מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- קקאואלעד19/01/2013
1.אם אני מוסיף קקאו לחלב אז הקקאו מוריד את ספיגת הסידן?
ואם כן בכמה אחוז?כי סך הכל קקאו זה דבר בריא,ואם מוסיפים אותו לדייסה שהבסיס שלה הוא חלב אז הוא משדרג את הדייסה,אך מצד שני הוא יכול להוריד את ספיגת הסידן?
2.קינמון יש לשים לקראת סוף הדייסה או בהתחלה?האם החום הורס את ערכו התזונתי?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קקאו - תגובה
ד''ר נטלי שוינקלשטיין20/01/2013שלום אלעד,
חלב מן החי הוא לא המקור ממנו צריך לדאוג לסידן איכותי. הסידן שנמצא בחלב מן החי הוא ברובו לא נספג ויוצר בעיות בריאותיות שונות. מקורות לסידן איכותיים שנספגים היטב הם ירקות ירוקים, אגוזים ושקדים לא קלויים, קטניות שונות כמו שעועית, פול, סויה, עדשים, דגנים מלאים: חיטה מלאה, קינואה, כוסמת, דוחן, שיבולת שועל, פירות טריים ויבשים כמו תמרים ותאנים, שומשום מלא וכו... המטרה היא שהתזונה תיהיה מגוונת מאד ואז תחשף ליותר מקורות תזונתיים.
קקאו אכן פוגע בספיגת מינרלים כולל סידן ולכן אין לצרוך ממנו הרבה.
קינמון בריא אך בכמויות ששמים באוכל החומר הפעיל אינו משפיע לטובת בעיות בריאותיות. כדי לשמר מה שניתן מומלץ לשים את הקינמון בסוף הבישול.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- זיהום מתחת לסתמת שורשנעימה19/01/2013
טוב אז יש לי שם זיהום, לא מעוניינת לקחת אנטיביוטיקה שהרופא רשם, אז מה אני יכולה לקחת? משהו טיבעי מה מומלץ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר זיהום מתחת לסתמת שורש - תגובה
ד''ר נטלי שוינקלשטיין20/01/2013יש כמה אופציות
תמצית שמן אורגנו
שמן ציפורן
לשטוף היטב עם סודה לשתייה ומלח
לבצע שטיפות עם ויטמין סי באבקה
מומלץ לעקוב שהזיהום עובר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חילבה ואומגה3 בהנקהשלומית17/01/2013
שלום!
אני מניקה תינוקת בת 3.5 חודשים הנקה מלאה. עקב מיעוט בחלב התחלתי ליטול 2 כדורי חילבה של סולגאר ביום. האם יש בזה בכדי לפגוע בי או בתינוקת? (תפוקת החלב אכן עלתה.).
בנוסף אני ממשיכה עוד מתקופת ההיריון לטול אומגה 3 לנשים הרות של אלספה. האם יכולה לעבור לאומגה 3 "רגיל" של אלספה?
המון תודה!
שלומית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר - האם אני יכול לצרוך שמרי בירה?אוריאל17/01/2013
שלום, אני בן 21 יש לי פצעי בגרות כבר בערך 6 שנים. יש לי כאבי בטן ואני משלשל כבר כחודש- חודשיים. אני רוצה לעשות שינוי תזונתי וכן ליטול שמרי בירה כדי שיעלמו הפצעים. האם לאור העובדה שיש לי שילשולים אסור לי לצרוך שמרי בירה? זה פוגע במעיים בצורה כלשהי?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר האם אני יכול לצרוך שמרי בירה? - תגובה
17/01/2013יופי של שאלה.
לפי הסימנים יתכן כי אתה סובל מפטריה במעיים או מאי סבילות למזון שאתה צורך. לפיכך לא מומלץ ליטול שמרי בירה.
בכדי לטפל בעור הפנים השתמש בטבליות אבץ לבליעה, בוקר וערב.
כמו כן תוסיף פרוביוטיקה גם בוקר וערב.
בריאות שלמה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהכורכום+אומגה 3ש17/01/2013אני לוקחת אומגה 3 של אלספא 3 כדורים EPA 180 DHA 120מ"ג ביום+ כדורי כורכום C3 האם הדבר עלול לגרום לדילול יתר של הדם? ואם כן על מה עדיף לותר אני אחרי ממצא סרטני בשד, דלקות בברכיים , לחץ דם גבוה וכן בעברי דלקת קרום הלב
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרכורכום+אומגה 3 - תגובה
17/01/2013בחירותיך בתוספים היא טובה מאוד ולא הייתי ממליץ להפסיק אותם. אין כל יכולת ליצור כאן דילול יתר של הדם.
תמשיכי!
בקירות שלמה
ד"ר גוניק ND, OMD* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשני אירדולוגים אמרו לי שאני אנמיאלמוני16/01/2013שלום, אני סובל מאוד מקור, אני לוקח עכשיו ברזל, רציתי לדעת תוך כמה זמן אמורים לראות השפעה של הברזל על ענין הקור,
הברזל עזר לי תוך מספר ימים לעייפות, אך לא לענין הקור.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרשני אירדולוגים אמרו לי שאני אנמי - תגובה
ד''ר נטלי שוינקלשטיין20/01/2013שלום אלומני, אני ממליצה לך לבצע בדיקות דם ואז להגיע לנטורופת/ית לאיבחון מסודר.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהדלקת עפעפייםמיואש15/01/2013שלום
אני סובל כבר שנה מדלקת עפעפיים ושום טיפול קונבנציונלי לא ממש מסייע, או שמסייע חלקית וזמנית.
האם ניתן לטפל בבעיה בעזרת נטורפתיה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרדלקת עפעפיים - תגובה
ד''ר נטלי שוינקלשטיין20/01/2013שלום לך,
צריך לברר יותר פרטים על מצב בריאותך
לפי גישתי אין בעיה בריאותית שלא ניתן לפתור אותה
יש משפט שאומר "אם אתה מאמין שניתן לקלקל האמן כי ניתן לתקן" ולפיכך, הכל אפשרי.
דלקת עפעפיים מעידה על בעיה, יש לטפל בה מהשורש.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתזונה ו COPDמור15/01/2013שלום,
האם יש תזונה מומלצת/ המלצות להמנעות מתזונה כלשהי לחולי COPD? תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרתזונה ו COPD - תגובה
17/01/2013שלום רב,
COPD הנה מחלה מורכבת ואין אפשרות לתת מענה שלם באי מייל.
חייבים לערוך בדיקה מקיפה ורק אח"כ לקבוע.
עם זאת- מוצרי חלב ומתוקים או מזונות ההופכים לסוכר בגוף אינם מועילים לחלוטין ולכן מומלץ יהיה להימנע מהם.
בריאות שלמה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהחלבאורית14/01/2013שלום, אני מרבה לשתות חלב אורז ושקדים אורגני כתחליף לחלב. לאחרונה שמתי לב שהוא מכיל שמן חמניות בכבישה קרה. האם לאור מרכיב זה מומלץ להמנע משימוש רב במוצר זה, ומהן ההשלכות של צריכת המוצר? תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרחלב - תגובה
ד''ר נטלי שוינקלשטיין20/01/2013שלום אורית,
כמויות השמן בחלב הקנוי הן קטנות מאד ולא יזיקו לך.
מה שכן, אני ממליצה לצרוך חלב אורז/שקדים בהכנה ביתית. כך הערך התזונתי הרבה יותר גבוה.
מתכון פשוט:
חצי כוס שקדים
תמר אחד ללא גרעין
3 כוסות מים
לטחון בבלנדר עד למרקם אחיד ולסנן
מחזיק במקרר 3-4 ימים
לבריאות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאומגה 3 + כורכומיןש14/01/2013אני לוקחת אומגה 3 של אלספא 3 כדורים EPA 180 DHA 120מ"ג ביום+ כורכומין האם הדבר עלול לגרום לדילול יתר של הדם? ואם כן על מה עדיף לותר אני אחרי ממצא סרטני בשד, דלקות בברכיים , לחץ דם גבוה וכן בעברי דלקת קרום הלב
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתראומגה 3 + כורכום
ש14/01/2013ברצוני לתקן שם הקפסולות כורכום C3
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהפרוביוטיקה לנשיםJC14/01/2013שלום!
מזה מספר שנים שאני נוטלת פרוביוטיקה לנשים און- אוף בהמלצת הגיניקולוגית שלי כי אני סובלת מפטריות ודלקות. אני כרגע נוטלת כבר כארבעה חודשים פרוביוטיקה לנשים ורציתי לדעת האם ניתן לעשות הפסקה בנטילה או יש להמשיך ליטול רצוף כל החיים?.... בנוסף אני נוטלת כרגע נוסידקס (כדורים לצינון) האם צריך לעשות מרווח של 3 שעות בין שניהם? מודה על התשובות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרפרוביוטיקה לנשים - תגובה
31/01/2013פרוביוטיקה באופו טבעי מומלץ ליטול לתקופות של 3 חודשים +- ברצף ואז הפסקה של חודש וחוזר חלילה.
אין בעיה ליטול פרוביוטיקה ונוסידקס בסמוך זה לזה.
בריאות שלמה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהקטניותציפי13/01/2013למה צריך לשפוך את המים, שהקטניות הושרו בהם למשך הלילה ולבשל את הקטניות במים אחרים, והאם צריך גם להשרות עדשים אדומות לפני הבישול?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרקטניות - תגובה
14/01/2013ציפי שלום,
המים מכילים שארי פסולת.
אין צורך עקרונית להשרות עדשים למרות שיש האומרים כי זה מקל על עיכולן.
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתזונה לתינוקקרן13/01/2013שלום,
הקטנצ'יק בן 7.5 חודשים. אוכל בהצלחה ירקות, פירות, אורז, לחם, קינואה, שיבולת שועל, סולת, עדשים, הודו, עוף, שקדייה ומולסה.
אני רוצה לבשל לו מרקים ותבשילים על בסיס מלא ולא מעובד כלומר אורז מלא, לחם כוסמין, איטריות מקמח מלא וכו'. בנוסף האם מותר לתת לו מזון-על כמו תותי גוג'י?
האם זה אפשרי בגילו? מדובר בהרבה סיבים וחשש לגזים. מה דעתכן?
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרתזונה לתינוק - תגובה
14/01/2013קרן שלום.
חשוב לזכור כי לפני שהאדם המציא את עיבוד המזון, אכלנו את המזון כמו שהוא, עם הסיבים.
היכולת של מערכת העיכול שלנו להתמודד עם הסיבים היא טובה. כמובן שכאן נכנסים עוד מרכיבים- שתיית מים ופעילות גופנית. אם בנך בתנועה כל הזמן אז לא צריכה להיות בעיה. הקפידי על שתית מים נאותה וכן יש להוסיף את המזונות בהדרגה. מדובר בכל זאת בילד מתחת לגיל שנה.
כל מזון חדש יש להכיר לו בהדרגה.
גם גוג'י ברי הם בסדר. מומלץ לשים במים בכדי לרכך אותם או לפרק בבלנדר עם מים ופירות נוספים.
בריאות שלמה
ד"ר רואי גוניק ND, OMD* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשום וכאבי בטןאוריאל12/01/2013למה כשאני אוכל שום, יום אחרי שאכלתי אותו יש לי כאבי בטן ממש חזקים, שלשולים בחילות חולשה כללתי בכל הגוף וגזים בבטן? עשיתי בדיקות להליקובטר בעבר כמה פעמים ואנדוסקופיה יצא שלילי. תמיד היו לי בעיות בקיבה..לפחות זה מה שחשבנו עד עכשיו. לפני כחודש-חודשיים התחילו לי שילשולים שהפסיקו פה ושם אבל הם תמיד חוזרים. בנוסף לכך כשאני שותה תה או קפה יש לי כאבי בטן, כנראה בגלל הקפאין. האם לאור העובדה שיש לי כאבי בטן משום וקפאין מעידה על כך שיש לי קרוהן? במידה וכן האם זאת מחלה שעוברת מתישהו או שהיא כרונית ואי אפשר לטפל בה במאה אחוז? והאם יכול להיות שזה בכלל נפשי? תודה על העזרה..
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרעוד משהו שרציתי להוסיף
אוריאל12/01/2013גם אם אני מריח ריח של אלכוהול או שותה אפילו ממש קצת (אפילו כוסית קטנה או שלוק מבירה) יש לי כאבי בטן ממש ממש חזקים, ושלשולים. זה מעיד על קרוהן?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתזונה להגברת קומדיןאסתי10/01/2013בעלי שונא תרופות אבל נאלץ לקחת קומדין עקב פרפור פרוזדורים יחד עם מוטציות גנטיות לקרישיות יתר. לכן הוא מחפש דרכים להגביר את עוצמת התרופה על מנת לרדת במינון. אילו מזונות/מאכלים יגבירו את יעילות הקומדין? (חשוב שהשפעת המאכלים תתבטא בבדיקת INR . כי יש מאכלים שמדללים את הדם אבל לא מתבטאים בבדיקה)
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרתזונה להגברת קומדין - תגובה
14/01/2013אסתי שלום.
תזונה עתירת ירקות ירוקים (תרד, פטרוזיליה ודומיו, ברוקולי, חסה כהה) משפרת את מוליכות הדם ומשפיעה על ה- INR
יש לעדכן את הרופא על הגברת מזונות אלו (בהדרגה) תוך מעקב צמוד על INR.
בריאות שלמה
ד"ר גוניק ND, OMD* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך לשאלה
אסתי14/01/2013תודה על התשובה המהירה.
ברשותך, אבקש תשובה יותר מפורטת.
מה יקרה ל- INR כשאוכל ירוקים? אצטרך להעלות את כמות התרופה?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהערוץ הבריאות
בחן את עצמך:
האם אתם פרפקציוניסטים?מאמרים אחרונים
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)

.jpg)
.jpg)

.jpg)