מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- תחליף ללוסק - רצוי טבעי.האם קיים?כרמל13/12/2016
מחלה אוטואימיונית נדירה שהתגלתה לפני חצי שנה.כרגע נוטלת פרדניזון 3 מ"ג ומטוטרקסט 17 מ"ג.בכל יום תוספת של לוסק 20 מ"ג.מעונינת להוריד הלוסק.האם יש המלצה תחליפית??תודה רבה רבה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תחליף ללוסק
רומי חוכמה, נטורופתית מוסמכת ואירידולוגית13/12/2016היי כרמל,
מאחר ואת צורכת תרופות חזקות אולי תערובת הצמחים לא תספיק .
יש צמחים שפועלים כנוגדי חומצה כמו האלתאה, והפיליפנדולה.
ניתן לבקש תמצית מהרבלסטים וגם לקנות חליטות מאותם צמחים ולשתות כתה במשך כל היום.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תוספי תזונה עושים צבע וריח מוזריםליאור11/12/2016
אני לוקחת באופן קבוע תוספי תזונה כמו ברזל, ויטמין C, מוטי ויטמין ואומגה 3. לאחרונה שיניתי חברה של המולטי ויטמין ויש לי צבע וריח בשתן. זה מעיד על משהו רע? מה לעשות נגד זה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תוספי תזונה
רומי חוכמה, נטורופתית מוסמכת ואירידולוגית11/12/2016היי ליאור,
תוספי תזונה יכולים לגרום לשינוי בצבע השתן כמו הB קומפלקס שיש במולטי ויטמין החדש שמשנה צבע וריח השתן.
רק בריאות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נקודות שחורות בלבן של העיןאביב08/12/2016
שלום שמתי לב שיש לי נקודות שחורות בלבן של העין, מה זה אומר לדעתך? האם זה מעיד על משהו רציני?
תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נקודות שחורות על הלחמית
רומי חוכמה, נטורופתית מוסמכת ואירידולוגית20/12/2016הי אביב,
אני מכירה נקודות חומות כהות על הלחמית, האם הנקודות חדשות או שיש לך אותם שנים?
בכל מקרה נקודות חומות כהות בלחמית מעידים על חולשת כבד גנטית. אם הנקודות חדשות יש ללכת לרופא עיניים ולבדוק אותם
רק בריאות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה על התשובה אני אבדוק מול רופא ואדבר אתך בפרטי
אביב20/12/2016* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ברזל- בהריון פלורידקסגילי08/12/2016
שלום, אמשח להתייעץ לגבי לקיחת ברזל בהריון
אני שבוע 35, עם המוגלובין 11.7. לקחתי ברזל אלטמן 30 מ"ג וברזל פולקס 100 מ"ג אך לדעתי זה גרם לי לטחורים. לכן החלטתי להחליף לברזל פלורידקס.
מה המינון שעלי לקחת? 2 כפיות פעמיים ביום?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כמות ברזל
רומי חוכמה, נטורופתית מוסמכת ואירידולוגית08/12/2016הי גילי,
אני ממליצה כפית פעמיים ביום של פלורידקס.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאבי ראש לא פוסקיםאורית08/12/2016
כבר כמה שבועות יש לי כאבי ראש שחוזרים והולכים, בהתחלה לקחתי אדוויל אבל אני לא רוצה להיות תלויה בזה. יש תרופה טבעית שיכולה לעזור לי?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כאבי ראש
רומי חוכמה, נטורופתית מוסמכת ואירידולוגית08/12/2016היי,
האם לפני כן לא סבלת מכאבי ראש?
לדעתי צריך לבדוק מה מקור הבעיה של הכאבים.
האם את סובלת מעצירות,?
האם את אלרגית למזונות מסוימים?
האם את במתח ?
האם הכאבים מופיעים סביב המחזור?
לכן אני לא יכולה לתת לך תשובה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חברה שמייצרת אורגנו וזרעי אשכוליותבר15/11/2016
שלום,
איזה חברה של זרעי אשכוליות מומלצת?
והאם זה יותר מועיל מאשר שמן אורגנו?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תמצית זרעי אשכוליות
רומי חוכמה, נטורופתית מוסמכת ואירידולוגית17/11/2016אני ממליצה על GSE
מועיל כמו שמן אורגנו.
רק בריאות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שיער לבן - טיפול נטורופתייעל לוי02/11/2016
שלום אני 30 ויש לי התחלה של שערות לבנות, האם יש תכשירים או כל דבר אחר טבעי שיכול לעכב את התופעה?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שיער לבן
רומי חוכמה, נטורופתית מוסמכת ואירידולוגית10/11/2016היי יעל,
ברפואה הנטרופתית מיחסים שיער לבן לירידה באיכות הדם וחולשה בכליות. מומלץ לאכול אצת כלורלה, מולסה, שומשום שחור ועלים ירוקים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה על התשובה
אני10/11/2016בהחלט אני אנסה ומבטיח לעדכן
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שמנים אתרים לטיפול בגירוי ופריחה בעור תינוקנטלילי01/11/2016
שלום,
בני בן 5 חודשים והעור שלו מאוד מאוד רגיש ועדין ולבן ויש לו לעתים קרובות מעין כתמים ונקודות אדומות של פריחה על כל הגוף והם גם קצת מחוספסים למגע. הרופא אמר שזה סוג עור כזה רגיש עם נטייה לתופעות האלה ויכול להתפתח לאסטמה של העור אולי. הפסקתי להשתמש בשמן בלנאום כי אני חושדת שהוא קשור לזה ואני מחפשת משהו לטפטף באמבט כדי גם למנוע וגם לטפל וגם לשמור על לחות. קראתי ששמנים אתרים מסוג לבנדר, גרניום ועץ התה מסייעים לעור מגורה והם מחטאים את העור. אשמח להכוונתך איזה מיקס שמנים לעשות לאמבט ? וכמה טיפות? והאם יש הגבלת זמן שהות באמבט עם השמנים האלה?
אגב, חמותי המליצה לי על קליפת עץ אלון בתוך מי האמבט היא אמרה שזה מה שהיה מקובל פעם כדי לשמור על העור מגירויים אבל אני לא מוצאת את זה באף מקום. שמעת על זה?
בקיצור מאוד אשמח להכוונתך מה לשים לו באמבט(גם כמה טיפות) ולאחר מכן מה למרוח על הגוף כדי למנוע או כשיש את הפריחה.
המון תודה מקווה שתוכלו לעזור לנו :)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר טיפול בעור רגיש של תינוק
רומי חוכמה, נטורופתית מוסמכת ואירידולוגית10/11/2016היי יעל,
אני ממליצה להשתמש בשמן וסבון נוזלי של חברת veleda המופק מצמח הקלנדולה הידוע כמטיב עם עור התינוק
או אופציה נוספת 2 כפות שמן זית או שקדים
5 טיפות שמן אתרי קמומיל
פלוס 2 טיפות שמן אתרי נרולי או לבנדר לערבב ולשים בגיגית של התינוק. ניתן לעסות את התינוק גם בשמן שקדים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתגובה
נטלי10/11/2016יש הגבלת זמן שאפשר להיות האמבטיה עם השמנים או כרגיל ?
תודה רבה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשמנים לתינוק
רומי חוכמה, נטורופתית מוסמכת ואירידולוגית10/11/2016היי,
מומלץ לטבול כ 5 דקות באמבט
אני ממליצה לעשות לו אמבטיה פעמיים ביום* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מה היתרונות של גוג'י ברי? במה הם מסייעים?לירי01/11/2016
רציתי לדעת על היתרונות של הגוג'י ברי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר יתרונות גוג' ברי
רומי חוכמה, נטורופתית מוסמכת ואירידולוגית10/11/2016
הי לירי,
הגוג'י ברי תומך במערכת החיסון, משפר את הראיה, מונע התנוונות הרשתית ומוריד רמות סוכר בדם.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- איזה תוספי תזונה מומלצים כדי למנוע נשירת שיער?יהודית01/11/2016
שלום, אשמח לדעת איזה תוספי תזונה מומלצים לנשירת שיער?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תוספים לנשירת שיער
רומי חוכמה, נטורופתית מוסמכת ואירידולוגית10/11/2016שלום יהודית,
יש גורמים וסיבות שונות לנשירת שיער מקטע הורמונלי או אנמיי או תזונתי לכן הטיפים שלי לא יהיו מדויקים.
ממליצה לעשות בדיקות דם של פרופיל הורמונלי, B12 , ברזל, בלוטת תריס ואם הכל תקין אז צריך לעבור אבחון אירידיולוגי כדי לגלות את מקור הבעיה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עור יבש בראש ובפניםאביעד01/11/2016
שלום רב, האם יש תכשיר טבעי לטיפול בעור יבש בחורף בפנים ובראש?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עור יבש
רומי חוכמה, נטורופתית מוסמכת ואירידולוגית10/11/2016הי אביעד,
אני ממליצה על שמן המפ שהוא מצוין לעור, אפשר שמן קוקוס בכבישה קרה ואחרון חביב חמאת שיאה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נטורופתיה לטיפול בכינים לילדיםאיציק01/11/2016
שלום האם יש תכשיר שיכול לעזור למנוע הידבקות בכינים לילדים?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מניעת הדבקות בכינים
רומי חוכמה, נטורופתית מוסמכת ואירידולוגית10/11/2016היי,
אני ממליצה חפיפה בשמן רוזמרין ומריחת שמן רוזמרין מאחורי האוזניים, בקודקוד ובערוף. מצב זה מונע היתפסות של כינים בשיער.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- איך לחסל חיידק הליקובטוראילן28/10/2016
איך מנצחים אחת ולתמיד בלי אנטיביוטיקה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר איך לחסל חיידק הליקובקטור?
רומי חוכמה, נטורופתית מוסמכת ואירידולוגית10/11/2016היי אילן,
חיידק ההליקובקטור קשה לחיסול ולוקח הרבה זמו עד שנפתרים ממנו.
אני ממליצה על צמח שנקרא אילת המסטיק במיצוי, על שמן אורגנו
ועל פרוביוטיקה נוזלית.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- טירוזין וB9 לקליטה טובהחן13/10/2016
שלום התחלתי לקחת טירוזין לבעיות קשב וריכוז וקראתי שצריך לקחת אותו עם ויטמין B9 להשפעה יעילה ושהטירוזין יקלט יותר טוב במוח.
אני לוקחת את הטירוזין על קיבה ריקה חצי שעה לפני האוכל כמו שהיה רשום ואת החומצה הפולית אחרי האוכל כיוון שרשום שצריך לקחת אותו עם הארוחות.
השאלה שלי האם אני צריכה לקחת את הויטמין B9 יחד עם הטירוזין לפני האוכל? או שאחרי האוכל כמו שאני לוקחת זה בסדר ותהיה אותה השפעה?
ואני מתכוונת לקחת גם HTP-5 עם B6 ו-B3 ואותה שאלה האם צריך לקחת את הB6 ו-B3 לפני האוכל על קיבה ריקה ביחד או שאחרי האוכל זה בסדר ותהיה אותה השפעה?
פשוט אני סובלת ממעי רגיז ובגלל זה מעדיפה גם לקחת כמו שאני לוקחת אבל השאלה האם זה יעיל לקחת ככה? תודה רבה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר טירוזין ו B9 לקליטה טובה יותר
רומי חוכמה, נטורופתית מוסמכת ואירידולוגית13/11/2016טירוזין היא חומצת אמינו חיונית,שמסייעת לתפקוד נפשי ומשמשת לייצר תירוקסין בבלוטת התריס.
את יכולה לקחת את הטירוזין והחומצה פולית ביחד לפני האוכל.
אני ממליצה לך לבעיות קשב וריכוז לקחת גם DHA .* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- יציאות רכות משך שבועייםעידן13/10/2016
שלום, האם יש לנטורופתיה פתרון לבעיה של יציאות רכות במשך שבועיים, תודה רבה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שי טיפול נטורופתי נגד שלשול
יוסף13/10/2016מומליץ לך לפנות לבית טבע ולשאול את הרוקחים שם יש להם מלא עשבים ודברים נוספים אפילו תה מיוחד.
בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהיציאות רכות
רומי חוכמה, נטורופתית מוסמכת ואירידולוגית13/11/2016היי עידן,
יש כל מני סיבות ליציאות רכות יכולה להיות בעיה וירלית או קנדידה או תופעה של מעי רגיז .
עד שתבדוק את מקור הבעיה אני ממליצה לקחת פרוביוטיק וכמוסות שמן אורגנו. מבחינת תזונה רצוי לאכול את הירקות מבושלים או מאודים כדאי במיוחד כתומים כמו גזר ובטטה,ולהוסיף לתפריט אורז לבן אורגני.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם אובססיבים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)

.jpg)