מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- האם הבן שלי אנמי?רוני09/01/2013
שלום רב,
בני בן שנה ו5 חודשים.פעיל,מפותח,כמעט ולא חולה, ואם כן, אז רק בקצת נזלת. הוא יונק כ4 פעמים ביום, אוכל מצוין, המון פירות, בכל צהריים קטניות, כל יום זרעי צ'יה או פשתן, ירקות טריים ומבושלים וכו'. לא אוכל בשר, ובקושי מוצרי חלב וביצים (רק מחוץ לבית, לא קורה הרבה). לא נתתי לו ברזל עד גיל שנה. בגיל 9 חודשים ההמוגלובין שלו היה 10.9. העשרתי לו את התזונה בטחינה, פירות יבשים, עלים ירוקים טחונים, ובמיץ לימון בכל ארוחה, ובכל זאת בגיל שנה ההמוגלובין היה 10.3. התחלתי לתת לו פלורויטל בכמות של בין 5-10 מ"ג ברזל ביום, וארבעה חודשים אחר כך ההמוגלובין עלה ל10.6.
האם זה נורמלי שלמרות תוספת הברזל העליה כל כך מתונה? לפי קופת החולים שלנו, מכבי, הערך התחתון הוא 11, לפי קופות אחרות הוא 10.5. אז הוא אנמי או לא אנמי? להמשיך לתת לו פלורויטל על בסיס יומי? והאם עלי להיות מודאגת מכך שמלכתחילה הוא היה קצת אנמי? כי אני לא רואה שום סיבה לכך, הוא יונק ןאוכל מצוין!אנא, אל תמליצו לי על מוצרים מהחי, אנחנו צמחונים. תודה רבה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר האם הבן שלי אנמי? - תגובה
09/01/2013רוני שלום,
ניכר את מאוד ערה לבריאות בנך.
על פי התמונה שתיארת נושא האנמיה הוא גבולי.
מספר הערות- גיל זה מחייב יותר מזון מוצק ולהוריד בהדרגה הנקה. נכון שחלב האם מספק "הכל" אבל עד גיל מסוים, אחרי גיל שנה הדרישות לצמיחה כבר משתנות ויש להכניס יותר מזונות עשירים בברזל- ירקות ירוקים, סלק, הודו, אגוזים, טחינה וכו'.
"פלורויטל" מוצר מצוין- תמשיכי איתו.
הקפידי על שתיית מים נאותה.
ממליץ להוסיף פרוביוטיקה לתזונה וכך לשפר את ספיגת הברזל.
בריאות שלמה
ד"ר רואי גוניק ND, OMD* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהפירות יבשיםנטע06/01/2013שלום,
בת 36. בריאה, פעילה גופנית ורזה.
לאחרונה התחלתי לצרוך פירות יבשים אורגניים מדי יום (תאנים, תמרים, צימוקים, אגוזים, שקדים).
אני מרגישה שקצת התמכרתי ואולי אני מגזימה בכמות.
כמה רצוי לאכול מדי יום מבלי שהדבר יזיק לבריאות?
תודה,
הילה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרפירות יבשים - תגובה
07/01/2013שלום רב,
עקרונית מומלץ להמעיט באכילת פירות יבשים (מיובשים) ולהרבות יותר בפירות יבשים (אגוזים, שקדים...) פרי מיובש מכיל סוכר פירות, סיבים ומינרלים, אבל בשל ייבושו הוא הופך לממתק (טבעי אמנם) לכל דבר.
זה משמין ועלול לעלות את הסוכר אם מרבים בזה.
על כן, ניתן לאכול אבל במידה. תמיד לשלב פרי מיובש עם אגוז בכדי להפחית את ספיגת הסוכר.
בריאות שלמה!
ד"ר גוניק ND, OMD* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה ושאלת נוספת
נטע08/01/2013תודה רבה על תגובתך.
האם תוכל להיות ספציפי יותר בנוגע לכמות?
2 תאנים, 2 תמרים, 2 שזיפים (בצירוף אגוזים כהמלצתך) מדי יום נחשב הרבה?
האם להוריד את המינון ליום כן יום לא?
תודה,
הילה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה ושאלת נוספת - תגובה
09/01/2013עד 4 פירות מיובשים ביום, לא יותר.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה ושאלה אחרונה
נטע15/01/2013כמה אגוזים ושקדים רצוי לאכול ביום?
האם 5 אגוזים ו-10 שקדים (בערך) הם כמות רצויה.
תודה רבה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה ושאלה אחרונה - תגובה
20/01/2013כן!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתנאי ייצורציפי02/01/2013האם התקן aqcs נחשב לתקן ייצור נאות?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרתנאי ייצור - תגובה
03/01/2013אינני מכיר את תקן זה
התקנים שאני מכיר הם
GMP
ו- IZO
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאומגה 3זהבה01/01/2013שלום
רציתי לדעת אם אפשר לקחת אומגה 3 בלי אוכל וגם על קיבה ריקה והאם גם אפשר עם האוכל.
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתראומגה 3 - תגובה
03/01/2013כן וכן.
מומלץ לשמור בקרור אחרי הפתיחה.
כמו כן מדובר בדבר אישי- יש כאלה המרגישים יותר את טעם הדגים אם לוקחים לפני או אחרי.
כך או כך זה יספג.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאומגה3 לטורטאמא של01/01/2013בני בן ה6וחצי אובחן כסובל מתסמונת טורט בדרגה קלה המתבטאת כיום בעיקר בטיקים והפרעת קשב וריכוז. הומלץ לי על טיפול באומגה 3 צמחי אולם בשום מקום אין הטוויה למינון. משקלו כ20קג', האם תוכלו להמליץ על המינון המתאים? תודה מראש.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתראומגה3 לטורט - תגובה
07/01/2013שלום לך,
נתחיל עם העובדה שאומגה 3 ממקור צמחי יהיה יעיל פחות מאומגה 3 ממקור דגי.
הסיבות הן כה רבות.
לגיל זה ולמשקלו אני ממליץ על 2 גרם ביום- 1 כדור של 1000 מ"ג בוקר וערב או לפי חלוקה אחרת על פי ריכוז הטבלית.
כאן גם המקום לדבר על תזונה- מכיוון שמדובר בהפרעה עצבית, יש חשיבות רבה לסוכרים ולמזונות "מוליכים" או מזונות "מעכבים".
ממליץ בחום לקבל ייעוץ נטורופתי מקצועי ואישי בכדי להתאים את תזונתו.
בריאות שלמה ובהצלחה!
ד"ר רואי גוניק ND, OMD* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהיובש בעינייםזהבה01/01/2013שלום,
מה אפשר לעשות נגד יובש בעיניים. קיבלתי טיפות לעיניים שאני משתמשת כבר חצי שנה אבל היובש ממשיך גם לצידי העיניים וגורם לאדמומית.האם יש משהו טבעי שאני יכולה לעשות.
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתריובש בעיניים
זהבה01/01/2013התכוונתי שהאדמומית היא בזויות העיניים.
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהיובש בעיניים
זהבה13/01/2013תודה לד"ר גוניק,
האם המרגיעים האלה לא מפרעים לעירנות והאם אפשר לנהוג ברכב.
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהיובש בעיניים - תגובה
14/01/2013אין שום השפעה על הערנות. מדובר במוצרים טבעיים ללא תופעות לואי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהיציאות תכופותmay31/12/2012שלום, אני סובלת כל החיים מיציאות מרובות מאוד במהלך היום. הדבר חריג ויוצא מגדר הנורמה.
האם יש צמחי מרפא שיכולים לסייע ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתריציאות תכופות - תגובה
31/12/2012שלום,
יציאות תכופות? על כמה את מדברת? 1-3 פעמים ביום נחשב טוב, נורמלי ואף בריא. אם יותר מכך, האם מדובר בשלשולים? אם לא אז יתכן ומערכת העיכול שלך מאוד יעילה. חסרים המון פרטים בכדי לתת תשובה מספקת.
ישנם צמחי מרפא רבים המתאימים לאיזון מערכת העיכול אבל אני צריך יותר פרטים בכדי לעזור.
בת כמה את?
תדירות היציאות?
מלווה בכאב?
שלשולים/ רגיל/ רך..?
בעיות תיאבון/ עודף/ חוסר משקל?
אחרי שתעני על אלו ניתן יהיה לכוון לטיפול יעיל.
בריאות שלמה
ד"ר רואי גוניק ND, OMD* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתשובות
may31/12/2012שלום,
אני מדברת על יציאות שזה מינימום שלוש במקרה טוב, בד"כ 6,7 ויכול להיות 10
לא מדובר בשלשול אלא ביציאות שהן רכות.אין כאב. אין בעיות תאבון.
גם לדעתי מערכת עיכול שלי כ"כ יעילה שהיא עברה את הגבולות של היעילות והפכה לבלתי ניסבלת. :)
אני בת 25 , משקל 54
בנוסף, הבעיה מחמירה כאשר אני בלחץ, ויש הקלה עם מזונות מחזקים כמו אורז.
אבל עדין הבעיה קיימת גם כשאני רגועה ואוכלת סדיר, פשוט ככה המערכת פועלת.
תודה להתייחסות.
אשמח לעיצות,
כל טוב.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתשובות - תגובה
07/01/2013ממליץ על שימוש בפרוביוטיקה באופן קבוע- פעמיים ביום.
יש לרכוש מוצר עם כמות נדיבה של חיידקים פעילים.
כמו כן- לתקופה של 6 שבועות הימנעי מירקות ופירות טריים. יש להרבות בירקות מבושלים/ מאודים ואורז חום (מלא).
בנוסף- הימנעי לחלוטין ממתקים ומתוקים.
להרבות בשתיית מים ולהימנע ממשקאות ממותקים.
תעדכני במצבך. אם לאחר תקופה זו לא תראי שיפור, נשמח לעזור לך אצלנו במרפאה.
בריאות שלמה
ד"ר רואי גוניק ND, OMD* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתה ירוקציפי27/12/2012חברת ויסוצקי מפרסמת, שיש בתה הירוק שלה את רכיב ה-egcg. אני משתמשת בתה אימפרה ירוק, שמכיל עלי תה ציילון ירוק, שמיוצר בסרילנקה. כאן לא מצויין הרכיב. האם זה אומר, שאין את הרכיב ומה עדיף לקחת?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרתה ירוק - תגובה
27/12/2012המרכיב קיים בכל סוגי התה הירוק
בריאות שלמה
(נ.ב.- התה של ויסוצקי ברובו על פי ידיעתי, מגיע מסרי לנקה)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהפצעי בגרותציפי25/12/2012אלו תוספי מזון כדאי לקחת כדי לרפא את פצעי הבגרות?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרפצעי בגרות - תגובה
26/12/2012ציפי שלום,
ראשית נתקן ונאמר "תוספי תזונה" ולא תוספי מזון (שאלו הם החומרים המוסיפים למזון-מלחים, צבעים וכו').
פצעי בגרות יכולים לנבוע מהמון סיבות. שינויים הורמונליים וחסרים תזונתיים או עודף של חומרי מזון (מלח/ סוכר) יכולים לגרום לתופעה.
אבץ
חומצה סיליצאית
קומפ' ויט' B
יכולים לעזור. כאן המקום לומר כי מומלץ לקבל ייעוץ אישי ומותאם בתזונה ובתוספי התזונה על ידי נטורופת מוסמך.
בריאות שלמה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהכלורלהציפי25/12/2012האם יש הבדל בין כלורלה של סולגאר לבין כלורלה - מלכת האצות של חברת מניופקטורינג קומפני.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרכלורלה - תגובה
26/12/2012אינני יודע לומר.
יש לבדוק מהיכן כל אחד מגיע ומהם הרכיבים הפעילים והלא פעילים
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהחוסר ויטמין Dשלי24/12/2012ערב טוב,
מבדיקות דם התגלה אצלי חוסר בויטמין D וקיבלתי טיפות, רציתי לדעת אם יש גם כדורים שאני יכולה לקחת במקום הטיפות? הן מרות לי מדיי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרכן יש כדורים
דונה26/12/2012במקום טיפות (אני גם התחלתי עם טיפות וסבלתי מהטעם) יש את הכדורים של ויטמין D ויש לסולגאר את הכדורים האלה. אבל תשאלי את הרוקח או הרופא בקשר לכמות כי הרוקח בבית מרקחת אמר לי שיש הבדל בכמות המ"ג של הויטמין בין כדור לטיפות. אז רק תבררי בקשר לזה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהחוסר ויטמין D - תגובה
26/12/2012שירלי שלום,
ויטמין D בנוזל קיים בטעם מתקתק בבתי טבע.
יש כמובן גם כמוסות של החברות השונות.
אני ממליץ להקפיד על 5-10 דקות חשיפה לשמש ביום. הדבר גם יסייע בייצור וספיגת ויטמין D וגם משפר את החיסוניות ואת מצב הרוח.
בריאות שלמה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהממתיקים מלאכותיים ואינסוליןליה22/12/2012שלום,
שמעתי כי ממתיקים מלאכותיים כמו סכרין גורמים לגוף לחשוב שמגיע סוכר, והוא מפריש אינסולין (ומכך עלולות להיות בעיות כמו צורך גובר בסוכר אמיתי וכולי).
מצד שני טוענים שכיוון שסכרין ודומיו הם כימיקלים, הם אינם גורמים כלל וכלל להפרשת אינסולין למרות שהם מייצרים טעם מתוק בפה.
מה נכון? האם לסכרין הכימיקלי יש השפעה על גירוי האינסולין, או שתפקידו מסתיים במתוק בפה ותו לא?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרממתיקים מלאכותיים ואינסולין - תגובה
24/12/2012מחקרים סטטיסטיים הוכיחו כי אנשים עולים במשקל ככל שהם ממשיכים להשתמש במוצרי דייאט המכילים ממתיקים מלכותיים. הסיבה היא אפקט האינסולין.
מערכת העצבים שלנו איננה יודעת להבדיל בין טעם מתוק שמקורו בפרי, שוקולד או ממתיק מלכותי.
ברגע שהטעם המתוק נכנס לגופנו, הלבלב מקבל הוראה להפריש אינסולין בכדי לאפשר גישה של הסוכר לתא.
אינסולין שאינו "מלווה" סוכר לתא ממשיך לזרום בזרם הדם ללא הועיל ולבסוף עלול לשקוע בכלי הדם וליצור "פלאק".
כנטורופת ומרפא סיני אני רואה מטופלים רבים הסובלים מתסמונות מטבוליות שונות הקשורות בדיוק לתהליך שתואר למעלה.
לכן, המלצתי היא להימנע ממזונות אלו ולהפחית באופן טבעי צריכת סוכרים "אמיתיים".
בריאות שלמה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאפונהציפי19/12/2012האם אפונת גינה ושעועית ירוקה נחשבות לקטניות? דבר נוסף- עדיף להשתמש לפשטידות בקמח שיפון מלא או בקמח חיטה מלאה? דבר אחרון- האם חמאה מעלה את רמות הכולסטרול?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתראפונה - תגובה
19/12/2012כן, כן ולא (-:
אפונה ושעועית הן קטניות
שיפון בעל ערך גליקמי נמוך מזה של קמח מלא ובעל ערך גלוטן נמוך יותר. על כן הוא עדיף.
חמאה איננה מעלה כולסטרול אם השימוש הוא סביר ולא מוגזם ובהנחה שיש מספיק ירקות ופירות בתזונה היומית.
בריאות שלמה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאודם בזויות העינייםאבי19/12/2012הי. אני בן 30 בריא בדרך כלל אולם בתקופה האחרונה יש לי בזויות העין( לא בתוך העיניים) אדמומיות בעור. אני מבין שיש לי מחסור בויטמינים ומינרלים כנראה כי אני בסקאלה התחתונה של הbmi . מה הנטורופטיה אומרת על זה? אילו ויטמינים או מינרלים יכולים להיות חסרים על פי הנטורופטיה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתראודם בזויות העיניים - תגובה
ד''ר נטלי שוינקלשטיין19/12/2012שלום אבי
אני ממליצה לך לבצע בדיקות דם מקיפות ולהגיע לאיבחון אישי
יכולים להיות מגוון סיבות לאודם - לא בהכרח קשור למחסור תזונתי יכול להיות גם אלרגייה.
צריך לברר זאת לעומק* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהקטניותציפי18/12/2012האם רצוי לבשל את הקטניות היבשות במים שבהם הן הושרו, או כדאי להחליף את מי השריה במים אחרים כדי לבשל בהם את הקטניות?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרקטניות - תגובה
ד''ר נטלי שוינקלשטיין19/12/2012שלום ציפי
כדאי לבשל את הקטניות במים חדשים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהערוץ הבריאות
בחן את עצמך:
האם אתם אובססיבים?מאמרים אחרונים
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)

.jpg)
.jpg)

.jpg)