הראה למטריד כי אינו מעונין בהצעות האמורות;
(2) התייחסויות חוזרות המופנות לאדם, המתמקדות במיניותו, כאשר אותו אדם הראה למטריד כי אינו מעונין בהתייחסויות האמורות;
(3)התייחסות מבזה או משפילה המופנית לאדם ביחס למינו או למיניותו, לרבות נטייתו המינית;
כפי שתוכלי לראות, אלמנט החזרה מופיע בשתיים הראשונות ולא בשלישית. ביחסי מרות המוטרדת פטורה מהצורך להראות שאינה מעוניינת בהתנהגות האמורה.
אני מניח שהתכוונת למשהו הנכנס לקטגוריה הראשונה שמניתי, ומכיוון שאין חזרה על אותה התנהגות, הרי שאין מדובר בהטרדה מינית.
יחד עם זאת - אם מה שעברת יכול להיכנס לקטגוריה השלישית שמניתי, אין משמעות לכך שאותו מישהו חדל, ועדיין יכול להיות שיש כאן הטרדה מינית.
בכבוד רב* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- PTSDשלי26/04/2013
שלום
אני סובלת מ PTSD עקב התעללות מינית בילדות ואונס בבגרות. אף פעם לא פניתי לקבלת עזרה או לטיפול. אף פעם לא דיברתי על כך. אני מתעניינת בטיפול PE ורוצה לדעת כיצד זה עובד: האם אצטרך לעבור חשיפה בדמיון על כל אחד ואחד מן האירועים שאני זוכרת (ואולי גם לא זוכרת)? הרי מדובר בשנים של התעללות. כמה זמן טיפול כזה לוקח? מה התדירות השבועית? האם המטפלת נשארת זמינה עבורי בין הפגישות?קראתי שטיפול כזה יכול להיות מאוד מאוד מציף וקשה. האם טיפול כזה יכול להוביל להחמרה במצב?
נ.ב. אני סובלת מהפרעות אכילה ודיכאון ולוקחת כדורים.
אשמח לשמוע על התנהלות הטיפול.
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר PTSD - תגובה
עו``ס שירלי קורין29/04/2013שלי שלום
על pe תוכלי לקרוא אצל המתמחים בשיטה זו, אני לא מכירה שיטה זו לעומק לכן מעדיפה שתבררי ותקראי, מניחה שאפשר דרך האינטרנט לקבל מספיק מידע. לשאלתך, ישנן הרבה שיטות לטיפול בפוסט טראומה. יש מטפלים שנשארים זמינים יותר ופחות- תלוי במטפל ובגישה הטיפולית שלו. יש סוגי טיפול מציפים יותר או פחות. במידה והטיפול מאד מאד מציף וקשה כפי שכתבת אכן עלול לגרום להחמרה כזו או אחרת במצב. במקרה שלך בו כבר ממילא סובלת מדיכאון עליך להישמר מטיפול מציף שבעתיים, כדי שלא יהיה מצב שתצאי מהטראומה אבל בדרך הארוכה והממושכת המוכרת יותר תסבלי מאד. אני מכירה גם שיטות אחרות אך אין כאן המקום להאריך. אוכל דרך שיחה טלפונית לראות האם תוכלי להסתייע בהן בדרך להחלמה מכיוון שעלי לשאול אותך שאלות ספציפיות עבורך. בהצלחה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מוטרד מינית על ידי הבוסית שלי?מאוהבת17/04/2013
שלום,
אני כפוף למנהלת שמזה שלוש שנים, לדעתי מטרידה אותי מינית. רציתי לוודא שזה אכן המצב לני שאני עושה משהו בנידון. היא לא הציעה במפורש לשכב איתי, או לתת לי קידום כלשהו או העלאה בשכר תמורת שירותי מין, אבל היא כל הזמן מתחילה איתי. היא שאלה אם אפשר לישון אצלי יום אחד כשהייתה שיכורה אחרי מסיבה, אמרתי שלא. שואלת אותי עם מי אני יוצא והאם אני שוכב עם הבחורה שאני יוצא איתה, דברים מהסוג הזה. מה עלי לעשות?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מוטרד מינית על ידי הבוסית שלי? - תגובה
עו``ד דורון ויינרייך17/04/2013שלום
באופן כללי יחסי מרות (כמו למשל בין מנהל/ת לבין מי שכפוף אליו/אליה), לא הולכים יחד עם יחסים אינטימיים, ולכן הצעות או התייחסויות בעלות אופי מיני, קל וחומר מעשים מיניים, מצד בעל מרות למי שכפוף למרותו, מהווים הטרדה מינית.
באפשרותך להעיר לה ואם זה נמשך, יש מספר אפשרויות שעומדות בפניך, שניתן יהיה להמליץ בפניך על המתאימה מביניהן רק לאחר שמיעת כל הפרטים הספציפיים.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מה לעשות במצב כזה?א05/04/2013
עבדתי במקום עבודה במשך שנה וחודשיים. כל תקופה העבודה במקום, מנכ"ל החברה הטריד אותי מינית בצורה קשה מאוד. הוא כל הזמן ביקש שאנשק אותו, ביקש לבוא אליי הביתה בטענה שאם אקיים איתו יחסים מיניים אז הוא "יקנה לי מתנות" (אחת האינטראקציות אף מוקלטת בוידאו). סיפר לי אינטראקציות מיניות מפורטות שלו (ויש לציין טראומתיות מאוד) עם אישתו ונערות ליווי שהוא מבקר באופן תדיר, וכשביקשתי שיפסיק אמר שאני חייבת לשמוע כי אין לו חברים ואני "החבר היחיד שלו". לא התלוננתי מעולם, בין היתר כי משפחתו של המנכ"ל הנ"ל הנה משפחה של עבריינים ופשוט רציתי לשים את הסיפור מאחוריי. אפילו התייעצתי בעניין עם שוטר, שאמר לי שמשפחתו של האדם מוכרת למשטרה, והוא לא מוכן להמליץ לי אם להתלונן או לא כי הוא "לא מוכן לקחת אחריות על החיים שלי". כאשר התפטרתי החלה מסכת איומים מצידו, כאשר הוא התקשר לבני משפחה שלי ואמר שאם לא אעבוד אצלו, לא אעבוד בשום מקום (בצורה הרבה יותר משפילה), שלח לי סמסים מאיימים וכדומה. פשוט התעלמתי וקיוויתי שזה יעלם מעצמו. אולם, עם הזמן המצב רק החמיר. כאשר התקשרו אליו שיתן המלצה לעבודה אחרת שניסיתי להתקבל, הוא נתן המלצה שיקרית ושלילית מאוד. כאשר סוף סוף התחלתי לעבוד בעבודה אחרת (בחברה בעלת מהות זהה) הוא תבע אותי, תביעה שיקרית לחלוטין, בעודו בעצמו מודה בבית המשפט שרוב הטענות שלו אינן מדויקות ואף שיקריות. עתה, ההטרדה ממשיכה, הוא פונה ללקוחות החברה שאני עובדת בה וכותב להם מיילים עם מידע שלילי עליי, ואפילו ירד לרמה של טוקבקים משפילים באינטרנט. נמאס לי להיות הצד המתגונן, והייתי רוצה לתבוע אותו....אולם עורכי הדין שלי אומרים שזה עשוי להיראות שאני תובעת אותו, מכיוון שהוא תבע אותי קודם בעקבות התחרות בין החברות. ממש קשה לי לחיות באופן כזה, בו בנאדם שהטריד אותי בצורה כה קשה נמצא באופן מתמיד בחיי ומנסה להזיק לי. מה עושים במצב כזה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מה לעשות במצב כזה? - תגובה
עו``ד דורון ויינרייך05/04/2013א שלום
החוק מעמיד מאפשר לך פעולה בשני מסלולים:
המסלול הפלילי- הגשת תלונה במשטרה, המשטרה מקיימת חקירה וממליצה לפרקליטות אם להגיש או לא להגיש כתב אישום וככל שמוגש כתב אישום- מתנהל משפט פלילי בו המדינה תובעת את אותו אדם.
המסלול האזרחי- הגשת תביעה אזרחית בה את תובעת את אותו אדם תביעת פיצויים.
לעיתים יש אפשרות להגיע להסדר פשרה על פיצויים מחוץ לכתלי ביהמ"ש אולם בנסיבות שתיארת לא נראה שזו אופציה ריאלית.
כתבת שיש לך עו"ד, אז כל שנותר הוא שתתייעצי איתם על האופציות הנ"ל ותקבלי החלטה על כל או על חלק מהן.
כך או כך, אני מאד מקווה שלא תוותרי ושתילחמי על זכויותייך, כי אין שום סיבה בעולם שמי שפגע בך לא ייתן את הדין על מעשים כפי שתיארת.
כמובן שכל התשובה הארוכה הנ"ל הינה ברמה העקרונית בלבד, מבלי ששמעתי את כל הפרטים הספציפיים (והם מאד חשובים על מנת לתת ייעוץ אישי ומדוייק).
בהצלחה
עו"ד דורון ויינרייך* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתגובה
א05/04/2013יש לי עורכי דין שטיפלו בתביעה שהוא הגיש נגדי בבית הדין לעבודה (זכיתי בתביעה לסעדים זמנים והוא שילם לי בסוף הוצאות) וכעת מתנהלת התביעה מרכזית.
עורכי הדין טוענים שאם אתבע אותו על משהו פרטי שהוא עשה, זה עלול להצטייר באופן שלילי כנקמה על זה שהוא תובע אותי, ושה"טיימינג לא נכון" ושישאלו אותי למה עכשיו. ...
התשובה היא שזה דווקא עכשיו כי נמאס לי להיות הדמות החלשה והמתגוננת והמפחדת כשהוא תוקף אותי בכל החזיתות, באופן אישי ואפילו באופן עסקי. אני פשוט לא יכולה אפילו לנסות ולהדחיק את כל מה שהוא עשה, כי הוא כל הזמן בתמונה.
השאלה האם יש סבירות שתביעה כזו תראה רע לבית המשפט בגלל הטיימינג? האם כדאי פשוט להמשיך להתגונן ולקוות שימאס לו לתקוף בשלב מסוים?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתגובה - תגובה
עו``ד דורון ויינרייך05/04/2013שלום
לא ניתן לענות נכון על שאלתך מבלי להכיר לאורך ולרוחב את כל הפרטים הספציפיים של שתי הפרשות, וזה בודאי אינו אפשרי באמצעות הפורום.
לפיכך אענה רק ברמה העקרונית שאני מאמין שמי שהטריד הטרדה מינית צריך לשלם על מעשיו באופן החמור ביותר (כולל להתמודד עם קושי כזה או אחר בדרך) ומי שהוטרד צריך לעשות כל מאמץ במסגרת החוק על מנת שהמטריד ישלם על מעשיו .
שבת שלום* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הטרדה באודישןחסויה04/04/2013
ערב טוב, הייתי היום באודישן לתוכנית ריאלטי ( היפה והחנון). מי שעשה לי את האודישן ביקש שהוריד את המעיל שהיה עליי ולאחר שיחה קצרה אמר שנגמרה לו הקלטת והתחיל לצלם מהפלאפון האישי שלו וביקש שארים את החולצה כדי שיראה את הבטן שלי כי הוא צריך לראות את ״הגוף״ גם כי בתוכנית צריך להיות עם בגד ים .... וצילם אותי מכל מיני זוויות ונגע לי בבטן בטענה שיש לי שרירים... ואמר שזה לא ישודר ואז הוא אמר עכשיו תרקדי איתי ותנסי להביך אותייי ( כאילו הוא החנון ואני צריכה להתחיל איתו)אז רקדתי והוא אמר שזה לא מספיק מביך ואחרי שרקדתי עוד הוא אמר לי תראי מה עשית לי ( והוא הצביע לכיוון איבר המין שלו) . אני שלא הבנתי מה הולך שם בידיוק וניסיתי לרצות הרגשתי אחרי זה שלא עשיתי נכון בזה שנענתי לבקשותיו...ומרגישה שהוטרדתי... זה נחשב להטרדה מינית??? אודה לתשובתכם והבנתי שאם לא ביקשו ממני לבוא מראש עם בגד ים אסור לו לבקש ממני לחשוף את גופי...ומה אפשר לעשות בנידון?? תודה מראש.( בת 23)
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הטרדה באודישן - תגובה
עו``ס שירלי קורין05/04/2013שלום לך
מהתיאור שלך עולה תמונה בעייתית גם בגלל המגע וגם בגלל התוכן. אני בטוחה שעו"ד ויינרייך יוכל לענות לך בפירוט רב יותר באשר להיבטים המשפטיים.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההטרדה באודישן - תגובה - תגובה
עו``ד דורון ויינרייך05/04/2013שלום לך
מה שאת מתארת נראה כהטרדה מינית לכל דבר וענין ויש הרבה מה לעשות עם זה.
לא יהיה חכם להיכנס להנחיות אופרטיביות באופן פומבי באמצעות הפורום.
טוב שאת מודעת וערה לגבולות של אסור ומותר וחשוב שתעשי עם זה משהו בהקדם האפשרי.
בכבוד רב
עו"ד דורון ויינרייך* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- האם מדובר בתקיפה מינית?שירה20/03/2013
כאשר הייתי בת 14 הייתה לי מערכת יחסים מינית עם בן 23. הוא היה נוהג לתת לי לעשן סמים ואח"כ הייינו שוכבים (לא בכפייה. לא התנגדתי). האם מדובר בעבירה פלילית? האם עדיין אפשר לתבוע? אני בת 30 היום.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר האם מדובר בתקיפה מינית? - תגובה
עו``ד דורון ויינרייך20/03/2013שלום רב
אכן מדובר בעבירה פלילית וכן בהפרת חוק אזרחית המקנה לך זכות תביעה וכן אופציות נוספות. בגילך ולנוכח הפרות החוק האמורות, עדיין לא חלה התיישנות ויש לך אפשרות לפעול למימוש זכויותייך החוקיות.
מומלץ שתפני בהקדם האפשרי לייעוץ משפטי אצל עו"ד המצוי היטב בתחום זה.
כמו כן מומלץ שתשמרי על דיסקרטיות מקסימאלית ולא תנקטי בשום פעולה עד קבלת הייעוץ המשפטי האמור.
בהצלחה!!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמתי תחול התיישנות?
שירה21/03/2013כ
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמתי תחול התיישנות? - תגובה
עו``ד דורון ויינרייך21/03/2013ש
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמתי תחול התיישנות? - תגובה - תגובה
עו``ד דורון ויינרייך21/03/2013שירה שלום
באופן עקרוני, במקרה כפי שתיארת, במנין ההתיישנות לא נספרות השנים לפני גיל 28.
תשובה שמתאימה בדיוק למקרה הספציפי אוכל לתת רק לאחר קבלת תשובות לשאלות שונות שעלי לשאול אותך וזה אפשרי כמובן רק באופן אישי ולא באמצעות הפורום.
כמו כן, חשוב שתכירי את כל האופציות העומדות בפנייך וגם מידע כזה אפשרי לתת לך רק באופן אישי ולאחר שמיעת כל הפרטים הספציפיים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמתי תחול התיישנות? - תגובה
עו``ד דורון ויינרייך21/03/2013שירה שלום
באופן עקרוני, במקרה כפי שתיארת, לא יבואו במנין השנים שלפני גיל 28.
תשובות מדוייקות שמתאימות למקרה הספציפי וכן פירוט אפשרויות שונות שעומדות בפנייך, אוכל לתת רק לאחר שמיעת פרטים ספציפיים וקבלת תשובות לשאלות שונות שעלי לשאול אותך, וזה כמובן אפשרי רק באופן אישי ולא באמצעות הפורום.
כל טוב וחג שמח* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- התייעצות בנוגע לחברה שהותקפהמבקשת עצה13/03/2013
שלום,
חברה טובה שלי הותקפה לפני כשנה. היא לא שיתפה את הוריה, רק קומץ חברים וגם לא פנתה לפסיכולוג. היא לא ישנה בלילות ומאבדת חשק בלימודיה. אני מרגישה שהיא דועכת ושוקעת בדיכאון. היא מסרבת לפנות לפסיכולוג ולא מעוניינת לדבר על כך. כיצד אני יכולה לעזור לה? אני לא מעוניינת ליצור אצלה התנגדות או ללחוץ על מקומות כואבים. אני חושבת שהיא פשוט נמנעת מהתמודדות. תודה רבה על ההתייחסות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר התייעצות בנוגע לחברה שהותקפה - תגובה
עו``ס שירלי קורין14/03/2013שלום לך
אם היא נמנעת מלדבר ולפתוח את הנושא אפשר לנסות בעקיפין. תוכלי לחפש ספר או סרט שמדבר על בעיה שהגיבור מוטרד ממנה- לאו דווקא שקשור לתקיפה מינית, אפשר גם בתחום שונה לחלוטין למשל מחלה כלשהי, ותוכלי ללכת איתה לסרט הזה. אם יש שם מסר חשוב בנושא ההוא היא תבין לבד, לא תמיד צריך להגיד דברים בצורה מפורשת כי התנגדות לא מאפשרת שינוי. אפשר גם ללכת איתה לקורס או חוג בו מתרגלים הרפיה, או עבודה עם הגוף כדי שתוכל להרגע ולישון ומצב רוחה ישתפר. זה לא תחליף לטיפול אך זה הרבה יותר טוב מכלום. בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשלום לחברה
ליאל19/03/2013אני מקווה שאני יוכל לעזור לך אני גם עברתי פגיעה מינית ..
א. אם היא לא שיתפה את ההורים בוודאי שיש סיבות לכך או שהיא מפחדת מהתגובה שלהם ?או שזה מישהו קרוב משפחה תנסי לברר מה הסיבות ואני יוכל לייעץ לך ..
ב.תנסי לשבת לדבר איתה ולהבהיר לה את המצב זו אכן פגיעה קשה ואני מבינה אותה יש דברים שאי אפשר לשתף ולספר אבל תנסי לאט לאט תאמרי לה שלשתף זה מאוד עוזר זה השלב הראשון..וזה מוריד הרבה מהמשא הכבד שהיא סוחבת על עצמה ..!
ג.את יכולה לומר לה שאם היא רוצה לדבר איתי דרך הפורום או בכל דרך שהיא רוצה ולהתייעץ לשאול שאלות בכיף אני מבינה עד כמה זה קשה ולא תמיד רוצים ללכת לפסיכולגית ..ואם לך יש שאלות אני מחכה אני ינסה לעזור ..!
כל הכבוד לך על הרצון לעזור לחברה ואני מבקשת ממך אל תשאירי אותה לבד בזה כי זאת ההרגשה הכי קשה לבן אדם שעובר פגיעה כזאת או אחרת ומרגיש לבד תנסי אולי לפנות אלי בדרך שונה מזאת תאמרי לה שהיא לא אשמה במה שקרה ואת מבינה אותה ומבינה כמ קשה לה זאת הדרך שבא אולי היא תרגיש יותר בנוח לשתף אותך מקווה שעזרתי במשהו..!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשלום לחברה - תגובה
עו``ס שירלי קורין20/03/2013לעיתים אנשים לא מעוניינים לשתף. מה שעבד לאחת לא תמיד מתאים לאחרת.
אכן, לעיתים תמיכה ממי שעבר בעצמו תקיפה יכולה לעזור ותודה על כך ליאל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- צריכה עזרה ..!! בבקשה ..שיר06/03/2013
שלום ..!!
קוראים לי שיר ואני רוצה להתייעץ איתכם כיום אני בת 15 כשהייתי בת 14 עברתי הטרדה מינית מצד קרוב שלי
העברתי את זה והחלטתי שאני לא מספרת לאף אחד כי זה לא הציק לי או הפריע פשוט הייתי כל כך בהלם שהחלטתי לשכנע את עצמי שכלום לא קרה ..
חברה שלי סיפרה לי על משהו שקרה לה וזה כאלו הציף לי את כל מה שהדחקתי (קרה לה משהו דומה לשלי ואפילו קצת יותר חמור) וסיפרתי לה גם אני אבל הגזמתי סיפרתי גם שהוא מאיים עליי וזה לא היה נכון והגזמתי בהרבה דברים ואני לא יודעת למה עכשיו גם המורה שלי יודעת מזה ועוד כמה שקשורים אלי ואני רוצה מאוד לספר להם את האמת אני לא יודעת למה שיקרתי למה בצורה כל כך מגעילה אני מרגישה כל כך רע עם זה שאני גוזלת מהמן שלהם בכך שהם מנסים לעזור לי לפתור משהו שהוא בעצם לא קיים..!!!
אוף אני באמת לא בן אדם רע אני משתדלת לעשות את כל הטוב שאני יכולה אבל לא יודעת למה אני כזאת ?? מה אני יוכל לעשות איך להתמודד עם זה ??
מאז נהייתי בן אדם שאני מרגישה שפשוט זה לא אני ,אני עוברת ברחוב מנסה למשוך תשומת לב מבנים כדי שיסתכלו עליי אני מרגישה כל כך רע והכי רע זה שזה לא בשליטתי אני משתדלת ולא מצליחה אוף נמאס לי בבקשה תעזרו לי נראה לך שהטרדה שעברתי גרמה לי להתנהג בצורה כזאת אם כן מה אני יוכל לעשות בבקה אני מחכה לתשובה מכם תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר צריכה עזרה ..!! בבקשה .. - תגובה
עו``ס שירלי קורין07/03/2013הי שיר
את שואלת שאלה לגבי ההגזמה והשקר- לפעמים אנשים משקרים ומגזימים כי מרגישים שלא יקבלו אחרת את תשומת הלב הרצויה .
העניין השני- הניסיון המתמשך לקבל תשומת לב והתייחסות מצד בנים יותר מטריד ובו יש לטפל. כי את מדברת על התנהגות שאינה בשליטתך. יתכן שזו תוצאה של ההטרדה, איני יודעת במה מדובר לכן לא אוכל לייעץ לך מעבר לכך. תוכלי לפנות אלי בפורום או טלפונית ולהתייעץ* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך
ליאל08/03/2013תודה רבה על העזרה אבל לגבי השקרים אני מקווה שזה יעבור לי ..
ולגבי הבנים סיפרתי את זה לחברות טובות שלי והם אמרו לי שככה כולם בגיל שלנו מנסות למשוך תשומת לב מבנים כשהם עוברים אנחנו "מסדרות" את עצמינו אבל מה שיותר הרגיע אותי שאני יודעת בתוכי שאני אף פעם לא יקח משהו כזה ברצינות סתם מרגישה שזה עושה לי הרגשה טובה בכך שאני מנסה לשכנע את עצמי שאני לא מפחדת מהם ולא כל הגברים הם רעים אבל חברות שלי לפעמים מגזימות שהם מתחילות איתם ואפילו אין להם בעיה להכנס איתם לקשר ואני שונה בקטע הזה אני רוצה משהו רציני ולא סתם בנים שמתחילים עם כל אחת שעוברת אני שואלת אותך אם את חושבת שאני פה השונה ??? המוזרה ??
אולי אני יותר מידי נרתעת מהם ומגזימה ?? אוף אני כבר לר יודעת מה לעשות ..!! בבקשה תעני לי ותוד ה על הכלללללל מעריכה את התייחסותך* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהו..
ליאל08/03/2013ולגבי ההטרדה שעברתי אני לא כל כך אוהבת לדבר על זה כי אני מרגישה גם אשמה בזה כי בהתחלה הוא היה מחמיא לי מאווד ונהנתי מהחמאות שלו ואפילךו הייתי מתלבשת יותר יפה כדי לקבל שוב מחמאות במקום לעצור את זה זאת אשמתי ואני נענשת על זה כי אם הייתי מפסיקה את זה זה לא היה קורה אבל אני ינסה לספר קצת הוא נגע בי במקומות אינטימיים ואני השתתקתי אפילו לא צעקתי אני מאשימה את עצמי למה לא ברחתי ??למה נתתי לזה לקרות ?
למה לא צעקתי אני יכולתי לעצור את זה אבל הגוף שלי כאלו בגד בי הוא השתתק ועכשיו אני נענשת על זה ונרתעת ממגע אפילו מאנשים שממש קרובים אליי למה ? למה הם אשמים במה שאני עשיתיי..??? קשה לי בבקשה אם תוכלי לעזור לי תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשיר -
בני08/03/2013היי
אני מבין שקשה לך כעת להתמודד בגלל כל הדברים שקרו לך,
אז כדאי שתעשי קצת סדר,
תנסי לקחת את החיים בפרופורציות, אני לא מעודד אותך לשקר... אבל כולנו מגזימים קצת בשביל לעורר עניין, זה בסדר גמור, מותר לך להתנהג בצורה כזו או אחרת כדי לשמור על עצמך ובלבד שאת לא פוגעת באינטרסים האישיים שלך ושל הסביבה,
אם כבר אז את חייבת דין וחשבון רק לעצמך!
היי נאמנה לערכים והתרבות ממנו באת ואל תירתעי להיות אסרטיבית כנגד מי שיכול לפגוע בך.
-
לגביי ההטרדה מאוד מצער לשמוע את מה שעברת ועוד יותר מצער שאת חושבת שאת ה"אשמה". אין דבר כזה את לא אשמה בכלום! מותר לך להתלבש בטעם טוב ולמשוך מבטים וכו', רב המוטרדות מתארות את ההרגשה שתיארת כאן שכאילו הגוף בגד בך.
אני ממליץ לך לגשת לכמה שיחות עם אשת מקצוע בתחום כדי ל"עבד" את האירוע שחווית בשביל שתדעי להתמודד נכון עם מה שהיה ובעיקר > תקבלי כלים כיצד להתנהל מעכשיו בצורה טובה יותר בכל מה שקשור למערכות יחסים.
שבת שלום ובהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלבני ..
ליאל09/03/2013תודה רבה רבה על תשובתך ועל הרצון הטוב לעזור
לגבי השקרים אני מאוד מקווה שזה יעבור לי זה לא כל כך בסדר כמו שאתה אומר ..
ולגבי הטרדה אני מבינה שאתה מנסה לנחם אותי בכך שאני לא אשמה אבל אני כן אשמה ולא משנה כמה יאמרו לי שלא עובדה שאם הייתי מפסיקה להנות מקבלת המחמאות ולא מתאמצת יותר מידי בלהראות הכי טוב כדי לקבל מחמאות זה לא היה קורה ..!!
,אני מרגישה שניצלתי את היופי שלי לרעה במקום לשמור עליו אני מרגישה מלוכלכת אבל אני מוכנה להשבע שלא חשבתי שזה יגיע למצב כזה, הייתי כבר אצל פסיכולוגית דרך הבית ספר טיפול אחד אבל לא רציתי להמשיך אני מפחדת שהוא ידע על זה שסיפרתי ..למרות שאני יותר אשמה גם הוא אשם ואני מרגישה עליו שגם הוא מפחד שאני יפתח את הפה אבל הוא יודע שאני לא יספר כי לא רק הוא אשם בקיצור אין מה לעשות יהיה טוב מעריכה את הכל..!!!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשיר -
בני09/03/2013תודה על התודות.
יש מה לעשות והרבה!
אז נכון שילדים בגיל שלך נוטים להגזים, אם את מרגישה שזה לא מתאים לך פשוט אל תגזימי!
בנוגע למקרה שהיה...
מאוד חשוב שתסיימי ותנקי את המחשבות מאותו אירוע בצורה מקצועית וטובה מכל ההיבטים דהיינו –
א. לעבד עם איש מקצוע את האירוע. (אפשר להבין אותך שאת לא רוצה להיחשף ולחשוף אחרים אז עשי זאת במסגרת אחרת.)
ב. היופי והחכמה הן כלים שקיבלת במתנה מבונה עולם בשביל לעשות איתם דברים טובים לעצמך ולכל מי שאת חפצה ביקרו... מה שלא מתאים לך אל תעשי!
ג. תמיד ישנם כאלה שיודעים לנצל את המצב לטובתם מבלי להתחשב בצרכים של השני, תלמדי את הלקח שמכאן ואילך את עושה רק מה שאת רוצה וצריכה, ולא נסחפת או עושה טובה בגלל משהו או מישהו...
ד. לא בריא לך, כשם שלאף אחד זה לא בריא להתהלך עם רגשות אשם, ולא משנה מי התחיל ומי התחיל להחזיר...זה לא תורם כלום! מה גם שזה לא מקדם אותך אלא מחזיר אותך אחורה ויכול לערער לך את הביטחון, דבר שאת לא רוצה שייקרה.
כדי שתוכלי להגיע לשלב הזה עלייך ללמוד את הכללים שוב ושוב, ואני מאמין שהניסיון שלך במקרה הזה יעבוד לטובתך בעתיד!
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלבני היקר
שיר09/03/2013א.כשאתה אומר מסגרת אחרת למה אתה מתכוון ?
ב.אתה אומר מה שלא מתאים לך אל תעשי כאלו שזה בשליטתי אני מקווה שאני יפסיק למשוך תשומת לב ולנסות להוכיח לעצמי שאני לא מפחדת מבנים
ג.לאיזה טובה אתה מתכוון שעשיתי בגלל מישהו או משהו
ד.זה לא בריא את זה אני כבר יודעת אבל רגשות אשם זה לא בחירה זה רגשות !! אי אפשר להחליט אם בא לך להרגיש ככה או לא מה שכן אני יכולה לנסות לשכנע את עצמי שאני לא אשמה וניסיתי אבל זה לא עזר כי אתה משכנע את עצמך להרגיש משהו שאתה לא מאמין בו בקיצור תודה רבה רבה על הכל רואים דיש לך חכמת חיים ואתה מבין דברים ואני לא רוצה יותר לגזול מהזמן שלך תודה רבה על הכל יש לך לב טוב !! אבל הכי חשוב זה שאני לא מקבלת את זה שאלה הם החיים דלי ולכן אני יעשה הכל כדי לשנות אותם כי אמי לא רוצה לפגוע באף אחד ובטח שלא בעצמי !!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשיר -
בני09/03/2013היי
שבוע טוב
נראה שאת הולכת בכיוון הנכון את מוכנה ללמוד ולשנות תמשיכי כך - מעולה!
תשומת לב זה מצרך בסיסי שכל אדם "צורך" אותו מי יותר ומי פחות, תחיי את חייך בטבעיות כפי שנערה בגילך אמורה להתנהג, אני מניח שיש לך המון דברים טובים להציע ולקבל עליהם את תשומת הלב המתבקשת,
אני באמת לא רוצה וגם לא יודע! להדריך אותך מה לעשות היום או מחר, ובכלל כל החיים הם "ניסוי וטעייה" ממליץ בחום למצוא את הדרך לקבלת סיוע בכל הדברים שמציקים לך מהעבר כדי לחיות יותר טוב בהווה ובעתיד.
את לא גוזלת מזמני, נתתי לך מעין עזרה ראשונה, את מבינה לבד שמענה באינטרנט לא יכול לבוא במקום סיוע חיצוני ומקצועי,
יש כאן אנשי מקצוע שיכוונו אותך בשמחה למקום שתרגישי בו מספיק טוב בשביל לשתף. (את יכולה למשל לפנות אליהם ישירות למייל).
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלבני
שיר09/03/2013תודה רבה מערריכה מאוד !!!!!!!!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלשירלי מחכה לתשובתך
ליאל09/03/2013אני רוצה לשמוע את דעתך תודה רבה על הכל..!!!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלשירלי מחכה לתשובתך - תגובה
עו``ס שירלי קורין10/03/2013הי שיר.
את צודקת בעניין הרגשות. אם את מרגישה אשמה מבחינתך זו ההרגשה האמיתית ואי אפשר לשכנע בעניין רגשות. יכול להיות שהיה לך חלק במה שהוביל להטרדה, אבל- ברגע שנגעו בך ולא רצית, שם עובר הקו!. וזו הבחנה חשובה שצריכה להעשות. התגובה הגופנית שאת מתארת של שיתוק וכן הקושי שלך כיום לקבל מגע מאנשים אחרים, כמו הניסיון שלך מאז לבדוק עד היכן את יכולה להרחיק לכת עם גברים, מעידים על כך שאכן יש צורך שתעברי טיפול שמתייחס למה שעברת. טיפול אחד אצל פסיכולוגית זה לא מספיק. אם שם את לא מסוגלת להיות בטיפול כי המטריד יכול לדעת על כך, תפני לאנשי מקצוע אחרים, יש מספיק. חשוב מאד לפנות למי שמבין בטראומה ופגיעה מינית. תוכלי ליצור איתי קשר טלפוני אם תרצי יותר פרטים
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלשירלי
שיר10/03/2013תודהה רבה רבה !!
ת יכולה לייעץ לי במי אני יוכל להעזר ? ואם יש מקומות שבהם זה לא צורך תשלום כי אין לי אפשרות לשלם כי אמרו לי שטיפול פסיכולוגי צורך הרבה כסף ותביני ההורים שלי יחשדו אם אני יבקש מהם סכומים גדולים בלי להסביר מה עשיתי בכסף ושוב תודה על הכל !!!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלשירלי - תגובה
עו``ס שירלי קורין10/03/2013הי שיר
אני לא מכירה מקומות ללא תשלום לבנות מתחת גיל 18. תוכלי לפנות ללשכה לשירותים חברתיים באזור מגורייך- תחפשי באינטרנט ולהעזר שם בעובדת סוציאלית בחינם, יש כמעט בכל לשכה עו"ס נערות, זו עובדת סוציאלית שמתמחה בבנות עד גיל 18, אבל אפשר גם עו"ס משפחה. אם הבעייה לא תפתר, בגיל 18 תוכלי לפנות לקב"ן בצה"ל ולקבל טיפול מתאים. בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלשירלי
שיר11/03/2013לשירלי תודה רבה על הכל מעריכה מאוד !!!
רק שתדעי שהתפקיד שלך זה שליחות משמיים !! אני מאמינה שבזכות הטוב שאת עושה תקבלי כפול !! ושוב תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תודה מרוששירה28/02/2013
שלום גילו לי ptsd מסתבר שעברתי אונס בילדות וגיליתי זאת במהלך טיפול פסיכולוגי אני עדין מטופלת ויש לי bpd השאלה היא אם יש לי את רוב התסמינים של ההפרעה זאת אומרת שהאונס היה מורכב וכשה גם מבחנה פיזית ? הבנתי גם ההתעללות המינית הייתה תקופה ארוכה של שנה וחצי . אני היום בת 30 וזה כרה בגיל 3.5 עד 5 על ידיי חבר משפחה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תודה מרוש - תגובה
עו``ד דורון ויינרייך02/03/2013שירה שלום
צר לי לשמוע על מה שעברת.
פנייתך אמנם בהיבט הטיפולי, אולם דעי שבידייך גם האפשרות לנקוט בצעדים חוקיים שונים.
אם הכיוון הזה רלבנטי מבחינתך, צרי קשר.
בכל מקרה בהצלחה והיי חזקה!!!
בכבוד רב* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה מרוש - תגובה
עו``ס שירלי קורין04/03/2013שירה שלום
צר לי שנאלצת להמתין לתשובה בשל תקלה טכנית. ptsd שמתבטא ברוב התסמינים יכול להיות כתוצאה מאונס מורכב וקשה אבל לא רק. תלוי במבנה הנפשי ובדברים נוספים. כל אחת מגיבה בצורה אחרת. הגיל המוקדם בו עברת התעללות ומשך הזמן- שנה וחצי יכולים אף הם לתרום לכך שאלו יהיו התסמינים. חשוב מאד לטפל בתסמינים ולנסות להפחית אותם בהדרגה. אמנם עברת מקרה מזעזע ביותר אך למענך, אני מציעה לא לנסות להכניס את עצמך לתוך תבנית של הפרעה כזו או אחרת ולהגדיר את עצמך ככזאת . את לא ptsd, יש לך בעיה וכך היא מאובחנת. ההבדל בטרמינולוגיה אינו שולי בכלל וחשוב להיות ערים לו. בהצלחה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם יש לכם ביטחון עצמי?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)