פורום נטורופתיה ותזונה - יש לך שאלה?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• תפקודי כבד
    אילן
    12/07/2012

אני סובל ממספר בעיות הקשורות, כניראה לתפקודי כבד. נטיה לחטוף דלקות גידים, כולסטרול כללי מעט גבוה:220, HDL: 44 למרות שאני רזה ומקפיד על תזונה טובה. כמו כן, צבע העור מתחת עיני כהה. פטריות בציפורני רגליים בעבר, שטופלו ע"י פורמולה צמחית. האם סימנים אלו אכן מצביעים על בעיה בתפקודי כבד? האם בדיקות דם יכולות להראות בעיה? ומה נטורופטיה יכולה להציע?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    תפקודי כבד

הוספת תגובה

• תפקודי כבד - תגובה

12/07/2012

אילן שלום,
    הנטורופתיה יכולה לסייע עד מאוד בטיפול כולל אשר יאזן את בריאות הגוף עם התייחסות גם לפן הרגשי.
    כפי שנוכחת לדעת, צמחי מרפא יכולים לעזור במחלות שונות ומגוונות, כל שכן בבעיות מהסוג שתיארת.
    באופן כללי, כולסטרול 220 אינו סימן לדאגה. הסימנים מתחת העיניים יכולים להעיד על חוסר איזון באיברים שונים- כבד, כליות וכו,.
    חשוב להגיע לאבחון שלם שיאפשר לי להבין מה קורה ומשם יהיה קל יותר לטפל בך.
    בריאות שלמה!

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תפקודי כבד - תגובה

ד''ר נטלי שוינקלשטיין
    01/08/2012

כל מה שאתה מתאר מראה על בעיה שכנראה קשורה לחוסרים תזונתיים ועודף רעלים שנגרמו מתזונה לקויה וכעת גורמים לדלקתיות בגוף.

לפעמים תזונת העבר גרמה לבעיות שרק מעבר לתזונה בריאה יותר לא תפתור, אלא רק טיפול מקיף הכולל תזונה ושימוש באנטיאוקסידנטים חזקים כמובן בהתאמה אישית.

חשוב לבצע בדיקות דם מקיפות, ובדיקת אולטרה סאונד לכבד ולהגיע איתן לאיבחון והתאמת טיפול.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כולם מדברים נגד דיאטת סימונס שיש בה
    ציפי
    12/07/2012

מעט מאד קלוריות וטוענים שלאחריה משמינים הרבה יותר,האם זה לא אותו סיפור כמו צום מיצים? הרי בצום הגוף גם נכנס לסטרס אז אפילו אם חוזרים לתזונה רגילה של כ -1200 קלוריות-הגוף לא ישמין בגלל שכחודש ימים התרגל לאכול פחות מיזה ?
    ומה שעוד מעניין אותי מאד : אני מקוה מאד לשמור הלאה על תזונה נכונה ולא להשמין אך מעניין כמה זמן נחשב שהגוף עדיין בסטרס ועלול להשמין כפול -אחרי צום כזה?

הוספת תגובה

• כולם מדברים נגד דיאטת סימונס שיש בה - תגובה

12/07/2012

ציפי שלום רב,
    דיאטה זו איננה מתאימה לכל אחד. יחד עם זאת, הנסיון שלי עם מטופליי ועם רבים אחרים שהתנסו בזה הייתה טובה מאוד.
    להבדיל מצום או דיאטה אחרת דלת קלוריות, כאן, בזכות התרסיס ההומיאופתי, מעודדים את שחרור השומנים הכלואים באזורים בהם בד"כ מתקשים להוריד. בעת שחרור ופירוק השומנים, הגוף מקבל כמות נכבדה של קלוריות (שאינה ממקור מזון).
    לכן, בכל טוב יקומו המתנגדים ובכל רע יהיו כאלה שיחשבו כי טוב.
    המלצתי היא לעשות תהליך הרזיה כלשהו בליווי מטפל מקצועי.
    בריאות שלמה
    ד"ר רואי גוניק ND, OMD

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לגבי צום מיצים-כשמסיימים את הצום
    ציפי
    09/07/2012

וחוזרים לאכילה רגילה של נניח 1200 קלוריות ביום-הגוף כשכבר התרגל לצום ,לא יגיב בהשמנה אפילו לאכילה של 1200 קלוריות?

הוספת תגובה

• לגבי צום מיצים-כשמסיימים את הצום - תגובה

09/07/2012

שלום רב,
    צום מיצים של 21 יום הוא מאוד משמעותי. יש לחזור לתזונה מוצקה בהדרגה
    להתחיל ממרק ירקות טחון ולאט לאט להוסיף ירקות מבושלים מוצקים לתוכו. בכל יום להוסיף מעט אורז מלא או קינואה.
    רק אחרי שבוע להוסיף דגים/ עוף מבושלים ובהדרגה לחזור לתזונה בריאה יומית.
    אם ברצונך לקבל תזונה מותאמת לך אישית, אני אמליץ על הגעה לאבחון מסודר.
    בריאות שלמה
    ד"ר גוניק ND, OMD

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אנטי אוקסידנט וחומר משמר
    מיכל
    08/07/2012

שלום,
    לאחרונה פגשתי במוצר מסויים, שיש בו אחוז אנטיאוקסידנט מאוד גבוה, אך יש בו גם חומר משמר (לטענת היצרן כמות מזערית)
    האם זה נכון לדעתכם לצרוך כזה מוצר לאורך שנים, כאשר מצד אחד הוא יכול לטפל במגוון אדיר של בעיות, מצד שני החומר המשמר מצטבר בכבד.
    תודה!
    מיכל

לקביעת תור
    סגירה
    אנטי אוקסידנט וחומר משמר

הוספת תגובה

• אנטי אוקסידנט וחומר משמר - תגובה

09/07/2012

מהו החומר המשמר עליו מדובר ובאיזו כמות?
    ישנם חומרים משמרים שאינם מזיקים אם הם בכמות קטנה ולעתים נוגדי החמצון מצליחים לסייע בסילוקם.
    תודיעי לי ואשיב.
    בברכה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כמות החומר המשמר

מיכל
    09/07/2012

ד"ר רועי גוניק שלום,
    שם החומר המשמר הוא e211
    לגבי הכמות, כרגע שלחתי הודעה באתר של היצרן, מקווה שהם יענו בהקדם.
    תודה!
    מיכל

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• דלקות חוזרות בשלפוחית השתן
    sem
    06/07/2012

שלום רב,אני כבר אובדת עצות!!חייבת להבין מה עלי לעשות.
    אני בת 28 טבעונית מזה שנה,שומרת על תזונה מאוזנת ככל האפשר.
    בכמה שנים האחרונות אני סובלת מדלקת בשלפוחית השתן שכל הזמן צצה לה מחדש.
    לאחרונה התחלתי להרגיש שוב את הדלקת חוזרת אך הפעם הייתי מרגישה רק צריבה לאת ערב(לא ברור לי למה זה קורה רק בערב) ולא סובלת מהפרשות ולא משתן עכור.
    בדיקת השתן הראתה שיש לי את החיידק אי-קולי,הייתי בטיפול אנטיביוטי למשך שבוע והצריבה עדין נמצאת שם לעת ערב.
    רופאת הנשים שלי המליצה לי על פרוביוטיקה(ביו פימייל של סופהרב)
    ומעבר לזה אני גם צורכת את החמוציות+ויטמין C של סופהרב.
    אחרי פגישה אצל אורולוג הוא רשם לי גם רווהטינקס.
    הצריבה לקראת הערב לא עוזבת אותי ומעבר לזה אני כבר איני יודעת מה עוזר לי.
    לא דמיינתי את חיי סביב כדורים כל היום(גם אם טבעיים)
    יכול להיות שהבעיה היא במערכת החיסונים שלי בכלל??
    מה דעתך???

הוספת תגובה

• שכחתי להוסיף..

sem
    06/07/2012

....מעבר לכל זה גם יצאו לי טחורים.
    מה כל זה אומר ?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• דלקות חוזרות בשלפוחית השתן - תגובה

09/07/2012

שלום רב,
    חיידק האי-קולי (E-COLI) יכול להיות מאוד עיקש. על מנת למגר אותו עליך לחזק את מערכת החיסון שלך וחלק מהדרך זו גם שינוי תזונה.
    חיידק זה מאוד נמשך לסוכרים- לכן מומלץ להוריד אותם מהתפריט. הקפדה על שתיית מים נאותה.
    בנוסף, מוצר מצוין ומומלץ הוא- D MANOSE בישראל יש מוצר הנקרא פמי-נוז ויש לעקוב אחר ההנחיות לשימוש. מולקולת סוכר זו גורמת לחיידק להיצמד אליו ולצאת עם השתן. בנוסף תמשיכי עם שני המוצרים שציינת- 3 פעמים ביום למשך שבועיים ואח"כ פעם ביום לפחות לעוד חודש.
    תעדכני במצבך.
    בריאות שלמה!
    ד"ר גוניק ND, OMD

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• רוצה להוסיף את דעתי

ד''ר נטלי שוינקלשטיין
    01/08/2012

ממליצה לך קודם כל באמת לחזק את מערכת החיסון ולבדוק האם חסרים ויטמינים ומינרלים. מומלץ לגשת עם הבדיקות לאיבחון מסודר ולא להיסתמך רק על הטווח בבדיקות.

בנוסף, שיקום פלורת המעיים, ודאגה על היגיינה מספקת.

ולא פחות חשוב ומאד משמעותי - איזון ריגשי נפשי. מניסיוני נשים וגברים שנמצאים בסטרס משמעותי יש להם יותר נטייה לדלקות חוזרות בשלפוחית השתן.

בכל מקרה מומלץ לבצע איבחון ויעוץ מקצועיים.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• האם לאחר צום מיצים לא קיימת בעיה של
    ציפי
    04/07/2012

השמנה מהירה יותר ? תמיד מזהירים לא לאכול פחות מ 1200 קלוריות -כי לאחר מכן משמינים עוד יותר.
    אם עושים צום מיצי ירקות הרי זה כמעט ללא קלוריות -האם לא תהיה השמנה כמו לאחר דיאטה מועטת קלוריות?

הוספת תגובה

• האם לאחר צום מיצים לא קיימת בעיה של - תגובה

ד''ר נטלי שוינקלשטיין
    04/07/2012

שלום ציפי,

דיאטת ניקוי רעלים לא אמורה להיות קצרה, המטרה של דיאטה כזו היא לשנות הרגלי אכילה ולנקות את הגוף בכדי להשאיר אותו נקי.

אם חוזרים לאכילה לא טובה דיאטת הניקוי לא תיהיה שווה דבר וכמובן שרוב הסיכויים שתיהיה עלייה במשקל.

בנוסף, דיאטת ניקוי צריכה להיות בנויה משלבים ולהיות מותאמת אישית. לא לכל אחד מתאימה אותה הדיאטה.

אם הותאמה לך דיאטת מיצים רצוי שגם תותאם לך דיאטת המשך וכזו שתספק לגוף את המרכיבים להם הוא זקוק אך עדיין תיהיה בריאה מאד ותעזור לגוף להמשיך לפנות רעלים.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ארוחת בוקר צהריים וערב-
    לילי
    02/07/2012

אני אוכלת מידי בוקר: שיבולת שועל (4 כפות),כף נבט חיטה, חצי כפית קינמון- מערבבת הכל ביחד ומוסיפה מים (הבנתי שלא נכון לערבב עם חלב).
    מה עדיף מים קרים או רותחים?. האם המים הרותחים יפגעו בויטמיני ה-B?
    לאחר מכן אני טוחנת כפית זרעי צ'יאה, כפית זרעי פשתן-ושותה אותם מעורבבים עם 2 כוסות מים.
    לאחר מכן אני שותה כפית שמן זית איכותי ובתוכה 7 טיפות ויטמין D.
    (בצהריים אני אוכלת עוף עם ירקות (פעמיים בשבוע), ובשאר הימים דגנים וקטניות כגון:קינואה ועדשים).
    גם בערב אני אוכלת מידי יום 4 כפות שיבולת שועל במים קרים ולעיתים גם שעועית ירוקה (מבושלת במים רותחים חמש דקות).
    רציתי לדעת אם אכן אני פועלת נכון או שמא לא נכון לצרוך כך.
    אני גם מתקשה מאד להגיע לצריכת 1,200 מ"ג סידן ליום, וזאת מאחר וכמעט איני אוכלת מוצרי חלב. יש לכם עיצה איך צורכים סידן איכותי?

לקביעת תור
    סגירה
    ארוחת בוקר צהריים וערב-

הוספת תגובה

• ארוחת בוקר צהריים וערב- - תגובה

02/07/2012

לילי שלום רב,
    נראה כי את אוכלת מזונות איכותיים עם המון מחשבה על ערכי המזון.
    לגבי סידן- חשובה ספיגה נאותה ולאו דווקא כמות גבוהה. לכן, הקפידי על צריכת ירקות ירוקים העשירים בסידן, טחינה גולמית ומוצרי שומשום הנם מקור טוב לסידן זמין. בנוסף, במידה וצורכת דגים- גם הם מקור מצוין לסידן.
    שתייה נאותה של מים יסייעו גם כן לחילוף חומרים של סידן בגוף.
    בריאות שלמה
    ד"ר רואי גוניק ND, OMD

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אומגה 3
    שואלת
    26/06/2012

התחלתי לקחת אומגה 3 וזה קצת עושה לי בעיות בעיכול.. שלשולים וזה.. כדאי להפסיק? או שזה ייעלם?

לקביעת תור
    סגירה
    אומגה 3

הוספת תגובה

• אומגה 3 - תגובה

28/06/2012

שלום רב,
    אומגה 3 נחשבת כנוגד חמצון (מסייעת בטיהור רעלנים). לעיתים בשלב הראשון מערכת העיכול תסייע בסילוק פסולת ולאחר מכן זה אמור להירגע. ממליץ לשמור את המוצר במקרר ולשים לב אם חל שיפור בנטילת אומגה 3 לפני או אחרי ארוחה. אם לא יחול שיפור, ייתכן ומדובר במוצר שאינו מתאים לך ואז יהיה צורך לערוך אבחון ולהתאים לך את המוצר הנכון
    בריאות שלמה
    ד"ר רואי גוניק ND, OMD

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בעיה בהליכה לבן 17
    דני
    16/06/2012

שלום,
    לבני בן ה 17 וחצי התחילו לפני כשנה תופעות מוזרות.
    בהתחלה הוא התחיל ללכת בצורה מוזרה עם רגליים עקומות ועל קצות האצבעות ובמקביל החל לעשות גם תנועות מוזרות בפנים - ראו אצלו ממש מתח בפנים וכל מיני שרירים מכווצים (לא רק בהזמן הליכה, אלא גם כשהוא יושב).
    כשהערנו לו על הנושא הזה הוא התחיל להשתדל ולשחרר את שרירי הפנים, אך בהליכה זה לא ממש עזר לו.
    עכשיו לזה נוספו לאחרונה כווצים באזור הכתפיים בזמן ההליכה - כתף אחת פתאום יותר למעלה, רואים מתיחה גדולה בשריר הצוואר הגדול מאחור שמגיע עד הכתפיים + שרירי הצוואר לחוצים מאוד.
    כשאומרים לו לשחרר - הוא עונה שזה לא תלוי בו והוא מנסה ולא מצליח.
    לפני שנה הליכה שלו הייתה רגילה וזה קרה לו פתאום .
    ההסבר ההגיוני היחיד יכול להיות - שלפני כשנה וחצי אובחן אצלו דיכאון עקב אי רצון ללכת לבית ספר והוא קיבל תרופות לוסטראל ווולפוראל ברמות גבוהות (בעיקר מהשנייה). מאז החלו התופעות.
    הוא גם התלונן שזה גורם לו לעייפות.
    אך הוא הפסיק את התרופות (והיום הוא הולך רגיל לבית ספר) ומאז התופעות עדיין ממשיכות ואף התגברו לאחרונה.
    צריך גם להוסיף שהוא גבה מאוד בשנתיים אחרונות - והוא גם מאוד רזה והאוכל שלו בכלל לא טוב - הוא לא אוכל בשר, ביצים ועוד דברים שבאים מן החי.

האם ייתכן שזה קרה לו מהתרופות? מה לעשות ואיזה טיפול אתם ממליצים?

תודה

לקביעת תור
    סגירה
    בעיה בהליכה לבן 17

הוספת תגובה

• בעיה בהליכה לבן 17 - תגובה

17/06/2012

שלום רב,
    מדובר במצב מאוד לא פשוט, יחד עם זאת ייתכן ומדובר בסה"כ במחסור של שני חומרים בסיסיים לשירים ולמערכת העצבים- B12, ומגנזיום.
    ממליץ ליטול ויטמין B12 1000 אחד בוקר ואחד ערב מתחת הלשון.
    בנוסף, מינרל מגנזיום (magnsium up) של אלטמן.- אחד בוקר ואחד ערב.
    ייתכן כי מדובר בתגובה שלילית לתרופות שקיבל. ממליץ לדבר עם הרופא שנתן אותן ולמצוא תחליף.
    אסור להשאיר את בנך במצב זה ללא טיפול.
    בריאות שלמה
    ד"ר רואי גוניק ND, OMD

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ויטמין D +מגנזיום
    גלית
    14/06/2012

שלום רב,

רציתי בבקשה לדעת אם ויטמין D מרעיב וגם מגנזיום.(לוקחת לפי בדיקות הדם)
    אני לוקחת את שניהם ביחד אז האם יש אינטרקציה.
    פשוט מאז שהתחלתי לנטול אותם אני רעבה כל הזמן ויש לי חשק למתוק.
    אני יודעת שויטמינים מסוג B היו מרעיבים אותי מאוד.
    כמו כן האם ויטמין D 1000 בטיפות יותר יעיל ,הבנתי שגם יותר חסכוני.

תודה על תגובה מהירה

לקביעת תור
    סגירה
    ויטמין D +מגנזיום

הוספת תגובה

• ויטמין D +מגנזיום - תגובה

20/06/2012

ליאת שלום רב,
    עניתי על שאלה זו ומשום מה אינני רואה את תשובתי הקודמת. על כל פנים, התשובה היא לא.
    מחסור באבות מזון חיוניים באופן כללי עלול לגרום לירידה בתיאבון (דבר שאינו בריא או מומלץ). בהוספת החסרים והשלמתם, התיאבון חוזר גם הוא לאיזון. מכאן התחושה (המוטעית) כי הויטמינים גורמים לתיאבון יתר.
    בריאות שלמה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• השתנה מוגברת
    מעין
    14/06/2012

יש לי השתנה מוגברת שלפעמים מפריע לי.
    בלי קשה לבדיקה אצלי רופא איזה מאכלים יכולים למנוע השתנה מוגברת ...?

תודה

לקביעת תור
    סגירה
    השתנה מוגברת

הוספת תגובה

• השתנה מוגברת - תגובה

02/07/2012

מעין שלום,
    שיתון מוגבר יכול להיווצר ממספר סיבות. אם למנות את המזונות המשתנים, נמצא כי משקאות מוגזים ומומתקים, קפה, מוצרי חלב הם משתנים מאוד וכי דווקא מים נחשבים הכי פחות משתנים.
    בנוסף, יש לשים לב אם היציאות תקינות. באם לא, ייתכן כי הלחץ המופעל על המעיים משפיע על שלפוחית השתן וגורמת לתכיפות מרובה.
    בריאות שלמה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• סידן וברזל
    מיטל
    07/06/2012

שלום
    אני קרוב לחודשיים שלא אוכלת מוצרי חלב בכלל (סיבות הומניות ובריאותיות) בהתחלה זה גם היה התנזרות מבשר ועוף אך אני אוכלת פעם פעמיים לאגור ברזל.
    שאלתי היא לגבי סידן וגם קצת לגבי ברזל
    אני אוכלת בעיקר אבוקדו , חומוס , טחינה משומשום מלא , הרבה אגוזים ושקדים , אגוז ברזיל אחד ביום וקצת פקאנים , ירקות ופירות המוןן ודגנים -מלאים. ואוכלת ביצי חופש , דגים , סרדינים(לפעמים ) - לפעמים מוסיפה זרעי צ'יה

שכחתי לתת נתונים - אני בת 28 גובה: 1.59 שוקלת 52.5 ועוסקת בספורט - פעמיים שלוש בשבוע אירובי ואנארובי.

כמה סידן עליי לצרוך ? והאם ממספר שקדים ואגוזים ביום וקצת טחינה אני מגיעה לכמות הסידן הנחוצה לי ?? לגבי טחינה - זה גם משהו שאני לא כל יום אוכלת ...
    ומה לגבי ברזל ?

תודה !!

לקביעת תור
    סגירה
    סידן וברזל

הוספת תגובה

• סידן וברזל - תגובה

12/06/2012

מיטל שלום רב,
    נראה כי את צורכת מזון איכותי המכיל בתוכו את כל אבות המזון הבסיסיים להם את זקוקה.
    רוב המזונות שציינת מכילים סידן זמין ואיכותי.
    תמשיכי כך.
    בריאות שלמה!
    ד"ר גוניק ND, OMD

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה !

מיטל
    13/06/2012

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אני בת 54 וסובלת מהיפותירוא
    ציפי
    06/06/2012

30 שנה אני מקבלת אלטרוקסין אך נראה שאין לי כמעט חילוף חומרים,אני משתדלת לאכול מעט ובכ'א מאד מלאה.
    לאחרונה עשיתי שבועיים צום מיצי ירקות והיה סיוט אך ירדתי 6 ק'ג ואח'כ באיטיות נוראה עוד 3 ק'ג ועלי לרדת עוד כ-10 ק'ג לפחות.
    מאז הצום אני טבעונית והייתי מתחילה את הבוקר עם קווקר מלא -ואמרו לי שלתת פעילות הבלוטה לא כדאי .האם זה נכון?
    אין לי כמעט מה לאכול כי כל מה שלא משמין,כמו: קולורבי ,חסה,כרוב,ברוקולי ותרד-לא טוב לי לאכול.
    בגלל שרעבתי לקחתי כמות גדולה יותר של גזר ונעשיתי כתומה בפנים.
    מה לעזאזל אוכל לאכול?
    בבוקר אני לוקחת תפוח ובננה עם 3 שקדים ואגוזים.אח'כ סלט ענק שיש בו רק מלפפונים ,עגבניה ונבטים עם מעט גרעיני חמניות ודלעת.
    מנת דג ומרק ירקות שמורכב מקישואים ,דלעת והרבה כרוב (מבושל אומרים שלא בעיה)
    אני רוכבת שעה על אופניים כ-4 פעמים בשבוע ,ופעמיים פילאטיס.
    יש לכם עיצה בשבילי?

הוספת תגובה

• שכחתי לציין 2כפות טחינה ומעט אבוקדו

ציפי
    06/06/2012

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אני בת 54 וסובלת מהיפותירוא - תגובה

12/06/2012

ציפי שלום רב,
    נראה כי עשית שינוי תזונתי המשפר את מצבך אך כפי הנראה שאינו מספיק לך וכנראה שגם אינו מדויק מספיק עבורך.
    על מנת להחליט במצב מורכב זה מה מתאים לך, עלי לערוך לך בדיקה מקיפה יותר. מומלץ להגיע לאבחון ומכאן נהיה בטוחים יותר מה מומלץ ומה לא.
    כאן גם חשוב לציין כי תזונה לבדה לא תספיק וכי ישנם תוספי תזונה/ ויטמינים/ צמחי מרפאה החשובים לאיזון מצבך.
    אשמח לעזור.
    בריאות שלמה
    ד"ר רואי גוניק ND, OMD

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לגבי אלו נתונים שכתבתי נראה לך שאני

ציפי
    12/06/2012

זקוקה לתוספי ויטמנים?
    התייחסת לתת פעילות בלוטת התריס או לאי הירידה במשקל?
    הייתי מודה לך אם היית יכול להוסיף עוד מידע על מה שכתבתי ושאלתי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לגבי אלו נתונים שכתבתי נראה לך שאני - תגובה

13/06/2012

ציפי שלום לך שוב.
    התייחסתי גם לתת פעילות הבלוטה וכן לעודף המשקל. בד"כ ישנו קשר בין השניים.
    תוספי תזונה יכולים לתת באופן מרוכז חומרים המזינים את המערכות וכך לעודד את ריפויין.
    אינני יכול להיות ספציפי בדבר אילו ויטמינים או תוספי תזונה אחרים המתאימים לך, ללא אבחון מקיף.
    בברכה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תופעות מוזרות+ ניקוי רעלים
    יעל
    15/05/2012

שלום רב
    בשנה וחצי האחרונות בערך התחילו לי כל מיני תופעות בגוף. חשבתי שזה קשור איכשהו לשינויים הורמונליים לאור הפסקת גלולות לאחר מספר שנים-אולם, בדיקות שערכתי לאחרונה הראו שאין בעיות הורמונליות.

התופעות- שכולן אינן אופייניות לי
    שיער שומני+נשירה מאסיבית
    פצעים בצוואר
    ריח חריף בשתן (לא באופן קבוע אך גם לא בהכרח בזמן שאינני שותה)

האם יכול להיות שהתופעות קשורות אחת לשנייה? האם ניקוי רעלים יכול לעזור? אם כן האם תוכלו לכוון אותי כיצד כדאי לעשות ניקוי רעלים (תו"כ קיום שגרה יומית של עבודה ולימודים)
    תודה רבה
    יעל

הוספת תגובה

• תופעות מוזרות+ ניקוי רעלים - תגובה

16/05/2012

יעל שלום רב,
    התופעות שתיארת נראות כשינויים הורמונאליים. יחד אם זאת, מהו גילך? האם מדובר בתופעות גיל המעבר? האם יש לך ילדים? שאלות שונות המחייבות תשובה בכדי לדעת כיצד לטפל בך.
    בכל מקרה, מצב זה מחייב ייעוץ נטורופתי שלם ומקיף. רק כך באמת אוכל לדעת איך לטפל באופן תקין ושלם.
    בריאות שלמה!
    ד"ר רואי גוניק ND, OMD

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בלנדר לשייק ירוק
    יעקב
    12/05/2012

היי,
    ברצוני להתחיל להכין שייקים ירוקים עם עלים ירוקים פירות וירקות, יש לי מסחטת מיצים קשה, האם אני צריך להכין אותם עם בלנדר או מסחטה קשה, האם תוכלו להמליץ על מסחטה טובה, שמעתי שVITAMIX טובים לבלנדר או מסחטת מיצים קשה של MAGIMIX , מה עדיף?

לקביעת תור
    סגירה
    בלנדר לשייק ירוק

הוספת תגובה

• בלנדר לשייק ירוק - תגובה

ד''ר נטלי שוינקלשטיין
    14/05/2012

שלום יעקב,

ויטה מיקס זה בלנדר נהדר לשייקים, יש לי אותו ואני נהנת ממנו מאד.

השאלה מה אתה רוצה להשיג, מיצים או שייקים?

הויטה מיקס לא עושה מיצים.

אני ממליצה על רכישה דרך החנות "אופק חדש".

תהנה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בלנדר לשייקים ירוקים

יעקב
    14/05/2012

תודה על התגובה :)
    היי נטלי,
    בהמשך לשאלה הקודמת,
    הבנתי שלעלים הירוקים יש סגולות כאשר סוחטים אותם במיץ או בשייק, נכון? הן מבחינת הכלורופיל המינרלים והויטמינים והבסיסיות.
    מה עדיף לשים אותם בשייק או במסחטת מיצים, כאשר אני שם פטרוזיליה במסחטה היא לא ממש נטחנת,
    האם זה בגלל מסחטת המיצים שלי או שבאמת עדיף להכין בבלנדר ?
    תודה רבה לך

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה