פורום פגיעה מינית, תקיפה מינית, הטרדה מינית - יש לך שאלה?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• הטרדה בטלפון מלפני שנה
    אבישג
    03/10/2013

שלום רב,
    לפני כשנה אחי הצעיר ממני ב-10 שנים הטריד בטלפון את חברתו לשעבר. הוא לא היה מקלל או מנבל את הפה, אלא רק היה מתקשר ומנתק, מתקשר ומנתק וחוזר חלילה. כך במשך תקופה של כמה שבועות. אותה בחורה פנתה למשטרה(כך הוא טוען, שהוא יודע בוודאות שהם פנו) ואמרה לו שהגישה תלונה. עוד באותו היום התקשרו אליו אנשים לא מזוהים(כנראה מהמשטרה..) וניסו להוציא ממנו את שמו, אך הוא לא נתן. בכל מקרה עברה מאז כמעט חצי שנה ותודה לאל לא הגיע אליו שום פנייה כזו או אחרת על כך שהוא יוזמן לחקירה או כל דבר אחר. שאלתי היא: האם עובדה זו מלמדת שייתכן והסיפור יסתיים ולא יפנו אליו עוד? אולי התיק נסגר מחוסר עניין לציבור או משהו כזה? והכי חשוב לנו, האם פרק זמן כזה של שקט מצד הבחורה, מעיד על כך שהכל כבר מאחורינו או שייתכן ועוד ייפנו אליו בעתיד??

תודה רבה, וסליחה על סערת הרגשות

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    הטרדה בטלפון מלפני שנה

הוספת תגובה

• תיקון קטן

אבישג
    03/10/2013

בכל מקרה עברה מאז כבר "שנה"

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הטרדה בטלפון מלפני שנה - תגובה

עו``ד דורון ויינרייך
    03/10/2013

שלום
    ברמה ספציפית לא ניתן לענות וברמה העקרונית- הזמן שחלף לא מעיד על כלום, לא ביחס לחקירה ולא ביחס למתלוננת (אינכם יודעים אפילו אם הוגשה תלונה).
    בכל מקרה השאלה אינה מתייחסת להטרדה מינית כך שאם יש לכם שאלות נוספות בעניין זה, הפורום הנכון למענה עליהן הינו פורום פלילי.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• משהו רציני שקרה לי לאחרונה
    דור
    28/09/2013

שלום , אני ילד בן 15 ויש לי סוג של אף חזיר אבל לא כמו שבטח כולם מדמיינים כשהם שומעים אף חזיר.
    האף שלי מעט שפיצי ומעט נוטה למעלה ככה שאפשר ליראות את הנחיריים ובתכלס אומרים שזה יפה וגם לדעתי זה נראה טוב .
    לפני כמה ימים חזרתי עם חבר שלי ממסיבה וחיכינו על איזה ספסל בשתיים בלילה, באיזה מרכז מסחרי של העיר שלנו שבאותו האזור היה ריק.
    ובאו אלינו כמה ילדים שאנחנו לא מכירים רק שאחד ממהם לומד איתנו בבצפר והוא בכיתה י"ב אז בטח גם הם.
    הם נעמדו מולנו ושאלו אותנו אם יש לנו אש וענינו להם שלא.
    ואחד מהם הסתכל עליי ואמר איזה אף יפה , עוד איזה אחד תפס לי את הידיים מאחורה והזה שהיסתכל עליי התחיל למרוח את התחת שלו על האף שלי ואמרתי לא שיפסיק וגם חבר שלי ניסה לעצור אותם אבל הי"בתניק שאנחנו מכירים תפס אותו ביד .
    ניסיתי לבקש ממנו שיפסיק ואז הוא תפס לי את הראש ומרח לי אותו על האזור של איבר המין שלו ושוב פעם צעק "איזה אף".
    בסוף הם הלכו ועזבו אותנו וחבר שלי התחיל לשאול אותי אם אני בסדר והתחיל להילחץ אבל אז בא אבא שלו ולקח אותנו לבית שלו וישנתי אצלם אבל ביקשתי ממנו שלא נדבר על זה.
    חבר שלי ממש נלחץ בשבילי ואני לא יודע מה לעשות אני ממש מובך ואני עוד עלול לפגוש אותם בכל מיני מקומות וזה מלחיץ אותי ומגעיל אותי.

הוספת תגובה

• משהו רציני שקרה לי לאחרונה - תגובה

עו``ס שירלי קורין
    29/09/2013

שלום לך. שים לב להתנהגות שלך בחודשים הקרובים. אם היא משתנה במשהו מומלץ לפנות ליועצת בי"הס אולי לאיזה אדם מבוגר שאתה סומך עליו ולשתף אותו. נשמע שחבר שלך דואג לך אז כדאי גם איתו לדבר. עברת אירוע לא נעים בהחלט.

מפגש אפשרי עם מישהו מהם אכן יהיה טעון וקשה. אם הם יפתחו את הנושא ויחשפו את מעלליהם תהיה לך סיבה טובה לפתוח את הנושא בפני גורמי היעוץ בביה"ס, כי אחד מהם הרי לומד אתך.

תזכור שלך אין במה להתבייש, אתה לא אשם! בחר את תגובתך בהתאם לנסיבות.
    בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• עזרה !
    א
    07/09/2013

היי שמי א אני בת 16 בגיל 12 נאנסתי על ידי שכן שלי אחרי שנה וחצי ההורים שלי גילו בגלל ניסיונות אובדניות והגשנו תלונה השכן הודה אבל התיק עדיין לא ניגמר .במהלך ה4 שנים האלה חוויתי מלא הטרדות מיניות ברחוב אם זה במילים בליטוף בתחת ופעם מישהו גם בא נישק אותי והלך .. עברתי תהליך ושינוי עצום בשנה האחרונה נהייתי אדם עם כוחות ודעה ושהולך עם העקרונות שלו התחלתי להיות פעילה בהמון מקומות לפתח תחביבים חזרתי להשקיע בלימודים ולהיות תלמידה מצטיינת כמו שהייתי בעבר .
    אני רוצה עכשיו להתעייץ על משהו שקרה לי היום בבוקר יש לי ידיד תקופה והוא תמיד אמר לי שהוא אוהב אותי ושאני בן אדם טוב ומדהים וזה אף פעם לא נפגשנו לבד היום הוא הציע לי לבוא אליו ואני בשיא טיפשותי הלכתי איך שהגעתי אליו הוא התנהג מיזר ראינו טלויזיה פתאום הוא בא עלה עליי התחיל לנשק אותי הוזזתי אותו מעליי והוא חיבק אותי ולא התנגדתי בשלב הזה אחרי זה שוב פעם אמרתי לו אני לא רוצה ובשלה לזה ואז לא יודעת איך איזה שעתיים אחרי כנראה נרדמתי מצאתי את עצמי ערומה לגמרי אותו ישן הערתי אותו שאלתי אותו מה קרה ולמה אנחנו ככה הוא עושה שכבנו אמרתי לו אבל לא רציתי ולמה אני לא זוכרת כלום הוא אמר את לא התנגדת אז התחלתי לבכות הוא עושה מה יש לך זה קרה כבר ואם לא היית רוצה היית הולכת אז בבכי אמרתי לו אני לא זוכרת ולא יודעת איך הגענו למצב הזה ואז אחרי כמה דקןת שאלתי אותו אם לפחות זה היה עם קונדום הוא אמר שלא ומסתבר שהוא עשה לי כם אנאלי.
    אני לא יודעת איך להחשיב את זה הוא לא דיבר איתי מאז אני מפחדת להכנס להריון או לחלות במחלות אני רוצה לדעת מה קרה ואני לא מצליחה להיזכר זה או שהוא בימם אותי טו שנירדמתי או משהו ואין מצב שהסכמתי אני נירתעת ממגע עם בנים היה לי בן זוג חצי שנה וחוץ מנשיקה לא היה כלום כי פחדתי והוא כיבד את זה .
    מה לעשות עכשיו מבחינת הריון מחלות איתו עם הזיכרון ?

לקביעת תור
    סגירה
    עזרה !

הוספת תגובה

• עזרה ! - תגובה

עו``ס שירלי קורין
    08/09/2013

שלום לך
    האם עברת טיפול כלשהו במהלך השנים? את מתארת אונס ואחריו הרבה מקרים של הטרדות מיניות. לגבי המקרה האחרון, את יכולה לבדוק דרך קופ"ח אם נדבקת חלילה במשהו. ויש בדיקות שבודקות הריון. את אומרת שלא אפשרת לחבר לגעת בך מעבר לנשיקה, יכול להיות שהידיד הזה משקר, אולי השקה אותך באלכוהול ואז ניצל את מצבך? בכל מקרה נראה שאולי בעקבות האונס את פגיעה מאד ומועדת למצבים מעין אלו, שלא באשמתך! ולכן מומלץ שתפני לטיפול בהקדם על מנת שלא יישנו בעתיד.
    שנה טובה וכתיבה וחתימה טובה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תשובה

א
    08/09/2013

אני בטיפול פסיכולוגי ופסיכאטרי כרגע אני לא חושבת לשתף את אחת מהן אני מתביישת ומרגישה רע ומגעיל עם עצמי .

בקשר לשתייה אני לא שותה אלכוהול בכלל וגם אתמול לא שתיתי , הדבר היחידי ששתיתי זה מים אצלו וזהו .

מחר אלך להיבדק בדלת פתוחה שמתי לב שיש לי קצת סימנים כחולים בחזה אני אבדוק מחר את הכל ואראה אם עדיין תקף לקחת פוסטינור או משהו .

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תשובה - תגובה

עו``ס שירלי קורין
    09/09/2013

חבל לא לשתף. תחושת האשמה היא דרך ידוע אצל בנות שעברו תקיפה מינית. אמרת שהוא ידיד שלך והיה ביניכם קשר. יכולת לדעת שהוא יתנהג כך?
    אם הוא ידע על האונס וההטרדות שעברת וניצל אותך אז על אחת כמה וכמה שהאשם זה הוא.
    שיהיה בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• האם זו הטרדה ?
    מוריה
    07/09/2013

שלום כיום אני. בת 19. בגגיל 10 בערך הוטרדתי מינית אני אפרט בדיוק מה קרה הייתי באמצע משחק עם חברים מהשכונה עד שהגיע מישהוא שגר משכונה קצת רחוקה מהבית שלי וביקש להצטרף הוא היה גדול ממני בערך ב4 שנים ובסדר זה היה מחבואים והוא התחבא מאחוריי ומין החזיק אותי בצידי הגוף ואז ראיתי שהוא מין מתרכז במשהוא ואז כשהסתובבתי ראיתי את האיבר מין שלו בחוץ ומיד רצתתעפי הביתה כאילו ראיתי את הדבר הכי מפחיד שיכול להיות וישר נכנסתי הביתה ומרתי לאמא שלי והיא כמובן לא ידעה מה להגיד או לעשות היא אמרה בוא נראה איפה הוא וירדה איתי למטה(אמא שלי היא מין אדם פחדן כזה ומבוגרת שאין לי יותר מידי ציפיות ממנה) ומפה חיי השתנו לא דיברתי על זה מילה מען ניסיתי להדחחיק את זה כל הזמן שמחתי וחייכתי כאילו יש לי משהוא להסתיר ווזה בא אצלי לידי ביטוי בזה שכל לילה לפני השינה היתי בוכה והיו לי סיוטים ובוא נגיד אני לא חושבת שהייתי לי ילדות. בגיל 17 נחשפנו בבית הספר לדבר הזה שנקרא הטרדה מינית וגם אני הרגשתי אחת כזו ומאז כאילו הורדתי את המסכות ופשוט רציתי למרוד בכל דבר קיים לימודים שהפסקתי כבר ללכת יותר מישי פשוט ישבתי וחשבתי על זה כמו שלא חשבתי מגיל 10 ,שאלתי אם זו הטרדה מינית כי יש לי אחות גדולה שאמרה לי מה כבר קרה אז ראית את ה.. שלו והיא גורמת. לי לשנוא אותה וגם לפקפק במה שקרה לי ..הגשתי תלונה במשטרה אבל לא קרה עם זה כלום הגשתי בגיל 17 לאחר שטופלתי אצל פסיכולוגית כמה חודשים והיא חיזקה אותי מאוד גם בהגגשת התלונה ..משהוא שחסר לי מאוד אדם שיחזק אותי אז אני רוצה לדעת גם מבחינת האם אפשר לעשות עוד משהוא להגעד עוד פעם תלונה אם זה יעזור?? מצטערת שזה יצא כל כך ארוך..

לקביעת תור
    סגירה
    האם זו הטרדה ?

הוספת תגובה

• הטרדה בחברה ובריונות
    אודליה
    28/08/2013

לפני שהחופש הגדול נגמר חברה שלי פירסמה רשימת מורות שיהיו לנו השנה. שאלו אותה מאיפה זה והיא לא אמרה ואז צחקו עליה וילד אחד אמר את מה שכתוב בתמונה.
    אני מעוניינת לדעת אם זה הטרדה מינית ויש משהו שנאכל לעשות. (השם המטושטש זה השם של המנהל בית ספר שלי.)

לקביעת תור
    סגירה
    הטרדה בחברה ובריונות

הוספת תגובה

• הטרדה בחברה ובריונות - תגובה

עו``ד דורון ויינרייך
    29/08/2013

שלום
    הדברים שנכתבו יכולים להיחשב כהטרדה מינית כמו גם כלשון הרע (אולם חשוב לשמוע פרטים נוספים כמו למשל איפה פורסם).
    מדובר בהפרות חוק שיש צעדים משפטיים לטפל בהן.
    הציעי לחברתך לפנות עם הוריה לייעוץ משפטי בהקדם האפשרי.

בכבוד רב

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הי צריכה את עזרתכם
    נופר
    09/08/2013

לפני כמה שבועות עברתי הטרדה מינית ע''י המורה שלי לנהיגה ואחרי שסיפרתי על כך לחברה היא אמרה לי להכנס לקבוצה בפייסבוק שעוסקת בהטרדות מיניות ואחרי שקראתי שם כמה סיפורים התחילו לעלות בי דברים מהמערכת יחסים האחרונה שלי והבנתי שהיו שם הרבה דברים שלא היו בסדר , הוא היה משתמש בכוח ומכריח אותי ב לעשות דברים מיניים.
    יש לי שתי שאלות -
    אני כרגע בצבא ורוצה ללכת לטיפול אצל הקב''ן האם הוא יכול להכריח אותי להגיש תלונה ?
    דבר שני הוא שהאלימות המינית שהאקס שלי השתמש בה הייתה תוך כדי אקט מיני שהתחיל בהסכמה ואח''כ הפך לאלים האם זה נחשב אונס ?

לקביעת תור
    סגירה
    הי צריכה את עזרתכם

הוספת תגובה

• הי צריכה את עזרתכם - תגובה

עו``ד דורון ויינרייך
    10/08/2013

שלום
    אף אחד לא יכול להכריח אותך להגיש תלונה.
    לגבי שאלתך השניה- אם הבעת אי הסכמה ובן זוגך המשיך למרות אי ההסכמה, יש אפשרות שמדובר באונס.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הי צריכה את עזרתכם - תגובה

עו``ס שירלי קורין
    11/08/2013

הי נופר

כדאי לפנות למהו"ת בצבא. זה גוף שמתמחה בטיפול בפגיעות מיניות בצבא. כקב"נית במיל' אני יכולה להגיד לך שלא ניתן להכריח להגיש תלונה. גם קב"ן יטפל בך בנושא הפגיעה, עדיף לפנות למהו"ת. בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלות מיניות על ידי פקיד משרד הפנים
    אלכסנדר
    04/08/2013

אני ישראלי, אשתי אזרחית זרה. על מנת לקבל מעמד בישראל לאשתי, אנחנו עוברים תהליך של בדיקת כנות הקשר במשרד הפנים. חלק מהתהליך הזה זה ראיון על ידי פקיד ששואל אותנו שאלות אישיות אחד על השני, על מנת לוודא שאנחנו אכן זוג אמיתי והקשר הוא כנה.

השאלה הנשאלת היא: האם שאלות בעלות אופי מיני, במהלך הראיון הזה, מהוות הטרדה מינית?

השאלות הן כגון: כמה פעמים בשבוע אתם מקיימים יחסים? מה צבע התחתונים של הבן/ת זוג היום? מה התנוחה האהובה עליכם? האם אתה משתמשים באביזרי מין?

יש לציין שטרם עברנו את הראיון, אבל בהחלט שמענו מזוגות אחרים על שאלות לא במקום, ולכן אני רוצה לדעת לפני שאנחנו מגיעים האם מותר להם לשאול שאלות כאלו.

תודה מראש. אלכסנדר.

הוספת תגובה

• שאלות מיניות על ידי פקיד משרד הפנים - תגובה

עו``ד דורון ויינרייך
    04/08/2013

שלום
    השאלות נראות כהטרדה מינית ולא נראות רלבנטיות לבדיקת כנות.
    נראה שיש לכם בסיס לתביעה.
    כמובן שמבחינה ראייתית יהיה צורך לבסס את הטענות.
    בכבוד רב

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• התעללות מינית בילדות
    ....
    24/07/2013

כשהייתי ילדה (גיל 7 עד גיל 10) בן זוגה של אימא שלי אנס אותי.
    כיום אני בת 34. האם אני עדיין יכולה להתלונן? מה אומר החוק?

לקביעת תור
    סגירה
    התעללות מינית בילדות

הוספת תגובה

• התעללות מינית בילדות - תגובה

עו``ד דורון ויינרייך
    24/07/2013

הי לין
    התשובה מורכבת, יש הבדל בין התיישנות לפי החוק הפלילי לבין התיישנות לפי החוק האזרחי וחשוב שתשמעי מה המשמעות של כל אחת מהאפשרויות החוקיות שבפנייך ולאחר מכן תצטרכי להחליט מה זו שאת מעדיפה בהתייחס ליתרונות והחסרונות של כל אחת מהן.
    ככל שחלה התיישנות ביחס לאפשרות המועדפת, היא לא חייבת להיות סוף הדרך, יש דרכים שאפשר לנסות שהתגבר על בעיית ההתיישנות (ככל שיש כזו).
    הדרך הנכונה מבחינתך לקדם את זה הינה לקבוע פגישת ייעוץ בהקדם האפשרי עם עו"ד המצוי היטב בתחום זה, לקבל את המידע ואז להחליט.
    בינתיים אני מזמין אותך לקרוא מאמר רלבנטי שלי שפורסם לאחרונה:
    חפשי בגוגל: "הדרך השקטה והחוקית להעניש את המטריד", האמור בו מתייחס גם למקרים כפי שתיארת.
    בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תיקון החוק
    אורנית
    14/07/2013

שלום רב
    שמעתי שלאחרונה חל תיקון לחוק למניעת הטרדה מינית והוא כולל גם בנות שרות לאומי.
    אם כך הדברים אשמח לדעת מה הנגזרות של התיקון, והאם חלה חובת דיווח גם על בת שרות לאומי שעברה פגיעה מינית.
    תודה רבה

לקביעת תור
    סגירה
    תיקון החוק

הוספת תגובה

• תיקון החוק - תגובה

עו``ד דורון ויינרייך
    14/07/2013

שלום
    למיטב ידיעתי, החוק למניעת הטרדה מינית לא עבר כל תיקון כאמור.
    בכבוד רב

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• האם זה נחשב? זה לא בגללי?
    נועה
    09/07/2013

קןראים לי נועה ואני בת 17 , לפני שנה במסיבה של ידיד שלי , היה שתייה וזה. אני אישית לא שותה אבל חברים שלי כן שותים. המסיבה הייתה במרפסת וכל פעם נכנסנו לבית ויצאנו ממנו. פעם אחת שנכנסתי לבית היה שם עוד ידיד שלי והוא היה שיכור , פתאום הוא בא אליי מאחורה טפס לי חזק את החזה והתחיל לשחק איתו לא שיחרר, ניסיתי לזוז וכלום לא הלך ואמרתי לו תעוף ממני מה אתה עושה, והוא אמר זה לא אשמתי אני שיכור. לאחר מכן שאחרי שכמה ילדים נכנסו הוא שיחרר. זה היה סיטואציה מאוד לא נעימה, אבל האם זה נחשב הטרדה מינית? יש ילדים שאמרו לי ״מה יש לך כולה נגע לך בחזה״ , וזה משהו שסיפרתי לאמא שלי רק אחרינ3 חודשים מרוב שהיה לי קשה לספר והיא אמרה ״בגלל זה לא הולכים למסיבות ששותים בהם״ ונורא נפגעתי מהתגובה שלה, האם זאת אשמתי? האם לא הייתי צריכה ללבוש גופייה באותו היום? האם אני סתם מקטרת על שטויות?
    תודה מראש על העזרה

לקביעת תור
    סגירה
    האם זה נחשב? זה לא בגללי?

הוספת תגובה

• האם זה נחשב? זה לא בגללי? - תגובה

עו``ס שירלי קורין
    10/07/2013

הי נועה, המתיני לתשובת עו"ד ויינריך באשר לצד המשפטי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תגובה

נועה
    10/07/2013

ומה עם תשובה שלא קשורה לצד המשפטי?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תגובה - תגובה

עו``ס שירלי קורין
    14/07/2013

הי נועה
    מה שאלתך? אם את שואלת לגבי השלכות המקרה עליך, הרי שאם חלו שינויים בהתנהגותך בעקבותיו ואינך מצליחה להשתחרר מכך, כדאי לפנות לטיפול.

אם שאלתך אחרת, את מוזמנת לכתוב אותה בצורה ברורה. בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חייבים להתקשר ?

נועה
    12/07/2013

אני לא מרגישה בנוח לדבר על זה בטלפון, יותר נוח לי לבטא את עצמי בכתב בכזה דבר.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חייבים להתקשר ? - תגובה

עו``ד דורון ויינרייך
    12/07/2013

תיכנסי לאתר שלהם באינטרנט ותפעלי לפי האפשרות הנוחה ביותר מבחינתך

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מאוחר מידי
    אנונימית
    09/07/2013

שלום, אני בת 33 בגיל 11 עברתי הטרדה מינית על ידי קרוב משפחה שנמשכה עד כמעט גיל 20 מאז אני חיה בצל הטראומה וקשה לי להשתחרר.
    לפני כ 6 שנים אותו אדם נפטר ורק אז התחלתי להבין והרשתי לעצמי לעכל את מה שעברתי ולכאוב.
    לפני כשנתיים שיתפתי חברה מאוד מאוד קרובה במה שעברתי אבל לא בפרטים של המקרה, אותה חברה שהיא כמו אמא עבורי ניסתה כל הזמן לכוון אותי לקבל עזרה ולהשתחרר מהטראומה ולהתחיל לחיות, סירבתי בכל תוקף לשתף. הבנתי שאני פוגעת בעצמי אני רווקה וכבר המון שנים ללא זוגיות קשה לי מאוד להתקרב לגברים ולתת אמון. לפני כחודש הסכמתי סוף סוף ללכת לטיפול וכבר בפגישה הראשונה שאפילו לא נגעתי יותר מידי במקרה אלא קצת ברקע נבהלתי מלשמוע את עצמי מדברת על מה שעברתי והפסקתי את הטיפול. רק לפני שנה יצאתי מהבית ועברתי לדירה משלי חשוב לציין שאני עובדת מתפקדת ומפרנסת את עצמי בכבוד אבל חוץ מעבודה ובית אני לא ממש יוצאת לבלות ונהנית ממה שיש לחיים להציע.
    אני חולמת על משפחה וילדים וחלום חיי זה להיות אמא אני לא רואה את זה באופק ולא עושה כלום בשביל שזה יקרה הראש כל הזמן חושב על זה אני בלילות מתעוררת מזיעה ורועדת ויש פחדים כל הזמן. עד שניסיתי פעם ליצור איזשהו קשר עם גבר והגענו למצב אינטימי איך שהוא התחיל לגעת בי התחלתי לבכות והעפתי אותו ממני הוא לא הבין מה עובר עליי ונבהל מאוד הרגשתי כל כך רע שכמובן לא התראתי עם הבחור שוב וכמובן מאז לא ניסיתי שום קשר - הדמות והצל של אותו אדם שהרס לי את החיים מרחפת מעליי כל הזמן. האם יש דרך ללמוד להשתחרר מבלי לשבת בכורסת הפסיכולוג ולדבר? איך ממשיכים הלאה? איך מגיעים שוב למצב שלבטוח בגברים ולהכניס גבר לחיים שלי? נכון שלא כל הגברים אותו הדבר אבל הפחד תמיד קיים והוא לא מרפה. אשמח להכוונה ועזרה. תודה מראש.... אני.

לקביעת תור
    סגירה
    מאוחר מידי

הוספת תגובה

• מאוחר מידי - תגובה

עו``ס שירלי קורין
    10/07/2013

שלום לך. לצערי הרב, אין דרך שאני מכירה בה לא תאלצי לדבר על הטראומה בכלל. ישנם טיפולים פחות וורבליים שעובדים יותר עם הגוף אבל גם שם כן מדברים על הטראומה במידה מסוימת. הסיבה היא שזיכרון טראומתי שונה מזיכרון רגיל באופן בו הוא מקודד ונשמר במוח. הדיבור הוא חלק מהעניין אך לא כולו. לפי התיאור שלך נראה שללא טיפול תתקשי לממש את החלום שלך וחבל. הרי את רוצה לחיות. גיל 33 ללא שום קשר בעבר עם גבר מעיד על בעיה, גם אם לא היית מציינת את מה שעברת. אשמח לשוחח אתך ולהדריך אותך יותר ספציפית באשר לחלופות לטיפול בדיבור, בהן אני משתמשת ביעילות. בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בודדה, מדוכת וחסרת חיים :
    מרוקנת...
    05/07/2013

מרגישה בודדה, מדוכת, ריקנית וחסרת חיים.
    כל סיב בגוף שלי אומר לי לברוח - להעלם,
    ואף מחשבות אובדניות מצאו לאחרונה את דרכן לראשי.
    חיי השתנו לי ברגע, בלי שום אזהרה מוקדמת,
    כי בני אדם הם לעיתים החיה הכי עלובה ופטתית עלי האדמות,
    פשוט מאסתי בחברה האנושית!
    נמאס לי מזכרונות זוועתים וסיוטים,
    נמאס לי להתעורר שטופת זיעה שוב ושוב בלילות,
    נמאס לי להסתובב ברחובות עם פחד מתמיד בלב,
    נמאס לי! ! מאז האונס אבדתי אמון האנשים וכל אינטרקציה עם בני המין השני מפחידה אותי,
    אבדתי אמון בעצמי וביכולות שלי,
    נהפכתי לאדם חרדתי, מלאת פחדים ובדיכאון סמוי,
    איפה הם אותם ימים שהיתי מלאת אנרגיה ומלאת שמחת חיים? !
    בינתיים אני שקועה בבדידות אשר שומרת עלי שלא אפגע שוב...

לקביעת תור
    סגירה
    בודדה, מדוכת וחסרת חיים :

הוספת תגובה

• מאוחר מידי

אנונימית
    09/07/2013

שלום, אני בת 33 בגיל 11 עברתי הטרדה מינית על ידי קרוב משפחה שנמשכה עד כמעט גיל 20 מאז אני חיה בצל הטראומה וקשה לי להשתחרר.
    לפני כ 6 שנים אותו אדם נפטר ורק אז התחלתי להבין והרשתי לעצמי לעכל את מה שעברתי ולכאוב.
    לפני כשנתיים שיתפתי חברה מאוד מאוד קרובה במה שעברתי אבל לא בפרטים של המקרה, אותה חברה שהיא כמו אמא עבורי ניסתה כל הזמן לכוון אותי לקבל עזרה ולהשתחרר מהטראומה ולהתחיל לחיות, סירבתי בכל תוקף לשתף. הבנתי שאני פוגעת בעצמי אני רווקה וכבר המון שנים ללא זוגיות קשה לי מאוד להתקרב לגברים ולתת אמון. לפני כחודש הסכמתי סוף סוף ללכת לטיפול וכבר בפגישה הראשונה שאפילו לא נגעתי יותר מידי במקרה אלא קצת ברקע נבהלתי מלשמוע את עצמי מדברת על מה שעברתי והפסקתי את הטיפול. רק לפני שנה יצאתי מהבית ועברתי לדירה משלי חשוב לציין שאני עובדת מתפקדת ומפרנסת את עצמי בכבוד אבל חוץ מעבודה ובית אני לא ממש יוצאת לבלות ונהנית ממה שיש לחיים להציע.
    אני חולמת על משפחה וילדים וחלום חיי זה להיות אמא אני לא רואה את זה באופק ולא עושה כלום בשביל שזה יקרה הראש כל הזמן חושב על זה אני בלילות מתעוררת מזיעה ורועדת ויש פחדים כל הזמן. עד שניסיתי פעם ליצור איזשהו קשר עם גבר והגענו למצב אינטימי איך שהוא התחיל לגעת בי התחלתי לבכות והעפתי אותו ממני הוא לא הבין מה עובר עליי ונבהל מאוד הרגשתי כל כך רע שכמובן לא התראתי עם הבחור שוב וכמובן מאז לא ניסיתי שום קשר - הדמות והצל של אותו אדם שהרס לי את החיים מרחפת מעליי כל הזמן. האם יש דרך ללמוד להשתחרר מבלי לשבת בכורסת הפסיכולוג ולדבר? איך ממשיכים הלאה? איך מגיעים שוב למצב שלבטוח בגברים ולהכניס גבר לחיים שלי? נכון שלא כל הגברים אותו הדבר אבל הפחד תמיד קיים והוא לא מרפה. אשמח להכוונה ועזרה. תודה מראש.... אני.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• סליחה פרסמתי בטעות בתגובה

אנונימית
    09/07/2013

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• האם זו הטרדה?
    דנה
    30/06/2013

שלום רב..
    לפני כשנה נעזרתי ברב שאת שמו אינני רוצה לחשוף.
    עזרתו הסתיימה אך מאז הוא לא מפסיק לשלוח לי סמסים וגם להתקשר מידי פעם בטענה שהוא דואג לי ורוצה בשלומי(אני בחורה חילונית לחלוטין). אני לא עונה לו פרט לפעם אחת בה הסברתי לו למה אני לא עונה לו ושאיני צריכה את דאגתו. בקיצןר הוא לא מרפה וממשיך לשלוח סמסים גם בשעות הקטנות של הלילה ( שולח כסמס אחד לשבוע) בפעם האחרונה הוא גם רשם שאפילו שהוא יודע שאני לא מתכוונת לענות לו הוא מצידו ימשיך לשלוח. מה עלי לעשות? האם זה נחשב כהטרדה? עם מי לדבר? וגם חבר שלי מאד עצבני על העיניין.. תודה

לקביעת תור
    סגירה
    האם זו הטרדה?

הוספת תגובה

• האם זו הטרדה? - תגובה

עו``ד דורון ויינרייך
    30/06/2013

שלום רב
    אם ההודעות שהוא שולח אלייך אינן בעלות אופי מיני, אין מדובר בהטרדה מינית.
    עדיין, זכותך לדרוש שיפסיק ואם לא יפסיק באפשרותך לפעול באופן חוקי נגדו.
    בכבוד רב

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה רבה

דנה
    01/07/2013

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• עזרה
    שיר
    26/06/2013

הי רציתי קצת עצות מגיל 15 עד כמעט 19 עברתי התעללות מינית בזמן השינה מצד דוד שלי שחשב שאני ישנה אבל היתי ערה שתקתי לא דיברתי עד שלילה אחד התעוררתי והוא ברח כל הלילה בכיתי בבוקר סיפרתי לאבא שלי ולקבנית היתי בצבא באותו תקופה הקבנית קצת עזרה לי אמא שלי שזה אח שלה לא האמינה לה היום אחרי 3 שנים שסיפרתי היא גם לא מאמינה היא ממשיכה להתעקש שהוא יבוא בחגים וממשיכה לדבר איתו הקשר הטוב שלי ושל אמא נהרס הבעיה שיש לי שאני לא מסוגלת לישון ליד אפחד חוץ מהבת זוג שלי רציתי לדעת עם יש תרופה לפחדים שמופיעים לי בלילות אני לא מסוגלת לישון ללא דלת נעולה וללא מנורת לילה ותמיד יש לי סיוטים כאילו נוגעים בי האם יהיה לזה סוף?:(

לקביעת תור
    סגירה
    עזרה

הוספת תגובה

• עזרה - תגובה

עו``ס שירלי קורין
    27/06/2013

הי שיר
    אני ממליצה לך ללכת לטיפול מוקדם ככל האפשר אצל מטפל /ת שמתמחה בטיפול בפגיעה מינית. זה לא עובר לבד אם לא מטפלים. הפחדים והתחושות מעידים על גודל הטראומה שעברת. אין תרופה שמעלימה או משכיחה את מה שקרה. בהצלחה רבה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ליבי שבור
    חרדתית
    23/06/2013

לא יודעת איך להתחיל, אני פשוט מרגישה עייפה נפשית וקרועה תלושה
    הילדה שלי בת 10 הותקפה מינית לפני 10ימים בדיוק ע"י אח של בעלי
    שהוא עבר אירוע מוחי והוא רבע משותק הולך בעזרת מקל, לפני שנה הוא חזר מבית לוינשטיין ישר אלינו קיבלנו אותו בחום ואהבה הענקנו לו ביטחון עידוד ארוחות מקלחות הכל, והקטנה שלי אהבה כ"כ שתילים בדיוק עברנו מקום באותו עיר והוא הציע לה לשתול שתילים ובינתיים עד שנסדר הם יהיו ליד מקומו ושהיא תבוא להשקות כל יום וביום השלישי שהגיע הוא אמר לה שהוא אוהב ילדות כמוה ושיכנסו לקראון ושתסמוך עליו והוא משך אותה אליו היא ביקשה ללכת להכין את השיעורים אבל הוא אמר לה עוד מעט...אמנם הוא לא הוריד בגדים אך הושיב אותה עליה ועשה ביד כשהיא לא רואה בעצם מה הוא עושה רק מרגישה תחושות ומחבק אותה בבטן לאחר מכן הוא אמר לה את יכולה ללכת ושלא תספר להורים, בדיוק כשהיא נכנסה הבייתה אני נכנסתי דקה לפני וראיתי את ההיסטריה הבכי והפחד בידיוק כמו שאני הייתי ילדה הבנתי ישר מה קרה, בעלי מאוד היה לו קשה כי זה אחיו והוא נכה, מה הוא יעשה לו? אני לא הייתי מוכנה שישאר, אבל בלעי אמר הכתובת הייתה על הקיר כי לפני 5 שנים הוא נכנס לכלא בגלל עבירת מין אבל אני האמנתי שאחרי שקיבל אירוע מוחי ואנו מספקים לו כל צרכו שהוא השתנה שהוא השתקם וגם הזהרתי אותו ביום ראשון כשראיתי שהילדה מתלהבת מהשתילים שישמור עליה, אם הייתי מעלה בדעתי לרגע שהוא יפגע בה כלל לא הייתי נותנת לו להתקרב לבית שלי, בימים הראשונים פחדה מאוד מאוד להתקלח להיות לבד, אבל בסוף התעקשתי שילך אמרתי או שאני פונה למשטרה או שהוא עוזב מידית 24 שעות בלי פשרות, הוא ביקש סליחה ושהוא מצטער ושאין לו לאן ללכת, אבל האמת עם כל זה שריחמתי עליו זה לא עניין אותי, אז יום רביעי הוא הלך ואמרתי לה שזה הוא לא נמצא יותר שאין לה מה לפחד, היא מתנהגת לרוב כרגיל, אך הבוקר ואתמול אמרה שיש לה בחילה וכואבת לה הבטן לי נראה שזה יותר בגלל המבחנים הארציים לאחרונה, איך מטפלים? האם יש צורך?
    מה לעשות?

לקביעת תור
    סגירה
    ליבי שבור

הוספת תגובה

• ליבי שבור - תגובה

עו``ד דורון ויינרייך
    23/06/2013

שלום
    ליבי איתך.
    נדמה לי שהשאלה שהפנית הינה במישור הטיפולי ולא במישור המשפטי, בו אפשרויות הפעולה ברורות וידועות גם לכם.
    בכבוד רב

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ליבי שבור - תגובה

עו``ס שירלי קורין
    24/06/2013

אמא לילדה

חובה לטפל במהירות. את יכולה לפנות לאל"י האגודה להגנת הילד על מנת לקבל מהם הנחיות ורשימת מטפלים המתמחים בטיפול הילדים בגיל זה. חשוב לטפל גם אם לכאורה נראה שהכל בסדר. כתבת משפט "בדיוק כמו שאני הייתי ילדה" האם עברת דבר דומה?. בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שלום לך

עוד אחת
    24/06/2013

שלום אמא של ילדה,
    אני מבקשת לשתף אותך לרגע מהצד שלי כילדה.
    עברתי הטרדה מינית ממושכת כשהייתי בת 18, השתקתי את זה ובמשך שנתיים נסחבתי עם תחושות לא פשוטות. אמא שלי הבינה שמשהו לא בסדר אבל היא אפילו לא חלמה שעברתי את מה שעברתי מאותו אדם שהיא מכירה.
    במשך כל השנתיים בהם שמרתי את הסוד, התנהגתי לכאורה כרגיל. אנשים שלא הכירו אותי לא יכלו לנחש שעברתי הטרדה. בשלב מסוים אפילו שכנעתי את עצמי שהנה, הכל בסדר. אני נורמלית ורגילה.
    רק לאחר שעברתי טיפול הבנתי כמה השלכות היו ויש לזה. ההשלכות הן לא תמיד ברורות וגלויות לעין, אבל הם תמיד שם!
    לעניות דעתי, מעבר לכך שהילדה צריכה וחייבת לדעת שאת שם בשבילה, היא צריכה אדם נוסף מקצועי שיעזור לה להתמודד מתוך נקודה אמתית, ולא רק לנסות לשכוח..
    אני לא מנסה להשוות בין המקרים, כי ברור לי שב"ה אין אצל בתך את עניין הסודיות, אך יש פה הרגשה של בגידה אמון של אדם קרוב, והרגשה של חדירה לפרטיות. ואלו הן תחושות קשות שלדעתי מצריכות התמודדות..
    מה שבטוח, היא צריכה אותך. ולדעתי האישית היא לא צריכה להרגיש שאת מרחמת עליה, אלא שאת פשוט שם בשבילה כדי לתמוך ולעזור.
    בהצלחה..

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה רבה

חרדתית
    24/06/2013

אבל אני לא חושבת שריחמתי עליה, ואני דוקא דיי גאה בה שהיא באה לספר...
    הקשר בינינו מצוין והיא ילדה מאוד נבונה וחכמה.
    גם אני עברתי את שעברת מגיל 4 עד 8 וגם בגיל מאוחר יותר 16
    אז האמיני לי שאני יודעת למה את מתכוונת, ואני אטפל בה כמו שצריך

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תגובה

עוד אחת
    24/06/2013

לא חשבתי חלילה שאת לא תומכת בה חלילה או שאת מרחמת עליה,
    רק היה לי חושב להראות גם את נקודת המבט שלי.
    זה מאד מחזק אותי לראות שדווקא משום שעברת דבר כזה אז את יכולה לתרום ולעזור לבת שלך. (אותי באופן אישי זה מעודד אז תודה על השיתוף..)

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה