מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- מסטיק תימנייעל17/11/2012
אני סובלת מדימומים בין מחזוריים כבר זמן רב ולא מוצאת לזה סיבה. זה קורה גם עם גלולות למניעת הריון וגם בלי.
כעת אני לאחר לידה ושמעתי שמסטיק תימני יכול לעזור למצב כזה. רציתי לשאול האם מותר לקחת אותו בצירוף עם גלולות למניעת הריון או שזה נוגד את הפעולה של הגלולות ויכול רק להחמיר את המצב?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מסטיק תימני - תגובה
20/11/2012שלום רב,
מסטיק תימני הוא צמח מרפא וככזה אני תמיד ממליץ לקבל הכוונה מקצועית מנטורופת מוסמך שיחליט אילו צמחים מתאימים לך..
עקרונית אין מניעה להשתמש בצמח זה בשילוב עם גלולות.
בריאות שלמה!
ד"ר רואי גוניק ND, OMD* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמזון נוגד קרישהאורטל14/11/2012שלום,
אשמח לקבל דוגמאות למזונות נוגדי קרישה(דוגמת שום).
תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרמזון נוגד קרישה - תגובה
15/11/2012מזונות המסייעים לשמירת מבנה כדוריות דם תקינות ומסייעים בזרימת דם טובה הינם השום, בצל, דגי ים (בפרט דגי מים עמוקים-סלמון, מקרל...), זרעי צ'יה, זרעי פשתן. כמובן שהתזונה הכללית חייבת להיות מאוזנת ולהימנע עד כמה שניתן ממתקים, מתוקים, עוגות, מטוגן ומזון עתיר עמילן.
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך
אורטל15/11/2012אני סובלת מדם דליל ולכן חשוב לי ספציפית לשמוע על מזונות דהינם נוגדי קרישה, שמהם עדיף לי להימנע..
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלה לגבי פיצהאורי14/11/2012שלום,
יש לנו ילדה בת 3 בעוד כחודש ומשקלה תקין.
מה דעתכם על יציאה לבילוי של פעם בשבוע , בו הילדה אוכלת משולש פיצה (כאשר כיום היא מסוגלת לאכול חצי משולש).
אני טוענת שבפיצה יש קמח לבן חסר כל ערך תזונתי, גבינה צהובה שמנה (גבינה אמיתית ולא תחליפי גבינה).
כמו כן, אכילת פיצה (או חצי פיצה) בשבוע עלולה לגרום לרכישת הרגלי אכילה גרועים של ג'אנק פוד וגם בסופו של דבר תגרום להשמנה.
בעלי טוען שאין בפיצה כל נזק והיא מכילה סידן, ורסק עגבניות ופעם בשבוע זה לא נורא.
מבקשים את דעתכם בעניין* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרשאלה לגבי פיצה - תגובה
14/11/2012אורי שלום,
פיצה אינו מזון מזין או בריא בשום צורה. מדובר ב"ג'אנק פוד" טהור. אבל, אם התזונה היומית היא בריאה ומאוזנת- ירקות ופירות, בשר רזה, ביצים, קטניות ודגנים מלאים... לאורך כל השבוע ורק פעם בשבוע היא אוכלת משולש פיצה, לא יקרה דבר.
אני מאמין כי גם חשוב שילד לא ירגיש מקופח או "שאסור" לו. דבר כזה יכול לעיתים לייצר אנטגוניזם לאוכל בריא ודחף גדול יותר לאכול את מה שאסור.
חשוב ליצור איזון!
תאכלו בריא ומושכל לאורך כל השבוע, כך שפעם בשבוע משהו "אסור" בעצם מותר.
בריאות שלמה!
ד"ר רואי גוניק ND, OMD* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשילוב ויטמינים חיזוק למערכת העצביםאייל א31/10/2012שלום דוקטור
אני סובל מלחץ עצום ממושך וחרדה שכבר התיש לי לגמרי את כל הגוף והעצבים והשרירים בגוף כבר בקושי פותח את העיניים.. מרגיש שרואה מטושטש והבדיקות דם בכללי תקינות..
ניסיתי מלא כדורים של חרדה וכלום לא הועיל
אני מרגיש פשוט שקרסה לי מערכת העצבים בגוף והדיכאון ממש קשה
רציתי לדעת לגבי ויטמינים
איזה כדאי לקחת כדי לחזק את הגוף שלי ואת כל המערכת העצבים?
אני לוקח מלפני כמה ימיםB12 1200 מקג מתחת ללשון עם חומצה פולית
מה לגבי ויטמין C כמה ניתן לקחת והאם אפשר לשלב?
ולגבי קומפלקס B ? וכמה זמן יקח לשיפור כלשהו?
אשמח ממש לעזרה !! אין לי עוד למי לפנות
בתודה מראש , אייל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרתסמונת עייפות כרוניתמישהו30/10/2012האם יש תוספי תזונה שמומלצים במיוחד לתסמונת העייפות הכרונית?
אני כרגע מצאתי תוסף מעולה שנקרא שמבוסס על אצות.
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרתסמונת עייפות כרונית - תגובה
13/11/2012שלום רב,
תסמונת העייפות הכרונית בד"כ מתרחשת כתוצאה ממחסור באבות מזון חיוניים ו/או אחרי מחלת הנשיקה.
תוספים מומלצים:
R95 ALFALFA TONIC
או
VITA C-15
או
מולטי ויטמין ומינרל
ישנם עוד רבים אך יש לקבל יעוץ והכוונה אישיים.
בריאות שלמה!
ד"ר רואי גוניק ND, OMD* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהכמה סידןדן29/10/2012שלום
כמה סידן אני מקבל ביום באכילת:
160 גרם טופו+רסק ירקות בערך שלושת רבעי ליטר הכולל שמיר פרוזיליה בצל עגבנייה תרד מנגולד סלק חסה מלפפון.
4 אפרסמונים ,12-15 תאנים , 4-5 כפות טחינה מלאה גולמית ,,כף טחינה גולמית רגילה ,2 תמרים, חופן גרעיני דלעת+ שחורים ,5 אגוזי ברזיל , 4 פיסטוק, 7 קשיו,
2 עלי חסה תפוח עץ.
אני בן 65 טבעוני צריך סידן.
כמה סידן יש ביום כזה?
כמה קלוריות?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרכמה סידן - תגובה
30/10/2012דן שלום,
אינני יכול לומר במדויק, יש לשם כך לקחת ליד מחשבון קלוריות ומחשבון אחוזי סידן לפי מזונות.
מה שכן אוכל להגיד זה שהתזונה הזאת מכילה כמות נדיבה ובריאה של סידן, מאוזן עם מינרלים וויטמינים זמינים ואיכותיים.
אינך צריך לדאוג מכמות הכלוריות. חשוב: בגוף המכיל מספיק סידן, חילוף החומרים עובד טוב יותר.
בריאות שלמה!
ד"ר גוניק ND, OMD* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהקולון הידרותרפיהאיציק27/10/2012שלום רב,
מה דעתכם על טיפול חוקן/קולון הידרותרפיה לניקוי רעלים ולשטיפת המעי הגס?
האם זה מועיל? האם זה יכול להזיק?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרקולון הידרותרפיה - תגובה
30/10/2012שיטה זו מוכחת כיעילה ובטוחה לשימוש. ממליץ לגשת למרפאות אשר הוכשרו בשיטה ובעלי נסיון.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהחיזוק המערכת החיסוניתנעמה24/10/2012חורף קודם סבלתי מאוד משפעות ווירוסים, השנה החלטתי לחזק את הגוף והמערכת החיסונית לקראת החורף בדרך טבעית. חיפשתי קצת מידע באינטרנט וקראתי על צמח האסטרגלוס, רציתי לשמוע ממך האם באמת יכול לתרום להגנת הגוף ובאיזה אופן לוקחים את זה? כמובן שאשמח לשמוע גם על דרכים אחרות
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרחיזוק הגוף בדרך טבעית
הדס25/10/2012לאחר התייעצות עם נטורפתית, הבנתי שיש כמה דרכים לעבור את החורף ולחזק את הגוף, מערכת החיסון. מאוד מומלץ לעשות התעמלות. לא משהו קשה אלא אפילו הליכות יכולות לעזור לגוף להתחמם ולחזק אותו. לאכול מאכלים חמים, ולאכול יותר ירקות ופירות בגלל הויטמנים שיש להם, אוכל יותר טבעי ופחות מתועש, ויש גם תוסף טבעי בשם בטא 1,3 של סולגאר שהוא מחזק את מערכת החיסון ושומר על הגוף מפני וירוסים, חיידקים וכו'.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלפני כחצי שנה עשיתי צום מיצי ירקותציפי23/10/2012וירדתי כמה ק''ג-בשום דיאטה אחרת לא הצלחתי להוריד במשקל חוץ מצום-בחגים עליתי קילו וחצי ואני שומרת כעת מאד מאד כדי להוריד וכן עושה ספורט כל יום ובכ'א המשקל לא יורד.
יתכן שהצום גרם לכך שהגוף לא מוריד כיון שהתרגל לשרוד ללא אכילה כחודש ימים?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלפני כחצי שנה עשיתי צום מיצי ירקות - תגובה
15/11/2012ציפי שלום רב,
צום מיצי ירקות הוא דבר מצוין. אבל יש לעשות אותו מבוקר תחת השגחה מקצועית ולזמן קצוב המותאם אישית.
אם עשית צום שכזה למשך חודש, קרוב לוודאי שפגעת בחילוף החומרים שלך. ככל שאנו מתבגרים ישנה האטה בחילוף החומרים. על מנת לשמור על חילוף חומרים תקין חשוב להרגיל את המערכת לארוחות קטנות ובתדירות גבוהה. כל שעתיים יש לאכול מזון מזון קטן. פעם ירקות, פעם פירות, פעם אגוזים, פעם ארוחה קטנה וכו'.
שימי לב לכמה דגשים: לעולם, אבל לעולם לא לוותר על ארוחת בוקר!
ארוחת ערב אמורה להיות הארוחה הקטנה ביותר של היום. רוב האנשים עושים בדיוק ההפך.
תקפידי על כך וחזרי אלינו עם בשורות.
בריאות שלמה!
ד"ר רואי גוניק ND, OMD* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבדיקות דם ולקיחת ויטמיניםמיכל21/10/2012רציתי לשאול אם יש לי מחר בבוקר בדיקות דם
האם כדאי לקחת היום B REST
שהרי יש בו ברזל וויטמין C וגם B12
?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרבדיקות דם ולקיחת ויטמינים - תגובה
15/11/2012אמנם תשובתי מאוחרת אבל, מומלץ להימנע מנטילת תוספי תזונה לרבות ויטמינים, כיומיים לפני בדיקות דם.
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתוספת סידןמירי15/10/2012יש לי מחסור רציני בסידן. כאשר אני נכנסת לחנות טבע מסויימת הם תמיד ממליצים לי על הסידן הנוזלי של נובל קר. בעוד באינטרנט מומלץ הסידן של מאק קאר (משהו כזה) באבקה שממיסים במים.
יש לי בריחת סידן בדרגה גבוהה ואני ממש זקוקה להמלצה על הסידן שהכי נספג ושלא נוצרים משקעים בגוף. מי מהשניים נחשב לטוב יותר והאם יש מוצר שהוא טוב יותר משניהם.
אודה לכם על התשובה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרתוספת סידן - תגובה
ד''ר נטלי שוינקלשטיין16/10/2012שלום מירי,
בריחת סידן נובעת לרוב מתזונה לקויה. תוספי תזונה לא בהכרח ישפרו את מצבך. מה שאת זקוקה לו זה שינוי באורח החיים הכולל תזונה ופעילות גופנית ובהתאמה אישית לאחר איבחון בדיקות ותשאול מקיף.
הפתרון לבעיה הוא במציאת הגורם לה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהרעלת הריוןאסנת14/10/2012שלום,
האם לפי הנטורופתיה יש גורם לרעלת הריון בנשים בריאות (לרפואה הקונבנציונלית אין), ו/או טיפול מונע כלשהו?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתררעלת הריון - תגובה
15/10/2012אסנת שלום,
רעלת הריון יכולה להגרם מהמון סיבות. על פי הראיה הנטורופתית וכך גם הרפואה הסינית, המקור הוא בשינויים ההורמונאליים המתרחשים בעת ההריון ומשפיעים על האיברים "החלשים" בגוף.
אותם איברים "לא מאוזנים" יכולים להיות אלו שלא בזמן ההריון עלולים לגרום להפרעות עיכול, כאבי ראש, גירוי על העור וכיו"ב.
בעת ההריון אותם איברים יכולים לצאת מאיזון ולהשפיע ביכולת הגוף לסנן פסולת.
בטיפול הנטורופתי לוקחים בחשבון שיש לנקז ולטהר רעלים מהגוף ובכך לשפר את יעילות המערכות.
ממליץ לך להגיע אלינו לאבחון וליווי בעת ההריון.
בריאות שלמה!
ד"ר רואי גוניק ND, OMD* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמומיו לאחר ניתוח ברגלורוניקה10/10/2012שלום רב. אמי,בת 50 עברה 2 ניתוחים ברגל שמאל עקב , 3 שברים מהברך ועד הקרסול. בעקבות נפילה במהלך טיול בחו"ל.
2 הניתוחים נערכו תוך 48 שעות והיא כרגע מתאוששת. הניתוחים נערכו לפני כ 3 ימים.
חברים המליצו לנו להתחיל לקחת וואנד מומיו. האם אכן נכון?
כמה קפסולות מומלץ לקחת ביום ומתי? לאיזו תקופה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרמומיו לאחר ניתוח ברגל - תגובה
17/10/2012ורוניקה שלום,
"מומיו" נחשב לחומר פלא אשר נחקר אפילו במכון וייצמן ונמצא כעשיר מאוד באבות מזון חיוניים מאוד וזמינים מאוד לגוף.
שימוש בו יכול בהחלט לשפר את המצב אחרי ניתוח והאצת החלמת רקמות ועצמות.
בד"כ יש ליטול 1 כמוסה 2-3 פעמים ביום לתקופה של כחודש.
בריאות שלמה
ד"ר גוניק ND, OMD* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההיכן ניתן לקנות מומיו? והאם
עלמה28/10/2012הוא מתאים לכל אדם הנמצא בתקופת החלמה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההיכן ניתן לקנות מומיו? והאם - תגובה
30/10/2012ניתן למצוא בכל חנות טבע.
כן מתאים לרוב המחלימים
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאגוזים שקדים וגרעיניםרונית09/10/2012שלום רב,
אגוזים שקדים וגרעינים הם חלק בלתי נפרד מהתפריט שלי.
רציתי לשאול, בבקשה:
1. כמה כדאי לאכול מכל סוג ביום, בהנחה שבכל יום אני אוכלת גם שקדים, גם אגוזי מלך, גם גרעיני דלעת, וגם גרגירי פשתן? (הבנתי שיותר מידי עלול לגרום לבעיות עיכול ושכדאי לאכול אותם עם ירקות)
2. כיצד כדאי לפרוס את צריכתם על פני היום?
3. כמה קלוריות יש בשקד אחד? אגוז מלך שלם אחד? כף גרעיני דלעת ?
תודה מראש
ושנה בריאה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתראגוזים שקדים וגרעינים - תגובה
15/10/2012רונית שלום,
אגוזים ושקדים לא קלוים ולא מלוחים נחשבים למקור איכותי של חומצות שומן חיוניות, חלבון וחומרים מזינים נוספים.
בריא וחשוב לאכול אותם.
מומלץ לאכול סה"כ 3-4 אגוזים בכל פעם ולחלק לכל שעתיים במהלך היום, למעט בזמני הארוחות.
אין חשש ליתר קלוריות שכן 20 שקדים שווים לכ- 100 קלוריות. כמובן ללא קלייה או מלח.
גרעיני דלעת ממליץ פעם ביום ולא יותר וכך גם לגבי זרעי פשתן.
את זרעי הפשתן יש לכתוש מיד לפני צריכתם. במידה ואת אוכלת אותם ללא כתישה, הם יצאו כפי שנכנסו.
זרעי פשתן מאוד בריאים לעיכול אבל.. כתושים.
בריאות שלמה!
ד"ר רואי גוניק ND, OMD* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמגנזיוםשי04/10/2012שלום
אני בן 39 לא מעשן .כבר כמה שנים שאני לוקח מגנזיום ציטארט 200 פעם ביום עקב קפיצות בשרירים וזה עזר .(במשך השנים עשיתי כמה פעמים הפסקות) יש לציין שאני אוכל מאוזן
לפני כשנתיים התחלתי לסבול מפעימות מוקדמות וגם לזה המגנזיום עוזר .לאחרונה החלו שוב פעימות מוקדמות הפסקתי את המגנזיום לפני שבועיים .
שאלתי היא האם עודף מגנזיום גם יכול לגרום לפעימות מוקדמות?
כמה זמן טוב לעשות הפסקה כדי שהגוף יתנקה ?
האם יש משהו אחר שיכול לעזור להסדרת קצב לב ?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרמגנזיום - תגובה
ד''ר נטלי שוינקלשטיין16/10/2012שלום שי,
לקיחת תוסף קבוע במשך כמה שנים הוא אינו דבר חיובי ובריא.
אני ממליצה לך לבצע בדיקות דם מקיפות למינרלים וויטמינים, ולהגיע איתן ליעוץ אצל נטורופת/ית שתאזן את תזונתך ותבין מאיפה מגיע החוסר.
עודף במגנזיום בהחלט יכול לגרום לנזקים, לכן צריך לקחת תחת פיקוח והמלצה מקצועית.
בנוסף כדאי לך לשקול את סוג התרכובת שאתה לוקח מגנזיום ציטארט אינו מומלץ בעיני, אם כבר לוקחים אז עדיף מגנזיום גליצינט.
אך כאמור, תגש ליעוץ מקצועי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהערוץ הבריאות
בחן את עצמך:
האם אתם היפוכונדרים?מאמרים אחרונים
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)

.jpg)
.jpg)

.jpg)