מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- הדרדרות פיזיתמיכל23/01/2008
שלום, סבתי בת 80 לא מזמן החלה להתדרדר מבחינה פיזית ומנטלית, כרגע היא לא מזהה אותי וחושבת שאני דודה שלה. נראה כאילו שהיא חזרה לילדות או משהו. הרופאים טוענים כי מדובר בתופעות זיקנה וכי אין מה לעשות. היא גרה איתנו בבית ולא מזמן תקשרה והיתה עצמאית ותוך כשנה הכל השתנה אצלה במהירות. האם יש דרך לעצור את זה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בעיות הזיקנה
ד``ר שרה רפפורט23/01/2008מיכל שלום,
לצערי , לזיקנה יש תופעות ובעיות שלא ניתן לפתור בקלות. אעפ"כ אני ממליצה שסבתא שלך תבדק אצל רופא מומחה לגיל השלישי. רופא גריאטר או פסיכו-גריאטר יתייחס גם להתנהגות וגם למצב המנטאלי של אנשים מבוגרים. יש תרופות מסוימות שעלולות להאט את תהליך ההדרדרות ויש תרופות שעלולות לעזור בבעיות וסימפטומים שונים של הזיקנה. בכל אופן, כדאי לך להתייעץ עם רופא מומחה בתחום.
בברכה
ד"ר שרה רפפורט* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- זיכרון לטווח אורך וקצרמוניקה21/01/2008
שלום, זכרוני לא טוב לדעתי, בעיה ראשונה היא שיכחה של מושגים, שמות ופרטים יומיומיים. פתאום בורחות לי מהראש מילים שכיחות ביותר. גם זיכרון לטווח הארוך אינו טוב ואני לא זוכרת דברים לאורך זמן. בעבר הייתי משתמשת הרבה בסמים ושותה אלכוהול. כיום איני שותה או צורכת סמים כלל. האם יש דרך לשיפור הזיכרון?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אמון הזיכרון
ד``ר שרה רפפורט23/01/2008מוניקה שלום,
שליחה על העכוב בתגובתי. הייתי רוצה לדעת בת כמה את והאם במהלך השנים את עבדת ,למדת או עסקת בפעלויות אחרות שדורשות מאמץ קוגניטיבי. בהחלט ניתן לשפר את הזיכרון מאמצעות תיגול שיטתי הן ליכולת הריכוז והן ליכולת החשיבה. לפתרור משבצים, קריאה מסודרת, לימוד של שפה זרה ועוד, הינה כמה דרכים לתרגל את המוח ולכן הזיכרון. כמו כן יש היום מגוון רב של משחקים/ תרגילים באינטרנט שגם עוזרים באמון המוח.
בהצלחה
ד"ר שרה רפפורט* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתשובות לשאלותייך
מוניקה29/01/2008תודה על עזרתך ד"ר רפפורט, תמיד עבדתי ולמדתי, במבחנים הייתי קוראת המון וזוכרת, אך לאחר המבחן כמה ימים לאחריו כבר לא ממש זכרתי את החומר. אני בת 32 קוראת הרבה ספרים, פותרת תשבצים ועדיין לעיתים זכרוני בוגד בי ואיני זוכרת מילים יומיומיות, שמות של אנשים קרובים, יכול להיות שזה קשור גם לקשב או ריכוז?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתשובה נוספת למוניקה
ד``ר שרה רפפורט31/01/2008מוניקה שלום,
ברור שהיכולת לקלוט ולשלוף מידע קשורה במידה רבה עד כמה אנו קשובים לסביבה וממוקדים לפעיליות. כמו כן המוח מסנן את המידע וחומר שלא משמעותי עבורנו ניתן לשכוח יותר בקלות. עם זאת, לא ברור לי למה את מתקשהה למצוא מילים ולזכור "דברים בנאליים" ועוד. האם את עברת לאחרונה שינוי במצבך הרפאוי או נפשי? האם את חשופה למצבי לחץ מתמשך? אני ממליצה לפנות לבדיקת זיכרון שתוכל לתת ממד אוביקטיבי לקשיים שאת חוות וגם לכוון אותך להמלצות מתאימות.
בברכה
ד"ר רפפורט* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כיצד ניתן לקבל מימון של קופח לאבחוןהישנוני התמיד19/01/2008
שלום רב,
האם יש דרך ידועה לשכנע קופ"ח לתת מימון / טופס 17 / השתתפות בבידקה/אבחון נוירוקוניטיבי / פסיכולוגי למבוגר עם הפרעות קשב וריכוז?
האם המדינה / משרד הבריאות ממן בדיקה כזאת?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ממון בדיקה
ד``ר שרה רפפורט19/01/2008שלום לך,
לידיעתי בדיקה נוירופסיכולוגית לא נמצאת בסל הבריאות ואין ממון לכך. כנ"ל לאבחון הפרעות קשב אצל מבוגרים. במקרים מסוימים ובודדים הקופות ממנים הבדיקה אשר הבעיות הקוגניטיביות הן על רקע מחלה או פגיעת ראש וזאת רק עם אשור מיוחד.
בברכה
ד"ר שרה רפפורט* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הפרעה בעיבוד תחושתיאבי17/01/2008
שלום, אני מחפש מטפל באיזור הגליל להפרעה הנ"ל.
נא לפנות במייל ל[email protected]* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר זקוקה ליותר מידע
ד``ר שרה רפפורט19/01/2008אבי שלום,
לא ברור לי איך מתבטאת ההפרעה שלך . נא להוסיף זוגמא.
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הפרעות ריכוז וזיכרוןחבצלת17/01/2008
שלום, אילו ויטמינים מומלץ לקחת לבעיות זיכרון רציניות? אני בת 65 לעיתים חוזרת פעמיים על אותם דברים, שוכחת עם מי מילדי שוחחתי בטלפון היום, שוכחת בעיקר דברים קטנים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ויטמינים ותוספת מזון
ד``ר שרה רפפורט19/01/2008חבצלת שלום,
היום רופאים ממליצים על ויטמינים מסוימים ותוספת מזון כמו אומגה -3 כדי לחזק את תפקודי המוח וגם הזיכרון. תמיד כדאי להתייעץ עם הרופא המשחה בנושא. אני גם ממליצה על תרגול קוגנוטיבי, כלומר להפעיל ולאמן את החשיבה באופן שיטתי.
בברכה
ד"ר שרה רפפורט* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהשירלי15/01/2008
אני בן 50. בזמן האחרון אישתי והילדים אומרים לי שהם אמרו לי דברים ושכחתי. גם אני מרגיש שבעבודה אני שוכח דברים לעתים קרובות. מה יכולה להיות הבעיה אצלי, האם זה מקובל בגילי, ולאיזה רופא עלי לפנות, אם בכלל?
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ירידה בזיכרון בגיל 50
ד``ר שרה רפפורט16/01/2008שירלי שלום,
גם בגילך יכולה להתחיל ירידה בזיכרון. כאשר אתה מרגיש שקשיי הזיכרון פוגעים בתפקוד היומיומי כדי לך לשוחח עם הרופא המשפחה ואולי לבקש הפניה לנוירולוג. בכל אופן רק, אבחון זיכרון יכול לאבחן האם תפקודך חורג מהנורמה של בני גילך. לידיעתי אף רופא מתעסק עם אבחון זיכרון מעקיף אבל אולי מבצע סריקה קצרה. אשמח לסייע לך עם כל שאלה אחרת או בחיפוש רופא מתאים באיזור מגוריך.
בברכה
ד"ר שרה רפפורט* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהיסמין13/01/2008
אני נוהגת לעשן חשיש כל ערב כבר 5 שנים. החשיש פגע לי בזיכרון קשות. אני לא מעונינת להפסיק - זה האהבה שלי וזו התרופה שלי בחיים הללו.
רציתי לדעת האם יש איזו תרופה או משהו, טיבעי או לא, שאני יכולה לקחת ושישפר לי את הזיכרון? אשמח לקבל המלצה.
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
ד``ר שרה רפפורט14/01/2008יסמין שלום,
אין תרופה כזו! הזיכרון שלך עלול להשתפר רק עם הפסקת שימוש בסמים. לבחירתך.
בהצלמה
ד"ר רפפורט* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הפרעות זיכרון ומיגרנהענת10/01/2008
ד"ר רפופורט שלום רב
אני בת 38, חשה כי בשלוש השנים האחרונות סובלת מאובדן זיכרון בטווח הקצר. אני בעלת תואר שני ומבחינתי למידה ושינון ע,מ לגשת למבחן אינם מהווים קושי, לציין כי הלמידה שלי חייבת להתבצע דרך כתיבה, אחרת אני שוכחת...
בכל מקרה, אירועים מוזרים שקורים לי הם לשכוח שם של אדם איתו אני עובדת כחודש, או לשכוח שם אדם עימו עבדתי 10 חודשים ועימו אני לא עובדת כחודשיים. בנוסף שיכחה של מטלות שקבעתי לעצמי. אני נעזרת מאוד ברישום, אך חשה כי החשיבה החופשית והרעננה ממנה נהניתי בעבר נפגעה מאוד. בקופ"ח מתייחסים אלי כאיללו אני מדמיינת, דבר המעצבן לכשעצמו.
אני מתגוררת באיזור הצפו, ואשמח אם תפני אותי לגורם פרטי/ציבורי שיוכל לסייע לי.
האם ניתן להשיב את יכולות הזיכרון שאבדו? האם סטרס מתמשך בעבודה הביא את המצב הזה? האם היותי מטופלת בטיפול תרופתי נגד מיגרנה (אופטלגין, טמיגרן וקופרגוט) הוא סיבה? האם כולסטרול גבוה משך שנים יכול לגרום לכך בשילוב עם עישון?
מודה לך מאוד
ענת* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר המלצות לענת
ד``ר שרה רפפורט11/01/2008ענת שלום,
נראה שאת מאוד מוטרדת ממצבך וקשייך בזיכרון. מכל הגורמים שאת מציינת רק לחץ נפשי ממושך יכול להשפיע בתפקוד הזיכרון. הסיבה לכך: בתוך לחץ אנו לפעמים פחות קשובים לסביבה ופחות מאורגנים לצורך קליטה ושליפת מידע. גם התקף מיגרנה יכול להשפיע על תפקודך אך באופן זמני בלבד. בנוגע להפנייה: אני חושבת שכדי לך לקבוע עם נוירופסיכולוג שתערך בדיקה ממוקדת ואביקטיבית של התפקודי קשב וזיכרון. נוירופסיכולוג יכול גם לשלול קשיים רגשיים שמשפיעם על התפקוד הקוגניטיבי ולהמלץ על דרכי טיפול. אני יודעת שבאיזור הצפון יש שרות נורופסיכולוגית בבי"ח רמב"ם וד"ר רחל תומר אחראית על השרות.
בצלחה
ד"ר רפפורט* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- זיכרוןיולי08/01/2008
איזה גיל הכי מוקדם בילדות הגיוני לזכור? כלומר מעל גיל שנתיים ומעלה וכדומה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר זכרון ילדות
ד``ר שרה רפפורט08/01/2008יולי שלום,
זכרונות ראשונות מהילדות הינו דבר משתנה ואינדיבידואלי. מרבית האנשים מדווחים על זכרון ילדות מגיל 3 ומעל אם כי מדובר בחיוות בודדות או תמונות מסוימות ולא על רצף אירועים. אין כלל בנושא הזה.
בברכה
ד"ר רפפורט* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תודה לך ד"ר רפפורטטל06/01/2008
אני רואה את תשובותייך וסבלנותך הרבה, ואני רק רוצה לומר לך כל הכבוד על כך שאת מתייחסת לכל אחד באופן הכי רציני שאפשר, זה אצילי ומקצועי
טל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תודה על המחמאה
ד``ר שרה רפפורט07/01/2008שלום טל,
תודה על המימאה. נעים לקבל משוב חיובי כמו שאתה כתבתה.
כל טוב
שרה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהסימה03/01/2008
האם לסיגריות יש השפעה על הזיכרון. אני מעשנת כבר 20 שנה ולאחרונה אמרגישה שנפגע לי הזיכרון.
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עישון והזיכרון
ד``ר שרה רפפורט04/01/2008סימה שלום,
אין הוכחה מדעית על כך שניקוטון פוגע בזיכרון. יש מחקרים שמעידים אף על שיפור בזיכרון כתוצאה מטיפול תרופתי בו יש ניקוטין. הירידה ביכולת זכירה שלך כנראה לא נובעת מעישון וכדי לך לברר גורמי סיכון אחרים שיכולים להשפיע על תפקודך.
בברכה
ד"ר רפפורט* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- זיכרונות ילדותטל01/01/2008
שלום ד"ר,
אני בת 30 איני זוכרת כלל פרטים מילדותי
מתחת לגיל 12 אני זוכרת רק תמונות מעטותואירועים במעורפל, האם זה נורמלי?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר זיכרון ילדות מעורפל
ד``ר שרה רפפורט02/01/2008טל שלום,
בדרך כלל זכרונות של הטווח הארוך הן לא מפורטות ביותר ולא חדות במיוחד, פרט לחוויות בעלי משמעות רגשית. עם זאת, היכולת לזכור את הילדות שונה אצל אנשים שונים. לפעמים חוויות טראומתיות בעבר גורמות להדחקת הזיכרון של תקופה מסוימת. בצד שני, זכרון של העבר שיכול להיות מאוד חיי בהווה. השאלה היא האם חסר לך מידע אוטו-ביוגרפית חשובה של שנות ילדותיך ואיזו חוויות או אירועום היית רוצה להזכר במפורט יותר?
בברכה
ד"ר שרה רפפורט* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מחיקת זיכרון*30/12/2007
לאחרונה שמתי לב לבעיה. הזיכרון שלי מתקופת התיכון נמחק כמעט לגמרי.
בתקופה זו היו לי הפרעות אכילה.יתכן שזה קשור?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
ד``ר שרה רפפורט31/12/2007שלום י,
לפעמים קיים קושי משמעותי להזכר בתקופה לא טובה ובלתי נעמה של החיים. לנפש שלנו יש מנגנוני הגנה שפועלים לצורך הכרשה והדחקה של זיכרונות שקשות לעיבוד ולהתמודדות. תופעה זו קיימת אם כי היא נדירה אשר מדובר באובדן זיכרון של שנים. איני יודעת האם זה המקרה שלך ורק במהלך טיפול פסיכולוגי ניתן לאבחן את סיבות של "מחיקת זיכרון" שלך.
בברכה
ד"ר רפפורט* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ביצוע הערכה מקיפה לנרקולפסיההישנוני התמיד29/12/2007
ערב טוב ושבוע מבורך.
האם את מבצעת בדיקה / הערכה מקיפה לסובלים מהפרעות שינה ייחודיות מסוג נרקולפסיה?
כמה זמן לוקח לבצע הערכה כזאת, ואשמח לדעת מה מחירה?
בתודה רבה מראש.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נרקולפסיה
ד``ר שרה רפפורט30/12/2007שלום רב,
לא ברור לי לאיזו בדיקה אתה מתכוון. במכון קוגני-טיב מבצעים הערכה נוירופסיכולוגית שבודקת את התפקוד הקוגניטיבי/התנהגותי אודות הפרעות נוירולוגיות שונות. במצב של נרקולפסיה נראה כי אבחון מקיף של תפקןדי קשב וריכוז רלבנטי במיוחד. גם ניתן להרכיב בדיקה לפי דרישות של הנוירולוג המטפל. האם אתה מתכוון לבדיקה מסוג זה? במקרה שאתה מחפש הערכה נוירולוגית מקיפה, נא לפנות לעמיתי ד"ר דליה שכטר שמתמחה בהפרעות שינה ומנהלת פורום בתחום באתר זה. אשמח לענות לך על כל שאלה נוספת אחרי בירור של סוג הבדיקה הספציפית שאתה מחפש.
בברכה
ד"ר שרה רפפורט* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה על התשובה, אבל...
הישנוני התמיד30/12/2007לד"ר רפפורט שלום רב. הצעתך מצויינת, ואני מבקש לדעת עלות של בדיקה בתחום הקשב והריכוז. כמו כן את כל הבטריה/טסט מלא. תודה רבה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך בירור
ד``ר שרה רפפורט31/12/2007הפורום אינו מקום מסחרי ולא מקובל לפרסם מחירון באתר זה. אתה מוזמן להתקשר אלי במכון בכדי לברר את העלות של הבדיקות השונות.
בברכה
ד"ר רפפורט
קוגני-טיב, מכון להערכה נוירופסיכולוגית
טל: 03-6957877* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה לגבי מפורסנים עם הפרעות נפשיותבנימין28/12/2007
שלום
אני סטודנט ואני עושה עבודה לגבי מפורסנים עם הפרעות נפשיות (OCD, PTSD, פוביות...וכו')
אם תוכלי לעזור לי ולהגיד לי האם את מכירה מפורסמים עם הפרעות אני אשמח מאוד
תודה רבא
בנימין* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
ד``ר שרה רפפורט29/12/2007מצטערת אבל אין לי מידע בשבילך.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם עצלנים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)