פורום הפרעות זיכרון, אלצהיימר ודמנציה - יש לך שאלה?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• בעיה דחופה
    שגיא
    26/02/2008

שלום רב,

אני סובל מבעייות זכרון מאז שאני זוכר את עצמי. בנוסף לבעיות הזיכרון גם תמיד פחדתי ממטלות גדולות מדי, יש לי נטייה לדחות דברים שאני מרגיש ש'גדולים עלי' לרגע האחרון או אפילו לאחריו וכך אני כמעט תמיד מפספס דברים. יש לי עוד נטיה, מוזרה למדי, להתעקב על קוצו של י' ותוך כך לפספס משפט שלם, מין פרקצוניזם פגום.
    בבית הספר תמיד נחשבתי לאחד מהחכמים ובכל זאת התעודה שלי הייתה מלאת שליליים. במבחני הדסה לכישורים בחטיבת הביניים הוצאית ציון באחוזון העליון והוגדרתי "עילוי". הגדירו אותי כעצלן, הגדירו אותי כ"פוטנציאל לא ממומש" וכל מני הגדרות שמגדירים אנשים שלא לומדים בכלל.
    כך שבסופו של דבר הפסקתי ללמוד בכיתה י' ורק אחרי הצבא הצלחתי, בקושי רב מאוד, להוציא תואר ראשון במנהל עסקים וגם הוא בשן ועין.
    כיום כבר גדלתי ולצערי הבעיה גדלה איתי. אני כבר נשוי ואב לשתי בנות מקסימות אבל ממשיך לפשל.. גם בבית וגם בעבודה. אישתי כבר עובדת עצות, אני מבטיח דברים ולא מקיים אותם (פשוט שוכח מההבטחות שלי) אני לא מספיק כלום ולא מציח לעזור מספיק.
    בעבודה המצב לא פחות גרוע. כחלק מתכנון להגיע לחלונות הגבוהים אני התחלתי לעבוד במכירות. ביחסים בין אישיים אני מאוד מוצלח אבל שוב צצה הבעיה של הזיכרון. אני שוכח שיחות שנערכו, מפספס דברים על ימין ושמאל, לא מצליח לנהל את הזמן שלי בצורה נכונה בכלל, במענה למכרזים תמיד אני מגיע לדקה ה-90 ונלחץ מאוד, ובקיצור אני ממש לא מצליח לבצע את העבודה שלי נכון.
    אני חייב לציין שהעבודה היא אמנם במכירות אבל ברמה גבוהה מאוד ושסומנתי מהתחלה לקידום ולמעשה הדבר היחיד שמעכב אותי מלהתקדם בעבודה זה אני.
    התחושה היא לפעמים שהמוח שלי הוא עיסה שאני זורק לתוכה כל מני דברים וכדי לשלוף אותם החוצה אני שולח יד וטובל בה ומחפש ולא מוצא כלום.
    הבעיה נכנסה כרגע לשלב קריטי משום שהגעתי למצב בעבודה שבקרוב, לאחר כשנה בעבודה, אני עלול למצוא את עצמי מפוטר וזאת לאחר שהבוס שלי, שניסה בהחלט, כנראה כבר איבד את סבלנותו ואני עלול למצוא את עצמי בקרוב מאוד ללא עבודה.

אשמח לתגובה מהירה ועניינית

בתודה מראש,
    שגיא.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    בעיה דחופה

הוספת תגובה

• דרוש עוד מידע

גל גפן-ריטר
    26/02/2008

שגיא שלום!
    מהדברים שלך בהחלט מועבר התיאור של הקשיים וגם תחושת הלחץ שאתה מצוי בה.

מעניין אותי לדעת האם עברת אבחון בעבר? בבי"ס או לאחר מכן? לפי התיאור שלך, יש כל מיני אפשרויות להסבר אך אין לי מספיק מידע. כך שייתכן שאתה סובל אולי מקשיים בקשב, בלמידה ואולי אף בזיכרון. הדרך הטובה ביותר לברר זאת היא על ידי אבחון נוירופסיכולוגי או פסיכו-דידקטי. אבחון הבודק את התפקודים של קשב , זיכרון ולמידה.

יש לי תחושה כי בעקבות קשיים אילו נכנסת לסחרור בו אתה חש לא מוערך, לא מסוגל ועם דימוי עצמי ירוד . חשוב לי לומר כי יחד עם הקשיים שאתה חווה אתה מצליח (ייתכן ועם הרבה מאמץ) להתקדם בחיים ולהגיע להישגים ובל נבטל זאת.

עומדת לרשותך

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בילבול

שגיא
    26/02/2008

היי גל,

דבר ראשון תודה על התגובה המהירה. נחמד מאוד לדעת שיש מי שמבין, יכול ומוכן לעזור.
    לצערי אין כל-כך הרבה מידע למבוגרים לגבי הפרעות קשב כאשר לילדים המידע נגיש אצל כל אחות בית-ספר. האפסורד הוא שכאשר אני הייתי ילד לא הייתה כל מודעות לבעיה. מה שמעביר אותי לתשובה לשאלתך- לא, מעולם לא עברתי איבחון לגבי הבעיות שלי. בעבר ניסיתי לגשת לפסיכיאטר אשר הסביר לי שלא ניתן לטפל בבעיה ולמעשה החזיר אותי אחורה.
    אומנם חקרתי קצת על תופעות ADD /ADHD אבל מעולם לא פניתי ממש לעזרה. (אגב אני בטוח לא היפר).
    אני לא חושב שאני מעריך את עצמי נמוך, אני באמת מאמין שאני מודע לבעיה שלי ופשוט לא מצליח להתגבר עליה בכוחות עצמי ומצד שני לא יודע להיכן לפנות לעזרה. הלחץ בעבודה ובבית בהחלט תורם, לדעתי, להחמרת המצב ולכך שאני מוצא את עצמי פשוט מנתק את המערכות בראש ומתרכז בשטויות (אינטרנט, טלויזיה) במקום בדברים החשובים (עבודה, בית ולהפך).
    האם תוכלי להנחות אותי היכן ניתן לעשות את האיבחונים עליהם את מדברת?
    האם האיבחונים מסובסדים באיזה אופן על ידי קופת החולים (מכבי משלים במקרה שלי)?
    ואילו סוגי טיפולים קיימים לבעיות אלו?

תודה מראש,
    שגיא.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בדרך לפתור את הבלבול

גל גפן-ריטר
    27/02/2008

שגיא שלום
    נראה כי הגעת לשלב בחיים בו אתה בהחלט מוכן לתקוף את הבעיה וכל הכבוד לך על כך.

לאור תיאור הקשיים שלך הייתי בהחלט ממליצה על אבחון נוירופסיכולוגי אשר יבדוק , כפי שכבר ציינתי את התפקוד של הקשב, הזיכרון, הלמידה ועוד. ישנם מקומות שונים בהם ניתן לערוך את האבחון, בין היתר גם במכון קוגני-טיב. וייתכן וישנם מכונים אשר עובדים עם קופת חולים מכבי, אתה יכול לברר את זה דרך הסניף.

לאור תוצאות האבחון ניתן יהיה לשקול את דרך הטיפול האופטימלית. וישנן דרכים לטיפול, למשל טיפול קוגניטיבי.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אומגה 3
    שירן
    25/02/2008

שלום, האם אומגה 3 בכומוסות אמור לשפר את הזיכרון?

לקביעת תור
    סגירה
    אומגה 3

הוספת תגובה

• אומגה וזיכרון

גל גפן-ריטר
    25/02/2008

שירן שלום!
    ממחקרים שנעשו בשנים האחרונות נראה כי לאומגה 3 יש השפעה על מספר תהליכים קוגניטיביים למשל, למידה, קשב זיכרון ומצב רוח. כך שנראה שיש קשר חיובי בין זיכרון לאומגה 3. יחד עם זאת הייתי מתייעצת עם הרופא המטפל בכדי לבדוק האם זה הטיפול הכי מתאים לסימפטומים.
    בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חרדות קשות,בעיות זיכרון,וריכוז
    משה
    22/02/2008

שלום שמי משה אני בן 27.
    תקופה ארוכה מאוד מאוד שאני סובל מבעיות חרדה קשות.
    ההיתי בעל זיכרון מעולה מאוד מאוד,אבל עקבריבוי אין סופי של מחשבות אין לי "מקום" לאחסן מחשבות נוספות.
    ואני סובל מבעיות זיכרון שאני שוכח שמות של אנשים ודברים שלמדתי.
    אני כל כך מפחד וחרד מאוד מאוד שמה הבעיה שלי בלתי הפיכה.
    בחיי עברתי המון המון טראומות השאלה האם יש קשר,והאם אפשר לתקן ולרפאות אותי?
    ואיך אני מטפל במחשבה כפיתית שאני סובל??
    בבקשה תגיבי מהר מהר

הוספת תגובה

• תגובה מהירה

גל גפן-ריטר
    23/02/2008

משה שלום!
    בפנייתך מצויים דברים רבים אותם אתה מתאר. לגבי סימפטומים של חרדה ומחשבות חודרניות הייתי ממליצה לפנות לטיפול (במידה ועדיין לא עשית זאת) בכדי להתחיל ולהתמודד עם דברים אילו.
    ייתכן שהייתי שוקלת טיפול פסיכולוגי-התנהגותי, ושוב כמובן הכל תלוי בניסיון שכבר עברת.
    לגבי עניין הזיכרון כפי שאתה ציינת, אין כל ספק שהטרדות שאתה עסוק בהן מקשות על יכולת ריכוז וקליטה של מידע שזו השלב הראשוני עוד לפני שהמידע מתארגן בזיכרון ויכולות גם להשפיע על יכולת השליפה מהזיכרון. כך שאני מניחה שכשהעיסוק בטרדות יפחת המוח יהיה פנוי יותר לקליטת מידע ולזכירתו.
    אני מעריכה את פנייתך ואת הנכונות שלך לטפל בתחושותייך וברגשותייך
    בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מוסיקה קלאסית
    טניה
    20/02/2008

שלום, האם יתכן שמוסיקה קלאסית משפרת את הזיכרון?

לקביעת תור
    סגירה
    מוסיקה קלאסית

הוספת תגובה

• אפקט מוצרט

גל גפן-ריטר
    25/02/2008

טניה שלום,

מוסיקה, כמו כל גירוי חושי ממוקמת במיקום מסוים במוח, ובאופן ספציפי יותר באונה הימנית. באונה זו נמצא באופן כללי יכולת הזכירה המרחבית ויכולות מרחביות נוספות. הקשבה למוסיקה קלאסית יכולה לפתח איזור זה שבמוח אך לא נמצאה השפעה ישירה ועקבית בין הקשבה למוסיקה קלאסית ושיפור בזיכרון מרחבי. בנוסף ישנם כמובן עוד סוגים שונים של זיכרון, אשר ממוקמים באיזורים שונים במוח.

ישנן דרכים לשפר זיכרון בהתאם לתלונות הספציפיות של האדם.

מקווה שזה מספק

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה
    מיכל
    17/02/2008

אני בת 58 .כבר תקופה של כמה חודשים אני סובלת מבעיית זיכרון , שוכחת מילים , למשל בשוק שם של ירק או בטבע שם של פרח , בנוסף בשיחה עלולה לשכוח שם של מקום או דבר מסויים .

זה גורם לי לדבר יותר באיטיות על מנת שתהיה לי שהייה לזכור או למצוא מילה חלופית ומכניס אותי לחרדה בשיחה.

לעיתים אני נמנעת מלהכנס לשיחה . אני לוקחת טמוקסיפן כ10 חודשים , האם זה קשור ?הייתי אצל ניורולוג אשר שאל אותי כמה שאלות וביקש ממני לספור לאחור ,

פחות 7 ולזכור רצף של 3 מילים ומלא נכשלתי בכך אמר שזה כנראה תוצאה של לחץ. אני לא בטוחה שזה קשור לזה, לחץ תמיד היה לי אבל התופעה מאד מפריעה לי . מה ניתן לעשות ואיך לאבחן בצורה יותר מעמיקה
    תודה רבה

לקביעת תור
    סגירה
    שאלה

הוספת תגובה

• מיכל שלום

גל גפן-ריטר
    17/02/2008

מיכל שלום!
    מהתיאור שלך עולה קושי קל בשליפה של שמות מהזיכרון. לדבר זה יכולים להיות סיבות רבות למשל, עייפות, לחץ, עומס רגשי, טרדות שונות בהן את אולי עסוקה, וגם קשיים בזיכרון.
    לתרופה עצמה , ככל הידוע לי, אין השפעות על הזיכרון ובתחום זה את מוזמנת לבדוק גם עם הרופא המטפל שלך. יחד עם זאת לא ציינת מדוע את נוטלת את התרופה, וייתכן וזה משמעותי לגבי הסימפטומים שאת חווה בזיכרון.
    ישנם מכונים שונים הבודקים לעומק את נושא הזיכרון וההשפעות עליו, כולל מכון קוגני-טיב, ואת יכולה לפנות להמשך ייעוץ ובירור.
    בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אלצהיימר
    אורנית
    12/02/2008

שלום רב,

האם מטפלים במכון שלכם בחולי אלצהיימר? האם יש טיפול שמעכב את התקדמות המחלה?

לקביעת תור
    סגירה
    אלצהיימר

הוספת תגובה

• טיפול באלצהיימר

גל גפן-ריטר
    13/02/2008

אורנית שלום!

לגבי טיפול, ישנם טיפולים תרופתיים כגון, memorit אשר יכולים לעזור בעיכוב של המחלה.
    הייתי ממליצה לך לפנות לפסיכו-גריאטר או לנוירולוג למידע נוסף לגבי הטיפול התרופתי.
    בנוסף במכון קוני-טיב ניתן לקבל ייעוץ והכוונה לגבי שיפור איכות החיים והתפקוד של החולה הסובל מאלצהיימר כתלות כמובן בשלב המחלה.
    בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מתי צריך לבוא לבדיקה?
    ליאה
    10/02/2008

שלום ד"ר, אני בת 45 מתי אני יכולה לזהות סימנים שעלי לבוא להערכה אצלכם במכון קוגניטיב?
    למה צריך לשים לב<?

לקביעת תור
    סגירה
    מתי צריך לבוא לבדיקה?

הוספת תגובה

• ליאה שלום

גל גפן-ריטר
    11/02/2008

קודם כל לא ברור לי האם התחלת להרגיש סימנים או שאת מודאגת ומצפה לסימנים כלשהם בשל הגיל.
    מכון קוגני-טיב בודק תפקודים של שפה, חשיבה, זיכרון, ריכוז, יכולת התארגנות, תכנון ובקרה. השאלה האם שמת לב לשינויים שחלו אצלך בתחומים אילו?האם יש לך נטייה לאחרונה לשכוח דברים, להיות פחות מרוכזת?
    אם תרצי לפרט אשמח לענות באופן יותר מפורט וספציפי.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בעיות זכרון קשות
    מיכל
    08/02/2008

דר' רפפורט שלום,
    אמי בת 50, לפני כ-5 שנים חוותה התקף חרדה שבעקבותיו איבדה את הזכרון לטווח הקצר לתקופה של מס' שבועות. עד להתקף היתה אמי אשה פעילה וחריפה, עם קריירה משגשגת. לאחר האירוע, הפסיקה לעבוד והסתגרה בבית. סממני החרדה נעלמו כעבור זמן קצר אולם בעיות הזכרון, למרות שיפור ניכר, עדיין אינן מאפשרות לה תפקוד מלא מחוץ לאיזור הבטוח (הבית ושגרת פעולות קבועה).
    מה אפיק הטיפול המומלץ?

לקביעת תור
    סגירה
    בעיות זכרון קשות

הוספת תגובה

• מיכל שלום

גל גפן-ריטר
    11/02/2008

מיכל שלום!
    בעקבות אירוע כזה, בלתי צפוי ובלתי נשלט , כמו זה שאמך עברה, יכולים להיות גם סימנים פסיכולוגיים של חשש וחרדה מפני אירוע נוסף, תחושה של אובדן שליטה וחוויה של חוסר אונים וכמובן גם סימנים קוגניטיביים של הפרעות בחשיבה ובזיכרון.
    מהתיאור שלך ניכר כי יש לפעול בכמה מישורים, האחד לעשות בירור של בעיות הזיכרון אצל נוירולוג ובמידת הצורך לעבור אבחון הבודק תחום זה.ובהמשך הייתי מפנה אותה גם לבירור והערכה אצל פסיכולוג.

בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה
    חגית
    06/02/2008

בעלי בן 44, לקה באירוע מוחי לפני כ-3 חודשים. כיום עובר שיקום בלווינשטיין. הרופא המטפל אמר לי כי בעלי סובל מבעיות פסיכונוירולוגיות קשות מה הכוונה ולמה עלי לצפות כעת בחיי היום יום.
    תודה רבה

לקביעת תור
    סגירה
    שאלה

הוספת תגובה

• הפרעות נוירופסיכולוגייות לאחר CVA

ד``ר שרה רפפורט
    08/02/2008

חגית שלום,
    הרופא כנראה התכוון לבעיות נוירופסיכולוגיות. הפרעות נוירופסיכולוגיות מתייחסות למישור הקוגניטיבי, ההתנהגותי והמישר הרגשי-אשיותי. אירוע מוחי יכול לפגוע בכל התחומים האלה במידה שונה, תלוי עוצת האירוע ובאיזור המוח בו התרחש. כפי שידוע לי בבי"ח לוינשטיין יש צוות רב-תחומי שמאבחן כל תחום ואני בטוחה שגם בעלך עבר עהערכות שונות עךהן מתבסס את הטיפול השיקומי. אני מציאה לך לפנות למרפאה בעיסוק או לנוירופסיכולוג של המחלקה ולקבל הסבר מפורט בנוגע פגיעו של בעלך. ללא ממצאי הערכות אני לא יכולה להתייחס באופן ספציפי לשאלתך. למרות זאת, בעלך איש צעיר ומגיע לא שיקום. אשמוח לעזור לך יותר ברגע שיש לך מידע יותר מדויק.

בברכה
    ד"ר שרה רפפורט
    קוגני-טיב, מכון להערכה נוירופסיכולוגית

ד

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לאיפה לא כדאי ללכת-תובנות מאוחרות מ
    !
    04/02/2008

תובנות מאוחרות מאוד
    הערכות מבדקים ואבחונים ומתן טיפול פסיכותרפיבלבד אחרי פגיעת ראש טראומטית בגיל צעיר, וטיפול נוירולוגי אצל נוירולוג בנפרד, וזה הכל, זה לא מספיק וזאת מסחטת כספים שמונעת קבגלת שיקום פארא רפואי מקופת חולים ע"י מרפאה בעיסוק ופיזיותרפיסטים.האישה הזאת, עודדה, שהיתה פסיכולוגית בבית לוינשטיין במחלקת נפגעי ראש היא מסוכנת. בשנת 88 היא הפנתה למקום זהה למקום שהיא מנהלת באזור אחר. ישנן שיטות שיקום קוגניטיבי הרבה יותר טובות לנפגעי ראש אבל להן זוכים רק נפגעי טרור ופגועי ראש של צה"ל. בקיצור - לא ללכת למרכז לטיפול ושיקום בתל אביב ברחוב יד חרוצים ולא ללכת למרכז לטיפול אינטגרטיבי במרכז מסחרי רננים במכבים, שבהנהלת עודדה . בשירותי בריאות ממלכתיים אין מקום לאבחון ליקויי קשב ולמידה באזור המרכז, וחשוב למצוא אותם לבד, רק שאין מודעות לאנשים. אמא שלי למשל חסידה גדולכה של פסיכולוגיה, לפחות פעם היא הייתה, וזה עצר אותה מלחפש בשבילי דברים יותר עוזרים מתי שהיא קבעה בשבילי דברים. היתה לי עוד תובנה קטנה במהלך כתיבת הדברים רק ששכחתי אותה.

הוספת תגובה

• חוויות שיקים לא מוצלחות

ד``ר שרה רפפורט
    06/02/2008

חבל שעברת חוויות לא טובות אבל בכל אופן אני מקווה שהצלחת להשתקם ולנהל היום חיים מלאים ומסופקים. אולי גולשים אחרים חושבים אחר או ירצו לשחח איתך על הנושא.
    בברכה
    ד"ר רפפורט

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שלום ד"ר
    ירדן
    03/02/2008

איני יכולה ללמוד כלל, אין לי יכולת למידה, ריכוז, אני סובלת מבעיות זיכרון וריכוז כבר שנים ללא אבחנה. האם לביצוע בדיקות עלי לגשת לרופא המשפחה לפנייה לאבחון?

לקביעת תור
    סגירה
    שלום ד"ר

הוספת תגובה

• בעיות קשב וריכוז אצל מבוגרים

ד``ר שרה רפפורט
    03/02/2008

ירדן שלום,
    לצערי הקופות לא ממנות בדיקות קוגניטיביות -נוירופסיכולוכיות ללא סיבה רפאוית חריפה. אשמח לעזור לך למצוא בשבילך מקום לבדיקה מתאים באיזור מגוריך. יכול להיות שבשלב הראשון אבחון קשב מקיף ייתן תמונה מספקת לבעיותיך בלימודים.
    בברכה
    ד"ר רפפורט

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה
    שרית
    31/01/2008

אני בת 30. לצערי מעשנת כבר 15 שנה סיגריות. לאחרונה אני בטוחה שהזיכרון שלי לטווח הקצר נפגע.

ממה זה יכול לנבוע, והאם זה נובע מהסיגריות?
    תודה רבה

לקביעת תור
    סגירה
    שאלה

הוספת תגובה

• לשרית שלום

ד``ר שרה רפפורט
    03/02/2008

שרית שלום,
    ניקוטין לא פוגע בזיכרון. יש כנראה סיבה אחרת שגורמת לך לקשיי זיכרון לטווח קצר. עליך לבדוק האם את עוברת לאחרונה תקופה של לחץ נפשי, מתח, עצבנות או קשיים אחרים שפוגעים ביכולת ריכוז ולכן גם בזיכרון.
    בברכה
    ד"ר רפפורט

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בעיות זיכרון או זיקנה
    לירי
    29/01/2008

שלום דוקטור,

רציתי לדעת, אימי משוחחת איתי לפעמים בטלפון ולאחר מכן אינה זוכרת כלל שדיברה איתי, אני מנסה להזכיר לה והיא ממש לא זוכרת אם זה היה היום או אתמול, כשמדוב רעל הבדל של כמה שעות. האם כדאי שתלך להיבדק (היא בת 65)

לקביעת תור
    סגירה
    בעיות זיכרון או זיקנה

הוספת תגובה

• תשובה

ד``ר שרה רפפורט
    31/01/2008

לירי שלום,
    לפי דעתי הקריטריון לבדיקה בעקבות ירידה בזיכרון: פגיעה בתפקוד היומיומי או פגיעה בעצמאות כבלל. כמו כן הייתי רוצה לשאול אותך כמה שאלות הקשורות לסדר יום של אמך כי צורך בהתייחסות יותר רחבה למצבה. איך היא מסתדרת במשך היום ומה פעילויותיה הקבעות? האם היא גרה לבד ואיך חייה החברתיים?
    בברכה
    ד"ר רפפורט

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה
    אמיר
    27/01/2008

אבי עבר אירוע מוחי והשתתק בפלג גופו השמאלי. על פניו נראה כי אין פגיעה במוח שלו ובהתנהגות. רציתי לדעת האם בדרך כלל עקב אירוע מוחי יש פגיעה בזיכרון? או האם לפעמים עקב אירוע מוחי יש פגיעה בזיכרון? או שבכלל אין קשר בין השניים?

תודה רבה

לקביעת תור
    סגירה
    שאלה

הוספת תגובה

• פגיעה בזיכרון לאחר אירוע מוחי

ד``ר שרה רפפורט
    29/01/2008

אמיר שלום,
    אין בדרך כלל. קיימת שונות רבה של הפגיעות לאחר אירוע מוחי. לעיתים קרובות הפגיעה מלווה גם בהפרעות קוגניטיביות ואז בעיות זיכרון די נפוצות. אחוז גדול של החולים סובלים מדיכאון אחרי האירוע, דבר שיכול גם להשפיע באופן זמני על הזיכרון.
    בברכה
    ד"ר רפפורט

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ערך השתיקה בטיפול פסיכולוגי
    ערן
    25/01/2008

שאל על טיפול מדוע יש פסיכולוגים ששותקים במהלך פגישה טיפולית ורק לקראת סופה מרשים לעצמם איזו מחווה או מילה משקפת האם אין סכנה בטיפול כזה שיגרם לאדם נזק ע"י הסתכלות פנימה יתר על המידה בכלל איך יודעים איפה הגבול ומתי נכון להפסיק טיפול

הוספת תגובה

• שיטה טיפולית

ד``ר שרה רפפורט
    27/01/2008

ערן שלום,
    הסגנון של המטפל בדרך כלל גם קשור לשיטת הטיפול שבחרת. כדאי לך לברר עם המטפל האישי והספציפי שלך (או של המטופל עלו מדובר) את כלל השאולות. מטפל מקצעוי יידע לתת תשובות מספקות. כדאי גם לברר על השיטה הטיפולית בה הטיפול מתנהל. לא כל שיטה/גישה מתאים לכל מטופל.
    בהצלחה
    ד"ר רפפורט

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה