פורום הפרעות זיכרון, אלצהיימר ודמנציה - יש לך שאלה?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• אלצהיימר
    טלי
    01/04/2008

שלום רב, רציתי לדעת מהם הסימנים הראשוניים לאלצהיימר?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    אלצהיימר

הוספת תגובה

• מידע נוסף

גל גפן-ריטר
    01/04/2008

טלי שלום
    מחלת האלצהיימר מתאפיינת באובדן הזכרון, בלבול וחוסר התמצאות, קשיים בשפה, בחשיבה מופשטת , שינויים בהתנהגות, במצבי רוח ואובדן יזימה. צרפתי בזאת אתר של עמותת אלצהיימר הנותן מידע מפורט.
    בכל מקרה, לפני שאת מסיקה מסקנות חשוב מאוד לפנות לרופא המטפל לשם התייעצות, אבחון ובמידת הצורך טיפול.

http://www.alz-il

בהצלחה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה
    מירי
    30/03/2008

שלום רב,
    אני סטודנטית בת 27. בשנתיים האחרונות אני מעשנת חשיש כל ערב. בחודשים האחרונים אני מרגישה שזיכרוני נפגע.
    להפסיק לעשן זה לא בא בחשבון, רציתי לדעת אם יש משהו שאני יכולה לקחת או מזון שמומלץ לי לאכול שיכול לשפר את הזיכרון?
    תודה רבה

לקביעת תור
    סגירה
    שאלה

הוספת תגובה

• תשובה

ד``ר שרה רפפורט
    31/03/2008

מירי שלום,
    שימוש בסמים אף קלים פוגע בזיכרון. לא ידוע לי על תרופה או מזון מסוים שמבטל את הפגיעה בזיכרון כתוצאה מעישון חשיש. רק הפסקת עישון תשפר את תפקודך.

בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• טיקים בגוף
    רוית
    27/03/2008

שלום, לאחרונה החלו לי טיקים מוזרים בידיים, רעידות באצבעות ובכפות הידיים, אני בת 41 ואיני סובלת מבעיה בריאותית כלשהי, האם כדאי ללכת לבדוק? האם יתכן שנובע ממשהו אחר?

לקביעת תור
    סגירה
    טיקים בגוף

הוספת תגובה

• תיקים ורעידות

ד``ר שרה רפפורט
    31/03/2008

רוית שלום,
    תמיד מומלץ לשלול בעיה רפאוית כלשהי לפני שאת מחפשת הסבר בתחום אחר. לתחילת הבירור כדאי לך לפנות לרופא משפחה או לנוירולוג. התופעה שאת מתארת לפעמים נובעת ממתח ולחץ נפשי ואז כדאי לפנות לבעלי מקצוע מתאימים כמו פסיכיאטר (לצורך טיפול תרופתי הרגעתי) ופסיכולוג.

בברכה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• טיפול בבעית זיכרון עם מכשיר
    דניאלה
    24/03/2008

שלום לכולם,
    אני סובלת מספר שנים מירידה בזיכרון. בתערוכת אלטרנטיבה הוצג בפני מכשיר בשם SIRIUS אשר מיצר גלי מוח. בתערוכה עצמה נסיתי את המכשיר ודי נהנתי מהתוכנית ששמו לי (לבעיות שינה) ואפילו נרדמתי קלות. אני שוקלת אם לרכוש את המכשיר (עולה 1500 ש"ח באתר החברה - www.mindtech.co.il) - אשמח לקבל המלצות של מי שרכש.
    תודה, דניאלה

הוספת תגובה

• הפרעות קשב וריכוז בילדים

סיגל
    24/12/2011

נתקלתי במאמר שבו הוזכר טיפול בהפרעת קשב וריכוז בילדים בעזרת מכשיר SIRIUS
    אני יודעת שיש קשר בין פעילות המוח ויכולת הריכוז של הילד, ובין הפרעת הקשב (ריטלין מגביר את היכולת להתרכז ובכך עוזר לילד).
    האם מישהו כאן מכיר את הטיפול?
    אני מעדיפה לטפל בעזרת מכשיר ולא תרופות שיש עליהן הרבה ביקורת.
    אשמח לשמוע אם יש למישהו ניסיון בנושא וטיפל עם מכשיר SIRIUS בהפרעת קשב

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• יש להיזהר מניסיון שיווק בלתי הולם

ד``ר שרה רפפורט
    29/12/2011

נראההולם ראה שהתגובות לעיל הן ניסיון לשווק מוצר פכי שנעשה כבר בעבר בפורום הזה. אין הוכחות מדעיות שמכשיר הזה או מכשיר אחר משפר תפקוד קוגניטיבי כולל קשב וריכוז והזיכרון. מוצרים מסוג שכזה רק ישפרו מצבם הכלכלי של החברות המוכרות אותם.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• קטע שנשכח מזכרוני
    ענבל
    23/03/2008

שלום רב,

בילדותי יש חלק שאיני זוכרת כלל, כאילו נמחק מזכרוני, אני מאד חוששת מגילוי העבר ומה זה אומר ויש לי הרגשה מאד לא טובה בקשר לכך, אפילו מין טראומה רצינית שעברתי. האם המכון בו אתן עובדות מתמחה גם בטיפול פסיכולוגי בעקבות טראומה?

לקביעת תור
    סגירה
    קטע שנשכח מזכרוני

הוספת תגובה

• העבר הרחוק

גל גפן-ריטר
    23/03/2008

שלום ענבל,

קודם כל חשוב לציין כי לרובנו יש חלקים מהילדות שאנחנו לא זוכרים ולאו דווקא בגלל שהם היו טראומתיים אלא זה מתקשר יותר לאיך אנחנו מקודדים דברים במוח וכיצד אנחנו שולפים אותם.

במידה ואת חשה מצוקה בעקבות תחושותייך/ או דברים אחרים, ייתכן וכדאי לשקול טיפול פסיכולוגי ואת בהחלט מוזמנת לפנות אל המכון שלנו.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בעיות קשב ריכוז וזיכרון
    לימונית
    20/03/2008

שלום רב,
    בעשור ה-4 לחיי. כבר מילדות כנראה היו לי בעיות קשב וריכוז, אך אני זוכרת אותן מהילדות באופן קצת שונה מעכשיו. מתארת לעצמי שטופלתי בילדות, אך לא ממש יודעת אם כן, ובמה. הרגישות הגדולה במיוחד היא לכל רחש ורעש.
    לא מזמן הייתי סטודנטית, ולמרות שקיבלתי התאמות למבחנים, הלמידה עצמה בכיתה היתה בשבילי אתגר יומיומי, שיעור אחרי שיעור, קשה עד מאוד. התאמה של כיתה נפרדת למשל, במבחנים, קיבלתי לאחר שבמספר מבחנים פשוט ישבתי עד שכמעט כולם הלכו, ורק אז בעצם "התחלתי" באמת את המבחן. כל ההתרחשות בכיתה בשעת המבחן פשוט גרמו לי לחוסר תפקוד מוחלט. את אותם הדברים שתארתי כאן, עברתי יומיום במהלכו של כל שיעור ושיעור. אתגר בהחלט לא פשוט, אבל בכל זאת, סיימתי את הלימודים.
    בנוסף, סובלת מ-OCD, ויודעת שייתכן קשר (האם באמת)?
    אבל, הבעיה שמטרידה אותי מעל הכל היא בעיית הזיכרון ומיומנויות למידה שהשתבשו לי בגלל הבעיה הזו. בעברי, הזיכרון החזותי שלי עזר לי רבות, כמעט בכל תחום בו עסקתי: זכרתי בעל פה את כל השירים שהכרתי, מילה אחרי מילה, זכרתי בעל פה רשימות שלמות של מספרי טלפונים, זכרתי בעל פה תווים וכו' וכו', וממש כמעט ולא נזקקתי באמת להסתמך על הספרים השונים בעת הצורך.
    במחצית הראשונה של שנות ה-90, לאחר תלונות חוזרות ונשנות של חולשה ועייפות נמשכים, בלבול ובעיות זיכרון, בשלב מסוים אובחנו אצלי חוסרים גדולים של B12 וחומצה פולית. מאז אני מטופלת, מדיי פעם היו הפסקות בטיפול, והחוסר חזר, ולאחר מכן למדתי שאסור לי להפסיק את הטיפול, ואני מקפידה לבקש את המשך הזריקות של ה-B12 ואת הטיפול בחומצה הפולית (5 מ"ג ליום).
    באותה תקופה של התלונות ושל האבחון, התחילו אצלי בעיות זיכרון חמורות מאוד. אפילו מספרים מקוצרים שאני מחייגת יומיום איני מצליחה לזכור, וכך גם לגביי שירים וכו' וכו'. לאחרונה המצב החמיר אף יותר, המון פעמים איני זוכרת פתאום איך קוראים לבן של... לבעל או לאישה של... וכו' וכו', וכך גם המון פעמים אני לא ממש זוכרת מאיפה אני מכירה אנשים שאני פוגשת אותם ואיך קוראים להם.
    יש גם נסיגה בזיכרון של פעולות יומיומיות. למשל, לפעמים אני עומדת מול מכונת הכביסה, ולא זוכרת כיצד להפעילה. שימוש לא נכון בכל מיני מכשירים, הליכה עם חפצים למקום הלא נכון וכו'...
    ברצוני לדעת:
    1) האם ייתכן שהחוסר הגדול מאוד שהתגלה בזמנו ב-B12 ובחומצה הפולית גרמו לליקוי בלתי הפיך? (כי כבר הרבה שנים שכל הזמן חלה נסיגה בזיכרון עוד ועוד).
    2) האם ייתכן שהקושי נובע ממה שתואר, אך יש אולי משהו שיכול לעזור נכון להיום?
    3) האם יש אבחון מסוים בתחום שמאתר ממה בדיוק הבעיה נובעת ויכול לעלות על הסיבה המדוייקת אצלי?
    4) מה המלצותייך בעניין?
    בתודה מראש.

לקביעת תור
    סגירה
    בעיות קשב ריכוז וזיכרון

הוספת תגובה

• חסך ב - B12

גל גפן-ריטר
    23/03/2008

שלום!
    את מתארת את חייך כמאבק מתמשך להשגת מטרות החשובות לך. כמו-כן בהחלט עולה מדברייך כי את מודעת לקשיים מהם את סובלת ומאוד שמה לב לשינויים שחלים אצלך.
    לשאלותייך:
    1. חסך מתמשך ב - B12 עלול לגרום לנזק קוגניטיבי בלתי הפיך, אך במידה וטופלת בזמן זה לא אמור היה לקרות. ובכל מקרה מרגע שטופלת הסימפטומים אמורים להעצר ולא להמשיך ולהתדרדר, כפי שמשתמע מדברייך.
    2. לא ברור האם את לוקחת תרופות נוספות או האם עברת אבחון נוירופסיכולוגי בעבר. אך במידה ואת אכן חשה כי יש התדרדרות במצב הזיכרון שלך, כדאי מאוד לשקול לעשות אבחון נוירופסיכולוגי אשר יבדוק את מצב הזיכרון , הקשב ותפקודים נוספים ובהתאם לשקול המלצות.
    2. הייתי ממליצה על בירור נוירולוגי.

בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המשך....

לימונית
    24/03/2008

לד"ר גל גפן,

ראשית, לקח הרבה זמן (אולי אפילו שנה-שנתיים) של תלונות, עד שהחלפתי רופא משפחה, ורק אז נעשתה הבדיקה זל ה-B12 וגם של החומצה הפולית.
    1) האם פרק הזמן הזה נחשב לטיפול "בזמן"? או שבאמת ייתכן נזק בלתי הפיך לאור המתואר כאן?
    2) שאלת הביצה והתרנגולת: מבקשת להבין מה גורם למה? - ה-B12 לתופעות של ירידה בתפקודים, או הפוך?
    3) האם הירידה המתמשכת בזיכרון היא לא תוצאה גם של גיל?
    4) מה האלטרנטיבות הטיפולית לבעיית הזיכרון? (תרופות? תרגילים? - מה?).

בתודה מראש.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שלום

גל גפן-ריטר
    26/03/2008

שלום,
    אני אנסה להסביר יותר בבירור את דבריי. קודם כל B12 הוא זה שגורם לירידה בתפקודים ולא ההפך. לגבי פרק הזמן, אני מתכוונת פרק הזמן בו ידוע וברור כי ישנה ירידה בויטמין B12. כך שאמנם סבלת מסימפטומים במשך שנה-שנתיים אך לא ידוע בבירור כי אכן גם בתקופה זו כבר הייתה ירידה בויטמין.
    לגבי שאלתך לגבי זיכרון וגיל, נכון שיש ירידה בזיכרון עם הגיל, אך לא מדובר על גיל צעיר כמו שלך, אלא על גילאים של 70-80 וגם אז זה לא מחוייב שתתרחש ירידה.

בכל מקרה, אני מציעה להתמקד בתפקודך כיום ובכיצד ניתן לשפר אותו. כך שאני ממליצה על:
    1. בירור רמת B12 כיום וטיפול מתאים בבעיה.
    2. אבחון נוירו-פסיכולוגי של תפקודי וזיכרון, קשב ותהליכי למידה. טיפול בהתאם להמלצות האבחון
    3.לגבי התמודדות עם בעיות הזיכרון כבר כעת, את בהחלט יכולה להתחיל לרשום לעצמך יותר דברים על מנת לזכור אותם, לחזור ולשנן חומר אותו את רוצה לזכור וכו'.

בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הערכה נוירופסיכולוגית
    עזי בצר
    18/03/2008

שלום רב
    לפני כשלוש שנים עברתי תאונת דרכים.
    בבדיקה שעשה לי רופא פסיכיאטר הוא מצא שיש לעשות לי הערכה נוירופסיכולוגית.
    אינני יודע מה זה אומר מבחינה איפה ,איך, מתי וכמה זה עולה.
    בקופת חולים כללית אמרו שזה לא בסל התרופות ועלי לעשות זאת באופן פרטי.
    האם תןכלו ל תת לי פרטים או עצה מה לעשות
    תודה

עזי

לקביעת תור
    סגירה
    הערכה נוירופסיכולוגית

הוספת תגובה

• אבחון נוירופסיכולוגי

ד``ר שרה רפפורט
    19/03/2008

עזי שלום,
    לצערי הרב, הקופות עדיין ממנות אבחון נוירופסיכולוגי. הסבר מפורט על תהליך האבחון ומטרותיו ניתן לקרא באתר שלי: www.cognitive.co.il . מכון קוגני-טיב בהחלט מתמחה בתחום של הערכה כזו. כמו כן, הבדיקה משרתת לעתים קרובות כמסמך חשוב בתהליך התביעה עקב תאונת דרכים (נא לקרא באתר את הפרוט מתחת הכותרת: "חוות דעת"). אם אתה נמצא בתהליך תביעה כדאי לך להתייעץ עם העורך דין שלך כי מרבית התובעים מקבלים החזר של עלות הבדיקה. אשמח לשוחח איתך באופן אישי ולענות על כל שאלותיך הנוספות. אתה מוזמן להתקשר אלי

בברכה
    ד"ר שרה רפפורט

קוגני-טיב, מכון להערכה נוירופסיכולוגית
    טל: 03-6957877, נייד: 052-3286537

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• פיברומיאלגיה

stellutsa
    23/08/2008

קרובה שלי חולה בפיברו ויש לה בעיה עם ריכוז וזכרון היא כנראה תצטרך אבחון לצורך חוות דעת ושזה יהיה מישהו שמבין בפיברומיאלגיה מה המלצותיכם? מה יכול לעלות באבחון, או מה בודקים? שאלה כללית לגבי הפרעות קשב וריכוז- האם יכול להיות שזה מופיע בגיל מבוגר בלי שהיה בילדות וכתוצאה ממחלה כמו פיברו' או בלי קשר למחלה או פציעה כלשהי? מה המימד הרגשי בסיפור? תודה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• פיברומיאלגיה ואבחון קוגניטיבי

ד``ר שרה רפפורט
    28/08/2008

שלום לך,
    נפוץ שהחולים שסובלים מפיברומיאלגיה מתלוננים על הפרעות קשבו ובעיות בזיכרון לטווח קצר. כמו כן כל תסמונת של כאבים יכולה לגרום תלונות קוגניטיביות בתחומים האלו ללא קשר להפרעות קשב התפתחותית. במכון "קוגני-טיב" ניתן לבצע אבחון רלבנטי וכן חוות דעת שמתארת הפרעות תפקודיות של כל תסמונת קוגניטיבית. כמובן אבחון כזה צריך להתייחס לתפקוד הנפשי של הנבדק כדי להגיע לאבחנה מובדלת.

בברכה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• קריאת ספרים
    שירן
    17/03/2008

שלום רב, האם ספרי מתח עם הרבה התרחשויות ופרטים טובים לקריאה, האם יש ספרים המוכחים כמאמצים את המוח ואת הזיכרון?

לקביעת תור
    סגירה
    קריאת ספרים

הוספת תגובה

• קריאה וזיכרון

ד``ר שרה רפפורט
    18/03/2008

שירן שלום,
    את שואלת שאלה מעניינת. לפעי דעתי, ספרי מתח בדרך כלל תופסים אותנו ואנו ממוקדים יותר בסיפור ועוקבים בסקרנות בגלל ה"מתח" ולכן יותר קל לזכור הנקרא. באופן כללי, אני לא חושבת שקיים סוג מסוים של ספרות שיותר מומלץ לקריאה כדי לשנן את הזיכרון. מאוד חשוב שהתוכן יהי מעניין עבורך אבל יותר רלבנטי היא השיטה בה את קוראת כדי להבין ולזכור.

בברכה
    ד"ר שרה רפפורט

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה
    דפנה
    14/03/2008

בעלי סובל מאז ומתמיד מפיוז קצר, הוא מתרגש מהר ומאבד סבלנות מהר, הוא אינו יכול לשבת במקום זמן ממושך. לאחרונה פוטר מעבודתו ושמעתי כי ניתן לעשות אבחון כדי למצוא האם יש בעיה של קשב וריכוז שאף פעם לא אובחנה. הוא גם סובל ממצב רוח ירוד וחוסר בטחון עצמי שהולך וגדל
    רציתי לדעת היכן ניתן לעשות אבחון והאם יש תרופו ת שיסייעו לטיפול בבעיה

לקביעת תור
    סגירה
    שאלה

הוספת תגובה

• הפרעות קשב במבוגים

ד``ר שרה רפפורט
    18/03/2008

דפנה שלום,
    ישנם הרבה מבורגם שסובלים מהפרעות קשב ולא אובחנו בילדותיהם. בעבר לא הייתה מודעות כל כך גבוהה לנושא, הייתה גם סטיגמה והכלי אבחון היו פחות מתוחכמים. החוסר אבחנה להפרעות קשב ADHD במהלך השנים של בי"ס והחוסר טיפול מתאים בדרך כלל גורמים להישגים נמוכים מאשר הפוטנציאל המקורי וכן ניתן לצפות בגוון בעיות התנהגויות משניות. היום אבחון להפרעות קשב אצל מבוגרים נפוץ ולעיתים קרובות נותן הסבר ומענה לקשיים איתם היה צריך להתמודד ללא עזרה. במקרה שתוצאות האבחון מעידות על הפרעות קשב וריכוז ניתן להתייעץ עם רופא ביחס טיפול תרופתי מתאים לצורך שיפור הקשב או באיזון מצב הרוח. אנו במכון קוגני-טיב מתמחים באבחון לאיתור הפרעות קשב וגם במבוגרים. אשמח לעזור לבעלך.

בברכה
    ד"ר שרה רפפורט

טל:03-6957877

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה
    יפה
    12/03/2008

שלום רב, ברצוני לקבל בבקשה טיפ או מספר טיפים כיצד לשמר זיכרון בזיקנה. אני בן 70, ולאחרונה יש לי קשיים בזיכרון לטוח קצר

לקביעת תור
    סגירה
    שאלה

הוספת תגובה

• פיזיותרפיה למוח

ד``ר שרה רפפורט
    13/03/2008

שלום לך,
    ירידה ביכולת זיכרון בגילך הנה תופעה נורמטיבי. למרות זאת, מומלץ לשמור וכן לתרגל את התפקוד הקוגניטיבי בכל גיל ובעקר בגיל השלישי. "פיזיותרפיה למוח" חשובה באותו מידה כמו שמירה על הכושר הגופני. מומלץ על כל פעולה קוגניטיבית שמאתגרת החשיבה. תשבצים, סדוקו משחקי מחשב ועוד. יש תוכנה מחשב נחמדה בשם cognifit או mindfit שמתייחסת לשאלתך.

בהצלחה
    ד"ר שרה רפפורט

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה
    אולגה
    09/03/2008

בממוצע, באיזה גיל מתחילות בעיות זיכרון כתוצאה מזקנה?
    תודה רבה

לקביעת תור
    סגירה
    שאלה

הוספת תגובה

• שלום אולגה

ד``ר שרה רפפורט
    13/03/2008

אולגה שלום,
    אין כלל ביחס הגיל בו חלה ירידה בזיכרון, זה משתנה מבן אדם לבן אדם. באופן כלל ירידה בזיכרון יכולה להתחיל מעל גיל 50. עם זאת, משקוע זה התפקוד ביום יום של כל אחד ולא הכלל. לפעמים לאנשים יש תחושה שהיכולת הזיכרון נפגע והם חרדים ביחס למשמעות. יש לציין ירידה בזיכרון יכולה לנבוע מסיבות שונות כולל מצב לחץ מתמשך, קשיים רגשיים ועייפות. רק בדיקה מקצועית מסוגלת לאבחן באופן אובייקטיבי את מידת הלירידה כזו והגורם לכך .

בברכה
    ד"ר שרה רפפורט

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• פיתוח תאי מוח
    עינב
    06/03/2008

שלום, יש אנשים המאבדים תאים ממוחם ועדיין מצליחים לפתח אחרים ולחיות חיים רגילים, מדוע לא כולם יכולים לעשות כך, האם יש הורמון המפתח את צמיחת ומידת השימוש בתאי המוח?

לקביעת תור
    סגירה
    פיתוח תאי מוח

הוספת תגובה

• חידוש תאי המוח

ד``ר שרה רפפורט
    13/03/2008

עינב שלום,
    הרפואה המודרני עדיין לא פתחה תרופות בנושא חידוש תאי המוח. יש תהליך נורמטיבי שקוראים "הזדקנות" ומגיל יחסית צעיר אנו מאבדים תאים. עם זאת, תהליך זה לא בהכרח פוגע בתפקוד. היום יודעים שלאחר פגיעת מוחית יש חידוש ספונטאני של תאי מוח בנוסף ל-"plasticity" כאשר תאים מסוימים מקבלים את הפונקציה של התאים הפגועים. כמו כן קיימים היום ויטמינים ותוספת מזון שונים שעלולים לחזק את תפקודי המוח אבל לא ידוע לי על תרופה פלא.

בברכה
    ד"ר שרה רפפורט

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בעיות לאחר תאונת דרכים
    רותי
    03/03/2008

בס"ד

שלום לך

לפני כשנה עברתי תאונת דרכים, שבה היה לי זעוזע מח ואיבוד הכרה, למעשה 3 שעות מהתאונה לא ידעתי כל כך מה קורה איתי? חוץ מזה היה לי סדק בכתף.
    לאחר מלחמה עם קופת החולים קיבלתי שיקום, שבו היה לי פיזותרפיה, מרפאה בעיסוק של המוח, שעזרה לי הרבה מאוד.
    אבל יש לי המון המון בעיות, וזה היה לפני שנה. אני בת 42 ואמא לארבעה שילדים, שזה מקשה מאוד.
    הזיכרון שלי לא טוב בכלל, הרבה פעמים נתקעות לי המילים או שיוצא לי משהו אחר שרציתי להגיד, נהיו לי בעיות של קשב וריכוז, אני לא יכולה לעשות 2 דברים ביחד, אני פשוט הולכת לאיבוד, נלחצת נוראה מהר, יש לי שגיאות מה שלא היה לי מעולם.
    בקיצור אין לי את החיים שהיו לי.
    כעת אנחנו בתביעה עם משפט, ואת האמת אנחי פוחדת נורא, כי יהיה לי נוירולוג, ותמיד שאני צריכה להרגיש שוב את הבעיות שיש לי יש לי מן נסיגה כזו אחורה.
    אני עובדת עם תוכנה בשם מידנפיט, שעוזרת, אבל הבעיות שהיו לי בהתחלה ממשיכות גם עכשיו,
    מה לעשות? פשוט נמאס לי מהכל, אני רוצה לחזור לעבוד כמו פעם, אבל עם זיכרון שאורך בערך 20 דקות עד חצי שעה מי ירצה שאעבוד אצלו?
    מה את מציעה לי לעשות?
    תודהה
    רותי

לקביעת תור
    סגירה
    בעיות לאחר תאונת דרכים

הוספת תגובה

• תסמונת לאחר חבלת ראש

ד``ר שרה רפפורט
    06/03/2008

רותי שלום,
    בעיותיך מוכרות לי והתיאור שלך מעיד על כך שלא השלמת את התהליך השיקומי. יש לי הרבה שאולות ביחס הטיפילים שעברת עד כאן אבל בעקר חשוב לי לדעת האם עברת באיזה שלב אבחון נוירופסיכולוגי מקיף והאם קבלת טיפול אצל נוירופסיכולוג. תסמונת לאחר חבלת ראש עלולה לגרום למגוון קשיים קוגניטיביים וגם נפשיים. את נשמעת כנלחמת על תפקודך ביום יום וזאת בלי עזרה מכוונת ומקצועית. זה בהחלט מלחמה קשה כי בעיניו של הסביבה את נתפשת בטח כ"בריאה". אפילו פגיעת אש קלה יכולה לגרום להשלכות ניכרות בחיים. את לא צריכה להתמודד לבד וחשוב שתקבלי את העזרה שמגיעה לך. את מוזמנת להתקשר אלי שנוחל לשוחח על הפניה לגורם טיפולי מתאים עבורך, על תהליך התביעה והבעקר על המשך שיקומך. אשמח לעזור.

בברכה
    ד"ר שרה רפפורט

מכון קוגני-טיב
    טל: 03-6957877

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה
    סימה
    02/03/2008

שלום רב,
    לאחרונה התחלתי לעשן יום יום גראס. רציתי לדעת האם גראס פוגע בזיכרון. אם כן באיזה זיכרון לטווח הקצר או הארוך. כמו כן, האם זוהי השפעה לצמיתות?
    תודה רבה

לקביעת תור
    סגירה
    שאלה

הוספת תגובה

• גראס פוגעה בזיכרון

ד``ר שרה רפפורט
    06/03/2008

סימה שלום,
    שימוש בגראס או כל סוג של סמים "קלים" אחרים פוגע בתפקוד הקוגניטיבי כלומר בקשב ובזיכרון לטווח קצר. תוך השפעה של הסמים היכולת להיות ממוקדת, מאורגנת ולקלוט מידע מופחתת כאשר הסמים משפיע על התפיסה. גמילה קבועה משימוש בגראס עלולה לשפר את הזיכרון. וכן אתתפקודך הקוגניטיבי הכללי. כדאי לך לשקול להפסיק עם ההרגל.
    בהצלחה
    ד"ר שרה רפפורט

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• זכרון לטווח קצר
    אילנית
    26/02/2008

ערב טוב

אבא שלי עבר לפני שנתיים דום לב עם החיאה וקומה למשך 10 ימים .לאחר שהתעורר התברר שיש לו בעיה בזכרון לטווח הקצר שכלל גם בעיה קוגנטיבית בתובנה .
    היום לאחר שנתיים הוא השתפר המון גם פיזית וגם שכלית אך עדיין לא זוכר ולא מתמצא בעיקר בזמן. במקום כבר מתמצא יותר וכמובן שאין אפשרות להשאירו לבד .הדבר שמשגע אותנו שהוא מאוד אוהב מוסיקה והוא גם שר וכל שיר חדש שהוא שומע הוא קולט את הלחן והמילים מייד אבל פעולות פשוטות כמו לזכור שאכל לפני 5 דקות או לקחת כדורים לבד הוא לא זוכר .לא מצאנו שום מסגרת המתאימה לו .שאלתי האם יש מקום שבו אפשר לקבל ריפוי היכול לעזור בשיפור הזיכרון הקצר ובעיקר בתובנה כלומר אם היה מבין את מצבו יותר מאשר מבין היום יתכן שהיה אפשר ללמד אותו לרשום או לסמן דברים על מנת לזכור .האם מהנתונים הפעוטים שרשמתי פגישה איתך יכולה להניב התקדמות נוספת ?במידה ולא האם יש מקום שתוכלי להפנות אותי אליו?אנחנו מאוד אופטימים תודה אילנית

לקביעת תור
    סגירה
    זכרון לטווח קצר

הוספת תגובה

• תהליך שיקום

גל גפן-ריטר
    27/02/2008

אילנית שלום!

מהתיאור שלך בהחלט עולה דאגה לאביך יחד עם רצון לעזור ולהיות חלק משמעותי מתהליך השיקום.

על פי התיאור ניכר כי חשוב מאוד לבנות לאביך שגרת יום קבועה שתכיל פעילויות מובנות בהן יוכל להשתתף ולהנות, כמובן בליווי ובהשגחה. משגרה כזו, ייתכן ואביך יילמד באופן אוטומטי דברים, תהליך הנקרא למידה פרוצדורלית. תהליך למידה זה אינו מחייב תובנה או שיפור בזיכרון הקצר.

האם אביך עבר תהליך שיקום במקום כלשהו לאחר האירוע? האם הוא קיבל טיפולים בריפוי בעיסוק, טיפול קוגניטיבי? ולגבי אילו מסגרות התעניינתם?
    כשיהיה לי יותר מידע אוכל להפנות אותך למקום מתאים.

בברכה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• זכרון לטווח קצר

אילנית
    27/02/2008

תודה על ההתיחסות

אבא שלי קיבל טיפול בריפוי ועיסוק וטיפול קוגנטיבי כאשר היה בתקופתו הראשונית בבית לוינשטיין ,פנינו שוב לאחר שראינו שיש התקדמות ללוינשטיין אך נאמר לנו שבשלב זה המסגרת לא מתאימה לו.
    לאחר מכן דרך קופת חולים טיפול שלא היה עיקבי מבחינת המרפאה -טענו שאין להם תוכנית אשר מתאימה לבעייתו למרות שהניאורולוג שבדק אותו המליץ מאוד על ריפוי בעיסוק
    ניסינו למצוא לבד אפילו באופן פרטי ולא כל כך הצלחנו .גם לגבי מסגרת יומית לא מצאנו מסגרת מתאימה מאחר והוא צעיר ורוב המסגרות שמצאנו הינן לזקנים יותר וגם אף מסגרת לא מוכנה לקחת אחריות על השגחתו .
    תודה אילנית

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המשך

גל גפן-ריטר
    28/02/2008

אילנית שלום!

ניכר להתרשם מכמות המאמצים והבירורים שהמשפחה עושה. יש עדיין שאלות שנותרו אצלי ללא מענה ועל כן אני מציעה שנדבר טלפונית ולאחר מכן אוכל להפנות אותכם למקום המתאים.

תודה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה